Page 1

Puerto de la Cruz Orotavan laakso

enjoy it all


Teneriffa, nautintojen saari

2

Kaikkea kaikille

4

Orotavan laakso, Teiden puutarha

6

Puerto de la Cruz, t채ydellinen pakopaikka

8

La Orotava, mahtava ja majesteettinen

10

Los Realejos, luontoa puhtaimmillaan

12

Miksi juuri Orotavan laakso?

14

Hotelliluettelo

16

Sis채llysluettelo 1 Tenerife


Teneriffa, nautintojen Keväinen ilmasto vuoden 365 päivänä Eksoottinen, mutta kuitenkin turvallinen ja kotoisa Hyvät yhteydet ja kaikki lähellä Monipuolinen: sopiva alue kaikentyyppiseen lomailuun Ainutlaatuiset ja näyttävät luontomaisemat Ajanvietettä koko perheelle Kulttuuritarjontaa: perinteitä ja nykytaidetta Gastronomiaa ja viinejä Iloinen ja vieraanvarainen olet kuin kotonasi Erinomaiset hotellit ja apartamentos-huoneistot kaikkien makuun Ostosparatiisi

saar Teneriffa on Kanarian Saarten suurin saari. Se syntyi laavapurkauksen seurauksena yli 10 miljoonaa vuotta sitten ja sijaitsee subtrooppisen ja lauhkean alueen välillä 1.300 kilometriä Espanjan niemimaasta etelään ja vain 300 kilometrin etäisyydellä Afrikan mantereesta. Kanarian kylmä merivirta ja pasaatituulet pitävät ikuisen kevään vallassa olevan saaren lämpötilat mukavan lauhkeina 12 kuukautta vuodessa. Rannikolta vuorten huipulle saari ja sen mikroilmastot tarjoavat hyvin erilaisia näköaloja, ja vain muutaman kilometrin välimatkalla vierailija voi siirtyä sademetsämaisemista kuivalle aavikolle uskomattomine laavamuodostelmineen. Teneriffan historiassa on monia mielenkiintoisia tapahtumia ja yksityiskohtia, kuten berbereistä periytyvien saarten alkuasukkaiden (guanchet) elintavat. Nykyään guanchet ovat jo kadonneet ja heidän perimänsä sekoittui täydellisesti saaren espanjalaiseen väestöön saaren valloituksen jälkeen 1400-luvulla. Teneriffan vahvat matkailuperinteet saivat alkunsa Puerto de la Cruz -kaupungista Orotavan laaksosta (pohjoisosassa), erityisesti alueen poikkeuksellisen terveellisen ilmaston ansiosta. Siihen asti Teneriffa oli hyvin tunnettu strategisesta sijainnistaan Euroopan, Afrikan ja Amerikan välillä ja valtameren ylittävät kauppa-alukset käyttivät sitä välisatamanaan. Tästä sai alkunsa myös saaren kulttuurien sulautuminen, rotujen sekoitus ja saaren

2 Tenerife


ari kulttuurin ja perinteiden rikkaus. Saaren ilmasto on ainutlaatuinen. Keskilämpötila talvella on 20oC ja kesällä 23oC. Meriveden lämpötila pysyy koko vuoden ympäri 19 ja 25 asteen välillä.

3 Tenerife


Eksoottinen, mutta kuitenkin turvallinen ja kotoisa saari. Kevät koko vuoden Subtrooppisella alueella mutta vain hiukan yli kahden tunnin lentomatkan päässä muualta Espanjasta ja neljän tunnin matkan päässä Euroopan tärkeimmistä pääkaupungeista. Eurooppalainen kohde, mukava, turvallinen ja erittäin hyvien yhteyksien päässä.

Lämpötilat ovat leppeät ja miellyttävät koko vuoden ympäri. Keskilämpötila rannikolla kesäisin on 25 astetta, talvella 20 astetta.

Kaikilla ajanviettotavoilla on paikkansa.

Ainutlaatuista luontoa ja ajanvietettä kaikille

Erittäin vaihtelevat maisemat ja kaikki ajanviettotavat tarjolla: kultahiekkaisia uimarantoja, mustahiekkaisia poukamia, patikointipolkuja maalaismaisemassa, sademetsiä, kosmopoliittisia kaupunkeja, perinteisiä aromeja pienissä kylissä.

Saaren 32 suojelualuetta kattavat 48 prosenttia koko sen pinta-alasta. Kuuluisin niistä on Teiden luonnonpuisto, jossa on Euroopan suurimmat kävijämäärät.

Kaikkea ,

kaikill

4 Tenerife


le

Iloinen ja vieraanvarainen Saaren väestö on tunnettua huolettoman avoimesta, ystävällisestä ja vieraanvaraisesta luonteestaan. He nauttivat saadessaan jakaa aidoimmat juhlatapahtumansa muiden kanssa.

Laadukkaat majoitusmahdollisuudet, kaikkien makuun Valittavana on suuria rantahotellikomplekseja, nykyaikaisia kaupunkihotelleja, pieniä, ihastuttavia perhehotelleja, huippudesign-rakennuksia, maaseutumajoitusta, apartamentos-huoneistoja...

Gastronomia ja viinit Todellinen makujen maailma: perinteisen kanarialaisen keittiön antimia ja uutta, kokeilevaa gastronomiaa. Yhdistelmä yllättää positiivisesti.

Laatumerkkejä ostostarjonnassa Parhaat laatumerkit parhailla hinnoilla. Ja uskomattomia käsityötaiteen tuotteita: reikäommeltöitä, koritöitä, keramiikkaa...

5 Tenerife


Orotavan laakso, Teiden puutarha

6 Tenerife


Orotavan laakso, Teiden puutarha Teneriffan pohjoisosassa, joka on yleensä ottaen vehreämpi ja jonka rannikot ovat jyrkemmät, maisemaa hallitsevat banaanipuiden, viiniköynnösten ja hämmästyttävän runsaan ja värikkään kasvullisuuden täyttämät laaksot. Pohjoisosan suosituin matkailuparatiisi on epälemättä Orotavan laakso, Teiden puutarha. Orotavan laakso käsittää Puerto de la Cruzin, La Orotavan ja Los Realejosin kunnat, ja se saa alkunsa itse Teiden, suuren tulivuoren liepeiltä laskeutuen sieltä pehmeästi aina rannikolle saakka. Alueen viehättävät kylät tarjoavat vierailijalle ystävällisen vastaanoton ja uskomattoman kauniita nähtävyyksiä ja näköaloja. Saaren koillisosassa vallitseva mikroilmasto on erityisen suotuisa ja lempeä, seudulla vallitsevan ikuisen kevään keskilämpötilat pysyttelevät 20 asteen paikkeilla vuoden ympäri. Ilmapiiri on terveellinen ja ihanteellinen historian havinaa täynnä olevilla kaduil-

la kuljeskeluun. Unelmanomaiset maisemat ovat ikuisesti vihreitä, ja kosmopoliittisen matkailukaupungin vieraanvaraisuus on yleisesti tunnettua. Sekä talvella että kesällä Orotavan laaksossa vallitsevat ilmasto-olosuhteet ovat äärimmäisen terveelliset ja omiaan täysipainoiseen nauttimiseen alueen tarjoamista houkutuksista. Kaikki ulkoilmaharrastukset kiinteässä yhteydessä luonnon kanssa, kuten patikointi, ratsastus- tai pyöräilyreitit, tai liitolento, kannattaa huomioida, samoin kuin lauhkean meriveden ja rikkaan merenpohjan antimet huokuttelevat lainelautailuun, purjehtimaan tai sukeltamaan. Tai yksinkertaisesti vain virkistävään uintiretkeen tai rauhalliseen rannalla loikoiluun.

terveellisessä laaksossa voi olla juuri niin aktiivinen kuin vierailija itse haluaa. Alueen kylät vartioivat uskollisesti kulttuuriaan ja historiaansa ja täällä on osattu säilyttää ainutlaatuisten ja yllättävien perinteiden värikkyys ja aitous. Majoituspaikan valitsemiseen vaikuttavat puolestaan itse kunkin mieltymykset: tarjolla on suuria hotellikokonaisuuksia, joiden valmiudet ja palvelut ovat täydelliset ja ensiluokkaiset, viehättäviä pikkuhotelleja, maaseutumajoitusta ja apartamentoshuoneistoja. Kaikkea tätä löytyy Orotavan laaksosta, jossa lisäksi on tarjolla kaikki tarvittava onnistuneiden työtapaamisten järjestämiseen.

Teiden luonnonpuisto näyttävässä kauneudessaan ja Izañan tähtitieteellinen tutkimusasema ovat myös varteenotettavia vaihtoehtoja Orotavan laaksossa vieraillessa. Loma täällä uhkean rehevässä ja ilmastoltaan

7 Tenerife


Puerto de la Cruz:

täydellinen

Puerto de la Cruzin matkailuperinteet ovat jo yli sadan vuoden ikäiset. Kaupunki on kosmopoliittinen, täynnä elämää ja vilskettä ja kuitenkin siellä on osattu säilyttää kaikki merelle avoimen, merihenkisen kylän perinteet ja kulttuuri. Kaupunki julistettiin kiinnostavaksi matkailukaupungiksi jo 1955, ja se on erittäin kotoisa. Kaupungissa elävät sulassa sovussa saaren perinteisen arkkitehtuurin esimerkit ja ensiluokkaiset, äärimmäisen modernit hotellit. Kävelykatujen varrella on houkuttelevia kauppoja laajoine tuotevalikoimineen, ja rantabulevardeilla voi nauttia illan tullen rauhallisista kävelyistä. Puerto de la Cruzissa on erinomaisia ajanvietemahdollisuuksia, kuten kuuluisa eläinpuisto Loro Parque, tai Lago Martiánezin ulkoilualue, ihastuttava alue täynnä uima-altaita, jossa kuuluisa arkkitehti César Manrique toteutti hämmästyttävän

8 Tenerife

yhdistelmän luontoa ja taidetta, ja jonka keskellä sijaitsevalla saarella on kaupungin kasino. Mustahiekkaiset Punta Brava, Playa Martiánez ja Playa Jardín -uimarannat, kolme mahtavaa ja laajaa ranta-aluetta, jossa tarjolla on myös kaikki palvelut ja mukavuudet, kilpailevat houkuttelevien ja kätkettyjen vulkaanisten poukamien kanssa, joissa todella voi tuntea olevansa kaukana koko maailmasta. Muita viehättäviä paikkoja ovat kaupungin bulevardit ja aukiot, tai esimerkiksi Kasvitieteellinen puutarha, jonka perusti 1788 kuningas Kaarle III, ja jossa voi tutustua viideltä eri mantereelta peräisin oleviin kasvilajeihin. Näkemisen arvoinen on myös saaren vanhin puisto, Sitio Litre, iältään jo yli kahden vuosisadan ikäinen, jonka kuuluisiin kävijöihin kuuluvat esimerkiksi Alexander Von Humbolt ja Agatha Christie.


pakopaikka

Puerto de la Cruz sijaitsee 37 kilometrin päässä moottoritietä saaren pääkaupungista Santa Cruzista, ja vain 22 kilometriä Teneriffan kansainväliseltä lentokentältä Tenerife Norte. Paikka on ihanteellinen retkien lähtöpisteenä eri puolille laaksoa ja muualle saarella. Ruokatarjonta on hyvinkin tunnettua: kaikkein aidointa kanarialaista ruokaa ja yllättäviä keittiömestareiden uusia kokeiluja. Kokonainen makujen maailma ulottuvillasi.

Toinen tapa tutustua kaupunkiin on käydä sen perinteisissä kansanjuhlissa, kuten karnevaalit. Carmen-neitsyen juhlat järjestetään heinäkuussa. Puerto de la Cruzissa eletään silloin muutaman päivän ajan hyvin intensiivisesti kaupungin ja kalastajien suojelusneitsyen kunniaksi järjestetyissä iloisissa ja värikkäissä juhlatapahtumissa. Ohjelmaan kuuluvat mahtava ilotulitus, pyhimyskulkueet sekä maissa että merellä ja perinteinen, Neitsyt Marian kunniaksi laulettu merihenkinen”salve marinera”.

Eläinpuisto Loro Parque. Puisto tunnetaan koko maailmassa, sillä siellä on maailman suurin papukaijakokoelma. Puisto on erinomaisesti hoidettu ja sen tärkeimpiä tähtinäyttelijöitä – eläimiä – hoidetaan äärimmäisen hyvin. Sen lisäksi, että puistossa on lukemattomia erilaisia eläinlajeja eri puolilta maailmaa, joita varten on rakennettu niiden luonnollinen elinympäristö, myös puistossa järjestettävät miekkavalas-, merileijona- ja delfiininäytökset ovat kaiken ikäisten suosiossa.

9 Tenerife


La Orotava:

mahtava ja majestee

La Orotavan kaupunki sijaitsee valtavassa, samannimisessä banaanipuulaaksossa. Katujen varsilla on lukemattomia historiallisia rakennuksia ja se on ihanteellinen paikka oppia tuntemaan saaren kulttuuria ja perinteitä.

mausteita, juustoja, viinejä, kastikkeita... ja Casa Torrehermosa –rakennuksessa taas sijaitsee käsityötaiteen tuottajan Artenerifen myymälä.

Jyrkkärinteiset kadut ovat säilyttäneet menneiden aikojen arominsa ja niiden varrella voi nähdä esimerkkejä saarelle tyypillisistä puuparvekkeista arkkitehtonisesti merkittävien ylhäisötalojen ja palatsien julkisivuilla. Kaupungin vanha keskusta on julistettu historiallisesti ja taiteellisesti merkittäväksi kokonaisuudeksi ja siellä sijaitsevat rakennukset ovat erittäin mielenkiintoisia. Iltaisin valaistut rakennukset antavat kaupungille taianomaisen ja majesteettisen leiman.

Luontoäiti on päättänyt näyttää täällä kaikkein kauneimmat kasvonsa: La Orotavan kunnan alueella sijaitsee myös 135 neliökilometrin laajuinen Teiden luonnonpuisto. Ulkoilmaharrastusten mahdollisuudet ovat laajat ja monipuoliset, mutta myös muita vaihtoehtoja on tarjolla. Hyvä esimerkki on kasvitieteellisen puutarhan lisäosasto. Kyseessä on viehättävä akklimatisointipuutarha, jossa hoidetaan pariakymmentä, pääasiassa trooppista ja subtrooppista Etelä- ja Väli-Amerikasta, Afrikasta ja Australiasta peräisin olevaa kasvilajia totuttaen niitä paikalliseen ilmastoon.

Parvekkeiden talo, La Casa de los Balcones, on sekä myymälä että museo ja myös hyvä paikka pysähtyä katsomaan kuinka reikäommelkirjailutöitä valmistetaan perinteisellä tavalla, tai hankkia perinteistä teneriffalaista keramiikkaa. Casa Lercaro –rakennus (1600-luvulta) on toinen hyvä vaihtoehto: siellä myydään

Suositeltava nähtävyys on myös Quinta Rojan markiisisuvun puutarhat, joissa kukkaisornamentiikka, laajat puutarhakäytävät ja ranskalaisen arkkitehdin Adolph Coquet’n vuonna 1882 suunnittelema kuuluisa marmorinen mausoleumi muodostavat viehättävät puitteet rauhalliselle kävelylle.

10 Tenerife


ettinen Kunnan alueella sijaitsevilla laajoilla viinitiloilla tuotetaan erinomaisia viinejä, joilla on oma alkuperämerkki, Valle de Orotava. Loistavat punaja valkoviinit ovat voittaneet vuodesta toiseen arvostettuja kansainvälisiä palkintoja.

La Orotavassa vietetään Corpus Christi – Kristuksen ruumiin muistojuhlia erikoisella tavalla: kaupungin kadut peittyvät todellisiin kansantaiteen ilmaisuihin, kun aiheeltaan uskonnollisia tapahtumia kuvataan kukista ja erivärisestä hiekasta valmistetuissa taideteoksissa. Kaupungintalon aukiolle tehdään yleensä triptyykki, joka on laadittu yksinomaan käyttäen eriväristä luonnonhiekkaa. Erilaisia maalajeja sekoittamalla saadaan aikaan yli 40 eri värisävyä ja materiaalit haetaan Teiden luonnonpuistosta erikoisluvalla.

11 Tenerife


Los Realejos:,

luontoa puhtaimmillaan

Los Realejosin kunta on todellinen luontoaarteiden helmi. Puolet alueen pinta-alasta on jaettu kuuteen suojelualueeseen, joista yksi on Teiden kansallispuisto, ja ne ovat kaikki maisemiltaan äärettömän kauniita ja tarjoavat paljon mahdollisuuksia erilaisten retkien tekemiseen ja urheilun harrastamiseen ulkoilmassa. Koska alueen maanviljelyskulttuurilla on pitkät juuret, Los Realejosin kaupunkia ympäröivän seudun maisemaa hallitsevat banaanipuulehdot ja viiniviljelmät, ja jotkut erityisen kauniit kulmaukset, kuten eksoottisten palmujen täyttämä Rambla de Castro, on julistettu suojelumaisemaksi. Sekä sisämaassa että rannikolla Los Realejosin puitteet ovat ihanteelliset luonnon helmassa oleskeluun ja ainutlaa-

12 Tenerife

tuisiin elämyksiin. Alueen poukamissa ja rannoilla, joiden tulivuoriperäinen alkuperä on luonut niiden ainutlaatuisen ja viehättävän ulkonäön, voi nauttia paitsi auringosta ja merestä reuntouttavalla uintiretkellä, myös parhaista urheilulajeista. Vain joitakin mainitaksemme esimerkiksi liitolento, lainelautailu El Socorron uimarannan mahtavilla aalloilla, tai sukeltaminen värikästä elämää täynnä olevissa rantavesissä. Los Realejosin esimerkillisen vieraanvaraisessa kaupungissa on jäljellä merkittäviä jäänteitä sen menneiden aikojen merkityksestä, kiinnostavia arkkitehtoonisia monumentteja ja tärkeitä taideaarteita 1400- ja 1500-luvuilta, kuten Apostoli Jaakobin kirkko, joka on saaren tärkein.

Toinen tapa tutustua Los Realejosiin on osallistua sen lukemattomiin kansanjuhliin. Niitä järjestetään niin usein, että ne täyttävät lähes koko vuoden kalenterin. Näyttävimpiä niistä ovat ristin juhlat, La Cruz, jossa perinteisesti kilpaillaan Medio- ja Sol –katujen asukkaiden välillä siitä, kuka järjestää parhaat ilotulitukset. Kyseessä on yksi koko Euroopan merkittävimmistä ilotulitusnäytöksistä: vajaan kolmen tunnin aikana kuluu yli 6000 kiloa ilotulitustarvikkeita, jotka katujen asukkaat ovat lahjoittaneet juhlia varten. Kyseiset juhlat järjestetään 3. päivänä toukokuuta, ja silloin on myös mahdollisuus päästä yksityiskotien pihoille ja parvekkeille katsomaan kauniisti koristeltuja ristejä.


Los Realejos on nykyään merkittävä alue seikkailu-urheilulajien harrastajien keskuudessa. Lainelautailun kansainväliset kilpailut ovat erittäin tunnettuja ammattilaisten ja harrastelijoiden keskuudessa ympäri maailmaa, mutta myös Kansainvälinen liitolentofestivaali kokoaa joka vuosi kunnan alueelle tämän ja muiden moottorittoman lennon eri lajien parhaat lentäjät. Alueen erinomainen ilmasto ja ihanteelliset tuuliolosuhteet houkuttelevat tänne urheilijoita viidestä eri maanosasta, ja taivas täyttyy erivärisistä ja -näköisistä liitimistä taitoa vaativassa näytöksessä.

13 Tenerife


Miksi juuri Orotavan laakso? Terveellisin ilmasto

Uutta puhtia luonnosta

Aitoja makuja

Kaikkein leppeimmät lämpötilat ja parhaat olosuhteet itsensä hoitamiseen. Ikuisen kevään seudun ilmasto on jo yli sadan vuoden ajan tunnettu terveyttä edistävistä ominaisuuksistaan.

Suojelualueita ja ainutlaatuisia paikkoja, joissa voi hengittää puhdasta ilmaa, virkistää kehoaan ja reuntouttaa mieltään luonnon helmassa: patikointia, retkiä, maastopyöräilyä, ratsastusretkiä, sukeltamista, lainelautailua, liitolentoa...

Pienet, perinteiset ravintolat, joissa ikäänkuin ruokailet perheen parissa, kansoittavat koko aluetta ja tarjoavat perinteisiä kanarialaisen keittiön antimia, tuoreita laatutuotteita ja viihtyisää ilmapiiriä. Ja aivan seuraavassa kulmassa hienostuneessa ravintolassa kuuluisat keittiömestarit valmistavat luomuksiaan saarelaisin sävyin. Alueen puna- ja valkoviinit ovat erinomaisia.

Energiaa merestä Valtameri suorastaan säteilee terveyttä ja sen mineraalisuola- ja oligoelementtipitoisuudet ovat erittäin korkeat: paras mahdollinen kylpylä, luonnon helmassa.

Viihdettä kaikille Erinomaiset palvelut, joiden ansiosta voi nauttia täysin siemauksin rannalla, teemapuistoissa, sekä hotelleissa ja apartamentos-huoneistoissa, joissa on tarjolla myös viihdytystä sekä lapsille että aikuisille.

14 Tenerife

Historiaa ja kulttuuria Uskomattoman kauniita, hyvin säilyneitä monumentteja ympäristössä, jossa perinteet ovat suorastaan taidetta; värikkäitä kansanjuhlia, joihin voi liittyä mukaan yhtenä monien joukossa ja parhaita mahdollisia käsityötaiteen tuotteita kotiin viemisiksi.

Laajan skaalan majoitusmahdollisuudet Pieniä kaupunkihotelleja, ihastuttavia perinnemajoituksia, maaseutumajoitusta, suuria hotellikomplekseja, joissa on kaikki palvelut ja vilkas ilmapiiri... alueen majoitusmahdollisuudet ovat laajat ja valinnanvaraa löytyy, täällä jokainen tuntee olevansa kuin kotonaan.


15 Tenerife


Hotel Botánico *****

Hotel Semiramis *****

Hotel Tigaiga ****

Sijaitsee La Paz-asutusalueella, aivan Kasvitieteellisen puutarhan vierellä, näköalat Orotavan laaksoon, Teidelle ja merelle. Kahdenhengen huoneissa De Luxe on täydellinen kylpyhuone, terassi, hiustenkuivaaja, kylpytakit, kylpytossut, puhelin suoralla yhteydellä, koneellinen ilmastointi, minibaari, satelliitti-TV, video (lisämaksulla), WiFi ja kassakaappi. Tarjolla on myös Junior Ambassador-sviittejä ja erilaisia kattokerrossviittejä. Hotellin valmiuksiin kuuluu myös 25.000 neliömetrin rehevät puutarhat, 3 ravintolaa, joiden erikoisuuksiin kuuluvat itämainen, italialainen/Välimeren ja kansainvälinen, sekä kansallinen/alueen keittiö. Marraskuussa 2003 avattiin ylellinen kylpyläosasto,3.500 neliön tilat, sisustettu itämaiseen tyyliin ja sijoittuu Hotel Botánicon puutarha-alueelle.

Viiden tähden hotelli Semiramis on luksusluokan hotelli kaikilla mukavuuksilla kahden kilometrin etäisyydellä Puerto de la Cruzin keskustasta. Näköalat merelle ja Teneriffan pohjoisrannikolle ovat ainutlaatuiset. Huoneissa on parveke, täydellinen kylpyhuone, hiustenkuivaaja, puhelin suoralla yhteydellä, musiikkikanava, satelliitti-TV, minibaari, koneellinen ilmastointi ja kassakaappi. Hotellissa on snackbaari uima-allasterassilla, noutopöytäravintola kansainvälisin ja kansallisin valikoimin, sekä á la carte -ravintola.

Hotelli Tigaiga on mukava perhehotelli, jossa on yksilöity kohtelu ja äärimmäisen hienostunut palvelu. Sijaitsee Puerto de la Cruzin rauhallisella alueella Taoro-puistossa, mahtavat näköalat Teidelle. Matkaa uimarannalle on 1,5 kilometriä, hotellissa on lämmitetty ulkoilmauima-allas, jotka ympäröivät yli 5.000 neliömetrin puutarhat, tenniskenttä ja pöytätennis. Hotellissa on 76 kahdenhengen huonetta parvekkeella, täydellinen kylpyhuone, TV ja koneellinen ilmastointi. Ravintola ja baari, laaja terassi, noutopöytäaamiainen ja pöytiin tarjoiltu illallinen, kauppa, kongressisali, kampaamo, WiFi-alue, kauneushoitola, hierontaa ja sauna, josta mahtavat näköalat. Hotellilla on ISO 9002 laatutodistus, ympäristöystävällinen. Uudistettu viimeksi 2005.

Avda. Richard Yeoward, 1 Puerto de la Cruz Tel.: (+34) 922 381 400, Ext. 6183 Fax: (+34) 922 383 993 E-mail: comercial@hotelbotanico.com Web: www.hotelbotanico.com

16 Tenerife

C/ Leopoldo Cologan Zulueta, 12 38400 Puerto de la Cruz Tel.: (+34) 922 373 200 Fax: (+34) 922 373 193 E-mail: semiramis@besthotels.es Web: www.besthotels.es

Parque Taoro, 28 38400 Puerto de la Cruz Tel.: (+34) 922 383 500 Fax: (+34) 922 384 055 E-mail:info@tigaiga.com Web: www.tigaiga.com


Bahía Principe San Felipe ****

Hotel Bonanza Palace ****

Hotel Canarife ****

Ensiluokkainen sijainti meren rannalla Puerto de la Cruzin rantabulevardilla Teneriffalla trooppisina puutarhoineen ja monipuolisine valmiuksineen. Hotellista on mahtavat näkymät Teidelle ja merelle. Korkealuokkaisessa neljän tähden hotellissa on 261 huonetta, joista 36 on Junior–sviittejä. Hotellissa käytetään “kaikki maksettu” järjestelmää 24 tuntia vuorokaudessa ja siellä on 2 ulkouima-allasta, 1 katettu lämminvesiallas, pääravintolassa kansainvälinen noutopöytä, kolme muuta à la carte –ravintolaa, joista kukin on erikoistunut erityyppisiin ruokiin, baareja, kylpylä, kuntosali, lasten kerho, tenniskenttä, yksityinen pysäköintialue. Vain 20 minuuttia Tenerife Norte -lentokentältä, lähellä “Lago Martiánez” –ulkoilualuetta ja keskustaa, josta löytyy kaikki tarvittava: kauppoja, baareja, ravintoloita, jne.

Hotel Bonanza Palace sijaitsee kauniilla ja rauhallisella alueella, jota kutsutaan nimellä La Paz, vain muutaman minuutin päässä Puerto de La Cruzin keskustasta ja Lago Martiánez – ulkoilualueen luonnonuima-altaista. Hotellissa on 180 tilavaa, täysin varustettua huonetta, joissa on joko parveke tai terassi, täydellinen kylpyhuone, hiustenkuivaaja, puhelin, satelliitti-TV, musiikkikanava, minibaari ja vuokrattava kassakaappi. Hotellissa on ulkoilmassa sijaitseva uima-allas lasten osioineen, viihdytysohjelmaa, pöytätennistä, ja Internet-nurkkaus. Noutopöytäravintola ja uima-altaalla snackbaari. .

Hotel Canarife Palace sijaitsee kauniilla ja rauhallisella alueella, jota kutsutaan nimeltä La Paz, vain muutaman minuutin päässä Puerto de la Cruzin keskustasta Teneriffan pohjoisosan merkittävällä matkailualueella. Hotellissa on 210 tilavaa, täysin varustettua huonetta, joissa on joko parveke tai terassi, täydellinen kylpyhuone, hiustenkuivaaja, puhelin, satelliitti-TV, musiikkikanava, minibaari ja vuokrattava kassakaappi. Hotellissa on ulkoilmauima-allas lasten osiolla, katettu uima-allas (lämmitetty talvisin), sauna, viihdytysohjelmaa, valaistu tenniskenttä, pöytätennis ja Internet-nurkkaus. Noutopöytäravintola ja snack-baari uimaaltaalla.

Avda. de Colón, 22 38400 Puerto de la Cruz Tel.: (+34) 922 383 311 Fax: (+34) 922 373 718 E-mail:info@bahia-principe.com Web: www.bahia-principe.com

C/ Aceviño, 8 38400 Puerto de la Cruz Tel.: (+34) 922 381 100 Fax: (+34) 922 374 151 E-mail:bonanzapalace@hotasa.es Web: www.hotasabonanzapalace.com

C/ Aceviño,10 38400 Puerto de la Cruz Tel.: (+34) 922 381 200 Fax: (+34) 922 375 103 E-mail:canarifepalace@hotasa.es Web: www.hotasacanarifepalace.com

17 Tenerife


Hotel Puerto Palace ****

Hotel El Tope ****

Hotel Florida Tenerife ****

Hotelli sijaitsee rauhallisella ja korkeatasoisella asutusalueella, 8.000 neliömetrin puutarhat, näköalat Orotavan laaksoon ja Teidelle, etäisyys keskustasta ja uimarannoilta 1.200 metriä. Majoitus: 290 huonetta, joissa TV, kassakaappi, jääkaappi, ovissa turvalukitus, terassi, koneellinen ilmastointi, puhelin, hiustenkuivaaja. Pääravintolassa noutopöytäateriat aamiaisella, lounaalla ja illallisella. Baari uima-altaalla ja oleskelutilassa. Viihdytystoimintaa päivisin, ja iltaisin elävää ja diskomusiikkia, myös show-ohjelmaa. 4 uima-allasta, 3 poreallasta (nudistialue erillisellä terassilla). Kampaamo, kuntosali lisämaksulla. Tennis, minigolf, ilmainen kuljetus kaupungin keskustaan maanantaista lauantaihin.

Vain 5 minuutin kävelymatkan päässä uimarannasta, etuoikeutetulla alueella, josta on upeat näköalat Puerto de la Cruziin ja Orotavan laaksoon.

Hotelli Florida Tenerife sijaitsee 23 kilometrin etäisyydellä Tenerife Norte –lentokentältä ja 84 kilometrin etäisyydellä Tenerife Sur –lentokentältä, vain muutaman metrin päässä Playa Jardín –uimarannalta ja muutaman minuutin kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta.

C/ Doctor Cobiella Zaera, s/n. 38400 Puerto de la Cruz Tel.: (+34) 922 372 460 Fax: (+34) 922 373 523 E-mail: info@puertopalace.com Web: www.puertopalace.com

18 Tenerife

Calzada de Martiánez, 2 38400 Puerto de la Cruz Tel.: (+34) 922 305 052 Fax: (+34) 922 380 003 E-mail:reservas.eltope@infonegocio.com Web: www.eltope.es

Avda. Blas Pérez González, 11 38400 Puerto de la Cruz Tel.: (+34) 922 370 770 Fax: (+34) 922 370 779 E-mail: info@floridatenerife.com Web: www.floridatenerife.com


Hotel H10 Tenerife Playa ****

Ainutlaatuisella paikalla vastapäätä Lago Martiánez –ulkoilualuetta, 50 metrin etäisyydellä merenrannasta, Puerto de la Cruzin Las Pirámides –kauppakeskuksen vieressä. Huoneet: 253 kahdenhengen huonetta, 63 yhden hengen huonetta, 23 Junior-sviittiä, joista 11 poreallas. Täydellinen kylpyhuone, hiustenkuivaaja, suora puhelinyhteys, televisio digitaalikanavineen, koneellinen ilmastointi, kassakaappi, minibaari (pyynnöstä), erikoistoiveisiin sovellettuja huoneita, tupakoimattomien huoneita. Ravintolat ja baarit: Tinerfe-baari, noutopöytäravintola, jossa keittiö on asiakkaiden näkyvillä, Jardín snack-baari uima-altaiden yhteydessä.

Avda. Colón, 12 38400 Puerto de la Cruz Tel.: (+34) 922 383 211 Fax: (+34) 922 383 791 E-mail: h10.tenerife.playa@h10.es Web: www.h10.es

Hotel Interpalace ****

Hotel Interpalace sijaitsee kauniilla ja rauhallisella La Paz –alueella, upeat näköalat Atlantin valtamerelle. 225 tilavaa huonetta, joissa on parveke tai terassi, mukavasti kalustettu. Hotellissa on ulkoilmauima-allas, jossa on erityinen osio lapsille, sisäuima-allas (talvella lämmitetty), järjestettyä viihdeohjelmaa, valaistu tenniskenttä, muita urheilumahdollisuuksia. Ravintolat: noutopöytäravintola ja snack-baari uima-altaalla.

C/ Aceviño, 21 38400 Puerto de la Cruz Tel.: (+34) 922 383 101 Fax: (+34) 922 383 400 E-mail: interpalace@hotasa.es Web: www.hotasainterpalace.com

Hotel La Paz ****

Sijaitsee La Pazin asutusalueella Puerto de la Cruzin pohjoisosassa, erittäin rauhallisella ja etuoikeutetulla paikalla. Alueella on laajat puutarhakäytävät, joilla voi käyskennellä rauhassa nauttien alueen hiljaisuudesta. Hotellissa on näköalapaikka, josta on upeat maisemat yli koko kaupungin, se sijaitsee vain kilometrin etäisyydellä keskustasta ja 800 metrin päässä Lago de Martiánez –ulkoilualueelta. Huoneet kadunpuolella, parveke tai terassi, näköalat esim. uima-altaalle, puutarhaan, jne. Hotellissa on noutopöytäravintola, baari oleskeluhuoneessa ja uima-altaalla, kafeteria, 150 hengen kokoustilat, yksityinen pysäköintialue, laajat puutarhat subtrooppisine kasveineen, ja lämmitetty uima-allas lapsille ja aikuisille koko vuoden ajan.

C/ La Haya, 4 Urb. La Paz 38400. Puerto de la Cruz Tel.: (+34) 922 385 200 Fax: (+34) 922 386 801 E-mail: reservas@hotellapaz.com Web: www.hoteloceanpalace.com/lapaz/

19 Tenerife


Hotel Las Águilas ****

Hotel La Quinta Park Suites ****

Maritim Hotel Teneriffa ****

Hotel Las Águilas käsittää yhteensä 219 huonetta, joissa kaikissa on vesihierontaamme ja joiden standardikoko on 67 neliötä. Hotellissa on myös noutopöytäravintola, à la carte –ravintola “Sal Gorda”, cafetería, snackbaari, myymäläalue, minimarketti, kauneushoitola ja hierontaa, kuntosali, ja kaikki nämä ainutlaatuisessa ympäristössä laajoine puutarhoineen. Puutarha-alueella sijaitsevat myös hotellin kaksi uima-allasta, Mini Club 4-12 –vuotiaille lapsille leikkialueineen ja valkoisen hiekan ympäröimine lastenaltaineen, ja koko alueelta on upeat näköalat Orotavan laaksoon ja sen vaikuttavalle rannikolle.

Hotellikokonaisuus sijaitsee korkeatasoisella “La Quinta” asutusalueella Santa Ursulassa, ja sieltä on mahtavat näköalat Teidelle, Atlantin valtamerelle, Orotavan laaksoon ja vain 7 kilometrin päässä sijaitsevaan Puerto de la Cruziin. Hotellissa on ilmainen, päivittäinen linja-autoyhteys Puerto de la Cruziin. Rakennuskokonaisuutta ympäröivät 24.000 neliömetrin subtrooppiset puutarhat, joissa on näkoalapaikkoja eri puolilla upeista maisemista nauttimiseen. Kaikki majoitusyksiköt ovat joko Junior-sviittejä tai sviittejä, ja niissä on olohuone, erillinen/erilliset makuuhuone/ makuuhuoneet, koneellinen, itsesäädettävä ilmastointi, täydellinen keittiö, jossa on jääkaappi, neljä keittolevyä ja uuni (sähkö), täydellinen kylpyhuone, hiustenkuivaaja, satelliitti-TV, puhelin suoralla yhteydellä, kassakaappi ja parveke tai terassi, josta näköalat uimaaltaalle, merelle, Orotavan laaksoon tai vuorille.

Sijaitsee merenrannalla, vain 500 metrin etäisyydellä Playa Jardín –uimarannasta, 300 metriä “Loro Parquesta” ja 2 kilometrin etäisyydellä Puerto de La Cruzin keskustasta. Hotellia ympäröivät 35.000 metrin ihastuttavat, trooppiset puutarhat. Kahdenhengen ja kahdenhengen toisiinsa yhteydessä olevia huoneita, kaikissa kylpyhuone, hiustenkuivaaja, puhelin, satelliitti-TV, minibaari, koneellinen ilmastointi, kassakaappi (lisämaksulla) ja parveke. Kolme ravintolaa (noutopöytä, à la carte ja trattoria-pizzeria), useita baareja, juhlasali, 3 uima-allasta, joista 1 lapsille, kauppagalleria, urheilumahdollisuuksia kuten 3 kentän tennisklubi, yleisurheilukenttä, sukelluskeskus, minigolf ja kuntosali, sauna, hierontaa, kauneussalonki, kampaamo, lääkärin päivystys 24 t/vrk, Mini Club, päivittäin ajanvietettä, ilmainen bussikuljetus Puerto de la Cruziin (ma-la).

C/ Doctor Barajas, 19 38400 Puerto de la Cruz Tel.: (+34) 902 302 104 Fax: (+34) 902 302 105 E-mail: reservas@lunahoteles.com Web: www.lunahoteles.com

20 Tenerife

Urb. La Quinta 38390 Santa Úrsula Tel.: (+34) 922 300 266 Fax: (+34) 922 300 513 E-mail: info@coral-hotels.com Web: www.coral-hotels.com

C/ El Burgado s/n. 38400 Puerto de la Cruz / Los Realejos Tel.: (+34) 922 379 000 Fax: (+34) 922 379 037 E-mail: info@hotelmaritimtenerife.com Web: www.hotelmaritimtenerife.com


Hotel Meliá Puerto de la Cruz ****

Hotel Orotava Palace ****

Hotel Riu Garoé ****

Hotelli sijaitsee korkeatasoisella La Paz –asutusalueella Puerto de la Cruzissa. Upeat näköalat merelle, kaupunkiin, vuorille ja Teidelle. Hotellia ympäröivät mahtavat subtrooppiset puutarhat, joissa laajat valikoimat autoktonisia kasveja.

Hotelli sijaitsee Puerto de la Cruzissa, vain 200 metrin päässä rannasta ja Lago Martiánez ulkoilualueelta, ja vain 26 kilometriä Tenerife Norte –lentokentältä. Hotellissa on 12 kerrosta ja 3 pikahissiä. Siellä on 236 huonetta, kaikki kadunpuolella, kaikissa parveke, ja niistä 223 on kahdenhengen huoneita, 4 kahdenhengen huoneita liikuntarajoitteisille ja 9 sviittiä. Huoneissa on täydellinen kylpyhuone, hiustenkuivaaja, koneellinen ilmastointi, TV, minibaari, kassakaappi ja puhelin suoralla yhteydellä. Sviiteissä on lisäksi olohuone, kylpyhuoneessa vesihieronta-amme, sekä terassi, jolla yksityinen poreallas. Lämmitetty uima-allas ja lastenallas, kuntosali, sauna, turkkilainen sauna, hierontaa, yöviihdeohjelmaa, Internet-palvelut, sekä kokoustilat työkokouksiin, kongresseihin, jne. Hotellissa julkinen pysäköintialue.

Hotelli Garoéta ympäröivät puutarhaistutuksien reunustamat kävelykadut La Pazin korkeatasoisella asutusalueella. Kuuluisa Kasvitieteellinen puutarha on vain muutaman minuutin matkan päässä hotellista, samoin kuin kauppakeskukset ja ravintolat, jonne pääsee helposti lyhyen ja miellyttävän kävelyn jälkeen. Hotelli tarjoaa myös bussikuljetuksen uimarannalle, kaupungin keskustaan ja Lago Martiánez –ulkoilualueelle. Hotelli Garoésta on ainutlaatuiset näköalat Teidelle, Atlantin valtamerelle, kauniiseen Orotavan laaksoon ja Rincón-luontoalueelle. Ravintola Rincónissa keittiömestari kokkaa asiakkaiden nähden ateriat ja siellä järjestetään usein teemaillallisia.

Avda. Marqués Villanueva del Prado, s/n 38400 Puerto de la Cruz Tel.: (+34) 922 384 011 Fax: (+34) 922 386 559

C/ Aguilar y Quesada s/n 38400 Puerto de la Cruz Tel.: (+34) 922 368 860 Fax: (+34) 922 388 872

E-mail:melia.puerto.de.la.cruz@solmelia.com

E-mail:orotavapalace@globalia-hotels.com

Web: www.solmelia.com

Web: www.globalia-hotels.com

C/ Doctor Celestino González Padrón, 3 Urb. La Paz, 38400 Puerto de la Cruz Tel.: (+34) 922 382 988 Fax: (+34) 922 388 360 E-mail: recepcion@hotelgare.com Web: www.hotelgaroe.com

21 Tenerife


Sol Parque San Antonio ****

Sol Puerto Playa ****

Hotel Valle Mar ****

Sijaitsee rauhallisella seudulla trooppisten puutarhojen ympäröimänä, näköalat Teidelle, Taoro-puiston vierellä. Vain 1500 metriä Puerto de la Cruziin, 40 kilometriä Santa Cruz de Tenerifeen. 25 kilometriä Tenerife Norte –lentokentältä y 96 kilometriä Reina Sofía –lentokentältä. Majoitus: 250 kahdenhengen huonetta ja 10 yhdenhengen huonetta, puhelin suoralla yhteydellä, satelliitti-TV, kassakaappi (vuokralla), koneellinen ilmastointi, lämmitys, minibaari, hiustenkuivaaja. Pyynnöstä tupakoimattomien huoneita, huonepalvelu klo 8.00 – 22.00. Palvelut: noutopöytäravintola, grilliravintola, uima-allas lastenosioineen. Pääkerroksessa baari. Diskobaari, jossa ohjelmaa. Ilmainen minibussi Puerto de la Cruzin keskustaan maanantaista perjantaihin. Ilmainen sisäänpáäsy kasinolle.

Merenrannassa, kaupungin uima-allasalueen ja ”El Peñón” –stadionin vieressä. 150 metriä San Felipen linnakkeesta, josta alkaa Cesar Manriquen suunnittelema Playa Jardín –uimaranta. 300 metrin etäisyydellä “El Pichirri” kentältä, 500 metriä vanhaankaupunkiin ja ostosalueelle sekä Charco-aukiolle. Vain kilometrin etäisyydellä Martiánezin järvialueelta ja 20 kilometriä Tenerife Norte –lentokentältä. Majoitus: 190 huonetta, kaikki kadunpuolella ja kaikissa terassi, koneellinen ilmastointi, täydellinen kylpyhuone, hiustenkuivaaja, TV ja vuokrattavissa kassakaappi. Palvelut: ravintolassa aamiaisella, lounaalla ja illallisella kylmä- ja lämminruokien noutopöytä. Snack-ravintola. Oleskelusali, jossa televisio baarin/ kafeterian yhteydessä. Välipaloina erilaisia yhdistelmäannoksia. Vastaanotosta saa seurapelejä. Ulkotiloissa lämmitetty uima-allas talvisin.

Sijaitsee Puerto de la Cruzin rantabulevardilla Teneriffalla, aivan meren rannassa, kuuluisan suolavesijärviä sisältävän“Lago Martiánez” – ulkoilualueen vierellä. Hotelli Vallemar tarjoaa parhaat majoitustilat Teneriffasta ja Puerto de la Cruzin ilmapiiristä nauttimiseksi. Käytettävissä on 171 kadunpuolen huonetta terassilla, suurimmassa osassa merinäköala. Kaikissa huoneissa on satelliitti-TV, koneellinen ilmastointi, puhelin suoralla yhteydellä, minibaari, kassakaappi ja hiustenkuivaaja. Myös huoneita väliovella. Lämmitetty makeanveden uimaallas (5. krs). Ravintolassa keittiö asiakkaiden näkyvillä (aamiainen ja illallinen). Snack-baari (5. krs). Jardín-baarissa elävää musiikkia. Show 2-3 kertaa viikossa.

Ctra. Las Arenas, s/n 38400 Puerto de la Cruz Tel.: (+34) 922 384 851 Fax: (+34) 922 384 776 E-mail:sol.parque.san.antonio@solmelia.com

Web: www.solmelia.com

22 Tenerife

C/ José del Campo Llanera, 2 38400 Puerto de la Cruz Tel.: (+34) 922 384 151 Fax: (+34) 922 383 127 E-mail:sol.puerto.playa@solmelia.com Web: www.solmelia.com

Avda de Colón, 4 38400 Puerto de la Cruz Tel.: (+34) 922 384 800 Fax: (+34) 922 383 408 E-mail:info@vallemar.com Web: www.vallemar.com


Hotel Monopol ***

Apartamentos Florasol ***

Hotel Chimisay ***

Hotellissa on 75 vuoden perheperinteet, se sijaitsee yhden Teneriffan kauneimman kaupungin, Puerto de la Cruzin, keskustassa, La Orotavan yhteydessä, jonka vanhan kaupungin keskusta on yksi Kanarian saarten kaikkein parhaiten säilyneitä. Hotelli sijaitsee vain 25 kilometrin päässä Tenerife Norte –lentokentältä, rauhallisella jalankulkualueella, vain muutaman askeleen päässä merenrannasta ja kylän kauneimmista kulmauksista. Hotellin julkisivusuunnittelussa on käytetty perinteisiä kanarialaisia parvekkeita. Kanarialaisen, kukkien ja palmujen täyttämän pation ympärillä kokoaa kolminkertainen kaiteisto puukoristeluineen, jota koristavat trooppiset köynnöskasvit, jotka kiipeävät satavuotisia tiikkipilareita pitkin ja muodostavat todellisen rauhan tyyssijan.

Aparthotel Florasol sijaitsee lähellä Taoro-puistoa, jota pidetään yhtenä Puerto de la Cruzin korkeatasoisimmista asutusalueista. Kokonaisuus käsittää studiotyyppisiä huoneita, joissa on kylpyhuone, hiustenkuivaaja, pieni keittiö, olohuone/makuuhuone, kassakaappi, minibaari ja puhelin. Yhden tai kahden makuuhuoneen apartamentos-huoneistoissa on kylpyhuone ammeella, hiustenkuivaaja, meikkauspeili, kalustettu keittiö, olohuone-ruokahuone, jossa on vuodesohva, minibaari, kassakaappi ja TV. Lisäksi huoneistoon kuuluu terassi, jossa aurinkotuolit ja –varjot. Aurinkoterassilla on uima-allas, aurinkotuolit ja –varjot, tenniskenttä, pöytätennis, biljardipöytä, jalkapallopeli, ja Internet-sali. Hotellikokonaisuuden tiloissa toimii kahden haarukan ravintola RESTAURANTE FLORIDITA, jossa on tilava terassi.

Hotelli sijaitsee aivan Puerto de la Cruzin historiallisessa vanhassa kaupungissa. Ihanteellinen paikka lepäämiseen, terveellinen ja viihteellinen. Strateginen sijainti työkokouksia ja kongresseja varten.”Aivan kaupungin sydämessa”.

C/ Quintana,15 38400 Puerto de la Cruz Tel.: (+34) 922 384 611 Fax: (+34) 922 370 310 E-mail:info@monopoltf.com Web: www.monopoltf.com

Camino del Coche, 7E 38400 Puerto de la Cruz Tel.: (+34) 922 389 848 Fax: (+34) 922 389 574 E-mail: florasol@infonegocio.com www.aparthotelflorasol.com

C/ Agustín de Bethencourt, 14 38400 Puerto de la Cruz Tel.: (+34) 922 383 552 Fax: (+34) 922 382 840 E-mail:reservas@hotel-chimisay.com Web: www.hotel-chimisay.com

23 Tenerife


Hotel Xibana Park ***

Hotel Marte ***

Hotel Miramar ***

Hotel Xibana Park sijaitsee aivan Puerto de la Cruzin sydämessä, yhdessä Euroopan tärkeimmistä matkailukohteista. Hotelli on vain 500 metrin päässä rannasta ja Lago Martiánez –ulkoilualueelta. Hotellin ympäristöstä löytyy suuri valikoima myymälöitä, sekä lisäksi suuri “Pirámides de Martianez” kauppakeskus.

Perhehenkinen hotelli, joka sijaitsee aivan Puerto de la Cruzin keskustassa, vain muutaman metrin päässä Charco-aukiolta, Playa Jardín – uimarannasta, Lago Martiánezin ulkoilualueelta, Loro Parquesta, linja-autoasemalta, postista, jne. Hotellissa on kahdenhengen huoneita, parvekkeella tai ilman, kolmenhengen ja yhdenhengen huoneita. Kaikissa huoneissa on puhelin suoralla yhteydellä. Satelliitti-TV, musiikkikanava, täydellinen kylpyhuone, kassakaappi ja jääkaappi (molemmat lisämaksulla). Lisäksi hotellissa on laajat aurinkoterassit, joista on mahtavat näköalat Teidelle, merelle ja uima-altaille. Hotellissa on myös fysioterapiaja kuntoutuskeskus, samoin kuin kuntosali, jossa sauna ja fysioterapeutin hierontapalvelut. Palvelut ovat maksullisia

Alunperin 1800-luvun maatalo tarjoaa yksilöllisen ja perhehenkisen ympäristön kaikilla mukavuuksilla, erittäin rauhallisessa ympäristössä on rehevä subtrooppinen kasvillisuus. Erinomainen sijainti mahdollistaa Puerto de la Cruzin monipuolisten matkailuvalmiuksien käyttämisen erittäin helposti ja samalla nauttien rauhallisesta ja levollisesta oleskelusta hotellissa.

Hotelli on täysin uudistettu, siellä on 112 huonetta, joissa on parkettilattia, täydellinen kylpyhuone, hiustenkuivaaja, satelliitti-TV avoimilla kanavilla, sekä laaja valikoima maksullisia kanavia, kassakaappi. Kaikki huoneet ovat kadunpuolella ja näköalat suuntautuvat joko puutarhaan, uima-altaalle tai kadulle.

C/ Valois, 22 38400 Puerto de la Cruz Tel.: (+34) 922 384 411 Fax: (+34) 922 381 914 E-mail: reservas@xibanapark.com Web: www.xibanapark.com

24 Tenerife

C/ Doctor Ingram, 20 38400 Puerto de la Cruz Tel.: (+34) 922 384 352 - 388 384 390 Fax: (+34) 922 373 428 E-mail:hotelmarte@infonegocio.com Web: www.infonegocio.com/hotelmarte

Parque Taoro s/n 38400 Puerto de la Cruz Tel.: (+34) 922 384 811 Fax: (+34) 922 371 067 E-mail:reservas@miramartf.com Web: www.miramartf.com


Hotel Tropical ***

Hotel Meliá La Paz LLL

Apartamentos Bahía Playa

Keskeisen Charco-aukion vierellä sijaitsevassa Hotel Tropicalissa on 35 vuonna 2005 uudistettua huonetta, joissa on täydellinen kylpyhuone, puhelin, musiikkikanava, sähköliesi ja varusteet kahdelle tai kolmelle hengelle, kassakaappi ja valinnaisesti televisio, terassi. Hyvin lähellä sijaitsevat supermarketit, kampaamot, myymälät, pankit, elokuvateatterit ja kaikki muut valmiudet, jotka ovat aivan lähellä kaupungin keskustassa.Vastaanotto avoinna 24 tuntia vuorokaudessa ja sieltä voi pyytää tarvittavat tiedot kaikista oleskelua helpottavista mukavuuksista (autonvuokraus, linja-autojen aikataulut, kaupungin kartta, jne).Kattokerroksessa uima-allas, josta on mahtavat näkymät yli kaupungin.

Huoneistohotelli Meliá La Paz sijaitsee La Pazin korkeatasoisella asutusalueella, vain 100 metrin etäisyydellä ihastuttavasta Kasvitieteellisestä puutarhasta. 10 minuutin matkan päässä kaupungin keskustasta ja Lago Martiánez –ulkoilualueelta uima-altaineen. Se on 96 kilometrin päässä Reina Sofía –lentokentältä, ja 25 kilometrin päässä Tenerife Norte –lentokentältä. Santa Cruz de Tenerife, saaren pääkaupunki on 35 kilometrin etäisyydellä. Hotelli käsittää 100 apartamentos-huoneistoa, joista 60:ssä on yksi makuuhuone ja 40 on studioita, puhelin suoralla yhteydellä, satelliitti-TV, keittiö, huonekohtainen kassakaappi (lisämaksulla), tilava terassi, täydellinen kylpyhuone. Noutopöytäravintola (vain aamiaiset ja illalliset), pääkerroksessa baari. Lämmitetty uima-allas aikuisille ja lastenallas puutarha-alueella, paddelkenttä. Ilmainen bussikuljetus Puerto de la Cruziin (5 minuutin matka).

Kaksi samanlaista rakennusta, kohtisuorassa pohjoiseenpäin, vajaan 8 metrin etäisyydellä Playa Jardín –uimarannasta Puerto de la Cruzissa. Laajat puutarha-alueet ja terrassit baareineen. Ensiluokkaiset lääkäri- ja urheilupalvelut, kaikki nykyaikaisen vapaa-ajanviettoalueen valmiudet. Vain 500 metrin päässä kaupungin keskustasta, Charco-aukiolta ja kalastuslaiturilta.

C/ Puerto Viejo, 1 38400 Puerto de la Cruz Tel.: (+34) 922 384 149 Fax: (+34) 922 371 338 E-mail:tropicalhotel@hotmail.com Web: www.telefonica.net/web2/htropical/

C/ Robles, 5 38400 Puerto de la Cruz, Tel.: (+34) 922 388 208 Fax: (+34) 922 388 388 E-mail: melia.la.paz@solmelia.com Web: www.solmelia.com

Urb. Playa Jardín 38400, Puerto de la Cruz Tel.: (+34) 922 374 408 Fax: (+34) 922 374 826 E-mail: apartamentosbahiaplaya@aparta mentosbahiaplaya.com Web: www.apartamentosbahiaplaya.com

25 Tenerife


Apartamentos Casablanca

Apartamentos Florida

Apartamentos Eden

Apartamentos Casablanca sijaitsee eräällä Puerto de la Cruzin keskesimmistä ja rauhallisimmista alueista, hyvin lähellä kaupungin tärkeimpiä kohteita, sen uimarantoja, tärkeimpiä urheiluvalmiuksia ja ajanvietealueita. Tarjolla on studio- ja yhden ja kahden makuuhuoneen apartamentoshuoneistoja, kaikissa sähköliesi, uuni, mikrouuni, täydellinen kylpyhuone, hiustenkuivaaja, satelliitti-TV, puhelin ja kassakaappi. Käytössä on uimaallas aikuisille ja lastenallas, talvisin lämmitetyt.

Apartamentos Floridan kadehdittava sijainti 200 metrin päässä Playa Jardín –uimarannalta, kilometrin päässä kaupungin keskustasta ja 23 kilometrin päässä lentokentältä tekevät siitä ihanteellisen täydellisestä levosta nauttimiseen. Apartamentos Floridassa on 48 majoitusyksikköä, joissa on kylpyhuone, täydellinen keittiö, TV. Apartamentos Floridaa ympäröivät laajat puutarha-alueet, uima-allas kattoterassilla, aurinkoterassi ja kafeteria.

Apartamentos Parque Vacacional Eden on majoituskokonaisuus, jota ympäröivät 12.000 neliömetrin puutarha-alueet, sijainti Puerto de la Cruzin rauhallisella ja korkeatasoisella asutusalueella. Kokonaisuuteen kuuluu kaksi rakennusta, Eden Esplanade ja Eden Luz, joissa on 151 studiota ja 73 apartamentoshuoneistoa, varustettu keittiö, kylpyhuone, parveke, puhelin, TV, musiikkikanava ja kassakaappi (vuokralla). Alueella on 3 uimaallasta (yksi niistä on nudisteille ja terassilla varustettu), lasten leikkipuisto, petanca-rata, minigolf, puutarhashakki, tennis, pöytätennis, biljardi ja sauna.

Tarjolla on laajat yhteiset oleskelutilat, terassit, baari, kafeteria, pelisali, sekä pesula, silityshuone ja laajat pysäköintitilat. Tarjoamme kuljetukset lentokentiltä asiakashintaan.

Calzada Martiánez, 4 38400 Puerto de la Cruz Tel.: (+34) 922 371 814 Fax: (+34) 922 374 209 E-mail:reservas@aptoscasablanca.com Web: www.apartamentoscasablanca.com

26 Tenerife

C/ Clafate, 3 38400 Puerto de la Cruz. Tel.: (+34) 922 370 068 Fax: (+34) 922 387 051 E-mail:info@floridatenerife.com Web: www.floridatenerife.com

C/ Francia, 8 38400 Puerto de la Cruz Tel.: (+34) 922 380 500 Fax: (+34) 922 385 665 E-mail:info@parquevacacionaleden.com Web: www.parquevacacionaleden.com


Apartamentos Florida Plaza

Apartamentos Masaru

Apartamentos Molino Blanco

Apartamentos Floridan kadehdittava sijainti 200 metrin päässä Playa Jardín –uimarannalta, kilometrin päässä kaupungin keskustasta ja 23 kilometrin päässä lentokentältä tekevät siitä ihanteellisen täydellisestä levosta nauttimiseen. Apartamentos Floridassa on 48 majoitusyksikköä, joissa on kylpyhuone, täydellinen keittiö, TV. Apartamentos Floridaa ympäröivät laajat puutarha-alueet, uima-allas kattoterassilla, aurinkoterassi ja kafeteria.

Teneriffalla, Puerto de la Cruzin kaupungissa, yhdessä Kanarian Saarten merkittävimmistä matkailukohteista, ja La Pazin korkeatasoisella asutusalueella sijaitsee huoneistohotelli Apartamentos Masaru. Näköalat merelle ja Teidelle – Espanjan korkeimmalle vuorelle – lähellä Kasvitieteellistä puutarhaa ja vain 10 minuutin matkan päässä kaupungin keskustasta, samoin kuin Lago Martiánez –ulkoilualueen uima-altaista ja uimarannalta. Apartamentos Masaru 8.000 neliömetrin subtrooppisine puutarhoineen tarjoaa ainutlaatuisen vaihtoehdon parhasta mahdollista Teneriffan lomaa varten.

Sijaitsee La Pazin korkeatasoisella asutusalueella, vain 15 minuuttia kävellen Puerto de la Cruzin keskustasta sekä Lago Martiánez –ulkoilualueelta. Kaupunki on yksi saaren tärkeimmistä matkailukohteista ja tarjolla ovat kaikki palvelut, urheiluvalmiudet, kauppakeskukset ja kävelyalueet. Kaikissa apartamentos-huoneistoissa on puhelin, musiikkikanava, TV, kalustettu keittiö, kylpyhuone, parveke (lähes kaikista näköala Teidelle ja Orotavan laaksoon), Internet-sali asiakkaiden käyttöön. Rakennuskokonaisuuteen kuuluvat laajat puutarha-alueet, 200 neliömetrin uima-allas, talvisin lämmitetty, lastenallas, aurinkoterassi, kafeteria ja ravintola.

C/ Puerto Viejo, 30 38400 Puerto de la Cruz Tel.: (+34) 922 371 511 Fax: (+34) 922 387 051 E-mail:info@floridatenerife.com Web: www.floridatenerife.com

C/ Robles, 2 Urb La Paz 38400 Puerto de la Cruz Tel.: (+34) 922 370 085 Fax: (+34) 922 370 331 E-mail:info@apartamentosmasaru.com Web: www.apartamentosmasaru.com

C/ Almácigo, 2 38400 Puerto de la Cruz Tel.: (+34) 922 371 641 Fax: (+34) 922 385 409 E-mail:reservas@molinoblanco.com Web: www.molinoblanco.com

27 Tenerife


Apartamentos Noelia Playa

Apartamentos Park Plaza

Apartamentos Pez Azul

Yhteensä 106 studiota, kaikki kadunpuolella, parveke ja huonekohtaisesti säädettävä koneellinen ilmastointi. Näistä 13 on korkeamman tason studioita. Kaikki sisustettu pehmein sävyin. Kylpyhuoneissa kylpyamme, hiustenkuivaaja. Täysin varustettu keittiö, sähköliesi, jääkaappi, lämmin vesi koko rakennuksessa, puhelin (televisio ja kassakaappi vuokrattavissa), musiikkikanava, avainkortit. Käytössä on suuri uima-allas, joka sijaitsee hotellin aurinkoterassilla, lämmitetty, ja erityinen alue varattu aurinkotuoleille ja –varjoille. Sijainti rakennuksen katolla antaa mahdollisuuden kauniista maisemista nauttimiseen. Ravintoloissa lämmin ja houkutteleva ilmapiiri, Välimeren keittiön antimia, erikoisuutena teemaillalliset.

Sijaitsee Puerto de la Cruzissa. Rakennuksen läheisyydessä pysäköintitilat, supermarketit, kampaamo ja pankkeja. Majoitustarjonta käsittää 49 studiotyyppistä majoitusyksikköä, kapasiteetti 98 henkeä. Apartamentos huoneistoja on kahdelle, yhdelle ja kolmelle hengelle. Apartamentos-huoneistojen varusteisiin kuuluu täydellinen keittiö, sähköliesi ja uuni, liesituuletin, kylpyhuone, puhelin, satelliitti-TV (vaihtoehtoinen), kassakaappi (vuokrattavissa). Asiakkaiden pyynnöstä myös lastensänky. Rakennuskokonaisuudessa on tarjolla terassi, aurinkotuolit tai puutarhahuonekalut, aurinkoterassi, lämmitetty uima-allas (vuodenajasta riippuen), hissi, ulkoilmapysäköintialue, rajattu pääsy alueelle.

Sijaitsee Puerto de La Cruzin parhaalla asutusalueella, hyvin lähellä Kasvitieteellistä puutarhaa, kirkkoa ja San Amaron näköalapaikkaa, ihanteellinen rauhalliseen lepoon. Vain 500 metriä uimarannasta ja Lago Martiánez – ulkoilualueelta. Rakennuksessa on 135 studiotyyppistä apartamentos-huoneistoa, parveke, kylpyhuone ja varustettu keittiö. Vastaanotto avoinna 24 t/vrk, TV ja kassakaappi vaihtoehtoisesti, aamiainen, lounas ja illallinen noutopöydästä. Lämmitetty uima-allas vuodenajasta riippuen, baari ja noutopöytä ulkotiloissa myös vuodenajasta riippuen. Huoneet täysin uudistettu 2005, varustettu keittiöllä, terassilla ja kylpyhuoneella. Täysin varustettu baari avoinna 8.00 – 24.00, ammattitaitoinen palvelu. Noutopöytäravintola, koneellinen ilmastointi.

Avda. Hermano Fernández Perdigón, 9 38400 Puerto de la Cruz Tel.: (+34) 922 384 211 Fax: (+34) 922 372 847 E-mail:atpezazul@hotmail.com Web: www.noeliaplaya.com

28 Tenerife

C/ Jose Arroyo, 4 38400 Puerto de la Cruz Tel.: (+34) 922 384 112 Fax: (+34) 922 371 338 E-mail:info@atparkplaza.com Web: www.atparkplaza.com

C/ Rector Benito Rguez. Rios, 1 38400 Puerto de la Cruz Tel.: (+34) 922 385 811 Fax: (+34) 922 371 127 E-mail:atpezazul@hotmail.com


Apartamentos Palmeras Playa

Apartamentos Teide Mar

Apartamentos Bellavista

Sijaitsee aivan rannikolla, hyvin lähellä uimarantoja y Lago Martiánez –ulkoilualuetta uimaaltaineen. Ainutlaatuinen lomakohde.

Huoneistohotelli tyypillisine, kanarialaisine puuparvekkeineen sijaitsee La Pazissa, korkeatasoisella asutusalueella Puerto de la Cruzissa.Hotellista on fantastiset näköalat Teidelle, Orotavan laaksoon ja osasta myös merelle.Kokonaisuutta ympäröivät yli 4.000 neliömetrin subtrooppiset puutarhat, ja Kasvitieteellinen puutarha on vain 5 minuutin kävelymatkan päässä. Samalla La Paz –alueella on tarjolla kaikki mukavuudet, ravintolat, baarit, pikkuputiikit ja supermarketit. Lago Martiánez –ulkoilualue ja osa kaikkein perinteisintä Puerto de la Cruzin kaupunginosaa on vain 15-20 minuutin kävelymatkan päässä. Kaikissa studiotyyppisissä majoitusyksiköissä on jääkaapilla varustettu baarikeittiö, puhelin suoralla yhteydellä, televisio, kassakaappi ja parveke, josta näköalat puutarhaan/uimaaltaalle/Teidelle tai merelle.

Sijaitsee selektiivisellä ja rauhallisella La Pazin asutusalueella. Kokonaisuus on sijoitettu rantajyrkänteen rinteelle ja sieltä on upeat näköalat rannikolle ja Lago Martiánez –ulkoilualueelle uima-altaineen. Majoitus: studiotyyppiset apartamentos-huoneistot, kaikissa parveke ja uskomattomat merinäköalat, puhelin, musiikkikanava, satelliitti-TV, täydellinen kylpyhuone, keittiö varusteineen ja sähkökäyttöinen kassakaappi (vuokralla). Kokonaisuuteen kuuluvat myös lämmitetty uima-allas aurinkotuoleineen ja –varjoineen, aurinkoterassi, jolla myös nudistialue, baari, ravintola (noutopöytäaamiainen ja illallinen), oma ilmainen pysäköintialue. Bellavista ei tarkoita pelkästään kauniita näköaloja nimensä mukaisesti, vaan myös täydellistä mukavuutta omassa rauhassa perheystävällisessä ilmapiirissä.

Avda. Venezuela, 12 38400 Puerto de la Cruz Tel.: (+34) 922 380 616 Fax: (+34) 922 383 424 E-mail:reservas@palmerasplaya.com Web: www.palmerasplaya.com

C/ Aceviño, 6 Urb. La Paz 38400 Puerto de la Cruz Tel.: (+34) 922 380 824 Fax: (+34) 922 385 601 E-mail: info@coral-hotels.com Web: www.coral-hotels.com

C/ Eucalipto, 4 Urb. La Paz 38400 Puerto de la Cruz Tel.: (+34) 922 383 111 Fax: (+34) 922 383 518 E-mail: info@apartamentosbellavista.com Web: www.apartamentosbellavista.com

29 Tenerife


Apartamentos Teneguía

Apartamentos Valle Luz

Erinomainen sijainti vain 10 minuutin päässä kaupungin keskustasta (Charco-aukio) ja Playa Jardín –uimarantaa vastapäätä Puerto de la Cruzissa. Kahden minuutin matka linja-autoasemalle. Kaikissa apartamentos-huoneistoissa on makuuhuoneet, täydellinen kylpyhuone, olohuone-ruokahuone, varustettu keittiö, terassi, josta näköalat merelle tai Orotavan laaksoon ja Teidelle. Satelliitti-TV, puhelin suoralla yhteydellä, automaattinen herätystoiminto, elektroninen kassakaappi (vakuutusmaksullinen) ja musiikkikanava. Vastaanotto avoinna 24 t/vrk, uima-allas ja aurinkoterassi aurinkotuolein ja –varjoin, cocktail-baari, kampaamo, kuntosali ja sauna, supermarketti, pesula, self-service, autotalli, ravintoloita ja snack-baareja lähistöllä. Huoneistojen siivous 6 kertaa viikossa, pyyhkeiden vaihto joka kolmas päivä.

Hotellikokonaisuus (kategoria 2 avainta), joka koostuu 329 apartamentos-huoneistosta Puerto de la Cruzin kaikkein moderneimmalla alueella, 100 metrin päässä Playa Jardín –uimarannasta, leveiden bulevardien ympäröimä, uima-altaita, ja lähellä Loro Parque –eläinpuistoa, delfinario, näköalat Teidelle ja merelle. Huoneistot studiotyyppiä, terassi kadunpuolella. Kaksi vuodetta ja vuodesohva. Täydellinen kylpyhuone, keittiö, televisio, puhelin ja kassakaappi lisämaksulla. Kampaamo ja autonvuokraamo. Kolme uimaallasta, joista yksi ensimmäisessä kerroksessa ja toiset kuudennessa kerroksessa Brasilia ja Dominica –torneissa. Tenniskenttä, minigolf, pöytätennis, lasten leikkipuisto, laajat puutarha-alueet ja aurinkoterassit. Pohjakerroksessa: baari ja Don Antonio –noutopöytäravintolat.

Avda. Melchor Luz, 2 38400 Puerto de la Cruz Tel.: (+34) 922 380 900 Fax: (+34) 922 370 422 E-mail: info@apartamentosteneguia.com Web: www.apartamentosteneguia.com

30 Tenerife

Avda Melchor Luz, 1 38400 Puerto de la Cruz Tel.: (+34) 922 380 204 - 922 380 208 922 380 350 Fax: (+34) 922 382 721 E-mail:atpezazul@hotmail.com Web: www.apartamentosvalleluz.com


Puerto de la Cruz, Orotavan laakso

Puerto de la Cruzissa, Orotavan laaksossa on tarjolla kaikkea täydellistä lepolomaa varten. Yllättävän lauhkeat lämpötilat (22 asteen paikkeilla) mahdollistavat taianomaisten ja erilaisten lomapäivien viettämisen. www.webtenerife.com

enjoy it all


Julkaisu Teneriffan matkailutiedotus

Suunnittelu ja lay-out

C/Alcalde José Emilio García Gómez, 9 38005. Santa Cruz de Tenerife Islas Canarias. España Tel.: +34 902 32 13 31 Fax: +34 922 23 78 72 info@webtenerife.com

AS Comunicación

Teneriffan Matkailuhallinto Clemensstrasse 24 80803 München Tel.: 00 49 (0) 89 330 567 83 tenerife@tmf-gmbh.de

www.webtenerife.com

Valokuvat Teneriffan matkailutiedotuksen valokuva-arkisto Joaquín Ponce Roger Méndez

Painatus XXXXXX

DPL TF-XXX/2006


Puerto de la Cruz Orotavan laakso

enjoy it all

Puerto de la Cruz-Orotavan laakso  

Puerto de la Cruz-Orotavan laakso Magazine

Puerto de la Cruz-Orotavan laakso  

Puerto de la Cruz-Orotavan laakso Magazine

Advertisement