La Pobla de Lillet, senderisme

Page 1

Et recomanem aquests itineraris… Els senders que trobareu en aquest mapa i que us ajudaran a descobrir diferents vessants de La Pobla de Lillet, estan integrats dins la Xarxa de Camins de l’Alt Berguedà.

La serra del Catllaràs amb una extensió total de 6.130,45 m2, s’estén per set municipis prepirinencs. Un 42’1 % de l’espai d’aquesta majestuosa serra es troba dins el terme municipal de La Pobla de Lillet, al Berguedà.

Les marques grogues i blanques representen els senders de petit recorregut (PR), les vermelles i blanques són els de gran recorregut (GR) i les marques grogues els senders locals que formen part de la xarxa de camins (cadascun d’ells té per nom un número). Vista des de la Serra del Catllaràs

1. Ruta del Castell de Lillet

Una gran riquesa de valors naturals han portat a la Serra del Catllaràs a estar inclosa dins la proposta catalana de la Xarxa europea Natura 2000, essent considerada zona LIC (per la presència de diferents hàbitats i espècies d’interès comunitari) i ZEPA (per acollir aus com l’aligot, el duc, el mussol pirinenc, l’àliga daurada, el picot negre, etc.).

Recorregut: PR‐ C52 , 1610 , 1603. Dificultat: Baixa Distància: 4.3Km 2. A Falgars per la Cova Recorregut: PR‐ C 11 i GR 4.

La Pobla de Lillet

L’any 1992, el Catllaràs fou inclòs dins el Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN), pel seu valor biològic. En les seves vessant hi trobem una harmoniosa combinació de rouredes, pinedes (pi negre i pi roig), alzinars, a les obagues fagedes amb boix, fins i tot prats i rasos culminals de caràcter subalpí.

Descobreix-la a peu…

Patrimoni natural

Dificultat: Mitja Distància: 7.7Km

Faunísticament en cal destacar la importància d’espècies com el cérvol, la guineu, la mostela, la truita... Una llista inacabable, igual que en el cas d’espècies de flora, les quals en molts casos estan catalogades com a singulars i protegides.

3. La Pobla de Lillet – Xalet del Catllaràs - Serrat Pinós

Vista des del mirador del Roc de la Lluna

Recorregut: 1603, PR‐ C52, 1609. La Serra del Catllaràs és un espai per a descobrir a través de l’ampli ventall d’activitats respectuoses amb la natura que ens permet realitzar: senderisme, btt, pesca controlada, activitats esportives guiades, ...

Dificultat: Mitja Distància: 6.9 Km

Seguint els senders que recorren el municipi podreu descobrir no tan sols meravellosos paratges naturals , sinó també indrets de gran interès històric i cultural, llegat dels diferents períodes que ha viscut el municipi des dels seus orígens medievals. Monestir de Santa Maria de Lillet Tren turístic de l’Alt Llobregat

El Castell de la Vila, antic emplaçament dels senyors feudals de la vall, abans de l’arribada dels Mataplana i la fundació de La Pobla. La Rotonda de Sant Miquel, esglesiola romànica de planta circular. El Monestir de Santa Maria de Lillet , canònica de gran valor històric i arquitectònic que forma part de la Ruta nacional del Pirineu Comtal.

Jardins Artigas de Gaudí Xalet del Catllaràs de Gaudí

El Santuari de Falgars, amb la imatge gòtica d’alabastre de la Mare de Déu. El Xalet del Catllaràs, edifici modernista dissenyat per Antoni Gaudí.

Pont Vell de La Pobla de Lillet, amb neu. Embotit artesanal poblatà

Després de recórrer a peu els entorns, us queda gaudir d’altres empremtes culturals de La Pobla de Lillet: els Jardins Artigas (segona obra de Gaudí al municipi), l’església parroquial, el casc antic, el Pont Vell i el tren turístic. Així mateix no us oblideu de degustar els exquisits productes artesans i la gastronomia de la vall.

i Falgars Recorregut: PR‐C52 i PR‐ C11.

Seguiu descobrint el municipi a:

Dificultat: Alta Distància: 16.6Km

www.poblalillet.cat

5. La Volta al Catllaràs Recorregut: PR‐ C52 i GR 4.

Telèfon d’emergències de la Generalitat de Catalunya: 112

Dificultat: Alta Distància: 16.5Km

Recordeu… ‐ Actuar amb seny, els itineraris de muntanya sempre comporten un nivell de risc. Sortiu amb companys experimentats i amb un nivell tècnic i condició física semblants a la vostra. ‐ Portar un equipament adequat. ‐ Tenir la informació corresponent: mapes, llibres i guies d’itineraris. Caminar és la millor manera de conèixer el ric patrimoni natural i cultural.

Prohibit encendre foc, a excepció de les àrees de lleure habilitades.

Respecteu el patrimoni cultural i històric.

L’acampada lliure és prohibida. Utilitzeu els refugis i els càmpings.

No feu malbé la vegetació.

No llenceu deixalles. Emporteu‐vos‐ les i llenceu‐les als contenidors del municipi.

Respecteu la propietat privada. Si obriu una tanca, tanqueu‐la després d’haver passat.

Oficina de Turisme de La Pobla de Lillet

Patrimoni cultural

4. El Mirador del Roc de la Lluna

Parc Xesco Boix s/n Telèfon: 93 823 61 46 / 687 99 85 41 E‐mail: tur.lillet@diba.cat

Font de Vallfogona

Amb el suport de:

Rovellons

Ajuntament de La Pobla de Lillet


d’Editorial Alpina i Geoestel

“Montgrony‐Fonts del Llobregat” (2009) i “Catllaràs‐Picancel” (2007),

Elaborat a partir dels mapes excursionistes

Senyalització en el mapa Senyalització real


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.