Page 1

LLANÇÀ NEWS EL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC DE L’ÀREA DE TURISME, COMERÇ I PROMOCIÓ ECONÒMICA - AJUNTAMENT DE LLANÇÀ Octubre 2013

ESPECIAL ESTIU 2013

 Sensibilització del sector privatConsultes ateses a les oficines de turismeJornades de formacióPrograma LlançàSummer ‘137ª Pedalada contra el canvi climàtic i la mobilitat SostenibleJornades Europees del PatrimoniJornades gastronòmiques de Llançà, Colera i Portbou

     

La Biblioplatja Les visites guiades Els tallers infantils Les activitats lúdic-culturals Les activitats lúdic-esportives Music&WineEl LlançàBuswww.visitllanca.cat, facebook i twitterFestival Claca

Fira del Mar

Properament:  Fira del Bolet  Sortides amb la Unió Excursionista Llançanenca

ESPECIAL ESTIU 2013 Consultes ateses a les oficines de turisme

inici

Les oficines de turisme de Llançà reben prop de 37.000 Per altra banda, un 29,5% de les consultes s’han consultes durant aquest estiu 2013, aquesta dada representa realitzat a l’oficina de turisme de la Vila. Val a un 23% més de consultes que l’estiu 2012. dir, que des de la seva inauguració el gener de 2007 aquesta oficina no ha deixat de rebre Un estiu més, Llançà, vila mediterrània caracteritzada pel seu visitants interessats en descobrir els encants del entorn paisatgístic, ha captivat l’ interès de molts visitants. municipi. Durant aquest estiu, una mitjana de 176 persones diàries han estat ateses des Així ho demostren les 36.938 consultes que s’han atès durant d’aquesta oficina, que destaca per estar ubicada a aquests mesos de juliol i agost a les tres oficines de turisme del l’entrada del municipi i per disposar d’una gran municipi. quantitat de material informatiu i d’una exposició interior. Cal remarcar que el 60,5% de les consultes s’han atès des del Punt d’Informació del Port, degut sobretot, al fet que és l’indret El 10% restant de consultes s’han atès des del


on es concentra l’activitat turística. Una mitjana de 350 persones diàries, s’han desplaçat fins a aquest punt per obtenir informació del municipi i dels entorns i per gaudir del servei gratuït de wifi al la zona del Passeig Marítim.

punt d’informació de la Torre Romànica de la Vila. Aquest punt d’informació es va obrir per primera vegada l’agost de l’any 2007; enguany, unes 70 persones diàries han visitat aquest monument simbòlic del municipi i han utilitzat el seus serveis d’informació turística. Cal remarcar que el major nombre de visitants durant aquest període han estat de nacionalitat catalana i francesa. Una gran part d’aquests s’han interessat en descobrir el municipi de Llançà en tots els seus aspectes (platges, passejades a peu, activitats nàutiques, etc.) i en tot el ventall de possibilitats que hi ha al seu entorn: Sant Pere de Rodes, Cadaqués, El Cap de Creus...

Oficina de Turisme al Port de Llançà

Programa LlançàSummer ‘13

A més, una bona part de les consultes han estat molt enfocades al programa d’activitats lúdicculturals que ha ofert el municipi al llarg d’aquest estiu.

inici

El programa LlanàSummer ’13, és un programa d’activitats d’estiu creat fa nou anys per l’Àrea de Turisme, Comerç i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Llançà que engloba tot un paquet d’activitats lúdiques, culturals, esportives, etc... que tenen per objectiu complementar, potenciar i donar a conèixer els principals valors del territori de Llançà i l’oferta turística. Cal destacar que aquest programa genera un volum d’unes 150 activitats amb uns 20.000 usuaris i uns 50 llocs de treball (directes i indirectes). La principal novetat d’aquest any ha estat en concurs de fotos del municipi a Instagram, el qual ha comptat amb més de 3.000 fotos d’una qualitat i varietat excepcionals.

La Biblioplatja La Biblioplatja del Port de Llançà tanca l’estiu amb gairebé 5.900 usuaris. Per a dinamitzar el municipi durant l’època de major afluència turística i dins del programa “LlançàSummer ‘13”, un any més, l’Àrea de Turisme, Comerç i Promoció Econòmica va posar a disposició de visitants i residents el servei de Biblioplatja a La Platja del Port. Sota el concepte d’una biblioteca original i divertida s’ha intentat facilitar tant al visitant com al resident la premsa diària, contes infantils, novel·les i tota la bibliografia que explica els secrets de Llançà.

Val a dir que en aquest espai s’han dut a terme algunes activitats paral·leles com contes, tallers de maquillatge, etc. per a entretenir als nens i nenes durant la seva estada a les platges del municipi.


Aquesta ha estat la setena temporada de la Biblioplatja a la platja del Port de Llançà. Durant aquests 2 mesos (juliol i agost), 5.868 persones han passat per la Biblioplatja. Recordem que aquesta només era oberta els matins de 10 a 14h.

Les visites guiades Les visites guiades “Descobreix el nostre territori” que organitza l’Àrea de Turisme, Comerç i Promoció Econòmica de Llançà s’estan posicionant com una de les activitats amb més acollida per part dels residents i visitants de Llançà. Aquesta és la novena edició que destaca per comptar amb una mitjana de 20 persones diàries. Aquesta temporada s’ha donat la possibilitat als visitants i residents de la zona de realitzar dos tipus de visites guiades. El primer bloc de visites es defineixen com a vacances actives en família i s’ofereixen un total de 6 visites setmanals. Aquest conjunt de visites dona la possibilitat als visitants i residents de la zona de realitzar visites guiades en família tot descobrint històries i llocs a través de pirates, observant estels, coneixent les principals platges i secrets del Cap de Ras, descobrint les arts de pesca del Cap de Creus, visitant les antigues mines i sureres o descobrint el Llançà mil·lenari amb la visita nocturna al Casc Antic del municipi. Cal destacar que aquestes visites són gratuïtes.

Respecte al segon bloc, des de l’Àrea de Turisme, Comerç i Promoció Econòmica de Llançà s’ha apostat per donar a conèixer els principals atractius de la zona amb un mitjà de transport sostenible i peculiar: el Tramuntana Express (trenet turístic). Dins d’aquest bloc, es proposen un total 6 visites guiades que des de dimarts a diumenge ofereixen als visitants i residents de la zona la possibilitat de conèixer el Monestir de Sant Pere de Rodes, degustar els vins de cellers de l’Albera, de l’Empordà i de la Mar d’Amunt, descobrir el centre de reproducció de tortugues de l’Albera i gaudir de la posta de sol des del Castell de Quermançó. Cal destacar que la sortida és des de l’Oficina de Turisme de Llançà i el cost és de 10€ per persona.

La valoració que s’extreu és molt positiva degut a l’alt grau de participació i al nivell de satisfacció d’aquests. D’altra banda caldria remarcar que gairebé un 60% de les visites han estat el 100% plenes, aquest indici demostrar que l’Àrea de Turisme, Comerç i Promoció Econòmica de Llançà ha de continuar oferint aquest programa, que any rere any, es consolida com un excel·lent producte pels residents i visitants del municipi.


Els Tallers Infantils 3.500 nens i nenes han gaudit dels tallers infantils a les Durant aquest estiu (juliol i agost) tant els tallers de la Platja de platges i al casc antic de Llançà durant l’estiu 2013. Grifeu i de la Platja del Port han mantingut el nombre d’usuaris. El programa de Tallers Infantils ha estat una de les principals apostes de l’Àrea de Turisme dintre del seu extensiu programa d’activitats “LlançàSummer ‘13”. Aquest estiu s’ha tornat a oferir per desena temporada aquesta activitat que es realitzava cada dia al Racó de la Platja del Port, de 16 a 19h, al de la Platja de Grifeu, de 10 a 14h i a la Plaça Major els dimarts, dijous i dissabtes de 18:30h a 20:30h. Val a dir que era gratuïta i orientada a nens i nenes entre 5 i 12 anys. A més, un dels principals objectius dels tallers es que fossin també una activitat d’educació ambiental per què els nens reconeguessin les característiques dels dos espais naturals que envolten Llançà, el Parc Natural del Cap de Creus i Paratge Natural d’Interès Nacional de l’Albera. Aquest any s’ha continuat apostant per la realització d’aquesta activitat al Casc Antic de Llançà els dimarts, dijous i dissabte per potenciar la peatonalització dels seus carrers a les tardes. La valoració que s’extreu és molt positiva.

Tallers infantils a la Platja del Port

Les activitats ludic-culturals El passat dimarts 20 d’agost, la companyia Pot Petit va tancar, amb l’espectacle “Quina festa”, el programa d'activitats lúdic - culturals gratuïtes organitzat per l'Àrea de Turisme, Comerç i Promoció Econòmica de Llançà. Aquesta activitat tenia lloc alguns dimarts i divendres a les 19:30h a la Biblioplatja del Port o a la Plaça Major de Llançà per així potenciar els carrers peatonals del Casc Antic. La valoració del programa ha estat molt positiva tant per la qualitat de les companyies que han dut a terme els espectacles, com pel grau de satisfacció dels nens i nenes que hi han assistit. Pot Petit al Passeig Marítim


Les activitats lúdic-esportives Per altra banda, el passat dissabte 28 d’agost d’agost es va tancar, amb una classe de Body Balance a la Platja del Port, l'extensiu programa d'activitats aeròbiques gratuïtes al Port de Llançà que han co-organitzat l'Àrea de Turisme, Comerç i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Llançà i el gimnàs Fitness Grifeu.

Una de les principals novetats d’aquest estiu ha estat complementar una oferta esportiva a la ja existent. Per tant, s’han organitzat tota una sèrie d’activitats que han destacat per ser de pagament i estar organitzades per empreses locals. Tota aquesta suma d’activitats esportives han generat la creació de diversos programes: -

La valoració del programa ha estat molt positiva amb una mitjana de participació que gairebé ha arribat al centenar de participants. Durant dos mesos, cada dilluns i dimecres, el Port de Llançà va acollir tot una sèrie d'activitats com aquagym, body balance, body combat, etc. despertant un gran volum de participació i expectació.

-

-

-

#ioga sunrise: Ioga a les diferents platges de Llançà cada dimarts i divendres a les 7h. #trailruning sunrise: trail runnning i running guiat pels principals racons amagats de Llançà. Cada dimecres a les 7h. #BTT Llançà: sortides en BTT seguint els tracks de les 4 rutes BTT de Llançà, cada divendres i diumenge a les 9h. #trailrunning sunset: La clàssica sortida de trail running pels diferents racons de l’Albera i el Cap de Creus organitzades cada divendres a les 20h.

Aeròbic al Passeig Marítim Ioga sunrise

Music&Wine Seguint un dels principals objectius de l'Associació de Comerciants i de l’Àrea de Comerç de l’Ajuntament de Llançà s'ha apostat un any més per oferir als residents i visitants de Llançà, sota el nom Music&Wine, un cicle de concerts amb tasts de vins de la DO Empordà i degustació de tapes a l’aire lliure per tal de dinamitzar els principals carrers comercials de La Vila i del Port i per posar en valor els vins del nostre territori. En aquest sentit, s'ha creat un excel•lent programa de concerts organitzat per l’escola llançanenca Tons i per Jordi Cañón, músic de Llançà. Durant els mesos de juliol i agost, els vespres del dimecres a la Vila i dels dijous al Port s’ha pogut gaudir d’aquests concerts en els punts més emblemàtics de la ciutat.

Music&Wine a la Plaça Major


En el marc de la programació del festival Music & Wine, el passat 11 de juliol es va presentar públicament a Llançà, , la cançó de l’estiu La “Mar d’Amunt”, interpretada pel grup llancenc Projecte Nu i el seu videoclip que ja sona a través de les xarxes socials i de diversos mitjans de comunicació. La cançó és un projecte musical de Tons Produccions que rep el suport del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, atès que es tracta d’una eina de promoció de la marca Costa Brava que es difon de manera dinàmica, fresca i molt viral. La col•laboració del Patronat de Turisme en el projecte es concreta en la producció del videoclip, que conté imatges del grup en diferents localitzacions de la costa gironina i fragments d’imatges dels vídeos promocionals de la Costa Brava. Podeu compartir, visualitzar i descarregar-vos la cançó de la Costa Brava seguint aquest enllaç i a través dels diferents perfils que tenim a les xarxes socials: youtube.com/costabravapirineu (videoclip) facebook.com/costabravapirineudegirona twitter.com/costabrava Llançà Bus

inici

El LlançaBus rep 5.600 usuaris durant aquest estiu 2013. Des del 5 de juliol fins al 31 d’agost, el Llançà Bus ha circulat pel municipi de Llançà amb l’objectiu de facilitar l’accés dels visitants i residents llançanencs a les nostres platges i els desplaçaments entre el Port i la Vila. Aquesta ha estat la novena temporada que el Llançabus està en funcionament i durant aquest estiu la participació ha estat excel·lent arribant als 5.644 usuaris. El preu del viatge era d’1€ amb gratuïtat pels nens fins als 12 anys i els majors de 65 anys. El LlançàBus tenia les seves principals parades a l’Oficina de Turisme, Estació de tren, la Plaça de la Vila, el CAP, la Platja de la Farella, la Platja del Cau del Llop, El Port de Llançà, la Platja de Grifeu i Cap Ras.

Festival Claca

inici

Després de l’èxit de la primera edició, el Festival Claca d’arts escèniques a l’aire lliure ha celebrat enguany la seva segona edició. Durant el cap de setmana del 12, 13 i 14 de juliol de 2013, el Festival Claca ha presentat a Llançà de forma gratuïta més d’una desena d’espectaclesv8circ, teatre, dansa, etc.) i diferents activitats amb la intenció d’ampliar la oferta cultural del municipi. L’Àrea de Comerç de l’Ajuntament de Llançà i l’Associació de Comerciants van col·laborar amb aquest esdeveniment en diferents aspectes: - tema logístic; - difusió a premsa i xarxes socials;


-

oferint els punts d’informació turística com a punts d’informació del Festival; organitzant tallers relacionats amb el Festival en els tallers infantils de la platja; organitzant una ruta de tapes paral·lela al Festival Claca durant els tres dies que va durar. L’índex de participació tant dels bars com dels consumidors fou molt alt per a ser el primer any: 19 bars participants / 1.000 tapa-claca venudes / 3.000 € d’impacte econòmic / 700 consumidors

Fira del Mar

inici

Els dies 23 i 30 d’agost es va celebrar a Llançà la Tercera Fira del Mar. Aquesta activitat co-organitzada per l’Associació de Comerciants de Llançà i l’Àrea de Comerç del consistori llançanenc tenia l’objectiu d’oferir dos dies plens d’activitats relacionades amb el mar. Durant els dos dies hi ha hagut al Passeig Marítim i als carrers principals del Port de Llançà parades d’artesania i botiga al carrer per part dels comerciants de Llançà. També han tingut lloc altres activitats paral•leles com contes, havaneres, inflables, ruta de tapes, tast de vins, etc.

Sensibilització del sector privat

inici

La interrelació del sector públic amb el sector privat ha fet possible dur a terme dues noves propostes gastronòmiques al municipi costaner de Llançà ajudant a oferir una alternativa a les vacances de sol i platja, tot intentant fer descobrir als visitants, entre d’altres, els seus valors gastronòmics . Més de 20 establiments de Llançà, en col•laboració amb l’Associació de Comerciants i l’Àrea de Turisme, Comerç i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Llançà, han proposat durant aquest estiu, dues noves iniciatives gastronòmiques: Ruta de Cocktails durant la Festa Major d’Estiu de la Vila (22, 23, 24 i 25 d’agost) on es poden degustar cocktails


refrescants i originals per només 5€. Ruta de Tapes durant la Fira del Mar del Passeig Marítim (29 i 30 d’agost) en la que per només 3€ es pot degustar una tapa i una beguda (canya o copa de vi) .

Jornades de formació

inici

La irrupció dels mitjans i les xarxes socials ha provocat que els nostres clients hagin après hàbits diferencials d'informació i compra en línia, que han acabat afectant tot el sector turístic, des de les activitats fins a l’allotjament. Moltes de les empreses del nostre municipi són familiars o petites i mitjanes empreses, que generen cada vegada més productes i experiències molt competitives. Atesa la dimensió dels nostres establiments, des de l’Àrea de Comerç i l’Associació de Comerciants de Llançà, el passat mes de maig vam oferir als empresaris i treballadors unes jornades de formació per aprendre l’ús de les principals xarxes socials per tal d’esdevenir una empresa 2.0 (facebook, twitter i instagram). En aquestes jornades van participar un total de 25 empresaris / treballadors, les quals es van mostrar molt satisfetes amb les jornades. De cara al 2014 es té previst continuar oferint cursos de formació als empresaris tant a nivell de noves tecnologies com també d’idiomes. 7ª Pedalada contra el canvi climàtic i la mobilitat sostenible

inici

El municipi de Llançà va organitzar la 7ª Pedalada contra el canvi climàtic i la mobilitat sostenible en motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2013. Aquesta setena edició de la pedalada popular es va fer el passat diumenge 29 de setembre a les 11h. Una cinquantena de participants, majoritàriament famílies, van gaudir d’una agradable passejada per Llançà. L’objectiu d’aquesta pedalada era sensibilitzar sobre el fenomen del canvi climàtic, donar suport a la proposta de reducció d’emissions de CO2 a Catalunya i fomentar la utilització de transports que respectin el medi ambient.


Aquesta activitat s’emmarca dins la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que enguany va tenir lloc entre els dies 22 i 29 de setembre i que es celebra un centenar de municipis de tot Catalunya, a través dels seus ajuntaments i entitats locals.

Llançà i el Consorci Terra de Pas participen en les Jornades Europees del Patrimoni

inici

El municipi de Llançà va participar en les Jornades Europees del Patrimoni d'aquest any 2013. Com cada any a Catalunya, coincidint amb l'any Europeu del Patrimoni, s'organitzen visites i activitats a tots aquells monuments i conjunts arquitectònics que s'ha recollit dins l'inventari del patrimoni arquitectònic català i l'inventari del patrimoni arqueològic català. Aquest any, el municipi de Llançà, junt amb altres municipis del Consorci Terra de Pas, s'ha inscrit a les Jornades Europees del Patrimoni i hi va participar oferint una visita guiada del patrimoni del municipi. A Llançà es va fer una visita en trenet seguint la ruta “Descoberta del Patrimoni de Llançà” on es coneixien diferents recursos patrimonials de la La Vila i El Port de Llançà. Per acabar l’activitat es va anar fins el nucli de Valleta. Gairebé 30 persones van gaudir de l’activitat i del guiatge del Guía de l’Àrea de Turisme de Llançà, Carles Chacón.

Jornades Gastronòmiques de Llançà, Colera i Portbou

inici


Enguany, els municipis de Llançà, Colera i Portbou, han L’impacte econòmic d’aquestes jornades és molt beneficiós per celebrat les 2nes Jornades Gastronòmiques de l’Escamarlà (del la destinació: - Jornades de l’Escamarlà - 1.300 menús aprox. - impacte 1 al 24 de juny) i les 10enes Jornades Gastronòmiques del Peix econòmic d’uns 50.000€. de Palangre (del 7 al 29 de setembre). - Jornades del Peix de Palangre – 500 menús aprox. – impacte econòmic d’uns 16.000€. Un dels seus principals atractius d’aquests tres municipis és la seva oferta gastronòmica. Llançà, Colera i Portbou presumeixen de tenir una gran oferta de restaurants amb el propòsit de donar a conèixer la cuina mediterrània rica en peix, marisc i arròs. La màxima qualitat gastronòmica gràcies a un dels motors econòmics del municipi: la pesca. Val a dir que en aquestes dues jornades participen una mitjana de 15 restaurants que ofereixen menús gastronòmics que van des dels 25 al 75€ amb tot inclòs i destaquen per ser variats i d’alta qualitat gastronòmica. Al marge d’oferir uns menús deliciosos, les jornades gastronòmiques destaquen per oferir tot un seguit d’experiències gastronòmiques gratuïtes cada cap de setmana de la campanya i contribueixen a allargar la temporada turística i a generar llocs de treball durant aquests mesos.

www.visitllanca.cat, Facebook i Twitter “Llançà Turisme”

inici

www.visitllanca.cat és la web turística de l’Àrea de Turisme, Comerç i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Llançà, on l’internauta pot trobar les dades generals de la població, el directori d’empreses turístiques, les notícies del municipi, l’agenda d’activitats, etc. A més, l’usuari es pot descarregar, entre d’altres, imatges, vídeos i catàlegs de Llançà i el seu entorn. Val a dir que la mitjana de visites mensuals durant aquest estiu a www.visitllanca.cat és de 9.000. Com a principals característiques dels internautes de www.visillanca.cat durant aquest estiu (juliol i agost) destaquem: - 18.555 visites - 86.942 pàgines vistes - mitjana de 5,8 pàgines vistes / visita - 75% d’usuaris han accedit a la web mitjançant algun motor de recerca (Google, majoritàriament) - les principals procedències geogràfiques dels usuaris són Espanya (75%), França (16%), Bèlgica (2,5%) i Països Baixos (1,1%) - les pàgines més visitades són les referents a informació turística, agenda, el poble en general i les platges Per altra banda, l’Àrea de Turisme, Comerç i Promoció Econòmica de Llançà té presència al reconegut portal social “Facebook” sota el nom de “Llançà Turisme”. La valoració que s’extreu sobre aquest experiment és molt positiva ja que, a diu d’avui, comptem amb més de 3.048 usuaris/fans. L’objectiu és apropar-nos als visitants i residents informant-los diàriament de les principals notícies del municipi. I, també ens podeu seguir al Twitter (Llançà Turisme), una altra eina que, amb 1.367 seguidors, ens permet interactuar amb l’usuari en temps real i mantenir-lo informat de totes les novetats. Properament:

inici


Fira del Bolet El proper cap de setmana de l´1 al 3 de novembre, l’Ajuntament de Llançà, a través de l’Àrea de Medi Ambient i en col·laboració amb l’Associació Micològica Font i Quer, organitzarà la tercera edició de la Fira, Concurs i Exposició de Bolets. Aquesta Fira estarà destinada a tots els públics i servirà per tenir un millor coneixement dels tipus de bolets òptims pel consum que podem trobar a la zona de l’albera.

Sortides amb la Unió Excursionista Llançanenca SORTIDA QUERROIG - VALLETA DIUMENGE 27 D’OCTUBRE 7h des de L’OFICINA DE TURISME DIFICULTAT (risc en el camí): BAIXA - MITJA DURADA: 5 hores aprox. 4ª MITJA MARATÓ DE MUNTANYA DE L’ALBERA DIUMENGE 19 DE GENER DE 2012 SORTIDA: 9H PLAÇA MAJOR LLANÇÀ 21 KM Per corredors i caminadors (temps màxim per a caminadors de 6h) + INFO I INSCRIPCIONS A: www.unioexcursionistallancanenca.com


Àrea de Turisme, Comerç i Promoció Econòmica - Ajuntament de Llançà Camprodon, 16-18 – 17490 Llançà Tel: 972 38 08 55 / Fax: 972 12 19 31 turisme@llancat.cat www.visitllanca.cat

Newsletter octubre 2013  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you