Page 1

LASTSIKRING AF MINDRE KØRETØJER

Ved kørsel med trailer eller andet stort påhængskøretøj er der flere forhold man skal tage hensyn til. Overstiger totalvægten for bil samt påhængskøretøj 3500 kg, skal føreren have B/E-kørekort. Sikring af godset er en anden vigtig og ofte overset faktor i det lille vogntog. Forkert eller mangelfuld sikring af gods på påhængskøretøjer er årligt skyld i mange trafikulykker. Som supplement og hjælp til at kunne bestå den praktiske køreprøve til kørekort kategori B/E har TUR Forlag udviklet et interaktivt program, der følger og dækker undervisningsplanerne fra Rigspolitiets færdselsafdeling. Derudover udgiver forlaget en praktisk miniguide om lastsikring af mindre køretøjer i lommeformat, der altid kan ligge klar til brug i bilens handskerum. TUR Forlag udgiver bøger og undervisningsprogrammer til transportbranchen. På de følgende sider kan du læse om nogle af vores udgivelser til lastsikring. Udgivelserne kan bestilles på kuponen bag på brochuren eller på vores hjemmeside: www.turforlag.dk Her kan du også læse mere om forlagets andre udgivelser.


Cd-rom 2008 AR.nr.: 588 ISBN: 978-87-7057-043-5 Introduktionspris frem til 1. juli 2008: Kun kr. 1.812,50 inkl. moms for et års abonnement. Normalpris kr. 2.187,50 inkl. moms for et års abonnement – spar kr. 375,00 Bemærk: Programmet kan afvikles med Windows Vista

Det interaktive program "Kørekort til stort påhængskøretøj" er et supplement og en hjælp til at kunne bestå den praktiske køreprøve til kørekort kategori B/E. Programmet behandler de regler og pligter, man er underlagt som fører af en personbil med stort påhængskøretøj. Påhængskøretøjets indretning og opbygning bliver gennemgået, så man selv kan kontrollere for alvorlige fejl og mangler. Gennem en kombination af videoklip og fotos giver programmet retningslinjer for, hvad man specielt skal være opmærksom på, når man kører med stort påhængskøretøj. Programmet er indtalt, hvilket giver mulighed for at få teksten læst op, så også læsesvage brugere kan få stor nytte af det. Programmet indeholder 10 evaluerende opgaver og 4 tipskuponer. Både evaluerende opgaver og tipskuponer indeholder feed-back. Systemkrav til pc: Software: Windows 98 SE/2000/ME/XP/2003/Windows Vista Minimum hardware: Din PC skal minimum have disse specifikationer, for at du kan benytte programmet: – Pentium 500 Mhz processor eller tilsvarende – Minimum 128 MB ram – Minimum 1 GB fri harddiskplads – Din skærm skal understøtte en opløsning på 800 x 600 pixels eller bedre – Cd-rom eller dvd-drev – Windows-kompatibelt lydkort – Mus – Tastatur – Højttaler/hovedtelefoner Minimum 1,06 GB fri plads på harddisk – anbefalet: 1,38 GB.


Miniguide Hæfte/pakke m. 32 stk. 1. udgave, 2008 24 sider AR.nr.: 287 ISBN: 978-87-7057-111-1 Pris 499,00 kr. inkl. moms Miniguiden sælges også i løssalg til kr. 25,00 inkl. moms per styk.

Et skrivebord, en havegrill, en trillebør, murespande, cykler, fliser, grus, brædder og haveaffald er blot nogle af de ting, som falder af trailere og varebiler, fordi de ikke har været fastgjort tilstrækkeligt. Vejdirektoratet registrerer årligt flere tusinde tilfælde af tabt gods på de danske veje, og tallet har været markant stigende i de senere år. Hvert år sker der mange uheld med eller som følge af tabt gods. Et uheld med tabt gods kan få store konsekvenser for den, som taber godset. Der kan blive tale om bøde, frakendelse af kørekort samt erstatning for skader på godset eller til de personer, som eventuelt skades af det tabte gods for slet ikke at tale om de menneskelige konsekvenser TUR Forlag udgiver denne praktiske miniguide i lommeformat, der gør det nemt og hurtigt at finde forenklede anvisninger på, hvordan lastsikring af gods på mindre køretøjer skal udføres i henhold til færdselslovens § 82, stk. 3. Miniguiden indeholder de vigtigste begreber og lastsikringsmetoder og bør altid findes lige ved hånden. Emnerne i miniguiden Lastsikring af mindre køretøjer er bl.a. tabt gods, vind og let gods, afmærkning, materialer til lastsikring, hastighed og overlæs samt større og tungere last. På bagsiden af miniguiden er en huskeliste, der kan være en hjælp til at undgå de hyppigste fejl, der begås ved lastsikring af trailere og varebiler. Miniguiden er også et godt værktøj, der kan fungere som supplement og repetition til programmet Kørekort til stort påhængskøretøj.


BESTILLING Program: Kørekort til stort påhængskøretøj Introduktionstilbud:1 års abonnement 1.812,50 kr. inkl. moms Normalpris 2.187,50 inkl. moms – spar kr. 375,-

antal ___________

Miniguide: Lastsikring af mindre køretøjer Hæfte/pakke med 32 stk., 499,- kr. inkl. moms

antal ___________

Miniguide: Lastsikring af mindre køretøjer Hæfte per stk. 25,- kr. inkl. moms

antal ___________

Kontakt venligst ________________________________________________________ Materialerne skal sendes til: Firmanavn:

___________________________________________________________

Kontaktperson: __________________________________________________________ Adresse: ________________________________________________________________ Postnr. og by: ___________________________________________________________ Tlf.nr.:

___________________________________________________________

Ordren tillægges et ekspeditionsgebyr på kr. 40,Bestillingen sendes til: TUR Forlag Bygmestervej 5, 1. sal 2400 København NV

Tlf.: 35 87 87 00 • Fax: 35 87 87 01 • info@turforlag.dk • www.turforlag.dk

Lastsikring  
Lastsikring  

Lastsikring, surring og stuvning af gods på mindre køretøjer Kørekort til stort påhængskøretøj

Advertisement