Page 1


Az alkalmazás főoldalán található egy városválasztó dropdown, aminek segítségével kiválaszthatjuk azt a települést, ahol barangolni szeretnénk.


A városon belül különboző kategóriák fogadnak minket. Ezeknek a mennyisége és milyensége a városokhoz tartozó adatbázisokon múlnak. Központilag az alábbi kategóriákat tartottam fontosnak kiemelni: Kultúra, Szórakozás, Borozók, Szállás, Látnivalók, Éttermek.


Amíg a telefonunk adatbázisból lekéri a kiválasztott kategóriának megfelelő adatokat, a különböző képernyők jelennek meg.


A lekérdezett listánkat többféleképpen rendezhetjük a láblécben (footer-ben), található ikonok segítségével. A szívvel az általunk előzőleg már a kedvencekbe mentett listaelemeket emeli be a rendszer. A második gombbal pedig az ábécének megfelelő sorrendben rendezhetjük elemeinket. A további két gomb pedig a keresés és a térkép funkció, amiket a későbbiekben bővebben bemutatok.


Listánk egyik elemére kattintva elérkezünk egy olvasás aloldalra, ahol tüzetesebben is megtekinthetjük az adott elemhez tartozó információkat, képeket, leírásokat.


A térkép funkció egyből a lista oldalról is már elérhető, nem kell az olvasás aloldalról megközelítenünk. A telefon GPS adatokat használva be tudja mérni lokális helyzetünket. Az “Ön itt áll” funkció nagyban megkön�nyíti a tájákozódásunkat és egyik pontból a másikig való eljutást. A térképnek többféle nagysága elérhető, a telefon érintőképernyő vezérlését kihasználva. Ez azt jelenti, hogy a képernyő közepétől a két átellenes sarkáig nyúló mozdulattal nagyíthatjuk a képet, vagy fordított esetben kicsinyíthetjük azt. Mint látni lehet, az alkalmazás saját térképpel rendelkezik. Azért nem a standard Google Maps-et használtam, mert szerettem volna egyedibbé tenni a szoftver grafikai világát.


Adatbázison belüli keresést is lebonyolíthatunk, aminek többféle kimenetele lehet. Ezalatt a sikeres, illetve a sikertelen találati listát lehet érteni. Mindezt úgy tehetjük meg, hogy a keresés mezőbe kattintva előhívjuk a QWERTY billentyűzetet és máris megkezdhetjük a folyamatot.


ZSEBVÁROS online városinformációs rendszer kézikönyv varga tünde, 2011

Zsebváros  

Online városi információs rendszer, NYME-AMI, Tervezőgrafika MA I., 2011