Page 29

Design Artigo toimii yhteistyössä kuuluisan designstudio Sottsass Associatin kanssa. Yhteistyö on tuonut mukanaan uusia innovatiivisia projekteja, joissa teknologiset innovaatiot ja toiminnallisuus yhdistyvät uusiksi tuotteiksi. Uudet pintakuviot ovat saaneet inspiraationsa kaukaisista maista, geometrisistä muodoista ja esteettisen tiivistämisen taidosta. Ettore Sottsass ja Christopher Redfern ovat pyrkineet luomaan uusia tuotesarjoja (esim. Zero.4, Ebony ja Kayar) ”arkkitehtuurin fysikaalisen ja sensorisen kokemuksen mahdollistajina”.

Pintavaihtoehdot Pyynikin Sosiaali- ja terveysasema, Tampere

Pintakuvio vaikuttaa estetiikkaan ja turvallisuuteen. Artigo-kumimattojen pintavaihtoehdot ovat sileä, vasaroitu, uritettu, syvätty, kiviefekti tai kolikkokuvio. Kaikki Artigo-kumimatot ovat suunniteltuja julkisiin tiloihin. Pinnat ovat turvallisia kävellä oli sitten kyse koulusta, sairaalasta tai kauppakeskuksesta. Kumin luonnollinen kitka luo lisäturvaa vilkkaan kävelyliikenteen tiloissa.

Turvallisuus

Hatanpään Lukio, Tampere

Kumimatot ovat turvallisia kävellä ja liikkua rullatuolilla. Materiaali ei ole liukas ja kävelymukavuus on erinomainen kumimaton elastisuuden ansiosta. Matto vaimentaa iskuja tehokkaasti. Kumimatto myös vaimentaa ääntä jopa 18 dB asti. Matto kehittää alle 2000 volttia staattista sähköä, joten se ehkäisee turhia sähköpurkauksia metallipinnoilla. Kumimatot täyttävät kansainväliset paloturvallisuusstandardit. Tuotteilla on paloluokka B. Mahdollisessa palossa matto ei eritä myrkyllisiä kaasuja.

Hygienia Kumimattojen hygieenisyys on yksi niiden tärkeimmistä ominaisuuksista. Kumimatto on tiivis ja sen pinta on sinetöity. Päällyste voidaan nostaa seinille, jolloin nurkissa ei ole saumoja, joihin lika tai bakteerit voisivat pesiytyä. Kaikki kumimattojen saumat voidaan kuumasaumata. Uusimmat Pro ja TXL -pinnat vaativat entistä vähemmän energiaa ja hoitoa, niiden hygieniaa on erittäin helppo pitää yllä.

Ekologisuus Hatanpään Lukio, Tampere

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä projektiosastoomme puh. 09-51234737 tai projekti@kaakelikeskus.fi. Tilaa ilmainen Artigo-kuvasto tai tutustu tuotteisiin www.kaakelikeskus.fi Tutustu tuotteisiin ja referenssikohteisiin.

Lue QR-koodi TXL-käsitellyt

Artigo-matot on valmistettu luonnonkumista ja öljynjalostuksen sivutuotteista. Kummassakaan tapauksessa luonnonresursseja ei vahingoiteta tai kuluteta eikä tuotteiden valmistuksessa synny vaarallisia aineita. Kumimattojen valmistusprosessissa ei synny lainkaan kumijätettä, koska matoista syntyvät jätteet kierrätetään takaisin tuotantoon.

Elinkaarikustannus Kumimattopäällysteillä toteutettujen lattioiden käyttöikä on huomattavasti pidempi kuin muilla mattomateriaaleilla toteutettujen lattioiden. Kumilattiat ovat rakennuttajalle kustannustehokas vaihtoehto pitkän käyttöolettaman tiloissa. Materiaalin käydessä tarpeettomaksi se voidaan hävittää turvallisesti. Kumimatoista ei vapaudu ympäristölle haitallisia aineita. Uusimmilla PRO- ja TXL– pinnat omaavat vielä normaalia käyttöikää pidemmän iän ja niiden ylläpitoon sitoutuu vähemmän haitallisia kemikaaleja, vettä ja energiaa.

29

Profile for Kaakelikeskus

Kaakelikeskus kuvasto 2014 web  

Tutustu uusiin keraamisiin laattoihin Kaakelikeskuksen kuvaston avulla. Saatavillasin on tuhansia tuotteita www.kaakelikeskus.net.

Kaakelikeskus kuvasto 2014 web  

Tutustu uusiin keraamisiin laattoihin Kaakelikeskuksen kuvaston avulla. Saatavillasin on tuhansia tuotteita www.kaakelikeskus.net.

Profile for tumppi01
Advertisement