Page 12

OPENING 25e ‘KUNST UIT EIGEN STREEK’ MORGEN VRIJDAG IN HET CC DE VERVERIJ… Iedereen van harte uitgenodigd op de opening van ‘Kunst Uit Eigen Streek’ vrijdag 26 september 2014 te 19 u. in De Ververij, Wolvestraat 37. Maar liefst 70 kunstenaars met de meest uiteenlopende disciplines krijgen zonder enig onderscheid een podium: schilderkunst, beeldhouwen, houtsnijwerk, keramiek, fotografie, beeldhouwen… welk medium is van geen tel, wél wat ermee verteld wordt. ‘Kunst Uit Eigen Streek’ viert feest, want bestaat 25 jaar. Zilver om fier op te zijn! Een kwart eeuw biedt ‘KEUS’ een podium aan kunstenaars uit onze streek die het beste van zichzelf willen tonen aan een groter publiek dan de eigen vertrouwde kring. Groepstentoonstellingen van dergelijke omvang en met zo’n publieksbereik zijn voor hen dun gezaaid. De organisatoren geloven rotsvast in de noodzaak van zo’n expositie.

25

Op een laagdrempelige manier komen kunstenaars en publiek met elkaar in contact. De beschouwingen over mens en maatmaatschappij - ontstaan vanuit de eenzaamheid van het atelier of vanuit een besloten groep - worden tegen het licht gehouden. In dat licht én voor een publiek, krijgt het kunstwerk waarde. Definities van kunst vallen vaak moeilijk, maar wat wel zeker is, is dat kunst ook gaat om communicatie, om dialoog. Dàt kan een wapen zijn tegen terug-op-onszelfplooien, verstarring, onbegrip en zwart-wit denken.

JAAR

KUES

IN RONSE

KUNST IN EIGEN STREEK

Voor de tweede maal is ‘KEUS’ te gast in het met daglicht overgoten CC. Wij en onze vele kunstenaars zijn blij even deel te mogen uitmaken van dit pompende cultuurhart van Ronse. Het geeft ons een warm gevoel dat dit cultuurcentrum op zo’n korte tijd zo’n sterke reputatie heeft opgebouwd. Met kunst en cultuur is immers zoals met liefde en vriendschap: zitten we zonder, dan kwijnen we gewoon weg. Geniet dus met volle teugen, bezoeker, beschouwer en zonder mate te houden van deze jubilerende editie van ‘Kunst Uit Eigen Streek’! Graag doen we er nog eens 25 jaar bovenop! ZIE BLZ. 14 

Gazet jaargang 2 week 39 25092014  
Gazet jaargang 2 week 39 25092014  
Advertisement