Page 1


TU, PHAN DUY Home: Ha Noi - Viet Nam [m] : +84 968 237 868 [e] : phanduytu.vn@gmail.com LECTURE Department of Landscape Architecture Falcuty of Architecture and Urban Planning National University of Civil Engineering, Ha Noi, Viet Nam ARCHITECT / FOUNDER Modul 5 Architect, Ha Noi, Viet Nam EDUCATION & WORKS

EXPERIENCE, COMPETITIONS & AWARDS

2008 - 2013 National University of Civil Engineerning The degree of Architect, Architecture

2010 - Participant in “The 7th National Festival for Architecture Students” in Ha Noi, Viet Nam 2011-2012 - “Excellent Student’s Architecture Project” Award - Participant in “The 8th National Festival for Architecture Students” in Da Nang, Viet Nam - Won the second prize in “National Intelligence Competition for Student” 2013 - Participant in “Beyond Summer Camp 2013” at Chung-Ang Unversity, Korea 2014 - Won the second prize in “Design of Cultural Center of Bim Son Town Competition” - Thanh Hoa city, Viet Nam with Modul 5 Architects 2015 - Participant in “Super Leader” tv show which organized by Viet Nam Television Station

2013 - Present Lecture at Department of Landscape Architecture Falcuty of Architecture and Urban Planning National University of Civil Engineerning 2009-2010 Internship at Luxxy Studio 2010 - 2014 Internship at VNCC (Vietnam National Construction Consultant Corporation) 2015 - Present Architect / Founder at Modul 5 Architects

CONTENTS GRADUATION PROJECT PHUC HA CITY GARDEN | 2013 ____________________ 03 ARCHITECTURE WORKS UONG BI POLICE STATION | 2014 ___________________ 10 GARDEN VILLA on “Lang Hoa Lac” Street | 2014 __________ 14 RENOVATION HOUSE | 2015 ______________________ 18 HAIPHA VILLA | 2015 __________________________22 MARBLE DRUM CULTURAL CENTER | 2014 ______________26


PHUC HA CITY GARDEN | 2013 GRADUTATION PROJECT Phuc Ha city garden is a complex of apartment building, shopping center and landscape. In this project, my study was focused on the way to solve the problem related to “Bringing green garden to each monad in apartment building”


CURRENT STATUS OF THE PROJECT The land is located in the new planned area with prime location thanks to easy accessibility to the main traffic routes into the city center. However, it also brings the disadvantages such as the effects of windblown dust, noise and direct sunlight from the west

DIAGRAM OF IDEA DEPLOYMENT

CONCEPT OF GARDEN ARRANGEMENT FOR EACH APARTMENT

Green Gardens

Each Monad will be designed with a garden, this garden is laid out differently from the others MASTER PLAN


PERSPECTIVE

BLOCK C - Apartment with garden - Plan C1 & C2 BLOCK B - Apartment with garden - Plan B1 & B2 BLOCK A - Apartment with garden - Swimming pool. Plan A1 & A2

- Shopping Mall - Office for lease

- Shopping Mall - Coffee Space


BLOCK A

MONAD A1 LAYOUT

MONAD A2 LAYOUT

PLAN A1

PLAN A2


MONAD B1 LAYOUT

MONAD B2 LAYOUT

PLAN B1

PLAN B2

BLOCK B


MONAD C1 LAYOUT

MONAD C2 LAYOUT

PLAN C1

PLAN C2

BLOCK C


1

1. GARDEN VIEW FROM LIVING ROOM 2. MASTER BEDROOM INTERIOR PERSPECTIVE 3. EXTRA-BEDROOM INTERIOR PERSPECTIVE 4. SWIMMING POOL VIEW This project brings a new solution to the increasing quantity of apartments in Viet Nam. With the sky garden for each monad, the living standard will be improved, more spaces are available for various activities. Moreover, these gardens also benefit the environment like reducing dust in the air, decreasing the effect of direct sunlight from the west to the house. The varied garden layout will create impressive facade for the works 2

3

4


UONG BI POLICE STATION | 2014 ARCHITECTURE WORKS PROJECT: Construction of headquarter and apartments for cadres and police officers of Uong Bi City LOCATION: Uong Bi City, Viet Nam INVESTOR: Quang Ninh Provincial Police


3

2

1

MASTER PLAN 1. UONG BI POLICE STATION (OFFICE) 2. APARTMENTS FOR CADRES AND SOLDIERS 3. SPORT EVENT HALL & EXERCISE In 1991, The police office of Uong Bi City was built with 655 square meters out of 2480 square meters area. However, the year from 1991 to 2013 was witnessed an increasing number of staff and the degradation of infrastructure, so the project to rebuild the Uong Bi Police Station was started to meet the working needs, and profestional training activities for 500 officers


THE WHOLE AREAS PERSPECTIVE


PLAN OF FLOORS 1

1 PLAN OF FLOORS 2 2

1. PERSPECTIVE OF HEADQUARTERS 2. NIGHT PERSPECTIVE OF THE APARTMENTS FOR CADRES AND SOLDIERS

PLAN OF FLOORS 3-6


GARDEN VILLA ON “Lang Hoa Lac� Street | 2014 ARCHITECTURE WORKS The garden villa was located in the suburbs of Hanoi City, Viet Nam. A large area of 530 square meters was used to build a low-rise living space with garden landscape. This project focuses on designing space according to dispersive style, bringing the feeling of closeness to the nature to the host


MASTER PLAN


FUNCTIONAL SPACE LAYOUT


1

1. PERSPECTIVE OF LIVING ROOM 2. PERSPECTIVE OF RELAX SPACE

2

The living room with open space brings a touch of closeness to the nature. The low-rise living space helps living activities of the family’s members become closer together. The main spaces such as living room, bedrooms overlook the swimming pool at the center area. Besides, the villa design is complemented with a watch-tower which brings extra relaxing space to the family’s members and broader view towards surrounding garden


RENOVATION HOUSE | 2015 ARCHITECTURE WORKS

PROJECT: Renovation two young couples’s house has deteriorated LOCATION: Tay Son street, Ha Noi, Viet Nam CUSTOMER: Mr Vinh - Mrs Hue


1 2

1. PERSPECTIVE OF FACADE 2. PERSPECTIVE OF MAIN ENTRANCE This house has been attached to the couple in many stages of their life, from the first day they got married, then running a stationery shop, and having children. Therefore, the given request is to renovate the house based on the available structural with low cost, and bring a modern new look to the house


1 ST FLOOR LAYOUT

2ND FLOOR LAYOUT

3RD FLOOR LAYOUT


The design proposal is created based on the available structure, retaining most of the faรงade area such as balcony and platform. Because the host is a tree lover, trees are added to each floor to bring green environment and fresh living space to the owner. The functional rearrangement of the house makes a better living; the light is evenly distributed in all indoor spaces such as bedrooms, living room, kitchen, and toilets


HAIPHA VILLA | 2015

ARCHITECTURE WORKS

PROJECT: DESIGN A 1000 METER SQUARE GARDEN VILLA LOCATION: Ha Nam, Viet Nam CUSTOMER: Mr. LAN


1 2

1 ST FLOOR LAYOUT

1. PERSPECTIVE OF MAIN ENTRANCE 2. PERSPECTIVE FROM GARDEN VIEW TO VILLA 3. PERSPECTIVE OF CENTER POND 3


2ND FLOOR LAYOUT

3RD FLOOR LAYOUT

Haipha Villa is a complex of 3 main dispersed blocks with the central core consisting of landscape and pond, where the owner could make his own relaxing space or hold parties with many people attending. The height of the villa is compatible with the surrounding space. The function arrangement meets the owner’s requirement, floor 1 is common living space for the family, and floor 2 is more toward private spaces for each member


PERSPECTIVE


MARBLE DRUM CULTURAL CENTRE | 2014

ARCHITECTURE WORKS

PROJECT: The Cultural Center of Bim Son Town LOCATION: Bim Son, Thanh Hoa City, Viet Nam INVESTOR: Bim Son Town People’s Committee


Bim Son Town Conference – Culture Center is a key project which contributes high value to the development of the whole town in many aspects. This is the place where many important conferences would be held with the attendance of delegations and senior representatives from all over the country and from other countries. Besides political aspect, this will also be the venue for cultural and artistic events contributing to improve the quality of spiritual life for the community. Moreover, it creates a playground, an exchange space for the citizens. Bim Son Town Culture Center is therefore a multi-tasking space which responds to many different demands INFORMATION OF PROJECT: Location: planned location for the Cultural Center proposed by Thanh Hoa Architectural Planning Institute in 2013 + Contruction Areas: 2120 square meters + Building denstity: k = 2120 square meters/23.978 square meters = 9% + Coefficient of land use: K=4300 square meters/23.978 square meters=0,176 + The height Construction: 15 meters

MASTER PLAN


Thanh Hoa is considered the place where originated many Vietnamese King Lines. Each dynasty has left the culture valuable and distinct imprints. The inspiration and application of ancient motifs into modern architecture would help the traditional values stay alive forever Dong Son bronze drum was used as the key idea to handle the faรงade toward the plaza. The image of bronze drum stylized and carved inside a modern shape can be interpreted as that the culture is the core for the development


1ST FLOOR LAYOUT

2ND FLOOR LAYOUT


MAIN FACADE

BUILDING SIDE

PERSPECTIVE OF MAIN LOBBY


NIGHT PERSPECTIVE OF MAIN FACADE


MARBLE DRUM CULTURAL CENTRE


PHAN DU Y TU | ARCHITECTURE PORTFOLIO | SELECTED WORKS 2013-2015 Home: Ha Noi - Viet Nam [m] : +84 968 237 868 [e] : phanduytu.vn@gmail.com

PDT_Architecture Portfolio 2016  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you