Suupohjan juhlatalot

Page 1

Juhlatalot

Perhe- ja yritysjuhlat, kokoukset, koulutukset, tapahtumat

Isojoki | Karijoki | Kauhajoki | Kurikan Jurva | Teuva


3

2

Sisällysluettelo Isojoki Möykyn Pontela...................................................... 4 Vanhakylän Nuorisoseura ....................................... 5 Pikku Filppula......................................................... 6 Villamon Aurahovi................................................... 7 KARIJOKI Karijoen Nuorisoseura............................................. 8 Myrkyn Nuorisoseura.............................................. 9 Kauhajoki Aronkylän Saunamökki.......................................... 10 Hangaskylän Metsäpirtti........................................ 11 Laitasaaren Maja.................................................. 12 Seurantalo Ilmola.................................................. 13 Kainaston Onnela.................................................. 14 Kauhajoen Kotiseututalo........................................ 15 Kauhajärven Tapiola.............................................. 16 Kokon Louhela...................................................... 17 Nummijärven Salakari........................................... 18

Lukijalle Nummikosken Koulu............................................. 19 Päntäneen Nuorisoseura....................................... 20 Ruuhinevan Turvekammi........................................ 21 SotkaPirtti............................................................. 22 Kurikan Jurva Jurvan Teatteri...................................................... 23 Niemenkylän Nuorisoseura.................................... 24 Järvenpään Nuorisoseura...................................... 25 Nuorisoseura Kumpula.......................................... 26 Närvijoen Nuorisoseura......................................... 27 Toimitalo Veikkola.................................................. 28 Teuva Horon Nuorisoseura.............................................. 29 Luovankylän Kylätupa............................................ 30 Norin Nuorisoseura............................................... 31 Riipin Nuorisoseura .............................................. 32 Teuvan Nuorisoseura . .......................................... 33 Äystön Nuorisoseura............................................. 34

Suuri osa meidän kaikkien ajasta kuluu arkisen aherruksen parissa, mutta onneksi elämään kuuluu myös juhlahetkiä! Koko suvun voimin keräännytään yhteen juhlimaan häitä, ripille pääsyä tai pyöreitä vuosia. Työyhteisöjen omat juhlat piristävät mieltä, ja koulutusten ja kokoustenkin pitäminen uudessa ympäristössä luonnon keskellä antaa uutta potkua ideoinnille. Myös suru kuuluu elämään, ja omaisen nukkuessa pois keräännytään yhteen muistamaan ja hyvästelemään. Monien eteläpohjalaisten tilaisuuksien näyttämönä toimii kylä- tai seurantalo. Isojoen, Karijoen, Kauhajoen, Kurikan Jurvan ja Teuvan muodostamassa Suupohjassa on paljon kylätaloja, joita voi vuokrata monentyyppisiin tarkoituksiin. Yhdistykset pitävät taloistaan hyvää huolta, ja monet seurantalot ovatkin erinomaisesti varustettuja ja huolella remontoituja. Kun suunnittelet seuraavia juhlia ja muita tapahtumia, tästä esitteestä löydät toivottavasti monta hyvää vaihtoehtoa tilaisuuden pitopaikaksi. Esite koostuu yleishyödyllisten yhdistysten omistamista tai hallinnoimista tiloista. Kaikki yhdistysten talot eivät tässäkään esitteessä ole mukana, ja lisäksi alueella on yritysten ja julkisyhteisöjen omistamia juhlapaikkoja. Esitteen on koonnut Suupohjan Kehittämisyhdistys ry:n Kyläkööri-hanke. Suuret kiitokset kaikille juhlataloesitteen laadintaan osallistuneille, menestystä toimintaanne!

Anu Immonen kyläasiamies Suupohjan Kehittämisyhdistys ry


5

Isojoki

Isojoki

4

Möykyn Pontela Seurantalo Pontelan omistaa ja sitä vuokraa Möykyn maa- ja kotitalousseura ry, joka on perustettu vuonna 1931. Pontela on valmistunut vuoden 1938 lopulla, mutta 2004 vuonna se on nykyaikaistettu ja laajennettu. Pontela on viihtyisä syntymäpäivien, häiden ym. juhlien ja kokousten pitopaikka. Talo sopii sekä kesä- että talvikäyttöön ja sijainti Kauhajoentien varrella on ihanteellinen!

Tilat ja varustus Pontelan päärakennuksessa on iso ja hyvin varusteltu keittiö, ruokasali, juhlasali ja eteinen, jossa tila ulkovaatteille. Tiloihin mahtuu n. 200 henkilöä. Nykyaikaisessa keittiössä on suurtalouskeittiökoneita mm. kylmiö, astianpesukone, kiertoilmauuni, hella/uuni, haudekattila. Ruokasaliin sopii iso seisova pöytä ja lisäksi muutamia ruokapöytiä. Juhlasali on tilava ja siellä on myös orkesteria varten esiintymiskoroke. WC-tilat ovat siistit ja tilavat, myös pyörätuolilla liikkuvat vieraat on huomioitu. Pihapiirissä on runsaasti pysäköintitilaa. Takapihalla on lapsien viihdykkeeksi keinuja ja kiipeilyteline. Ulkorakennuksessa on ns. sahtikämppä.

Kauhajoentie 673

64850 Möykky Lisätiedot ja varaukset: Anneli Teikari (06) 2634207 040 83 24 555 anneli.teikari@gmail.com. http://www.möykky.fi/möykynmaa-ja-kotitalousseura-ry Tiedustele myös pitopalvelua!

Vanhakylän Nuorisoseura Talon omistaa Vanhankylän Nuorisoseura ry. Talo on lähes satavuotisen historian aikana ollut ja on monipuolisessa käytössä. Perhejuhlat, tanssit, näytelmät, iltamat, perinnejuhlat ja monipuolinen harrastetoiminta ovat pitäneet talon kylän ja alueenkin keskeisenä kokoontumispaikkana.

Tilat ja varustus Pöytätilaa talvikaudella yli 200 hengelle, uuden terassin ja sahtituvan kanssa tila noin kaksinkertaistuu. Keittiössä varustuksena mm. suurtalousliesi, astianpesukone ja 2 kylmiötä. Tilava näyttämö ja piha ja parkkialuetta riittävästi.

Kristiinantie 1400 64810 Vanhakylä

Lisätiedot ja varaukset: jari.paavola@luukku.com 0400 938758, 06-2635170 Tiedustele myös pitopalvelua sekä kyläseuran 300 henkilön pitokalustoa.


7

Isojoki

Isojoki

6

Pikku Filppula

Filppulantie 1, 64810 Vanhakylä

Villamon Aurahovi

Kohteen omistaa Vanhankylän Kyläseura ry.

Lisätiedot ja varaukset:

Talon omistaa kyläseura. Talo soveltuu juhlien, kurssien ja kokousten pitoon.

Tilat ja varustus

Jari Paavola jari.paavola@luukku.com 0400 938758, 06-2635170

Tilat ja varustus

Tilat 50 hengen tilaisuuksiin sekä majoitustilat 4 henkilölle sekä lisäksi asuntovaunupaikkoja. Kuuluisalle meritaimenjoelle vain 100m, kyläkauppa aivan vieressä. Tiedustele myös pitopalvelua sekä pitokalustoa.

Saliin mahtuu n. 300 henkeä. Salissa on erillinen orkesterilava. Talossa on yläparveke jossa on pöytätilaa. Ravintola ja hyvin varustettu keittiö, jossa uuni, hella, kylmiö ja astianpesukone. Eteisessä on kaksi pienempää huonetta ja vessat miehille ja naisille. Hyvä parkkipaikka.

Heikkilänjoentie 7, 64830 Villamo

Lisätiedot ja varaukset: Raili Kiviniemi 0400150421 Lea Penttinen 0400844522


9

Karijoki

Karijoki

8

Karijoen nuorisoseura Talon omistaa Karijoen Nuorisoseura ry. Talo on käytettävissä läpi vuoden. Tilaisuus voi olla joko yhden kokoustapahtuman mittainen tai kestää esim. perhejuhlien tapaan pitkän viikonlopun. Tiloissa voi tapahtuma olla joko liikunnallinen tai keskittyä luentotyyppisiin tapahtumiin.

Kristiinantie 64350 Karijoki

Lisätiedot ja varaukset: Eira Salmela 0400-764313

Myrkyn nuorisoseura Myrkynkylän Nuorisoseura Valosoihtu ry perustettiin 1908. Vuonna 1910 aloitettiin nuoriso-seurarakennuksen rakentaminen. Rakennuksen piirustukset teki Aaron Mattila. Suurimmat kunnostustyöt on tehty vuosina 1982-85, esim. lisärakennus saniteettitiloineen ja 2005-06 remontoitiin keittiötilat vastaamaan nykypäivän tarpeita ja uusittiin lämmitysjärjestelmä.

Tilat ja varustus

Tilat ja varustus

Juhlasalitiloihin ja parvelle mahtuu n. 300 henkeä. Ravintolatila ja keittiö remontoidaan ajanmukaisiksi vuoden 2010 aikana, jonka jälkeen keittiö on ajanmukainen tarpeellisin laittein ja kylmätiloin. Näyttämön yhteyteen on hiljattain rakennettu uusi lämpiö ja näyttämövaatteille varasto. Näyttämön valaisujärjestelyjä on tehostettu. Juhlatilaisuuksia varten nuorisoseuralla on hyvät parkkitilat omalla sitä varten varatulla alueella.

Nuorisoseuran talolla on viihtyisät tilat ja toimiva keittiö kaikenlaisiin tilaisuuksiin ympäri vuoden. Salissa on istumapaikkoja 200 hengelle ja pöytiin voidaan kattaa tilat väljästi n.150 hengelle. Pienempi kahviotila, n. 30 hengelle, voidaan varata myös erikseen. Varattavissa myös monipuolinen astiasto ja juhlaliinat. Tarvittaessa käytössä piirtoheitin ja videotykki

Peräläntie, 64370 Myrkky

Lisätiedot ja varaukset: Tanja Kaunisto 0504115560 http://www.myrkky.fi Myrkyn Nuorisoseura Tiedustele myös pitopalvelua.


11

Kauhajoki

Kauhajoki

10

Aronkylän saunamökki

Lampelantie 39 61850 Kauhajoki as

Aron Kyläyhdistys ry:n omistama saunamökki voi toimia illanvietto- tai kokouspaikkana. Se sijaitsee Aron Virkistysalueella, jossa on seuraavat toiminnot: pururata 0,6 km, uintimahdollisuus Ikkeläjoessa, avantouintipaikka, laavu joen saaressa, grillikatos, boccia-kenttä, beach volley -kenttä, laululava, matonpesupaikka.

Arja Uitto 050-5374609 www.kauhajoki.fi/aronkyla

Tilat ja varustus Mökissä on puulämmitteinen sauna sekä pieni tupa, jonka voi jakaa verhoilla pukutiloiksi. 12 hengen kokouspöytä. Mahdollisuus kahvinkeittoon.

Lisätiedot ja varaukset:

Hangaskylän Metsäpirtti Omistaja: Raittiusseura Hangaskylän Kipinä XXII ry. Yhdistys perustettu 1912. Talo on kesä- ja talvikäyttöön soveltuva. Esim. häitä, syntymäpäiviä ym. muita perhejuhlia.

Tilat ja varustus Pinta-alaltaan 300 m², jossa sali, kahvio, wc:t, sauna, keittiö. Tilaa 200 hengelle. Lämmin vesi, keittiössä sähköhella, jää-pakastinkaappi, lämpölevy, kahvin keittimet. Ulkona leikkinurkkaus, isot parkkitilat, urheilukenttä, valaistu kuntorata.

Hangaskyläntie 578 61820 Kauhajoki

Lisätiedot ja varaukset: Rauno Hirvimäki 040 513 1016 040 732 9908 Hangaskyläntie 687 61820 Kauhajoki


13

Kauhajoki

Kauhajoki

12

Laitasaaren maja Taloa vuokraa Kauhajoen Harjan kyläyhdistys ry. Kiinteistö sopii mm. hää-, syntymäpäivä- ja valmistujaisjuhlien ja kokousten/tanssien sekä urheilutapahtumien pitopaikaksi niin kesällä kuin talvella. Ympäristössä pulkkamäki ja monipuolinen merkitty luontoreitistö patikointiin/retkeilyyn. Hyvät hiihto mahdollisuudet ja valaistu latu. Kota ja lasten leikkikenttä pihapiirissä.

Laitasaarentie 102, 61860 Harja

Lisätiedot ja varaukset: pj. Päivi Harju 050-3805862 tai 050-4051230

Seurantalo Ilmola Seurantalo Ilmola on Ikkeläjärven Nuorisoseuran omistama talo, joka on toiminut kylän yhteisessä käytössä 90 vuotta. Taloa voi käyttää sekä talvella että kesällä ja se soveltuu pieniin ja suurempiinkin juhliin ja tapahtumiin. Talo sijaitsee Ikkeläjärventien varressa. Talon edustalta löytyy grillikota ja iso urheilukenttä, luistinrata ja lähimaastossa on pururata/hiihtolatu.

Tilat ja varustus

Tilat ja varustus

Talossa kahvio, sali, takkahuone, saunat/suihkut/wc:t erikseen naisille ja miehille. Keittiössä astianpesukone, uunit, hella, pakaste, jääkaappi ja 100 henkilön astiasto. Henkilömäärä 240. Iso piha-alue, jossa pysäköintitilaa.

Sali, näyttämö, ruokailutila, keittiö, wc:t, eteinen, grillikota. Taloon mahtuu 120-150 henkilöä. Keittiössä on astiasto 100 hengelle, tarjoiluastioita, kattilat, kahvinkeittimet, uunit, hellat, jääkaapit. Taloltamme löytyy myös iso kaasugrilli, muurikkapatoja, telttakatos, penkkejä ja pöytiä ulkokäyttöön. Pysäköintitilaa on kentällä paljon.

Rytinevantie 6 61880 Ikkeläjärvi

Lisätiedot ja varaukset: Elina Uusitalo 040-5067769 Elina Haapakoski 040-5009332


15

Kauhajoki

Kauhajoki

14

Kainaston onnela

Lehtimäentie 1, 61820 Kainasto

Omistaja Kainaston Ns ry, rakennusvuosi 1943, täydellinen remontti rakennukseen on tehty 1980-luvulla ja keittiöön 1990-2000 –luvuilla, myös ikkunat on vaihdettu ja rakennukset maalattu 2000-luvulla. Talo soveltuu erinomaisesti isojenkin juhlien järjestämiseen, lisäksi kokoukset ja huutokaupat onnistuvat hyvin. Sopii sekä kesä- että talvikäyttöön. Sijainti kantatie -67 varrella, Jurvan risteyksessä.

Lisätiedot ja varaukset:

Tilat ja varaukset

Kaluston vuokraus: Seuran emäntä 040 532 6910 kainastons@gmail.com www.kauhajoki.fi/kainastons

Onnelassa on ravintola ja sali, jossa iso näyttämö. Lisäksi hyvät keittiötilat ja erillinen kylmiö. Onnelassa pystyy järjestämään n. 300 – 350 hengen tilaisuuksia. Keittiön varustukseen kuuluu astianpesukone, kiertoilmauuni, 60 litran keittopata ja iso teollisuushella. Kauttamme on vuokrattavissa Onnelassa järjestettäviin tilaisuuksiin täydellinen ruoka- ja kahvikalusto 200 henkilölle, myös erilaisia tarjoilukulhoja ja -astioita löytyy runsaasti. Lisäksi on vuokrattavissa valkoisia pöytäliinoja. Onnelassa on iso parkkipaikka.

Seuran gsm 0400 513 004 Puheenjohtaja 040 551 6917 Sihteeri 040 553 8967

Kauhajoen Kotiseututalo Kauhajoen keskustaan on vuonna 2011 kunnostumassa aktiiviseen jokapäiväiseen, ympärivuotiseen käyttöön kotiseututalo, jonka vuosisadan alun porvaristalomiljöö antaa puitteet monenlaiseen toimintaan. Talo tulee tarjoamaan kokous-, kokoontumis- ja toimintatiloja yhdistyksille, järjestöille, yhteisöille sekä yksityisille tilaisuuksien, tapahtumien ja juhlien järjestäjille.

Topeeka 15 61800 KAUHAJOKI

Lisätiedot ja varaukset: Kauhajoki-Seura ry www.kauhajokiseura.fi toimisto@kauhajokiseura.fi puheenjohtaja Jussi Kleemola 040 4198843 kleemola.jussi@gmail.com varapuheenjohtaja Liisa Ruismäki 040 5547922 liisa.ruismaki@kolumbus.fi


17

Kauhajoki

Kauhajoki

16

Kauhajärven Tapiola Kauhajärven maa- ja kotitalousseura Tapiola on rakennettu 1952 ja peruskorjattu 1999-2000 nykyaikaisten vaatimusten mukaiseksi. Paikkana seurantalo soveltuu sekä talvi- että kesäkäyttöön. Istuma- ja pöytäpaikkoja on sisätiloissa 200 hengelle. Tapiola on erinomainen paikka tapahtumien, juhlien ja kokousten pitoon. Tapiola sijaitsee Kauhajoki-Honkajoki tien varressa. Kauhajoen keskustasta matkaa talolle tulee 27 km. Vieressä, kivenheiton päässä sijaitsee yksi kauneimmista ja idyllisimmistä Kauhajoen puukirkoista, Kauhajärven oma kyläkirkko.

Tilat ja varustus: Sali ja yhdistetty eteisaula 160m², ravintola 30m², keittiö 17m², kylmiö 4m², kokoustila 15m², näyttämö 40m², miesten wc ja naisten wc 2kpl (lastenhoitohuone). Keittiössä Metoksen hella + uuni, sekä kiertoilmauuni. Metoksen astianpesukone, 5 l kahvikeitin, mikro, 2kpl kylmäviileäkaappeja, pakastin ja 200 hengen pitokalusto. Pysäköintitilat ovat hyvät.

Honkajoentie 21 61960 Kyrönlatva

Lisätiedot ja varaukset: Rauno Kauhajärvi 040- 7157 248. Hannele Kauhajärvi 040- 5453 173. hannele.kauhajarvi@ssvnet.fi kauhajarventapiola.net

Kokon Louhela Perinteitä kunnioittaen remontoitu Louhela rakennettiin 1921 Kokon Nuorisoseuran taloksi. Vankalla kokemuksella talo tarjoaa edelleen komeat puitteet sinunkin kesäjuhliisi vain 5 kilometrin päässä keskustasta. Talo soveltuu pienistä kokouksista aina 170 hengen ohjelmallisiin häihin ja syntymäpäiviin saakka, eivätkä vuokrat pelota. Isot tilaisuudet (Häät) 200€/3vrk, Pienemmät juhlat 100€, kokoukset tms. 30-50€.

Tilat ja varustus Talossa on iso sali, ravintolatila, iso eteisaula sekä keittiötilat ja kerhohuone esim. esiintyjien takahuoneeksi. Näyttämö on todistettavasti riittävä muun muassa Elonkerjuulle. Keittiössä kylmätilat ja laitostiskikone sekä riittävät tilat ruuan esille laittoon. Valmistus on paras toteuttaa muualla. Pöytien ääreen mahtuu mukavasti noin 170 vierasta toukokuun alusta syyskuun loppuun jatkuvalla vuokrakaudella. Lisätilaa on saatavissa 4x8m juhlateltasta, jota myös vuokraamme. Louhelan vuokraan kuuluu 60 hengen kahvi- ja ruoka-astiasto, jonka lisäksi vuokraamme myös 120 hengen täydellistä juhla-astiastoa. Pihaalue riittää noin 50 auton paikoitukseen.

Kokonkyläntie 249 61800 Kauhajoki

Lisätiedot ja varaukset: Timo Raitio 040-7739631 raitio.timo@gmail.com Saara Raito 0400-316444 Tuomas Yli-Kokko 040-5465815 tuomas.yli-kokko@kauhajoki.fi www.kokonkyla.info


19

Kauhajoki

Kauhajoki

18

Nummijärven Salakari Salakari tarjoaa mainiot tilat juhlien, kokousten, kurssien ja leirien järjestämiseen. Isoon yli 610 neliömetrin saliin mahtuu kerrallaan suuri joukko kokoustamaan, juhlimaan tai tanssimaan. Sali sopii hyvin myös erilaisten pallopelien ja muun sisäliikunnan harrastamiseen. Vihtyisäksi sisustettu ravintolasali ja tilava hyvin varusteltu keittiö luovat puitteet onnistuneelle ruokailutarjoilulle.

Tilat ja varustelu: Sali 610 m2.. Toimiva ja moderni keittiö. Ravintola 150 m2. Repola: erillinen majoitus- ja kokoustila. Kaikkia tiloja vuokrataan yhdessä tai erikseen, asiakkaan toivomusten mukaisesti.

Nummijärventie 385, 61910 Nummijärvi

Lisätiedot ja varaukset: Nummijärven Maatalousjärjestö ry. www.nummirock.fi/salakari Jarmo Viertola Nummijärventie 490 61910 NUMMIJÄRVI Puh./fax (06) 2332111 jarmo.viertola@ssvnet.fi

Nummikosken koulu Nummikosken Maa- ja Kotitalousseura on vuokrannut kaupungilta koulurakennuksen ja vuokraa sitä edelleen kokous- tai juhlatilaisuuksiin. Koululla toimii talvella kansalaisopiston puu- ja kutomapiirit. Yläkerrassa olevaa liikuntasalia voidaan käyttää leiritoiminnan majoitukseen. Näissä tiloissa ja luonnonkauniissa pihapiirissä on järjestetty vuosittain 4H-Elämysleirejä ja muita tapahtumia, esim. vuonna 2005 Kauhajoki -päivän juhla. Sijainti 32 km Kauhajoelta Karvian suuntaan maantietä nro 6700. Nummijoki virtaa n. 100 metrin etäisyydellä koulusta ja sen varrella, muutaman kilometrin päässä, on vuonna 2005 Voitto Luoman toimesta entisöity Särkikosken Mylly ja Saha. Kauhanevan kansallispuisto on n. 10 km:n etäisyydellä koulusta.

Tilat ja varustus Luokkatila n. 70 m2, istumapaikat n. 50 henkilölle keittiössä puuhella, sähköhella, jääkaappi ja pakastintilaa, käsintiskaus varustetaso. Täydellinen kahvi- ja ruokailuastiasto. Yläkerrassa kaksi vessaa ja suihkua. Iso piha-alue ja pelikenttä.

Säkkiharjuntie 61920 Nummikoski

Lisätiedot ja varaukset: Päivi Nummijoki 040-8370236 paivi.nummijoki@luukku.com


21

Kauhajoki

Kauhajoki

20

Päntäneen Nuorisoseura Päntäneen Nuorisoseura omistaa ja vuokraa kunnostettua taloaan juhlienpitopaikkana esim. syntymäpäiville, kihlajaisiin, häihin, sukujuhliin, rippi- ja ylioppilasjuhliin sekä kokouksiin tai esitysten pitopaikaksi. Talon vuokraan kuuluu seuran omistamat tavarat ilman erillistä vuokraa. Talo on ympärivuotisessa käytössä. Päntäne sijaitsee n. 10 km Kauhajoen kaupungista Kristiinankaupunkiin päin.

Tilat ja varustus: Talolla pihan kera pystyy järjestämään jopa n. 400 hengen häät. Talo pitää sisällään: Iso ”tanssisali”, näyttämö, ravintola, keittiö, pitkä käytävä sekä eteinen, jossa saniteettitilat. Pöytätilaa: kokoontaitettavia pöytiä ja penkkejä 19 kpl 180 cm ja 12 kpl 120 cm valkoisine liinoineen, sekä lisäksi ravintolassa täyspuupöytiä penkkeineen. Astiastoa: n.70 hengen kahviastiasto, n. 180 hengen ruokailukalusto, tarjoiluastioita, kattiloita, uunivuokia, n. 90 shamppanjalasia, lämpölevy, 5 litran kahvinkeitin, kaasugrilli, 4x4m telttakatos. Talolla sijaitsee myös Päntäneen Maa- ja kotitalousnaisten astiavarasto eli isommatkin juhlat pystyy järjestämään ilman astioiden etsimistä muualta.

Päntäneen paikallistie 32 61980 Päntäne

Ruuhinevan turvekammi

Jokelantie 61910 Nummijärvi

Lisätiedot ja varaukset:

Tilat omistaa kyläyhdistys Julumettu ry. Paikka on rakennettu neitseelliselle suolle. Kaikki on rakennettu luonnon materiaaleista. Hiljaisuuden paikka. Tupaa voi käyttää kesäisin ja talvisin.

Lisätiedot ja varaukset:

pj Mari Rajala 0400 937998, mari.rajala@kauhajoki.fi www.kauhajoki.fi/pns

Tilat ja varustus

Erkki Kalliomäki 040-7644305 Matti Kalliomäki 050-5428203 matti.kalliomaki@gmail.com

Alueella on turvekylpylaitos ja kolme saunaa. Tupa noin 25 hengelle.


23 Kurikan Jurva

Kauhajoki

22

SotkaPirtti SotkaPirtin omistaa talviliikuntapalveluja tuottava yhdistys Kuntosotka Ry. Kuntosotka Ry on perustettu vuonna 1972 ja ensimmäinen rinne rakennettiin vuonna 1975. Yhdistyksen toimintaa pyörittää n. 50 henkilön vahvuinen innokas kökkäporukka. Mäen huipulla oleva SotkaPirtti soveltuu yhtälailla niin talvisten kuin kesäistenkin juhlien pitopaikaksi. SotkaPirtti sijaitsee noin 3 km päässä Kauhajoen keskustasta, ja SotkaPirtiltä on kauniit näkymät koko Kauhajoen ylitse.

Tilat ja varustus SotkaPirtin kokonaispinta-ala on n. 400m2. SotkaPirtin saunaosastolla on puulla lämmitettävä kiuas ja saunaan mahtuu kerralla n. 15 henkilöä. Pirtillä on pieni valmistuskeittiö ja astiastot löytyy n. 80 henkilölle.

Sotkantie 113 61800 Kauhajoki

Lisätiedot ja varaukset: Jari Huhtanen 0505360241 jari.huhtanen@kometos.com

Jurvan Teatteri Jurvan Harrastajanäyttelijät ry osti pankilta 1998 huonekaluverhoomon ja muutti sen teatteriksi, omalla ja lainarahalla sekä runsaasti kökkää tehden. Teatteritalo sijaitsee Jurvan keskustan tuntumassa ja sopii perhejuhlien, kokousten ym pitopaikaksi sekä kesä- että talvikäyttöön. Hyvät parkkitilat.

Tilat ja varustus Teatterisalissa nouseva, 146 paikkainen katsomo. Ravintolaan sopii 80 henkeä pöytiin. Kahvikalusto samalle henkilömääärälle. Kahvikalusto 150 henkilölle.

Purolantie 5 66300 Jurva

Lisätiedot ja varaukset: www.jurvanteatteri.net 040 5950 686 040 5039 177


25 Kurikan Jurva

Kurikan Jurva

24

Niemenkylän nuorisoseura Niemenkylän nuorisoseurantalon omistaa Niemenkylän nuorisoseura ry. Talo sijaitsee Jurvan Niemenkylässä. Talo soveltuu erityisesti kesäjuhlien pitopaikaksi. Siellä on pidetty mm. häitä ja syntymäpäiväjuhlia.

Tilat ja varustus Niemenkylän nuorisoseurantalossa on alakerrassa kahvio, keittiö, sali, näyttämö ja WC-tilat. Yläkerrassa on kerhotila ja kutomapiirin tilat. Keittiö on peruskorjattu 1990-luvun lopulla, sen varustukseen kuuluu kylmiö, hella uuneineen ja tiskikone. Nuorisoseuran kalustukseen kuuluu 20 pöytää, 200 tuolia, ruoka- ja kahvikalustot 200:lle henkilölle, 120 shampanjalasia ja 20 valkoista pöytäliinaa. Astioita, pöytiä, tuoleja ja liinoja vuokrataan myös erikseen. Taloon kuuluu iso pysäköintialue.

Jurvan Rintapääntie 10 66320 Niemenkylä

Lisätiedot ja varaukset: Heli Marttila 050-5604257

Järvenpään nuorisoseura Taloa vuokraa Jurvan Järvenpään Nuorisoseura ry, joka on perustettu 1914. Nykyinen nuorisoseurantalo on valmistunut 1950-luvulla. Taloa on remontoitu 1980-luvun lopulta 1990-luvun puoleen väliin. Talo sopii sekä kesä- että talvikäyttöön. Rakennus sijaitsee päällystetyn ja valaistun tien varressa. Nuorisoseuran talossa on järjestetty erilaisia tilaisuuksia: syntymäpäiviä, häitä, ruokailuja, konsertteja, iltamia, kinkereitä, tansseja, karaoketansseja, koiranäyttelyitä ja näytelmiä.

Tilat ja varustus Talon suurin tila on sali, 140 m². Salin pohjoispäässä on iso näyttämö (70 m²), josta on pääsy orkesterihuoneeseen (sis. wc ja suihku). Salista ja eteisestä pääsee ravintolatilaan (60 m²), jossa on noin 60 istumapaikkaa. Ravintolasta ja suoraan ulkoa on pääsy keittiöön, joka on nykyaikaisesti varusteltu. Talossa on lisäpöytiä ja -tuoleja runsaasti, astioita voi vuokrata lisää Järvenpään maa- ja kotitalousnaisilta. Sallittu kokonaishenkilömäärä on noin 500 henkilöä, kerralla talossa mahtuu syömään istumapaikoilla 240 henkilöä. Pihassa on runsaasti pysäköintitilaa ja myös kiikut ja karuselli lapsille

Järvenpääntie 137 66360 Kesti

Lisätiedot ja varaukset: Veli-Pekka Mylläri Puh. 040 527 8202 Annika Viitala Puh. 050 306 2944


27 Kurikan Jurva

Kurikan Jurva

26

Nuorisoseura Kumpula

Metsäkyläntie 587, 66330 HAKKO

Taloa vuokraa Metsäkylän Nuorisoseura ry. Talo on rakennettu 1936, se sijaitsee rauhallisella paikalla mäen nyppylällä. Tulipalon jälkeen korjattu ja laajennettu 1980, keittiö laajennettu 90-luvulla. Käytettävissä sekä kesällä että talvella ja soveltuu perhejuhlien ja muiden yleisötilaisuuksien pitopaikaksi. Tilaa voi pienentää sulkemalla välioven ravintolan ja salin välillä

Arja Närvä 050 9112236 Kaija Nyysti kaija@nyysti.fi

Tilat ja varustus Keittiössä normaali varustus + 2 kylmiötä. Koko talo kellarikerroksineen on mitoitettu 320 hengelle. Ruokailutila ja astiasto on 150 hengelle.

Lisätiedot ja varaukset:

Närvijoen Nuorisoseura

Mäntylänkuja 24 66370 Närvijoki

100-vuotias nuorisoseuratalo sijaitsee kauniissa maalaismiljöössä Närvijoella. Talon välittömässä läheisyydessä sijaitsevat virkistysalue maauimaloineen sekä maatilamatkailuyritys.

Lisätiedot ja varaukset:

Tilat ja varustus

Kirsti Suvanto 050-3506911 Virpi Teräs 040-5078423

Juhlasali näyttämöineen,kahvila/ravintolatilat,vasta uusittu keittiö,sisävessat,eteistilat ja narikka. Yläkerrassa kerhotila. Nuorisoseuralle mahtuu n. 250-300 henkilöä.


29

Kurikan Jurva

Teuva

28

Toimitalo Veikkola

Sarvijoentie 759 66340 Sarvijoki

Horon Nuorisoseurantalo

Toimitalo Veikkola sijaitsee Kurikassa Sarvijoen kylässä, jonne Jurvasta on matkaa 20 km ja Vaasasta n. 40 km. Talo sijaitsee aivan päätien varressa. Valmistumisvuosi on 1951. Se siirrettiin Jurvan Koskimäestä nykypaikalleen, jossa alun perinkin sijaitsi v. 1913 valmistunut, 30-luvulla purettu työväentalo. Viimeisin remontti on tehty v. 2002. Talon omistaa työväenjärjestöistä koostuva Veikkola-Yhdistys. Talo soveltuu ympärivuotiseen käyttöön kuten; perhe- ja sukujuhlat, kihlajaiset, häät, muistotilaisuudet, tanssit/ diskot, kokoukset, peli-illat, jne.

Lisätiedot ja varaukset:

Horon nuorisoseura ry:n omistama talo, sijaitsee maalaiskylän keskustassa, Teuvan keskustasta n.13 km. Talo on rakennettu 1967 ja peruskorjattu 1997. Talo on ympärivuotisessa käytössä. Niin häät, kihlajaiset, syntymäpäivät, yritysten erilaiset juhlat, pikkujoulut, seurat, luennot, jumpat, sähly, lentopallo ja myyjäisetkin onnistuvat.

Tilat ja varustus Talossa on pääsali, keittiö, ravintola, pukuhuone, eteis- ja naulakkotilat, sisä-WC:t, katettu terassi etelän puolella sekä ulkovarasto. Talossa on sähkölämmitys ja lämmin vesi. Keittiössä on sähkö- ja puuhella, astianpesukone ja jääkaappi sekä kahvi- ym. astiastoa. Tuoleja on n. 100 kpl ja useita pöytiä sekä lisäksi ulkopenkkejä. Tilassa voi olla kerralla 240 henkilöä. Autopaikkoja pihassa on n. 50.

Eino Peltoharju 0403536559 Kessuntie 78, 66340 Sarvijoki Reino Vuoto, 0400162980 Tölmäntie 11, 66340 Sarvijoki

Tilat ja varustus Valoisa juhla/pelisali (istumapaikat 200-450 henkilölle), jonka takaosassa on harrastajateatterille ja myös orkestereille tarkoitettu esiintymislava. Kahvilassa istumapaikat 50 henkilölle, jossa voi pitää myös pienempiä kokouksia ja luentoja. Keittiöistä löytyy uunit, iso hella, iso kahvinkeitin, teollisuustiskikone sekä ruoka- ja kahviastiasto 200:lle hengelle. Eteisessö vessat ja invavessa, invaluiska. Piha-alue toimii parkkipaikkana n. 50 autolle, alueella on myös 8-kulmainen hirsilato joka toimii terassina kesäisin.

Horontie 1294 64740 HORO

Lisätiedot ja varaukset: Horon Nuorisoseura Minna Luoma 0505469101 minnalu@luukku.com Tiedustele myös pitopalvelua.


31 Teuva

Teuva

30

Luovankylän kylätupa Luovankylän kylätupa valmistui kökkätyön tuloksena vuonna 1996, laajennusosa valmistui 2005. Kylätuvan omistaa Luovankylän Maa- ja kotitalousseura ry. Kylätupaa pidetään yllä omin varoin. Siksi on tärkeää, että kylässä järjestetään erilaisia tapahtumia, joilla voidaan kerätä rahaa kylätuvan ylläpitoon.

Tilat ja varustus Kylätuvalla järjestetään erilaisia juhlia, kuten kihlajaisia, syntymäpäivä- ja valmistujaisjuhlia. Juhlien järjestämistä helpottaa uudistettu keittiö ja avara sali esiintymislavoineen. Saliin mahtuu noin 150 juhlijaa. Rentouttavia hetkiä tarjoaa kylätuvan pihapiirissä sijaitsevat latosauna sekä kylpytynnyri, mitkä ovat myös vuokrattavissa. Juhlatilaa on n. 120 neliötä + tilava parvi, (n. 150 juhlijalle), keittiö (yleisvarustus) + ruokailutila n. 30 neliötä. Kaksi wc:tä ja pihassa mukavasti parkkitilaa.

Saunoontie 139 64700 Teuva

Lisätiedot ja varaukset: Helena Tarkka 050-558 7929

Norin Nuorisoseura Norinkylän Nuorisoseurantalo on perinteikkään tunnelmallinen juhlapaikka etelä-pohjalaisella maaseudulla. Sitä ylläpitää ja vuokraa pian 100-vuotias Norin Nuorisoseura. Tila soveltuu hyvin juhlien, kuten häiden, syntymäpäivien ja sukujuhlien viettoon. Hyvän tanssilattiansa ansiosta Norin Nuorisoseura soveltuu erityisesti tanssijuhlien viettoon, niin kesällä kuin talvella.

Tilat ja varustus Tilava sali on valoisa. Saliin johtaa pariovi. Saliin järjestettävissä pöydissä mahdollistuu ruokailu noin 200 henkilölle. Salin nurkkaan saatavilla koottava orkesteri- ja esiintymislava. Kodikkaassa kahvio/ruokailutilassa tilaa noin 40 henkilölle. Keittiössä kevyt varustus: iso kahvinkeitin, 3 jääkaappia, pakastin, 2 hellaa ja iso lämpölevy. Juhlissa käytetty lähiseudun pitopalveluja. Yläkerrassa 6-paikkainen saniteettitila sekä naulakot. Piha-alueella siisti hiekkakenttä, jossa on runsaasti autojen pysäköintitilaa. Saatavilla myös huvimaja, grillikatos yms. Suurin sallittu henkilömäärä rakennuksessa 400 henkilöä.

Norintie 1463 61840 Norinkylä

Lisätiedot ja varaukset: Ulriikka Pukkila 050-338 1599 Norin Nuorisoseuran puheenjohtaja Eliisa Panttila 050-570 8243 www.norinkyla.net


33 Teuva

Teuva

32

Riipin Nuorisoseura

Riipin vanhatie 3 64760 Peltola

Riipin Nuorisoseuran omistama talo sijaitsee Riipinkylässä. Riippi on n. 5 km Teuvan keskustasta, hyvien liikenneyhteyksien varrella, kantatie 67 läheisyydessä. Talo on rakennettu 1916. Tilat ovat ympärivuotisessa käytössä ja soveltuvat hyvin moninaiseen käyttöön, mm. perhejuhliin, kokouksiin, päivällisille, liikuntaan, tansseihin, myyjäisiin, musiikkitapahtumiin ym.

Lisätiedot ja varaukset:

Tilat ja varustus

Pitopalveluja tarjolla paikkakunnalla.

Iso sali, kahviotila, keittiö. Kokoustilat 10 ja 30 hengelle yläkerrassa, josta näkö- ja kuuloyhteys salitilaan. Tiloihin mahtuu pöytäpaikoille n. 120 henkeä, muuten huomattavasti enemmän. Salissa alas laskettava orkesterin koroke. Keittiö hyvin varustettu laitoskeittiö. Istutuksin somistetulla pihalla pysäköintitiloja, lisäksi ulkona erillinen alue, joka toimii esim. lasten leikkialueena. Suomen lippu käytettävissä.

Sirpa Törmä 040 5936587

Teuvan Nuorisoseura Teuvan Nuorisoseura ry:n omistama talo on hyvällä paikalla ydinkeskustassa. Seurallamme on 115-vuotinen historia monien toimintojen talona. Nykyinen talo on rakennettu vuonna 1950. Käyttö soveltuu mitä erilaisimpiin tilaisuuksiin, juhliin, myyntinäyttelyihin, kokouksiin,konsertteihin, eri harrastuspiireille, ym. Talossamme on myös elokuvateatteri KinoKuva, jossa viikottain, kesällä harvemmin pyörii näytökset.

Tilat ja varustus Suureen saliin mahtuu 300-400 ihmistä ja lisäksi löytyy näyttämötila, kahvio sekä hyvin varustettu keittiö. Parkkeeraustilaa on piha-alueella runsaasti. Talon takana oleva laaja nurmikenttä soveltuu myös erilaisiin tarpeisiin, esim. sirkukset, näytökset jne.

Porvarintie 28 64700 Teuva

Lisätiedot ja varaukset: Teuvan Ns 040-7671335 teuvannuorisoseurary@pp.inet.fi


35

Teuva

34 Toimitalo Veikkola

KURIKAN Jurva

Jurvan Järvenpään NS

Kumpulan NS Niemenkylän NS Jurvan teatteri

Närvijoen NS

Horonkylän NS Norin NS Riipin NS Teuvan NS

Äystön Nuorisoseura Nuorisoseuralle mahtuu asiakkaita n.200-300 tilaisuuden luonteesta riippuen. Sali n.200 m2, kahvila n. 50 m2 ja näyttämö n. 50 m2, kokoushuone n. 20 henkilöä. Keittiössä suurkeittiövarustus, iso kylmiö, ja vuokrattavissa on myös kahvi-ja ruoka-astiasto. Asianmukaiset sosiaalitilat ja iso paikoitusalue. Vuokra sopimuksen mukaan.

Hangaskylän Metsäpirtti Laitasaaren maja

TEUVA

Kainaston Onnela Aronkylän Saunamökki

Äystön NS Luovankylän Kylätupa Pysäkkitie 63 64770 Äystö

Lisätiedot ja varaukset: Kari Uusitalo 050-5900313 Uudentalonkuja 61 64770 Äystö kari.uusitalo@elisanet.fi Jussi-Pekka Kangas 0500599934 jussi-pekka.kangas@teuva.fi

Kauhajoen Kotiseututalo SotkaPirtti

Myrkyn NS

KARIJOKI Karijoen NS

Seurantalo Ilmola Nummijärven Salakari

KAUHAJOKI

Ruuhinevan Turvekammi Nummikosken Koulu

Vanhakylän NS Pikku Filppula Möykyn Pontela Villamon Aurahovi

Kauhajärven Tapiola

ISOJOKI

Kokon Louhela Päntäneen NS


Isojoen, Karijoen, Kauhajoen, Kurikan Jurvan ja Teuvan

JUHLATALOT Julkaisija ja rahoitus: Suupohjan Kehittämisyhdistys ry / Kyläkööri-hanke Kesäkuu 2010 Juhlatalot löydät myös osoitteesta: www.suupohja.fi/juhlatalot www.suupohjankehittamisyhdistys.fi


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.