Page 16

16 | Student

Clmn

31 oktober 2013

Aanschuiven bij

52 V.l.n.r.: Jetze Visser, Stefan Wolfs, Bram Valk, Renée Boesten en Frank Hogenelst. Niet op de foto: Dennis Claessens, die ’s maandagsavonds werkt, en Emiel van Strien, die vertraging heeft op de terugreis uit Denemarken, waar hij op bezoek is geweest bij zijn vriendin.

Jessica Burger Studente TN en BMT

Hoofdgerecht

Grote Boze Wolf Iedereen in het Bachelor College kan zich wel identificeren met een van de biggetjes van het sprookje ‘De wolf en de drie biggetjes’. Het eerste biggetje is lui en kiest makkelijke vakken in zijn keuzeruimte. Het tweede biggetje is iets ijveriger en kiest verbredende vakken. En het derde biggetje werkt zich kapot aan de verdiepende vakken die hij gekozen heeft. Terwijl het derde biggetje ijverig aan de studie werkt, zitten de andere twee te luieren. Zo gaat dat gedurende hun hele studie. En toch halen ze allemaal eenzelfde diploma en lijken ze hetzelfde lot tegemoet te gaan. Tot plots de grote boze wolf op hun diploma-uitreiking verschijnt. De wolf kijkt het eerste biggetje aan en vraagt om zijn diploma. De cijfers zijn niet slecht, maar wat moet de wolf nou met een fysicus die de wetten van Maxwell niet kan toepassen, of een biomedicus zonder wiskundebasiskennis? En hij verslindt het diploma met één hap, alsof het niets is. Vervolgens loopt de wolf naar het tweede biggetje en vraagt ook om zijn diploma. Dit biggetje weet van alles een beetje af, wát een unieke ingenieur! Maar de wolf is op zoek naar een expert. Desondanks biedt de wolf hem een baantje aan, je weet maar nooit waar zo’n unieke ingenieur goed voor is. Het biggetje accepteert dit, uit angst dat hem hetzelfde lot overkomt als het eerste biggetje. Als laatste wordt het derde biggetje gevraagd zijn diploma te laten zien. Het derde biggetje, inmiddels angstig geworden voor de reactie van de wolf, overhandigt met zwetende pootjes zijn diploma. De wolf werpt een kritische blik op het diploma, maar ziet aan de vakkenlijst dat dit biggetje de expert is die hij zoekt en biedt hem een welbetaalde starterpositie aan. De grote boze wolf, oftewel de arbeidsmarkt, is streng. En alhoewel het leuke van het Bachelor College is dat het unieke ingenieurs kweekt die een brede achtergrond hebben, zijn er ook nog altijd bedrijven die mensen zoeken die zich in één onderwerp hebben verdiept. Wat mij betreft verlagen al die basisvakken het niveau drastisch, is de useleerlijn volkomen useless en gaat verbreding van de ingenieur wel erg ver. Doe mij het oude bachelor systeem maar weer…

Quinoa-salade Kook de quinoa, een proteïnerijke graansoort uit Zuid-Amerika. Door het koken ontkiemt het en zet het uit. Laat het afkoelen en doe er rucola, gebakken champignons, sherrytomaatjes, komkommer en een gesneden lenteuitje bij. Roer er groene pesto door en klaar! Toet Een bekertje yoghurt, in diverse smaken.

TU es

Waarmee hoop jij ooit een Nobelprijs te winnen? Met het medicijn tegen kanker de Nobelprijs voor Geneeskunde winnen lijkt me ultiem, al is dat behoorlijk onrealistisch, helaas. Wat moet je als student in Eindhoven zeker hebben gedaan? Met elektro-mafkezen Stan, Tim en Arno op stap, gegarandeerd een dolle avond. Als je jezelf een keer kon -laten- teleporteren, waar zou je dan naartoe gaan? Naar Chicago omstreeks 1880. Tja, ik had graag de eerste wolkenkrabber uitgevonden. Wat zou je na je bachelor of master willen doen? Een groot kasteel ontwerpen waar ik samen met al mijn vrienden van ridder Worstenbrood ga wonen. Samen richten we ons eigen bedrijf op, waarin ieder zijn talenten optimaal kan ontplooien. En als dat niet lukt, vind ik na mijn afstuderen een gaaf bouwproduct uit, waarmee ik de markt verover. Welk onderwerp/probleem zou je als eerste aanpakken als je op de stoel van de minister-president zit? De hele bouwsector en huizenmarkt ligt op zijn gat. Hier zou ik graag verandering in brengen zodat ik na mijn presidentschap sneller aan een baan kan komen. Of hoeft dat dan niet meer? Met wie zou je graag een biertje willen drinken? Met Dave Grohl en Quentin Tarantino, lekker eindeloos praten over goede muziek, films en sterke verhalen.

Thijs van de Nieuwenhof (23 jaar) Masterstudent Building Technology

Foto | Bart van Overbeeke

Waardoor word jij geïnspireerd? Door de werkmentaliteit die hier in de buurt heerst. Het gezonde boerenverstand staat bij mij hoog in het vaandel. Zoals we op het werk zeggen: vlug, goed en geen afval.

Thijs verv angt de v raag ‘Waardoo r word jij geïnspire erd ‘Wat is he ?’ voor: t gekste d at je tijdens je studente nleven hebt mee gemaakt? ’ (FvO)

Cursor 5 nl los  
Cursor 5 nl los  
Advertisement