Page 14

14 | Uitgelicht

31 oktober 2013

“Ik doe waarschijnli mijn leve

Streamer

Op je 53ste een eye-catching bolide kopen die zo’n beetje duurder is dan alle voorgaande occasions bij elkaar - grappen over een midlifecrisis liggen voor het grijpen. Hoogleraar Maarten Steinbuch kan er wel om lachen - en met reden. Sinds een paar weken is hij de trotse bezitter van een elektrische Tesla Model S, ‘Signature Red’. De hoogleraar Systems and Control vindt het genieten. Een blik in de achteruitkijkspiegel voor een Brussels verkeerslicht en zien hoe je Belgische achterligger een foto van je bolide maakt. “Of je vrouw die thuiskomt en zegt dat ze er bij het stoplicht weer zo’n jongetje in een BMW uit heeft gereden.” Behalve beroepsmatig (automotive is één van de takken van onderzoek binnen Steinbuchs groep) is de interesse voor auto’s ook deels genetisch bepaald. Zijn overgrootvader George Frederik Steinbuch schreef onder meer de driedelige serie ‘De Automobiel’, voor het eerst uitgegeven rond 1914 en nog tot aan de millenniumwisseling op de leeslijst van opleidingen autotechniek. Een sleutelaar was hij zelf trouwens nooit, zegt de hoogleraar bij Werktuigbouwkunde.

Zo werd zijn eerste eigen Kever vooral liefdevol gepoetst en zo nodig eens uitgedeukt of wat geplamuurd, maar “motorisch heb ik ‘m nooit zelf onderhouden”.

Steinbuch was het aan zijn stand verplicht elektrisch te gaan rijden De Kever werd na wat jaren verruild voor een Volkswagen Jetta, gevolgd door een Opel Kadett, daarna (drie achterbankpassagiers verder) een trio Renault Espaces en de laatste zes jaar een Renault Kangoo, met een “lief” Twingootje voor erbij. Allemaal, vanzelfsprekend bijna,

tweedehands; hun geld staken Steinbuch en zijn vrouw liever in het opknappen en onderhouden van de oude boerderij die ze veertien jaar terug kochten. Verder was ‘praktisch’ steevast het uitgangspunt voor Steinbuch en zijn vrouw, met een klein oog voor de looks. Lachend: “Behalve bij de Kangoo, die was echt alleen praktisch.”

Amerikaanse autofabrikant Tesla. En dat eerste ritje in een Tesla Roadster. Steinbuch had nog nauwelijks ervaring met elektrisch rijden, “maar van nul naar honderd in 3,7 seconden, direct koppel bij een snelheid van nul - fenomenaal”.

Als één van ’s lands grootste pleitbezorgers van elektrisch rijden was hij het haast aan zijn stand verplicht om bij een volgende wissel voor elektrisch te gaan. Zo zit hij sinds een paar jaar in het Formule E-team om elektrisch rijden te promoten en Nederland op de kaart te zetten als ultieme proeftuin hiervoor. Sindsdien is Steinbuch zich naar eigen zeggen nóg meer in het onderwerp gaan verdiepen “en anderhalf jaar terug dacht ik: ‘Ik wil ook elektrisch gaan rijden. Als er een elektrische Kangoo komt, dan neem ik die’”.

De riantere en luxere Tesla Model S bestond op dat moment alleen nog op papier, maar Steinbuchs interesse was snel gewekt. Grijnzend: “Boven de vijftig, van baan gewisseld, een mooie oude boerderij gekocht, al achtendertig jaar samen met dezelfde vrouw wat moet je dán?” Ook echtgenote Inge was, na de eerdere ritjes met de Roadster, snel overstag en zo’n anderhalf jaar terug deden ze hun eerste aanbetaling. Aanvankelijk hadden ze overigens het instapmodel voor ogen, maar de luxe-uitvoering (de Signature Performance) lonkte. En met succes. “‘Ik doe waarschijnlijk maar één keer in mijn leven zo gek’, dacht ik.”

Maar toen was daar het bezoek aan de Eindhovense vestiging van de

Hij legt uit dat hij de auto via zijn BV -dankzij fiscaal voordeel- wel wat

gunstiger heeft kunnen aanschaffen en kan rijden. “Doel is ook om te laten zien dat deze auto natuurlijk niet bepaald meer het golfkarretje voor de binnenstad is waar veel mensen bij elektrisch rijden nog aan denken. Feitelijk is de Tesla Model S even duur als andere auto’s in hetzelfde segment, maar je ríjdt veel goedkoper; de total cost of ownership ligt veel lager”.

“Nog maar zoveel nachtjes slapen” Overigens wordt in 2018, na een SUV-uitvoering in 2015, het kleinere broertje van de Model S verwacht: de Model E. “Dat wordt het keerpunt”, voorspelt Steinbuch. “We zitten met elektrisch rijden nog maar aan het begin van de curve.” Lange tijd waren ze in gespannen afwachting van hun eerste nieuwe wagen, waarvan de levering meermaals werd uitgesteld.

Cursor 5 nl los  
Advertisement