Page 1

Nieuwsbrief 1 Hoe de zoektocht verloopt van de dia’s uit 1954 naar de hedendaagse tijd.

Het verhaal van de scharensliep. Bestudering van de dia levert helaas niet veel op. Er is geen plaats- of straatnaam te zien. Ook is er geen naam of iets dergelijks te zien op de huizen of op de scharensliep. Wat zou toch de bedoeling achter deze foto zijn?

In een poging een start te maken naar waar en waarom, stuitte ik op wel iets heel toevalligs! De zoekterm op het internet had ik ingegeven met ‘scharensliep, 1954 en Groningen’, in de verwachting misschien iets aan de straten of de scharensliep karren te zien. Ik kreeg daarentegen een krant uit Utrecht voor mijn neus.

Een inschietertje voor het rolletje? Is het thuis (provincie Groningen) genomen of in het buitenland? De straatstenen en de In deze krant van put zien er Nederlands uit. 19 oktober 1954 komt de Ook de deurstijlen en de term scharensliep voor. gordijnen zien er Hollands uit. Is het genomen op vakantie in het zuiden van het land?

Met dank aan het Utrechts Archief.

Ik opende de krant en prompt recht voor mijn neus een artikel over de nachtjagers die naar Nederland zouden komen. Het is het betreffende type vliegtuig waarin Sikko is verongelukt. Op de achterzijde van het artikel, dus de volgende pagina, was het bericht van de scharensliep te lezen. Op het moment van het verschijnen van de krant zat Sikko overigens in Amerika.

De scharensliep  

Nieuwsbrief nr 1

De scharensliep  

Nieuwsbrief nr 1

Advertisement