Page 1

SNB T A I R Ò MEM 13, ! 0 2 e d NADA I e T r b em a MA v l o n NS I e F d , 28 20h s E l IA. e C d À R G des DE PASSEIG


0. ÍNDEX.

1. THE SHOPPING NIGHT BARCELONA,MéS QUE SHOPPING._____ 3 2. TSNB 4a. EDICIÓ. UN HOMENAtgE A VERDI i WAGNER.______ 4 3. Photocall TSNB 2013._ ______________________ 5 4. TSNB i eLS ARTISTeS. EL CARTELl. JAUME DE LAIGUANA i JOSÉ CORBACHO._ __________________________ 7

9. TSNB ONLINE. ____________________________ 36 9.1. theshoppingnight.com.______________________36 9.2. Estratègies social media i accions de màrqueting._____________________ 37 9.3. Xarxes Socials.____________________________38

10. INTERNATIONAL MEDIA CHRISTMAS PROGRAM BY TSNB.___ 39 11. DE COMPReS amb REALItAt AUgMENTADA._ _________ 40

5. GRàCIeS A QUI éS POSsIBLE._____________________ 8 5.1. Patrocinadors._____________________________ 8 5.2. Establiments._ _____________________________ 9

12. roda DE PREmSA, trobada DE BLOGGERS i CHAPTER EVENTS._________________________ 41

6. MAPA. ________________________________ 11

memòria d’elements gràfics _ ___________________ 47

6.1. Activitats Generals._ _______________________ 11 6.2. Activitats Itinerants i Accions Especials.________ 20 6.3. Activitats de Botigues, Hotels i Restaurants._____ 22

BEST CLIPS PREMSA INTERNACIONAL _ ________________ 96 best clips premsa espanya _ ___________________ 100

7. VALORACIÓ._ ____________________________ 30 8. CAMPAnyES PUBLICITàRIeS. _ __________________ 31 8.1. Campanya de exteriors._____________________ 31 8.2. Premsa escrita.____________________________ 33 8.3. Ràdio i TV._______________________________34 8.4. Online.__________________________________ 35

MEMÒRIA TSNB 2013

2


1. THE SHOPPING

NIGHT BARCELONA, MÉS QUE SHOPPING. The Shopping Night Barcelona© és una iniciativa d’Amperson Consulting, promoguda institucionalment per Amics de Passeig de Gràcia i amb el recolzament de l’Ajuntament de Barcelona, amb l’objectiu de crear una experiència única de compres i lifestyle en ple Passeig de Gràcia, principal eix comercial de la ciutat.

Principals objetiUs assolits a través de TSNB 2013 •

Potenciació i dinamització de la zona comercial de Passeig de Gràcia, a través de combinar l’obertura de botigues en horari no convencional amb l’organització d’activitats culturals i promocionals.

Reafirmació de Passeig de Gràcia i carrers Adjacents com la zona comercial més rellevant de la ciutat, amb notori prestigi internacional, a través de la gran repercussió de l’esdeveniment en mitjans de comunicació i la multitudinària afluència d’assistents.

Proporció de valor afegit a les activitats dels establiments participants i a les marques patrocinadores, a través de la posada en comú i connexió entre ells, facilitada per l’organització.

Ajuda a la captació de nous clients i a incentivar el consum a través de les propostes i convocatòries de la nit.

És una important oportunitat de promoció de Barcelona ja que reforça la internacionalitat de la ciutat com a destí de compres, moda, cultura, restauració i estil de vida.

MEMÒRIA TSNB 2013

3


2. TSNB 4a.

EDICIÓ. UN HOMENATGE A VERDI I WAGNER.

El leitmotiv de la quarta edició de TSNB ha vingut marcat per la celebració del bicentenari del naixement de dos dels més grans compositors de la història de l’òpera, però a la vegada estilísticament i artística bastant oposats, Giuseppe Verdi i Richard Wagner.

MEMÒRIA TSNB 2013

Per això, The Shopping Night Barcelona 2013, en col·laboració amb grans institucions culturals com el Gran Teatre del Liceu i L’Auditori de Barcelona, ha volgut retre un especial homenatge a aquests grans compositors el llegat dels quals segueix emocionant generacions de melòmans, així com també aquells que s’han apropat tímidament a aquest gènere que precisament Wagner concebia com a obra d’art total.

Així mateix, per a aquesta ocasió tan especial, The Shopping Night Barcelona va comptar amb uns padrins d’excepció: Montserrat Martí i Caballé –soprano barcelonina i filla de Montserrat Caballé, la qual va recolzar l’esdeveniment prenent part en diverses activitats institucionals representatives– i l’actor i humorista José Corbacho –imatge del cartell d’aquesta quarta edició.

Una nit única i molt especial en la qual The Shopping Night Barcelona traslladà l’òpera al carrer, convertint el Passeig de Gràcia, i els més de 90 establiments participants, en l’escenari perfecte d’obres tan conegudes com la “Marxa triomfal” d’Aida de Giuseppe Verdi o la “Cavalcada de les Valquíries” de Richard Wagner. Més de 65.000 persones varen poder gaudir d’aquesta inusual mostra d’art en viu, 25.000 més que l’any anterior.

4


3. Photocall TSNB 2013.

Nombroses cares conegudes es varen donar cita en aquesta quarta edició de TSNB per celebrar la gran nit del shopping i lifestyle de Barcelona. Varen passar pel photocall de TSNB 2013 celebrities com (d’esquerra a dreta i de dalt a baix) el model Oriol Elcacho acompanyat de la també model Davinia Pelegrí (1); l’actor i model Maxi Iglesias (2); el pilot Fonsi Nieto; la cantant i dona de Carlos Baute, Astrid Klisans i la model Raquel Jiménez (3); Olivia de Borbón (4) i la seva parella Julián Porras; el model Antonio Navas; la top model Marina Jamieson (5) i José Corbacho, padrí de TSNB 2013 entrant al Valhalla - Palau Robert (6).

MEMÒRIA TSNB 2013

5


3. Photocall

TSNB 2013.

També varen passar pel photocall de TSNB 2013 celebrities com (d’esquerra a dreta i de dalt a baix) l’empresària i escriptora Fiona Ferrer (1); l’actor José Lamuño; la model i dona d’Eros Ramazzotti, Marica Pellegrini (2); el pilot d’automobilisme Jaime Alguersuari (3); Albert Garriga, director de TSNB, Montserrat Martí, l’Excm. Sr. Xavier Trias, alcalde de Barcelona, Lluís Sans, president de l’Associació d’Amics del Passeig de Gràcia (4). També assistiren a l’esdeveniment la vicepresidenta del Govern, Hble. Sra. Joana Ortega; el conseller de Presidència i Territori, Hble. Sr. Jordi Martí; la Segona Tinent d’Alcalde, Ilma. Sra. Sònia Recasens; Il·lm. Sr. Josep María Recasens, director general de Comerç de la Generalitat de Catalunya i Xavier Carbonell, director gerent de la Cambra de Comerç de Barcelona, entre d’altres.

MEMÒRIA TSNB 2013

6


4. TSNB I ELS

ARTISTES. EL CARTELL. JAUME DE LAIGUANA I JOSÉ CORBACHO. Amb el compromís de contribuir a la projecció de Barcelona com a capital cultural internacional, The Shopping Night Barcelona ha anat col·laborant amb els artistes contemporanis de la ciutat i impulsa el seu protagonisme dins de l’esdeveniment.

Aquest 2013 l’artista escollit per al disseny del cartell ha estat Jaume de Laiguana (www.jaumedelaiguana. com), un dels creatius barcelonins de més renom internacional. Dissenyador gràfic, fotògraf, director d’art i realitzador, compta amb nombrosos reconeixements i prestigiosos premis i diverses nominacions als MTV llatins i als Grammy. Ha produït i dirigit escenografies de gires mundials de destacats artistes musicals i documentals.

Al web www. theshoppingnight.com es pot visionar el making off de la sessió. http://www. theshoppingnight.com/ premsa/

Jaume de Laiguana ha comptat amb la col·laboració de l’actor José Corbacho per realitzar el cartell de l’edició de 2013, que es dugué a terme en una sessió fotogràfica en el marc del Gran Teatre del Liceu. Corbacho es va iniciar en el teatre amb la companyia La Cubana (1988), realitzant posteriorment gran part de la seva carrera a la televisió (TV3, Tele5, Antena3). El 2005 va rodar la seva primera pel·lícula, Tapas, y el 2008, Cobardes.

MEMÒRIA TSNB 2013

7


5. GRÀCIES A QUI

PROMOUEN

SHOPPING DIAMOND

SHOPPING PLATINUM

COL·LABORADORS

ÉS POSSIBLE. 5.1. patrocinadors.

SHOPPING GOLD

MEDIA PARTNERS

SHOPPING HEADQUARTERS

SHOPPING SILVER

AGRAÏMENTS 15è Festival del Mil·leni, Albéniz, Amicca, Amics del Liceu, Annick Turiaf, Associació per a l’Estudi del Moble, Barcelona Bus Turístic, Barcelona Turisme, BoConcept, Bulevard Rosa, Conservatori del Liceu, Escoles Aules, ESiete, Fishhh!, Fundació Catalunya La Pedrera, The Grokstore, Guàrdia Urbana de l’Eixample, ICUB – Institut de Cultura – Ajuntament de Barcelona, Junior Queirós, Knauf, L’Auditori, Lucas Lorén, Mobile World Capital, Montesino, Mossos d’Esquadra de l’Eixample, MyUmbrellaStudio, Oblyon, Passeigdegracia.com, PHMS, Santa Eulàlia, Shoot 115 Taller abandonat, Sony Store, El Terrat, Unitat Muntada de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

DISSENYADORS Arnau P. Bosch i Daniel Gómez, Marc Campoy i Adaya Roiss, Pedro Capel·la, Ainhoa Gormaz, Aitor Martínez, Mirlo Denim Goods - Sandra Casas, Néstor Osuna, Krizia Robustella, Maria Roch, Guillem Rodríguez, Ssic and Paul.

OFFICIAL TV

MITJANS COL·LABORADORS AMB EL SUPORT INSTITUCIONAL DE

ONLINE MEDIA PARTNER

MEMÒRIA TSNB 2013

8


5. GRÀCIES A QUI

ÉS POSSIBLE. 5.2. ESTABLIMENTS.

&OTHER STORIES

CARAMELO

Pg. de Gràcia 8-10

Pg. de Gràcia, 13

ANNA MORA Pg. de Gràcia, 89

BERSHKA

FARMACIA NÚRIA MASSOT Pg. de Gràcia, 50

CASA DEL LLIBRE Pg. de Gràcia, 62

FUREST Pg. de Gràcia, 12-14

Pg. de Gràcia, 7

COS COLLECTION OF STYLE

GALERIA LOEWE

BIMBA & LOLA

Pg. de Gràcia, 27

Pg. de Gràcia, 91

Pg. de Gràcia, 55-57

BOCA GRANDE

DIVINUS

GEOX

Pg. de Gràcia, 28

Pg. de Gràcia, 52

Ptge. Concepció, 14

Rosselló, 265

ALEXANDRA BARCELONA HOTEL Mallorca, 251

Axel Hotel Barcelona Aribau,33

GALLERY HOTEL

MANDARIN ORIENTAL BARCELONA Pg. de Gràcia, 38-40

ROYAL HOTEL Pg. DE GRÀCIA Pg. de Gràcia, 84

INTIMISSIMI Gran Vía, 603

Rosselló 249

INTIMISSIMI

Hotel Alma Barcelona

Aragó, 264

EL JAPONÉS

GIORICKY

Ptge. Concepció, 2

Consell de Cent, 355

EL PRINCIPAL

GRATACÓS

Provença, 286-288

Pg. de Gràcia, 110

FARGA

GUESS

Gran Via, 630

Pg. de Gràcia, 63

FARGA

GUESS

MAJESTIC HOTEL & SPA BARCELONA

L’OCCITANE

Aragó, 264

Diagonal, 391

Pg. de Gràcia, 13

Pg. de Gràcia, 68

Pg. de Gràcia, 11

CAMPER

FARGGI

H&M

HOTEL AVENIDA PALACE

LUPO

Pg. de Gràcia, 2-4

Pg. de Gràcia, 2

Pg. de Gràcia, 9

Gran Via, 605

Mallorca, 257

BRANDY MELVILLE Pg. de Gràcia, 21

BULEVARD ROSA Pg. de Gràcia, 53

CAFÉ DE LA PEDRERA Pg. de Gràcia 92

CALZEDONIA

MEMÒRIA TSNB 2013

HOTEL OMM

Mallorca, 271

HOTEL CLARIS Pau Claris, 150

HOTEL CONDES DE BARCELONA Pg. de Gràcia, 73-75

KIEHL’S Pg. de Gràcia, 33

LACOSTE Pg. de Gràcia, 51

LIU JO Pg. de Gràcia, 51

9


5. GRÀCIES A QUI

ÉS POSSIBLE. 5.2. establIMENTS.

MAJE

ÓPTICA 2000

SERRA CLARET

TENORIO

Valencia, 272

Consell de Cent, 310

Provença, 278

Pg. de Gràcia, 37

MANGO

OYSHO

SISLEY

TEZENIS

Pg. de Gràcia, 36

Pg. de Gràcia, 67

Pg. de Gràcia, 49

Aragó, 257

MANGO

PASTISSERIA MAURI

SITA MURT

THE MARKET

Pg. de Gràcia, 65

Provença, 241

Mallorca, 242

Gran de Gràcia, 7

MASSIMO DUTTI

PERFUMERIA REGIA

SONY STORE

TIFFANY & CO

Pg. de Gràcia - Gran Via

Pg. de Gràcia, 39

Rbla. Catalunya, 121

Pg. de Gràcia, 38-40

UNITED COLORS OF BENETTON Pg. de Gràcia, 69

URBEA PERRUQUERÍA Pg. de Grpacia, 59

UTERQÜE Pg. de Gràcia, 65

MC DONALD’S

Pg. de Gràcia, 96

PHILIPP PLEIN

STRADIVARIUS

TIMBERLAND

Pg. de Gràcia, 44

Pg. de Gràcia, 11

Pg. de Gràcia, 64

Pg. de Gràcia, 48

MENKES

PUNTO BLANCO

SUPERDRY

TOMÁS COLOMER

Mallorca, 255

Provença, 253

Consell de Cent, 349-351

REPLAY

SUSHI SHOP

Pg. de Gràcia, 60

Ptge. Concepció, 2

SANTA EULÁLIA

SWAROVSKI

Pg. de Gràcia, 93

Pg. de Gràcia, 46

SCALPERS

TAPAS 24

Provença, 249

Diputació, 269

SEÑOR

TASCÓN

Pg. de Gràcia, 26

Pg. de Gràcia, 64

Pg. de Gràcia, 100

MORDISCO

TRAGALUZ Ptge. Concepció, 5

Pg. de Gràcia, 55

MEMÒRIA TSNB 2013

TOUS Pg. de Gràcia, 75

Ptge. Concepció, 10

NESPRESSO

ZARA Pg. de Gràcia, 16

Gran Via, 646

MICHAEL KORS

VINÇON

TWEEN Pg. de Gràcia, 114

10


6. MAPA. 2

3

e per a s an t

casp

rd

Jardine ts de Gr àcia

gr an via

Va l è n c i a

4

6.1. Activitats Generals.

Consel l de cent

pau cl aris

MEMÒRIA TSNB 2013

tat rsi ive a u n rd

dipu tació

A r ag ó

5

Mal lorca

TSNB mostrà una ambiciosa proposta diferenciada en 6 espais amb multitud d’activitats, cada un d’ells inspirats en diferents fragments de les òperes dels compositors homenatjats.

Rossel ló

6 1

r ambl a de catalunya

1

Valhalla

Palau Robert i Llotja Yo Dona.

2

La Valquíria

Pg. de Gràcia entre Rosselló i Provença.

3 La Traviata – Anna de Codorníu/ Open Village

Pg. de Gràcia entre Provença i Mallorca.

4 Il Trovatore – Liceu / Open Village

5 Rigoletto / Open Village

Provença, entre Pg. de Gràcia i Pau Claris.

Provença, entre Pg. de Gràcia i Rambla Catalunya.

6 L’Òpera, PrêtÀ-Dancer - Clear Channel

Pg. de Gràcia, entre Gran Via i Rda. Sant Pere.

11


6. MAPA. 6.1. ACTIVITATS GENERALS.

ESPAI VALHALlA (Palau Robert i llotja Yo Dona) Gràcies a la cessió de la Direcció General de Difusió de la Generalitat de Catalunya els Jardins del Palau Robert acolliren l’espai Valhalla, una festa de caràcter restringit i d’accés amb invitació, inspirada en el mític paradís de les sagues nòrdiques que Wagner recollí a L’anell del Nibelung. L’Hotel Gallery també va cedir la seva terrassa que va acollir la Llotja Yo Dona. Durant la vetllada, els convidats varen poder gaudir d’actuacions en viu basades en peces d’òpera, interpretades per la mezzo Susana Torregrosa, la soprano Charo Tris i el tenor Giorgio Elmo. Al mateix temps pogueren provar els suggerents còctels de Fizz Bartenders, Bombay Sapphire i Absolut; a més de degustar les propostes gastronòmiques de Montecasino Selección, Sushi Shop i Fishhh; endolcir la nit amb la piruleta personalitzada de TSNB de Singular Chocolat a la Llotja Yo Dona, o assaborir una espumosa cervesa d’Estrella Damm.

MEMÒRIA TSNB 2013

Als jardins de Palau Robert també hi foren presents els patrocinadors Porsche, amb exposició de dos vehicles; Club Kviar, Luxury Spain, Germain de Capuccini, Mesoestetic, Ramón Monegal, Graupera, Alquimia, Anna de Codorniu, el cava oficial de TSNB 2013, la revista masculina Hunter, així com el Gran Teatre del Liceu. En l’últim tram de la nit, l’Olimp dels déus es transformà en una discoteca a l’aire lliure, amb la millor música dels DJ’s de The Sutton Club que prepararen per a l’ocasió una especial sessió d’òpera-house.

12


6. MAPA. 6.1. ACTIVITATS GENERALS.

LA VALQUÍRIA (pg. de Gràcia entre Rosselló i Provença). Les Valquíries són semideesses de la mitologia Nòrdica, filles del gran déu Wotan, que recullen del camp de batalla les ànimes dels guerrers morts en combat. La seva història és el motiu que inspirà el tram central de la calçada del Passeig de Gràcia, entre Rosselló i Provença, on va tenir lloc una singular exhibició eqüestre, amb la col·laboració del Centre d’entrenament eqüestre Begoña Saiz. Els vestits que varen lluir les 9 amazones que interpretaren La Cavalcada de les Valquíries, foren dissenyats per a l’ocasió per dissenyadors emergents de ModaFAD amb l’especial col·laboració de Gratacós. El punt inaugural de TSNB 2013 va tenir lloc a les 20h amb la benvinguda dels padrins Montserrat Martí i José Corbacho, seguidament es realitzà la primera funció eqüestre i més tard se n’interpretaren dos més de 15 minuts de durada cada una. A les 21h, es va celebrar també un espectacle eqüestre a càrrec de la Guàrdia Urbana Muntada de Barcelona.

MEMÒRIA TSNB 2013

13


6. MAPA. 6.1. ACTIVITATS GENERALS.

LA TRAVIATA – ANNA DE CODORNÍU/Open Village (PG. de Gràcia entre Provença i Mallorca). Amb l’espai La Traviata – Anna de Codorníu s’obre un conjunt de tres espais dedicats a la trilogia popular verdiana que integren La Traviata, Il Trovatore i Rigoletto. Aquests espais comptaren amb una ambientació i decoració especial inspirada en la trama d’aquestes obres. L’Espai La Traviata – Anna de Codorníu s’ubicà en el tram central de la calçada del Passeig de Gràcia, entre els carrers Provença i Mallorca. Aquest espai es decorà amb elements inspirats en la burgesia del segle XIX, amb estores, gerros amb flors i làmpades d’aranya.

MEMÒRIA TSNB 2013

Un menú simfònic de la mà de Carles Gaig i Formatges de Suïssa. El xef Michelin Carles Gaig, en col·laboració amb Formatges de Suïssa, preparà un menú simfònic a base de les principals varietats formatgeres suïsses appenzeller, emmental, gruyère, sbrinz i tête de moine. La meitat dels afortunats assistents a aquesta experiència gastronòmica única, foren seleccionats mitjançant un concurs de Facebook creat per TSNB per a Formatges de Suïssa.

Degustacions de producte als estands de Bombay Saphire, Fishhh, Laimon Fresh i Pop Corner. El públic assistent a TSNB va poder degustar les exquisides ostres de Fishhh o provar el gran assortiment de gintònics a l’estand de Bombay Sapphire. Per als amants del que és natural, Laimon Fresh proposava una innovadora beguda, a més de sortejar 2 gift cards a Facebook per anar de shopping durant la nit. Els més llaminers trobaren el seu espai a Pop Corner en el qual podien comprar les seves dolces crispetes de mantega.

14


6. MAPA. 6.1. ACTIVITATS GENERALS.

LA TRAVIATA – ANNA DE CODORNÍU/Open Village (PG. de Gràcia entre Provença i Mallorca). The Shopping Night Barcelona des de les altures amb l’elevador d’Anna de Codorníu. Anna de Codorníu va permetre conèixer The Shopping Night Barcelona des d’un punt de vista singular i original a través d’un elevador a 16’5 metros d’alçada, des del qual es podia gaudir del Passeig de Gràcia com mai. Per als menys atrevits, Codorníu va disposar un gran estan on poder gaudir d’una selecció dels millors caves i vins de la marca.

MEMÒRIA TSNB 2013

Fotos i més fotos amb Porsche i el photocall de TSNB.

Canvi de look amb Calvin Klein i Periche PROFESIONAL.

Porsche va mostrar un dels seus espectaculars vehicles a l’espai La Traviata. El photocall de TSNB ubicat en aquest mateix espai fou també un dels llocs més concorreguts, on els fans i visitants pogueren immortalitzar el moment.

Calvin Klein va oferir consells estètics als visitants del seu concorregut estand i, fins i tot, maquillaren per a l’ocasió els interessats. La marca Periche Profesional dissenyà i creà un producte únic en exclusiva i amb edició limitada per a TSNB. Kone és un producte que aporta 10 propietats úniques al cabell. Als estands professionals de la imatge realitzaren pentinats, tallats de cabell i retocs de maquillatge amb l’objectiu de destinar totes les aportacions a l’Associació Catalana Contra el Càncer.

15


6. MAPA. 6.1. ACTIVITATS GENERALS.

IL TROVATORE – LICEU /Open Village (Provença, entre PG. de Gràcia i Pau Claris). Situat davant de La Pedrera aquest espai es dedicà a les institucions i a les fundacions del tercer sector. El Gran Teatre del Liceu, el Conservatori del Liceu i L’Auditori aproparen l’òpera al gran públic delectant els presentes amb actuacions en viu. També hi foren presents els estands de Diputació de Barcelona, Festival del Mil·leni, Shen Yu i Flores Navarro.

20 .00 - 21.00 Wagner. Dich, teure halle de l’òpera Tannhäuser. Wagner. Schmerzen del cicle Wesendonck lieder. Ana Vladimirova, soprano. Alessio Coppola, piano. Wagner. Album leaf. In das album der Fürstin M. Wagner. Lied ohne Worte. Albumblatt für Benedikt Kietz. Laura Val, piano. Wagner. Der Engel del cicle Wesendonck Lieder. Wagner. Stehe still del cicle Wesendonck Lieder. Ulrike Haller, soprano. Alessio Coppola, piano. Verdi. Saper vorreste de l’òpera Un Ballo in Maschera.

MEMÒRIA TSNB 2013

Les fundacions Casal dels Infats, CODESPA, Disgrup i Soñar Despierto, aconseguiren ampliar la difusió de la labor social que realitzen a través dels milers d’assistents que s’aproparen a TSNB.

Jehee Joung, soprano. Alessio Coppola, piano. Verdi. Il Poveretto. Verdi. In solitaria stanza. Roger Quintana, tenor. Alessio Coppola, piano. Franz Liszt. Fantasia sobre temes de Rienzi de Wagner. Àngel Molina, piano. Verdi. Ecco l’orrido campo de l’òpera Un Ballo in Maschera. Ana Vladimirova, soprano. Alessio Coppola, piano.

21.00 - 22.00 Franz Liszt. Versió de Isoldes Liebestod de l’òpera Tristan und Isolde de Wagner. Jorge Nava, piano.

Wagner. Deh, pietoso, oh Addolorata. Verdi. Se dee, se dee cader la vedova de l’òpera Un giorno di regno. Olga Castillon, soprano. Elena Kolesnikova, piano. Franz Liszt. Versió de la Processó nupcial d’Elsa de la ópera Lohengrin de Wagner. Silvia Cernea, piano. Wagner. Llum Colomer, piano.

Verdi. Dues àries de l’òpera Rigoletto. Caro Nome. Cristina Fernandez, soprano. Elena Kolesnikova, piano. Verdi. Parigi o Cara de l’òpera La Traviata. Roger Quintana y Cristina Fernandez, tenor i soprano. Elena Kolesnikova, piano. Wagner. Polonesa a quatre mans, op. 2. Llum Colomer y Neus García, piano.

16


6. MAPA.

IL TROVATORE – LICEU /Open Village (Provença, entre PG. de Gràcia I Pau Claris).

6.1. ACTIVITATS GENERALS.

22.00 - 23.00 Wagner. Dich, teure halle de l’òpera Tannhäuser. Wagner. Schmerzen del cicle Wesendonck lieder. Ana Vladimirova, soprano. Alessio Coppola, piano. Wagner. Joana Marina Gómez, piano. Wagner. Der Engel del cicle Wesendonck Lieder. Wagner. Stehe still del cicle Wesendonck Lieder. Ulrike Haller, soprano. Alessio Coppola, piano. Verdi. Saper vorreste de l’òpera Un Ballo in Maschera. Jehee Joung, soprano. Alessio Coppola, piano. Verdi. Il Poveretto. Verdi. In solitaria stanza. Roger Quintana, tenor. Alessio Coppola, piano. Franz Liszt. Fantasia sobre temes de Rienzi de Wagner. Àngel Molina, piano.

MEMÒRIA TSNB 2013

Wagner. Polonesa a quatre mans, op.2. Angel Molina i Lara Stefanie Streccia, piano. Verdi. Ecco l’orrido campo de l’òpera Un Ballo in Maschera. Ana Vladimirova, soprano. Alessio Coppola, piano.

Wagner. Polonesa a quatre mans, op.2. Angel Molina i Lara Stefanie Streccia, piano. Verdi. Parigi o Cara de l’òpera La Traviata. Roger Quintana i Cristina Fernandez, tenor i soprano. Elena Kolesnikova, piano.

23.00 - 00.00 Franz Liszt. Versió de Isoldes Liebestod de l’òpera Tristan und Isolde de Wagner. Jorge Nava, piano. Verdi. Olga Castillon, soprano. Franz Liszt. Versió de la Processó nupcial d’Elsa de l’òpera Lohengrin de Wagner. Silvia Cernea, piano. Wagner. Neus García, piano. Verdi. Duess àries de l’òpera Rigoletto. Cristina Fernandez, soprano. Elena Kolesnikova, piano.

17


6. MAPA. 6.1. ACTIVITATS GENERALS.

RIGOLETTO / Open Village (Provença, entre PG. de Gràcia i Rambla Catalunya) L’àrea Rigoletto obrí l’espai al geni i a la creativitat, acollint els estands de patrocinadors, d’escoles i centres de promoció de moda i d’expressió artística.

Europa FM va posar ritme a l’espai Rigoletto, a més d’apropar la ràdio als oients, emetent els seus programes i entrevistes del dia en directe des de la unitat mòbil.

Performance de Street Art en TSNB

També hi fou present l’estand de ModaFAD, juntament amb les escoles de disseny de la ciutat: Istituto Europeo di Design (IED), Escola Superior de Disseny i Moda Felicidad Duce i Escola Superior de Disseny de Barcelona (ESDI).

TSNB comptà amb tres dels grafitters més reconeguts de Barcelona, Orne Cabrita, Balu Naiz i Carlos Garci (Spogo) que varen expressar el seu art inspirats en Giuseppe Verdi i Richard Wagner, pintant en directe un gran mural compost per mòduls cedit por Knauf.

MEMÒRIA TSNB 2013

va preparar un simpàtic photocall amb lletres de The Phont Hunter; Dress App va presentar la seva aplicació de moda; Club 1714 també hi fou present mostrant els seus productes i l’estand de On Top Barcelona es va omplir de noies curioses amb ganes d’emprovar-se els seus accessoris.

Education First va fer promoció dels seus cursos d’idiomes; The Grokstore

18


6. MAPA. 6.1. ACTIVITATS GENERALS.

L’ÒPERA PRÊT À DANCER – CLEAR CHANNEL (PG. de Gràcia, entre Gran Via i Ronda Sant Pere). L’organització de TSNB va voler unir sota un mateix marc conceptual l’òpera, la dansa i la moda, a través de l’espai L’Òpera Prêt-àdanser. Aquest espai va sorprendre amb un gran muntatge audiovisual. Prenent com a base deu cors d’òperes –5 de Wagner i 5 de Verdi– es projectaren fragments d’actuacions del Gran Teatre del Liceu. Seguint la música, el coreògraf Jorge Fernández Hidalgo va proposar a l’escenari-passarel·la l’actuació de deu ballarines de la seva escola, en una dansa especialment concebuda per a l’ocasió i vestides amb mallots “customitzats” per dissenyadors emergents de ModaFAD. La roba de les ballarines també fou cedida per Gratacós.

MEMÒRIA TSNB 2013

Desfilades amb Maite Albéniz i la 080 Barcelona Fashion. La dissenyadora de roba masculina Maite Albéniz va presentar una col·lecció special edition en el marc de The Shopping Night Barcelona. 080 Barcelona Fashion participà també a l’esdeveniment amb les desfilades de les col·leccions de Celia Vela, Juan Pedro López, Zazo & Brull, Brain & Beast i Selim de Somavilla.

19


6. MAPA. 6.2. ActiviTaTs Itinerants i Accions Especials.

MEMÒRIA TSNB 2013

Les 10 cares de José Corbacho 10 figurantes passejaren vestits de frac pel Passeig de Gracia rendint homenatge al nostre padrí José Corbacho. Elegantment vestits i amb caretes del genial Corbacho, saludaren i animaren a tots els visitants.

El brindis de la Traviata i dansa de Zíngares

Rigoletto a escena i actuacions itinerants

Al so de la música del Libiamo, es va convidar a tots els assistents a cantar i brindar a l’espai La Traviata. Més tard, es va escenificar un ball interpretat per les Zíngares al so del cor de zíngares, Noi siamo zingarelle i el cor de toreros, Noi siam mattadori.

A l’espai Rigoletto s’escenificà una part de l’òpera al so de La donna è Mobile i Bella figlio dell’amore, a Il Trovatore també s’interpretaren àries d’òpera com les músiques Di quella pira i el cor de gitanos Le fosche notturne spoglie.

20


6. MAPA. 6.2. ActiviTaTs Itinerants i Accions Especials.

MEMÒRIA TSNB 2013

Uns gegants molts especials

Espadatxins a TSNB 2013

Gastronomia en estat pur

Recuperant la tradició gegantera, l’organització comptà amb la participació d’uns fantàstics gegants inspirats en les obres del compositor de Busetto, creats per a TSNB pels arquitectes External Reference.

Espadatxins professionals de l’Associació d’Esgrima Antiga de Sant Pedor i l’Associació d’Investigació i Recuperació de l’Esgrima Històrica (Sala d’Armes Creu de Sant Jordi, Barcelona) recuperaren la tradició medieval de les espases i feren una especial exhibició simulant una autèntica lluita al Passeig de Gràcia.

A més de l’activitat gastronòmica realitzada per Carles Gaig per a TSNB, altres grans xefs s’afegiren a la nit, que aconseguí acumular en la seva totalitat diverses estrelles Michelin. Carme Ruscalleda va oferir el seu brou “Dashi de Romesco” a més de 2.000 persones, just davant de l’Hotel Mandarin Oriental Barcelona, que acull el seu restaurant Moments (1 estrella Michelin). Per la seva banda Martín Berasategui, amb el seu restaurant Lasarte (2 estrelles Michelin) a l’Hotel Condes de Barcelona, oferí més de 700 mini pizzateguis. El xef Carlos Abellán, també guardonat amb Estrella Michelin, delectà els presents amb una de les seves especialitats en el seu restaurant Tapas 24. Per últim, Nando Jubany, que s’acaba d’incorporar a la cuina del Majestic Hotel & SPA, serví delicioses tapes i platets als visitants.

21


9

Jardine ts de Gr àcia

15 12 9 37 49

3 42

11 5

18 9

t p er e

31

61 13 1

8

8

71

38

5

1

43

11 46

33 6 44

36 14

4 23 24

27

1

&Other Stories

Pg. de Gràcia, 8-10

21

Intimissimi

22

Gran Vía, 603

Señor

Pg. de Gràcia, 26

43 Serra Claret

22

Pg. de Gràcia, 89

Aragó, 264

Provença, 278

3

Bershka

23

44

4

Pg. de Gràcia, 55-57

Pg. de Gràcia, 51

45

5

Brandy Melville

25

46

Pg. de Gràcia, 21

Pg. de Gràcia, 11

6

Bulevard Rosa

26

Pg. de Gràcia, 53

Mallorca, 257

7

Calzedonia

27

Aragó, 264

València, 272

8

Camper

28

Pg. de Gràcia, 7

Bimba&Lola

Intimissimi

42

2

Lacoste

Pg. de Gràcia, 51

Liu·Jo 24

L’Occitane Lupo

Maje

Mango

Pg. de Gràcia, 2-4

Pg. de Gràcia, 36

9

Caramelo

29

Mango

Pg. de Gràcia, 13

Pg. de Gràcia, 65

10

Casa del Llibre

30

Massimo Dutti

Pg. de Gràcia, 62

Pg. Gràcia-Gran Via

COS Collection of Style

Farmàcia Núria Massot

Pg. de Gràcia, 100

11

12

Pg. de Gràcia, 50

13 Furest

Pg. de Gràcia, 12-14

14 Galeria Loewe

Pg. de Gràcia, 91

15

Geox

Pg. de Gràcia, 52

32 Michael Kors

33

34

35

36

17 Gratacós

Pg. de Gràcia, 110

18

19

20

Guess

Pg. de Gràcia, 13

Guess

Pg. de Gràcia, 63

H&M

Pg. de Gràcia, 9

Nespresso

Pg. de Gràcia, 55

Sita Murt

Mallorca, 242

Sony Store

Rambla de Catalunya, 121

Stradivarius

4

El Japonés

Ptge. de la Concepció, 5

5

El Principal

Provença, 286-288

Farga

9

10

11

5

14

15

16

9

Tapas 24 Tenorio

The Market

Gran de Gràcia, 7

Mordisco

Ptge. de la Concepció, 10

Sushi Shop

Pg. de Gràcia, 37

McDonald’s

Pg. de Gràcia, 48

13

Diputació, 269

Farggi

Pg. de Gràcia, 2

Tragaluz

Ptge. de la Concepció, 5

Pastisseria Mauri

Provença, 241

Alexandra Barcelona Hotel

Hotel Avenida Palace

Mallorca, 251

Gran Via, 605

Pg. Gràcia, 68

Axel Hotel Barcelona

Hotel Claris

51

Tascón

Tezenis

Aragó, 257

6

HOTELS. HOTELES. 1

2

Aribau, 33

6

Pau Claris, 150

7

3

Rosselló, 249

Pg. de Gràcia, 73-75

Timberland

4

53

54

Pg. de Gràcia, 64

Tomás Colomer

56

57

Tween

Hotel Alma Barcelona

8

Mandarin Oriental Barcelona

11

Royal Hotel Pg. de Gràcia

Pg. de Gràcia, 84

Hotel Omm

Rosselló, 265

Mallorca, 271

ESPAIS CULTURALS. ESPACIOS CULTURALES. CULTURAL SPACES.

55 Tous

Gallery Hotel

10

Majestic Hotel & Spa Barcelona

Pg. de Gràcia, 40

Hotel Condes de Barcelona

52 Tiffany & Co

Pg. de Gràcia, 38-40

1

Fund. Catalunya La Pedrera

Provença, 261 - 265

2

Palau Robert

Pg. de Gràcia, 107

Pg. de Gràcia, 114

58

United Colors of Beneton Urbea Perruqueria

Pg. de Gràcia, 59

59

60

Scalpers

61

Provença, 249

Divinus

8

12

50

Pg. de Gràcia, 64

Replay

41

3

Pg. de Gràcia, 28

Ptge. de la Concepció, 2

Farga

40 Santa Eulalia

Pg. de Gràcia, 93

7

Diagonal, 391

Swarovski

39

Bocagrande

Pg. de Gràcia, 46

Punto Blanco

Pg. de Gràcia, 60

2

Ptge. de la Concepció, 14

Superdry

Gran Via, 630

49

Pg. de Gràcia, 69

Mallorca, 255

Café de la Pedrera

Pg. de Gràcia, 44 38

1

Pg. de Gràcia 92

Provença, 253

Pg. de Gràcia, 75

  37 Philipp Plein

Oysho

Pg. de Gràcia, 39

2

47

Consell de Cent 349351

Perfumeria Regia

6

21

48

Pg. de Gràcia, 11

Òptica 2000

Pg. de Gràcia, 67

5

Consell de Cent, 310

16 Gioricky

Consell de Cent, 355

Menkes

Sisley

Pg. de Gràcia, 49

Gran Via, 646

Pg. de Gràcia, 27

31

25 47 20 3

30

RESTAURANTS. RESTAURANTES.

Anna Mora

7

51

r ambl a de catalunya

34

54

ESTABLIENTS. ESTABLECIMIENTOS. STORES.

25

tat

58

rsi

41

57 35 59 29 19

ive

2

26

48

a u n

4 16

rd

3

12 10

Mal lorca

2

55 7

A r ag ó

40 14 2

dipu tació

15

7

MEMÒRIA TSNB 2013

13 10 52 28

casp

16 53 50 10 39

a s an

11

rd

60 1

gr an via

32

Va l è n c i a

4

1

8

17

Rossel ló

6.3. ActiviTaTs de botigues, Hotels i Restaurants.

56

pau cl aris Consel l de cent

6. MAPA.

6

Pass Luxury Només per invitació. Sólo por invitación. By invitation only.

Uterqüe

Pg. de Gràcia, 65

Vinçon

Pg. de Gràcia, 96

Zara

Pg de Gràcia, 16

22


6. MAPA. 6.3. ActiviTaTs de botigues, Hotels i Restaurants.

&OTHER STORIES

BIMBA & LOLA

CALZEDONIA

CASA DEL LLIBRE

& Other Stories es complau a convidar-lo a una nit plena de color, consells de maquillatge i estil. Vine a brindar amb nosaltres! Amb la teva compra rebràs un regal.

Crea un collage a bimba &

Et convidem a participar en

app, ensenya’ns-el i recull el

una vetllada única i especial

teu regal!

en la qual t’obsequiarem

¿T’imagines gaudir d’una copa de cava català, un pernil ibèric i unes originals tapes entre milers de llibres? A Casa del Llibre ho farem possible!

ANNA MORA 20% de descompte a totes les clientes que vinguin a comprar vestides amb una peça d’Anna Mora o Brunella. Catering dins de la botiga. Obsequi per compra.

amb un braçalet exclusiu

BRAND Y MELVILLE

“Too late” per a compres

Vine a passar la Shopping

superiors a 30€.

Night a Brandy Melville i gaudeix de la festa que

CAMPER

comptarà amb els DJ ‘s de

Descobreix la col·lecció

Nasty Garage, catering i de-

Tardor/Hivern 2013 de

talls exclusius de la marca.

Camper, oferim un obsequi per cada compra superior a

CAFÈ DE LA PEDRERA

COS COLLECTION OF STYLE Descompte especial del 20% per a clients, fins a la 1h

DIVINUS

100€.

Música i DJ en directe. Cocteler i animació en viu.

Viu una nit màgica al Cafè

BERSHKA

de la Pedrera amb copes, gla-

CARAMELO

EL JAPONÉS

DJ set – Style bar – Concurs – Convidats sorpresa.

mour i música en directe (DJ)

Promoció especial i sorpreses

sota el sostre de Gaudí!

per a tots els assistents.

Vine a sopar amb nosaltres la nit de la Shopping Night, t’hi esperem!

EL PRINCIPAL Vine a sopar amb nosaltres la nit de la Shopping Night, t’hi esperem!

FARGA El Nadal ja és a FARGA! Aquesta nit et convidem a provar els nostres torrons! Delecta’t amb el nostre

MEMÒRIA TSNB 2013

23


6. MAPA. 6.3. ActiviTaTs de botigues, Hotels i Restaurants.

GRATACÓS

H&M

L’esperit de Wagner lliga a

Gaudeix d’un 20% de

la perfecció amb la idea con-

descompte* en les teves

ceptual de Gratacós. Gau-

compres, assessora’t al nostre

deix dels nostres descomptes en aquesta nit tan especial!

GUESS Durant la Shopping Menú especial Shopping

FUREST

Night Barcelona Guess té

Night per 22.95€ pp

Comparteix amb nosaltres una nit única al Passeig de Gràcia amb motiu de la Shopping Night. Oferirem un còctel i descomptes especials.

preparades moltes sorpreses

FARGGI Afegeix-te a la festa de Farggi Café, amb la nostra Òpera dels Sabors. 20% de descompte en consumicions. Degustació de gelat Farggi. Photocall de l’òpera dels sabors. T’hi esperem!

FARMÀCIA NURIA MASSOT 15% de descompte en marques d’alta cosmètica Galénic i René Furterer. Personal qualificat de les marques oferirà consells de bellesa facial i capil·lar.

MEMÒRIA TSNB 2013

racó de maquillatge i balla al ritme de la nostra DJ. *Veure condicions a la web.

ALEXANDRA BARCELONA HOTEL Degustació Risotto: Terrassa 20-21h. Menú sopar Shopping Night (30€): Da Luca

perquè el seus clients tinguin

Ristorante 20.30-23.30h.

una nit de compres inoblida-

Festa Absolut & Habana

ble, amb música en directe

Club amb DJ & Photocall:

i regals.

Hall 22.30-1am.

GEOX T’espera un fantàstic set fotogràfic!

GIORICKY Gaudeix d’aquesta espectacular nit amb Gioricky – la seva nova botiga de roba de gamma alta multimarca a Barcelona - acompanyat amb bona sintonia i xampany... Esperem tenir-te entre nosaltres!

24


6. MAPA. 6.3. ActiviTaTs de botigues, Hotels i Restaurants.

AXEL HOTEL

GALLERY HOTEL

Shopping Night & Ce-

Gaudeix de la nit més glamorosa, la Shopping Night, al Gallery Hotel. T’espera una sessió de DJ & Drinks amb la millor música. A més el Cafè del Gallery et proposa un menú molt especial a 28 € (migdia i nit).

lebrity. Demana el cocktail Shopping Night i gaudeix amb la música del nostre DJ Alpheratz. De 21 a 3h.

HOTEL OMM Gaudeix d’una actuació de música en directe al lobby de l’Hotel Omm a partir de les 21h! Informa-te’n al nostre web (www.hotelomm.es) o a Facebook (www.facebook. com/hotelomm).

HOTEL ALMA BARCELONA La sinceritat i força del Disseny a Alma Barcelona. Des de les 20h, Pop- Up Store de Joies Helena Rohner, música

en viu i còctel a la 4a edició

HOTEL CONDES DE BARCELON A

de TSNB.

Martín Berasategui i

HOTEL AVENIDA PALACE Copa de benvinguda i portes obertes. 15% de descompte al restaurant “Café Gran Via”.

HOTEL CLARIS Gaudeix de la Terrassa del

MEMÒRIA TSNB 2013

Carlos Fernández, director gastronòmic i xef de l’Hotel respectivament, oferiran una divertida tapa creada per a l’ocasió.

MAJESTIC HOTEL & SPA BARCELONA

Claris, amb un 20% de des-

Des dels balcons del Majestic

compte sobre la carta o bé

a les 21.00 i 22.00 gaudirem

el 2X1 a l’East 47 Cocktail

d’un recital de Verdi brin-

Bar, en un ambient únic i

dant amb cava i degustant la

relaxat.

cuina del xef Jubany.

25


6. MAPA. 6.3. ActiviTaTs de botigues, Hotels i Restaurants.

MANDARIN ORIENTAL BARCELONA

nald McDonald® al nostre phototocall.

Carme Ruscalleda i Raúl Balam (Restaurant Moments), ha elaborat un deli-

MICHAEL KORS

ciós brou. Els beneficis que

Vine a visitar-nos el 28 de novembre i podràs ser la guanyadora de l’icònic Hamilton!

es recullin d’aquesta acció, es destinaran a la fundació Soñar Despierto. El restaurant Blanc obrirà fins a les 12,

MORDISCO

menú Blanc de Nit a 39€ (In-

Vine a sopar amb nosaltres la nit de la Shopping Night, t’hi esperem!

clou un cocktail al Bankers’s Bar). Cocktail Shopping Night al Banker’s Bar (obert fins a les 3h).

ROYAL HOTEL PASSEIG DE GRÀCIA Gaudeix dels millors gintònics, a l’espai més acollidor amb vistes al Passeig de Gràcia des de l’hotel Royal!

INTIMISSIMI Intimissimi ofereix a tots els seus clients el maquillatge

LACOSTE

MAJE

ÒPTICA 2000

20% de descompte en tota la col·lecció.

Acosta’t i visita la nostra botiga Maje per descobrir la col·lecció de Nadal i experimentar el nostre taller de tatuatges efímers.

Aprofita i compra la nova col·lecció d’ulleres, t’obsequiem amb un val de 25€ en compres superiors a 150€.

MASSIMO DUTTI

OYSHO

Massimo Dutti presenta en exclusiva la seva nova fragància In Black for Woman.

Passa per la nostra botiga! Gaudiràs de moltes sorpreses i de descomptes exclusius… T’ho perdràs?

LIU JO Liu Jo t’espera a partir de les 20.30 h al seu Cocktail Party amb DJ Mario Vaquerizo: vine amb el teu look de Liu Jo i podràs entrar a gaudir amb nosaltres! 10% de descompte en les teves compres!

perfecte per a la nit més

LUPO

amb un perfum Intimissimi

Descobreix l’art de les nostres pells i l’origen de LUPO. Descomptes i regals.

per a les compres superiors a 40€.

MEMÒRIA TSNB 2013

MC DONALD’S

exclusiva de l’any i obsequia

A McDonald’s®, a partir de les 22 h. degustació gratuïta d’Ice Tea Mojito. I de 22 a 23 h fes-te una foto amb Ro-

PASTISSERIA MAURI Menú especial nit; tapes, canapès, montaditos, entrepans i pastissets.

26


6. MAPA.

T’esperem a la nostra Flagship Store de Provença, 249!

6.3. ActiviTaTs de botigues, Hotels i Restaurants.

SERRA CLARET Oferirem un descompte del 15% a tots els nostres clients i una copa de cava durant l’esdeveniment de la Shopping Night.

PERFUMERIA REGIA

PUNTO BLANCO

SCALPERS

SISLEY

15% descompte en tots els

Wanted! A la cantonada Passeig de Gràcia/Mallorca de 21h a 23h regalem un mitjó. Busca l’altre a la botiga Punto Blanco de Mallorca, 255.

Scalpers et convida a gaudir de la Shopping Night Barcelona. Comptarem amb una barra de gin tònics, DJ, i descomptes especials...

20% de descompte, am-

nostres productes. Visita gratuïta al museu del perfum, amb copa de cava Recaredo de benvinguda. Pomelato, promoció especial, regal per compra.

PHILIPP PLEIN

bientació musical amb dj i begudes per als nostres clients i amics.

REPLAY Vine a celebrar la Shopping Night, un regal Replay personalitzat per cada compra superior a 100€.

Aprofitant la presentació de la nostra nova col·lecció podreu gaudir de la millor música de la mà del nostre Dj, servei de catering, photocall

SANTA EULALIA A la nostra terrassa enjardinada podrà gaudir d’una fabulosa sessió de jazz en viu mentre degusta un cocktail.

i alguna sorpresa.

MEMÒRIA TSNB 2013

27


6. MAPA. 6.3. ActiviTaTs de botigues, Hotels i Restaurants.

Perú, Nova York, Mèxic,

TENORIO

Alemany, Japó fins a Corea.

Música i DJ en directe //

Cada Hot-dog conté els

cocteler i animació en viu

ingredients i sabors més co-

(organitzat per Bombay

neguts de cada un d’aquests països.

TASCÓN Tascón de Passeig de Gràcia 64 oferirà durant la Shopping Night un 20%

SONY STORE Comparteix amb nosaltres una nit plena de sorpreses i gaudeix de fins un 20% de descompte en les teves compres.

oficial de la firma i participa en el sorteig d’una plaça per conduir el Superdry Morgan en el Circuit de Catalunya el proper 14 de desembre!

Sapphire).

TEZENIS Et convidem a la nostra Pijama party plena de sorpreses i gaudeix d’una vetllada

de descompte en tots els seus

plena de regals per a tu i els

productes de calçat i confec-

teus amics. Per la compra

ció així com complements

d’un pijama et regalem les

per a home, dona i nen.

sabatilles.

SWAROVSKI STRADIVARIUS Vine a viure una nit de moda! Gaudeix de música en viu, aconsegueix una shopping bag, pren-te un còctel i posa en el nostre fotomató. T’hi esperem!

SUPERDRY Vine a conèixer el vehicle

MEMÒRIA TSNB 2013

Música, copes i moltes més sorpreses t’esperen a la nostra boutique Swarovski de Passeig de Gràcia, 46!

TAPAS 24 El “hot-dog català” consisteix en una salsitxa catalana que viatja pel món, viatge per 6 països diferents des de

28


6. MAPA. 6.3. ActiviTaTs de botigues, Hotels i Restaurants.

TRAGALUZ

URBEA PERRUQUERS

Vine a sopar amb nosaltres la nit de la Shopping Night, t’hi esperem!

Vine a prendre una copa al nostre saló de perruqueria i estètica amb una vista excepcional de Passeig de Gràcia, amb moda i molt de glamour. L’obsequiarem amb regals i un concurs.

TWEEN A Tween hem organitzat una nit molt especial amb cava, música, dj i un 20% de descompte en la col·lecció ‘Mix&Play’ dissenyada per Pierangelo D’Agostini.

THE MARKET

TOMÁS COLOMER

UNITED COLORS OF BENETTON

Experiències de Perú. @ The Shopping Night. Ofertes especials en sopars, carpes, música amb dj, sortejos de sopars i còctels, degustacions, regals i més sorpreses.

Tomàs Colomer es transformarà en una sala de ball. Chandeliers, flors, cava i la tradicional red carpet. Cocktail en el showroom i òpera en directe.

20% de descompte, ambientació musical amb dj i begudes per als nostres clients i amics.

VINÇON Vine i gaudeix el dia 28 de novembre d’una nit plena de sorpreses a la nostra botiga.

TOUS TIMBERLAND Timberland de Passeig de Gràcia 64 ofereix durant la Shopping Night un 20% de descompte en tots els seus productes de calçat i confecció així com complements per a home, dona i nen.

MEMÒRIA TSNB 2013

Gaudeix amb Tous de la nit més espectacular a Barcelona. Vine i descobreix els moments màgics que hem preparat per a tu. No hi pots faltar!

29


7. VALORACIÓ.

Segons l’enquesta telefònica realitzada a les marques participants, en general els establiments han vist acomplerts els seus objectius durant la nit, i veuen molt positiva la seva participació a l’esdeveniment. Molts dels participants han apostat aquest any per obrir les portes del seu establiment amb vistes a rendibilitzar la seva participació més enllà de la nit de TSNB. Així doncs, a més d’oferir atractives propostes i descomptes, diversos establiments han elaborat estratègies de màrqueting amb l’objectiu de posicionar la seva marca, donar a conèixer un producte en concret o simplement atraure nous possibles clients. Algunes botigues com Michael Kors han aconseguit assolir un rècord de visites a les seves botigues a àmbit nacional gràcies a la participació a TSNB2013. La participació dels hotels ha estat estratègica, gràcies a la col·laboració del Gremi d’Hotels de Barcelona.

MEMÒRIA TSNB 2013

65.000 ASSISTENTS +62,5%

RESPECTE A TSNB2012

XIFRA MITJANA DE VISITANTS

1.0003.000

EN TAN SOLS 3 HORES.

92 ESTABLIMENTS PARTICIPANTS

IMPACTE ECONÒMIC EN ESTABLIMENTS

1.200.000€

AUGMENT DE VENDES MITJÀ

+40%

RESPECTE AL MILLOR DISSABTE DE L’ANY.

+70%

EN ALGUNS RESTAURANTS.

IMPACTE ECONÒMIC ASSOCIAT A TSNB A NIVELL CIUTAT

10.500.000€ 30


8. CAMPANYES PUBLICITÀRIES.

8.1. CampaNYa d’exteriors. DURADA

15 DIES

VALORACIÓ, MÉS DE

200.000€

MEMÒRIA TSNB 2013

CIRCUIT DE BANDEROLES Oferien la imatge del cartell de TSNB 2013, promotors, media-partners i patrocinadors.

Cara A

Cara B

Quantitat: 400 banderoles (200 fanals amb banderola doble).

Quantitat: 400 banderoles (200 fanals amb banderola doble).

Període i trams de carrers: • Del 12/11/2013 fins a 28/11/2013 Gran Via entre Casanova i Balmes. • Del 12/11/2013 fins a 28/11/2013 Pl. Catalunya costat Llobregat. • Del 12/11/2013 fins a 28/11/2013 Mallorca entre Aribau i Balmes. • Del 12/11/2013 fins a 28/11/2013 Santaló entre Madrazo i Trav. Gràcia. • Del 12/11/2013 fins a 28/11/2013 Pg. Manuel Girona entre Capità Arenas i Av. Pedralbes. • Del 12/11/2013 fins a 28/11/2013 Via Augusta entre els Vergós y Pg. Bonanova. • Del 12/11/2013 hasta 28/11/2013 Trav. Gràcia entre Bailèn i Sicília.

Període i trams de carrers: • Del 07/11/2013 fins a 21/11/2013 Av. Diagonal entre Pl. F. Macià i Aribau. • Del 07/11/2013 fins a 21/11/2013 Diputació entre Viladomat i Casanova. • Del 07/11/2013 fins a 21/11/2013 Gran Via entre Sant Paulí de Nola i Pl. Espanya. • Del 07/11/2013 fins a 21/11/2013 Balmes entre Trav. Gràcia i Via Augusta. • Del 07/11/2013 fins a 21/11/2013 Av. Sarrià entre Av. Josep Tarradelles i Av. Diagonal.

31


8. CAMPANYES

TORRETES

PUBLICITÀRIES.

Oferien informació general de l’esdeveniment, ubicació i activitats de l’organització i dels establiments participants.

8.1. CampaNYa d’exteriors.

Quantitat: 6 unitats

Període: Del 22/11/2013 fins a 29/11/2013

Ubicació: -- Palau Robert -- Mallorca – Pg. de Gràcia -- València – Pg. de Gràcia -- Aragó – Pg. de Gràcia -- Gran Via – Pg. de Gràcia -- Gran Via – Pg. de Gràcia.

durada

15 DIES

VALORACIÓ, MÉS DE

200.000€

MEMÒRIA TSNB 2013

PANTALLES LED Oferien el cartell de TSNB 2013, promotors, media-partners, col·laboradors i patrocinadors: Diamond i Platinum. •

Quantitat: 9 unitats

Període: Del 19/11/2013 fins a 1/12/2013

Ubicació: La Rambla

32


8. CAMPANYES

MITJANS

PUBLICITÀRIES.

Festival del Mil·lenni: programa de mà (anunci).

8.2. PreMsa escrita.

El Periódico de Catalunya: 24 i 28 de novembre (anunci), 29 de novembre (pàgina d’agraïment).

Exclusive d’El Periódico de Catalunya: edició novembre (4 anuncis a disposició i 10 pàgines publireportatge).

Yo Dona: 16 i 23 de novembre (anunci).

El Mundo: 21 i 28 de novembre (anunci).

Hunter: edició novembre (anunci).

Shopping & Service Guide: edició novembre (1 anunci i 2 pàgines publireportatge).

DT: edició novembre (1 pàgina d’anunci i 2 pàgines publireportatge).

Revista Rusa: edició novembredesembre (1 pàgina anunci i 4 pàgines reportatge).

NOX: edició novembre (1 pàgina d’anunci).

34 PÀGINES COMPLETES

VALORACIÓ

541.546€

MEMÒRIA TSNB 2013

33


8. CAMPANYES PUBLICITÀRIES. 8.3. RÀdio i TV.

VALORACIÓ RÀDIO

278.690€

RÀDIO ONDA CERO (CataluNYa) ESPAIS Núm. cunyes pactades: 96 cunyes promocionals de 20” (6 cunyes x 16 dies).

EUROPA FM (CATALUNYA) DATES del 12 al 28 de novembre

VALOR

ESPAIS

34.848€

Núm. cunyes pactades: 96 cunyes promocionals de 20” a Fórmula (6 cunyes x 16 dies).

del 12 al 28 de novembre

19.776€

Mencions pactades: 12 mencions de 20” a Fórmula (3 mencions x 4 dies).

del 25 al 28 de novembre

3.096€

Mencions pactades: 20 mencions de 20” entre els programes La Ciutat i Imperdibles (5 mencions al dia x 4 dies).

9.240€

Micro Espai a Julia en la Onda. 28 de novembre

47.110€.

Micro Espai a Gente Viajera.

23 de novembre

19.100€

Micro Espai a Gemio.

23 de novembre

36.840€

Micro Espai a LyC.

28 de novembre i 2 desembre

81.800€

DATES

VALOR

DATES

VALOR

Aparició en programes: •

Gent Viatgera

Els Imperdibles

Informatiu Vespre

Pont Barcelona Madrid

Dos a la cuina

24.000€

VALORACIÓ TV

85.000€

KISS FM ESPAIS

Mencions pactades: 24 mencions repartides en 3 dies. del 22 al 28 de Trucades en directe per locu- novembre tors de matinal i tarda.

2.880€

TELEVISIÓ

MEMÒRIA TSNB 2013

DIVINITY

BTV

Passi d’espot de 20” de TSNB 2013: 2 passis al dia en una setmana.

Passi de l’espot de 20” de TSNB 2013: 15 passis en 6 dies.

34


8. CAMPANYES PUBLICITÀRIES.

TSNB 2013 ha estat present a nivell publicitari a internet a través de:

BANNERS

xarxes SOCIALS

Publicacions periòdiques en xarxes socials de L’Ajuntament de Barcelona.

Publicacions periòdiques al Facebook de Intenz Diagonal.

Publicacions periòdiques al Facebook de Revista Rusa.

8.4. Online.

Campanya on-line en el banner principal de www.bcn.cat.

NOTÍCIA/REPORTATGE •

MEMÒRIA TSNB 2013

Notícia a l’apartat Notícies/ Agenda de www.bcn.cat.

Notícia a la web de Comerç: http://comerc.bcn.cat/ca/ noticies/shopping-nightbarcelona-2013.

Presència al web de Revista Rusa: http://es.revistarusa. net.

35


9. TSNB ONLINE. 9.1. theshoppingnight.com. La principal novetat ha estat la creació d’un web que segueix els paràmetres d’usabilitat i que ofereix una major facilitat de navegació. La seva arquitectura permet oferir a l’usuari informació senzilla i visual del que succeeix a TSNB2013. També es el web de la continuïtat perquè és la base per a cadascuna de les edicions que se celebrin a partir d’ara. El nou web destaca per la interactivitat de l’usuari i la major visibilitat proporcionada als establiments, elements essencials en la celebració de l’esdeveniment. Mapes interactius i clickables porten l’usuari a cada una de les pàgines d’aquests establiments per accedir a la informació que ells mateixos hi bolcaran.

MEMÒRIA TSNB 2013

36


9. TSNB ONLINE. 9.2. Estratègies social media i accions de màrqueting.

MEMÒRIA TSNB 2013

TSNB 2013 ha propiciat l’elaboració d’estratègies Social Media i accions de Màrqueting personalitzades per a diversos patrocinadors, que han suposat factors sorpresa molt originals durant la nit de TSNB. Alguns dels patrocinadors que han sol·licitat serveis de l’equip creatiu i en la línia d’Amperson Consulting per crear experiències úniques a TSNB han estat: •

Hailo

Pernord Ricard

Sony Gallery

Barcelona Bus Turístic

Laimon Fresh

Formatges de Suïssa

37


9. TSNB ONLINE. 9.3. XARXES Socials. TSNB ha augmentat notablement la seva ja destacada afluència de seguidors a les xarxes socials arran de TSNB2013: •

Facebook, 16.900 likes.

Twitter, 1.695 followers.

Instagram, 649 followers.

El nostre repte es incrementar més aquestes xifres mantenint les xarxes socials actives durant tot l’any, generant comunitat.

VALOR PUBLICITARI DEL PERFIL DE FACEBOOK DE TSNB

90.000€

MEMÒRIA TSNB 2013

38


10. INTERNATIONAL MEDIA CHRISTMAS PROGRAM BY TSNB.

Amb l’objectiu de posicionar Barcelona com a world top christmas destination i ciutat de compres de Nadal i incrementar el número de turistes internacionals que visiten la nostra ciutat en el període novembre / desembre, The Shopping Night Barcelona desenvolupà juntament amb el Gremi d’Hotels de Barcelona, l’International Media Christmas Program, en el qual també col·laboraren Turisme de Barcelona, Diagonal Hotels (associació integrada per Hotel Alexandra, Hotel Majestic, Hotel Gallery i Hotel Claris) i la companyia aèria Vueling.

Un programa de viatge dirigit a 15 periodistes Top procedents d’Estats Units, Alemanya, Canadà i Anglaterra, amb activitats culturals inèdites, allotjament en hotels de gran qualitat, degustacions gastronòmiques locals i visites a espais singulars de la ciutat. Els mitjans internacionals acreditats per a TSNB 2013 varen ser:

Regne Unit

Estats Units

Daily Mail Grazia Essential Inquirer Red Magazine Cosmopolitan Daily Express Schon & Jet Life Magazine

Huffington Post NYC Global Living Elle Grazia Tu Style Flair Vanity Vogue Giona Cosmopolitan Julib NYC

Alemanya Elle Südwestrundfunk

Canadà Filler Mag

VALORACIÓ DE PUBLICACIONS EN PREMSA INTERNACIONAL DE MÉS DE

800.000€

MEMÒRIA TSNB 2013

Els periodistes convidats varen gaudir d’un conjunt d’experiències úniques que han propiciat la publicació de complets reportatges en les millors revistes internacionals del sector. Es pactà la publicació d’entre 1 i 2

Durant els dies 27, 28, 29 i 30 de novembre TSNB i GHB proporcionaren un complet programa d’activitats: 1. Programa cultural. • Visita inèdita guiada a la basílica de la Sagrada Família. • Visita guiada al Gran Teatre del Liceu on pogueren visitar el backstage i conèixer la part més secreta del Teatre. • Òpera Agrippina al Gran Teatre del Liceu. • A l’espai Oblyon, recital d’òpera a càrrec de la soprano Charo Tris amb experiència sensorial a través d’una ruta de tast de vins i tapes. • Visita al MACBA Museu d’Art Contemporani de Barcelona.

2. Programa Shopping. • The Shopping Night Barcelona 2013. Ruta guiada per les activitats destacades de l’esdeveniment. • Visita inèdita a dos ateliers de dissenyadors barcelonins. 3. Programa gastronòmic. • Dinar a ESHOB Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona. • Dinar/sopar als hotels Majestic, Gallery, Claris i Alexandra.

pàgines en premsa escrita, 1 pàgina completa en mitjans online i la publicació d’entre 2 i 3 tweets i posts a Facebook dels portals propis.

39


11. DE COMPRES AMB REALITAT AUGMENTADA.

Aquest any TSNB ha estat més mobile que mai, ja que utilitzà tècniques de Realitat Augmentada per apropar el públic al shopping marketing.

L’aplicació WShopping és una APP Mobile (IOS / Android) que utilitza tecnologia d’identificació d’imatges i Realitat Augmentada per reconèixer imatges de productes a les revistes, aparadors i publicitat i connectar el consumidor amb les plataformes de comerç electrònic que les venen immediatament. Gràcies a aquesta tecnologia desenvolupada per Crossbow & Hills, les revistes, els aparadors i els anuncis es poden augmentar convertint-los en autèntiques botigues virtuals interactives.

Mitjançant l’aplicació WShopping els visitants de TSNB pogueren realitzar compres immediates de productes mostrats en aparadors, revistes o qualsevol altre suport publicitari dels establiments participants adherits a aquesta fòrmula, com ara Lupo, Vinçon o Tween.

MEMÒRIA TSNB 2013

40


12. RODA DE

PREMSA, TROBADA DE BLOGGERS I CHAPTER EVENTS. Continuant amb la iniciativa de la passada edició, The Shopping Night Barcelona 2013 ha organitzat tres Chapter Events. Festes i esdeveniments que succeeixen de manera paral·lela a TSNB amb l’objectiu d’ampliar la promoció i dotar de major contingut l’esdeveniment principal.

MEMÒRIA TSNB 2013

ROda de preMsa TSNB 2013 Hotel Alexandra – 29 d’octubre TSNB 2013 presentà a premsa les novetats de l’esdeveniment en la seva quarta edició. A l’acte, que tingué lloc a l’Hotel Alexandra, hi assistiren més de 80 periodistes i convidats. Hi intervingueren Il·lm. Sr. Gerard Ardanuy, regidor del Districte de l’Eixample; Il·lm. Sr. Raimond Blasi, regidor de Comerç, Consum i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona; Lluís Sans, president de l’Associació Amics del Passeig de Gràcia i Albert Garriga, director de The Shopping Night Barcelona. També participaren a la presentació el fotògraf Jaume de Laiguana i l’actor José Corbacho, autor i protagonista, respectivament, del cartell d’aquest any, així com Montserrat Martí Caballé, padrina de luxe de TSNB 2013.

41


12. RODA DE

PREMSA, TROBADA DE BLOGGERS I CHAPTER EVENTS. Continuant amb la iniciativa de la passada edició, The Shopping Night Barcelona 2013 ha organitzat tres Chapter Events. Festes i esdeveniments que succeeixen de manera paral·lela a TSNB amb l’objectiu d’ampliar la promoció i dotar de major contingut l’esdeveniment principal.

MEMÒRIA TSNB 2013

Gran ball de Violetta ValÉry Saló dels MIRALLS – Gran Teatre del Liceu 30 de novembre El Saló dels Miralls del Gran Teatre del Liceu acollí el primer Chapter Event de TSNB 2013 inspirat en Violetta Valéry, protagonista de La Traviata. El seu moment culminant fou el cant del brindis, interpretat pel Cor del Liceu “mimetitzat” entre els més de 200 assistents. També es representà el Cor de gitanes i toreros de la mateixa òpera, a càrrec de la companyia de dansa del coreògraf Jorge Fernández Hidalgo. La festa va acabar amb una sessió de música òpera- house a càrrec del Dj Kriss White.

42


12. RODA DE

PREMSA, TROBADA DE BLOGGERS I CHAPTER EVENTS. Continuant amb la iniciativa de la passada edició, The Shopping Night Barcelona 2013 ha organitzat tres Chapter Events. Festes i esdeveniments que succeeixen de manera paral·lela a TSNB amb l’objectiu d’ampliar la promoció i dotar de major contingut l’esdeveniment principal.

MEMÒRIA TSNB 2013

Presentació de TSNB 2013 a bloggers Hotel Alexandra – Bus Turistic – 12 novembre TSNB 2013 organitzà una ruta en Bus Turístic de Barcelona per tal que els influencers de TSNB poguessin conèixer els espais més importants de celebració de The Shopping Night Barcelona 2013. Al so de les òperes de Verdi i Wagner, i acompanyats de tot l’equip de TSNB, varen viure un divertit Opera Tour i brindaren amb el cava d’Anna de Codorníu. En finalitzar la singular visita, gaudiren d’un sopar-còctel a l’Hotel Alexandra.

43


12. RODA DE

PREMSA, TROBADA DE BLOGGERS I CHAPTER EVENTS. Continuant amb la iniciativa de la passada edició, The Shopping Night Barcelona 2013 ha organitzat tres Chapter Events. Festes i esdeveniments que succeeixen de manera paral·lela a TSNB amb l’objectiu d’ampliar la promoció i dotar de major contingut l’esdeveniment principal.

MEMÒRIA TSNB 2013

El SOMNI de Tannhäuser Palau de la Virreina – 14 novembre 2013 L’històric edifici de Les Rambles que acull el Centre de la Imatge es convertí en un oníric escenari en el qual prengueren vida personatges del Venunsberg, una de les obres més populars de Richard Wagner, Tannhäuser. Així, l’estudi de dansa de Jorge Fernández-Hidalgo, juntament amb la soprano Charo Tris i el DJ Kriss White uniren en una experiència única la grandesa de la música del compositor alemany amb les noves tendències escèniques.

44


12. RODA DE

PREMSA, TROBADA DE BLOGGERS I CHAPTER EVENTS. Continuant amb la iniciativa de la passada edició, The Shopping Night Barcelona 2013 ha organitzat tres Chapter Events. Festes i esdeveniments que succeeixen de manera paral·lela a TSNB amb l’objectiu d’ampliar la promoció i dotar de major contingut l’esdeveniment principal.

MEMÒRIA TSNB 2013

La dona I Wagner Oblyon global art advisory – 19 novembre 2013 El Palau Palmerola, on se situa Oblyon, acollí un recital de lieder molt especial a càrrec de la soprano Charo Tris. El concert estava dedicat a l’important i inspirador paper que tingueren les dones en la vida i obra de Wagner. De la mà d’Oblyon, els convidats pogueren a més contemplar i conèixer les obres exposades de Jeff Robb, una col·lecció on la dona és la gran protagonista.

45


12. RODA DE

PREMSA, TROBADA DE BLOGGERS I CHAPTER EVENTS. Continuant amb la iniciativa de la passada edició, The Shopping Night Barcelona 2013 ha organitzat tres Chapter Events. Festes i esdeveniments que succeeixen de manera paral·lela a TSNB amb l’objectiu d’ampliar la promoció i dotar de major contingut l’esdeveniment principal.

MEMÒRIA TSNB 2013

Exposició i subhasta benèfica TSNB 2013 Oblyon global art advisory – 18 de desembre TSNB organitzà juntament amb Oblyon, l’exposició i subhasta benèfica del vestuari inspirat en les obres operístiques de Verdi i Wagner, creades per a The Shopping Night Barcelona 2013 pels dissenyadors de la plataforma ModaFAD. El 100% dels beneficis foren destinats a la Fundació CODESPA, La Marató de TV3 i Casal dels Infants.

46


campanya de medis i exteriors. campaña de medios y exteriores. media and outdoor campaign. campanya d’exteriors. campaña de exteriores. outdoor campaign.

Pantalles Leds. Pantallas Leds. Leds Screens. Les Rambles. Novembre. Pantalles de les trasseres dels quioscs de Les Rambles. Noviembre. Pantallas de las traseras de los quioscos de Las Ramblas. November. Newsstands rear screens at Les Rambles.

23


campanya de medis i exteriors. campaña de medios y exteriores. media and outdoor campaign. gràfica de campanya online. gráfica de campaña online. online campaign graphics.

Banners web Ajuntament de Barcelona. www.bcn.cat. Novembre. Noviembre. November.

24


campanya de medis i exteriors. campaña de medios y exteriores. media and outdoor campaign. gràfica de campanya online. gráfica de campaña online. online campaign graphics.

Banner web Comerç, Ajuntament de Barcelona. comerc.bcn.cat/ca/ noticies/shopping-nightbarcelona-2013. Novembre. Noviembre. November.

25


campanya de medis i exteriors. campa単a de medios y exteriores. media and outdoor campaign. peces offline. piezas offline. offline pieces.

Flyer.

26


campanya de medis i exteriors. campaña de medios y exteriores. media and outdoor campaign. peces offline. piezas offline. offline pieces.

Programa de mà. Programa de mano. Playbill. Minirevista amb plànol i guia d’activitats TSNB 2013. Minirevista con plano y guía de actividades TSNB 2013. Minimagazine with TSNB 2013 streetplan and activities guide.

27


campanya de medis i exteriors. campa帽a de medios y exteriores. media and outdoor campaign. invitacions offline. invitaciones offline. invitations offline.

Invitaci贸 VIP. Invitaci贸 al Valhalla - Palau Robert. Invitaci贸n al Valhalla - Palau Robert. Invitation to Valhalla - Palau Robert.

28


campanya de medis i exteriors. campa帽a de medios y exteriores. media and outdoor campaign. invitacions offline. invitaciones offline. invitations offline.

Luxury Pass. Invitaci贸 per establiments de luxe. Invitaci贸n para establecimientos de lujo. Luxury stores invitation.

29


campanya de medis i exteriors. campa帽a de medios y exteriores. media and outdoor campaign. invitacions online. invitaciones online. invitations online.

La Llotja de TSNB by Yo Dona. Invitaci贸 VIP Premium. Invitaci贸n VIP Premium. VIP Premium invitation.

30


campanya de medis i exteriors. campaña de medios y exteriores. media and outdoor campaign. invitacions online. inviticaciones online. online invitacions.

Invitación. Castellà. Castellano. Spanish.

31


campanya de medis i exteriors. campa単a de medios y exteriores. media and outdoor campaign. invitacions online. invitaciones online. invitations online.

International PR.

32


campanya de medis i exteriors. campaña de medios y exteriores. media and outdoor campaign. invitacions online. inviticaciones online. online invitacions.

L’òpera Prêt-à-Danser Clear Channel. Català, castellà i anglès. Catalán, castellano e inglés. Catalan, spanish and english.

33


campanya de medis i exteriors. campaña de medios y exteriores. media and outdoor campaign. invitacions online. inviticaciones online. online invitacions.

Walkürenritt. La Cavalcada de les Valquíries. La Cabalgata de las Valquirias. The Ride of the Walkyries. Català, castellà i anglès. Catalán, castellano e inglés. Catalan, spanish and english.

34


campanya de medis i exteriors. campaña de medios y exteriores. media and outdoor campaign. CHAPTER EVENTS.

EL GRAN BALL DE VIOLETTA VALÉRY. Invitació anònima. Invitación anónima. Anonymous invitation. 30 d’octubre. Versions separades en català i castellà. 30 de octubre. Versiones separadas en catalán y castellano. 30th October. Separated versions in catalan and spanish.

35


campanya de medis i exteriors. campaña de medios y exteriores. media and outdoor campaign. CHAPTER EVENTS.

EL GRAN BALL DE VIOLETTA VALÉRY. Invitació nominal. Invitación nominal. Named invitation. 30 d’octubre. Versions separades en català i castellà. 30 de octubre. Versiones separadas en catalán y castellano. 30th October. Separated versions in catalan and spanish.

36


campanya de medis i exteriors. campaña de medios y exteriores. media and outdoor campaign. CHAPTER EVENTS.

EL GRAN BALL DE VIOLETTA VALÉRY. Invitació Amami Alfredo At Traviata’s House. 30 d’octubre. Versions separades en català i castellà. 30 de octubre. Versiones separadas en catalán y castellano. 30th October. Separated versions in catalan and spanish.

37


campanya de medis i exteriors. campaña de medios y exteriores. media and outdoor campaign. CHAPTER EVENTS.

La Dona i Wagner. La Mujer y Wagner. Women and Wagner. Invitació. Invitación. Invitation. 19 de novembre. Versions separades en català i castellà. 19 de noviembre. Versiones separadas en catalán y castellano. 19th November. Separated versions in catalan and spanish.

38


campanya de medis i exteriors. campaña de medios y exteriores. media and outdoor campaign. CHAPTER EVENTS.

El somni de Tannhäuser. El sueño de Tannhäuser. Invitació. Invitación. Invitation. 13 de novembre. Català i castellà. 13 de noviembre. Catalán y castellano. 13th November. Catalan and spanish.

39


campanya de medis i exteriors. campaña de medios y exteriores. media and outdoor campaign. CHAPTER EVENTS.

El somni de Tannhäuser. El sueño de Tannhäuser. Invitació. Invitación. Invitation. 13 de novembre. Català i castellà. 13 de noviembre. Catalán y castellano. 13th November. Catalan and spanish.

40


campanya de medis i exteriors. campaña de medios y exteriores. media and outdoor campaign. CHAPTER EVENTS.

El somni de Tannhäuser. El sueño de Tannhäuser. Invitació. Invitación. Invitation. 13 de novembre. Català i castellà. 13 de noviembre. Catalán y castellano. 13th November. Catalan and spanish.

41


campanya de medis i exteriors. campaña de medios y exteriores. media and outdoor campaign. CHAPTER EVENTS.

Gesamtkunstwerk. Subhasta benèfica. Subasta benéfica. Beneficent auction. Invitació. Invitación. Invitation. Català, castellà i anglès. Catalán, castellano e inglés. Catalan, spanish and english.

42


campanya de medis i exteriors. campaĂąa de medios y exteriores. media and outdoor campaign. photocalls.

Roda de premsa. Rueda de prensa. Press conference. 29 d’octubre 2013. 29 de octubre 2013. 29th October 2013.

43


campanya de medis i exteriors. campa単a de medios y exteriores. media and outdoor campaign. photocalls.

photocall oficial TSNB. valhalla - palau robert. 28 de novembre. 28 de noviembre. 28th November.

44


campanya de medis i exteriors. campaĂąa de medios y exteriores. media and outdoor campaign. photocalls.

open village la traviata anna de codornĂ­u. 28 de novembre. 28 de noviembre. 28th November.

45


campanya de medis i exteriors. campaña de medios y exteriores. media and outdoor campaign. photocalls.

l’òpera PRÊT-À-DANSER CLEAR CHANNEL. VERSIÓ espectacle TSNB. Photocall adaptable amb velcros. Photocall adaptable con velcros. Adaptable photocall with velcros.

46


campanya de medis i exteriors. campaña de medios y exteriores. media and outdoor campaign. photocalls.

l’òpera PRÊT-À-DANSER CLEAR CHANNEL. VERSIÓ albéniz - sight. Photocall adaptable amb velcros. Photocall adaptable con velcros. Adaptable photocall with velcros.

47


campanya de medis i exteriors. campaña de medios y exteriores. media and outdoor campaign. photocalls.

l’òpera PRÊT-À-DANSER CLEAR CHANNEL. VERSIÓ 080. Photocall adaptable amb velcros. Photocall adaptable con velcros. Adaptable photocall with velcros.

48


g in p p i l c press 2013l tsnb ciona remsa interna cional

p interna l press prensa internationa e 2013, madrugada! d Iembre hasta la v no e d 28 h, ยก IA. 0 C 2 ร€ s R A G l E D desde PASSEIG

MEMORIA TSNB 2013

1


premsa internacional. prensa internacional. international press.

press clipping. Cliqui sobre el link. Clique sobre el link. Click on the link.

http://www.express.co.uk/lifestyle/travel/454722/From-Gaudito-gourmet-dining-Best-things-todo-in-Barcelona-Spain


premsa internacional. prensa internacional. international press.

press clipping. Cliqui sobre el link. Clique sobre el link. Click on the link.

http://www.julib.com/event/ fashion-event/the-shopping-nightbarcelona/


premsa internacional. prensa internacional. international press.

press clipping. Cliqui sobre el link. Clique sobre el link. Click on the link.

http://fillermagazine.com/vida/ leisure/spain-vacation-tourismwhere-to-eat-drink-shop-when-inbarcelona/


premsa internacional. prensa internacional. international press.

press clipping. Cliqui sobre el link. Clique sobre el link. Click on the link.

http://schonmagazine.com/Shoppi ngNightBarcelona#sthash.8HoDD D30.dpbs


premsa internacional. prensa internacional. international press.

press clipping. Cliqui sobre el link. Clique sobre el link. Click on the link.

http://www.dailymail.co.uk/ femail/article-2546610/Fashionart-culture-A-celebrationSpains-greatest-Shopping-NightBarcelona.html


g n i p p i l c s s e r p 3 1 0 2 b n s t spanyola

e premsa a española prens nish press spa 13, da! 0 a 2 g e u d r d e a br m m a e I l v a o t n 28 de lAs 20h, ¡has GRÀCIA. DE G I desde PASSE


g n i p p i l c s s e r p 3 1 0 2 b n s t spanyola

e premsa a española prens nish press spa 13, da! 0 a 2 g e u d r d e a br m m a e I l v a o t n 28 de lAs 20h, ¡has GRÀCIA. DE G I desde PASSE


Impreso por Carlos Rodriguez Gros. Prohibida su reproducción.

ESTOS DÍAS SE HABLA DE…

Raquel Jiménez de tiendas y ópera Vestida con un corpiño rosa, falda larga y chaqueta negra, Raquel Jiménez, la ex de Bisbal, visitó las tiendas del Paseo de Gracia de Barcelona, que dedicó su IV edición de Shopping Night a Verdi y Wagner con motivo de su bicentenario. La ópera de estos dos compositores inundó las calles de la ciudad.

La familia Beckham gasta 48 millones de euros en una casa Los Beckham viven en un hotel hasta que, a finales de 2014, se muden a una mansión victoriana en el centro de Londres de 48 millones de euros, más seis que gastarán en renovarla. Tiene cuatro pisos: uno para la pareja, otro para los hijos, con suites con baño; otro para invitados y otro en el que habrá un salón de belleza y dos habitaciones para los zapatos de Victoria.

Ana Duato

Breves

navidades con Betty Boo y el Pájaro Loco

UNA ISLA CON CORAZÓN

Ana Duato ha hecho una visita a PortAventura para felicitarnos las navidades junto a Betty Boo y el Pájaro Loco. Ella y su familia han sido de los primeros en disfrutar de las nuevas atracciones del parque.

Agradecida por el amor y el apoyo que le ha demostrado Brad Pitt cuando Angelina Jolie se hizo la mastectomía, la actriz ha regalado a su marido una isla en forma de corazón que le ha costado 15 millones de euros. La propiedad de 44.000 metros cuadrados se sitúa al norte de Nueva York.

Sonia y Álvaro rivalizan al volante Sonia Ferrer y Álvaro Muñoz Escassi participaron en la Seat Ibiza Trophyt en los 500 Km KH-7. Él, picado porque Sonia había pilotado muy bien en el Jarama (Madrid), perdió el control del coche en el circuito de Alcañiz. 8

www.diezminutos.es

MUERTE EN LA CARRETERA

Paull Walker, de 40 años, protagonista de la saga “Fast & furious” falleció el día 30 de noviembre a los 40 años, en un accidente de coche. El actor viajaba como pasajero en su Porsche, que le había dejado conducir a un amigo. El exceso de velocidad hizo perder el contro del vehículo que se estrelló contra un árbol y se incendió.


shopping ✤lo+buscado ✤✤ se lleva ✤ chollos Impreso por Carlos Rodriguez Gros. Prohibida su reproducción.

Por Uxía B. Urgoiti

De Primark, 6,95 €. primark.es

De Claire´s, 14,95 €. claires.com

De Top Shop, 10 €. topshop.com

UN BONITO DETALLE Si quieres tener un detalle con alguien, en Alexandra Plata han creado esta colección con letras. Hecha en plata de ley y bañada en oro rosa, cada pieza cuesta 95 euros. elcorteingles.com

De H&M, 9,95 €. hym.com

Orejas calentitas Casi sin darnos cuenta, el invierno está llamando a la puerta y hay que protegerse del frío. Esta temporada, los gorros de lana son el complemento estrella contra las bajas temperaturas, pero haz como Sarah Jessica Parker y que se vea a distancia.

De Accessorize, 16,95 €. accessorize.com

De Oysho, 12,95 €. oysho.com

BCN AS DE COMPR El 28 de noviembre se celebra en Barcelona la cuarta edición de “The Shopping Night Barcelona”. Este año el cartel lo ha protagonizado José Corbacho y las tiendas del centro de la ciudad estarán abiertas hasta la madrugada. ¿Te lo vas a perder?

De Pull&Bear, 14,95 €. pullandbear.es

NOS GUSTA Por ser diferentes y porque Love&Childs, tienda on-line de niños, nace del amor de tres madres por la moda infantil. Y nada más empezar ya tienen vocación solidaria, ya que han creado una camiseta, 16,99 €, destinada a la Fundación Theodora. loveandchilds.es www.diezminutos.es

55


SELECTED

novedades nombres propios. El resultado de esta nueva creación de Glenmorangie lleva el apellido de Ealanta.

Sabores vírgenes No siempre es fácil innovar en el mundo de los destilados. Glenmorangie se ha atrevido a hacerlo madurando su última creación en barricas nuevas. TEXTO césar g. truco

Lo más normal es que los whiskies, sobre todo los buenos, envejezcan en barricas que anteriormente han contenido bourbon, vino o Jerez, lo que les aporta un toque especial que marca el carácter y las propiedades de ese licor. En este único caso, y después de varios estudios sobre diferentes maderas, el equipo de creación de whiskies de Glenmorangie, bajo la supervisión de su bioquímico, Bill Lumsden, se aventuró a madurar este destilado en barricas de roble blanco americano completamente vírgenes procedentes del Bosque Nacional Mark Twain, en Missouri (EE. UU.). Como resultado, nace Ealanta, un whisky de 1993 muy especial que se incorpora a la exclusiva gama Private Edition junto a los deseados Sonnalta PX, Finealta y Artein. El precio de este destilado elaborado de una manera tan particular es de 100 €.

dt, con la fiesta del glamour

Barcelona acoge el 28 de noviembre una nueva cita con el ‘shopping’ nocturno y nosotros estaremos allí.

Un centenar de establecimientos abiertos hasta la madrugada, moda, glamour, gastronomía, cultura, arte y, este año, ópera. Todo eso y mucho más es The Shopping Night Barcelona (TSNB), que celebra ahora su cuarta edición con DT como colaborador. Será el próximo 28 de noviembre, en el Paseo de Gracia de la Ciudad Condal y sus calles colindantes. El bicentenario del nacimiento de Giuseppe Verdi y Richard Wagner ha llevado a los organizadores a convertir esta experiencia del shopping y del lifestyle en un homenaje a ambos compositores, para lo que contará con la colaboración de instituciones culturales como el Liceu y L’Auditori de Barcelona. El año pasado, la edición contó con la participación de más de 40.000 asistentes. ¿Quieres ser este año uno de ellos?

46  DTLUX.COM


estilo

eventos DIVERSIÓN Y GLAMOUR. Varios establecimientos ofrecieron música en directo o sesiones de DJ, con la presencia de algunos nombres conocidos, como el de Mario Vaquerizo. Entre las celebrities que disfrutaron de The Shopping Night Barcelona, los modelos Oriol Elcacho y Davinia (a la dcha. de estas líneas) o el actor Maxi Iglesias (abajo, en el photocall). El Paseo de Gracia, con La Casa Milà –conocida como La Pedrera– como protagonista, fue el espectacular escenario del evento.

Comprar es una fiesta

The shopping night barcelona, con el patrocinio de Dt, saca a 65.000 personas a la calle en un festival de moda y ocio. TEXTO j. parra. Fotos nacho juárez studio

Es mucho más que una noche de compras. The Shopping Night Barcelona ha demostrado en su cuarta edición -celebrada el 28 de noviembre, con DT entre sus patrocinadores- su vocación de convertirse en un festival no solo de moda, sino también de gastronomía, cultura, arte y lifestyle. Y, además, con éxito. Porque la edición de 2013 ha movilizado a 65.000 personas (25.000 más que el año anterior), en una

90  DTLUX.COM

noche que tuvo como leitmotiv la ópera, coincidiendo con el bicentenario del nacimiento de Giuseppe Verdi y Richard Wagner. Más de 90 establecimientos abiertos, conciertos, performances, sesiones de DJ y una oferta gastronómica con varias estrellas Michelin entre sus mentores formaron parte de una noche que pretende dinamizar el comercio de la zona y posicionar Barcelona como referente de innovación.

LA FIESTA DE LA IMAGEN. El fotógrafo Jaume de Laiguana fue el elegido para elaborar el cartel del evento, y el showman, actor y director de cine José Corbacho, su modelo (arriba, en el photocall, junto a un grupo de ‘admiradores’). Junto a estas líneas, el interior del Palau Robert y la tienda de Philipp Plein. Abajo, fachada de uno de los establecimientos participantes y momento de uno de los desfiles celebrados.

DTLUX.COM  91


23

EL MUNDO. MIÉRCOLES 30 DE OCTUBRE DE 2013

metralmente alejado de su discurso elitista. Las excepciones son Santa Eulalia, Michael Kors y Tiffany & Co, que participan junto a la mayorĂ­a de tiendas del Boulevard Rosa y una docena de hoteles de la zona que informarĂĄn del evento a sus clientes. Por primera vez, la Shopping

Se cerrarĂĄn al trĂĄfico cinco tramos de paseo de GrĂ cia y calles adyacentes

El fotĂłgrado Jaime de La Iguana, Monserrat MartĂ­ y JosĂŠ Corbacho, padrinos de la Shopping Night, ayer en la presentaciĂłn, junto al cartel oficial. / EL MUNDO

Verdi, Wagner y valquirias en la cuarta ediciĂłn de la Shopping Night 75 establecimientos participan en la popular cita, a la que se le sigue resistiendo el lujo LETICIA BLANCO / Barcelona

El prĂłximo 28 de noviembre se celebra la cuarta ediciĂłn de la Barcelona Shopping Night, esa velada destinada a estimular el comercio prenavideĂąo en la que tiendas, restaurantes y comercios abren hasta la una de la madrugada en el paseo

de Grà cia y calles adyacentes, que bullen con actividades para animar al barcelonÊs y, cada vez mås, al turista. Con unos padrinos de excepción –el humorista JosÊ Corbacho, que se ha prestado para protagonizar el cartel fotografiado por Jaime de la Iguana, y la soprano Montse-

rrat Martí, quien todavía no sabe si cantarå en la velada–, la Shopping Night se presentó ayer con un número de establecimientos participantes parecido al del aùo pasado (75), una presupuesto algo mayor que en esta ocasión ronda los 170.000 euros (ni un euro de ayuda

pĂşblica), acuerdo social (con el Casal dels Infants) y la misma asignatura pendiente de siempre: las tiendas de lujo de paseo de GrĂ cia, sobre todo las extranjeras, siguen sin estar interesadas en un evento que, por definiciĂłn, es popular, abierto a todos y gratuito y, por lo tanto, dia-

Night no coincidirå con el encendido de las luces de Navidad (que serå una semana antes, el 22) y su temåtica se volcarå en los dos bicentenarios que estån marcando a fuego la agenda operística de este 2013, el de Giuseppe Verdi y Richard Wagner. Seis espacios bautizados con nombres tan líricos como Espai Valquíria, Espai Traviata o Espai Rigoletto acogerån diferentes espectåculos bajo el lema Viva Verdi! Es lebe Wagner! Ademås del Palau Robert, cinco tramos de calles serån cortados al tråfico y ocupados por desfiles de valquirias, amazonas a caballo, desfiles de moda y proyecciones en una gran pantalla de piezas de Verdi y Wagner interpretadas por el coro del Gran Teatre del Liceu. Los tramos restringidos al tråfico serån paseo de Grà cia entre Rosselló y Mallorca, la calle Provença entre Pau Claris y Rambla Catalunya y el tramo de paseo de Gràcia entre Gran Via y Ronda Sant Pere.

        3RUTXH QR WRGRV ORV GtDV SXHGH VHU WX\R XQ 0HUFHGHV &ODVH & &', 6SRUW FRQ DFDEDGR GHSRUWLYR \ WRWDOPHQWH HTXLSDGR SRU Ă&#x2019; SODQ 3,9( LQFOXLGR R SRU Ă&#x2019; DO PHV HQ FXRWDV HQWUDGD Ă&#x2019; FXRWD ILQDO Ă&#x2019; 7,1 7$(  < SRU VyOR Ă&#x2019; DO PHV GLVIUXWD GH DxRV GH JDUDQWtD PDQWHQLPLHQWR \ UHSDUDFLRQHV $SURYHFKD OD KRUD & GHO GtD &

   Â&#x2021; $FDEDGR GHSRUWLYR LQWHULRU Â&#x2021; .LW HVWpWLFR $0* Â&#x2021; )DURV EL[HQyQ Â&#x2021; 1DYHJDGRU Â&#x2021; 3DUNWURQLF

&ODVH & &', FRQVXPR PHGLR ² O NP \ HPLVLRQHV GH & JNP 393 &ODVH & &', ,9$ ,0 3,9( \ WUDQVSRUWH LQFOXLGR 2IHUWD YiOLGD KDVWD (MHPSOR GH )LQDQFLDFLyQ SDUD XQ &ODVH & &', 6SRUW FRQ 3L,9( 393 Ä&#x2019; ,PSXHVWRV \ WUDQVSRUWH LQFOXLGRV *DVWRV GH SUHHQWUHJD QR LQFOXLGRV FRQ ODV IDFLOLGDGHV GHO SURJUDPD $OWHUQDWLYH GH 0HUFHGHV%HQ] )LQDQFLDO 6HUYLFHV (VSDxD ()& 6$ YiOLGD SDUD VROLFLWXGHV DSUREDGDV KDVWD HO FRQ FRQWUDWRV DFWLYDGRV \ YHKtFXORV PDWULFXODGRV KDVWD HO 3RU Ä&#x2019; DO PHV HQ FXRWDV \ XQD FXRWD ILQDO GH Ä&#x2019; HQWUDGD Ä&#x2019; 7,1 FRPLVLyQ GH DSHUWXUD Ä&#x2019;  7$( 3UHFLR WRWDO D SOD]RV Ä&#x2019; ([LVWHQ SRVLELOLGDGHV SDUD OD ~OWLPD FXRWD FDPELDU HO YHKtFXOR GHYROYHUOR VLHPSUH TXH VH FXPSODQ ODV FRQGLFLRQHV GHO FRQWUDWR y DGTXLULUOR SDJDQGR OD ~OWLPD FXRWD 6HUYLFLR ([FHOOHQW DxRV GH PDQWHQLPLHQWR \ VHUYLFLR SRVWYHQWD R KDVWD NP&RQFHVLRQDULR 2ILFLDO 0HUFHGHV%HQ]

&RPWH G 8UJHOO %$5&(/21$   0RWRUV %$5&(/21$   0HUFXUL &251(//­   7UDYHVVLD ,QGXVWULDO /¡+263,7$/(7 '( //2%5(*$7   5LHUD 5RMD 6$17 %2, '( //2%5(*$7   6DQW 0DUoDO 9,/$)5$1&$ '(/ 3(1('Ă&#x2039;6  

PDUNHWLQJ#DXWROLFDHV

ZZZDXWROLFDHV

IDFHERRNFRPDXWROLFDEFQ

Impreso por Carlos Rodriguez Gros. Prohibida su reproducciĂłn.

CATALUNYA


52

EL MUNDO. VIERNES 1 DE NOVIEMBRE DE 2013

EM2 / CULTURA Fiestas / The Shopping Night

Violeta y Daft Punk en el Liceu LETICIA BLANCO / Barcelona

Rodriguez Gros. Prohibida su reproducción.

Nunca sabremos qué hubiera opinado Violeta Valéry, la cortesana protagonista de La dama de las camelias y también de La Traviata, sobre la fiesta que se celebró la noche del miércoles en el Gran Teatre del Liceu. El Salón de los Espejos, tradicionalmente reservado a veladas exclusivas con mucha pompa, terminó convertido en una loca pista de discoteca, con Daft Punk sonando a todo trapo, gin tonics volando de mano en mano y un futurista mapping proyectado en sus gloriosos y barrocos techos, donde se pueden leer frases como ésta: «La comedia es el espejo de la vida». Sea como sea, la fiesta era en honor a la heroína de Alejandro Dumas. ¿Por qué? La Shopping Night del próximo 28 de noviembre va de ópera. Aprovechando los bicentenarios de Giuseppe Verdi y Richard Wagner, los organizadores del evento han decidido que la noche de las compras esté llena de valquirias, rigolettos y versiones de La donna è mobile pasadas por el filtro house. Así que para ir calentando motores, el Liceu abrió sus normalmente cerradas puertas para acoger una prefiesta auspiciada por YO DONA en la que el Coro del Liceu interpretó una pequeña parte de la ópe-

ra para regozijo de los asistentes, entre los que se encontraban caras conocidas como la actriz Loles León, Mar Raventós (presidenta de Codorniu), Susana Gallardo (Pronovias), Lluís Sans (Santa Eulalia y presidente de la Asociación de Amigos de Paseo de Gràcia), además del presidente del patronato del Liceu, Joaquim Molins, y su flamante nuevo director general, Roger Guasch. Luego se apagaron las luces, los miembros del coro se recogieron y el techno y la oscuridad invadieron el Liceu. Veladas como ésta ayudan a desacralizar un poquito un teatro que, en realidad, es de todos. Por eso alegra que el Liceu se abra también a otros mundos, como el de la moda. Se vieron caras como Miquel Rodríguez, gerente del Consorcio de Comercio Artesanía y Moda de Cataluña; Pilar Pasamontes (con caniche bajo el brazo), o los diseñadores Krizia Robustella y Manuel Bolaño. También hubo vestidos de época y pasos de baile, los del coreógrafo Jorge Fernández Hidalgo. El próximo 19 de noviembre se celebrará otra fiesta inspirada en las mujeres de Wagner en el Palau Palmerola con la soprano Charo Tris, que interpretará los Wesendonck Lieder.

Arriba, bailarines vestidos de época en la fiesta en honor a Giuseppe Verdi en el Gran Teatre del Liceu.

Álex Sàlmon de EL MUNDO de CATALUNYA y Samary Fernández de Unidad Editorial. A la derecha, Mar Raventós de Codorniu; Joaquim Molins del Liceu; Lluís Sans de Santa Eulalia; y Roger Guasch, nuevo director del teatro.

El Cor del Liceu en plena actuación y los diseñadores Krizia Robustella y Manuel Bolaño. / FOTOS: JORDI SOTERAS


24

EL MUNDO. JUEVES 28 DE NOVIEMBRE DE 2013

 

! 

   

Los seis espacios  

>Valhalla. Dedicado a Wagner y Verdi. El Palau Robert acogerĂĄ el Valhalla y, enfrente estarĂĄn las Valquirias. >Valquiria. Escenario de una exhibiciĂłn de hĂ­pica, mĂşsica y moda. De la cabalgata se realizarĂĄn tres funciones de unos 20 minutos de duraciĂłn cada una (20h, 22:00h y 23:30h).

 

 

>La Traviata. MostrarĂĄ el exterior de la casa de Violetta ValĂŠry, la â&#x20AC;&#x2DC;Dama de las Cameliasâ&#x20AC;&#x2122; de Alexandre Dumas, protagonista de â&#x20AC;&#x2DC;La Traviataâ&#x20AC;&#x2122;. >Il Trovatore. El â&#x20AC;&#x2DC;open villageâ&#x20AC;&#x2122; acogerĂĄ instituciones y el tercer sector. >Rigoletto. Moda y diseĂąo. >Ă&#x201C;pera, PrĂŞt Ă Danser. â&#x20AC;&#x2DC;Showâ&#x20AC;&#x2122; de 10 coros de Ăłperas, 10 danzas, 10 diseĂąos de vestidos y zapatos para cada una de las Ăłperas.

 

MĂĄs gastronomĂ­a, mĂĄs moda y sobre todo, mĂĄs mĂşsica. Ă&#x201C;pera de Wagner y Verdi, para ser mĂĄs concretos. La cuarta ediciĂłn de la Shopping Night, que se celebra esta noche en el paseo de GrĂ cia y sus alrededores, tiene previsto desplegar un enorme y variado abanico de actividades culturales coincidiendo con el bicentenario de estos dos grandes compositores. Por primera vez, El Auditori y Gran Teatre del Liceu (que ya cediĂł su cĂŠlebre SalĂłn de los Espejos para una fiesta temĂĄtica) se suman a esta iniciativa que sus organizadores presentan como ÂŤuna Ăşnica oportunidad de posicionamiento de la marca de la ciudad de BarcelonaÂť. Hasta Mario Vaquerizo acudirĂĄ para ejercer de DJ en la tienda de Liu Jo. Al margen del impacto mediĂĄtico, de lo que se se trata es de dar el pistoletazo de salida de forma lĂşdica a la campaĂąa navideĂąa y animar al barcelonĂŠs (y al turista, muchos hoteles se han implicado en el evento este aĂąo) a salir, pese a los seis grados de mĂ­nima pronosticados para esta noche, sacudirse el pesimismo de encima y, quiĂŠn sabe, quizĂĄ hasta comprar los primeros regalos de Navidad. Finalmente son 90 los establecimientos que participan en esta ediciĂłn, en paseo de GrĂ cia y calles adyacentes como Provença. Una variadĂ­sima mezcla de tiendas que va desde la asequible Bershka a la lujosa Santa Eulalia, la evidencia de lo mucho que ha cambiado la cara del paseo de GrĂ cia en la Ăşltima dĂŠcada. Con el actor JosĂŠ Corbacho y la soprano Montserrat MartĂ­ â&#x20AC;&#x201C;que finalmente no actuarĂĄâ&#x20AC;&#x201C; como padrinos, esta ediciĂłn de la Shopping Night tiene un acento cultural mĂĄs marcado que en otras ocasiones. Los homenajes a Verdi y Wagner impregnan un sinfĂ­n de actividades que van desde la hĂ­pica a la moda o el graffiti. Los diseĂąadores Celia Vela, Juan Pedro LĂłpez, Zazo & Brull, Brain & Beast y Selim de Somavilla, habituales de la pasarela 080, desfilarĂĄn junto a nueve valquirias y diez bailarinas que lucirĂĄn vestidos creados para la ocasiĂłn por un puĂąado de jĂłvenes creadores como Krizia Robustella, Maria Roch o Guillem RodrĂ­guez. Incluso el graffiti tendrĂĄ su momento. En el Espai Rigoletto, a las 20h, los aristas Orne Cabrita, Spogo y Bälu pintarĂĄn una pared de mĂĄs de siete metros inspirados, sĂ­, en Wagner y Verdi.

La cocina es otro de los grandes reclamos de esta ediciĂłn. Carles Gaig (una estrella Michelin) ha preparado un ÂŤmenĂş sinfĂłnicoÂť a base de las principales variedades de queso suizo que servirĂĄ en mitad de paseo de GrĂ cia, en la zona vip. Ruscalleda (fiel desde la primera cita) ofrecerĂĄ su reconfortante caldo Dashi de Romesco delante del Mandarin junto a su hijo, RaĂźl Balam, y MartĂ­n Berasategui presentarĂĄ platillos solidarios en el restaurante del Condes. A pedir de boca.

  

LETICIA BLANCO / Barcelona 

En la cuarta ediciĂłn, que se celebra hoy, participan el Liceu, el Auditori y â&#x20AC;&#x2DC;chefsâ&#x20AC;&#x2122; como Carles Gaig y Carme Ruscalleda

  

 !                

  

La Ăłpera invade la Shopping Night

      

   "

Impreso por Carlos Rodriguez Gros. Prohibida su reproducciĂłn.

CATALUNYA 

! 

 

 


21

EL MUNDO. VIERNES 29 DE NOVIEMBRE DE 2013

CATALUNYA

Las ficciones catalanas SALVADOR SOSTRES

JOAN MANUEL BALIELLAS

Noche de arias y compras. Caballos, amazonas, la

                        

Guardia Urbana Montada y varios desfiles de moda animaron anoche la cuarta ediciĂłn de la Shopping Night, en la que miles de barceloneses se echaron de nuevo a la calle hasta altas horas de la noche. Pero si hubo un hilo conductor de la noche, ĂŠse fue la Ăłpera, de arriba abajo del paseo de GrĂ cia. Alumnos del Conservatori del Liceu y de Lâ&#x20AC;&#x2122;Auditori actuaron en un escenario instalado entre Casp y Gran Via y numerosas piezas de Verdi y Wagner se oyeron en tiendas como GratacĂłs.

El Consell de lâ&#x20AC;&#x2122;Audiovisual de Catalunya â&#x20AC;&#x201C;o CAC, como se le suele conocerâ&#x20AC;&#x201C; fue un invento de Pasqual Maragall cuando aspiraba a presidente de la Generalitat. Fue la tĂ­pica broma catalana, el tĂ­pico brindis al sol del senyor Esteve en horas bajas que pretende demostrar que es mĂĄs inteligente y mĂĄs libre que los demĂĄs y acaba engendrando una patochada que redunda en mĂĄs burocracia, mĂĄs intervencionismo y mĂĄs mediocridad. El CAC se define como un Ăłrgano independiente que vela por la pluralidad de los medios de comunicaciĂłn pero sus miembros los acaba designando (cinco) el Parlament y (uno) el propio Govern. Hablar de cualquier independencia es una humillaciĂłn a esta palabra. El CAC es una ficciĂłn mĂĄs de los partidos polĂ­ticos catalanes, hoy ocupados en pelearse por la pregunta de un referendo que saben que no va a celebrarse. EstĂĄn estos partidos tan acostumbrados a tener comprados a los medios de comunicaciĂłn que no pueden concebir la discrepancia. En la actualidad, Francesc Homs, consejero de Presidencia, es quien de modo personalĂ­simo reparte las subvenciones a los medios â&#x20AC;&#x201C;privados y pĂşblicosâ&#x20AC;&#x201C; para comprar su fidelidad no sĂłlo al proyecto soberanista sino a ĂŠl mismo como candidato a suceder a Mas: tal es su ambiciĂłn, grotesca e infundada. Mi educaciĂłn limita con las metĂĄforas de los nazis y del Holocausto que sirven para referirse a conceptos que no son los nazis ni el Holocausto, pero evidentemente la libertad de expresiĂłn va mĂĄs allĂĄ de la educaciĂłn y del buen gusto de cada cual. El CAC, querellĂĄndose contra 13TV e IntereconomĂ­a, vuelve a actuar como policĂ­a polĂ­tica, tal como fue el instrumento habitual para intentar censurar a la Cope o a esRadio, multĂĄndolas o no renovando sus licencias, al considerar un insulto cualquier visiĂłn contraria a los planteamientos de un catalanismo polĂ­tico que ha vivido todo este tiempo mucho mĂĄs obsesionado en silenciar a Federico que en articular un discurso potente y ganador. El supuesto odio a Federico es otra de las ficciones del catalanismo, que limita con la fidelidad con que cada maĂąana miles de independentistas le escuchan. Dos cosas fallan en CataluĂąa: el sentido de la realidad, que prĂĄcticamente no existe, y que genera situaciones tan extraordinarias como que la Generalitat sĂłlo haya recibido oferta de compra por dos de los muchos edificios en cuya venta basaba el delirante presupuesto que pactĂł con ERC a principios de mes; y la idea de libertad, que por supuesto no puede existir en un contexto de medios de comunicaciĂłn subvencionados hasta el soborno, pero que de un modo mucho mĂĄs individual es-

tĂĄ tambiĂŠn muy degradada, porque una cosa es que La Vanguardia estĂŠ comprada y la otra es que tantĂ­simos catalanes se sientan intelectualmente satisfechos leyĂŠndola. Estos catalanes que son hijos o nietos de los que fueron a romper ejemplares del periĂłdico del conde de GodĂł cuando su entonces director, Luis de Galinsoga, dijo que ÂŤtodos los catalanes son una mierdaÂť. Es curioso que sĂłlo entonces se rebotaran y no mientras don Luis demostrĂł minuciosamente que lo ĂŠramos, siendo capaces de consumir con insĂłlito entusiasmo la porquerĂ­a de panfleto que cada dĂ­a perpetrĂł durante 20 aĂąos. El CAC â&#x20AC;&#x201C;o sea, el Governâ&#x20AC;&#x201C; quiere querellarse contra IntereconomĂ­a y 13TV cuando en realidad estĂĄ todo el dĂ­a mirĂĄndolas, coleccionando agravios para su victimismo tan rentable. Es lo mismo que la querella que la plataforma e-Cristians, de Josep MirĂł i Ardèvol, presentarĂĄ contra la empresa Caganers.com por comercializar un caganer con la imagen de la virgen de Montserrat. Nos quejamos de irreverencia hacia La Moreneta cuando nuestra gran aportaciĂłn al nacimiento mĂĄs importante de la Historia de la Humanidad es escondernos tras unos matorrales y ponernos a defecar. El CAC se creĂł para despolitizar los medios pĂşblicos y es la principal arma polĂ­tica que cada Govern ha tenido para controlarlos; la supuesta mayorĂ­a independentista del Parlament es incapaz de ponerse de acuer-

El CAC se querella contra 13TV e IntereconomĂ­a, cuando habrĂ­a que subvencionarlas por ser una fĂĄbrica de independentistas do en la pregunta de un referendo que saben positivamente que no tendrĂĄ lugar, y el independentismo, que crece reaccionando a sus adversarios, se querella contra esas dos grandes fĂĄbricas de independentistas, que hoy son 13TV e IntereconomĂ­a, cuando lo inteligente serĂ­a subvencionarlas para que nunca se callaran. Se ve un hecho diferencial ponernos a excretar cuando JesĂşs nace y una herejĂ­a intolerable hacĂŠrselo hacer a su madre. Algo parecido a lo de Javier GodĂł, que manda torcer el encuadre de las fotos que le sacan para salir centrado; luego se hace el pobrecito yendo al baĂąo de los tullidos de Via Veneto para ahorrarse las escaleras que hay camino del servicio de los que no torcemos nada.

   E k

 XXXZBNBIBNPUPSFT


20

EL MUNDO. SÁBADO 30 DE NOVIEMBRE DE 2013

CATALUNYA

La ‘Shopping Night’ congrega a 60.000 personas en el paseo de Gràcia La organización aspira a expandirse a más arterias comerciales el año que viene LETICIA BLANCO / Barcelona

La cuarta edición de la Shopping Night Barcelona logró superar sus propias expectativas el pasado jueves, concentrando a 60.000 barceloneses según la Guardia Urbana (65.000 según la organización) a lo largo y ancho del paseo de Gràcia, colapsado en numerosos momentos. La cifra rebasa las expectativas de la cita, que aspiraba a llegar a los 50.000 participantes (el año pasado reunió a 40.000) y acabó superándolos de largo. La Guardia Urbana llegó incluso a cortar algunos tramos del paseo de Gràcia no previstos (de Aragó a Mallorca) ante la gran afluencia de público. El frío polar no pudo con las ganas de echarse a la calle de miles de curiosos que respondieron a la gran apuesta de esta edición: celebrar los bicentenarios de Verdi y Wagner. Numerosas actuaciones operísticas de gran y pequeño formato salpicaron durante cinco horas diversos puntos del paseo. El gran escenario instalado entre Casp y Gran Via mezcló proyecciones del Liceu con baile y desfiles de moda, mientras que en Gratacós y en la esquina de La Pedrera, la intimidad del pequeño formato logró algún que otro momento memorable. Como ya viene siendo habitual, el Palau Robert concentró a los asis-

tentes con más ganas de fiesta a medida que la noche avanzaba. El alcalde Xavier Trias y la vicepresidenta Joana Ortega se acercaron a primera hora. Aunque el grueso de público estaba en la calle, atraído por los atronadores equipos de música, los descuentos y, sobre todo, los regalos, de todo tipo: algodones de azúcar, globos, goffres, minis de cava... La edición de este año coincidió además con el black friday, una jornada de descuentos (de hasta el 30%) importada de EEUU (allí coincide con la festividad de Acción de Gracias) que marca el inicio de las compras navideñas. En el open village, los quesos suizos del menú ideado por el chef Carles Caig rivalizaron con una parada donde la oferta de dos ostras rebozadas más una copa de cava por cinco euros arrasó (el restaurante Fishhh! despachó 6.000 ostras a lo largo de la noche). De cara al futuro, la idea es expandir la cita a otras zonas comerciales como plaza Catalunya y Rambla Catalunya, afirma Sabina Schladitz, de la Shopping Night. Aunque el presupuesto oficial de esta edición es de 170.000 euros, la organización calcula que, sumando servicios y los recursos de los participantes, ya alcanza el medio millón. Y todo apunta a que seguirá creciendo.

EF ESCUELA INTERNACIONAL DE ESPAÑOL, S.A.

Rodriguez Gros. Prohibida su reproducción.

ANUNCIO DE CONVOCATORIA DE LA JUNTA GENERAL EXTRAORDINARIA DE ACCIONISTAS

Por acuerdo del Consejo de Administración de EF ESCUELA INTERNACIONAL DE ESPAÑOL, S.A. (la “Sociedad”) adoptado en sesión celebrada el 24 de octubre de 2013, se convoca a los Sres. Accionistas a la Junta General Extraordinaria de Accionistas de la Sociedad para su celebración en el domicilio social de la Sociedad, sito en calle Balmes, nº 155, 08008, Barcelona, a las 10:00 horas del día 9 de enero de 2014, en primera convocatoria, y el 10 de enero de 2014, en el mismo lugar y hora, en segunda convocatoria, con el siguiente ORDEN DEL DÍA Primero.- Modificación, en su caso, de la denominación social actual de la Sociedad, esto es, EF ESCUELA INTERNACIONAL DE ESPAÑOL, S.A., por la denominación EF SERVICIOS DE SOPORTE, S.A. y, en consecuencia, la modificación del artículo 1º de los Estatutos Sociales de la Sociedad. Segundo.- Sustitución, en su caso, del objeto social de la Sociedad, que en la actualidad comprende, en términos generales, las actividades de enseñanza del idioma castellano a alumnos extranjeros y de idiomas extranjeros a alumnos españoles, para que a partir de su aprobación incluya el siguiente objeto social, actividades de, intermediación en la prestación de servicios relativos al alojamiento, catering y transporte, así como la organización de los recursos necesarios para la impartición de cursos de idiomas de extranjeros en España y, en consecuencia, la modificación del artículo 2º de los Estatutos Sociales de la Sociedad. Tercero.- Ruegos y preguntas. Cuarto.Lectura y aprobación, si procede, del acta. Asimismo, se hace constar lo siguiente: (i) De acuerdo con lo establecido en el artículo 197.1 de la Ley de Sociedades de Capital (“LSC”), cualquier accionista podrá solicitar acerca de los asuntos comprendidos en el orden del día, las informaciones o aclaraciones que estime precisas o a formular por escrito las preguntas que estime pertinentes hasta el séptimo día anterior al previsto para la celebración de la Junta General Extraordinaria de Accionistas. (ii) De conformidad con el artículo 287 de la LSC, cualquier accionista podrá examinar en el domicilio social, pedir la entrega o el envío gratuito del texto íntegro de la modificación estatutaria propuesta así como del informe sobre la misma. (iii) Por último, de acuerdo con lo establecido en el artículo 346.1.a) de la LSC en relación con el segundo punto del orden del día, esto es, la sustitución del objeto social de la Sociedad, se informa a los Sres. Accionistas que, en caso de que no voten a favor de dicho acuerdo (incluidos, en su caso, los accionistas sin voto), tendrán derecho a separarse de la Sociedad de conformidad con los términos previstos en la LSC. En Barcelona, a 24 de octubre de 2013. Don Bjorn Daniel Bengtsson. Presidente del Consejo de Administración de la Sociedad

Diversos instantes de la Shopping Night, el pasado jueves por la noche. / JOAN MANUEL BALIELLAS Juzgado Primera Instancia 33 Barcelona Gran Via de les Corts Catalanes, 111 Barcelona Barcelona Procedimiento Expediente de dominio exceso cabida 980/2013 Sección E Parte demandante AJUNTAMENT DE BARCELONA Procurador JESÚS SANZ LÓPEZ Parte demandada FRANCISCA DE LA IGLESIA PEREZ Secretario Judicial Ramón Arbós Llobet En Barcelona, a cinco de noviembre de dos mil trece

EDICTO SE HACE SABER: Que en este Juzgado se tramitan bajo núm. 980/2013 actuaciones de Expediente de dominio exceso cabida a instancia de AJUNTAMENT DE BARCELONA representado por el Procurador/a Sr/a JESÚS SANZ LÓPEZ contra FRANCISCA DE LA IGLESIA PEREZ sobre EXPEDIENTE DE DOMINIO en los que en resolución dictada el dia de la fecha se ha dictado la resolución del tenor literal siguiente: Juzgado Primera Instancia 33 Barcelona Gran Via de les Corts Catalanes, 111 Barcelona Barcelona TEL.: 93 554 94 33 FAX.: 93 554 95 33 NUM. CUENTA BANCARIA DEL JUZGADO 0621-0000 N.I.G.: 08019-42-1-2013-8205582 Procedimiento Expediente de dominio exceso cabida 980/2013 Sección E OBJETO DEL JUICIO: Civil Parte demandante AJUNTAMENT DE BARCELONA Procurador JESÚS SANZ LÓPEZ Parte demandada FRANCISCA DE LA IGLESIA PEREZ

PROVIDENCIA Magistrada Jueza que la dicta: Monica Alcaide Carrillo Lugar: Barcelona Fecha: 5 de noviembre de 2013 Dada cuenta; la anterior demanda, se acuerda conferir traslado al Ministerio Fiscal y a las personas del artículo 201.3 de LH; y que resultan ser las que a continuación se dirán; a fin de que en el plazo de DIEZ DÍAS manifiesten lo que a su derecho convenga. FINCA 4-605-N: A FRANCISCA DE LA IGLESIA PÉREZ, de forma personal en el domicilio de Barcelona en PASEO/ DE TURULL 5 A los IGNORADOS PROPIETARIOS de PASAJE TURULL de BARCELONA Se publicarán edictos en el TABLON de ANUNCIOS de este JUZGADO, en el BOP, en el AYUNTAMIENTO de BARCELONA y en el PERIÓDICO de MAYOR CIRCULACIÓN; los que se entregarán a la representación de la actora, para su diligenciamiento y publicación. MODO DE IMPUGNACIÓN: recurso de REPOSICIÓN ante este Juzgado, mediante un escrito que se debe presentar en el plazo de CINCO días, contados desde el siguiente al de la notificación, en el que se debe expresar la infracción en que haya incurrido la resolución. Además, se debe constituir, en la cuenta de Depósitos y Consignaciones de este Juzgado, el depósito a que se refiere la DA 15ª de la LOPJ reformada por la LO 1/2009, de 3 de noviembre, y acreditarse debidamente. Sin estos requisitos no se admitirá la impugnación. La interposición del recurso no tendrá efectos suspensivos respecto de la resolución recurrida (arts. 451 y 452 LEC). Lo acuerdo y firmo. Doy fe. Firma de la Magistrada Jueza. Firma del Secretario Judicial Y para que sirva de NOTIFICACIÓN a los IGNORADOS PROPIETARIOS DE PASAJE TURULL de BARCELONA (de la Finca 4-605-N), que pueda perjudicar la inscripción interesada por la actora en su escrito de demanda; libro el presente, en Barcelona, a cinco de noviembre de dos mil trece.


Impreso por Carlos Rodriguez Gros. Prohibida su reproducción.

18

EL MUNDO SÁBADO 7 DICIEMBRE 2013

LA OTRA CRONICA

FIESTAS

MARÍA EUGENIA YAGÜE

SUSURROS

LOS PRÍNCIPES VUELVEN A LOS PREMIOS TELVA Los premios Telva reúnen a los invitados más glamurosos pero además suele tener un plus que la convierte en la gala del año. Nunca fallaba la Infanta Cristina hasta su exilio a Washington, preludio del escándalo que se avecinaba. También eran muy Telva la Infanta Elena y Marichalar. Ella siguió asistiendo después del divorcio hasta que los reportajes de EL MUNDO sobre Urdangarin, alejaron a las Infantas de la fiesta. Zarzuela se dio por ofendida aunque ahí sigue ocupando despacho el imputado García Revenga, secretario de las infantas. Este año Jaime de Marichalar regresó a los Telva, «porque quiero mucho a las chicas de esta revista». Y de alguna forma volvió la Familia Real a la fiesta con Nicolás de Grecia y su mujer Tatiana Blatnik, quien recibió un premio solidario. Nicolás ha sido más que un primo para el Príncipe Felipe. Juntos compartieron el primer piso de soltero del Príncipe en Washington y con su primo griego, Felipe de Borbón estrenó libertad de movimientos, lejos de la tutela familiar. Nicolás habla español mejor que su guapísima esposa venezolana. «Lo aprendí viniendo aquí cada verano», nos contaba en la fiesta. La presencia de Ángel Villamor, el traumatólogo que operó al rey hace un par de quirófanos, también nos acercó a los borbones ausentes. Villamor cenó con Don Juan Carlos el sábado pasado y da cuenta del buen humor del monarca y su rápida recuperación. A Villamor le emparejamos hace meses con la Infanta Elena pero parece que son amigos desde que la operó de una rodilla. «El Rey me toma el pelo con ese chisme, nunca hubo más que amistad». Mar Flores y Cayetano no

«El Rey me toma el pelo con el chisme de la Infanta Elena», dijo el doctor Villamor

llegaron a encontrarse, hay quien piensa que ella busca esa foto que revolvería los cimientos de Liria. En el aniversario de Ron Brugal en la sala Kapital, tampoco hubo foto de Verdasco y Ana Boyer, aunque ahí no hay misterio, el romance es diáfano y sincero. En el palco VIP, el clan BoyerPreysler al completo; Scilla Ruffo di Calabria, DJ de la fiesta y un hijo de Hannover, descubierto por nuestro compañero Eduardo Verbo. Barcelona también tuvo su fiesta de la semana, la nueva edición de la Shopping Night. Hubo ambientazo en el Paseo de Gracia. El desfile de la firma Albéniz con fiesta posterior en el Majestic, remató la mejor edición de esta noche de tiendas, ocio, arte y saber vivir.

1

2

3

5

8

6

9

4

7

10

11

SUSURROS

LA GRAN FIESTA DE LA MODA DE TELVA GLAMOUR Y PODER 1- Miguel Ángel Mellado, vicedirector de EL MUNDO, y el doctor Angel Villamor, en los premios Telva. 2- Brianda Fitz JamesStuart, la nieta más moderna de la Duquesa de Alba, y Pilar Medina Sidonia en la fiesta de Telva. 3- Más invitadas de Telva, María Muguiro, esposa de Pablo Hohenlohe, con su cuñada Flavia, presidenta de Sotheby`s. 4- El modisto Lorenzo Caprile posó con Laura Vecino

(vestida por él), flamante duquesa de Feria, en la gran fiesta de la moda. 5- Pedro J. Ramírez, director de EL MUNDO, y la directora de Telva, Olga Ruiz, junto a los invitados de honor, Tatiana y Nicolás de Grecia. 6- Jaime de Marichalar, muy amigo de las chicas Telva, con Julia Martínez, responsable de estilismo. 7- El decorador Luis Galliusi con su amiga Eugenia Silva, una espectacular premamá, que deslumbró en la alfombra roja.

12

8- Alejandro Bataller, del Sha Wellnes Clinic de Altea, con su esposa Rosanna . 9- Fiona Ferrer rescató un modelo de costura de su abuela y posó con el redactor de LOC, Eduardo Verbo. 10- Mar Flores volvió de su retiro en Nueva York y posó junto a Magali Yus, responsable de comunicación de El Corte Inglés. BELLEZAS AL RON 11- La bella Scilla Ruffo di Calabria, sobrina nieta de Paola de Bélgica, ejerció de

13

DJ en la fiesta de Brugal organizada en Kapital. 12- Ana Boyer, invitada estelar del 150 aniversario de Ron Brugal en Kapital. COMPRAS Y SOLIDARIDAD 13- Raquel Jiménez, ex novia de David Bisbal, y Astrid Klisans en la Shopping Night de Barcelona. 14- La interiorista María Dolores del Pozo, Beatriz Hornos, suegra de Esperanza Aguirre, y Cuqui Fierro, una de las grandes benefactoras del Rastrillo madrileño.

14


viernes 29 de noviembre de 2013

CATALUÑA

elpais.com/espana/catalunya

Mas rehúye visitar en India a las ONG críticas con su gestión

Vila asegura que privatizar es signo de “modernidad”

El presidente catalán centra su apoyo en las entidades que se autofinancian

D. CORDERO, Barcelona

MIQUEL NOGUER, Pune ENVIADO ESPECIAL El presidente catalán ha tenido que hacer múltiples malabarismos para evitar que el viaje oficial a India que hoy termina se le acabase girando en contra. A las siempre complicadas relaciones con el ministro de Exteriores en este tipo de viajes, se ha añadido esta vez la necesidad de evitar conflictos públicos con el sector de las ONG catalanas de cooperación internacional. Estas llevan meses en pie de guerra con la Generalitat por los reiterados impagos de partidas comprometidas y que hacen peligrar numerosos proyectos en el exterior. Al final, Mas ha optado por visitar solo dos entidades catalanas en India y las

dos tienen la particularidad que ni reciben dinero público —-por lo tanto la Generalitat no les adeuda nada— y que no forman parte de la Federació Catalana de ONG, un organismo que los últimos meses ha sido muy combativo con los recortes de la Generalitat. Los asesores de Artur Mas contactaron semanas atrás con varias ONG catalanas con amplio arraigo en India y con la federación que las agrupa en busca de propuestas para posibles visitas del presidente durante su estancia. Fuentes del sector han explicado que el presidente no ha atendido finalmente sus propuestas y, aunque respetan esta decisión, lamentan que se haya interesado solo por un tipo de proyectos muy concretos, basados en la autofi-

Catalunya@elpais.es

nanciación y sin apenas recursos públicos de por medio. El presidente quiso dar apoyo ayer a este tipo de organizaciones visitando en Pune un proyecto de Educo, la ONG resultante de la fusión entre Intervida (en fase de liquidación) y de Educación sin Fronteras. Se trata de un proyecto dirigido a los hijos de los obreros de la construcción, que no pueden hacerse cargo de los niños mientras trabajan y suelen vivir en condiciones muy precarias junto a la obra. Muchos de estos niños no están escolarizados o lo están de forma muy precaria debido al trabajo itinerante que tienen sus padres. Mas aseguró que su visita al proyecto es “la cosa o una de las cosas más importantes” que

ha hecho durante su viaje oficial a India. Educo saca sus recursos de las campañas de apadrinamiento que tiene en España y, según explica su delegada en India, Mònica Grau, llega a 1.200 niños y niñas de hasta 14 años. La visita al centro de Pune llegó días después de la que Mas hizo a la organización Streets of India y que el abogado catalán Pablo Castells impulsa en Nueva Delhi. Desde allí, Mas invitó a los catalanes a que compren productos de comercio justo para financiar este tipo de organizaciones y afirmó que la situación económica que vive Cataluña, donde señaló que también hay pobreza, impide destinar dinero público a ello. Pasa a la página 3

Privatizar no es solo una necesidad financiera para el Gobierno de la Generalitat. También es símbolo de “modernidad”, según defendió ayer el consejero de Territorio, Santi Vila, quien apoyó en el Parlamento vender y “concesionar” activos de la Administración para dejarlos en manos de la empresa privada. De hecho, ante el rechazo que le expresaron los representantes de los grupos de la oposición a la privatización del parque de vivienda pública y de las depuradoras que prepara el Ejecutivo de Artur Mas, les respondió: “No les tiene que preocupar quién es el propietario”. Vila quería subrayar así que la Generalitat “planificará y controlará”, pero que no siempre “operará” los servicios sobre los que tiene competencia, función que en algunos casos se podrá externalizar, como ha sucedido ya en el caso de Aguas Ter-Llobregat (ATLL). “No creemos que sea malo concesionar”, remarcó el consejero, después de reiterar que ese proceso, con el que el Gobierno catalán prevé ingresar más de 2.300 millones de euros el próximo año, permitirá que la partida de gastos de la Administración no vuelva a sufrir recortes. El consejero sí matizó que será necesario “fiscalizar qué tipo de concesiones hacemos” para determinar “cuáles aportan valor, conocimiento...”.

OPINIÓN

De historias y patrias Por Joan B. Culla

El test de la apuesta federal Por Josep Maria Vallès Vista del paseo de Gràcia, ayer por la noche, que concentró los actos lúdico-festivos del The Shopping Night Barcelona. / gianluca battista

Los comercios y la ópera llenan la noche del paseo de Gràcia ANNA GARBUS, Barcelona Decenas de miles de personas, atraídas por las pasarelas colocadas en medio del paseo de Gràcia y por los escenarios montados en las calles adyacentes, participaron anoche en las más de 200 actividades programadas en The Shopping Night Barcelona, en la que unos 90 comercios quedaron abiertos al público hasta la una de la madrugada. En festiva confusión, barceloneses y turistas de todas las eda-

des exploraron las tiendas que para la ocasión ofrecieron descuentos, copas de cava e instalaron DjSets y pistas de baile con bebidas gratuitas en los establecimientos. Incluso más que el shopping nocturno, el gran imán de la noche fueron los espectáculos vinculados al leitmotiv del evento, la conmemoración del bicentenario del nacimiento de Giuseppe Verdi y Richard Wagner. En los seis espacios fijos inspirados en las obras de los dos composi-

tores se pudo disfrutar de desfiles de moda temáticos y actuaciones de danza. Mucho éxito tuvieron las actuaciones de sopranos y tenores alumnos del Gran Teatro del Liceo, que interpretaban las piezas más emblemáticas de Verdi y Wagner. Otro atractivo de la noche fue la propuesta gastronómica: a los asistentes no les intimidó el frío y se crearon colas alrededor de la oferta de gofres gratuitos, chupachús de langostinos y las tapas de algunos chefs michelin.

Página 2


Impreso por Carlos Rodriguez Gros. Prohibida su reproducciĂłn.

JUEVES 28 DE NOVIEMBRE DEL 2013

37

PĂĄginas 36 a 38 888

UVA GRATIS PARA LOS ASISTENTES DUDAS SOBRE ASISTENCIA J La colaboraciĂłn de Mercabarna y el Gremi de Fruiters permitirĂĄ que todos los asistentes reciban las 12 uvas gratuitas, se calcula que unos cien gramos por persona, aunque el ayuntamiento no se ha querido aventurar a calcular cuĂĄntos miles de personas se pueden llegar a concentrar. ALCOHOL SOLO EN PLĂ STICO J Como sucedĂ­a en los Ăşltimos aĂąos en las celebraciones espontĂĄneas en la plaza de Catalunya, la zona estarĂĄ acordonada para que nadie pueda entrar con botellas de vidrio. Solo se podrĂĄ acceder con recipientes de plĂĄstico. PACTO PĂ&#x161;BLICO-PRIVADO J El presidente de los hoteleros y uno de los impulsores del acto, Jordi Clos, ve ÂŤnecesarioÂť que Barcelona estĂŠ entre los paneles de imĂĄgenes del 1 de enero y defendiĂł la fuerza de la alianza pĂşblico-privada para activar este tipo de iniciativas locales.

lla lejana bienvenida del aĂąo 2000. El 2 de enero de ese aĂąo este diario titulĂł su crĂłnica de la noche: ÂŤEl Hombre del Milenio arrasaÂť. MĂĄs de 20.000 personas sucumbieron a un efĂ­mero ejercicio de arte y emocionante comuniĂłn de masas. En esta ocasiĂłn, su director artĂ­stico, Carles Padrissa, explica que el ceremonial homenajearĂĄ al Parsifal de Wagner en los cuartos previos a las campanadas formales. Para que no haya confusiones. El show se iniciarĂĄ a las 23.30 horas e incluirĂĄ representaciones de los sĂ­mbolos mediterrĂĄneos y mucha ĂŠpica, con la voluntad de situar a Barcelona al frente de las ciudades del mundo y las ideas de ÂŤcreatividad, tecnologĂ­a y participaciĂłnÂť. Dos pantallas laterales recrearĂĄn la celebraciĂłn en otras ciudades y la conexiĂłn con las redes sociales jugarĂĄ un papel clave, transmitiendo buenos deseos para el incierto 2014. El Ser del Milenio, de 15 metros, se levantarĂĄ del suelo lleno de seres distintos, un centenar de actores que lo dotarĂĄn de vida para que asista a las campanadas, rematadas por volcanes de fuegos, y abrazarĂĄ al mundo en seĂąal de paz. La pirotecnia rematarĂĄ la velada detrĂĄs del baile de las fuentes. El montaje acabarĂĄ hacia las 00.15 horas y en un cuarto de hora se despejarĂĄ la zona, sin dar opciĂłn a que se prolongue la ďŹ esta ni se declare el botellĂłn. El ayuntamiento solo sufragarĂĄ el operativo de limpieza y seguridad para que no haya incidentes y la zona amanezca en perfecto estado de revista. H

Noche de Ăłpera y tiendas La â&#x20AC;&#x2DC;Shopping Nightâ&#x20AC;&#x2122; del paseo de GrĂ cia vuelve a movilizar hoy a decenas de tiendas, hoteles y restaurantes en una velada de ofertas y degustaciones que rinde homenaje a Wagner y Verdi P. C. BARCELONA

En ningĂşn otro lugar de Barcelona serĂ­a posible ir de compras hasta la una de la madrugada, disfrutar de ofertas especiales, tomar una copa de cava gratis y probar por un precio simbĂłlico y solidario alguna de las creaciones que despachan cocineros con estrella Michelin, a ritmo de Ăłpera y para todos los pĂşblicos. Tres aĂąos de Shopping Night han consolidado al paseo de GrĂ cia como punto de encuentro ciudadanos en el precalentamiento de las ďŹ estas navideĂąas. Pero la cita, vinculada este aĂąo al bicentenario del nacimiento de Verdi y Wagner, mĂĄs allĂĄ de las compras se ha convertido en una celebraciĂłn popular, que el aĂąo pasado aglutinĂł a 40.000 participantes y este aĂąo espera ÂŤmejorarÂť aĂşn sus cifras, segĂşn fuentes de la organizaciĂłn, a cargo de Amperson Consulting. MĂĄs de 90 establecimientos del paseo y de sus calles transversales y mĂĄs de 35 patrocinadores con estand se han adherido a la velada,

ParticiparĂĄn mĂĄs de 90 locales de la zona y habrĂĄ mĂĄs de 35 estands de patrocinadores que este aĂąo mejora con la incorporaciĂłn de nuevos escenarios populares en tramos del paseo cerrados al trĂĄďŹ co. En esencia, tiendas populares (solo unas pocas de lujo se han implicado), restaurantes y hoteles echan la carne al asador para atraer al pĂşblico, en un montaje mĂĄs pensado para caldear el ambiente de consumo y posicionar el cotizado vial como referente local que de cara a las cajas registradoras. Aunque no falta quien acaba la noche con bolsas. La guĂ­a para recorrer el paseo de GrĂ cia, en medio del torbellino de propuestas, no podrĂĄ pasar por alto el espacio Valquiria, entre RossellĂł y Provença, donde tendrĂĄ lugar una exhibiciĂłn ecuestre representando a las mĂ­ticas valquirias, y que a la par servirĂĄ como escaparate de moda. Las amazonas lucirĂĄn vestidos hechos por diseĂąadores emergentes de Modafad, al ritmo de la mĂşsica (20.00, 22.00 y 23.30 horas), mientras que la Guardia Urbana montada lucirĂĄ su propio espectĂĄculo a las 21.00 horas. Muy cerca, en Traviata (de Provença a Mallorca) convivirĂĄn tres espacios sobre la trilogĂ­a de Verdi,

LOS ESCENARIOS Y LOS PARTICIPANTES

 )-(()0 '0'9'07 &'&&#'/&3$(-'/

;/'(

 DIA

GON

AL

Jardines Palau Robert '0 +-20:-

'++:

Paseo de Grà cia, entre Roselló y Provença %++3 ,4- 

  20.00h, 22.00h y 22.30h 6

LA TRAVIATA OPEN VILLAGE

Rigoletto Provença, entre rambla de Catalunya y paseo de Grà cia '=+'&' ,& ,< (/=0&'9ValquĂ­ria

Valhalla

,-10

!++/

#+8-

Traviata

Trovatore

 5 Paseo de Grà cia, entre Provença y Mallorca '(10-'

&'2 .1'3 0/ /&10 ++'/&' ,.1++*' /0'&''+ +&/

 Provença, entre paseo /(: de Grà cia y Pau Claris '071+ '-&/'0&'+ -'/20/ &'+'1 -'++&''-0 3&21+(:&'%/+

 10:

Ă&#x201C;pera PrĂŞt Ă Danser Paseo de GrĂ cia, entre Gran Via y Ronda de Sant Pere '071+ &',< %++'03 ,&

GRAN VIA   

 "

 

con ambientaciĂłn especial. El espacio central serĂĄ uno de los mĂĄs populares, con opciones lĂşdicas y gastronĂłmicas y la guinda del chef Carles Gaig preparando un menĂş de quesos de Suiza para comensales elegidos por sorteo. En Provença, del paseo hasta Pau Claris, se concentrarĂĄn instituciones y organizaciones, con estands musicales del conservatorio del Liceu y el Auditori. Y en la misma calle, entre paseo de GrĂ cia y rambla de Catalunya, convivirĂĄn el estand de Modafad y escuelas de diseĂąo, asĂ­ como actuaciones de disyĂłqueis y una performance de graďŹ teros.

DesďŹ les y coros Otro epicentro de actividad bullirĂĄ en el llamado espacio Ă&#x201C;pera PrĂŞt Ă Danser, en el paseo, entre Gran Via y ronda de Sant Pere, con un montaje audiovisual con coros de los dos genios, aportados por el Liceu, danza, desfiles y diseĂąos exclusivos para cada Ăłpera que posteriormente se subastarĂĄn.

La gastronomĂ­a de autor serĂĄ protagonista, con degustaciones gratis o solidarias

PASEO DE GRĂ&#x20AC;CIA

los detalles

FUENTE: The Shopping Night Barcelona

PLAZA DE CATALUNYA

INFOGRAFĂ?A: FRANCINA CORTĂ&#x2030;S

Por Ăşltimo, solo por invitaciĂłn, el Palau Robert, acogerĂĄ el espacio Valhalla, con actuaciones y degustaciones toda la noche. En paralelo, los hoteles de la zona se volcarĂĄn en acciones para acercarse al pĂşblico: el Alma, una degustaciĂłn de pan y aceite de oliva, jazz y churros con chocolate; el Majestic contarĂĄ con Ăłpera en directo desde los miradores de su fachada (21.00 y 22.00 horas) y ofrecerĂĄ al pĂşblico cava y un aperitivo de Nandu Jubany; el Mandarin con el platillo ofrecido a pie de calle por Carme Ruscalleda; y otro tanto, con ďŹ nes solidarios, presentarĂĄ tambiĂŠn MartĂ­n Berasategui desde su restaurante en el Condes de Barcelona. Amadrinada por Montserrat MartĂ­, y con JosĂŠ Corbacho como protagonista de los carteles publicitarios, la Shopping Night ejercerĂĄ tambiĂŠn de reclamo turĂ­stico, ya que asĂ­ lo han promocionado los hoteles entre sus clientes. Unos y otros se mezclarĂĄn con gigantes ataviados como personajes de las principales piezas, proyecciones y muchas mĂĄs sorpresas (www.thes hoppingnight.com). H


Impreso por Carlos Rodriguez Gros. Prohibida su reproducción.

42

VIERNES 29 DE NOVIEMBRE DEL 2013

Conexión a internet: http://www.elperiodico.com

Cosas de la vida GRAN BARCELONA Iniciativa de promoción económica en la capital catalana

Actuación de un tenor del Conservatori del Liceu desde un mirador del Majestic.

Un jinete y su caballo participan en la exhibición hípica realizada en el tramo de Rosselló, anoche.

Numerosos barceloneses participan en los montajes del tramo central del paseo.

La cocinera Carme Ruscalleda sirve el tradicional caldo a las puertas del Hotel Mandarín Oriental.

Las compras más líricas Miles de barceloneses toman las tiendas y montajes Un corte eléctrico en el tramo central del recinto gratuitos del paseo de Gràcia a ritmo de ópera desluce algunos de los actos más populares PATRICIA CASTÁN BARCELONA

úsica, copas, fiestas, moda y compras se aliaron anoche en el paseo de Gràcia para abrir la veda de la temporada navideña con cierta euforia. Lo que en cuatro años ya ha cuajado como tradición local, la Shopping Night, volvió a ejercer de catapulta para sacar a los barceloneses de casa en una noche llena de actividad que devuelve el pulso a una ciudad en tiempos de crisis. No habrá balance de ventas hasta dentro de unos días, pero el objetivo esencial, la promoción del paseo y sus negocios, el reencuentro con barceloneses que creen que ese eje de oro es coto turístico, se cumplió sobradamente, pese a los problemas organizativos y a un corte de luz en el tra-

M

mo central que empezó hacia las diez de la noche y al cierre de la edición no se había solucionado. Desde media mañana camiones y grúas habían tomado los tramos cerrados al tráfico, de Rosselló a Mallorca (incluida Provença), y de la Gran Via a la ronda de Sant Pere, para levantar las carpas y espacios que por la noche se convirtieron en escenarios principales de una velada de compras que este año se inspiró, estética y artísticamente, en la ópera, y en el recuerdo de Verdi y Wagner con motivo del bicentenario de su nacimiento. Un montaje que va creciendo año tras año en actividades y que contó con el apoyo de seguridad de 80 mossos y guardia urbanos desplegados en la zona, aunque se echaron de menos más cortes de tráfico para canalizar los ríos de gente.

Las degustaciones de los restaurantes de los hoteles registraron las mayores colas de la ‘Shopping Night’ El lujo apenas estuvo representado entre 61 tiendas que ofrecieron descuentos y sorpresas al público

Entre los casi 90 establecimientos participantes (una cifra estabilizada), la mayoría fueron tiendas (61), sobre todo para el gran público (Mango, H&M, Zara, Benetton, Bimba&Lola, Sony, Nespresso, Intimissimi...), con escasísima presencia de negocios de lujo, entre los que destacaron Tiffany&Co y Santa Eulàlia. El carácter histórico de esta última y su implantación entre la clientela local hacen que la casa convierta la cita en una celebración para sus visitantes. MENÚS ESPECIALES / Un total de 16 res-

taurantes ofrecieron menús especiales o a precios algo más ajustados o tuvieron algún pequeño detalle con sus clientes, mientras que 11 hoteles aportaron cócteles y degustaciones gratuitas o a precios solida-

rios, como el tradicional caldo que sirvió Carme Ruscalleda a las puertas del Mandarín Oriental. Las colas se repitieron ante toda la oferta gratuita, como las más de 1.000 pizzateguis y mini hamburguesas repartidas desde el puesto de Martín Berasategui ante el Hotel Condes de Barcelona, donde tiene restaurante, o frente al Majestic, que distribuyó un millar de copas de cava y tapas de Nandu Jubany, su chef estrella. Este hotel se convirtió, por iniciativa particular, en gran protagonista de la noche con las dos actuaciones desde los miradores de su fachada de un tenor y una soprano del Conservatori del Liceu, que acabaron haciendo cantar el brindis de La Traviata a los cientos de embelesados asistentes. Fue un momento mágico en una noche con más disyóqueis en


Impreso por Carlos Rodriguez Gros. Prohibida su reproducción.

VIERNES 29 DE NOVIEMBRE DEL 2013

LLL ALBERT BERTRAN

PLENO DEL CONSEJO MUNICIPAL

La cuestión de confianza a Trias abre una era de ácida oposición PSC, PP e ICV suman fuerzas contra la nueva alianza que forman CiU y ERC CARLOS MÁRQUEZ DANIEL BARCELONA

La Font Màgica ya tiene página web El Ayuntamiento de Barcelona ha creado una nueva web sobre la Font Màgica para informar de toda la actualidad de esta emblemática instalación, que cada año recibe alrededor de 2,5 millones de visitantes, y que será el escenario el próximo 31 de diciembre de los actos de celebración de Fin de Año en Barcelona, pensados como una gran postal de la ciudad para consumo internacional. La dirección www.bcn.cat/font magica está on line desde esta semana y se pueden consultar informaciones como los orígenes e historia de la fuente, la trayectoria y evolución desde su inauguración en 1929, datos actualizados sobre el funcionamiento, horarios e información de actualidad. La web está disponible en catalán, castellano e inglés.

La Font Màgica fue construida con motivo de la Exposición Universal de 1929 por Carles Buigas en el lugar donde estaban las cuatro columnas de Josep Puig i Cadafalch derribadas en 1928 por la dictadura de Primo de Rivera y que ahora han vuelto a Montjuïc. Es el elemento principal del conjunto de cascadas y estanques del eje de Maria Cristina, que va desde el Palau Nacional hasta la plaza de Espanya en Montjuïc. ICONO DE LA CIUDAD / La Font Màgica

y, por extensión, el conjunto monumental del eje de Maria Cristina ha sido elegido como el gran icono barcelonés por un jurado convocado por EL PERIÓDICO, que valoró las propuestas de los lectores y de 10 expertos que propusieron otros tantos escenarios barceloneses. H

las tiendas y estands que ópera. Exhibiciones hípicas en el tramo de Rosselló y desfiles de Modafad en la Gran Via fueron actos para el gran público, aunque en la práctica todo el mundo se entregó a recorrer el paseo y curiosear. Algunos se quejaron por los estands de acceso restringido a invitados, que limitaban la oferta. FRENAR LA MARABUNTA / Otros opta-

ron por imponer precios simbólicos de aperitivos y cañas para frenar la marabunta. En el estand de Quesos de Suiza, el chef Carles Gaig cocinó para algunos invitados y para el público ganador de un concurso desde su web, mientras la firma despachaba quesos a la multitud. En paralelo, algunos miles de invitados accedieron a otro espacio festivo, en el Palau Robert, donde la discoteca Sutton puso la banda sonora. A medianoche, la larga velada programada hasta la una de la madrugada arrojaba ambiente de fiesta y no pocas bolsas de los que aprovecharon las rebajas adelantadas, con algunos actos pendientes a falta de saber si el restablecimiento del suministro eléctrico lo permitiría. H

El alcalde asumirá hoy el desgaste para poder aprobar las cuentas del 2014 cuentro con vecinos. Seguro que tomó buen nota de que debe centrarse en la lucha de los barrios humildes. El PP, por su lado, alimentado por su rechazo al proceso soberanista, sacará la pintura de camuflaje para cargar contra el pacto entre CiU y ERC, fuerzas que en el último barómetro sumaban el 28% de intención de voto mientras que el resto de fuerzas hoy representadas se quedaban en el 15% y los indecisos ascendían al 50%. Fernández Díaz inició la contienda ayer mismo al solicitar una junta de portavoces extraordinaria a primera hora de hoy, previa al pleno que empieza a las diez de la mañana. Junto con PSC e ICV-EUiA, so-

uando uno ya no tiene nada que perder, se vuelve imprevisible a ojos de su adversario, más peligroso, más audaz. Tras dos años y medio en los que CiU ha podido trampear la menor minoría de la historia de la ciudad, con 14 de los 41 concejales que forman el pleno, hoy arranca una nueva etapa, sin cortapisas, con las cartas sobre la mesa, más agresiva, ya pensando en posibles alianzas de cara a las elecciones de mayo del 2015. UpB, la marca barcelonesa de ERC, votará a favor de los presupuestos del 2014, evitando así que Xavier Trias se quede solo. Es más ARCHIVO / FERRAN SENDRA un gesto político que la solución a un problema, pues el trámite no se superará porque PSC, PP e ICV-EUiA, que suman 25 ediles, disponen de una mayoría que no siempre saben administrar. Se dará paso a la primera cuestión de confianza de la democracia, un mecanismo legal que permitirá al gobierno tener las cuentas aprobadas en el plazo de un mes. ¿Pero le resultará tan fácil? Trias apenas ha sufrido desgaste en el tiempo que lleva desempeñando el cargo de alcalde de Barcelona. Hasta hace pocos meses, tenía como escudero en la sombra a Alberto Fernández Díaz, con el que solo chocaba en asuntos de identidad nacional. En la banca- 33 Trias y Portabella, en una foto del 2011. da socialista se produjo un relevo hace año y medio que situó a licitarán a CiU que «certifique» que Jordi Martí, exdelegado de Cultura no se han producido cambios en la en tiempos de Hereu, como jefe de la propuesta de presupuestos que fue oposición. Le costó adaptarse al tra- rechazada en la comisión de Econoje, pero ya ha protagonizado frases mía la semana pasada. Si así fuera, de esas que levantan tímidos abu- a su modo de ver –el pacto con ERC cheos, como cuando miró a Trias en se anunció esta semana–, el proceun pleno y le espetó: «Levántese y ha- so debería quedar invalidado, y el alble de una vez». Enfrascado en la pre- calde no podría cumplir su palabra campaña de las primarias para ele- de empezar el 2014 con las cuentas gir candidato del PSC, ahondará en aprobadas. Un portavoz municipal ese tono ácido que consiga devolver detallaba ayer que el pacto con Esla confianza a su electorado. «Sois so- querra «es compatible» con el redaccialistas pijos», le dijeron hace algu- tado inicial de los presupuestos que, nas semanas en Sant Martí, en un en- asegura, «no se ha modificado». H

C

iniciativa del ayuntamiento

43


Impreso por Carlos Rodriguez Gros. Prohibida su reproducción.

MIÉRCOLES 30 DE OCTUBRE DEL 2013

Conexión a internet: http://www.elperiodico.com

37

Cosas de la vida GRAN BARCELONA ARCHIVO / ELISENDA PONS

EL PERIÓDICO

33 Ambiente en las tiendas participantes en la edición del año pasado de la Shopping Night del paseo de Gràcia. 33 De Laiguana, Martí y Corbacho, ayer, con el cartel publicitario.

ENCUENTRO COMERCIAL Y LÚDICO EN EL EIXAMPLE

La ‘Shopping Night’ crece a ritmo de ópera para llegar a 50.000 visitantes La noche de compras del paseo de Gràcia ganará más tramos al tráfico para la celebración ciudadana PATRICIA CASTÁN BARCELONA

s la excusa perfecta para ir de tiendas porque casi todos los participantes lanzan descuentos, promociones o reclamos, y porque el horario se estira milagrosamente por un día hasta la una de la madrugada. Pero tras tres ediciones de invierno en pleno crecimiento, la Shopping Night o gran noche de compras del paseo de Gràcia se ha convertido sobre todo en un acontecimiento ciudadano de primer orden, donde la moda, la música, las fiestas y la gastronomía se abrazan por unas horas en la calle comercial más cotizada de la ciudad. Así que el siguiente paso, ganar espacio para atracciones ciudadanas y subir el listón de afluencia era casi obligado. El próximo 28 de noviembre esperan superar los 50.000 visitantes, con más tramos centrales del paseo ganados al tráfico y la ópera como eje temático. El bicentenario del nacimiento de Verdi y Wagner ha inspirado muchas de las actividades que se adueñarán del eje esa noche, seis días después del encendido oficial de luces de Navidad. La ópera de moda, nombre oficial del despliegue de este año amadrinado por la soprano Montserrat Martí, se ha consolidado como escaparate promocional barce-

E

lonés, aunque muchos de los iconos comerciales de un paseo con un 40% de oferta de lujo le han dado la espalda. Serán muy pocas las firmas de élite que se suban al carro festivo y abran esa noche. Quienes así lo han decidido ven poca utilidad comercial para sus marcas, indiferentes a que se trata de una gran acción de ciudad, con el Liceu y el Auditori implicados en su territorio, entre otros. El cartel publicitario, a cargo de Jaume de Laiguana, está protagonizado por el actor José Corbacho. Pese a estas bajas, la mayor presencia de otros operadores más populares hará que la oferta global se mantenga similar al 2012, con unos 90 establecimientos participantes. Por contra, crecen los montajes en estands en plena vía pública, en los que se han volcado empresas, entidades sociales y culturales y patrocinadores. Todo ello se traducirá en tres grandes espacios de calle (ver despiece) para todos los públicos, más el bautizado como Valhalla, en los jardines del Palau Robert, de acceso restringido con invitación. ‘MARCA BARCELONA’ / La Shopping Night,

organizada por Amperson Consulting y promovida institucionalmente por Amics del Passeig de Gràcia con apoyo municipal, nació en el 2010 poniendo el foco en las tiendas

El lujo da la espalda al montaje del 28 de noviembre, que aúna moda, música, gastronomía y descuentos

algunos escenarios clave de la noche

1

ESPACIO ‘LA ÓPERA’ El tramo del paseo que va de Gran Via a ronda de Sant Pere albergará el espacio La Ópera, prêt à DanserClear Channel. El espectáculo principal combinará 10 coros de óperas, 10 danzas y 10 diseños de vestidos y zapatos que después serán subastados con fines benéficos. Diseñadores de Modafad y 080 vestirán a los participantes.

2

ZONA ‘LA TRAVIATA’ En la zona denominada La TraviataAnna de Codorníu, entre Provença y Mallorca, se abrirán tres espacios (LaTraviata, Il Trovatore y Rigoletto) también hacia los dos lados de Provença, con ambientación especial. El eje central será uno de los puntos más populares por su oferta lúdica y gastronómica.

3

ESPACIO ‘LA VALQUIRIA’ El tramo central del paseo entre Rosselló y Provença acogerá una exhibición ecuestre con nueve amazonas sobre sus caballos representando la cabalgata de las míticas valquirias, vestidas por diseñadores emergentes. Habrá tres funciones de 15 minutos, a las 20.00, 21.30 y 23.00 horas.

participantes, pero rápidamente se ha erigido en una plataforma para vender lo que se llama marca Barcelona. Así, la cita no solo es ciudadana sino que también cuenta con el apoyo de los hoteles participantes para darla a conocer entre sus clientes de esa fecha y de cara a otros países, calentando la idea de que la capital catalana es un destino de compras. Un hecho avalado por los resultados, ya que más de una cuarta parte de las ventas en España a viajeros extracomunitarios se concentran en el vial. El director de la noche de compras, Albert Garriga afirma que el encuentro –presupuestado en 170.000 euros, aunque el coste real sera «muy superior», gracias a intercambios y aportaciones desinteresadas– fomenta la «proyección de la ciudad». Su tirón queda claro también con la creciente representación gastronómica desde los hoteles y restaurantes alineados. A Carme Ruscalleda se le sumarán, entre más estrellados, Martín Berasategui, con platillos a precios simbólicos y fines solidarios. Y Carles Gaig, que ofrecerá un menú «sinfónico» en alianza con Quesos de Suiza (que también ofrecerá aperitivos) en el espacio La Traviata, aunque para acceder a la cena –gratis– habrá que participar en un concurso (www.facebook.com/ QuesosdeSuiza). H


ocio

JFK sólo para tus ojos. Tim Kring, con Dale Peck. Ediciones B.

19 euros. Ambientada en la guerra fría, esta ficción relata

Libros

Discursos (1960-1963)

5 años

realidad y ficción

Salvador Ruiz Rufino (edición y estudio). La Galera. 18,50 euros

Han pasado 50 años y aún emociona leer algunos de los discursos que JFK pronunció desde que fue proclamado candidato a la presidencia hasta su asesinato. Aunque se discrepe del mensaje, o no se olviden los claroscuros de aquel periodo, ha de aceptarse que los 22 textos que ha traducido, editado y anotado Salvador Rus en este libro son piezas perfectas de una literatura política concreta: la escrita para convencer y persuadir, para transmitir esperanza, para dar confianza a un país a veces temeroso, a veces desconfiado… Quedan ya en la historia aquel “preguntad, no qué puede hacer vuestro país por vosotros […]”, o el no menos famoso “soy berlinés”. Clases magistrales de un liderazgo inexistente en estas tierras.

en forma de thriller una conspiración dentro de otra. Un programa de la CIA para dotar a algunos cerebros de poderes superiores permite a Chandler Forrestal percibir el complot para asesinar a John Kennedy.

La suave superficie de la culata

JFK. caso abierto Philip Shenon. Debate. 24,90 euros

Antonio Manzanera. Umbriel. 16,50 euros

■ AunQue Se trate de una novela, se puede leer también como un libro de investigación, pues recrea detalles del trasfondo que rodeó el complot para asesinar a JFK. La tesis que se entrevera en el relato, sustentada en abundante documentación, apunta a la mafia, cuyos vínculos con el patriarca de los Kennedy, Joe, rompieron John y su hermano Robert cuando alcanzaron el poder político. Descarta Antonio Manzanera a la CIA como inductora y ejecutora del crimen y cuestiona que la autoría se le haya imputado a un perturbado solitario. Con todo, tantos años después, sigue el misterio.

■ MIL veCeS, en libros y películas, se ha contado lo ocurrido antes, durante y después de aquel 22 de noviembre de 1963 en Dallas (Texas). Pero las piezas nunca han encajado de forma satisfactoria. el periodista Philip Shenon se embarcó durante cinco años en su propia indagación, cuyo resultado son estas setecientas páginas esclarecedoras. Aunque su propósito inicial era desvelar los entresijos de la Comisión Warren, responsable de la investigación oficial del magnicidio de Kennedy, su acceso a material inédito y a testimonios desconocidos le ha permitido sacar a la luz nuevas revelaciones y pruebas ocultadas o destruidas, y seguir pistas –sobre todo, la reunión de Oswald con cubanos en México– desechadas en su día. un caso, pues, que sigue abierto, pero que esta obra, al atar bastantes cabos sueltos, ayuda a descifrar.

cine

CALIFICACIÓN: ★★★★★

‘blue jasmine’

conjunción de talentos

Director: Woody Allen. Producción: Letty Aronson, Stephen Tenenbaum, Edward Walson. Guion: Woody Allen. Intérpretes: Cate Blanchett, Alec Baldwin, Peter Sarsgaard

64

■ CCuAnDO uA ‘JASMIne’, una sofisticada y muy nerviosa neoyorquina, llega a San Francisco en busca de su hermana Ginger, ha dejado atrás toda su alocada vida de lujo y frivolidad. Desconcertada, sin marido, sin dinero y sin trabajo, se instala en casa de la sorprendida y bienintencionada Ginger. Apenas le da explicaciones, pero el modélico guion de Woody Allen va poco a poco descubriéndonos su pasado y las claves de su trastorno. La narración progresa alternando los dos tiempos, las dos ciudades, las dos vidas de Jasmine; hasta que de repente el peso de ese

pasado irrumpe en el presente, justo cuando parecía que las cosas podían empezar a ir mejor. Jasmine es una mujer neurótica y deprimida, pero también romántica y con un punto de vista dislocado acerca de la realidad y de sí misma. el espléndido retrato que se muestra en la película es el resultado del maravilloso maridaje conseguido entre la sabiduría del director y guionista y el talento descomunal de su actriz. el mejor Woody Allen de los últimos tiempos se plasma en los ojos, en la mirada de una superlativa Cate Blanchett. ■ José Manuel Escribano

interviu.es 18/11/2013

E2-LIBROS PROPUESTAS-1960 F.indd 64

15/11/13 12:25:56


comunicación

josé maría

noguerol Periodista

abba y el PsOe: vuelven

Grupo Zeta lanza La revista el Hormiguero 3.0 ■ Ya está en los quioscos La Revista El Hormiguero 3.0, una nueva publicación mensual editada por Grupo Zeta, tras un acuerdo con la productora 7 y Acción y Atresmedia. A la venta a partir del 18 de noviembre, la revista está basada en el famoso programa de televisión que presenta Pablo Motos.

Dirigida al público infantil y juvenil, La Revista El Hormiguero 3.0 reúne las anécdotas más divertidas del programa, los momentos más espectaculares, los secretos que se ocultan tras las cámaras y sus noticias más increíbles. La revista propone, además, trucos de magia

THe WeLLInGTOn CLuB (MADRID)

y experimentos para ensayar en casa de la mano de Jandro y Marron, así como secciones con las mejores frases del Hombre de negro, Arte a lo bestia, el cómic exclusivo Hormiguerías, protagonizado por los colaboradores del programa; Aprende inglés con Mario, chistes

e inventos, entre otros muchos contenidos. Con 68 páginas y un precio de 2,95 euros, La Revista El Hormiguero 3.0 está dirigida por Mireia Blasco, quien también está al frente de las publicaciones infantiles de Grupo Zeta Boing, Cartoon Network Magazine y Geronimo Stilton Revista Oficial.

BARCeLOnA

moda y ópera

un paseo por las nubes ■ unA eXCLuSIvA llave negra abre las puertas del paraíso. es la atractiva forma de acceder a este recién inaugurado club

privado, situado en la séptima planta del famoso hotel Wellington de la capital. Se trata de un salón privado, íntimo y tranquilo, con un servicio muy personal y una cuidada decoración en la que destaca una magnífica biblioteca con incunables, o magníficas terrazas con jardines verticales aptas para fumadores. un espacio cinco estrellas.

■ LA CuARTA edición de The Shopping night Barcelona 2013 tendrá lugar el próximo 28 de noviembre y como novedad impregnará de ópera los comercios y establecimientos del Passeig de Gràcia de Barcelona y sus calles colindantes. un auténtico festival de moda,

gastronomía, cultura, arte y ocio, donde no faltarán espectáculos de opera, ballet y moda. el leitmotiv de esta nueva edición viene marcado por una conmemoración muy especial dentro del mundo de la música. este año se celebra el bicentenario del nacimiento de dos de los más grandes –y a la vez opuestos– compositores de la historia de la ópera, Giuseppe verdi y Richard Wagner. en el cartel, el auténtico protagonista ha sido el actor José Corbacho.

Las frases que pretenden convertirse en titulares se cargan a sí mismas de estulticia: casi el mismo día que Rubalcaba decía “ya hemos vuelto”, imitando así a esos presentadores de televisión que se van cuando se emite la publicidad que paga sus sueldos, y vuelven cuando esta cesa, el grupo de música pop Abba anunciaba su posible vuelta a la escena el próximo año, justo cuando se cumplen cuarenta de su fundación y de su primer éxito, Waterloo. No se trata de buscar analogías más o menos simpáticas, ni ocurrencias de tipo marxiano –“y dos huevos duros”–, para explicar por qué determinadas noticias se acompañan una a otra, en el contexto informativo de la dramática situación de las islas Filipinas asoladas por un tifón. Porque la conferencia del PSOE tuvo una importante y excelente puesta en escena, desde el “socialistas”, que imita un poco al “populares” del PP pero le gana por una dirección de arte impecable al apostar por la caligrafía, hasta la traca final con Rubalcaba rodeado de personas en el escenario. Era elegante y moderno en las formas; los contenidos son otra cosa. No hay estética sin ética, que diría el maestro Valverde, pero tampoco impacto de comunicación sin la llamada de atención de la retórica clásica (atentum parare). Por eso los socialistas recibieron réditos de la conferencia, nostalgia de estética, de la misma forma que Abba puede volver a arrasar en las listas de éxitos musicales. Pero la comunicación, en política, siempre necesita adjetivos, ideas. interviu.es/opinion

18/11/2013 interviu.es

E2-LIBROS PROPUESTAS-1960 F.indd 65

65

15/11/13 12:26:30


Impreso por Carlos Rodriguez Gros. Prohibida su reproducción.

4

Viernes. 29 de noviembre de 2013 • LA RAZÓN

Cataluña Fotos:Miquel González/Shooting

Las tiendas organizaron diferentes actividades para atraer a los compradores que salieron a la calle

La recién inaugurada tienda de Prada fue uno de los nuevos atractivos de la Shopping Night

La ópera era el «leit motiv» de la edición de este año y los recitales se sucedieron El paseo de Gràcia volvió a ser un hervidero de gente

Éxito de la Shopping Night Las tiendas de paseo de Gràcia y sus alrededores volvieron a abrir hasta la madrugada Carlos Sala

BARCELONA- La noche tiene un encanto especial. Tal vez es que la luna influye tanto en las mareas como en el ánimo de las personas, o que la luz artificial no sólo ilumina la oscuridad, sino que lo ilumina absolutamente todo, pero la gente parece más alegre de noche. Tal vez no, pero lo parece. Ayer, al menos, en el paseo de Gràcia y alrededores, no parecía haber ni una persona triste paseando por sus calles. La nueva edición de la «Shopping Night» volvió a confirmar el

éxito de la convocatoria y todas las tenían delante. La ópera, dentro previsiones hacen suponer que se del bicentenario del nacimiento superarán las 40.000 personas del de Wagner y Verdi, era el «leit moaño pasado. Los comerciantes tiv» de la noche, y hubo muchas que se habían apuntado a la ini- referencias, como recitales de ciativa se mostraban optimistas a cantantes, pero en la variedad está primeras horas. A pesar de que la el gusto y hubo un poco de todo. mayoría de gente sólo daba vuel- Por ejemplo, podías ver a Alaska y tas con curiosidad, sí que había Mario Vaquerizo pinchar en la muchos que aprovechaban este tienda «Liu Jo» o quedarte perplehorario extendido para hacer sus compras. Algunos no lo tenían 100 ACTIVIDADES previsto y al final no lo La ópera fue el eje de las podían evitar. Sí, esto siempre pasa. Y había decenas de actividades que se otros que hasta ya tie- organizaron durante la noche nen sus regalos de Navidad escondidos en el armario a estas horas. Siempre jo ante las exhibiciones de cabaestá bien adelantarse a posibles llos en plena calle o con los desficontratiempos futuros. les de moda del 080. A las doce de Las tiendas abrieron hasta la la noche ya se mostraban las priuna de la madrugada y organiza- meras señales de cansancio, pero ron más de 100 actividades para todavía quedaban los últimos amenizar la noche. Algunas deba- resquicios porque todo el mundo jan perplejo a los transeúntes, que sabe que lo mejor de las fiestas ni siquiera se esperaban lo que siempre es al final.

La música, fuese clásica o no, fue la absoluta protagonista de la noche demostrando que entre bailar y comprar no hay tanto

No sólo había curiosos en las calles, muchos aprovecharon para comprar, que es de lo que se trataba


BARCELONA

La nit de les compres, el glamur i l’òpera també va remarcar la difusió internacional que se’n farà de l’esdeveniment a partir d’una acció conjunta amb el Gremi d’Hotels, i del nou sistema de compra mobile a partir de l’aplicació Windows Shopping.

Abanderats de luxe

Si sou shoppers o amants de les compres potser us interessarà una nova experiència relacionada amb les compres que va encara molt més enllà. Es tracta del shopping nocturn, que només és possible un cop l’any, quan Barcelona acull The Shopping Night. I això serà el proper dijous 28 de novembre, de 20h a 1h. Però no només es tracta de comprar de nit. Es tracta de viure una sensació única i per això el Passeig de Gràcia es convertirà per una estona en un palau d’òpera, per celebrar el bicentenari del naixement dels compositors Giuseppe Verdi i Richard Wagner. El Palau Robert serà el Valhalla, inspirat en Wagner, i acollirà la recepció oficial i la part alta de Passeig de Gràcia contindrà quatre escenaris.

A l’Espai La Valquíria (entre Rosselló i Provença), hi haurà una exhibició d’amazones i cavalls inspirats també en l’obra de Wagner.

Passeig de Gràcia i Rambla Catalunya), serà l’escenari més jove amb presència de Modafad, 080 i les escoles de moda de la ciutat.

A l’Espai La Traviata – Anna de Codorníu (entre Provença i Mallorca) amb estands de patrocinadors i d'entitats col·laboradores de l’esdeveniment, serà un dels punts de trobada més atractius per al públic assistent ja que serà l’espai més lúdic i gastronòmic de tot el conjunt, i on el cuiner Carles Gaig oferirà un menú simfònic.

Finalment a la part baixa de Passeig de Gràcia (entre Gran Via i Ronda Sant Pere) hi haurà l’Espai L’Òpera, Prêt à Danser – Clear Channel, on s’hi veurà un espectacle de música d’òpera, ballet i moda.

L’Espai Il Trovatore (Carrer Provença, entre Passeig de Gràcia i Pau Claris), comptarà amb presència d’institucions com el Liceu o l’Auditori, i organitzacions del tercer sector. I finalment, l’Espai Rigoletto (carrer Provença, entre

10 · www.latorredebarcelona.com / www.facebook.com/latorredebarcelona

Albert Garriga, director de l’esdeveniment, va destacar en la presentació que catorze dissenyadors emergents seran els autors dels vestits de les amazones i els maillots i sabates de les ballarines. Totes aquestes peces seran subhastades després de l’esdveniment “i els guanys s’aportaran al Casal dels Infants, Fundació Codespa i la Marató de TV3”. Garriga

L’esdeveniment compta amb padrins de primera línia. Per començar Montserrat Martí Caballé, madrina de l’esdeveniment, que ha destacat el paper que tindrà la música en la nit de les compres: “serà una nit molt especial: l’atractiu per la música atraurà molta gent”. Un altre abanderat és José Corbacho, que aporta la seva imatge al cartell de TSNB 2013, i que ha destacat la necessitat de “bellugar la ciutat”.

Qui paga la factura? A preguntes dels periodistes, Albert Garriga va contestar que l’esdeveniment s’autofinancia per mitjà de les aportacions dels establiments participants (uns 90) i els patrocinadors. Les grans xifres aportades es resumeixen en una previsió d’afluència de 50.000 persones, i amb un pressupost de 170.000 euros. Segons Garriga “el cost real és molt més elevat si es tenen en compte els intercanvis i aportacions desinteressades d’entitats, empreses i particulars”.


4 LA VANGUARDIA

V I V I R

MIÉRCOLES, 30 OCTUBRE 2013

OCIO su grupo a esta proposición: “El nivel de civilización de una nación se puede medir por el trato que dispensa a los animales”, dijo Rull antes de sentenciar que con propuestas así “Catalunya se parece más al resto de Europa”. Oriol Amorós (ERC) recordó la evolución histórica que la defensa de los derechos de los animales ha tenido en Catalunya, refiriéndose no sólo a la prohibición de las corridas de toros, sino

Los promotores de la iniciativa creen que no levantará tanta polémica como el veto a las corridas

Un domador de tigres en un circo instalado en Barcelona antes de la prohibición municipal de espectáculos con animales salvajes

ARCHIVO

CiU, ERC, PSC, ICV y CUP presentan una proposición para cambiar la ley y prohibir los espectáculos circenses con fieras en Catalunya

Sin animales en los circos

U

BARCELONA Redacción y agencias

na nueva modificación de la ley autonómica de Protección de los Animales prohibirá a los espectáculos de circo utilizar animales en sus números a partir del 2014 a fin de evitar malos tratos y sufrimientos. Esta es la consecuencia de la propuesta conjunta presentada ayer en el Parlament por CiU, PSC, ERC, ICV-EUiA y CUP. La amplísima mayoría política que avala esta iniciativa, que proviene de un compromiso preelectoral adquirido con las entidades animalistas, y en concreto con Libera, garantiza su próxima aprobación, con lo que Catalunya se convertirá en la primera comunidad autónoma que legisla sobre esta cuestión. La proposición de ley extiende la protección de los animales consagrada en la ley a “los espectácu-

los de circos con animales” e incorpora la prohibición de instalación de estos circos en todo el territorio de Catalunya. El debate en el pleno del Parlament difícilmente se producirá antes de febrero del año que viene. Esta iniciativa volverá a modificar la ley de Protección de los Ani-

La noche de compras del paseo de Gràcia de este año rendirá homenaje a los compositores Giuseppe Verdi y Richard Wagner, y dedicará su cuarta edición al mundo de la ópera. La noche del 28 de noviembre, los comerciantes del paseo más señorial de

cordaban ayer algunos de los diputados de los grupos que defienden esta propuesta, en este momento sólo queda un circo de este tipo en Catalunya, aunque hace más de un año que no actúa en esta comunidad. Josep Rull (CiU) parafraseó a Gandhi para justificar el apoyo de

Una prohibición vigente en un centenar de municipios ]Carlos López, presidente

de la entidad animalista Libera, destacaba ayer que 99 de los 133 municipios españoles que, por la vía de sus ordenanzas locales, han prohibido ya los circos con animales, son catalanes. Desde hace una decena de años muchos ayuntamientos han ido aplicando esta prohibición. El pionero fue el de Castell-

La cuarta edición de la Shopping Night será un homenaje a la ópera LUIS BENVENUTY Barcelona

males como lo hizo en julio del 2010, cuando se prohibieron las corridas de toros en Catalunya. Los promotores de la actual propuesta creen que esta vez no habrá tanta polémica como con las corridas de toros, ya que la utilización de animales en los circos es ya una práctica residual. Como re-

la ciudad de Barcelona y de sus calles adyacentes se vestirán de gala para invitar a todos los barceloneses a espectáculos de danza, exhibiciones ecuestres, degustaciones gastronómicas, demostraciones de pintura en directo, sesiones de pinchadiscos mezclando la ópera con el house… Y, además, por supuesto, a visitar sus

Platja d’Aro, y entre los primeros en aprobar la prohibición están los de Blanes, Barcelona y Granollers. En la capital catalana esta medida se aprobó en el pleno municipal del 22 de diciembre del 2003, y se limitaba a los animales salvajes, no a los domésticos como perros, gatos o incluso caballos. El veto barcelonés al uso de anima-

negocios bajo la luz de la luna. Su extenso programa y los cada vez más cuidados espacios anticipan el salto que se presume en la Shopping Night de este año, sobre todo si se compara con aquella primera edición circunscrita a las aceras a la que acudieron 10.000 personas. Lluís Sans, presidente de la entidad de comerciantes Amics del Passeig de Gràcia, confía en superar la asistencia del año pasado y recibir más de 50.000 visitantes. El director de The Shopping Night Barcelona, Albert Garriga, dijo ayer en la presentación que espera que se repita el número de establecimientos del 2012, unos noventa. El Ayuntamiento mues-

les en el circo provocó encendidas polémicas. El Ayuntamiento tuvo que escuchar todo tipo de críticas a la contradicción de tomar una medida así y, a la vez, mantener abierto un zoológico y permitir la venta de animales en la Rambla. Esta última circunstancia quedó resuelta –mal y con una fuerte controversia– algunos años después.

tra cada una año una creciente colaboración. El objetivo es reforzar el vínculo entre el paseo de Gràcia y la ciudadanía. Hace ya años que un analista definió como ramblalización el proceso por el cual los vecinos de siempre dan la espalda a un espacio urbano tradicionalmente querido, un espacio que dejan de visitar y que, a la postre, sólo es usado por turistas, que se convierte en un parque de atracciones sin espíritu. El paseo de Gràcia ofrece joyas exclusivas y camisetas al alcance de todos los bolsillos, y no quiere que los barceloneses abandonen la costumbre de pasear entre la casa Batlló y la Pedrera.

también al hecho de que el Código Civil catalán “sea el primero en reconocer que los animales no son cosas, sino seres con capacidad de sentir y que han de disponer de derechos y protección”. Según Amorós, esta medida se justifica por “la larga serie de denuncias de malos tratos” y por factores como la itinerancia, la explotación y el abandono de los animales cuando no están en condiciones de ser utilizados. En la misma línea, Jordi Terrades (PSC) destacó que una sociedad culta también se tiene que preocupar por el bienestar de los animales”, y calificó de “anacronismo” los espectáculos circenses con fieras. Por su parte, Hortènsia Grau (ICV-EUiA) señaló que, en materia de protección de los animales, Catalunya avanza “mucho más deprisa” que el resto de España, aunque precisó que queda mucho camino por recorrer en aspectos como el de los pájaros cantores, la venta de animales y ciertas tradiciones –los correbous y los embolats– muy arraigadas en determinadas zonas de Catalunya, como las Terres de l’Ebre. De hecho, únicamente los portavoces de ICV-EUiA y la CUP se pronunciaron ayer abiertamente a favor de la prohibición de los correbous, una cuestión por la que CiU, PSC y ERC procuran pasar siempre de puntillas. Numerosos países europeos han legislado en los últimos años en la dirección que ahora toma Catalunya. Sin embargo, la lucha por la prohibición de espectáculos de circo con animales ha sufrido también reveses, como el que le dio el Gobierno británico de David Cameron en el 2011 al dar marcha atrás en las intenciones del anterior ejecutivo laborista.c

Además, con esta cita, los comerciantes pretenden consolidar este paseo como un destino turístico de calidad. Una cuarta parte de las compras realizadas por extracomunitarios en toda España se realizan en este rincón de Barcelona. Aun así, el paseo de Gràcia todavía tiene margen de crecimiento, sobre todo como destino navideño de compras, como escapada de fin de semana de invierno para hacer unos regalos. Londres o Nueva York son, en este sentido, un referente. El 28 de noviembre las luces navideñas llevarán unos pocos días encendidas. La Shopping Night subrayará el paseo de Gràcia en el mapa del mundo, invitará a volver.c


CUMPLEAÑOS

LA VANGUARDIA 9

V I V I R

VIERNES, 1 NOVIEMBRE 2013

Alberto San Juan actor

45

Robert B. Laughlin Nobel de Física

63

Toni Collete actriz

41

Salvatore Adamo, cantante 70 Penn Badgley, actor 27 Roberto Dueñas, exbaloncestista 38 Natalia Tena, actriz 29

SANTORAL

Todos los Santos, Juliana, Juan, Sabas Marcelo, Diego, Vanesa, Severino

tró en la Zarzuela

príncipe de Asturias con una periodista plebeya y divorciada anterior no eran una broma. Que el Príncipe se casaba estaba claro, pero no tanto que Letizia Ortiz fuera la elegida. Algunas personas les habían visto juntos, pero la teórica incompatibilidad entre un heredero y una plebeya periodista y divorciada hacía difícil imaginar que el asunto iba a acabar en boda. El 1 de noviembre por la mañana se tomó la decisión de hacer público el compromiso ante la certeza de que de un momento a otro algún medio iba a adelantar la noticia. El Rey, que se encontraba en una cacería en Extremadura, dio el visto bueno y a las 19.30 h la nota se hizo pública y Letizia Ortiz entró para siempre en el olimpo de las princesas. El Príncipe, por entonces el único soltero entre los herederos de su generación, por fin se casaba tras un par de amores frustrados y algunos amoríos que no subieron de categoría. Cumplía, además, su propósito de hacerlo a los 36 años, la misma edad en la que se casó su abuelo Pablo de Grecia, aunque este lo hizo con Federica de Hannover, una joven de 20 años, pariente suya y de toda la realeza europea.

Don Felipe cumplió su propósito de casarse a los 36 años, la edad en la que lo hizo su abuelo Pablo

sión, al menos unos meses. No sabía la que le esperaba. No sólo en los días que pasaron hasta el 22 de mayo del 2004, fecha en la que se celebró la gran boda real, sino en todos los que han pasado hasta hoy, 1 de noviembre del 2013, cuando se cumple una década del anuncio de un compromi-

so que cambió para siempre la imagen de la Corona española. El 1 de noviembre del 2003 el Príncipe y su novia volaron a Praga para aislarse de lo que iba a pasar. Conforme pasaban las horas de aquel sábado festivo, se abría paso la evidencia de que los rumores que se habían disparado el día

El impacto por el anuncio de boda del Príncipe fue mayúsculo, pero no tanto como la sorpresa por la persona elegida. Desde ese mismo día, Letizia Ortiz no ha dejado de ser objeto de atención y no siempre con buenas intenciones. La llegada de una periodista a la Zarzuela no gustó a todo el mundo, aunque entonces las críticas fueron veladas y, además, estuvieron opacadas por un estado de euforia generalizada. Los que lamentaban que Letizia Ortiz no formara parte de la realeza o de las grandes familias se vieron frenados por quienes apoyaban la elección de una persona por sus méritos y no por su origen. Fueron los de hace diez años, unos días de vértigo. El príncipe de Asturias había dado el gran paso y Letizia Ortiz, para rabia de algunos y alegría de muchos, se iba a convertir en la esposa del heredero y futura reina. El 3 de noviembre, la pareja se presentó ante un grupo reducido de periodistas lanzando una proclama de amor y vocación de servicio y el día 6 tuvo lugar la petición de boda. Lo recordarán: aquel día, doña Letizia lanzó su divisa cuando tras ser interrumpida por su prometido, se hizo valer con su célebre frase: “Déjame terminar”. Aquel día empezó su reinado.c

DAVID RAMOS / GETTY IMAGES

Cristiano Ronaldo enseña su ropa interior Cristiano Ronaldo posa frente a una foto suya de 15 metros en slip, ayer en la galería de cristales del Palacio de Cibeles del Ayuntamiento de Madrid, alquilada por la firma danesa JBS Textile, de la que el futbolista es modelo

Demi Moore, divorcio cerrado Demi Moore (50) y Ashton Kutcher (35) han concluido el largo proceso de su divorcio, dos años después de su separación, y ya han firmado los documentos legales para presentarlos, informó ayer el New York Post. La pareja de actores se separó en noviembre del 2011, pero Kutcher no presentó la solicitud de divorcio hasta finales del 2012, mientras que Moore lo hizo en marzo. El diario recuerda que Moore está bien cubierta económicamente, y Kutcher es el actor mejor pagado de la televisión estadounidense. / Efe

MEHDI TAAMALLAH / GTRESONLINE / ARCHIVO

NACHO JUÁREZ

‘La Traviata’, de compras en el Liceu Con el brindis de La Traviata, se presentó en el Liceu la Shopping Night de Barcelona del 28 de noviembre. Fabiola Toledo, Loles León (foto), Susana Gallardo (Pronovias) y Mar Raventós (Codorníu) asistieron al acto.


LA VANGUARDIA 37

T E N D E N C I A S

VIERNES, 29 NOVIEMBRE 2013

ÀLEX GARCIA

Uno de los escenarios del paseo de Gràcia, frente a la Pedrera, donde se interpretó ópera

MANÉ ESPINOSA

Luis y Sandra Sans, en la terraza interior de Santa Eulalia, puro Manhattan

ÀLEX GARCIA

XAVIER GÓMEZ

Carles Gaig fue un maestro con los quesos Appenzeller

MANÉ ESPINOSA

Noche de ópera y moda, imposible sin Monsita Martí

Degustación de aceite La Gramanosa en el hotel Alma

MANÉ ESPINOSA

Davinia Pelegrí y Oriol Elcacho llegan al Palau Robert

XAVIER GÓMEZ

Mario Vaquerizo, un momento tranquilo en Liu.Jo

Éxito multitudinario, anoche, de la cuarta edición de la Barcelona Shopping Night dedicada a la ópera

El paseo dio el do de pecho

JOSEP SANDOVAL Barcelona

V

alquirias y caballos, ropa y accesorios, aceite, quesos, cenas, sorteos, desfiles, descuentos. Al fondo, Verdi, Wagner y otras óperas de guardar. Cuartetos de música clásica, de jazz, artistas y modelos y hasta un enloquecido dj: todo en una noche, la de ayer. No era Nueva York, era Barcelona, con esa mezcla de glamur, sofisticación y un cierto aire de kermesse. El escenario era un rutilante paseo, el de Gràcia, con las recién puestas luces de Navidad y todo el aroma de un día de fiesta, donde parecía que todo iba a ser gratis, aunque, copas aparte y algunos descuentos, allí sólo se

ofrecía calor humano en cantidades industriales y muchas ganas de vender, aunque tendremos que esperar resultados para ver si las cajas funcionaron o fueron simplemente un elemento lúdico y decorativo más. La cita fue en el Palau Robert, calificado Espai Valhalla para estar a juego, aunque las Valquirias habían despegado media hora antes desde la calle de abajo. El arranque fue un tanto defectuoso: falla una organización que requiere más estructura y facilidad de acceso a un Valhalla que prometía mucho y cumplió lo justo. Lo mejor, el restaurante japonés Sushi shop de Guillem Barri. Llegaron Davinia Pelegrí (maravillosa en traje ídem de Teresa Helbig), y Oriol Elcacho super-

modelos, fantásticos, profesionales, guapos y amables, que ejercían de padrinos, un trabajo que nadie sabe exactamente en qué consiste. Así que a posar y sonreír. También hacía lo propio

Mario Vaquerizo colapsó el tráfico en Liu.Jo y Carlos Gaig hizo surtido de delicias al queso Montserrat Martí Caballé, ideal en este juego de tronos operísticos en que se desenvolvía presuntamente la irreal función de noche, en especial desde que apare-

ció José Corbacho, en puro estilo una-noche-en-la-ópera y una decena de sosias con su careta: divertido. Corbacho fue modelo para el póster de la gala que firmó Jaume de Laiguana, fotógrafo de cabecera de Shakira (pregúntenle dónde está la colombiana con Milan y verán como huye). La calle ya era un río que nos llevó hasta Gratacós, donde el alcalde Trias asistió al concierto ofrecido por el cuarteto de cuerda del Conservatorio del Liceu. Tras lo cual nada mejor que visitar la terraza interior de Santa Eulalia, puro Manhattan virgen, para tomar un cóctel Brand Bell de Bombay Saphire con Luis Sans, el gran jefe, y su esposa, Sandra, bella en azul eléctrico, aunque prefirieron un champán.

Carles Gaig, el genio de los fogones, preparó un menú sinfónico a base de las variedades queseras suizas Appenzeller. Y el endiablado Mario Vaquerizo llenó de vida y pinchó en la tienda de Liu.Jo, donde entrar era una hazaña y salir una heroicidad: nadie como él arrastra a las masas con su aire ingenuo, amable, bueno. Allí estaba Marisa Jara, realmente impresionante. En el hotel Alma ofrecían delicioso chocolate con churros y degustaciones de aceite de oliva de la Finca La Gramanosa con fondos de jazz. Y en el Majestic mientras Pedro Calavia y Ximena Agurto cantaban a Verdi, otro mago de la cocina, Nandu Jubany, ofrecía el macarrón de anchoa y vermut. Fantástico.c


| 10

Comerç

Pioners | El primer FabCafè d’Europa, a Barcelona

líniaeixample.cat

14 novembre 2013

Barcelona estrenarà el pròxim gener el primer FabCafè d’Europa, un establiment que oferirà els serveis d’una cafeteria i a la mateixa vegada permetrà fabricar petits estris amb impressores 3D. Aquest espai estarà ubicat al número 11 del carrer Bailèn de l’Eixample, dins de l’espai de coworking MOB (Makers of Barcelona).

Barcelona reconeix la tasca del comerç de l’Eixample » Els comerciants de la Concepció i Bacallaneries Masclans, premiats » Vicenç Gasca és guardonat amb el premi en honor a Albert González Redacció EIXAMPLE L’Auditori del Palau de Congressos de la Fira de Barcelona va ser l’escenari el passat 25 d’octubre de l’entrega dels premis Barcelona, la millor botiga del món, uns guardons creats l’any 1997 per l’Ajuntament i que tenen com a objectiu contribuir a dinamitzar i millorar la iniciativa comercial de la ciutat. En aquesta edició van ser guardonades les Bacallaneries Masclans, amb una parada al mercat de Sant Antoni, per la seva trajectòria històrica, i l’Associació de Comerciants del Mercat de la Concepció, per la seva tasca d’investigació comercial al barri de l’Eixample, mitjançant una enquesta realitzada entre els seus clients. Una de les novetats de l’edició d’enguany, la setzena des

Foto de família dels guardonats. Foto: Ajuntament

que van ser creats aquests guardons, era la creació del Premi Albert González a la tasca de contribució i coneixement del comerç de la ciutat, que enguany ha recaigut en Vicenç Gasca, president de la Fundació Barcelona Comerç. “És un honor tant el premi com haver-ho rebut per primera vegada amb el nom de l’Albert González”, explica Gasca a Línia Eixample. L’alcalde Trias va recordar la figura del desaparegut

Més de 1.000 assistents a la passarel·la de Cor Eixample

MODA4L’Eix comercial Cor Eixample va celebrar el passat dijous 7 de novembre la sisena edició de la Passarel·la de Moda al Carrer. “La temàtica d’enguany era la tardor, i vam convertir la passarel·la en un bosc de tardor amb molsa, fulles i flors”, comenta a Línia Eixample Elisabet Prat, dinamitzadora de Cor Eixample. Durant la desfilada es van fer un total de 16 passis de moda, amb models professionals

que presentaven la roba dels comerciants locals. Des de Cor Eixample es calcula que més de 1.000 persones van assistir a la passarel·la de moda, i asseguren que els botiguers “van quedar molt contents” amb aquesta iniciativa. Aquest acte s’emmarca dins la campanya BCN Moda al Carrer que la Fundació Barcelona Comerç està duent a terme a tots els eixos comercials de la ciutat.

Albert González, que durant més de quinze anys va estar al capdavant de la Direcció de Comerç. Aquests guardons reconeixen les iniciatives empresarials, de dinamització comercial o de sostenibilitat, entre moltes altres, dels comerciants de Barcelona. “La millor botiga és aquella on els que hi entren troben el que busquen, i els barcelonins troben allò que busquen a dins de la seva ciutat”, conclou Vicenç Gasca.

El Tapantoni omple de tapes el barri de Sant Antoni FIRA4Després de l’èxit de la darrera ruta de tapes celebrada el maig, el Tapantoni, l’Eix comercial Sant Antoni Comerç celebra una nova edició d’aquesta iniciativa gastronòmica pel barri de Sant Antoni. Des del passat divendres dia 8 i fins el pròxim 30 de novembre, 36 establiments del barri ofereixen una tapa amb una beguda pel preu de 2 euros. “El cap de setmana passat va ser un èxit total, va participar-hi molta gent i els establiments estaven complets”, explica a Línia Eixample Ramon Puig, dina-

mitzador de Sant Antoni Comerç. “Es van aribar a exhaurir alguns tipus de tapes a més d’un establiment”, afegeix Puig, que explica que esperen que aquest ritme es vagi mantenint. Els establiments participants al Tapantoni ofereixen una gran varietat de tapes. “No tot és salat, també pots trobar tapes dolces i fins i tot postres”, afirma Puig. Les persones que tastin les delicatéssen del Tapantoni podran votar la millor tapa al web santantonibcn.com.

La Shopping Night escalfa motors de cara a finals de mes

Barcelona viurà la seva Shopping Night el pròxim dia 28. Foto: Shopping Night

PRESENTACIÓ4La Shopping Night Barcelona 2013: l’Òpera de Moda, la nit de compres més important del Passeig de Gràcia, va presentar-se el passat 29 d’octubre a l’Hotel Alexandra. Aquesta edició de la Shopping Night compta amb la imatge de l’actor i director José Corbacho, que va ser el presentador informal de l’acte. Segons va dir Corbacho durant la gala, “cal bellugar la ciutat, que es facin coses, i que les que passin puguin durar més”. L’edició d’enguany de la Shop-

ping Night Barcelona, que tindrà lloc el pròxim dijous 28 de novembre, tindrà clares referències al món de l’òpera, ja que aquest any se celebra el bicentenari del naixement de Guiseppe Verdi i Richard Wagner. Les novetats d’aquest any “pretenen fer del Passeig de Gràcia un palau d’òpera”, segons va afirmar Albert Garriga, director de la Shopping Night, durant la gala. Montserrat Caballé, reconeguda soprano, va ser l’encarregada d’apadrinar l’acte de presentació.


100% yo dona 1 2

3

4 5

8 9

11

11

12

13 17

16 18

UNA NOCHE EN LA ÓPERA

11

19

21

82/ YO DONA.16 NOVIEMBRE 2013

20

22

1 Ambiente en el Gran Teatro del Liceo de Barcelona. 2 María Teresa Bertrand y Dolly Fontana. 3 Fabiola 10 Toledo y Loles León. 4 Rosa Porras y Bibi Prats, de Selvert. 5 Miquel Rodríguez, gerente del CCAM, con Samary Fernández, de YO DONA. 6 Eva Vilallonga y Rafael Soldevilla. 7 Damaris Castellanos, de Dry Martini, y Nacho Ducco. 8 Bárbara Barberá y Charo Romero, de Barberá Films. 9 Mar 15 Raventós brinda con Codorniú. 10 La soprano Rosario Tris en plena actuación. 11 Sabina Schladitz, codirectora de Amperson Comunicación, y 14 María Alfaro, de YO DONA. 12 Nuria Sardá. 13 Georgina Parés, de YO DONA, y Laura Muñoz, de Natura Bissé. 14 Mar Raventós, Luis Sans, presidente de Santa Eulalia, y Roger Guasch, director general del Liceo. 15 Carmen Valbuena, de Iberia, y Maite Díaz, de la Generalitat de YO DONA y BCN Shopping Night Catalunya. 16 Albert tomaron el Gran Teatro del Liceo para Garriga, director de rendir homenaje a La Traviata, en una ve- Amperson Comunicación. lada preludio de la gran noche de las 17 Álex Salmon, director de compras, cuya cuarta edición se cele- EL MUNDO de Cataluña. brará el 28 de noviembre. Y es que la 18 Yolanda Morea y Teresa ópera es la inspiración de esta iniciativa Copano, de Equipo Singular. 19 Óscar Rosales, de Pure de Amperson Comunicación. Más de Comunicación, y Maite 250 invitados escucharon arias a cargo Albéniz. 20 Montse del coro del Liceo, brindaron con Anna Dalmau, de Loewe, y Charo de Codorniu, comieron ostras de Fishh y Mora, de YO DONA. jamón de Montecasino, bebieron copas 21 Vanessa Catalán, de de Bombay Sapphire y degustaron un YO DONA. 22 Krizia cóctel de Singularis. El dj Kriss White Robustella y Manuel Bolaño, con un amigo. 23 María tomó las riendas de la fiesta en su último Rosa Cañeque y Laura Roca tramo, el más canalla... Por Charo Mora Umbert, de Valmont.

23

FOTOS: QUIQUE GARCÍA

7

6


FOTOS: QUIQUE GARCÍA

3

2

6

5

11

12

10

16

15

1 Miles de personas llenaron el Paseo de Gracia. 2 Mario Vaquerizo con Marisa Jara; Cristina Martínez Gijón, de YO DONA, y Erea Louro, del blog All that she wants. 3 La dj Annick Turiaf en el espacio de Bombay Sapphire. 4 La Traviatta, con Anna de Codorniu. 5 El chef Martín Berasategui en acción. 6 Xavier Trías, alcalde de Barcelona; Sandra Domínguez, directora de Santa Eulalia; Puri Arraut de Trías y Luís Sans, presidente de Santa Eulalia y presidente de la asociación Amics del Passeig de Gràcia. 7 Amazonas en plena representación ecuestre de Las valkirias. 8 Marta Michel, directora de YO DONA, y Mar Raventós, presidenta del grupo Codorniu. 9 El modelo Javier de Miguel con Míriam Pérez, del blog Honeydressing. 10 Marisa Jara. 11 Charo Mora, de YO DONA, con Montse Dalmau, directora de tiendas de Loewe Barcelona. 12 José Manuel Barceló, director general del Grupo Bacardí, y su esposa. 13 Samary Fernández, de YO DONA, con la familia Barri. 14 Paco Caro y Lorena Tamames, de Equipo Singular. 15 José Corbacho, imagen de la TSNB 2013, tras su actuación, rodeado de fans. 16 Alberto Fernández Díaz, presidente del PP de Cataluña; Marta Michel, directora de YO DONA, y Alex Salmon, director de EL MUNDO Cataluña.

YO DONA.14 DICIEMBRE 2013/ 91

Memoria TSNB 2013 - Anna Codorniu  

Memoria TSNB 2013 - Anna Codorniu

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you