Page 1

KAFT


2


INHOUD BUTO ABC PAGINA 22 HAJRAAN IN HET BUITENLAND PAGINA 12

LIK-OFF MET MOEF PAGINA 42 EN 43 HAJRAALUNCH PAGINA 7

5 6 7 8 10 12 16 17 18 20 22 26 28 30 33 34 36 38 39 40 42 44

RETSJAKTIONEEL VOORZITTERSWOORD HAJRAA LUNCH UITSPRAKEN GEVRAAGD & AANGEBODEN HAJRAAN IN HET BUITENLAND UITSPRAKEN OUDE BALLEN BBQ BUTOFOTO’S RODDEL JE RAAK/WIST JE DAT BUTO ABC ACTIEVE LEDEN UITJE 3X OP DE FOTO INTRO UITSPRAKEN VRAAG JE RAAK BUTOFOTO’S BEACHEN GRASTOERNOOIEN ABN AMRO LIK-OFF MET MOEF UITSPRAKEN

3


4


RETSJAKTIONEEL Voor sommigen was het weer een mooie beach-zomer, (al werkte het weer niet altijd even goed mee..) voor anderen een zomer helaas zonder volleybal. Maar voor iedereen is die zomer weer voorbij en gaan we aan een mooi nieuw seizoen beginnen! De teams zijn gemaakt en het zeilweekend is alweer geweest. Maar gelukkig hebben we nog het Binnentoernooi met supertof feest waar we van kunnen genieten. Het tranenbal is al in zicht. En een week later gaat het lustrum jaar van start! Kortom, weer genoeg leuks om onze volgende Tsjak! weer mee te vullen! Maar eerst even weer een opfrissing van wat geweest is, namelijk het BUTO, hajraalunch, oude ballen bbq, en nog veel meer! Veel leesplezier! Janine, JuliĂŤtte en Yvette

Agenda: 15-9 BITO 29-9 LUSTRUMDAG 5


Voor(zitters)woord Jantsje Hoi Hoi Hajranen! Alsof de spierpijn na de eerste trainingen niet erg genoeg was, liet het herfstige weer ook nog zien dat het binnenseizoen weer is begonnen. En aan ambitie ontbreekt het niet dit jaar: de eerste bruinverbrande Hajranen met hun beachtechnieken werden al weken geleden gespot in de zaal... Inmiddels is iedereen weer aan het trainen geslagen, worden de laatste strootjes getrokken bij de teamindeling en is de BiTo commissie al bijna zenuwachtig voor hun grote dag. De intro dit jaar was weer een groot succes: onze bestuursmail puilt uit van de mails, de stapel interesseformulieren is torenhoog en er komen 30 nieuwe mensen naar de recreantentraining. Tijdens de intro is de vriendschap met ABN ook weer verstevigd: blijkbaar was het erg gezellig in het beursgebouw... Er zijn al een aantal mensen overgestapt, wat hen 35,- en Hajraa 15,- heeft opgeleverd. Wees er snel bij, want de landelijke actie loopt nog maar tot 30 september! September gaat als vanouds een drukke maand worden, met als aftrap natuurlijk het Zeilweekend op 7-8-9 september. De week daarop is het tijd voor ons fameuze Binnentoernooi, als de wereld dan nog bestaat... Rampscenarios daargelaten zal de eerste competitiewedstrijd een week daarna starten, een week later gevolgd door de eerste thuisdag met Lustrumreceptie. Jaja, we zijn bijna jarig! Samengevat: succes met de spierpijn, tot gauw op de boot en wees lief voor de eerstejaars alstjeblieft. Oja: en we zoeken nog een nieuw bestuur! BESTUUR BIJ HAJRAA IS COOL! Dus kom even langs en wij hebben antwoorden op al je vragen. Want je kunt er serieus naast studeren en ALV’s zijn niet eng... En geef toe, diep in je hart wil jij ook eens het Hajraalied in kunnen zetten! Huj huj, Jantsje Mol Voorzitter 57e bestuur der E.S.V.V. Hajraa

6


Hajraa lunch

Juliette

Op een zonnige woensdagmiddag in mei kwamen Hajranen bijeen om eens samen te lunchen op het TU/e terrein. Een hajraashirt was verplicht zodat we goed reclame zouden maken voor het Buto. Een beetje volleyen en een gratis lunch, wat wil je nog meer?!

7


uitspraken HUIGJE: ZAAD HEEFT ECHT HET LEKKERSTE KONTJE VAN HAJRAA.

SANDER EN MOEF: KIDDO @ MOEF IN DE KLEEDKAMER: ZIJN JULLIE VAN VWO WERKWEEK? SANDER: NEE, HIJ HEEFT BORSTHAAR. MOEF: BORSTHAAR? IK BEN 30 JAAR. IK HEB KONTHAAR!

SIMON: IK WAS LAATST GAAN ZWEMMEN, TOEN HAD IK MIJN AUTO OP MIJN DAK GEZET...

MAGDA:

MAGDA: WIJ DOEN SOMS EEN SPEL DAT WE DE LELIJKSTE MENSEN VAN DE AVOND ZOEKEN... DAT IS VET MOEILIJK, WANT ER ZIJN KEIVEEL LELIJKE MENSEN!

8


9


gevraagd & aangeboden GEVRAAGD: AANVULLING VOOR D1 GEVRAAGD: SPEELSTERS VOOR D4

AANGEBODEN: BEACHVELDJES OP HET TU TERREIN

GEVRAAGD: BESTUUR! 10


GEINSPIREERD? tsjak@hajraa.nl

AANGEBODEN: KIM (D1) --> AANGEBODEN: EEN FEESTJAAR TER ERE VAN HAJRAA’S VERJAARDAG!

GEVRAAGD: TRAINER VOOR H6 (dinsdag)

GEVRAAGD: SNELLERE BBQ’ERS VOOR HET BITO 11


hajraan in het buitenland EEB

Na toch alweer meer dan maandje terug te zijn uit Lleida toch nog even een verhaaltje over mijn stage. Lleida, zul je zeggen, waar ligt dat? Lleida ligt ongeveer 100 kilometer landinwaarts vanaf Barcelona. Het is een leuk stadje met ongeveer 130.000 inwoners en een grote kathedraal op een berg midden in de stad. Het weer in Lleida is gemiddeld zo’n 36 graden geweest en omdat ze daar een landklimaat hebben is dat lekker warm (HEET!). Al op de tweede dag na mijn aankomst in Lleida was er een groot universiteitsfestival. Op de straten rond de universiteit verschenen verschillende barretjes. Mijn stagebegeleider had het geweldige idee om rond 11 uur (ontbijttijd in Spanje) op dat festival Paella te eten. Na een paar gin-tonics, wat daar een hip drankje schijnt te zijn, besloten we echter in een restaurant te eten (de Paella op de universiteit zag er toch niet heel erg goed uit). In dat restaurant heb ik de lokale delicatesse geprobeerd: slakken. Ik moet zeggen, het smaakte niet verkeerd. Vervolgens zijn we vrolijk verder gegaan met gin-tonics drinken, waarna ik (redelijk aangeschoten) in een ‘castell’, oftewel een menselijke toren, belandde. Uiteraard deed ik net mee aan de toren die instortte en toen moest de avond nog beginnen…

12


Na dat leuke begin van de stage moest er ook gewerkt worden aan mijn stageproject. Mijn project hield in dat ik wilde proberen om een auto passief te koelen wanneer de auto in de zon geparkeerd staat. Het was een vrij experimentele stage, maar erg leuk om aan te werken. De weekenden zaten vrij vol met bezoekjes, waaronder het bestuur dat een lang weekend naar Barcelona was gekomen. Buiten de bezoekjes aan alle mooie bezienswaardigheden en beachvolleyen op het strand hebben we ook een mooi recept ontwikkeld voor sangria (tegen een kleine vergoeding te verkrijgen bij het bestuur). Hieronder een aantal quotes om de sfeer een beetje weer te geven.

Quotes bestuursweekend Jantsje: Allen op ab! Wim: nee om de beurt Jantsje: wie gaat eerst? EEB: ik kijk wel.

13


Ab: ik zal jou es aandouwen EEB Haha EEB: dat is wel een beetje uit z'n kontext getrokken Witte: als je ver wil pissen en veel druk hebt moet je gewoon verticaal beginnen Eeb: holy fuck wat zitten er veel groenten in die sangria Eeb met kaartlezen: ik was precies waar ik dacht dat we zaten. Alleen iets te ver doorgelopen. Jantsje: even wachten ik maak een foto van die ganzen. Wim: eeb even wachten op gantsje Witte: als je van de grond uit kijkt spelen we tegen de klok in. Eeb: tom coenen is een beetje een kaartenhuis Wim: had je gezien hè dat ik kwam blokken Jantsje: ja dat kan ik zien ja Ab: en horen, en ruiken! Wim bij het beachen: ik zoek die met de dikste tieten uit en dan lel ik hem ertussen in. Wim: stefan heeft altijd wel een goed verhaal. Jantsje: ja daar ben ik ook ingetuind Witte: weet je waarom de zee zo zout is. Wim: omdat er niet genoeg suiker in zit? Witte: nee dat is vissenzweet. Jantsje: volgens mij meende witte het en wim niet. Witte: Voc heeft het ook ooit met Mariet gedaan. Jantsje: dat is dan toch al lang geleden. Witte: toen was ze nog niet zo charmant Jantsje: oh toen was ze nog geen voorzitter geweest Ab: ik zag op een keer een omgekeerde dalmatiÍr Witte: een met z'n hoofd aan de achterkant?

14


Een ander hoogtepunt was een weekend bergbeklimmen en boulderen bij La Riba met mijn flatgenoot en zijn vrienden. De eerste dag gingen we boulderen, maar we kwamen er al snel achter dat de Spanjaarden geen klimschoenen hebben in de maat 46. Met een beetje doorzettingsvermogen was het toch erg vet om te doen. De overnachting vond plaats in een berghut met een prachtig uitzicht over de kust van Salou. De tweede dag klimmen was ook erg leuk, hoewel mijn tenen waren al wel een klein beetje gevoelloos waren geworden van de dag ervoor. Al met al een erg tof weekend!

Vanuit mijn stage mocht ik deelnemen aan een conferentie over PCM, dat is het materiaal dat ik wilde gebruiken voor mijn stageporject. De universiteit waar ik voor werkte organiseerde deze conferentie. Het was erg leerzaam en er zaten veel leuke feestje bij. De afsluitende avond was een galadiner met daarna een groot feest. Na mezelf eerst vol gegeten in een 5-sterren restaurant, ging iedereen los op de dansvloer. Ik heb nog nooit zoveel verschillende dansstijlen door elkaar gezien. Na het feest ging iedereen met de bus terug naar het hotel. In onze bus wist ik echter iedereen te overtuigen om nog naar de discotheek te gaan (wat is zo’n microfoon in de bus toch leuk). Uiteindelijk was een gezellige en lange avond/nacht. De rest van mijn stage bestond uit: rosé drinken op het balkon, veel bezoekjes uit Nederland in de weekenden, elke donderdag gitaar spelen bij de rivier en daarna kebab eten, feesten in de dis- cotheek Excess, zwemmen, kei hard verbranden op het strand, veel uitstapjes naar Barcelona (aanrader!) en vooral vaak uit eten met de mensen van de universiteit. O ja en werken aan mijn project. De mensen in Spanje zijn erg gastvrij en erg gezellig. Ik heb erg veel contact gehad met de onderzoeksgroep waar ik in zat en daar voelde ik me ook gelijk welkom. Ook mijn huisgenoten waren erg tof en gastvrij. Kortom m’n stage was top! Adieu! (catalaanse voor: Houdoe, uit te spreken als adéoe)

15


uitspraken NITRO: ALS ZO’N DIK, VET WIJF AAN EEN LIAAN GAAT HANGEN, IS GEWOON DE VRAAG: KOMT DIE LIAAN OF DIE BOOM NAAR BENEDEN

VIOLI:

IN PRINCIPE, SLIK JE DAN GEWOON.

SGELE: ALS JE DOMMEL HET BOS IN STUURT, KOMT DIE TERUG MET EEN TRUFFEL INGE W:

IK GA OOK NOG EEN BIERTJE MEETRAINEN

PAKI TEGEN VIOLI: ALS JIJ EEN BROODJE REGELT, HEB IK WEL EEN WORSTJE VOOR JE... DAGMAR: WE WISTEN NIET HOE DIE KRULLENBOL HEETTE. PINO EN SANDRA: PINO: BEGINT NU WEL TE WAAIEN ZEG SANDRA: WAAR, BUITEN? LIZA EN ROOF:

LIZA: ZOU EEN KWAL SMELTEN ALS JE ER ZOUT OP GOOIT? ROOF: DENK HET NIET, WANT DIE LEEFT IN ZOUT WATER! 16


OUdeballen bbq In juni was er weer de jaarlijkse OB BBQ. Hier werd de wedstrijd Nederland - Denemarken uitgezonden wat voor een erg gezellige sfeer zorgde (tot het tegendoelpunt). Gelukkig maakten de speklapjes, rauwkost en borrelnootjes veel goed! Oude ballen, hartstikke bedankt weer voor deze organisatie. Het was erg gezellig!

17


buto foto’s

PROOST!

18


19


roddel je raak/ WIST JE DAT.. MOP VAN RODY: “LIGGEN TWEE BIERVILTJES OP TAFEL. ZEGT DE EEN TEGEN DE ANDERE: ‘MAG IK IN HET MIDDEN LIGGEN?’. ZEGT DE ANDERE TEGEN DE ENE: ‘HE! EEN PRATEND BIERVILTJE!’.” (GEBASEERD OP DE PIZZA’S GRAP) BIEBER, MAG DA OF MAG DA NI?! WIST JE DAT..: - WILMA VOOR EEN HALF JAAR WEG IS - HET OPVALLEND IS DAT VOC NU OOK WEG IS... - ER IN DE VAKANTIE WEINIG RODDELS DOORKOMEN.. - BROKJE EEN BUITENHAJRAALIJKE RELATIE HEEFT - HET BINNENTOERNOOI ER AAN KOMT - BINNENKORT HAJRAA JARIG IS

20


ANONIEME BRONNEN EN KLOKKELUIDERS GEZOCHT! HEB JE SCHANDELIJKE VERHALEN, ONWAARSCHIJNLIJKE RODDELS OF SIMPELWEG KLETSPRAAT, HELP ONZE ALBERT DEZE RODDEL PAGINA’S TE VULLEN MET DERMATOLOGISCH BEWEZEN EN WETENSCHAPPELIJK ONDERZOCHTE HALVE WAARHEDEN EN MAIL NAAR:

JEHEBTHETNIETVANMIJ@HAJRAA.NL

21


buto-abc

ymke

De A is van aandacht, want dat kregen we genoeg. Er kwam zelfs een team uit Brazilie. En dat is mooi, want dan hebben we gelijk de B van Brazilie. Dit team kwam met een nationale camera, wat nog mooier is want dan hebben we gelijk de C van camera. Nu zonder gezever. We hadden om en nabij de genoeg inschrijvingen we hadden hard gewerkt en met z’n allen om goed voorbereid aan de OBW te beginnen. Het weer deed natuurlijk toch wat het wilde en daar trokken wij ons dus niks meer van aan. De D is van de drankjes. Nadat we maandag met de commissie en wat nederige hulpjes crisis hadden ingericht, de slaaptenten hadden opgezet en de GHB spullekes neer hadden gezet mochten we genieten van de nodige drankjes, met name biertjes in het bubbelbad. Het was een dolle boel. De toon was gezet. Maar allemaal (op tijd) naar bed, want dinsdag is veldenbouwdag! De E is van erg koud. Want velden opbouwen in de regen is koud. Maar dan maak je er toch gewoon een feestje van met allemaal dolle hajraamensen. Genoeg hulp van geweldige hajranen zelfs in de regen. En zo gaat mn abc-tje hard net als ze velden die bijna allemaal al stonden. 22


De i is van een intensief potje voetballen met de oude ballen en de j van jolige cocktailworkshop, het programma van de dinsdagavond. Er waren genoeg rode kopjes van inspanning en tipsy-heid, alweer een dolle boel! Nieuwe talenten werden geboren en nieuwe roddels zijn ontstaan (waar ze al dan niet eigenlijk al ontstaan waren , maar ALWEER te goed geheim zijn gebleven, wasdanou?). Maar allemaal weer lekker naar de echte bedden toe want de woensdagochtend staat natuurlijk in het teken van de big feesttent bouwen. De k is van koekebakker, want dat vond de tentenbouwer van onze Bart. Het waren weer onze oude vrienden. Met genoeg mensen bouwden wij onze tentjes op en het begon nu toch echt ergens op te lijken. Super fijn want dan hebben we de l van lijken. En nee we gaan niet over lijken, want dat is niet nodig. De m is van mooi weer. Want dat was het inmiddels. We moesten allemaal ons goed insmeren tegen het verbranden van onze bollekes. De UV-straling was ongeveer 400. De n is van naakt, wat je niet moet zijn met UV straling van 400.

23


De o is van ongelofelijk, wat gaat over de voetbalwedstrijd van onze Nederlands voetbaltrots. De p is van potverdorie, want dat was wel een samenvatting van deze wedstrijd. De q is van qweenie, omdat ik het even niet meer weet. Maar donderdag was de dag van de leveringen. Met zijn allen hebben we alles hekjes en barretjes en bankjes en tafeltjes op hun plekjes gezet. In de avond was het tijd voor de inwijding van de feesttent. De r is van repitie, wat een stel malloten in de feesttent nodig vonden. Na deze rare klassieke formatie was het tijd voor onze eigen rariteiten. Wilma gaf een mooi staaltje praatwerk weg en er was tijd voor een mooie tapinstructie. Het was weer dolletjes. De s is van start, waar de vrijdag voor staat. Het startte ook met regenen, beetje vervelend. Maar de nonnekes hebben gezorgd dat het vanaf vrijdag middag droog was en we konden weer lachen. De t is van tenten, die werden opgezet. Maar de t is ook van tof feestje, want dat was het vrijdagavond. Soc blies het dak eraf, wat het kanon eerder op de dag ook al had geprobeerd (huh, kanon? Ja er was een kanon). De u is van uitslag. Dat komt altijd na de wedstrijden. Maar eerst waren er dus op zaterdag wedstrijden. De v is van vet, de campingactiviteit van de oude ballen. Erg geslaagd heb ik me laten vertellen. 24


In de avond was het weer tijd voor een feestje. Pure Ellende speelde op een onbewoond eiland en mochten gewoon blijven staan, ook na het bier gooien bleven ze gewoon op de planken staan, wat een helden. De w is van wedstrijden, die werden zondag weer gespeeld. Het was nog steeds best mooi weer, wat voor een hoop blijbrakke gezichtjes zorgden. De x is van xouhetniet weten. Op zondag hebben we als een dolle de velden leeggehaald, zodat we om 21.00 klaar waren voor een heerlijke bbq en een super mooie fantastische wedstrijd van ons Nederlands trots. Ons commissietje was erg trots en tevreden toen ze zagen dat er nog 48 mensen waren op zondag avond. Wat zijn we toch een gezellig leuk clubje mensen met z’n allen. De maandag staat natuurlijk voor opruimen van alle zooi die we in een week gemaakt hebben. Onder een lekker zonnetje gingen we toch rap. Voordat het middag was, was het grootste deel al opgeruimd. Na een lekkere maaltijd was het tijd om de overige drankjes te nuttigen in het bubbelbadje. Ik heb me laten vertellen dat dat een leuke avond was. De z is van zo dat was het weer en wij willen iedereen bedanken want het was een topweek en de z is van zo ik wil mijn excuseren voor een langdradig verhaal met veel onzin en ik wil ook nog de kookploeg bedanken want die hebben me toch lekker gekookt voor ons allemaal!

25


actieve leden uitje Yvette

Twee weken voor het uitje kwam de uitnodiging voor alle actieve leden van Hajraa binnen. Er stond niet meer in dan een datum en wat onbegrijpelijke hints. Na wat geroezemoes werden wat hints duidelijker en kwam er een idee van wat we zouden gaan doen.

Toen het, na 2 spannende weken, eindelijk 7 juli was fietsten we gezamenlijk van het St. Joris richting Valkenswaard. Halverwege de route fietsten de Hajraantjesde-voorsten ergens het bos in waar we de lunchplek vonden. Er lagen kleedjes met broodjes, water, bier en stukken watermeloen klaar. Jammie! Nadat we weer op weg waren gegaan kwamen we aan bij Puur Kanoverhuur in Valkenswaard. De hints klopten dus, we gingen kanoën. Alle tassen en zooi werden in 1 kleine auto gepropt en wij stapten in de bus naar de opstapplek voor het kanoën. Eenmaal daar stapten Frans, Witte en Bart in de eerste kano om te laten zien hoe het (niet) moet. Een groot succes! Na een paar minuten was iedereen aan het varen op de Dommel. Een aantal dingen zijn onmisbaar tijdens het kanoën en gebeurden bij Hajraa natuurlijk ook: 1. Een zeewier gevecht (je zag het in de verte al aankomen en hierdoor bleven ineens kano’s per ongeluk even in de bosjes hangen) 2. Alle kano’s sloegen om (het is echt niet stoer als je er snel vandoor gaat en droog aankomt, we zullen geen namen noemen..) 3. Racen (Twee of meer kano’s naast elkaar in de bochten van de Dommel leverden veel competitie op, zie punt 2) Bij de finish namen een aantal Hajranen nog een frisse duik waarna we weer met z’n allen terugfietsten voor het gezellige diner bij het Javaans Eetcafé. Na een vol bord gingen we nog even witbiertjes nuttigen in de stad. Heerlijke afsluiter van een topdag, bedankt bestuur!

26


27


3x op de foto WANHOPIGE POGINGEN PORNOOH EEN KUS OF IK SCHIET.... ALS JIJ MIJN BOEF BENT, KAN IK JE GEVANGEN NEMEN

28


OEHLALA! Ik sta in de kroeg, maar denk eigenlijk aan iets heel anders....

HIHIHIHIHI KIJK IK NIET SCHATTIG?!

29


intro

GIO

Het heeft me een paar daagjes gekost, maar ik ben weer helemaal bijgeslapen en nu kunnen we tevreden terugkijken op de introductie. De kinderwerving was succesvol, we hebben 140 mensen zover weten te krijgen om een interesse formulier in te vullen, en 5 mensen hebben zich direct ingeschreven. We hebben dus een hele hoop heren en leuke dames enthousiast gemaakt voor ons mooie Hajraa. Op maandag hebben we ons al meteen laten zien, om onze wegblokkade heen kijken was moeilijk. De waterpistooltjes bleken ook direct een succes, en tamar kan er alles over vertellen. Ook de flyers waren heel mooi (waarvoor dank aan Ab). ‘s Middags hebben we mede door een geweldige opkomst van Hajranen 75 mensen enthousiast gemaakt tijdens de sportmarkt. Ook hebben we 60 inschrijvingen voor de training van dinsdagmiddag binnen gehaald. Al was de training wat kort, de kids hebben zich prima vermaakt, zowel die van hoog niveau (met zelf een A-league speelster) als de kids die nog nooit een bal aangeraakt hadden.

30


Woensdag was de Hajraa mentaliteit goed zichtbaar, de sportmarkt werd pas rond de middag blauw gekleurd door Hajranen. Tijdens het avondeten zijn er ook demonstraties van het schultenbrau koppen geweest. ‘s Avonds hebben we tijdens de kroegentocht het lempke bezet met een hele hoop Hajranen. Hier waren natuurlijk ook de prachtige morph suits aanwezig. Ze hebben met een gouden fotolijst voor een flink aantal mooie kiekjes gezorgd. Donderdag was de kroon op het succes van de intro. Met het bossabalveld op het stadhuisplein hebben we veel meer indruk achter gelaten op de 6000 kids dan theta met hun kermis atractie. We hebben zo’n 200 man op onze kant van het veld mogen verwelkomen. Met dank aan Ymke hebben we 22 kaartjes ontvangen voor het grote feest die avond. Dit feest had grote namen op het podium, zoals go back to the zoo, en met gratis bier van ABN AMRO was het zeer geslaagd feestje. Als kers op de taart mochten we vrijdagochtend gaan beachen bij het sportcentrum, lekker zand happen met je brakke hoofd. We hadden geen hoge verwachtingen, maar toch hebben we op de vroege ochtend een inschrijving en heel veel enthousiaste mensen mogen ontvangen. Al met al was het een zeer geslaagde week. De komende weken zul je de nieuwe sjaarsen zien verschijnen op de training en in de kantine. Laat ze maar zien wat Hajraa is!

31


Hajraa rijdt weg met:

32


uitspraken WILMA: WILMA KRIJGT SMS TIJDENS BUTO VERGADERING: WEDDEN DAT T VOC IS, MAAR JA DAN HAD IK NIET MOETEN ZEGGEN DATTIE VANAVOND NOG LANGS MOEST KOMEN BROKJE EN PINGUIN: BROKJE: IK HEB NIET GEDRONKEN PINGUIN: JE HEBT GEZOPEN INGE W: RODY HEEFT WEL ECHT EEN TWEEPERSOONSBED NODIG BART EN WITTE: BART: JA, VOC PAKT GEWOON SCHNITZELS UIT HET FRITUURVET MET ZIJN BLOTE HANDEN WITTE: JA MAAR HIJ HEEFT WILMA OOK GEVINGERD HÈ. WIM:

WIM PAKT DECLARATIEFORMULIER EN ZEGT: KUNNEN VROUWEN NU OOK AL HUN ANTICONCEPTIE DECLAREREN BIJ HAJRAA? HOEZO? WIM LAAT BLAADJE ZIEN EN DENKT WAT TOMPOEZEN ZIJN. “DAT ZIJN TOCH EEN SOORT TAMPONS?” TOSHIBA TEGEN SIMON: “YOU’RE FROM LIMBURG?” ...AND THEN STARTS LAUGHING IN HIS FACE. 33


vraag je raak Beste Tsjak, In de vorige Tsjak! zag ik dat het arretjescake-recept gevraagd werd. Zouden jullie zo lief willen zijn om het geweldige recept van Pinguin te publiceren? Groetjes uit Margraten RECEPT ARRETJESCAKE: Men neme (voor een bakvorm van 1.7 liter): 250 g boter 500 g poedersuiker 2 zakjes vanillesuiker 4 eieren 160 g cacao (merk Blooker) 425 g lange vingers - Bekleed de bakvorm met bakpapier. Laat langs de randen genoeg overhangen om het straks dicht te kunnen vouwen. - Breek of knip de lange vingers in stukjes van +/- 1 cm en klop de eieren los. - Smelt de boter au bain-marie in een grote pan. - Voeg de (eventueel gezeefde) poedersuiker en vanillesuiker toe. Dit zal niet helemaal oplossen. - Voeg de losgeklopte eieren toe. Even goed doorverwarmen en tot een gladde massa roeren. - Voeg vervolgens de gezeefde cacao toe. Weer tot een gladde massa roeren. - Voeg als laatste de lange vingers toe. - Vul het cakeblik. Tussendoor een paar keer stevig aandrukken. - Dek het af met bakpapier en laat 4 Ă 5 dagen staan op een koele, droge plek. Liefs, Tsjak

34


Beste Tsjak, Ik heb een probleem, ik ben de enige die bestuur wil doen. Dit is toch niet te doen alleen? Wat kan ik er aan doen om mensen mee het bestuur in te krijgen?? Groetjes. Hallo, Ik begrijp dat dit lastig is, probeer gewoon zoveel mogelijk mensen aan te spreken. Zeggen ze nee?! Dan toch blijven proberen! Ook als er straks nieuwe Hajranen bij komen kun je ze lastig vallen. In het verleden heeft dit al vaker geholpen. In het ergste geval doe je het alleen.. Lieve Tsjak, Ik woon sinds kort in Woensel-West en ik heb een probleem met de buren. Hun kinderen (zelfs het meisje van DRIE!) gaan later slapen dan ik. Vervolgens kan ik geen oog dicht doen omdat de kinderen actief worden na 11 uur. Wat kan ik hiermee doen? Kusjes van de liefstlachende in de Tsjak!

Groetjes, Tsjak

Hoi! Ik moet zeggen: ik ken het probleem. Het is erg vervelend en ik snap goed dat dit erg vervelend is. Misschien kan je een praatgroepje beginnen. Wie weet zijn er andere Hajranen die ook in Woensel-West wonen en dit probleem met je willen bespreken. Sterkte in je wijk! Liefs, Tsjak 35


buto foto’s

PROOST!

36


37


beachen

ZON, ZEE & STRAND!

38


grastoernooitjes Relaxen Kamperen Schulten-Brau

Kingsen Grashappen

Volleyen

BIER

39


ABN AMRO

Wim

Hey hey all, In deze tijden waarin de rekeningen maar blijven komen hebben we samen met onze vrienden van ABN-AMRO een leuke aanbieding voor jullie. Als jullie nu een Studentenpakket afsluiten bij ABN krijgen jullie, als Hajraan, €15,- bovenop de landelijke actie van €20,- Je haalt er dus €35,- mee binnen. ABN zal na de intro vast niet zo burocratisch meer klinken. Ze waren namelijk vertegenwoordigd door een aantal knotsgekke kerels met gele petten. Een bank is vaak zo onpersoonlijk, elke keer helpt er je wel iemand anders. Hajraa daarentegen heeft nu een vast contactpersoon bij de bank: Mirjan van den Nieuwenhof. Dus als je nu iets moet regelen moet dat niet meer bij “de bank”, maar bij Mirjan. Veel leuker toch? Vind je dit nog steeds niet de moeite, doe het dan voor Hajraa. Onze vereniging krijgt namelijk evenveel extra als jij (€15,-) en hoe meer Hajranen een studentenpakket afsluiten, hoe hoger het bedrag p.p. wordt dat naar Hajraa gaat. Voor je de deur uitspurt voor je centen even wat details. Onze contactpersoon heet Mirjan van den Nieuwenhof en het kantoor ligt op de Vestdijk 18. E-mail: mirjan.van.den.nieuwenhof@nl.abnamro.com Tel: 0900-0024 Maak even een afspraak voordat je gaat.

40


De landelijke actie loopt tot 30 september 2012 dus als je daarna gaat dan krijg je â‚Ź20,- minder. Laat het niet gebeuren, gewoon onmiddelijk een afspraak maken en op een klein uurtje is het gepiept. Neem ook je bankafschrift mee met de betaling van je lidgeld er op, je moet natuurlijk even bewijzen dat je bij Hajraa bent. Als je nog even net wil weten hoe ze te werk gaan en hoe het anderen bevalt, zoek dan even iemand die al is overgestapt. Ons aantal groeit iedere dag.

41


LIK-OFF met moef sjllp!

42


43


uitspraken RIKKERT: SERVEERSTER ZEGT: DUS VIJF KOFFIE EN TWEE THEE? RIKKERT: MEVROUW, HEEFT U OOK EEN PARACETAMOL MISSCHIEN? MAYO: WEET JE WAT LOTTE NU ZOU DENKEN? HOE KAN DIE VIS ZOLANG ZIJN ADEM INHOUDEN? INGE W: DAT IS NIET AARDIG OM ONAARDIG TE PRATEN OVER ANDEREN, WIE WEET WAT ZE ALLEMAAL OVER JOU/MIJ ZEGGEN. VIOLI TEGEN DAVID: VIOLI TEGEN DAVID: ALS JIJ JE HAAR NU IN EEN STAARTJE DOET, HEB JE MINDER LAST VAN BEESTJES VIOLI: EVEN WACHTEN, IK BEN HET AAN HET VERPOEPEN

DENNIS TEGEN ZAAT: ALS JIJ EEN GOEDE VOLLEYBALLER WORDT, WORD IK JOUW BITCH

HOOR JE MOOIE, GRAPPIGE, SLECHTE, DOMME OF ENIGZINS SEXUEEL GETINTE UITSPRAKEN? MAIL ZE DOOR NAAR: tsjak@hajraa.nl 44


In de volgende

- Zeilweekend - bito - begin competitie - Lustrumdag - EN NOG VEEL MEER! 45


S A M E D AY S E R V I C E *

a

bu s!” t he c

tal kin g

USED BIKES ‘LIKE NEW’ *depending on situation / availability of parts

ycl i

r th ea

u yo

h

is ycl

t. W

replied.

at

st

on

are

there,” said the c

a ap day and promptly gets knocked fat by

he

ut looking roa on d witho e

ss in

g cyclis t. “You were really

luck y

sually I drive

about! That

rea .“ l l y ad hurt !” said the pedestrian, still on the pavement, rubbing his he

We ll, u

B I K E R E PA I R ( A L L B R A N D S )

A ped

estrian

n

nd i pped off the curb a e t s

to

t

R E N TA L S / S E L L - B A C K / T R A D E - I N / PA R T S T U / E O N - C A M P U S LO C AT I O N

Location: near TU/e Sportcenter - direction P4 / ‘Tuimelaar’ | +31 650 264 447 | Map: www.thegreencyclist.com Monday through Thursday 08.00 AM - 05.30 PM | Friday 08.00 AM - 02.00 PM | Weekends: closed

Tsjak! 3  

de derde Tsjak! alweer!