Page 2

PÄÄKIRJOITUS

Aktiivisesti kohti tulevaisuutta JOHANNA PENTTILÄ työ- ja uravastaava

Ilmastonmuutos, kyberriskit, digitalisaatio, tekoäly, sähköautot, dronet, protektionismi, nationalismi, Google, Facebook, Trump, Putin, Jong-un, terrorismi, punkit, tuhkarokko – kaiken keskellä ihminen. Miten suhtaudun aikani ilmiöihin? Miten suhtaudun tulevaisuuteen? Pelkäänkö? Voinko päästää lapseni heinikkoon leikkimään – vaara? Voinko matkustaa lomamatkalle vai onko hiilijalanjälkeni liian suuri? Aikamme on täynnä muutosta, ilmiöitä ja primitiivisesti ajateltuna vaarojakin. Sulkeudunko metsämökkiin pelkäämään vai kohtaanko aikani luottavaisesti? Valinta on minun – yksilön. Päätän valita luottamuksen. En voi estää muutosta, kehitystä tai lasten leikkiä. Minun on luotettava ja otettava seuraukset vastaan hyväksyvästi. Päätän elää täysillä. Jos punkki puree, on ehkä syötävä antibioottikuuri. Rokotuksen jo otin.

va sen mukana. Muuten aika ajaa niistä ohi. On toimittava aktiivisesti – sekä yksilönä että yhteisönä.

YHDISTYKSEMME ON SINUA VARTEN Yhdistyksemme, Turun Seudun Ekonomit ry, on mahtava yhteisö, jossa on myös valtavasti potentiaalia. Muodostamme laajan ja monimuotoisen osaajien joukon, joka on jo vuosikymmenten ajan kokoontunut yhdessä kehittymään, virkistymään ja verkostoitumaan. Jotta yhdistyksemme pysyy elinvoimaisena, myös meidän on seurattava aikaamme. On kannettava vastuuta ja uudistuttava, jotta jäsenmäärämme pysyy jatkossakin hyvällä Jotta yhdistyksemme tasolla. On tarjottava laadukasta pysyy elinvoimaisena, toimintaa, josta jäsenemme hyömyös meidän on tyvät. On pyrittävä yhteishenkeen, joka koetaan ainutlaatuiseksi. Täseurattava aikaamme. hän mennessä olemme onnistuOn kannettava vastuuta ja neet hyvin ja haluamme onnistua uudistuttava, jotta jäsenjatkossakin!

määrämme pysyy jatkossakin hyvällä tasolla.

Riittääkö luottava asenne vai voinko tehdä enemmän – toimia aktiivisesti yksilönä? Käyn kestävän kehityksen luennolla, kierrätän muovia, käyn äänestämässä, perehdyn alustatalouteen, seuraan maailmanpolitiikkaa, järjestän tilaisuuden tulevaisuudesta, varaan videoneuvottelun matkustamisen sijaan... Aikani muuttuu, ja minun on muututtava sen mukana. Sama pätee politiikassa, yrityksissä, organisaatioissa ja yhteisöissä. Niiden on seurattava aikaansa ja muututta-

Kaksi vuotta sitten otin itse jäsenyydestäni osallistuvamman otteen. Sen seurauksena olen monta tuttavuutta ja ystävyyttä rikkaampi, olen kehittänyt itseäni ihmisenä, ja ennen kaikkea olen saanut hyvän mielen. Aktiivinen toimijuus siis kannattaa – tässäkin asiassa! Hyödynnä sinäkin yhdistyksemme mahtava tarjoama tai valitse aktiivinen toimijuus. Kulje kohti tulevaisuutta kehittymällä, virkistymällä ja verkostoitumalla. Yhdistyksemme on sinua varten!

Yhdistyksemme on sinua varten!” 2

Profile for Marjatta  Postinen

TURUN SEUDUN EKONOMIEN JÄSENLEHTI 3/2019  

Jäsenlehti.

TURUN SEUDUN EKONOMIEN JÄSENLEHTI 3/2019  

Jäsenlehti.

Profile for tsery
Advertisement