{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 17

Vuodelle 2020 suunnittelemme maaliskuussa tilaisuutta vuosijuhlan merkeissä ja syksyyn olisi suunnitteilla matka Tanskaan. Seuraa jäsenlehteä ja uutiskirjettä. Baijerin Alppien matkalla vaellettiin yli kilometrin korkeudessa.

Ekonoomisuus on laajentunut alun ekonomisidonnaisuudesta eri alojen ammattilaisiin ja yrittäjiin. Ja se olut; olut on edelleen kantava voima, mutta muitakin juomia suvaitaan. Ja alkoholiton vaihtoehto on tietysti aina läsnä. Oluen juonnissa meillä on vallalla ”less is more” -ajattelu. Tai Suomeksi paremminkin ”vähemmän mutta parempaa”! Neljännesvuosisataan mahtuu monenlaista toimintaa. Seura on kokoontunut Turussa aluksi kuukausittain ja nykyisin enää pari kertaa vuodessa. Pääosa toiminnasta on ollut mielenkiintoisten matkojen teko, teemalla tänne et muuten sattuisi menemään. Olimme niitä ensimmäisiä suomalaisia, jotka heti 90-luvulla kiersimme Viroa ja Latviaa. Matkoja olemmekin tähän päivään mennessä tehneet jo 60 ympäri Eurooppaa, joka vuosi vähintään yhden. Olutseuraan ei kuulu ainoastaan miehiä. Päinvastoin enemmistö on ollut aviopareja ja ilman puolisoa matkaavissa on aina ollut enemmän naisia. Yhteensä matkaajia lienee ollut noin 2000 ja eri henkilöitä noin 300. NÄHTY 17 MAATA JA KAIKKEA VIINITILOISTA OOPPERAAN Vuosien varrella olemme käyneet linnoissa, kirkoissa, luostareissa, museoissa ja muilla merkittävillä paikoilla. Olemme vierailleet 17 Euroopan maassa ja tutustuneet kaikissa maan kulttuuriin, talouteen, historiaan ja nykypäivään. Olut on siinä mielessä ollut mukana, että melkein kaikissa maissa olemme vierailleet ainakin yhdessä panimossa. Varsinaisia olutmatkoja voidaan sanoa olTässä olutmatkalla Toscanassa.

leen retket Saksaan, Tsekkiin ja Belgiaan. Viinimatkoiksi taas voidaan kutsua Ranskan, Italian ja Unkarin matkoja, joissa kaikissa vierailtiin useilla viinitiloilla. Irlannin ja Skotlannin retkiä pitänee kutsua viskimatkoiksi. Kummassakin Oktoberkolmikko. Kuvassa vierailimme viskitis- vasemmalta Hannu Oivanen, laamossa, tosin myös Kimmo Palonen, Juha Vasanen, panimossa. Kulttuuri- olutseuran perustajia ja kantavia matkoja olemme teh- voimia. neet yhteensä parikymmentä, Tallinnaan, Tarttoon ja Riikaan, ohjelmassa oopperaa, operettia, balettia ja musikaaleja. Jo vuoden 1992 matkalla kävimme oopperassa Estoniateatterissa, ja sitä perinnettä olemme jatkaneet yhtäjaksoisesti joulun tienoilla. Vain kerran olemme matkanneet kotimaassa, silloinkin Ahvenanmaalla. Kokousten lisäksi toimintamme sisältää saunailtoja ja erilaisia testejä, on mm. testattu jouluoluet, kinkkuviinit, grillimakkarat ja sinapit. Viimeksi vuonna 2019 matkustimme keväällä Ranskan Provenceen ja Nizzaan sekä joulun alla Tallinnaan nauttimaan oopperasta La Traviata ja musikaalista Viulunsoittaja katolla. Tänä vuonna huhtikuussa on edessä 10 päivän bussikiertomatka Puolaan. Puolan matkalle mahtuisi vielä muutama henkilö mukaan. Tervetuloa mukaan iloiseen toimintaan!

>

LISÄTIEDOT Olutseurasta ja tulevasta Puolan matkasta sekä liittymiset kiinnostuneille kimmo@paloset.net

17

Profile for Marjatta  Postinen

TURUN SEUDUN EKONOMIEN JÄSENLEHTI 1/2020  

Jäsenlehti

TURUN SEUDUN EKONOMIEN JÄSENLEHTI 1/2020  

Jäsenlehti

Profile for tsery
Advertisement