{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 16

OLUTSEURA

25 vuotta oluen perässä Euroopassa KIMMO PALONEN teksti ja kuvat

Turun Ekonoomisen Olutseuran perustamisesta tulee 30. maaliskuuta kuluneeksi jo 25 vuotta. Seura on vain kolme kuukautta nuorempi kuin EU-Suomi. EU:lla olikin oma osuutensa seuran syntyyn, nimittäin kaksi edeltävää tapahtumaa vaikutti merkittävästi siihen. Keväällä 1992 järjestimme Turun Seudun Ekonomeille (TSE) matkan Tallinnaan, jossa elettiin mielenkiintoista vaihetta. Maa oli juuri palauttanut itsenäisyytensä, mutta siellä oli venäläinen sotaväki. Oma valuutta krooni oli päätetty ottaa käyttöön tulevana kesänä, mutta rupla oli vielä käytössä. Markoilla saimme ison määrän ruplia, mutta toisaalta niillä ei saanut mitään. Matka oli kuitenkin niin onnistunut, että ajatus tarkemmasta tutustumisesta ”uusiin” valtioihin jäi kytemään mieliimme. Syksyllä 1994, kun Suomi oli juuri päättänyt integroitua Eurooppaan, järjestimme TSE:lle tilaisuuden aiheesta yhdentyvä Eurooppa ravintolassa Old Bank. Paikan huomioiden otimme toiseksi aiheeksi oluen. Muita sytykkeitä ei sitten tarvittukaan, ja Turun Ekonoominen Olutseura näki päivän valon vuonna 1995.

OLUTSEURAN MATKASSA PAIKKOIHIN, JONNE EI MUUTEN SATTUISI MENEMÄÄN Jäseneksi ovat automaattisesti oikeutettuja kaikki TSE:n jäsenet ja heidän seuralaisensa. Postituslistalle voidaan ottaa mukana olleiden lisäksi myös muut ekonomit ja muun tutkinnon suorittaneet yrittäjät, ammattilaiset ja asiantuntijat, kuitenkin aina jonkun jo listalla olevan suosituksesta. Perusjoukko on edelleen vankasti Turun Seudun Ekonomeja Olutseuramme on edelleen myös tukevasti turkulainen. Tosin meillä on pienet aktiivisolut Porissa, Helsingissä, Vaasassa ja Oulussa. Lisäksi on etäsolut Tallinnassa, Tartossa ja Hiidenmaalla.

Hurtownia Tours eli Turun Ekonoomisen Olutseuran ”matkatoimisto” järjestää matkoja, joita ei muuten tulisi mieleenkään tehdä. Kuvassa ollaan Saksassa.

16

Profile for Marjatta  Postinen

TURUN SEUDUN EKONOMIEN JÄSENLEHTI 1/2020  

Jäsenlehti

TURUN SEUDUN EKONOMIEN JÄSENLEHTI 1/2020  

Jäsenlehti

Profile for tsery
Advertisement