Page 1


3

Παιδικά σώματα – εύθραυστα, είναι αδύναμα και δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους Τα παιδιά είναι μικρά, ευαίσθητα όντα. Μεγαλώνουν διαρκώς και γίνονται ευαίσθητα σε κάθε εξωτερική επιρροή καθώς είναι ανέμελα και περίεργα. Τα παιδιά είναι το μέλλον μας. Διαμορφώνονται βάση της κληρονομικότητας και της προστασίας μας. Το αύριο κρύβεται στην ομαλή ανάπτυξή τους. Μικρά και φιλοπερίεργα είναι τα βήματα που κάνουν στα πρώτα χρόνια τους.   Τα παιδιά χρειάζονται επιπρόσθετη προστασία στην κυκλοφορία, αλλά, δυστυχώς, περίπου 70% των παιδιών μεταφέρονται σε παλαιά ή κακώς τοποθετημένα - και επομένως επικίνδυνα - καθίσματα αυτοκινήτων. Ακόμη και σε ατυχήματα με χαμηλές ταχύτητες αυτό έχει σοβαρές συνέπειες στο σώμα του παιδιού, το οποίο βρίσκεται ακόμη υπό ανάπτυξη. Το να κάθεται ένα παιδί σε ένα κατώτερης ποιότητας κάθισμα αυτοκινήτου είναι ευθύνη των γονέων και κάτι που ασφαλώς δεν θέλουμε να είμαστε μέρος του. Απεναντίας, θα θέλαμε να πούμε πως προστατεύουμε το αύριο των παιδιών μας με τα προϊόντα μας. Μια μεγάλη ευθύνη ην οποία είμαστε πρόθυμοι να μοιραστούμε με συνετούς γονείς.   Είδαμε τα παιδιά μας να μεγαλώνουν με καθίσματα αυτοκινήτου μας για περισσότερα από 40 χρόνια. Ήδη από τη δεκαετία του’60, δείξαμε ότι η BeSafe θα προστατεύσει τα πιο σημαντικό πλάσματα που έχουμε - τα παιδιά μας. Από τις απαρχές, τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτων έχουν βελτιωθεί πιο πολύ από τα περισσότερα άλλα παιδικά προϊόντα. Από το 1980, τα παιδιά της Νορβηγίας έχουν περάσει περισσότερα από 28 χρόνια στα πίσω καθίσματα των αυτοκινήτων χωρίς σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο στα ατυχήματα που συμβαίνουν.   Το επίπεδο των προδιαγραφών των δοκιμών που χρησιμοποιούμε για την ανάπτυξη και βελτίωση των προϊόντων BeSafe είναι 40-50% υψηλότερο από αυτό που ορίζεται στο πρότυπο για τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτων. Το αναπτυξιακό μας έργο είναι για το καλό των παιδιών και όπως αποδεικνύεται από όλες τις σκανδιναβικές και ευρωπαϊκές δοκιμές φτάσαμε στην κορυφή.


5

Τι είναι το ISOfix;

Το σύστημα ISOfix είναι ένα νέο πρότυπο για την ασφαλέστερη τοποθέτηση των παιδικών καθισμάτων αυτοκινήτων. Το σύστημα αποτελείται από στερεά μασίφ μεταλλικά άγκιστρα τα οποία βρίσκονται μεταξύ του ερεισίνωτου δηλαδή του πίσω μέρους του καθίσματος και του μαξιλαριού του αυτοκίνητου και αποτελούν μέρος του ίδιου του πλαισίου. Σε ένα αυτοκίνητο με το σύστημα ISOfix, το παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου δεν ασφαλίζεται με την χρήση της ζώνης ασφαλείας του ίδιου του αυτοκινήτου, η οποία επίσης μειώνει τον κίνδυνο της εσφαλμένης τοποθέτησης, αντί αυτού το παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου ασφα-

λίζεται απευθείας στις εγκοπές των αγκίστρων του ISOfix χρησιμοποιώντας ένα click-in σύστημα. Τα δικά μας παιδικά καθίσματα αυτοκινήτων έχουν δείκτες οι οποίοι ενημερώνουν όταν το κάθισμα είναι τοποθετημένο σωστά. Το click-in σύστημα κάνει ακόμη πιο εύκολο το να πάρετε το κάθισμα μαζί σας.   Το ISOfix είναι μια σουηδική εφεύρεση. Με την ευκολία χρήσης και το υψηλό επίπεδο ασφάλειας, το ISOfix βοηθά να διατηρηθεί και να αναπτυχθεί η σκανδιναβική παράδοση στην εξαιρετική οδική ασφάλεια, ακόμη και για τους πιο μικρούς μας ταξιδιώτες .

Διάφορα crash tests

Η ελαστικότητα των εσωτερικών ζωνών ασφαλείας θα πρέπει να είναι τόση ώστε να είναι δυνατή μόνο η εισαγωγή 2 δαχτύλων μεταξύ του ώμου και της ζώνης.

Ποτέ μην εγκαταστήσετε ένα κάθισμα που βλέπει προς τα πίσω, πίσω από ένα ενεργό αερόσακο.

Τα καθίσματα που βλέπουν πίσω είναι 5 φορές ασφαλέστερα από τα καθίσματα που βλέπουν μπροστά. Η BeSafe συνιστά τα παιδιά να κάθονται σε καθίσματα που βλέπουν πίσω μέχρι 3 ετών.

Χρησιμοποιείστε καθίσματα που είναι κατάλληλα για το βάρος του παιδιού σας.

Ποτέ μην αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο κάθισμα.

Η εγκατάσταση πρέπει να γίνεται μόνο σύμφωνα με το εγχειρίδιο χρήσης.

Αν το κάθισμα έχει εμπλακεί σε ατύχημα, πρέπει να αντικατασταθεί.

Όσο το δυνατόν πιο πολύ πίεση θα πρέπει να εφαρμόζεται κατά την εγκατάσταση των παιδικών καθισμάτων.

Τα παιδιά θα πρέπει να κάθονται σε ένα παιδικό κάθισμα με ρυθμιζόμενη υποστήριξη της πλάτης μέχρι του βάρους των 36kg ή 135 εκατοστά ύψος.

ποδόσακκος

προστατευτικό κάλυμμα με τσέπες

καθρέφτης

κάλυμα καθίσματος

ηλιοροφή

προστατευτικό κάλυμμα

Βάρος και Έγκριση

Πιστοποιητικά GUT

Im test: 10 Autokindersitze der Normgruppe 1

ADAC

Διαφορετικά καθίσματα ταιριάζουν με διαφορετικό τρόπο σε διαφορετικά αυτοκίνητα. Πάντα δοκιμάστε ένα κάθισμα το οποίο σκέφτεστε να αγοράσετε στο αυτοκίνητο σας πριν από την αγορά.

Αξεσουάρ

Κατά καιρούς διάφορα περιοδικά δημοσιεύουν τις δικές τους εξετάσεις. Ορισμένες από αυτές τις δοκιμές χρησιμοποιούν «θεαματικά» κριτήρια ελέγχου που παράγουν «λανθασμένα» αποτελέσματα, με καθίσματα που συνήθως στο τέλος αποδίδουν άσχημα. Μερικές δοκιμές πραγματοποιούνται ακόμα και σε εγκαταστάσεις που ανήκουν σε κατασκευαστές καθισμάτων οπότε δεν μπορούν να είναι εντελώς ουδέτερα. Οι δοκιμές ευχρηστίας μπορούν να παρέχουν πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τους καταναλωτές, αλλά δεν ενημερώνουν κατ’ ανάγκη για την ασφάλεια σε ένα ατύχημα.

ECE R44-04

BeSafe Συστάσεις

Όλα τα καθίσματα έχουν ελεγχθεί και εγκριθεί σύμφωνα με διάφορες ομάδες βάρους. Χρησιμοποιείτε μόνο τα καθίσματα που είναι κατάλληλα για το βάρος του παιδιού. Θα βρείτε τη σωστή ομάδα βάρους πάνω στην εγκεκριμένη ετικέτα στο πίσω μέρος του καθίσματος. Για να βρείτε τη σωστή ομάδα βάρους για το παιδί σας, παρακαλούμε ανατρέξτε στον πίνακα δεξιά.

Stiftung Warentest

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα μας στο www.besafe.eu / www.hts.no.


7

Ζώνη ισχίου κατά την κανονική χρήση.

Θέση της ζώνης ισχίου κατά τη χρήση ζωνών ασφαλείας BeSafe Pregnant.

Μία ζώνη - δύο ζωές

Κατά την διάρκεια μιας σύγκρουσης μια έγκυος γυναίκα αντιστοιχεί σε μάζα βάρους 3-5 τόνων. Φορώντας την ζώνη ισχίου γύρω και πάνω στην κοιλιακή χώρα, ο πλακούντας και το έμβρυο υπόκεινται σε αδικαιολόγητη πίεση. Με τη χρήση της BeSafe Pregnant, η ζώνη ισχίου κατευθύνεται κάτω από την κοιλιά και η πίεση από τη ζώνη ασφαλείας, μεταφέρεται στην πύελο. Χρησιμοποιώντας τη ζώνη ασφαλείας του αυτοκινήτου θα αισθάνονται πιο άνετα. Η BeSafe Pregnant θα πρέπει να χρησιμοποιείται από το δεύτερο μήνα της εγκυμοσύνης και μετά.

Παρέχει ασφάλεια και άνεση

Η BeSafe Pregnant οδηγεί την ζώνη ισχίου μακριά από την κοιλιά και το έμβρυο.


9

Ξαπλωτή θέση

Όταν το μωρό σας δεν είναι στο αυτοκίνητο, μειώστε το ύψος της πλάτης. Δεν είναι καλό για τη σωματική ανάπτυξη ενός βρέφους να κάθεται στο ίδιο κάθισμα για πάρα πολύ καιρό.

Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής

Η καλύτερη προστασία για τα βρέφη

Τα βρέφη δεν έχουν σχεδιαστεί για να κάθονται στο αυτοκίνητο για μεγάλες χρονικές περιόδους. Για αυτό το λόγο εμείς στην HTS BeSafe έχουμε αναπτύξει το BeSafe iZi Sleep, ο σχεδιασμός και η διαμόρφωση του οποίου έχουν δημιουργηθεί ειδικά για την προστασία των βρεφών, γενικά, και ειδικότερα της πλάτης τους. Το iZi Sleep εκτός του αυτοκινήτου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ύπτια θέση με το πίσω μέρος ξαπλωμένο. Ο συνδυασμός της ανώτερης ασφάλειας και η απλή τοποθέτηση του iZi Sleep το καθιστά ιδανική επιλογή για τους νέους γονείς και τα μωρά που με αυτόν τον τρόπο κοιμούνται υγιή. Οι βαθιές, σε σχήμα πιάτου πλευρές περικλείουν το παιδί σε άνετο περιβάλλον και παρέχουν τη βέλτιστη πλευρική προστασία. Το BeSafe iZi Sleep διαθέτει μακρύτερο κάθισμα και πλάτη απο τα άλλα 0 + προϊόντα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, το BeSafe iZi Sleep είναι συμβατό με μια σειρά από βάσεις καροτσιών ή ταξιδιωτικά συστήματα που χρησιμοποιούν προσαρμογέα. Το BeSafe iZi Sleep είναι εύκολο να τοποθετηθεί και όταν οι δείκτες γίνουν πράσινοι σημαίνει οτι έχει τοποθετηθεί σωστά. Οι νέοι, κατοχυρωμένοι με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας , οδηγοί της ζώνης, καθιστούν εύκολη την ορθή τοποθέτηση της ζώνης, ενώ το μοναδικό σύστημα τεντώματος της ζώνης διασφαλίζει ότι το κάθισμα παραμένει σταθερό στη θέση του. Χάρη στην εργονομική λαβή, το κάθισμα είναι εύκολο να μεταφερθεί. Μόλις βρεθείτε στο σπίτι, μπορείτε να κουνήσετε το μωρό σας για να κοιμηθεί με τη χρήση της έξυπνης λειτουργίας κίνησης του καθίσματος. Το BeSafe iZi Sleep είναι εγκεκριμένο κατά ΕCE R44 για 0-13 κιλά. Το BeSafe iZi Sleep είναι επίσης κατάλληλο για τοποθέτηση στην βάση ISOfix.

Το iZi Sleep έχει μακρύτερο κάθισμα και πλάτη από τα άλλα καθίσματα στην αγορά, έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί επιπλέον για 2-3 μήνες.

Συμβατό με συστήματα ταξιδίων

Το iZi Sleep είναι συμβατό και με μια σειρά από καροτσάκια επιπλέον του iZi Travel. Βλέπε www.hts.no.


Συλλογή iZi Sleep Αξεσουάρ

Κάλυμα βροχής

Αξεσουάρ Ποδόσακκος

Απλό στην εφαρμογή

Εφαρμόστε τη βάση iZi Sleep στη θέση της πάνω στα άγκιστρα του ISOfix μεταξύ του καθίσματος και της πλάτης. Η πράσινη ένδειξη δείχνει ότι αυτό έχει γίνει σωστά.

Uni Χρώμα Safari Μπεζ

Aρ. Χρώματος : 68

Uni Χρώμα

Brown / Brown Alcántara w. Χρυσές σωληνώσεις Aρ. Χρώματος : 24

Uni Χρώμα

Μαύρο / Μαύρο Alcántara w. ασημί σωληνώσεις Aρ. Χρώματος : 25

Απλό στη συναρμολόγηση

Συναρμολογήστε το κάθισμα με τη βάση. Ένας δείκτης δείχνει ότι αυτό έχει γίνει σωστά. Θέστε τη χειρολαβή σε αντίθετη κατεύθυνση από την πλάτη.

Μέγιστη ασφάλεια και απλή τοποθέτηση

Ο συνδυασμός της ανώτερης ασφάλειας και η απλή τοποθέτηση κάνει το BeSafe iZi Sleep με το ISOfix την προφανή επιλογή για τους συνετούς γονείς. Το κάθισμα της ISOfix βάσης παρέχει ένα μηχανικό αγκυροβόλιο που είναι πολύ ασφαλές και σταθερό, ενώ οι μοναδικοί δείκτες της βάσης δείχνουν ότι έχει τοποθετηθεί σωστά. Η βάση έχει επίσης ρυθμιζόμενο πόδι ασφάλειας που της επιτρέπει να προσαρμόζεται σε κάθε αυτοκίνητο και μεταφέρει τις δυνάμεις που ενεργούν στο δάπεδο του οχήματος.   Η βάση δεν μπορεί να τοποθετηθεί εάν δεν έχει επισυναφθεί το πόδι ασφαλείας. Μόλις η βάση είναι σε σωστή θέση, είναι εύκολο το iZi Sleep να εφαρμόσει και να κλειδώσει στην ορθή θέση πάνω στην βάση χρησιμοποιώντας τους συνδέσμους ασφαλείας. Υπάρχουν πλήκτρα για την αποδέσμευση του καθίσματος και στις δύο πλευρές τα οποία γίνονται πράσινα όταν το κάθισμα έχει ασφαλίσει σωστά. Δεδομένου ότι υπάρχει ένα κουμπί για την αποδέσμευση του καθίσματος και στις δύο πλευρές, το κάθισμα είναι εύκολο να τοποθετηθεί και να αφαιρεθεί από το αυτοκίνητο, ανεξάρτητα από το σε ποια πλευρά του καθίσματος και της βάσης έχει εγκατασταθεί. Εγκρίνεται σύμφωνα με ECE R44-04.

Ασφαλής σχεδιασμός

Το iZi Sleep έχει σταθερό πόδι ασφαλείας και μια επιπλέον στήριξη στην πλάτη του καθίσματος.

Soft Line

Soft Line

Aρ. Χρώματος : 34

Aρ. Χρώματος : 31

Μπεζ / Dark Grey

Bright Line

Πράσινο / Μαύρο Alcántara Aρ. Χρώματος : 21

Ροζ / Grey

Bright Line

Ροζ / Μαύρο Alcántara Aρ. Χρώματος : 23

Soft Line

Τυρκουάζ / Grey Aρ. Χρώματος : 33

Bright Line

Τυρκουάζ / Μαύρο Alcántara Aρ. Χρώματος : 26

Soft Line

Ice Green / Grey Aρ. Χρώματος : 32

Bright Line

Κίτρινο / Μαύρο Alcántara Aρ. Χρώματος : 22


13

New!

Απλό στην εφαρμογή

Το σύστημα ISOfix παρέχει μηχανικό αγκυροβόλιο που το κάνει απλό και ασφαλές.

Βραχίονες ISOfix

Τα στιβαρά ISOfix επισυναπτόμενα μπράτσα έχουν δείκτες οι οποίοι δείχνουν ότι το κάθισμα έχει τοποθετηθεί σωστά.

Ασφάλεια και καινοτομία

Είμαστε περήφανοι που σας παρουσιάζουμε ένα μεγαλειώδες νέο προϊόν, το iZi Combi ISOfix. Το νέο προϊόν βασίζεται στη βελτίωση προηγούμενου, του iZi Combi X1. Το iZi Combi ISOfix έχει εύρωστη βάση, η οποία εφάπτεται στα άγκιστρα του ISOfix. Το ISOfix παρέχει μια μηχανική αγκύρωση η οποία είναι σταθερή και το σημαντικότερο, ασφαλής, δεδομένου ότι μειώνει δραματικά τον κίνδυνο της εσφαλμένης τοποθέτησης. Για να μειωθεί ο κίνδυνος το παιδί σας να ταξιδεύει σε ένα κάθισμα αυτοκινήτου που δεν έχει τοποθετηθεί σωστά, το iZi Combi ISOfix έχει δείκτες που ενημερώνουν ότι το κάθισμα έχει τοποθετηθεί σωστά. Το σύστημα ISOfix καθιστά το κάθισμα αυτοκίνητου εύκολα τοποθετούμενο και αφαιρούμενο-πράγμα πολύ πρακτικό αν η οικογένεια έχει περισσότερα από ένα αυτοκίνητα.   Το κέλυφος του καθίσματος έχει δημιουργηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να προσδίδει μέγιστη προστασία στο παιδί κατά τις πλευρικές συγκρούσεις, χωρίς όμως να περιορίζει την κίνηση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Όπως ακριβώς και ο προκάτοχός του το iZi Combi X1, το iZi Combi ISOfix έχει αναπτυχθεί με ένα σαφή στόχο: να είναι το ασφαλέστερο και να περάσει δοκιμές πολύ πιο ακραίες από τα πρότυπα δοκιμών. Το έχουμε δημιουργήσει με σκοπό να είναι κατ’ αρχάς άνετο με την παροχή πέντε διαφορετικών θέσεων καθιστής και ύπτιας τοποθέτησης, και επιπλέον πρακτικό με το αφαιρούμενο και πλενόμενο κάλυμα. Διαθέσιμο θα είναι στις αρχές του πρώτου τριμήνου του 2009.

Ολοκληρωμένο πόδι υποστήριξης

Η υποστήριξη που το πρόσθετο πόδι ασφάλειας παρέχει, μειώνει αποτελεσματικά τον κίνδυνο να διαφύγει το κάθισμα προς τα εμπρός σε περίπτωση σύγκρουσης.


15

Στραμμένο κάθισμα προς τα πίσω μέχρι 4 ετών

Η BeSafe συνιστά από το 1979 τα παιδιά να είναι στραμμένα προς τα πίσω. Η BeSafe iZi Combi, η οποία κατασκευάζεται στη Νορβηγία, είναι το κάθισμα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις.

Απλό στην εφαρμογή

Το κορυφαίο σε πωλήσεις κάθισμα Combi στη Νορβηγία

Το BeSafe iZi Combi είναι ένα ολοκαίνουργιο κάθισμα Combi που επιτρέπει στο παιδί σας να καθίσει στραμμένο προς το πίσω μέχρι 4 ετών (τα παιδιά θα πρέπει να καθίσουν στραμμένα προς το πίσω μέρος του αυτοκινήτου όσο το δυνατόν περισσότερο). Η BeSafe δεν συνιστά το παιδί να είναι στραμμένο προς τα εμπρός το νωρίτερο μέχρι 2 ½ ετών. Η έδρα έχει σχεδιαστεί με ένα νέο σύστημα που μειώνει τις επιπτώσεις για το παιδί σε περίπτωση σύγκρουσης, με αποτέλεσμα τη σημαντική βελτίωση στον τομέα της ασφάλειας. Η πλευρική προστασία ενισχύεται από το υλικό κατασκευής το οποίο απορροφά ενέργεια από την σύγκρουση. Η BeSafe iZi Combi x1 έχει τοποθετήσει σημεία-οδηγούς (μηχανισμός απασφαλίσεως) οπότε είναι πιο εύκολο να την εγκαταστήσετε. Είτε εγκατασταθεί με πρόσωπο προς τα εμπρός ή προς τα πίσω, το κάθισμα είναι εξίσου σταθερό λόγω της ελαστικότητας της ζώνης . Η έδρα έχει έγκριση ECE R44-03 για χρήση στραμμένη προς τα πίσω για 0-18kg, και στραμμένη εμπρός για 9 -18kg. Ήρθε στην πρώτη θέση των σκληρότερων δοκιμών για καθίσματα αυτοκινήτου, VTI / Vi Föräldrar 2006.

Το BeSafe iZi Combi X1 βγαίνει και σε μια έκδοση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο στραμμένη οπίσθια. Το μοντέλο αυτό ονομάζεται BeSafe iZi Kid X1.

Μπορείτε να εφαρμόσετε το iZi Combi στο μπροστινό κάθισμα, εάν απενεργοποιήσετε τον αερόσακο. Δείτε τις οδηγίες για τοποθέτηση στο πίσω μέρος του καθίσματος.

Περιστροφή του καθίσματος

Η HTS BeSafe συνιστά ότι τα παιδιά θα πρέπει να καθίσουν στραμμένα προς τα πίσω για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα και μέχρι τουλάχιστον 2 ½ ετών. Στη συνέχεια, μπορείτε να περιστρέψετε την έδρα, αλλά πάντα ακολουθώντας τις οδηγίες συναρμολόγησης.


17

Ολοκληρωμένη υποστήριξη με πόδι ασφαλείας

Το iZi Comfort ISOfix έχει ρυθμιζόμενο πόδι ασφάλειας. Μετά την τοποθέτηση του καθίσματος, σπρώξτε το πόδι κάτω μεχρι να βρεί αντίσταση από το δάπεδο, ώστε να ασφαλίσει η χειρολαβή απελευθέρωση.

Το μοναδικό κάθισμα με θέση στήριξης για τα πόδια

Το κάθισμα έχει θέση στήριξης για τα πόδια για επιπλέον άνεση, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως βοήθεια για να καταστεί ευκολότερη η είσοδος για το παιδί.

Εύκολη και ασφαλής εγκατάσταση

Το BeSafe iZi Comfort ISOfix είναι ένα κάθισμα στραμμένο προς τα εμπρός που εγκρίθηκε σύμφωνα με την ECE R44-04. Αυτή η θέση έχει επίσης επιτυχώς υποβληθεί σε πλευρικές δοκιμές, σύμφωνα με το πρότυπο NPACS. Το iZiComfort ISOfix μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα περισσότερα αυτοκίνητα με ISOfix σύστημα αγκυρώσεων. Μπορεί επίσης να εγκατασταθεί με τη χρήση ζώνης 3-σημείων ασφαλείας. Είναι εξοπλισμένο με κόκκινους / πράσινους δείκτες που δείχνουν αν έχει εγκατασταθεί σωστά. Για την πρόληψη από το να απελευθερώνεται από οποιονδήποτε άλλον εκτός από τους γονείς, το κάθισμα έχει ένα κουμπί απελευθέρωσης ασφάλειας για κάθε υποδοχή. Το BeSafe izi Comfort ISOfix μπορεί επίσης να εγκατασταθεί σε οχήματα με ζώνες 3-σημείων ασφαλείας.

Απλό στην εφαρμογή

Εφαρμόστε στην θέση τους τα δύο μπράτσα ISOfix και οι δείκτες θα γίνουν πράσινοι. Στη συνέχεια, αφού έχετε πιέσει το κάθισμα αντίθετα στην πλάτη του πίσω καθίσματος και να χαμηλώσετε την θέση στήριξης για τα πόδια, το παιδί μπορεί να κατέβει απλά και με ασφάλεια.


19

Απλό στην εφαρμογή με ασφάλεια

Η BeSafe έχει αναπτύξει ένα νέο σύστημα ασφαλείας για το κάθισμα iZi Comfort. Η έδρα ασφαλίζει με τρόπο που είναι εξαιρετικά ασφαλής και απλός.

Οδηγοί για την τοποθέτηση της ζώνης

Το επαναστατικό σύστημα με τους οδηγούς για την σωστή τοποθέτηση της ζώνης προσφέρει στον χρήστη μοναδικά πλεονεκτήματα. Μπορείτε να δείτε τι ακριβώς συμβαίνει, όπως η ζώνη πηγαίνει μπροστά από το κάθισμα και δεν βρίσκεται πίσω από αυτό όπως με κάποιες άλλες μάρκες.

Καινούρια εμφάνιση του iZi Comfort

Το BeSafe iZi Comfort έρχεται με ζώνη υποστήριξης που το καθιστά πιο εύκολο να εφαρμόσει και ένα νέο σύστημα ζώνης που να βελτιώνει τα αποτελέσματα των δοκιμών σύγκρουσης. Η έδρα έχει επανασχεδιαστεί με γνώμονα την μεγαλύτερη άνεση για το παιδί. Το υφάσμα είναι μαλακό και ζεστό. Το παλιό BeSafe iZi Comfort ήταν το καλύτερο σε δοκιμή κατά το πρότυπο ADAC το 2003. Όταν η BeSafe άρχισε την ανάπτυξη ενός καθίσματος στραμμένο προς τα μπρος, ο στόχος μας ήταν να οριστεί ένα νέο πρότυπο στην ασφάλεια, με γνώμονα την άνεση και την φιλικότητα προς τον χρήστη. Ηταν ένας σημαντικός στόχος ο σχεδιασμός ενός καθίσματος που να προσφέρει στο παιδί μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων και έναν άνετο χώρο για τα πόδια του παιδιού. Η έδρα μπορεί να προσαρμοστεί σε πολλές διαφορετικές θέσεις, οι οποίες μπορούν να μεταβληθούν εύκολα, χωρίς την ανάγκη να αποσπαστεί το κάθισμα ή να σφίξετε τίποτα. Το ύψος του ιμάντα είναι εύκολο να προσαρμοστεί, καθώς το παιδί μεγαλώνει. Το κάθισμα διαθέτει ένα πρόσφατα αναπτυγμένο σύστημα που εξασφαλίζει την ασφαλή τοποθέτηση. Η μοναδική ζώνη προέντασης εξασφαλίζει ότι η έδρα θα είναι πάντα σταθερή. Η ενσωματωμένη πλευρική προστασία κρατά ασφαλή τα ευάλωτα μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένων του κεφαλιού, του λαιμού και των εσωτερικών οργάνων. Το BeSafe iZi Comfort X1 είναι εγκεκριμένο κατά το πρότυπο ECE R44-04.

Προστασία Πλευρικής πρόσκρουσης

Η έδρα δίνει εξαιρετική πλευρική προστασία της κεφαλής και του σώματος από τις ανεπιθύμητες επιπτώσεις της πρόσκρουσης. Είναι επενδεδυμένη στο εσωτερικό της με μαλακό ύφασμα το οποίο απορροφά τις επιπτώσεις και την ενέργεια της σύγκρουσης


21

Uni Χρώμα Mood Indigo

Αρ. Χρώματος : 66

Uni Χρώμα

Μαύρο / Μαύρο Alcántara w. ασημί σωληνώσεις Αρ. Χρώματος : 25

Uni Χρώμα

Brown / Brown Alcántara w. χρυσές σωληνώσεις Αρ. Χρώματος : 24

Εξαιρετική πλευρική προστασία Το κάθισμα προσφέρει καλή πλευρική προστασία όσο και ελευθερία κινήσεων.

Bright Line

Πράσινο / Μαύρο Alcántara Αρ. Χρώματος : 21

Bright Line

Soft Line

Αρ. Χρώματος : 26

Αρ. Χρώματος : 31

Τυρκουάζ / Μαύρο Alcántara

Ροζ / Grey

Η ψηλότερη θέση στην αγορά

Τα παιδιά ύψους έως και 135 εκατοστά πρέπει να είναι δεμένα στο αυτοκίνητο. Πολλά από τα καθίσματα στην αγορά δεν πληρούν αυτή την απαίτηση. Το BeSafe iZi Up X2 είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με το νέο νόμο.

Soft Line

Ice Green / Grey Αρ. Χρώματος : 32

Soft Line

Τυρκουάζ / Grey Αρ. Χρώματος : 33

Soft Line

Μπεζ / Dark Grey Αρ. Χρώματος : 34

Μεγαλώνει με το παιδί Bright Line

Red/Black Alcantara Colour no: 27

Το BeSafe iZi Up X2 έχει αναπτυχθεί για την απλούστευση της καθημερινής ζωής των γονέων και τους επιτρέπει να κάνουν ταξίδια με αυτοκίνητο ασφαλέστερα και πιο άνετα για τα παιδιά. Το BeSafe iZi Up είναι το μόνο κάθισμα όπου το ύψος μπορεί να προσαρμοστεί απλά ενώ το παιδί κάθεται στο κάθισμα. Όταν το ύψος του καθίσματος ρυθμιστεί, η ζώνη προέντασης επεκτείνεται στην σωστή θέση σε σχέση με τον ώμο και τον λαιμό του παιδιού. Η περικλειόμενη διαδρομή σωστής τοποθέτησης ζώνης σημαίνει μεγαλύτερη ασφάλεια, καθώς αποτρέπει την ολίσθηση της ζώνης από τον ώμο του παιδιού σε μια σύγκρουση, συχνό φαινόμενο με τα καθίσματα στην ομάδα 2 / 3. Τα παιδιά μπορούν να προσαρμόσουν τη θέση τους μόνα τους με το τράβηγμα της χειρολαβής θέσης ύπνου.   Με το BeSafe iZi Up X2 χρησιμοποιούμε την ορθή δρομολόγηση της ζώνης στο αυτοκίνητο, καθώς είναι απόλυτα προσαρμοσμένο σε κάθε επιμέρους όχημα. Αυτό μειώνει τις πιθανότητες εσφαλμένης χρήσης, δεδομένου ότι δεν υπάρχει κίνδυνος επιπλοκής ή κάτι να πάει στραβά κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης. Το BeSafe iZi Up X2 είναι εγκεκριμένο κατά ECE R44-04 για την ομάδα 2 / 3,και για 15-36 kg. Το κάθισμα είναι συμορφωμένο με τις νέες ευρωπαϊκές απαιτήσεις για παιδιά μέχρι του ύψους των 135 εκατοστών.

Χωρίς οδηγούς τοποθέτησης

μειώνεται ο κίνδυνος εσφαλμένης χρήσης κατά 70% σε σχέση με έδρες με οδηγούς στην ζώνη οι οποίοι χρησιμοποιούνται εσφαλμένα, γι αυτό τον λόγο το BeSafe iZi Up X2 δεν έχει κανέναν οδηγό.


BeKid

BeSafe Betino

BeSafe BeKid

BeSafe Betino

BeSafe BeKid

Bikes

23

Καλοκαιρινά χρώματα

Συλλογή

Betino

Dreams

Η έμπνευση για τη φετινή συλλογή προήλθε από πολλά μέρη, από τα παζάρια του Μαρακές, από τις πλατείες της πόλης του Μιλάνου, από το σαλέ του Βερμπιέρ, από την πίστα του Χοκενχάιμ και περισσότερο από οτιδήποτε άλλο από τα παιδιά, από την περιέργεια και την φαντασία τους. Τα χρώματα είναι ζωντανά και με όμορφες αντιθέσεις, που αντικατοπτρίζουν ένα μοντέρνο και ενεργό τρόπο ζωής.

Flowers

Flower

BeSafe BeKid Angular

BeSafe Betino Flames

Mood Indigo

Αρ. Χρώματος : 66

Uni Χρώμα

Uni Χρώμα

Αρ. Χρώματος : 24

Αρ. Χρώματος : 25

Brown / Brown Alcántara Μαύρο / Μαύρο Alcántara w. χρυσές σωληνώσεις w. ασημί σωληνώσεις

BeJunior

BeSafe BeJunior Pink

Soft Line Ροζ / Grey

Αρ. Χρώματος : 31

Soft Line

Ice Green / Grey Αρ. Χρώματος : 32

Soft Line

Τυρκουάζ / Grey Αρ. Χρώματος : 33

Camo

Soft Line

Μπεζ / Dark Grey

BeSafe BeJunior Grey

BeSafe BeJunior

Αρ. Χρώματος : 34

Black

BeSafe Κράνη

Bright Line

Κίτρινο / Μαύρο Alcántara Αρ. Χρώματος : 22

Bright Line

Ροζ / Μαύρο Alcántara

Αρ. Χρώματος : 23

Bright Line

Πράσινο / Μαύρο Alcántara Αρ. Χρώματος : 21

Bright Line

Κόκκινο / Μαύρο Alcántara Αρ. Χρώματος : 27

Bright Line

Τυρκουάζ / Μαύρο Alcántara Αρ. Χρώματος : 26

iZi Comfort X1 διατίθεται σε χρώμα : 22, 23, 24, 25, 26, 31, 32, 33, 34, 66 iZi Comfort ISOfix διατίθεται σε χρώμα : 24, 25, 31, 32, 33, 34, 66 iZi Combi διατίθεται σε χρώμα : 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 31, 32, 33, 34, 66 iZi Kid ISOfix διατίθεται σε χρώμα : 22, 23, 24, 25, 26, 31, 32, 33, 34, 66

Χειμωνιάτικα χρώματα

Uni Χρώμα

BeSafe BeKid

Παρουσιάζοντας τα κράνη BeSafe κάνουμε ένα βήμα παραπάνω στις προσδοκίες μας για μεγαλύτερη ασφάλεια: περνώντας από την πώληση των προϊόντων ασφάλειας για το αυτοκινήτο, στην πώληση προϊόντων ασφάλειας για χρήση έξω από το αυτοκίνητο. Πάρα πολλά παιδιά έχουν τραυματιστεί σοβαρά, είτε λόγω του ότι δεν φορούσαν κράνος ή επειδή φορούσαν κράνος αμφιβόλου ποιότητας. Εμείς θέλουμε να αυξηθεί το επίπεδο ποιότητας των παιδικών κρανών.   Τα δικά μας κράνη ποδηλάτου έρχονται σε 2 μεγέθη: Betino για τα μικρά παιδιά (μέγεθος 48-51) και BeKid για τα μεγαλύτερα παιδιά (μέγεθος 52-57). Με το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σύστημα με ιμάντα, το κράνος μπορεί εύ-

BeSafe BeJunior Lime

κολα να προσαρμοστεί έτσι ώστε να ταιριάζει απόλυτα σε κάθε κεφάλι. Τα κράνη έχουν καλό αερισμό και δίχτυ για έντομα για να κρατήσει μακριά τους ανεπιθύμητους επισκέπτες.   Τα κράνη BeSafe για τον χειμώνα παρέχουν επαρκή προστασία της κεφαλής του παιδιού, στο πίσω μέρος του κεφαλιού αλλα και στα αυτιά όταν τα παιδιά συμμετέχουν σε δραστηριότητες κατά τους χειμερινούς μήνες. Το κράνος είναι ζεστό και με άνετη εφαρμογής. Το BeJunior είναι στην Νορβηγία το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο χειμερινό κράνος για τα παιδιά και παράγεται σε μεγέθη 52, 54 και 56.


www.besafe.eu | www.hts.no

be safe  

for driving magazine