Page 1

2014 Bøger fra

En bog er en drøm hældt på form


Forfatter Født 1979, bosiddende i Aalborg. Medlem af Danske skønlitterære Forfattere. Kasper Anthoni har tidligere udgivet: #digte – Digte – 2010 du siger delfiner er søde – Digte – 2010 Også når du kommer mig i møde – Digte – 2011 Blomster under huden når du fryser – Digte – 2012 Øvrige publikationer: Plasma - Nye digte & Noveller af Unge Nordjydske Forfattere – Antologi, Foreningen Nye Stemmer – 1998 shutter – 20 digte, samarbejde med fotografen Jonas Bang, 9000 Ord Aalborg Lyrikfestival – 2010 Slagtryk - Tidsskrift for digte og kortprosa (nr. 2 - 2011) Hvedekorn (nr. 1 / 2012) Slagtryk - Tidsskrift for digte og kortprosa (nr. 3 – 2012) Din seng med havet over himlen & Hinanden – to sangtekster til EP'en Folk & Fæ af Lasse Vestergaard Ugens digt – Weekendavisen #10, 7. marts 2014 M gasin XXXVI – Poetklub Aarhus, maj 2014 Priser: Aalborg Kulturpris, Kulturel højdespringer, 2012 Hjemmeside: www.kasperanthoni.dk.


Digtsamling På godt og ondt er digtene en vidunderlig, farverig rejsebeskrivelse fra et frodigt men også stejlt og skyggefuldt indre landskab. Samlingen udspiller sig geografisk i henholdsvis Danmark og Provence i Frankrig. Bogen er et skred i tre dele, beskrevet nært og langt mere prosaisk end det gør sig gældende for forfatterens tidligere værker. Forfatteren skriver: Ambitionen med digtsamlingen er ikke at tilbyde læseren en færdigtegnet forløsning eller omvendelse hos bogens hovedperson, men i stedet at portrættere virkeligheden i overfladebilleder, der afspejler et medmenneskeligt håb om at kunne redesigne hverdagen, fortiden og nuet.

Forfatter: Kasper Anthoni Titel: Personlige bjerge Sprog: Dansk Tryk ISBN-13: 978-87-996500-5-7 E-bog ISBN-13: 978-87-996500-6-4 Bogladepris: 120,- kr.


Forfatter Lene Anita Brygger arbejder til dagligt som massør, healer og clairvoyant. Med eventyrbogen Trolden i uret debuterer hun som forfatter. Forfatteren skriver: Dette er min første bog, og en del af den er faktisk sand. Som barn havde mine bedsteforældre et gammelt bornholmerur stående, et arvestykke. For at jeg ikke skulle pille ved det, bildte min bedstefar mig ind, at der boede en trold derinde. Uret gik i arv til min far, blev stillet i vores sommerhus, og en sommerferie havde jeg et par legekammerater på besøg. Pludselig begyndte uret at slå sine tørre slag, og det fik mig til at fortælle dem en røverhistorie om, at der boede en trold under jorden. Det var den hændelse der mange år senere gav inspiration til at skrive eventyret ned og udgive det som bog. Jeg bor på Møn, og undervejs har jeg brugt min skønne ø som baggrundskulisse for handlingen. I dag er jeg selv den lykkelige ejer af min bedstefars bornholmerur. Trolden i uret er et eventyr for lidt større børn og eventyrfans. Vi følger Lenita, Anya og Max på deres rejse til en ganske anden verden, hvor mørket hersker over lyset, og på deres vej møder de både alfer, gnomer, feer og naturligvis den onde trold, som har tilranet sig magten over dem alle. Forfatteren kan kontaktes på leneanitabrygger@email.dk eller 23 83 14 03.


Eventyr Jeg har aldrig været specielt bange af mig, men det var lidt skræmmende at gå i en underjordisk gang, der kun var oplyst af en enkelt lyskegle, som spillede på de stenede vægge. Vi holdt hinanden krampagtigt i hånden, som om mørket ville opsluge os, hvis vi gav slip. Gangen slog nu og da et lille sving uden om et klippefremspring, og efter et stykke tid nåede vi til en sælsom, gammel trælåge. Den var låst med et pudsigt låsetøj, men træet var så mørnet, at lågen gav efter, da Max skubbede til den. Vi havde netop passeret igennem lågen, da et iskoldt vindpust nåede os. Det var så isnende, at tænderne klaprede i munden på os alle tre, og Anya begyndte at klynke. ”Ssshh,” sagde Max, mens tænderne klaprede løs, ”prøv at høre!” Vi lyttede alle tre, men det eneste, jeg kunne opfatte, var vores tænder, der lød som kastagnetter. Jeg puffede endnu en gang til Max, som fortsatte, og lige da vi rundede et sving, hørte gangen op, og vi trådte ud i det fri. Forfatter: Lene Anita Brygger Titel: Trolden i uret Sprog: Dansk Tryk ISBN-13: 978-87-997568-1-0 E-bog ISBN-13: 978-87-997568-2-7 Bogladepris: 160,- kr.


Forfatter Helga Berg har tidligere udgivet: Trappe uden trin – Roman – 1985 Dage i busser – Roman – 1996 Næsten ånder i mørket – Roman – 2008 Trusler og skæve klodstårne – Kriminalroman – 2010 Den barmhjertige morder – Kriminalroman – 2012 Ørkenvandring & andre noveller (trykt udgave, Forlaget PrintXpress) – 2013 Forfatteren skriver: De to nævnte kriminalromaner indgår i en fortløbende serie, hvis bøger dog kan læses uafhængige af hinanden. Til foråret 2015 udkommer seriens tredje bind Indhentet af døden. Som de to første udspiller handlingen sig i den fiktive forstad Lundehøj og har til dels sammenfaldende persongalleri. Elementer i bogen er en brand på et ældrecenter, en række uforklarlige dødsfald og medicinsk forskning.

Hjemmeside: www.skriveoglaese.dk Forfatteren kan kontaktes på e-mail helgaberg@email.dk eller annikki610@gmail.com.


Novellesamling Ørkenvandring & andre noveller handler om parforhold, samspillet mellem forældre og børn og andre vigtige relationer. Personerne befinder sig forskellige steder i livet mellem barndom og alderdom. Gennemgående tema er menneskets stræben efter et bedre liv ved at vove sig uden for det hverdagsagtige. Det kan være ved at byde en gravid flygtning indenfor, men også ved at flytte sig og se verden i et andet perspektiv. De tre sidste noveller foregår i den nære fremtid med omskiftelighed, overvågning og naturkatastrofer. E-bogen er udvidet med novellen Paragrafferne jager Nete, som ikke er med i den trykte udgave af bogen.

Forfatter: Helga Berg Titel: Ørkenvandring og andre noveller Sprog: Dansk E-bog ISBN-13: 978-87-996898-4-2 Pris (kun e-bog): 69,- kr.


Forfatter Anne Hjælmsø har tidligere udgivet: Elsker til vanvid – roman – 2007 Forfatteren er cand. mag. i nordisk litteratur og retorik fra Københavns Universitet, har en tidlig uddannelse som bioanalytiker og har arbejdet med forskning, rådgivning og projektledelse. Hun er desuden yachtskipper med LRC-certifikat og har sejlet på langfart i mange år. Anne debuterede skønlitterært i 2007 med romanen Elsker til vanvid på GPO-forlaget og er nu selvstændig forfatter. Hun har publiceret noveller i antologier, magasiner og blade og vundet en novellekonkurrence. Anne Hjælmsø holder jævnligt foredrag og underviser i metodeskrivning, er en ivrig debattør og kronikør, har deltaget i den årligt tilbagevendende begivenhed Gammelfestivalen på Vesterbro og stået for interviews, oplæsninger, fortællinger og erindringsværksteder. Hun har desuden deltaget i forskellige litterære arrangementer og oplæsninger via Dansk Forfatterforening bl.a. i Kulturnatten og har siden 2008 siddet i Styrelsen for de skønlitterære forfattere i Dansk Forfatterforening. Hjemmesider: www.annehjaelmsoe.dk www.syvstjernen.com Forfatteren kan kontaktes på e-mail anne@jpm.dk, mobil 23 72 30 14 eller fastnet 48 18 39 38.


Roman Syvstjernen er en velskrevet og rammende bog om livstråde, der griber ind i hinanden, om sygdom, død, fødsel, had og ikke mindst kærlighed. Ib og Icy er selvoptagede og ikke lette at holde af. Solvej er varm og impulsiv. Esben er måske en skørtejæger. Sofia er måske forbryder. Syvstjernen skulle have været et tiltrækkende oldekolle, men finanskrisen kradsede, og husene kunne ikke sælges. Personerne bliver mere eller mindre tvunget til at flytte ind i det flotte fællesskab. Det ydre er perfekt, men beboerne har det ikke godt. Fortiden spøger, og gamle hemmeligheder dukker op. Romanen har til dels personsammenfald med forfatterens første udgivelse, Elsker til vanvid, men bøgerne kan uden problemer læses uafhængige af hinanden. Forfatter: Anne Hjælmsø Titel: Syvstjernen Genre: Roman Sprog: Dansk Tryk ISBN-13: 978-87-996898-9-7 E-bog ISBN-13: 978-87-996898-8-0 Bogladepris: 198,- kr.


Forfatter Tage Klitgaard Fuur har tidligere udgivet: Kystlandet – Kortprosatekster – 2005 Gustaf - Montageroman – 2006 Breve til Aalborg - Digte – 2007 Landskabs-dialoger - Kortprosatekster – 2008 Karen K. Fuur – Digte – 2009 Flere breve til Aalborg – Digte – 2010 Breve til Blokhus – Digte – 2011 Forfatteren skriver: Første gang jeg mødte Poul Anker Bech var i midten af 80'erne, hvor jeg rejste meget med tog. På alle banegårde var der reklamemontrer med posters af hans malerier, og jeg blev med det samme betaget af hans poetiske udtryk. Her var en billedkunstner, der i farver, humor og genkendelige, surreale motiver ville fortælle en spændende historie; hans motiver og farveglæde fængede med det samme. Samlingen udspiller sig som en odyssé igennem Poul Anker Bechs liv til hans kones død af kræft i 2006 og til hans død for egen hånd i 2009. Digtsamlingens formål er at vise sider af Poul Anker Bech, som ofte ligger skjult i maleriernes ”lette” tilgængelighed og motivernes tilsyneladende banalitet. Poul Anker Bech var dyb og folkelig i ordets bedste forstand, humoristisk i sin underdrivelse af livets alvor, sårbar og skrøbelig.


Digtsamling Tage Klitgaard Fuurs digtsamling Sølvveje og himmelrum er en rejse ind i den alt for tidligt afdøde kunstmaler Poul Anker Bechs billedverden med gengivelse af 39 af hans værker. Til hvert af dem hører et digt af Tage Klitgaard, som tager udgangspunkt i billedets titel og samtidig fører læseren igennem en varm, reflekteret, men også smertelig erkendelse af livets højdepunkter og tab.

Forfatter: Tage Klitgaard Fuur Titel: Sølvveje og himmelrum Sprog: Dansk Tryk ISBN-13: 978-87-996898-5-9 E-bog ISBN-13: 978-87-996898-6-6 Bogladepris: 169,- kr. Forfatteren kan kontaktes på e-mail laedersm@mail.mira.dk eller telefon 21 16 28 89.


Forfatter Christian J.D. Dirksen har tidligere udgivet: Vidensdeling i Forsvaret – Lærebog – 2008. Han er medlem af Den Skønlitterære Gruppe i Dansk Forfatterforening og Indehaver af Forlaget Genspejling. Forfatteren skriver: Med ungdomsromanen I Dragens Øje lader jeg fantasien få frit løb ind i en fantastisk og eventyrlig verden. I Bjørnebandeserien arbejder jeg på at udvide den klassiske krimi-/spændingsgenre, så der er et formål ud over at underholde. Bøgerne behandler varierende problemområder – politiske, religiøse eller andre – og spændingsgenren giver her god mulighed for at afsløre den menneskelige natur på godt og ondt, fordi personerne kan sættes under særlig belastning. Fælles tema i alle mine romaner er den svære kærlighed. Hjemmeside: www.christiandirksen.dk Forfatteren kan kontaktes på e-mail bog@christiandirksen.dk eller mobil 61 28 56 49.


Eventyr I Dragens Øje er et eventyr om en tapper ridder og to skønne møer, samt deres kamp mod en ond troldmand, en oldgammel heks og en frygtelig drage. Romanens umiddelbare målgruppe er børn og unge, men reelt appellerer den til læsere i alle aldre, som holder af en spændende, sober og klassisk eventyrfortælling.

Forfatteren skriver: Bogen blev skrevet kapitel for kapitel som en godnathistorie for mine to døtre, da de var 10-12 år gamle. Vi talte om handlingen, og hvad der mere kunne ske, og så skrev jeg næste kapitel til videre højtlæsning. På den måde udviklede fortællingen sig til reelt to bøger, der nu er samlet i ét bind under fællestitlen I Dragens Øje. Bogen er spændende illustreret med farvebilleder tegnet og malet af mine døtre. Forfatter: Christian J.D. Dirksen Titel: I Dragens Øje Sprog: Dansk Tryk ISBN-13: 978-87-996898-7-3 E-bog ISBN-13: 978-87-996500-0-2 Bogladepris: 169,- kr.


Bjørnebandeserien Romanerne har som gennemgående figurer politimanden Bjørn Bruhn og hans nærmeste medarbejdere. De enkelte kapitler i bøgerne beskriver plottet set gennem skiftende personers synsvinkel og er dermed farvet af romankarakterernes subjektive meninger og deres styrker og svagheder. Bjørnebandeserien omfatter fem bøger, som kan læses uafhængige af hinanden. Den første i serien, ID – lånt identitet, fokuserer på politisk og menneskeligt magtmisbrug. Forfatter: Christian J.D. Dirksen Titel: ID – lånt identitet Sprog: Dansk Tryk ISBN-13: 978-87-996500-7-1 E-bog ISBN-13: 978-87-996500-8-8 Bogladepris: 120,- kr.

Faren lader standardrollerne – offer, helt og skurk – bytte om, så hovedpersonerne på skift gennemløber alle tre. Tryk ISBN-13: 978-87-996898-1-1 E-bog ISBN-13: 978-87-996500-9-5 Bogladepris: 120,- kr.


Hovedløst drejer sig om spionage og sikkerhedspolitik, men på sidelinjen også kønsdiskriminering, nu fra feministernes side. Tryk ISBN-13: 978-87-996500-3-3 E-bog ISBN-13: 978-87-996500-4-0 Bogladepris: 120,- kr.

Den fjerde bog Troløs ser på utroskab og manglende oprigtighed i parforholdet, men også den religiøse troløshed – eller frihed – der opstår, når et menneske indser, at det ikke kan holde Gud lukket inde i sin hånd. Tryk ISBN-13: 978-87-996500-1-9 E-bog ISBN-13: 978-87-996500-2-6 Bogladepris: 120,- kr.

Den femte og foreløbig seneste bog i serien Kvit handler om nag til en mand med flere samtidige kærester. Tryk ISBN-13: 978-87-996898-3-5 E-bog ISBN-13: 978-87-997568-0-3 Bogladepris: 198,- kr.


Forlaget Genspejling Hos Forlaget Genspejling mener vi, at det at udgive bøger skal være en passion for den gode historie. Derfor udgiver vi skønlitteratur uden at gå på kompromis med den kunstneriske, sproglige eller tekniske kvalitet. Vi trækker på professionelle eksterne freelancere til såvel korrektur og redaktionelt arbejde, som fremstilling af grafisk materiale. Vi benytter et veldrevet trykkeri samt et godt eksternt lagerhåndterings- og distributionssystem. Konceptet er at give forfattere størst mulig indflydelse på udformning af den trykte såvel som elektroniske udgave af deres værker, samt bedst mulig distribution og avance. Forlaget drives af Christian J.D. Dirksen i tæt samarbejde med freelance redaktør Susanne Jespersen fra WritersAid.dk.

v/ Susanne Jespersen Klintevej 388 4791 Borre Tlf.: 25 38 65 41 www.writersaid.dk

v/ Christian J.D. Dirksen Dyssegårdsvænget 10 4621 Gadstrup Tlf.: 61 28 56 49 www.genspejling.dk

Tryk: Toptryk Grafisk ApS

Reklamefolder Genspejling