Page 1

N r. 2 - 2 0 1 6

-erhvervslivets magasin

Deloitte side 8

Lederne side 11

Erhvervsakademiet Lillebælt side 12

Nybolig Gørtz & Jespersen side 21

Fra Fyn til hele verden Side 4-5

BusinessNYT udsendes til samtlige virksomheder, kontorer og butikker på Fyn, øerne og i Trekantområdet.


Erhvervslivets magasin

2

2016

Marianne Kirkeby er pr. 1. juni startet som medierådgiver hos BusinessNYT, hvor hun vil være den daglige kontakt til vores annoncører og øvrige kunder.

Redaktion: Søren Fohlmann, ansvarshavende soren@businessnyt.dk Salgschef: Søren Fohlmann Tlf. 22 91 20 00 Medierådgiver: Marianne Kirkeby Tlf. 23 74 20 00

2

Du kan ogs å læ se Tab onli ne p let &S mar å tPh one

Marianne kan kontaktes på telefon 2374 2000 eller på mail marianne@businessnyt.dk Vi byder Marianne hjertelig velkommen og håber, at vores kunder vil tage rigtig godt imod hende!

Udgiver: BusinessNYT Magnoliavej 10 5250 Odense SV Tlf. 66 11 85 48 E-mail: post@businessnyt.dk www.businessnyt.dk CVR-nr. 27926983 ISSN 1901-1679

businessnyt.dk

Trykning: Toptryk Grafisk www.toptryk.dk Oplag: 15.000 eksemplarer Distribution: Post Danmark Uden forudgående aftale er al erhvervsmæssig brug af magasinets tekst og annoncer ikke tilladt.


i samarbejde med design at work

Leif Møllgaard rådgivning og totalindretning Mobil: 2299 0633 Mail: leif@insidedesignhouse.dk

BACK SPOT COMFORT KONTORSTOL Fra dkk 2750 ex. moms

KONTORMØBLER, LOUNGEMØBLER, MØDEMØBLER, KANTINEMØBLER

GULVE, GARDINER, TÆPPER OPHOLDSMØBLER, UNDERVISNINGSMØBLER

SKILLEVÆGGE, GLASSKILLEVÆGGE

BELYSNING, SOLAFSKÆRMNING

ERHVERVSINDRETNING, REPARATIONER, OMPOLSTRING, SERVICE businessnyt.dk

3


Fra Fyn til hele verden DSV er på rekordtid vokset til at være blandt de allerstørste logistikselskaber i verden. Succesen skyldes i høj grad en meget tæt kontakt til kunderne med en stærk lokal forankring via egne kontorer i over 80 lande. Et af kontorerne har siden 1985 ligget i Odense, hvor DSV Air & Sea har en tæt tilknytning til det fynske erhvervsliv.

Lokalt fokus med globale muligheder Mange fynske virksomheder har været kunder hos DSV i mere end 20 år, og tæller alle størrelser og brancher med opgaver, der spænder vidt. En af de nyere kunder er H.J. Hansen A/S Danmarks største virksomhed inden for genvinding. Virksomheden arbejder med genvinding af ressourcer lige fra gamle hestesko, hvidevarer og biler til udtjente alu-fælge. Langt hovedparten af dette eksporteres til bl.a. Tyrkiet og Asien. Gennem mange generationer har H.J. Hansen haft fødderne solidt plantet i den fynske muld med hovedkontor og produktion i Odense. Nærhed og tæt samarbejde omkring logistik er alfa og omega for H.J. Hansen. ”Hvis vi har en udfordring kigger vores kontaktperson hos DSV forbi, og vi får løst tingene med det samme. DSV griber det hele meget åbent og professionelt an,

og har en stor forståelse for vores forretning. De har hjulpet os med, hvordan vi griber forskellige markeder an. Det har givet os en række nye muligheder, som vi ikke kendte til tidligere og har knyttet

os tættere sammen”, siger logistikchef hos H.J. Hansen, Claus Terkelsen. Den bedste løsning På DSV’s kontor i Odense arbejder de 30 erfarne medarbejdere hver dag tæt sammen med kunderne om at finde de bedste løsninger til at nå til og fra hele verden. Med et stort branchekendskab er målet for DSV at gøre det logistiske led så trygt, enkelt og effektivt for kunderne som muligt. ”Vi sørger for, at vores kunder får en fast kontaktperson, som de altid kan komme til at tale med, og som kender deres forretning i detaljer. På den måde kan vi give den rigtige rådgivning og service og være på forkant i dialogen med vores kunder, når vi håndterer deres forsendelser”, siger Mogens Jacobsen, Branch Manager Odense. Siden 1. januar 2016 har DSV haft eget distributionsnetværk samt terminal på Fyn og kan nu tilbyde sine fynske kun-

4

businessnyt.dk


der dag-til-dag distribution til alle postnumre i brofaste områder i Danmark. Minsk, Madrid eller måske Mauritius? Med købet af det store amerikanske logistikselskab UTi Worldwide Inc. har DSV fået en endnu stærkere og balanceret geografisk dækning til glæde for de danske kunder. Som verdens fjerdestørste transport- og logistikselskab har DSV nu 40.000 medarbejdere på 800 kontorer i 80 lande og kan dermed tilbyde dør-til-dør levering over stort set hele verden. ”Vores globale netværk er blevet væsentligt stærkere uden for Europa og det gør, at vi kan tilbyde danske kunder vores eget sikre distributionsnetværk i endnu flere lande”, uddyber Mogens Jacobsen.

og sendt mellem Fyn og hele verden i DSV’s netværk. På et år bliver det til mere end 7.000 fyrre fods containere (14.000 TEU) til og fra Fyn. ”De stærke bånd vi har til erhvervslivet på Fyn bekræfter os i, hvor vigtigt det er, at vi er tæt på vores kunder. Jeg er sikker på, at der bliver endnu flere muligheder på de globale markeder i fremtiden, og vi vil meget gerne hjælpe fynske virksomheder med at gribe dem”, slutter Mogens Jacobsen.

DSV på Fyn tilbyder » Eget distributionsnetværk på Fyn til og fra hele Danmark » Forsendelser til og fra hele verden i eget netværk » Søfragt » Luftfragt » Fortoldning » Ekspres/kurér » Bilfragt (fuld track & trace, PDA’er (scanningsudstyr), fuld ADR- udrustning (farligt gods) og lift i alle biler) » Eget lager med over 4.600 m2.

www.dk.dsv.com

Stor vækst i sø og luft DSV oplever lige nu stor vækst inden for fly- og skibstransport med en flot stigning i efterspørgslen på intet mindre end 8 procent til mere end 1 mio. kilo håndteret luftfragt hver måned ud af Danmark. Hos DSV kan man også mærke, at erhvervslivet på Fyn har det godt i disse år. Store mængder stykgods og hele containerlæs bliver hver dag pakket

businessnyt.dk

5


Vi tilbyder..

Erhvervsrådgivning i alle vores filialer - tæt på dig og din virksomhed

Kontakt Erhvervschef Kristian Larsen Tlf: 59 48 93 29

6

businessnyt.dk


A night to remember Trods en skjult indgang via en dunkel trappegang, blev vi meget imponerede af både køkken og team i Odenses nyeste gourmetrestaurant ”The Balcony” som ligger centralt i Odense. Og her mærker man fra start, at man er velkommen.

Et smilende personale bød velkommen Vi blev vist til rette i et hyggeligt sofahjørne og nu skulle der nydes, dét stod klart. Restaurationschef Peter Fæster tilbød os en 1. cru champagne, let og elegant på Blanc de Blanc. Alternativt kunne der vælges en rosé grand reserve champagne - begge fra Mandois. En topengageret kok fik smilene frem, da han diskede op med rustikke lerpotter med friske urter plantet i spiselig jord. Dertil rørt rygeost med røget salt. Han forklarede engageret omkring “jorden”. De specielle chips af blendet torsk og rødbede havde en fin smag, og de var samtidig en sjov, vægtløs madoplevelse.

Vi blev vist til et smagfuldt opdækket bord med skønne lysstråler fra aftensolen ved balkonen over Mageløs, Kongensgade og Vestergade i centrum af Odense. Her ventede en lille appetizer mere: Sprødstegte brisler arrangeret på enebærgrene.

Brød er ikke bare brød - valnødde-, soltørret tomat- og neutralt brød bagt på manitoba hvede. Fremragende brød serveret i en rustik trækasse på korn. Hjemmelavet smør med sydesalt og smør indhyllet i høvlet Vesterhavsost så fint som sne. Lækkert. Skaldyr, fisk og skønne hvidvine Nu hvor vi sad i behagelige stole og var velforsynede, kunne vi betragte teamet på The Balcony og se, at der var en rigtig god indbyrdes stemning. Peter Fæster, som passede os perfekt op aftenen igennem, er en entusiastisk vinelsker. Han serverede tilfreds endnu en 1. cru, denne gang en Chablis fra Joseph Drophin, Bourgogne. Den passede fantastisk til første forret - en lille, fin medalje af kongekrabbe med fynske asparges, creme fraiche og dild. Brødkassen blev genfyldt til stor glæde for alle. Næste vin var en ualmindelig lækker Sauvignon Blanc fra New Zealand. Winemaker Michael Seresin - kendt som filmproducent af bl.a. Harry Potter - står for denne super hvidvin, der har hele spektret af hyldeblomst, stikkelsbær og også asparges. Og den gik virkelig fint til de små kunstværker af pighvar rullet i glaskål med “hat” af tallerkensmækkerblad. Chefkok Peter Hansen forklarede, mens han serverede en vidunderlig sauce.

Australske dråber til malkeko med kål Peter Fæster præsenterede os for en kraftbombe fra Leeuwin Estate. Cabernet Saugvignon med masser af fylde og kraft. På rustikke lertallerkner fik vi et perfekt stegt stykke malkeko. Malkeko, tænkte vi! Men stik imod vores forventning var kødet både velsmagende og meget mørt. Måske et lidt større stykke ville gøre hovedretten perfekt, da der ikke blev serveret kartofler eller andre grøntsager til. En fin, lille portion revet trøffel og ramsløg toppet med blomster gjorde tallerkenen til en fryd for øjet. En alternativ Waldorff salat serveret i dyb skål, var endnu et behageligt bekendskab. Dessert smukt som et maleri Dessertvinen Le Pins var økologisk og smukt afstemt til desserten, som var kørvelis og gulerods sifon med hvid chokolade kreativt anrettet som et lille maleri. Her var flere slags knasende drys, der gav desserten masser af karakter.

Denne aften var virkelig fremragende. One to remember!

www.thebalcony.dk The Balcony tilbyder også frokost og har separate møde- og selskabslokaler til større selskaber.

businessnyt.dk

7


Giv dine medarbejdere aktier i løn Folketinget har vedtaget nye regler i ligningslovens § 7 P, der igen gør det attraktivt at tilbyde medarbejderne aktier. Den nye ordning svarer i store træk til den ordning, der var gældende indtil 2011, men som blev afskaffet af den tidligere regering. De nye regler har virkning fra 1. juli 2016.

til medarbejderaktier. Selskabet ville have fradrag for udgiften, hvis lønnen i stedet var givet i kontantløn eller andre personalegoder.

Af Martin E. Skytte, Manager, Tax and Legal hos Deloitte

Fordele ved at anvende de nye regler Når man bliver tildelt et personalegode, er det generelle udgangspunkt, at man skal beskattes af værdien af godet på det tidspunkt, man modtager det. Tilsvarende gælder det, at modtager man en aktie i et selskab, hvori man er ansat, skal man beskattes af værdien af aktien på modtagelsestidspunktet. Værdien man skal beskattes af, er det vederlag, man har modtaget. Har man f.eks. modtaget aktien gratis, skal man beskattes af forskellen mellem nul og handelsværdien af aktien. Beskatningen sker ligesom lønindkomst op til ca. 56%. De nye regler skubber beskatningstidspunktet, så medarbejderen først skal beskattes, den dag medarbejderen sælger aktierne. Beskatningen vil i stedet ske som aktieindkomst til 27% eller 42%. De nye regler bevirker, at man først skal beskattes af en gevinst, den dag man står med pengene i hånden. Dernæst vil beskatningen ske til en betydelig lavere skatteprocent. Træerne vokser som bekendt ikke ind i himlen. Ulempen er, at selskabet til gengæld ikke har fradrag for udgiften

8

Betingelser for at modtage medarbejderaktier En række betingelser skal være opfyldt, for at man kan anvende de nye regler. Et udpluk af de væsentligste betingelser er: Selskabet og medarbejderen skal have aftalt, at ligningslovens § 7 P skal finde anvendelse. Aktierne skal ydes i det selskab, hvor medarbejderen er ansat eller i et koncernforbundet selskab. De aktier, som medarbejderne får, må ikke udgøre en særlig aktieklasse. Hvis en eneaktionær i et selskab ønsker at tildele medarbejdere aktier i selskabet, skal det ske i samme aktieklasse, som eneaktionæren har aktier i. Hvad kan medarbejderen modtage? Medarbejderen kan årligt modtage op til 10% af sin årsløn i købe- eller tegningsretter til aktier eller direkte i aktier. Hvis medarbejderen har en årsløn på 500.000 kr., kan vedkommende altså modtage et aktievederlag for 50.000 kr. Ordningen kan tilbydes enkelte medarbejdere i selskabet eller til alle medarbejdere som led i en generel personalepolitik. Det er også muligt at kombinere tildelingen med en bruttotrækordning, så medarbejderen går ned i løn, som ellers ville være blevet beskattet med 56% mod i stedet at få tildelt medarbejderaktier, der i stedet beskattes med 27%.

businessnyt.dk

Hvordan kan man anvende medarbejderaktier? Medarbejderaktier kan anvendes til mange forskellige situationer. Det kan fx være en måde, hvorpå man kan tiltrække og fastholde medarbejdere, der kan se en fordel i at være med til at ”skabe” virksomheden, og få en direkte synlig gevinst ved, at medarbejderen er med til at forøge virksomhedens værdi. Det kan også bruges af virksomheden til at skabe en mere præstationsfremmende kultur i virksomheden, der er mere synlig på virksomhedens bundlinje. Der kan også være visse typer af virksomheder, hvor det er særligt interessant - fx i start-up-virksomheder - hvor der er et stort behov for udvikling, hvorfor man gerne vil aflønne i aktier frem for løn. Det kan også være, at virksomheden har store udviklingsomkostninger eller af anden grund har underskud og derfor ikke umiddelbart ville have fradrag for (yderligere) lønudgifter. Reglerne er komplicerede Reglerne er komplicerede. Medarbejderaktier er derfor ikke noget, man selv bare giver sig i kast med. Aftalegrundlaget skal være i orden, hvilket kræver professionel rådgivning. Tænker du, at en medarbejderaktieordning kunne være noget for jeres virksomhed, er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte Deloitte for en uforpligtende drøftelse af mulighederne. Så står de klar til at hjælpe din virksomhed videre med den helt rigtige løsning.

www.deloitte.dk


Ny

Renault MEGANE Væk følelserne til live Kom selv og prøv

Fra

189.900 kr. Lykke, begær og passion kan sjældent beskrives – det skal opleves. Sådan er det med alle stærke følelser, og det gælder også ny Renault Mégane. Kun ved at prøvekøre kan du opleve, hvordan summen af tekniske finesser og elegant, sporty design går op i en højere enhed og skaber en umiskendelig stærk følelse: Ægte køreglæde. Glem ikke at opleve en prøvetur ud over det sædvanlige. ENERGIKLASSE : Brændstoføkonomi 16,7-30,3 km/l, CO2-udledning 86-134 g/km. Prisen er ekskl. leveringsomkostninger 3.880 kr. Bilen kan være vist med ekstraudstyr.

renault.dk

ÅBNINGSTIDER | man-fre 9.00-17.30 · lør-søn 11.00-16.00 ODENSE SV | Bondovej 18 · 5250 Odense SV. · Tlf. 63 17 13 11 · autohuset-vestergaard.dk

businessnyt.dk

9


Bolighuset Werenberg tilbyder alt til dine professionelle erhvervslokaler

Kontormøbler, lounge-møbler, gulvbelægning, solafskærmning og gardiner.

Vi har 11.000 m udstilling og kun e, faglært personal elt der profession . kan vejlede dig

BOLIGHUSET

Mandag lukket - kirkevej 15, 5464 Brenderup, grundlagt 1964 (e-20, afkørsel 56), tlf. 6444 1049, www.werenberg.dk 10

businessnyt.dk

Vi tager forbehold for rykfejl og udsolgte varer.

2


God ledelse forhindrer konflikter En ny undersøgelse foretaget af Lederne viser, at konfliktniveauet på Fyn er forholdsvis lavt, men hvordan kommer det endnu længere ned? Svaret er god ledelse!

Af Karsten Kjærby, Afdelingsformand Lederne Fyn

Status på konfliktniveauet En ny undersøgelsen fra Lederne, som er lavet i samarbejde med analyseinstituttet YouGov, om konfliktniveauet på danske arbejdspladser placerer Fyn stort set på landsgennemsnittet. Blandt lederne på Fyn svarer kun 14 % at de finder konfliktniveauet på deres arbejdsplads højt eller meget højt. 28 % synes, at konfliktniveauet er omkring middel, mens hele 58 % vurderer, at konfliktniveauet på deres arbejdsplads er lavt eller ikke eksisterende. Alt i alt er det glædeligt, at konflikterne bliver holdt i skak på de fynske virksomheder. At Fyn befinder sig omkring landsgennemsnittet er godkendt, men som leder skal man altid stræbe efter at skabe de bedst mulige rammer for de ansatte, både for medarbejdernes og bundlinjens skyld. Gode rammer skabes ved at have fokus på psykisk arbejdsmiljø, herunder konflikter på arbejdspladsen. Hvis man ikke er parat til at skabe de rigtige rammer for medarbejderne, kan man ligeså godt opsige sit lederjob. En leder på godt og ondt Ledere er roden til (næsten) alt godt, som foregår på en arbejdsplads. God ledelse forhindrer konflikter i at opstå, mens dårlig ledelse utvivlsomt vil føre

til konflikter og dårligt arbejdsmiljø. Der er mange facetter i, at forhindre konflikter i at opstå men de vigtigste kan koges ned til at tage ansvar, være åben og skabe sammenhold. En god leder skal tage ansvar ved hele tiden at have fingeren på pulsen, så lederen kan forebygge konflikter og tage diskussioner i opløbet, inden de får lov til at udvikle sig til konflikter. Konflikter kan foruden at skabe dårligt arbejdsmiljø og nedsat produktivitet også i sidste instans føre til afskedigelse. Lederen skal også have modet til at fortælle sin chef eller direktør, når arbejdspresset bliver for stort, så der kan foretages yderligere ansættelser eller aflastning. Mod til at sige fra er et kardinalpunkt i kampen mod stress og dårligt arbejdsmiljø. Husk åbenhed Lederen skal praktisere åbenhed overfor sine medarbejdere. Medarbejderne skal vide, at de altid kan gå til deres leder, hvis de har bekymringer enten fagligt

eller socialt. Lederne skal droppe kæft, trit og retning filosofien, i stedet for skal lederen lytte til medarbejderne og tage kritik til efterretning, både for at medarbejderne respekterer deres leder, men også for lederens egen skyld. Medarbejdere kan fange nye perspektiver af virksomhedens rutiner, som både kan hjælpe virksomheden og i sidste ende fremme lederens egen karriere. Skab sammenhold Sidst, men ikke mindst, skal den gode leder skabe et sammenhold på arbejdspladsen, så medarbejderne er motiverede og glade for at komme på arbejde, selv når de skal kæmpe sig gennem en snestorm en kold mandag morgen. Sammenhold og socialt samvær skaber et bånd, som kan afværge truende konflikter, fordi man kender hinanden bedre og kan derfor forstå hinandens handlinger.

www.lederne.dk

Lederen skal praktisere åbenhed og lytte

businessnyt.dk

11


Intensiv udvikling gav fire nye produktmuligheder Studerende fra Erhvervsakademiet Lillebælt har gennemført et udbytterigt udviklingssamarbejde med Gyldensteen Gods. De studerende har arbejdet med produktudvikling af godsets græskar, æbler og løg, hvilket der er kommet fire nye produktmuligheder ud af.

I projektperioden blev der arbejdet med udvikling af æblechips, hvor der bl.a. har været fokus på at finde det rette æble med den bedste smag i samt den perfekte tørringstemperatur. Der er lavet løgrelish til oksestegen og burgeren, ligesom der også er arbejdet på opbevaring af hakkede løg. Den sidste gruppe lavede en græskarspread (smørbart produkt lavet af græskar), som kan udvikles med forskellige smagstilsætninger. ”Der er ingen tvivl om, at det har været super spændende at arbejde på projektet med Gyldensteen. Det er en helt anden måde at lære på, når man har en kunde i den anden ende, der forventer et godt

12

og gennemtestet produkt. Men det har selvfølgelig også været hårdt og krævende” siger procesteknolog-studerende Anne Mette Larsen. Samarbejde letter udviklingsprocessen Ved præsentationen af produkterne blev Claus Duedal Jakobsen, marketingdirektør fra Gyldensteen, sat godt ind i processerne og overvejelserne bag de studerendes arbejde. Der blev gennemgået tørringsmetoder, udviklingsmuligheder, prissætningsforslag og meget andet. Produkterne vakte begejstring. ”Der er ikke ét af produkterne, som ikke

businessnyt.dk

kan blive en realitet. Der er selvfølgelig nogle af produkterne, der er lettere at gå til end andre, og det skal vi have set på” lyder det fra Claus Duedal Jakobsen.


Marketingdirektør Claus Duedal Jakobsen og de studerende betragter de nye produkter.

Arbejdet fortsætter på Gyldensteen Gods, som også håber på at kunne være med i lignende udviklingssamarbejder i fremtiden. ”Det har været et helt igennem spændende projekt, som har været til gavn for både os og de studerende. De studerende har formået at lave en masse forarbejde og har selvfølgelig også begået fejl, som vi så slipper for at skulle igennem. På den måde kan vi speede processen op” siger Claus Duedal Jakobsen.

Win-win-win Fra Erhvervsakademiet Lillebælts side er der også stor tilfredshed med Gyldensteen-forløbet. Erhvervskontaktchef Alice Petersen udtaler: ”Vi er som uddannelsesinstitution erhvervsrettede og praksisbaserede, hvilket betyder, at vores undervisning og læring altid tager udgangspunkt i praksis. Det kommer virksomheder til gode som i eksemplet med Gyldensteen Gods, det kommer de studerende til gode, da de under deres studie får muligheden for at arbejde

med reelle problemstillinger og det kommer Erhvervsakademiet Lillebælts undervisere til gode, da de gennem virksomhedssamarbejder vedligeholder og udbygger deres praksiskendskab. Vi kalder det derfor en win-win-win situation, slutter Alice Petersen.

Erhvervsakademiet Lillebælt er Region Syddanmarks største erhvervsakademi med en bred palette af videregående uddannelser, der kan tages både på fuldtid og deltid. Erhvervsakademiet udbyder uddannelser inden for eksempelvis it, produktion, byggeri og events.

Hvis der er virksomheder, der ønsker yderligere oplysninger om de forskellige samarbejdsmuligheder, så kan erhvervskontaktchef Alice Petersen fra Erhvervsakademiet Lillebælt kontaktes på telefon 5122 5232 eller på mailadressen alpe@eal.dk.

www.eal.dk

businessnyt.dk

13


100% dansk design

••••••••••••••••••••••

MS12 I ASK NYHED MED FUNKTIONALITET ®

••••••••••••••••••••••••••••

svane køkkenet

MS12 er Svane Køkkenets mest eksklusive møbel­ serie. Arkitekttegnet, funk­ tionelt design i ædle mate­ rialer. Håndlavet kvalitet, produceret på egen fabrik. Kom ind i butikken og oplev de nye funktioner Move Section og Hide Away Wall.

Svane Køkkenet Odense by­ der indenfor til inspiration.

Besøg vores store udstilling med køkken, bad og opbeva­ ring. Book et møde med en af vores indretningskonsulenter.

Svane Køkkenet Odense • Rødegårdsvej 180 • 5230 Odense M • Tlf. 6617 5678

14

businessnyt.dk


kurser

PROFESSIONELLE I PROFESSIONELLE RAMMER DAGSKURSUS

KURSUSDØGN

· Formiddagskaffe med rundstykker · Isvand og frisk frugt · Frokostbuffet · Eftermiddagskaffe med kage · Lokaler med AV-udstyr

· Formiddagskaffe med rundstykker · Isvand og frisk frugt · Frokostbuffet · Eftermiddagskaffe med kage · 2-retters menu/buffet · Overnatning i enkeltværelse · Morgenbord · Lokaler med AV-udstyr

395,-

Pr. person . . . . . .

Pr. person . . .

1.095,-

Søndersøvej 30 · 5492 Vissenbjerg · Tlf. 6447 3880 info@vissenbjergstorkro.dk · www.vissenbjergstorkro.dk

businessnyt.dk

15


RENAULT MÉGANE Energy TCe 130 Når vi skal teste en ny bil, plejer vi lige at gå rundt om den for at få et første indtryk. Renault Mégane er ikke nogen helt lille bil, da den måler 4,36 meter i længden. Næste indtryk: Den har godt nok et elegant design, og den er rigtig flot, så den bliver bestemt ikke væk i vrimlen. I øvrigt finder vi den ganske fiks.

Af Stellinger & Kragekjær 6 gear og et fornuftigt forbrug af brændstof I vores aftapning er bilen udstyret med en 1,2 liters turbomotor på 130 Hk med et moment på 205 Nm ved kun 2000 omdrejninger pr. minut. På trods af den relative høje ydelse, er motoren på ingen måde hysterisk, og man tænker ikke over det ved kørslen. For at hjælpe på økonomien er Mégane udstyret med en 6 trins gearkasse, som skifter let og behageligt. Men som i andre 6 trins

gear, er 6. gearet et udpræget overgear, der så hjælper med til et km/l tal på op til 18,9. Ikke så tosset, når bilen trods alt vejer knap 1.300 kg tør. God indretning af kabinen Kabinen er velindrettet med mulighed for at justere rat og sæde i næsten alle retninger. Dog kunne vi godt have ønsket lidt mere lændestøtte, men ellers er alt i orden, og alle betjeningsgreb og knapper sidder dejligt tæt på rattet. Vi har tidligere slået til lyd for, at man skal læse instruktionsbogen, inden man be-

HUSKER DU AT DYRKE HJERNEFITNESS? Hvor meget træner du din hjerne? Lige så meget som du træner din krop? Efteruddan dig og giv din karriere et skub! Erhvervsakademiet Lillebælt har en spændende og varieret palet af efteruddannelser, der kan tages sideløbende med jobbet. Du kan vælge mellem en lang række akademiuddannelser (AU) og diplomuddannelser. Vi tilbyder også skræddersyede uddannelsesforløb til virksomheder.

Se mere om dine muligheder på EAL.DK

16

businessnyt.dk

giver sig ud på vejen, og det passer også på en Mégane. Navigationssystemet er egentlig ikke på nogen måde besværligt, det er bare anderledes, end det som vi


er vant til. Så kan vi lære det! Der er fint med aflæggeplads, og et armlæn i midten er en behagelighed. Velegnet til lange ture Vi startede ud på motorveje, og kunne konstatere et lavt støjniveau, god retningsstabilitet (det blæste den dag) samt en udmærket fjederkomfort. Kort sagt velegnet til langture. Der er motorkraft nok, men skal overhalinger overstås kvikt, så skal man ned i 5. gear. By- og landevejskørsel går som en leg med det fine og præcise styretøj. Spejlene dækker et stort område, da der er vidvinkel på sidespejlene. Det hjælper også ved parkeringer, selv om der er baksensor. Men vi kan godt lide at se det selv. Oceaner af god plads I en moderne aerodynamisk bil kan det knibe med at beholde hatten på ved indstigning, men det gælder for de fleste biler. Bag i er der udmærket plads, og rygstødene til bagsædet er lette at klappe ned, og så har man pludseligt

oceaner af plads. Med den nye Mégane har RENAULT fået et stærkt kort i klassen, ikke mindst i kraft af prisen, som i vores aftapning beløb sig til 253.900 kr. ekskl. levering og speciallak. Alt i alt et tiltalende bekendtskab.

Vores testbil var venligst udlånt af Autohuset Vestergaard i Odense SV.

www.autohuset-vestergaard.dk

Velindrettet kabine med justerbart rat og sæde samt alle betjeningsgreb dejligt tæt på rattet.

businessnyt.dk

17


Når flytning er en tillidssag... ...så lad os løfte opgaven! Vi er eksperter i flytning af: • • • • • • •

Antikviteter Dokumenter EDB-maskiner/-udstyr Erhvervsflytninger Flygler & pianoer Inventar Kopimaskiner

• • • • • •

Kunstværker Maskiner Møbler Pengeskabe Våbenskabe og andre tunge eller vanskelige ting

Kontakt os og få et uforpligtende tilbud! Vi møder gerne op og vurderer omfanget af opgaven, inden vi giver et godt tilbud.

Tlf: 66 11 57 00

Mobil: 20 62 49 50

Sct. Hans Flytteforretning & Pianotransporten ApS Astrupvej 38 · 5000 Odense C · kontakt@sct-hans.dk ·www.sct-hans.dk Find os på

18

businessnyt.dk


Fem gode råd til ansættelseskontrakten En ansættelseskontrakt behøver ikke kun indeholde vilkår om løn, opsigelsesvarsel og ferie. Det kan også være en fordel for virksomheden, at medtage vilkår om, hvordan man kan forholde sig, hvis medarbejderen kører for stærkt i firmabilen, skriver dårligt om virksomheden på sociale medier m.m.

GPS overvågning Mange virksomheder anvender et GPS system til at holde styr på, hvor firmabilerne befinder sig. Det gør det lettere at foretage kørselsplanlægning, og oplysningerne kan også anvendes i den faktura, som skal udstedes til kunden. Sådanne GPS-løsninger betragtes som overvågning - ikke kun af bilen - men også af medarbejderen. Derfor skal medarbejderen informeres om, at der sker overvågning. Den information kan med fordel gives i ansættelseskontrakten.

Af Ulrik Lefevre, advokat hos LEXOS Advokater

Hastighedsbøder Hvis en medarbejder kører op til 30 % for stærkt i virksomhedens bil, så hæfter virksomheden for bøden, der kan være på op til 3000 kr. Men det har ingen konsekvenser for ansættelsesforholdet, medmindre det fremgår af ansættelseskontrakten. Derfor er det en god idé at skrive i ansættelseskontrakten, at det er bortvisningsgrund, hvis medarbejderen uberettiget nægter at vedkende sig en hastighedsbøde. Selv om man har angivet sådan et vilkår, så vil man ikke kunne modregne bøden i nettolønnen, medmindre det også er skrevet ind i kontrakten.

Læse e-mails og filer De fleste medarbejdere har deres egen e-mail konto på virksomhedens mailserver. Selvom kontoen drives af virksomheden og er oprettet til medarbejderens brug i virksomhedens interesse, så kan man som arbejdsgiver ikke bare læse de e-mails, som ligger på kontoen. Sådanne e-mails er nemlig omfattet af brevhemmeligheden i straffelovens bestemmelser. Derfor er det en fordel at skrive i ansættelseskontrakten, at e-mails på virksomhedens netværk tilhører virksomheden, og at virksomheden kan gennemgå sådanne e-mails, når der er driftsmæssige grunde til det. Man kan også overveje helt at forbyde private e-mails fra virksomhedens mailsystem. Det betyder ikke, at man frit kan læse hvad som helst, men virksomheden er sikret et godt udgangspunkt. Bestemmelsen kan med fordel også omfatte andre filer end e-mails og andre it-platforme end blot mailserveren.

businessnyt.dk

Brug af internet og sociale medier Selvom man som virksomhed har en politik om brug af internet og sociale medier, så må virksomheden kun registrere og gennemgå medarbejderens brug af sociale medier, hvis det er meddelt på forhånd, og der er en saglig driftsmæssig begrundelse. En sådan meddelelse kan gives i ansættelseskontrakten. Loyalitetspligt De fleste ansættelseskontrakter har vilkår om medarbejderens loyalitetspligt over for virksomheden. Hvis man ikke har formuleret en politik om brug af internet og sociale medier, så kan man med fordel tilføje nogle vilkår om dette til afsnittet om loyalitetspligt, og på den måde imødegå de ubehagelige situationer, hvor en medarbejder skriver illoyalt om virksomheden på offentligt tilgængelige sociale medier. LEXSOS Advokater lægger vægt på at være tilgængelige og uformelle i sin rådgivning uden den faglige standard sættes over styr. Advokat Ulrik Lefevre er virksomhedernes juridiske sparringspartner, der rådgiver om alle de retsområder, som en virksomhed kommer i berøring med i dagligdagen. Hvis du vil vide mere om ansættelseskontrakter eller andre forhold, så er du velkommen til at kontakte Ulrik Lefevre på lefevre@lexsos.dk eller telefon 6612 7700.

www.lexsos.dk

19


Danmarks største lagersalg Indbyttede Konica Minolta kopimaskiner 22 siders fuldfarve maskine med efterbehandler til hæfte/fals funktion 70 scan til net og mail.

KONICA MINOLTA/ DEVELOP +220

KONICA MINOLTA/ DEVELOP +220

6 ÅRS NYGARANTI

BRUGTBØRSEN NU

KONICA MINOLTA/ DEVELOP +451 6 ÅRS NYGARANTI

BRUGTBØRSEN NU

24.600,-

KONICA MINOLTA/ DEVELOP +203

6 ÅRS NYGARANTI

14.900,-

45 siders fuldfarve, kopi, print samt 78 scan til Net og mail, fuld efterbehandling til sortering, Hæftning samt fuldfals af brochurer.

20 Fuldfarve, kopi, print og 70 scan til net og mail.

6 ÅRS NYGARANTI

BRUGTBØRSEN NU

BRUGTBØRSEN

18.900,-

31 kopier pr minut, scan, mail og kopi. A4 størrelse.

NU

45 siders fuldfarve, kopi, print samt 78 scan til Net og mail, fuld efterbehandling til sortering, hæftning samt fuldfals af brochurer, 250 Gb harddisk.

KONICA MINOLTA/ DEVELOP +3110 6 ÅRS NYGARANTI

BRUGTBØRSEN NU

12.900,-

6.936,-

KONICA MINOLTA/ DEVELOP +452 6 ÅRS NYGARANTI

BRUGTBØRSEN NU

29.900,-

med 6 års service garanti

GULDFELDT Kontor & Data

Hans Egedes Vej 8 · 5210 Odense NV · Tlf.: 7020 6095 20

businessnyt.dk

A/ S

guldfeldt.com

ALLE PRISER ER EKSKL. MOMS

22 siders fuldfarve, kopi, print 70 scan til net og mail. Perfekt print kvalitet.


Nybolig Gørtz & Jespersen i Aarup flytter til gadeplan I starten af juni rykkede den førende ejendomsmæglervirksomhed i Aarup til nye større og flottere lokaler i Bredgade 20. Der er ikke bare kommet nyt liv i den tidligere Nordea- og Fionia Bank-ejendom, men nu får kunderne også langt bedre mulighed for at se de mange boligmuligheder fra gadeplan.

Sporene går helt tilbage til Odense i 1969 Tidligere holdt de to ejendomsmæglere Dan Gørtz og Palle Jespersen med deres fire medarbejdere til forskellige steder i Odense. Virksomheden trækker spor helt tilbage til 1969, hvor den var ejet af og hed J.P. Johansen. I 2004 overtog Dan & Palle virksomheden, som efterfølgende har haft flere markante placeringer i Odense - bl.a. på den meget smukke Hollufgaard. I september 2013 blev teltpælene imidlertid rykket op, og turen gik til Aarup og et nyt domicil på 2. sal i samme ejendom som Totalbanken. Her har ejendomsmæglervirksomheden de seneste par år boet under navnet Nybolig Landbrug Gørtz & Jespersen, men nu er virksomheden tilbage i gadeplan og i fuld øjenhøjde med kunderne. Ambition om at udvide sortimentet Med den nye placering får byens knap 3.200 indbyggere langt bedre mulighed for at møde virksomheden og ved selvsyn se de mange tilbud på boliger, der er hængt op i vinduerne. Og det er netop den øgede synlighed og tilgængelighed, der er vigtig for de to indehavere. Men der ligger også en klar strategisk beslutning om at udvide virksomhedens portefølje med nye produkter. ”I dag har vi helt klart flest landbrug og landejendomme til salg i vores butik, men vi har en klar ambition om at udvide sortimentet til også at omfatte langt flere villaer og fritidshuse. Det både håber og tror vi meget på, at den nye placering vil bidrage positivt til”,

De to indehavere - Palle Jespersen til venstre og Dan Gørtz til højre - sammen med de øvrige medarbejdere foran det nye domicil i Bredgade 20 udtaler indehaver Dan Gørtz, der også sidder i Assens Byråd. Hans partner Palle Jespersen har i øvrigt tidligere arbejdet i præcis den samme ejendom i Bredgade 20, da han i 1985 var ansat som bankmand i Amtssparekassen. Åbent hver lørdag Med den nye placering i gadeplan er der også tænkt helt nye tanker, når byens mange borgere nu får en mere synlig ejendomsmægler i hverdagen. Og netop fordi der hver dag vil komme mange potentielle købere og sælgere forbi det nye domicil, vil der fremover blive holdt åbent hver lørdag fra kl. 10-12. Et tiltag, som Dan Gørtz tillægger stor værdi:

businessnyt.dk

”Vi vil meget gerne have en fysisk dialog med interesserede købere. Vi kan vise mange flotte ejendomme frem i vinduerne, men det er kontakten og snakken, der gør hele forskellen. Vi har altid været tilgængelige for fremvisninger i weekenderne, men nu får hele Aarup og omegn mulighed for selv at komme og besøge os hver lørdag”, slutter Dan Gørtz.

www.nybolig.dk

21


Touran for to.

Her er den største konkurrent til den nye Caddy. Den nye Transporter. Folk der har oplevet den nye Transporter har svært ved at få armene ned. De taler begejstret om Kom og oplev heltom nyedet Touran gule plader. Så luksusudstyr kan du se det fleksible Touran oceaner af den plads, lækrepåinteriør og om der ikke pladskoncept, koster ekstra.der Degør taler om de avancerede, elektroniske sikkerhedssystemer, om multikollisionsbremsen og om nye motorer der til den perfekte varebil. sparker som heste, spinder som katte – og drikker som mus. Du kan også høre mere om de avancerede sikkerhedssystemer, der hjælper med at passe ekstra godt på. Nogle går endda så vidt som til at hævde, at den nye Transporter er så unik, at den reelt ingen Touran på gule plader fås fra kr. 172.490 ekskl. moms. konkurrenter har. Men det er fordi, de endnu ikke har oplevet den nye Caddy.

Velkommen hos Volkswagen Svendborg.

Touran van fra 172.490 ekskl. moms (moms udgør kr. 30.434,-). Forbrug ved bl. kørsel 17,5-23,3 km/l. C vedA blandet 12-17 -udslip 153-219 g/km. - F 2 CO2Brændstofforbrug -udslip 111-137 g/km. - B kørsel Priser er ekskl.km/l. lev. kr.CO 3.780,Bilen er vist med ekstra udstyr. +

ErhvervsCenter

Volkswagen Svendborg Volkswagen Odense Englandsvej 1, 5700 Tlf. 62 22 15 Middelfartvej 50, Svendborg 5200 Odense V. Tlf. 43 05 22 www.volkswagen-svendborg.dk 36 00 www.vw.odense.dk

22

businessnyt.dk

Specielt hos os: . Express Service . Hente & bringeservice . Fleksible åbningstider . Erhversteam på værkstedet


Billetten

7020 2096

4 1 . l k r e . juni g 6532 1121 n i l l 7 i t 1 Danbillet . s d e r g o a f 6614 0110 d a 5 e r r 1 t . f l s , k k i E i kl.20 l u j . Trine 2 n n u e Gadeberg .j d 5 g 1 . a d d r g ø a l Sofie og onsd Pallesen Kim Kerteminde Turistbureau

Hammelsvang

Farshad

Kholghi Instruktør

Tornøes Hotel 29.maj-2. juli

Frede Gulbrandsen

Kapelmester

kerteminde revyen.dk

Foto: Skovdal & Skovdal Layout: Christen Tofte

Peter Bom

Kerteminde

RUDER 7

BUREAU OG FORLAG

businessnyt.dk

23


Ny kopi og multifunktionsmaskine? Nye kontormøbler og indretning? Lagersalg af indbyttede kopimaskiner Landsdækkende service med egne erfarne teknikere Kontakt os - det betaler sig!

Professionel vejledning til dig og din virksomhed! Hans Egedes Vej 8 · 5210 Odense NV · Tlf.: 7020 6095 · guldfeldt.com

BusinessNYT  
BusinessNYT  

Nr. 2 - 2016