Page 1

O f f i s i e lt p r o g r a m Arendal – Vindbjart 2. divisjon Fredag 26. april 18:00 Bjønnes Stadion, Arendal

Kampsponsor


V e l ko m m e n t i l B j ø n n e s

Et historisk avspark D

et er morsomt, spennende og utfordrende når vi i dag kan ønske velkommen til den første kampen i Oddsenligaen på Bjønnes stadion. For Arendal Fotball markerer dette at målet om å bli en del av norsk toppfotball er nådd i klubbens tredje sesong. Da Arendal Fotball ble etablert høsten 2010, var det mange skeptikere som mente det ikke kunne lykkes å etablere et nytt satsingslag i Arendal. Og vi må være ærlige nok til å innrømme at skeptikerne hadde noen poenger. De to største barrierene var åpenbare: Den forrige fotballsatsingen i Arendal endte med konkurs og den regionale konkurransesituasjonen var historisk tøff. Fjorårets jubelsesong dempet nok de største skeptikerne, men Arendal har fortsatt mye å bevise som fotballby.

FK Arendal lyktes med å rykke opp to ganger, men klarte ikke å etablere seg på høyere nivå og det endte dessverre med direkte nedrykk. Heller ikke Jerv klarte å hindre nedrykk i fjor, til tross for at klubben hadde større ressurser enn mange av sine konkurrenter. Derfor vet vi at det blir en tøff sesong som venter Arendal i en avdeling som kanskje vil vise seg å være den aller jevneste av alle 2. divisjonsavdelingene. Sportslig suksess vil kreve at nøkkelspillere leverer på et stabilt høyt nivå, at unge talenter tar nye steg og etablerer seg som sentrale brikker i laget, at man unngår skader og karantener og at det jobbes hardt på treningsfeltet mellom hver eneste kamp. Hvis dette kan krydres med lokal entusiasme og sterk støtte fra publikum, så burde forholdene ligge til rette for at det kan jubles mye på Bjønnes også denne sesongen. Vi gleder oss!

All erfaring har vist at det er meget krevende å etablere seg i 2. divisjon etter opprykk fra 3. divisjon.

Trond Madsen

K AMPFA K TA Avspark: Fredag 26. april 2013 kl. 18:00 Sted: Bjønnes st. kunstgress Dommer: Ole-Martin Loeshagen, Norderhov UIL Assistentdommer 1: Bjørn Tore Johansen, Vigør, FK Assistentdommer 2: Trond Kristiansen, Vigør, FK

2


hilsen fra ordføreren

Betyr mye for hele byen F

or alle byer og lokalsamfunn er det viktig å ha noe å samle oss om. Vi trenger noe å være stolte av og noe som knytter oss sammen. Det er sånt som gir lokal identitet og samhørighet. Det er sånt som er lim i lokalsamfunnet og får oss til å trives sammen. I Arendal har vi heldigvis mye å glede oss over i så måte. Vi har naturkvaliteter som sjø, kyst og skjærgård. Vi har fantastiske turområder, både sommer og vinter. Vi har et spennende næringsliv og et stadig mer mangfoldig kulturliv. Det er sånt vi kan glede oss over hver eneste dag – og noe av det tar vi etter hvert kanskje til og med for gitt. Men det er altså summen av alt dette som gjør oss glade i byen og stolte over å høre til her. I dette bildet er selvfølgelig også idretten viktig. Tusenvis av arendalitter er involvert i idretten, enten som mosjonister, som tillitsvalgte og trenere, som foreldre og tilskuere eller som utøvere. Idretten er avgjørende for folkehelsen og en samlende faktor for svært mange av oss som bor i denne byen. Derfor har også Arendal kommune satset mye på idrett de siste årene. Vi har fått kunstisbane, Norges kanskje flotteste håndballhall, turnhall og tennishall på Myra. Vi har kunnet glede oss over stadig nye kunstgressbaner som gjennom store deler av året gir barn og ungdom muligheter til fysisk aktivitet, trening og lek. Vi er stolte av de betydelige løftene som er gjort når det gjelder idrettsanlegg. De siste årene har vi også kunnet glede oss over å ha fått et håndballag i byen som har markert seg på

Ordfører Einar Halvorsen krysser fingrene for langsiktig suksess for Arendal Fotball. (Foto: Stein Harald Øigård, Agderposten)

nasjonalt nivå. Vi har sett at dette har engasjert og gledet svært mange mennesker og tilskuertallene har vært blant de høyeste i landet på mange kamper. Så egentlig er det bare en ting Arendals idrettsliv har manglet, og det er et skikkelig fotballag som gjør seg bemerket og bidrar til å sette Arendal på kartet også innenfor denne sporten. Derfor er det både inspirerende og morsomt å se hva Arendal Fotball har fått til i løpet av kort tid. I fjor var klubben Norges beste 3. divisjonslag og rykket opp til 2. divisjon og ble dermed en del av det Norges Fotballforbund definerer som toppfotballen. Jeg håper at klubben etablerer seg på høyt nivå og at vi vil få stadig mer å glede oss over også innenfor fotballen. Det vil bety mye for hele byen! Heia Arendal! Einar Halvorsen

3


-

v i

v a r m e r

m e n n e s k e r !

Adax har i mer enn seksti år vært en ledende produsent og leverandør av elvarme. Produkter utviklet for sikkerhet, komfort og kvalitet. Alle produkter fra egne fabrikker har 5 års garanti. www.adax.no

Adax AS, Myhresgt. 1, postboks 38, 3061 Svelvik. Tlf: 33 77 17 50.


utspill

Tror alltid på seier hjemme! E

n lang vinter er over. Vi er endelig klare for Arendal Fotballs første kamp i Oddsenligaen!

Det er med stor spenning vi nå går en ny sesong i møte på et høyere nivå. Men det skal uansett bli godt å komme i gang, etter at den opprinnelige seriestarten mot EIK ble utsatt på grunn av baneforholdene. Men nå er Bjønnes klar og vi er klare for kamp om poengene! Det er dette vi har ventet på helt siden sesongslutt i fjor høst og som har trigget oss gjennom et langt vinterhalvår. Etter en fantastisk sesong i 3. divisjon i fjor, skal vi helt klart merke at det er en nivåforskjell i år. Vi har imidlertid fått smake på nivået i flere treningskamper i vinter, og vi har vist for oss selv at toppnivået vårt er mer enn godt nok. Dessverre har vi ikke vært stabile nok, og det har ført til mye varierende resultater. Sesongoppkjøringen har ellers vært preget av mye skader og sykdom, men vi har nå de fleste spillerne intakt og tilbake på treningsfeltet. Det er imidlertid noen som ennå trenger et par uker ekstra før de er i toppform. I løpet av vinteren har vi også knyttet til oss fire nye spillere: Anders Hegaard Larsen er en meget solid sisteskanse som i fjor spilte for Notodden i Adeccoligaen, Hari Begluk er en spillende midtstopper som har dominert på Skarphedin i flere sesonger tross sin unge alder, Lillesand-gutten Nicolai Aas kommer fra Start og er en spennende tilvekst på kanten. Ikke minst har vi forventninger til Petar Rnkovic som har en fortid i blant annet Mjøndalen og Strømsgodset og som vil bidra med både toppfotballerfaring, duellkraft og målteft. Forhåpentligvis vil alle fire

være med å løfte spillet vårt enda et hakk. Dagens motstander Vindbjart har etablert seg som ett av de bedre lagene i 2. divisjon. Det drives meget godt på Vennesla, og ikke minst så legger de opp til å spille ballbesittende, underholdende fotball. Vi gikk på en forferdelig smell mot dem i en treningskamp i vinter, men det var helt spesielle omstendigheter i den kampen - og vi ser frem til et vesentlig mer spennende oppgjør i dag. Vi er selv av den oppfatning at vi kan slå alle lag i divisjonen på en god dag, og når kampene blir spilt på Bjønnes vil vi alltid ha klokketro på en 3-poenger. Vi vant tross alt alle kampene her i fjor. Så da er det bare å ønske velkommen til en ny fotballsesong her på Bjønnes, og måtte dere få like mange hyggestunder her i år som i fjor! Torstein Oland

5


PREFABRIKKERTE BAD

Kostnads- og tidsbesparende løsninger

Sertifisert av DNV

Godkjent av NBI

www.norac.no


B O RTELAGET

Tror på opprykk, men ikke i år

V

indbjart-trener Steinar Skeie tror laget hans blir bedre enn i fjor. Men opprykk regner han ikke med i år.

I fjor gikk venndølene høyt på banen før sesongen og kunngjorde at opprykk til Adeccoligaen var målet. Men da de siste serierundene ble spilt i fjor, måtte Vindbjart først og fremst krige for å holde seg i divisjonen. De klarte seg til slutt, blant annet på bekostning av Jerv.

enn 20 år som fotballtrener. Det blir ikke like jevnt i år. Notodden er klar opprykksfavoritt, og også FK Fyllingsdalen har store ressurser og gode spillere. Men bak disse klubbene kan det komme til å bli jevnt. Og vi kan slå alle i avdelingen, også Notodden og FK Fyllingsdalen, mener Steinar Skeie. TØFT FOR NYOPPRYKKEDE Han tror både Arendal og Arna-Bjørnar, som nyopprykkede lag, kan få et tøft møte med divisjonen.

- Vi har fortsatt mål om å rykke opp. Men vi snakker ikke lenger om når vi skal nå det målet, sier Steinar Skeie – litt mer beskjeden enn på samme tidspunkt i fjor.

- Det er et stort sprang fra 3. divisjon til 2. divisjon og all erfaring viser at det er vanskelig for nyopprykkede lag å klare seg. Jeg vet ikke så mye om Arendal, men håper selvfølgelig at laget holder seg. Det er mye morsommere for oss å dra til Arendal for å spille lokaloppgjør, enn å møte lag som ligger langt unna og som ikke har noen publikumsappell hos oss, sier han.

I TOPPEN Likevel regner han med at han har nok kvalitet i stallen til at laget vil hevde seg i toppen, selv om han holder Notodden som skyhøy opprykksfavoritt fra avdelingen.

Til tross for at Vindbjart møtte mange av lagene i fjorårets avdeling, er Skeie usikker på om styrkeforholdet mellom de ulike klubbene har endret seg. – Selv om klubbene er de samme, kan lagene ha hatt store utskiftninger, minner han om.

- Notodden har et budsjett på 13 millioner kroner. Det sier seg selv at de er store favoritter med slike ressurser i ryggen. Vi skal bite fra oss, og krysser fingrene for at vi slipper unna alle skadene vi slet med i fjor, sier Skeie.

Vindbjart-treneren er godt fornøyd med sin egen spillergruppe og gleder seg over at de etablerte spillerne er mer på hugget enn noensinne. – Samtidig har vi en rekke yngre spillere på vei opp og noen i «mellomgenerasjonen», slik at vi har en flott aldersmiks i gruppen.

I år er det en mer nøktern Vindbjart-trener som gleder seg til en ny sesong i Oddsenligaen.

Viktige spillere som Kjetil Myrvold, Daniel Aase og arendalitten Magnus Langerud var alle sterkt hemmet av skader i fjor. I år regner Skeie med at disse vil bli enda viktigere bidragsytere for Vennesla-klubben. - I fjor spilte vi i en avdeling som var jevnere enn noen annen avdeling jeg har opplevd gjennom mer

8

NYE SPILLERE I løpet av vinteren er det kommet inn flere nye spillere. De har hentet keeperen Johnny Kristiansen (20) fra Start, Henrik Aagesen (18) fra Torridal og Kristoffer Gjestvang (22) fra Donn og ikke minst Joakim Johansen (20) fra Arendal. I tillegg kan Steinar


Skeie glede seg over at Vidar Vikstøl (23) er tilbake fra studier i Oslo, mens Jon Ole Reinertsen (23) er tilbake fra USA. Han bekrefter at klubben har fått henvendelser fra andre klubber på toppscorer Øyvind Gausdal, men flekkefjæringen har visstnok ikke tenkt å flytte på seg. – Han blir i Vindbjart også denne sesongen, fastslår Skeie. Vindbjart har tradisjonelt vært flinke til å få mye ut av pengene de har til rådighet. Budsjettet for A-laget er på rundt 2 millioner kroner – og det er relativt nøkternt i dagens 2. divisjon. - Vi kan ikke konkurrere med Jerv, Notodden og andre klubber som har rike investorer i ryggen. Derfor satser vi betydelige beløp på talentutvikling. Det gir oss tilgang på gode spillere i fremtiden, samtidig som klubben kan tjene noen kroner på videresalg, sier Steinar Skeie. Steinar Skeie er klar for en ny sesong som trener for Vindbjart. (Foto: Vennesla Tidende)

VINDBJARTs A-stall 2013 Keepere

20. Jon Ole Reinhardsen

22. Jesper Jansen

1. Johnny Kristiansen

15. Henrik Robstad

26. Joakim Johansen

12. Halvor Homme

27. Henrik Aagesen

Angrep

Forsvar

Midtbane

8. Daniel Aase

18. Jon Hodnemyr

4. Kjetil Myrvold

21. Kim Andre Lauritsen

3. Markus Agirman

19. Vidar Vikstøl

11. Roy Egil Myre

5. Simen Gimmestad

24. Kristian Rygg

14. Ayouba Swaray

28. Kristoffer Gjestvang

16. Kim Kvaalen

99. Yuusuf Sharif

23. Christian Follerås

13. Preben Skeie

9. Øyvind Gausdal

2. Håkon Rike

6. Magnus Langerud

17. Thore Ulstein

9


sor.no

Sør Spareavtale

Start sparingen idag! Kom innom oss, ring 09200 eller se vilkĂĽr og bestill produktet pĂĽ sor.no

Sparing


Gode avfallsløsninger tar hensyn til både økonomi og miljø

Papp/ papir presse

Er du lei av at papir og papp eller annen søppel ligger og flyter rundt i bedriften? Komprimerende utstyr er en genial måte og holde orden på avfallet! Slikt utstyr vil også frigjøre lagerplass og redusere kostnadene du har på avfallet ditt!! Farlig avfall som olje, kjemikalier eller andre ting skal oppbevares etter gjeldende regelverk.

Retura Sør tilbyr utstyr som ivaretar dette 20 m3 komprimator

Kontakt oss for et uforpliktende forslag til lønnsom og miljøriktig håndtering av avfallet ditt. Ring 3707 6600 eller send en e-post til sor@retura.no for mer informasjon.

10 fots miljøcontainer til farlig avfall

STEINSPRUT TELEFONEN

09009

Ved bruk av denne kupongen når du trenger:

STEINSPRUTREPERASJON, NY FRONT-/SIDE-


STØTT arendal MED DIN

GRASROTANDEL! Ved å velge Arendal Fotball som din grasrotmottaker, kan du uten kostnader for deg selv være med på å støtte oss økonomisk! Nær 750 000 av Norsk Tippings spillere er nå grasrotgivere. I fjor ga de bort hele 296 millioner kroner til lag og foreninger landet over. Bli grasrotgiver du også - helt gratis, og det er enklere enn du tror!

Slik gjør du det: Hos kommisjonær: Be kommisjonæren om å få registrert Arendal Fotball som grasrotmottaker. Via sms: Send «Grasrotandelen 996007367» til 2020. Tjenesten er gratis. Du må ha registrert mobilnummeret ditt hos Norsk Tipping for å benytte deg av denne tjenesten. Mobilspill: Du kan også knytte deg til Arendal Fotball via mobilapplikasjonen fra Norsk Tipping på din mobiltelefon. Denne kan lastes ned ved å skrive kodeord SPILL til 1960. Etter at du har tilknyttet Arendal Fotball som din grasrotmottaker, får klubben fem prosent av din spillinnsats – uten at det koster deg noe som helst. Grasrotandelen gjelder for alle Norsk Tippings spill, bortsett fra Flax og Extra.


arendal fotball

Dette er Arendal Fotball A

rendal Fotball ble stiftet 27. september 2010. Klubben er et felles samarbeidsprosjekt som er etablert av fotballgruppene i Grane og Trauma. Målet er å etablere et lag og en klubb som kan hevde seg i norsk fotball, sette Arendal på fotballkartet og skape en arena som gir lokale talenter fra regionen optimale utviklingsmuligheter.

Jan Sigurd Otterlei ble valgt til ny styreleder i Arendal Fotball på årsmøtet i 2013.

Klubbstyret: Leder: Jan Sigurd Otterlei Nestleder: Geir Fone Sekretær: Thorbjørn Claussen Sponsoransvarlig: Rune Aarrestad Økonomiansvarlig: Beate Pettersson Styremedlem: Sidsel Pettersen Styremedlem: Morten Kraft Styremedlem: Trond Madsen Observatører: Fredrik Halvorsen (Trauma) Kåre Mortveit (Grane)

Sportslig utvalg: Geir Fone (Leder) Vidar Arnesen Frode Landbø Trond Madsen Webgruppa: Hanne Henstein Trond Madsen Harald Worren Beate Pettersson Youcef Johansen Karl-Gunnar Ellefsen Trenerteam: Hovedtrener: Torstein Oland Assistenttrener: Frank Bredal Keepertrener: Bjørge Fedje Oppmann: Jonas Johansen Fysioterapeut: Cato Sundberg Spillerutvikling: Hovedtrener: Erling Børøsund Assistenttrener: Karsten Sandåker G19-ansvarlig: Tom Mølgaard-Pedersen Postadresse: Arendal Fotball Postboks 196 4802 Arendal E-post: arendalfotball@gmail.com

13


WWW.PROFILSENTERET.NO

Skilt & D ProfilklĂŚr

Kopi

Dørskilt

Skilt & Dekor

Infotavler

Skil De

Digitaltrykk Digitaltrykk Brosjyrer

Banner

Prospekter

P

Sto Visittkort

Bro & Dekor Dig

Profilering Profilering

Stadionskilt

Frostfolie

Gravering

Fasadebokstaver

Profi

Posters

Messingskilt

G

Digi


ViB møter Skade: K LU B SANGEN

HEIA ARENDAL! Melodi: Viva la vida, Coldplay

Tøff vårsesong for nyopprykket lag Tekst: Nina Zachariassen

Fra bølgens hvite topp

Spiller fotball for hele byen!

Nyopprykkede Skade har fått et tøft møte med 3. divisjon. Men selv om ser vi byen lyser opp; Gleden finter ut regnværsskyen! poengfangsten har vært mager, så har laget ikke vært noen kasteball i en saltvannsperle av sjø og fjell. Ballen triller med solgangsbrisen divisjonen. Smeigeda’ blir fotballkveld. Målet skimtes i varmedisen: Den lille klubben fra Lunde i Telemark I Pollens åpne favn var forberedt på at det ville bli en tøff skinner byens lune, fine havn; sesong for A-laget i år. De var nyopprykVinden varsler jubelbrus ket, men har ikke hatt ressurser til å Mellom hvitmalte hus og bølgesus hente inn særlige forsterkninger. Mens Her har vi framtidstro flere av de andre lagene i avdelingen Og tar på fotballsko domineres av unggutter, så er det mer På matta skinner vi som hvite seil enn nok erfaring å øse av i Skadestilletre før av stormen, havet ierA-stallen speil.. stallen.Helt Hele spillerne er over 40 år…

D

lt & ekor

Spiller fotball for hele byen!

finter ut regnværsskyen! Laget Gleden mistet nøkkelspillere etter Ballen triller med solgangsbrisen opprykket. Blant annet var det mange Målet skimtes i varmedisen: som savnet Mats Trevland i sesongopp-

Hisøy, Hove og Tromøysund

Skade har en tøff innspurt i vårsesongen med bortekamp mot Arendal og hjemmeHeia Arendal! Vi gir alt for Arendal! kamp mot Jerv, men klubben har fortsatt ikke gitt opp sin fremste ambisjon for Åååååå Åååååå Åååååå sesongen – nemlig å overraske i enkeltkamper… Merdø ytterst i Galtesund.

Spiller fotball for hele byen!

Gleden finter ut regnværsskyen!

Mange stusser kanskje på klubbnavnet

Ballen triller med dette solgangsbrisen Skade. Men er altså et navn fra Målet skimtes i varmedisen: nordisk mytologi, akkurat som Grane, Hisøy, Hove og Tromøysund Skarphedin og Frigg – for å nevne noen Merdø Galtesund, av deytterst mest ikjente eksemplene.

Profilering Hisøy, Hove og Tromøysund kjøringen. Eneste nyervervelse av Merdø ytterst i Galtesund, betydning var keeperen Egzoj Sanduri Heiafra Arendal! Vi gir alt for Arendal! som kom Ulefoss.

orformat Så langt i sesongen har Skade tatt poeng Vi er Arendals hvite tropp

somålyser hele borte byen opp! gjennom vinne mot Pors GrenOg vi kan høre et land 2, samt at lagetjubelbrus! klarte 3-3 hjemme MellomKlubben hvitmalte har hus og mot Vigør. etbølgesus 0-8 tap mot Ja, vi har framtidstro Larvik Turn som sesongens bunnmål til Og har tar på nå, men i fotballsko øvrige kamper i stor grad På matta skinner vi som hvite seil greid å begrense nederlagene.

Heia Arendal! Vi gir alt for Arendal!

Skade var en skigudinne i norrøn myto-

Åååååå Åååååå Åååååå logi. Hun ble ulykkelig gift med Njord –

angivelig fordi ”Skade ikke trives ved sjøen, mens Njord ikke trivdes på fjellet.” Vi ønsker uansett Skade velkommen til sjøen på St Hansaften!

odering

ilering

Give-aways

Helt stille før stormen, havet er speil..

gitaltrykk

italtrykk

15


a-sTALLEN 2013

16

1. Per Rudi Posisjon: Keeper Født: 11.03.88 Høyde: 188 cm

9. Marius Bruun Henriksen Posisjon: Angrep Født: 25.01.1992 Høyde: 184 cm

4. Hari Begluk Posisjon: Midtstopper Født: 15.11.1991 Høyde: 197 cm

10. Sondre Kollen Posisjon: Midtbane/ stopper Født: 21.10.92 Høyde: 190 cm

5. Jaran Jørgensen Posisjon: Midtstopper Født: 08.03.1992 Høyde: 181 cm

11. Frode Kristiansen Posisjon: Midtbane Født: 18.02.1985 Høyde: 182 cm

6. Omba Kanda-Kanda Posisjon: Midtbane/forsvar Født: 06.08.90 Høyde: 188 cm

12. Aleksandr Zenkov Posisjon: Midtbane Født:23.10.1988 Høyde:180 cm

7. Steven Cardoso Posisjon: Midtbane/forsvar Født: 18.06.1990 Høyde: 190 cm

13. Anders Hegaard Larsen Posisjon: Keeper Født: 26.03.89 Høyde: 188 cm

8. Andreas Frivold Posisjon: Forsvar Født: 01.03.1986 Høyde: 188 cm

14. Morten Knutsen Posisjon: Midtbane Født: 27.11.77 Høyde: 181 cm


15. Mathias Kjørholt Posisjon: Midtbane Født: 03.01.95 Høyde: 180 cm

21. Svein Olaf Olsbu Posisjon: Spiss Født: 30.12.1979 Høyde: 188 cm

16. Jan Aage Nordbø Posisjon: Midtbane Født: 07.05.1992 Høyde: 179 cm

22. Hakeem Wilkinson Posisjon: Spiss Født: 24.12.1995 Høyde: 182 cm

17. Nicolai Aas Posisjon: Kant/spiss Født: 14.09.93 Høyde: 169 cm

23. Jostein Lundemoen Posisjon: Midtbane/angrep Født: 21.08.86 Høyde: 182 cm

18. Chris Safari Posisjon: Back Født: 08.03.92 Høyde: 171 cm

25. Petar Rnkovic Posisjon: Spiss Født: 28.11.1978 Høyde: 188 cm

19. Ole Marius Gundersen Posisjon: Midtbane Født: 12.02.1988 Høyde: 184 cm

20. Ylldren Ibrahimaj Posisjon: Midtbane Født: 24.12.95 Høyde: 177 cm

STØTTEAPPARAT: Hovedtrener: Torstein Oland Assistenttrener: Frank Bredal Keepertrener: Bjørge Fedje Oppmann: Jonas Johansen Fysioterapeut: Cato Sundberg

17


1 mnd

kun kr 49,-

*

Les hele Agderposten digitalt For kun 49,- mnd får du Agderposten eAvis oppdatert hver dag dersom du allerede abonnerer på papiravisa. Uten papiravis koster tilgangen kr 98,- pr mnd.

Slik gjør du det: 1

Kjøp tilgang til den digitale utgaven av papiravisen på www.agderposten.no/eavis

2

Last ned app’en gratis i App Store eller Google Play ved å søke på ”Agderposten”.

3

Logg deg på for å lese avisen. Det er samme brukernavn og passord for både iPad, iPhone, Android og PC.

agderposten.no/eavis flere gode sider!


profilen

Må lykkes med talentarbeidet F

otballveteranen Erling Børøsund har vært aktiv i lokalfotballen i 30 år. Nå har han hovedansvaret for den neste generasjonen talenter i Arendal Fotball. Erling Børøsund leder trenerteamet som har ansvaret for rekruttstallen i Arendal Fotball. Sammen med seg har han Karsten Sandåker og Tom Mølgaard Pedersen som assistenttrenere, mens Fredrik Pettersen og Rune Zaar er krumtapper i det sportslige støtteapparatet rundt de yngste Arendal-spillerne.

- Dersom A-laget skal lykkes på sikt, er vi helt avhengige av at vi også lykkes med det lokale talentarbeidet. Samtidig er vi avhengig av at A-laget skal lykkes, for at vi skal få ordentlig sving på talentarbeidet. Suksess med klubbens beste lag vil gjøre det attraktivt for alle de største talentene i distriktet å søke seg til Arendal, og dermed får vi også et mye bedre grunnlag for utvikling av fremtidens toppspillere, sier Erling Børøsund. – Satsing på talentutvikling og satsing på A-laget henger derfor tett sammen, slår han fast. STABIL GRUPPE Sammen med resten av trenerteamet startet de opp med å samle en ny rekruttgruppe i desember måned

20

i fjor. Mange spillere var innom på ulike treninger, og det tok en tid før den endelige spillergruppen var etablert. - Vi skulle gjerne hatt litt flere spillere i gruppen, men av ulike grunner ble det ikke slik. Nå har vi en stabil gruppe på 18-19 spillere som fremstår som en flott gjeng med godt samhold. Hovedfokuset vårt til nå har vært å jobbe med holdninger, innstiling og treningsmoral. Vi skal være tålmodige og arbeide langsiktig. Det viktigste for oss er ikke resultater i enkeltkamper, men at flest mulig spillere har best mulig utvikling. Vi lykkes når noen av våre spillere tar steget opp i A-stallen, sier Erling Børøsund. Arendals rekruttrener spilte en sentral rolle også i FK Arendal der han både var spiller og trener på ulike nivåer. Han gleder seg over at byen har fått et nytt satsingslag. – Det er vanskelig å sammenligne de to klubbene, men mitt inntrykk er at de lokale spillerne i Arendal Fotball er mer sentrale bidragsytere. Samtidig har klubben rekruttert flere fine typer utenfra, slik at man har en fin miks av rutine, erfaring og lokalt talent, sier Erling Børøsund.


Erling Børøsund har hovedansvaret for spiller- og talentutvikling i Arendal Fotball.

TIL A-STALLEN Han råder selv over en svært ung rekruttstall. Samtlige holder junioralder og er dermed i en fase der de fortsatt utvikler seg, og noen kan ta store steg på kort tid. – Jeg skulle naturligvis ønsket at alle i treningsgruppen var like treningsvillige som de mest motiverte i gruppen. Men vi skal bygge kultur

og stille de kravene til spillerne som er nødvendige for at de skal ta steg mot et høyere nivå. Allerede i år forventer jeg at minst to av spillerne tar steget opp i A-stallen. Klarer vi å få frem to lokale spillere til Astallen fra egen klubb hvert år, så tror jeg vi skal være fornøyd, sier Erling Børøsund.

21


VI utVIkler sørlandets kunnskapshaVn tIl attraktIVe kontorlokaler skeiegroup.no


P O RTRETTET

Harun “Hari” Begluk Draktn umm er: 4 Posi sjon : Midtstopper Født : 15.11.1991 Høy de: 197 cm Bos ted : Tybakken og Bø i Telemark Sivi lstand : Singel i Telemark Jobb /sko le: Student på Høgskolen r, familie og damer. t, musikk, film, serier, henge med venne esser sinter sport Inte ress er: Generelt Tidl iger e klu bb: Skarphedin lde plassen i 2.div så mye som mulig, bli hurtigere og beho Sport slig mål for 2013 : Spille els Humm Mats e og Favo ritt spil ler: Zinedine Zidan Favo rittk lubb : Real Madrid : Har ingen! Ver ste mot spil ler på tre ning nese bolog etti Spis er hel st: Spagh Drikk er hel st: Vann og kaffe Rap og Rock Favo rittm usikk : RNB, Hip Hop, mption Rede shank Shaw The : film e Best Met Your Mother Bang Theory, The Walking Dead, How I Best e TV-program : Suits, The Big Twitt erprofil : @Begluk5

23


Myrene: 37 02 22 44 • Kystveien: 37 09 40 00

Aust-Agders største billeverandør!

Gromstad Auto Arendal

www.gromstad-auto.no 37401000


de andre lagene ARNA BJØRNAR Hjemmebane: Arna idrettspark Plassering i 2012: 1. plass i 3. divisjon (avd 7) Draktfarger: Rød trøye, sort shorts Trener: Andreas Sundsbø

BRANN 2 Hjemmebane: Brann stadion Plassering i 2012: 7. plass 2. divisjon (avd 3) Draktfarger: Rød trøye, rød shorts. Trener: Helge Nilsen

EIK FOTBALL Hjemmebane: Idrettsparken Plassering i 2012: 10. plass i 2. divisjon (avd 3) Draktfarger: Gul/sort trøye, sort shorts Trener: Bengt Sæternes

FANA Hjemmebane: Nesttun kunstgress Plassering i 2012: 11. plass i 2. divisjon (avd 2) Draktfarger: Rød/hvit trøye, blå shorts Trener: Rune Vindheim

FLØY Hjemmebane: Flekkerøy kunstgress Plassering i 2012: 2. plass i 2. divisjon (avd 3) Draktfarger: Blå trøye, blå shorts Trener: Johannes Thor Hardarson

FK FYLLINGSDALEN Hjemmebane: Varden Amfi Plassering i 2012: 3. plass i 2. divisjon (avd 2) Draktfarger: Lilla trøye, lilla shorts Trener: Kjetil Knutsen

NOTODDEN FK Hjemmebane: Tinfos Arena Plassering i 2012:15. plass i 1. divisjon Draktfarger: Blå trøye, blå shorts. Trener: Kenneth Dokken

NEST-SOTRA Hjemmebane: Ågotnes gress Plassering i 2012: 4. plass i 2. divisjon (avd 3) Draktfarger: Grønn trøye, grønn shorts Trener: David Nielsen

VIDAR Hjemmebane: Lassa kunstgress Plassering i 2012: 5. plass i 2. divisjon (avd 3) Draktfarger: Rød trøye, rød shorts. Trener: Gaute Johannesen VIKING 2 Hjemmebane: Viking stadion Plassering i 2012: 1. plass i 3. divisjon (avd 6) Draktfarger: Blå trøye, hvit shorts Trener: Gary Goodchild ÅSANE Hjemmebane: Myrdal gress Plassering i 2012: 3. plass i 2. divisjon (avd 3) Draktfarger: Orange trøye, sort shorts Trener: Morten Røssland

VINDBJART Hjemmebane: Moseidmoen gress Plassering i 2012: 9. plass i 2. divisjon (avd. 3) Draktfarger: Blå trøye, blå shorts. Trener: Steinar Skeie ÅLGÅRD Hjemmebane: Ålgård stadion Plassering i 2012: 6. plass i 2. divisjon (avd. 3) Draktfarger: Sort trøye, hvit shorts Trener: Hans Olav Frette

25


• Nye og brukte biler inne • Kundeparkering under tak • Utvidet åpningstid 07-18 • Verksted for alle biltyper • Bobil verksted • Delelager - Dekkhotell • Låne/ Utleie biler • Egen vaskehall krøgenes - kystveien 244 - 4841 Arendal - Tlf 37 00 51 00 Åpningstider: • Salgsavd.: Mandag - Torsdag 8 - 18, Fredag 8 - 16, Lørdag 10 - 16 • Verksted: Mandag - Torsdag 7 - 17, Fredag 7 - 16


Innoventi design- og kommunikasjonsbyr책 innoventi.no


g n o

p u k

i

d r e

v

Fri innmelding og en mÅned gratis trening! Ta med denne kupongen til Stamina HOT og få fri innmelding og en måned gratis trening. Gjelder ved tegning av 12 mnd. avtale.

Stamina HOT, Stoaveien 41 c, 4848 Arendal • Tlf: 37020100 www.staminahot.no • tren.arendal@staminahot.no

#

Åpningstider: Man, ons 08.15-22.00 Tirs, tors 06.00-22.00 Fredag 08.15-20.00 Lørdag 09.00-17.00 Søndag 12.00-17.00


Junior-stallen 2013

Almin Hrustic 27.05.1996

Andreas Gundersen 23.10.1995

Axel Bergum 08.11.1995

Djevad Muratovic 06.05.1995

Egil Moreira Flegstad 05.09.1996

Amid Arezou 17.02.1996

Erik Lundberg 10.07.1995

Tobias Skjævestad 06.10.1996

Jeremy Elepo 01.03.1996

Tobias Haslemoe 07.08.1996

Rodrigue Kininga 28.06.1994

Håvard Haslemoe 03.10.1995

Emil Viddal Vimme 03.07.1996

Morten Aanonsen 23.05.1996

Leo El-adawy 20.02.1995

Flemming Ellingsen 16.02.1996

Fredrik Andersen 06.06.1995

Vetle Knutsen Tvedt 01.03.1995

Mohammed Jabai 22.01.1995

støtteapparat

Erling Børøsund Hovedtrener

Karsten Sandåker Assistentrener

Tom Mølgaard-Pedersen G19 - Ansvarlig

29


The world´s leading manufacturer and supplier of marine and offshore interior systems.

• • • • • •

MARINE INTERIOR SYSTEMS

Walls (B15–A60) Ceilings (B0–A60) Doors (B15–H120) Windows and glazed partitions (B30–H120) Prefabricated wet units (B15) Furniture

www.norac.no


tabellen 2013 PLASS LAG

KAMPER

TOTAL

POENG

v u t mål diff 1

Notodden

2

1

0

1

4 - 1

3

3

2

Nest-Sotra

1

1

0

0

3 - 1

2

3

3

Fyllingsdalen

1

1

0

0

2 - 0

2

3

4

Ålgård

2

1

0

1

4 - 3

1

3

5

Vidar

1

1

0

0

3 - 2

1

3

6

Egersund

1

1

0

0

2 - 1

1

3

7

Fløy Flekkerøy

2

1

0

1

2 - 3

- 1

3

8

Viking 2

2

1

0

1

1 - 2

- 1

3

9

Åsane

0

0

0

0

0 - 0

0

0

10

Vindbjart

0

0

0

0

0 - 0

0

0

11

Brann 2

0

0

0

0

0 - 0

0

0

12

Arendal

1

0

0

1

0 - 1

- 1

0

13

Arna-Bjørnar

1

0

0

1

0 - 2

- 2

0

14

Fana Fotball

2

0

0

2

1 - 6

- 6

0

Rekruttlagets kamper TIDSPUNKT KAMP

ARENA RESULTAT

Mandag 15.04.2013 18:45 Våg - Arendal Karuss kunstgress

5:1

Tirsdag 23.04.2013

3:4

18:00 Arendal 2- Froland Bjønnes st. kunstgress

Mandag 29.04.2013 19:30 Søgne - Arendal 2 Søgne kunstgress

-:-

Mandag 06.05.2013 20:15 Arendal 2 - Torridal Bjønnes st. kunstgress

-:-

Tirsdag 14.05.2013

19:30 Birkenes - Arendal 2 Birkenesparken kunstgress

-:-

Tirsdag 21.05.2013

18:15 Arendal 2 - Vindbjart 2 Bjønnes st. kunstgress

-:-

Torsdag 23.05.2013

19:00 Høllen - Arendal 2 Søgne stadion

-:-

Mandag 03.06.2013 20:15 Arendal - 2 Donn 2 Bjønnes st. kunstgress

-:-

Mandag 10.06.2013 19:30 Express - Arendal 2 Fevik stadion

-:-

Mandag 17.06.2013 20:15 Arendal 2 - Tveit Bjønnes st. kunstgress

-:-

Fredag 21.06.2013

20:00 Randesund - Arendal 2 Sukkevann kunstgress

-:-

Mandag 01.07.2013 18:15 Arendal 2 - Hisøy Bjønnes st. kunstgress

-:-

Fredag 05.07.2013

-:-

19:30 Jerv 2 - Arendal 2 Levermyr kunstgress

31


seriekamper våren 2013 dag

dato

Tid

Kamp

Arena

Lørdag

13.04.2013

16:00

Arendal - Egersund

Bjønnes St. Kunstgress

Søndag

21.04.2013

15:00

Viking 2 - Arendal

Viking Stadion

Fredag

26.04.2013

18:00

Arendal - Vindbjart

Bjønnes St. Kunstgress

Tirsdag

07.05.2013

18:30

Arna/Bjørnar - Arendal

Arna Idrettspark

Mandag

13.05.2013

18:00

Arendal - Brann 2

Bjønnes St. Kunstgress

Søndag

19.05.2013

16:00

Fyllingsdalen - Arendal

Varden Amfi

Søndag

26.05.2013

16:00

Ålgård - Arendal

Ålgård Stadion

Søndag

02.06.2013

16:00

Arendal - Fana Fotball

Bjønnes St. Kunstgress

Lørdag

08.06.2013

16:00

Fløy Flekkerøy - Arendal

Flekkerøy Kunstgress Colorlinebanen

Søndag

16.06.2013

16:00

Arendal - Åsane

Bjønnes St. Kunstgress

Lørdag

22.06.2013

15:00

Vidar - Arendal

Lassa Gress

Søndag

30.06.2013

16:00

Arendal - Nest-Sotra

Bjønnes St. Kunstgress

Lørdag

20.07.2013

16:00

Notodden - Arendal

Idrettsparken Kg Notodden

Resultat Utsatt 1-0

Kampprogram Arendal-Vindbjart 26. april 2013  

Det offisielle kampprogrammet for Arendals første hjemmekamp i Oddsenligaen.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you