ZooMetro Juni (d)

Page 1

Kisse på kollo Så preppar du kattvakten Listan: 6 sommarplågor för vovvar Fototävling! Vinn exklusiva priser från Trixie

aktiveringsspecial

HUND, HOPP OCH FAMILJELEK Sommarkampanj Just nu:

Från:

99:-

Just nu:

129:-

199:-

Trainer Snack, Lamm 500 g

Kyldyna vit/grå

Vattenautomat för trädgårdslang

Rek. ca. pris: 139:-

Rek. ca. pris: 179:-

Rek. ca. pris: 269:-

Kampanjen gäller t.o.m. 30 juni 2019, med reservation för slutförsäljning och eventuella tryckfel. Lokala avvikelser kan förekomma.


”Jag är hunden i vår motions­ relation” När vårsolen tittar fram är det som om nåt händer i oss hundägare. Åtminstone i mig. Den tigande, bistra morgonrastningen är ett minne blott. Nu ska jag minsann vara en duktig hundägare och aktivera mera! I det här numret har vi på ZooMetro tagit fasta på sommarsäsongen. Vi tipsar om hur du bäst förbereder kattvakten och tacklar ­sommaren med hund. Jag vill slå ett extra slag för vårt stora reportage om hur du får med hela familjen i utomhusaktiveringen. Men kom ihåg att ZooMetro är en plats för lust och inspiration, inte för pekpinnar och dåligt samvete. Ta bara vår 9-åriga staffeblandis Tara. Livet på en glasspinne för henne är att ligga i trädgården och sola magen. Och när vi ska försöka oss ut och jogga blir det nästan pinsamt. Hon flanerar och tittar på folk medan jag flänger fram och tillbaka längs expanderkopplet (för tro inte att det skulle falla henne in att springa ikapp). Det är som att det är jag som är hunden i vår motionsrelation. Jag springer apport och Tara är pinnen.

” ZooMetro är en plats för lust och inspiration.”

Innehåll Så tacklar ni hundens sommarplågor 4 6 svala tips som håller dig lugn och vovven säker i sommarhettan. Nyheter från djurvärlden Ofattbara fakta om katter, de mest populära hundnamnen 2019 och mer.

8

ZooMetros fototävling 10 Kolla in linslusarna från förra fototävlingen och vinn finfina priser! A

T E M A: K TIVER ING!

Hund, hopp och (kär)lek 15 Proffsrastaren Ewa Larsson tipsar om hundpromenader med aktivering och Frida Jingblad visar roliga övningar med hunden Jax. Kisse på kollo? 20 Hur förbereder du dig för en tid ifrån din katt? Helen Rentz vet!

ZooMetro är en kundtidning som ges ut av TRIXIE SVERIGE AB. Tidningen kommer fyra gånger per år.

F ÖLJ OSS PÅ FACEBO O K!

Vad just ditt djur mår bäst av sammanfaller inte alltid med vad du vill

— eller tror förväntas av dig. Efter många år ihop vet jag att Tara trivs bäst i sitt eget tempo. Så nu för tiden tar jag med någon av våra andra hundar på löptur när vårsolen tittar fram och jag får för mig att vara en ”duktig hundägare”.

@zoometro

www.zoometro.se

info@zoometro.se

Mycket nöje! Maria Lundberg, vd på TRIXIE Sverige och chefredaktör för ZooMetro

PRODUKTION OCH FORM TRIXIE Sverige AB i samarbete med Oh My AB CHEFREDAKTÖR Maria Lundberg | REDAKTÖR Erik Berglund TEXT Linda Andersson | OMSLAGSBILD Anders Andersson OMSLAGSMODELL Hunden Jax med Estelle Håkansson

N VA

ENMÄRK

E

T

S

Vill du annonsera i ZooMetro? Kontakta oss: info@trixie.se

Miljömärkt trycksak 3041 0083

www.zoometro.se


Tugg & Snacks

Vilken fest! Tuggspiral med kyckling Ett skruvat tugg av tjock råhud, smakrikt lindat med kycklingbröst. Den vridna formen ger hunden en rolig utmaning och bidrar till bättre tand och munhygien.

Just nu:

ERZU CK

20-pack

249:eller 15:-/ st

EE

U

TE N-F

R

R

ZU

EN UT FR

EI

A

GL

D

SUG

Storlek: 3-pack, 15 cm Rek. ca. pris: 69:-

Z

AD

ED

T SA

0%

GL

49:-

Köp storpack eller styckevis!

10-pack

39:-

Tugg-Ribs Smakrika tugg-ribs av extra tjock råhud som ger ett längre tuggnöje och samtidigt stärker tänder och förebygger tandsten. Tuggen är inlindade med ank- eller kycklingkött.

eller 4:90:-/ st Tuggpinne 25 cm Rek. ca. pris: 319:- / 20-pack 19:- / styck

Just nu:

U

EE

A

TE N-F

R

R

ZU

EI

D

SUG

EN UT FR

Z

AD

ED

GL

0%

T SA

Med kyckling 3-pack, 12 cm Rek. ca. pris: 49:-

ERZU CK

GL

39:-

Med anka 2-pack, 17 cm Rek. ca. pris: 59:-

NYHE TER !

Från:

89:-

20-pack

249:eller 16:-/ st

Tuggpinne 12,5 cm Rek. ca. pris: 69:- / 10-pack 7:90:- / styck

10-pack

39:-

eller 4:90:-/ st

EE

U

TE N-F

R

R

ZU

Tuggpinne 12,5 cm Rek. ca. pris: 75:- / 10-pack 7:90:- / styck

EI

A

GL

Rek. ca. pris 109:139:-

SUG

EN UT FR

Z

Just nu Poultry Balls 89:- Lamb Balls 99:-

ED

D

Smakfulla godisbollar med hög kötthalt som passar perfekt att använda som belöningsgodis vid hundträning. Godiset är glutenfritt och helt utan tillsatt socker. Poultry Balls innehåller 81% fågelkött och Lamb Balls innehåller 80% lammkött.

ERZU CK

0%

T SA

AD

Trainer Snack, 500 g

GL

Tuggpinne 25 cm Rek. ca. pris: 399:- / 20-pack 24:- / styck

Tuggrullar Klassiska tuggrullar av pressad råhud som ger hunden längre aktivering och mer att jobba med. Tuggrullarna fyller hundens tuggbehov och bidrar till en bättre munhygien.

ZooMetro | 3


LI

! N A T S Tid för lek och långa promenader – sommaren kan vara en skön ­period för både för människor och djur. Men det är också en årstid då du kan behöva hålla lite extra koll på din lurviga vän. Text Linda Andersson Foto Shutterstock

Så tacklar du hundens

SOMMARPLÅGOR Håll hunden cool

Hundar svettas inte som människor. För att hålla en normal temperatur flåsar de i stället, eller ”hässjar” som det också kallas. De är känsliga för värme, så om vi får en repris av förra årets värmebölja är det viktigt att se till att de lägger sig i skuggan och har riklig tillgång till vatten. Det är också bra att ta promenaderna tidigt på morgonen och på kvällen. För heta dagar finns det också kyldynor som är svala att ligga på och som svalkar skönt i värmen. Simma lugnt

Ett svalkande bad kan vara perfekt sommarträning för hunden. Kolla dock upp att det är ett ställe där ni får bada utan skäll – hundar är inte alltid tillåtna på offentliga bad­ platser. Enligt allemansrätten får du däremot bada med hunden på alla platser där det inte uttryckligen är förbjudet. Se också upp med att låta hunden hoppa i plurret om det är algblomning – då kan de bli förgiftade. För att undvika fukteksem, eller hot spot som det också kallas, är det bra att torka hunden efter badet. Ännu bättre är det om du också sköljer av pälsen med rent vatten först.

4 | ZooMetro

Ha bur i bilen

Pass på för picknickrester

Det är klart att vovven kan följa med på semestern – men se till att den åker säkert. Hunden får inte vara lös under resan, den ska antingen sitta i en transportbur eller vara fastspänd med ett säkerhetsbälte för hundar. Om den inte är det vid en krock kan faktiskt även en liten chihuahua bli en tung projektil. Och det må vara en självklarhet, men lämna inte heller din lille vän ensam i bilen när det är soligt eller varmt!

Håll koll vid grillen. Se till att hunden inte får i sig några benrester eftersom de kan skada deras magsäck, och plocka bort glasspinnar på marken. Låt inte heller hunden få festa loss på det sista av majskolven – den kan fastna i tarmen.

Håll dig på hugget

Vår enda giftiga orm, hugg­ormen, trivs framför allt i högt gräs och på klippor. Varje år blir omkring 2 000 hundar bitna. Vanligast är att hundar blir bitna i nosen och läpparna, med svullnad som följd. Efter en tid kan de bli väldigt illamående, trötta och få diarré. Kontakta alltid veterinär om misstänker att din hund blivit huggormsbiten. Försök att hålla ­hunden så stilla som möjligt – då sprids inte giftet lika snabbt.

Tjipp & hajk!

Känslan av frihet och de fantastiska vyerna lockar allt f ler. Men när ni vandrar i fjällen, många mil från civilisationen, gäller det att du är noga förberedd. Se till att du har ett första ­hjälpen-kit för din hund – och glöm inte fästingborttagaren! Gör regelbundna pälskontroller och försök att få bort de små lymlarna så fort som möjligt. Se också till att du har en lösning så att du kan bära din älskling om olyckan skulle vara framme. Och framför allt – håll alltid din hund kopplad. De fria viddernas vindar kan föra med sig spännande dofter från många mil bort och de sanka markerna och det vilda djur­livet är en riskfaktor för såväl människor som djur.


Köp 12,5 kg för:

499:*

Rek. ca. pris: 649:-

Köp 4 kg för:

256:-

* Erbjudandet gäller Neuseeland, Toscana eller Irland 12,5 kg.

Köp 4 kg Sensible Mini få 400g våtfoder & ett 3-pack sticks på köpet! * Värde 71:* Köp 4 kg Mini Neuseeland och få ett 3-pack Neuseeland sticks och 400 g våtfoder med lamm på köpet. Köp 4 kg Mini Toscana och få ett 3-pack Toscana sticks och 400 g våtfoder med anka på köpet. Köp 4 kg Mini Irland och få ett 3-pack Irland sticks och 400 g våtfoder med lax på köpet. Kampanjen gäller tom. 30 juni 2019 eller så långt lagret räcker. Max ett köp per hushåll. Lokala avvikelser kan förekomma.

Läs mer om fodret på www.happydog.se

Följ oss på Facebook: @happydog.se


Sommar & SOl!

Just nu:

49:Solskyddsstift, SPF 20 Skyddar ditt husdjurs nos, öron, hud och hudveck mot skadliga UV-strålar med solskyddsfaktor 20.

Storlek: 17 ml Rek. ca. pris: 69:Just nu:

39:-

NYHET!

Svalka ditt husdjur med en självkylande dyna som blir kall vid kroppskontakt. Dynan behöver varken el eller vatten för att bli sval och håller sig kall i ca 2 timmar. Perfekt att placera i en bur eller bädd en varm sommardag. Kan användas upprepade gånger. Obs! Om dynan används i en bur, rekommenderas att man väljer en mindre dyna som gör att djuret kan lägga sig på sidan av dynan eftersom den kan bli väldigt kall.

6 | ZooMetro

Storlek

Just nu

0,25 L 0,5 L

29:49:29:- 49:-

Rek. ca. pris

0,7 L

39:- 69:-

169:- 239:199:- 329:129:- 179:-

Vit/grå 65×50 cm

179:- 249:-

349:Passar hundar & kat ter!

Just nu:

Praktisk vattenflaska med vikbar skål. Går att fästa på ryggsäcken eller i bältet vilket gör den perfekt att ta med på resan och gör att du alltid har vatten nära till hands.

Just nu

Blå 65×50 cm Blå 90×50 cm Vit/grå 50×40 cm

199:-

Rek. ca. pris

Vattenfontän Triple Flow

Just nu:

29:Vattenflaska

Storlek

NYHE T!

Låt hunden följa med på sommarens utflykter. Ta med en löplina eller ett långt koppel och fäst den i öglan så får hunden gott om utrymme att röra sig på. Enkel att skruva ner i marken. Obs! Lämna ej hunden utan uppsikt!

Från:

129:-

Kyldyna

Tjuderkrok

Storlek: 40 cm/ ø 9,0 mm Rek. ca. pris: 69:-

Från:

Vattenfontäner uppmuntrar ditt husdjur att dricka mer vatten. Med en vattenfontän har djuret alltid tillgång till fräscht, rinnande och syrerikt vatten. Ett utbytbart filter rensar vattnet från smuts och hår samt skyddar pumpen. Pumpen är tystlåten, justerbar och har reglerbart vattenflöde. Laddas via USB-kabel, endast stickkontakt till USB ingår. Tillverkad av plast.

Storlek: 2 L Rek. ca. pris: 499:-

Fri tillgång till vatten i trädgården! Vattenautomat till trädgårdsslang Ge ditt husdjur fri tillgång till vatten i trädgården med vattenautomaten som enkelt kopplas ihop med trädgårdsslangen. En inbyggd sensor kontrollerar vattennivån och fyller automatiskt på vatten. Passar till slangar med snabbkoppling 1/2". Kan väggmonteras. Obs! Endast för utomhusbruk. Drivs utan batterier och el.

Storlek: 1.5 L Rek. ca. pris: 269:-

NYHET!


DAGS AT T RESA

Från:

1999:-

med hunden? Bilbur, aluminium En säker och tystlåten bur av hög kvalité som gör resan trevligare. Ramen är tillverkad av aluminium och dörren har säkerhetsstängning. De sluttande sidorna gör att buren passar i de flesta bilar. Halkfri undersida.

Storlek Just nu

Rek. ca. pris

S: 48×h57×64 cm 1999:- M: 55×h62×78 cm 2499:-

2995:3595:-

M-L: 63×h65×90 cm 2999:-

4195:-

Tips!

Efter midsommar inkommer denna låsbygel som kan användas på TRIXIE's aluminiumburar och gör dem låsbara!

Dämpande dyninsats till bilbur

Från:

Låt ditt djur resa lite extra bekvämt. Dynan är tillverkad av skumgummi som ger den en stabil form och förbättrar komforten för ditt djur. Avtagbar klädsel av polyster som gör dynan enkel att rengöra. Passar till TRIXIE’s aluminium burar.

Storlek Just nu

Rek. ca. pris

S: 40×h40×52 cm 299:- M: 46×h47×62 cm 349:- M/L: 54×h50×74 cm 399:-

399:479:559:-

299:NYHE T! Stabil & bekväm!

NYHE T!

Perfekt till utställningen!

Transportväska

Djurvagn Buggy

Tillåt ditt husdjur att resa bekvämt i denna stabila transportväska som passar djur upp till 10 kg. Väskan har uttagbar vadderad botten i lammskinnslook och ett inbyggt säkerhetskoppel. Väskan har nätkläda sidor för god ventilation och är öppningsbar på tre ställen.

Är det dags för utställning, resa eller en längre promenad? En djurvagn är ett optimalt transportmedel oavsett vad du har för planer. Vagnen är behaglig att köra och enkel att manövrera tack vare sitt lättviktschassi och ett låsbart framhjul med fjädring. Däcken är dessutom punkteringsfria. Vagnen har en rymlig korg för husdjuret att vistas i samt två rymliga förvaringskorgar, mugghållare, två integrerade koppel och nättyg. Vagnen viks enkelt ihop med ett enhandsgrepp och tar liten plats i bilens bagageutrymme. Passar djur upp till 15 kg.

Storlek: 28×28×47 cm Rek. ca. pris: 749:-

NYHE T! Just nu:

499:-

Storlek: 47×100×80 cm Rek. ca. pris: 1399:-

Just nu:

899:Viks enkelt ihop med enhandsgrepp

Tar liten plats

Mugghållare

ZooMetro | 7


NYHETER I DJURVÄRLDEN

926 923 Varenda vovve i landet ska både märkas med ett unikt id-num-

mer och registreras i Jordbruksverkets centrala hundregister, och där ska också matte eller husse anges. Enligt den senaste statistiken finns det i dag 926 923 ­hundar som vandrar runt i landet. Märkningen kan ske antingen genom en tatuering eller med ett mikrochip och registreringen gör du på jordbruksverket.se. Tänk på att du måste registrera dig och din hund i Jordbruksverkets register även om du tidigare har registrerat din hund hos Svenska kennelklubben. Det här är vad som gäller:

• Du ska märka och registrera din hund innan den är fyra månader. • Om du köper en hund som är äldre än tre månader ska du märka och registrera den inom fyra veckor. • Om du köper en hund som redan är märkt och registrerad ska du anmäla att den fått ny ägare. • Du ska också anmäla till registret om hunden dör, om du byter namn på hunden, om du flyttar eller om ­förhållandena ändras på annat sätt.

5 saker om kat ter som är svåra at t greppa

1 2

Det finns katter som överlevt fall från 100 meters höjd.

Katten Stubbs var borgmästare i Talkeetna, Alaska under 15 års tid. Om det säger mer om Stubbs eller Talkeetna­ borna låter vi vara osagt.

3

Katter kan hoppa 5 gånger sin höjd. Alltså som att vi människor skulle kunna hoppa ungefär 9 meter högt.

4

En katt kan känna av ett jordskalv upp till en kvart innan en människa. Så tar katten skydd är det ­kanske läge att ta rygg.

5

En katt har ungefär 130 000 hårstrån per ­k vadrattum päls. Vilket är en ganska vanlig siffra för ett helt människohuvud.

Mer information och källa: jordbruksverket.se

DE POPULÄRASTE HUNDNAMNEN 2019

topp 5

1. Molly 2. Bella 3. Charlie 4. Ludde 5. Doris Källa: Jordbruksverket

Hundben > människoben I världen finns mellan 500–600 väldigt olika hundraser. Men en sak har de gemensamt. Alla har lika många skelettdelar – 321 stycken. Många jämfört med människan som ”bara” har 206 stycken.

8 | ZooMetro

Överge mig inte när sommaren är slut! Mjuk päls, underbara ögon och otroligt söt! En kattunge eller kanin är så mysig, och tänk så bra det är för barnen att lära sig att ta ansvar.

” När nyhetens behag Den gulliga lilla katt- eller lagt sig är barnen kaninungen är söt och ­bedå­rande, till en början kan inte lika intresserade beslu­tet att skaffa den vara som tidigare.” bland det bästa man tagit. Men precis som med kärlek så går den första fasen av förälskelse över, livet tillsammans blir vardag och vardagen blir slentrian. Sommarkatt eller semesterkatt är en populär benämning på en katt som en familj skaffar sig till semestern, ofta för att glädja barnen i familjen. När semestern är slut och familjen flyttar hem igen så överger man katten. En katt som är van att bli matad och som blir hemlös har svårt att finna föda och skydd över vintern. Den 1 april 2019 skärptes lagstiftningen och med den nya lagen blir det tydligt att man har ett ansvar att inte överge sina djur. Förhoppningsvis kommer skärpningen att hjälpa många husdjur till att få bättre förutsättningar i livet.


Är din hund.. gammal, SJUk eller NYoperer ad? En äldre, sjuk eller opererad hund kan behöva lite extra hjälp för att ta sig fram. Oavsett om det handlar om att ta sig in och ut i bilen, eller att gå på promenader och i trappor. Här hittar du tips på fiffiga hjälpmedel som förenklar och hjälper din fyrbenta vän i vardagen.

NYHET! Från:

159:Just nu:

1499:Promenadhjälp

Trappa, aluminium Har din hund svårt att ta sig i och ur bagageutrymmet? Trappan är perfekt att använda för äldre, sjuka eller unga hundar men också för dig som vill förebygga ledproblem hos hunden. Trappan är enkel att fälla ihop och tar liten plats i bilen. Den har bärhandtag på sidan, gummerad yta och är justerbar på höjden upp till 57 cm. Passar de flesta bilmodeller. För hundar upp till 75 kg.

Storlek: 37 cm×h57 cm Rek. ca. pris: 1995:-

NYHE T! 43

cm

37 c

m

Behöver din hund hjälp med att gå på grund av att den är opererad, gammal eller lider av ledproblem? Promenadhjälpen är utformad som en sele som stöttar upp de delar av kroppen som behöver extra stöd. Selen kan användas både till fram- och bakbenen. Kan maskintvättas i 30°C.

Storlek M: 55-65 cm, upp till 25 kg L: 65-75 cm, upp till 35 kg L-XL: 75-85 cm, upp till 50 kg XL: 85-95 cm, upp till 70 kg

Just nu Rek. ca. pris 159:- 199:179:- 219:199:- 259:219:- 299:-

ZooMetro | 9


A SE N

ST

JU 30

NI

Fototävling SÅ HÄR GÅR DET TILL:

1. T a en bild på ditt/dina husdjur på temat ­ ”Wet fur contest”. 2. L adda upp bilden på www.zoometro.se/fototavling eller på vår Facebook @zoometro, där vi har ett inlägg om tävlingen. Posta ditt bidrag direkt i ­kommentarsfältet. Glöm inte att ange djurets namn, bostadsort och er ZooMetro-butiks namn SENAST den 30 juni 2019.

Grattis!

3. E n jury utser tre pristagare som kontaktas via mejl eller Facebook.

Susanne Midebjörk från Umeå och de två bröderna ­Caesar och Persson som tog hem den förra fototävlingen!

4. De tre vinnarna presenteras i nästa nummer av tidningen, på vår Facebook och på vår hemsida zoometro.se

Vem sover egentligen längst om morgnarna? – Det är nog faktiskt jag och deras syster. Vi har ­nämligen en till – en ragdoll och hon sover lika länge som jag vilket är ganska länge. Vad hittar du, Caesar och Persson på i sommar? – Vi ska chilla på balkongen! De är innekatter och älskar att vara där ute. Nu när det blir lite varmare väder så ligger de där mest hela tiden. De är som bröder så de ­ligger ofta så där väldigt nära varandra.

TA SOMMARENS BÄSTA BADBILD

Tema ”Wet Fur contest”. Ta chansen och vinn en hundpool eller presentkort!

Vilka produkter tänker ni köpa för presentkortet? – Förmodligen blir det en leksak eller en bädd. Det blir säkert något trevlig till katterna.

Priser 1:A PRIS: En hundpool värd cirka 900 kr 2:A PRIS: Presentkort på TRIXIE värde 300 kr 3:E PRIS: Presentkort på TRIXIE värde 200 kr

E n av d e n franska bulldoge Dizas må n nga olika sovstilar, ­fångad a v matte S ara Rosq vist.

11 veckor gamla Russkiy Toy -­ valpen Tyra sover vart som helst, bara det finns närhet, skriver matte Malin Bodin-Persson.

Villkor: Tre vinnare kommer att utses: 1:a priset är en hundpool värd cirka 900 kr, 2:a priset är ett presentkort på 300 kr och 3:e priset ett presentkort på 200 kr. Presentkortet gäller på TRIXIE produkter och i angiven butik. Presentkorten är personliga, giltiga i 6 månader och kan inte växlas in till kontanter eller andra produkter. Vinnarna meddelas av TRIXIE Sverige AB och postas till vinnarna. Vinnarna utses av en jury och beslutet kan inte överklagas. Åldersgräns 16 år. GDPR: Genom att skicka in din bild godkänner du ditt deltagande i tävlingen och våra tävlingsvillkor. Du godkänner att TRIXIE Sverige AB får använda bilden i framtiden samt att ditt namn kan/kommer att publiceras. Om du har med en person på bilden som går att identifiera måste personen i bilden ha givit sitt s­ amtycke. Vid frågor kontakta info@zoometro.se

10 | ZooMetro


Mjuka kompisar till hunden! Just nu:

79:-

Just nu:

Just nu:

79:-

79:-

Just nu:

89:Just nu:

49:Långbent får med pip- och skallerljud, i fluffig plysch, 30 cm. Rek. ca. pris: 109:Långbent giraff med pip- och skallerljud, tillverkad i plysch, 33 cm. Rek. ca. pris: 119:Skojig häst i gosig plysch med roligt djurläte, 32 cm. Rek. ca. pris: 109:Gulligt litet lamm i mjuk plysch med pipljud som passar bra till mindre hundar, 14 cm. Rek. ca. pris: 89:Charmigt får i extra mjuk plysch. Med pipljud, 30 cm. Rek. ca. pris: 129:-

ZooMetro | 11


Mirakelsprayen!

NYHET!

Om olyckan

Just nu:

79:-

Är fr amme!

Hud, sår & öronspray Mirakelsprayen som är ett måste för varje husdjursägare. Sprayen ger en smärtfri behandling av både sår, hot-spots, insektsbett, infektioner och irriterad hud. Fungerar effektivt på tassar, öron och övriga kroppsdelar. Eliminerar 99,9 % av bakterier, svamp och virus. Giftfri och ofarlig för både djur, människor och miljö. Sprayen är snabbverkande och pH-neutral. Fri från både steroider och antibiotika.

Storlek: 100 ml Rek. ca. pris: 99:-

Läs mer !

Universalservetter, 30-pack

Fästingpenna med LED

Våtservetter med Aloe Verans goda egenskaper för mild rengöring av hud och päls. Perfekt att ta med på resan.

Just nu:

39:-

Ta bort fästingar enkelt med hjälp av fästingpennan som är bekväm att greppa och hantera. Pennan har dessutom en inbyggd LED-lampa som gör det lättare att se fästingen. Batterier ingår. Just nu: Finns i röd, blå och grön.

Storlek: 14 cm Rek. ca. pris: 89:-

Rek. ca. pris: 49:Just nu:

59:-

89:Första hjälpen väska

Självhäftande bandage, 4-pack

Med en första hjälpen väska till ditt husdjur är du alltid redo om olyckan skulle vara framme. Väskan är liten, smidig och innehåller: luskam, kompress, steril gasbinda, plåstertejp, sterila våtservetter, fästingplockare, pincett, plasthandskar, doseringsspruta, nosögla och ett häfte med värdefulla råd.

4-pack!

Ett självhäftande, vattenavvisande och flexibelt bandage som skyddar sår mot smuts och fukt.

Storlek: 4×5 cm/4,5m Rek. ca. pris: 99:-

Storlek: ca 25×20 cm. Rek. ca. pris: 129:-

59:-

Fästingplockare Formen på plockaren förhindrar att fästingen trycks sönder vid borttagning och på så sätt minskas risken för infektion hos det bitna djuret. Finns i blå, röd och vit.

Just nu:

29:-

Storlek: 7 cm Rek. ca. pris: 39:-

Skönaste hundkragen på marknaden Tillverkad av skumgummi som är så mjuk att ditt husdjur kan ligga ned med kragen på, samtidigt som den hindrar djuret från att slicka och bita i sår eller på bandage. Kragen är flexibel vilket gör att den inte fastnar i föremål, väggar eller trappor. Kragen sitter extra bra tack vare öglor som du kan trä halsbandet igenom.

12 | ZooMetro

Storlek

Just nu

Rek. ca. pris

XSS-XS: 18-21 cm/ 11 cm

99:- 169:-

XS: 23-27 cm/ 13 cm

129:- 199:-

S: 30-34 cm/19.5 cm

199:- 339:-

M: 38-42 cm/ 21,5 cm

249:- 399:-

L: 46-49 cm/ 24 cm

349:-

499:-

L-XL: 53-56 cm/ 27 cm

399:-

599:-

Från:

99:-

NYHE T!


Just nu:

59:-

fri v o t ig l v e r T 69:-

NYHE T

!

Just nu:

sommar!

Sommaraktiviteter gör att det lätt blir tovor i pälsen på både hund och katt. Tovor kan lätt dra och spänna i huden, vilket kan göra väldigt ont för ditt husdjur. Skär eller red ut tovorna med hjälp av kam, borste eller ullkniv. Låt din pälsklädda vän få en trevlig tovfri sommar!

Massageborste i naturgummi Massageborste med dubbla sidor. Ena sidan avlägsnar löst hår och damm, den andra sidan masserar och stimulerar blodcirkulationen. Finns i två modeller; en fin och en grov borste. Den grövre borsten passar även bra att löddra upp schampo med.

Storlek: 6×12 cm Rek. ca. pris: 89:-

NYHE T! Just nu:

Just nu:

89:-

Just nu:

139:-

69:-

Ullkniv Avlägsnar lös underull, reder ut tovor och tunnar ut pälsen på katter och små hundar. Skäret byts enkelt ut med ett knapptryck vid handtaget. Plasthandtag med gummi gör ullkniven bekväm att hantera.

Pälsutredare

Utredningskam

Kam med runda roterande pinnar för skonsam pälsvård på katter och små hundar. Bekväm att hålla i med plasthandtag som har gummibeläggning.

Ergonomiskt designad kam i gummi som ger ett bra och stabilt grepp. Kammen reder ut tovor i både täckhår och underull. Passar de flesta pälstyper. Kammens rostfria rundade tänder är extra skonsamma mot pälsen.

Storlek: 12 cm Rek. ca. pris: 99:-

Storlek: 7×15 cm Rek. ca. pris: 199:-

Just nu:

69:-

Storlek: 13 cm Rek. ca. pris: 129:-

Just nu:

Just nu:

69:-

69:-

Just nu:

Karda soft Karda med extra mjuk metallborst för skonsam pälsvård av täckhår och underull på katter och små hundar. Passar alla slags pälstyper. Plasthandtag med halkfritt gummi.

Storlek: 7×16 cm Rek. ca. pris: 99:-

Karda med extra mjuk borst

Pälshandske

Karda för extra skonsam pälsvård av täckhår och underull på katter och små hundar. Kardan har plastborst med knoppar och handtag i gummi.

Handsken med gummiborst som effektivt avlägsnar löst hår och damm. Passar alla pälstyper och gör pälsvården till en mysig stund då den även masserar hud och stimulerar blodcirkulation. Tillverkad av nätmaterial som andas. Kardborreband runt handled ger handsken bra passform.

Storlek: 7×16 cm Rek. ca. pris: 99:-

Storlek: 16×24 cm Rek. ca. pris: 99:-

ZooMetro | 13


Matatabi

om katten får välja!

Tuggpinnar

Tugghantlar, 2-pack

Pinnarna är tillverkade av Matatabi. De har en långvarig doft och bidrar till bra tandhygien hos katten.

Hantlar tillverkade av Matatabi. Leksaken har en hållbar doft och genom att tugga på leksaken så rengörs kattens tänder.

Storlek: 10 g Rek. ca. pris: 29:-

NYHE T! Just nu:

Matatabi är en växt som frambringar euforiska reaktioner hos katter. Matatabi, även känd som Silver Vine, Cat Powder eller klätteraktinidia, är en japansk buske besläktad med kiwi som växer fritt på kalla platser i norra Asien. Förutom att löv och frukt används i kulinariska och kosmetiska produkter samt till läkemedel för människor, så är det sedan länge känt att Matatabi frambringar euforiska reaktioner hos katter, precis som vi i väst under en längre tid använt kattmyntan (Catnip). När man tillverkar leksaker till katter använder man främst grenarna som blir oemotståndliga tuggpinnar fyllda med både hälsosamma vitaminer och mineraler. När katten tuggar på pinnen rengörs tänder och tandkött och katten får även i sig mineraler och vitaminer. Det blir ”win-win” för våra små kattvänner. Vissa kattägare använder Matatabi som belöning vid dressyr, andra ger produkterna för att stimulera eller lugna katten under eller efter stressade situationer som tex. vid bilfärd, kattutställning eller när en ny katt ska introduceras i familjen. Men mest vanligt är man ger den till katter för att de älskar Matatabi!

14 | ZooMetro

39:-

Storlek: 12 cm Rek. ca. pris: 59:-

Foto Shutterstock

Vad är matatabi?

Just nu:

Lekkvast

19:Klubba

Just nu:

NYHE T!

Bästa lördagsgodiset till katten. En euforisk klubba med skaft av Matatabi och boll tillverkad av kattmynta. Klubban har en långvarig doft och bidrar till bättre munhygien hos katten. Just nu: Storlek: 11 cm Rek. ca. pris: 49:-

Just nu:

39:-

19:-

Rolig kvast som lockar katten till lek och rengör kattens tänder likt en naturlig tandborste. Skaftet är av Matatabi och tofs av jute.

Storlek: 16 cm Rek. ca. pris: 29:-

Fjäderleksak Underhållande kattleksak av Matatabi pinne, fjädrar och skallerboll. Pinnen rengör kattens tänder och tandkött.

Storlek: 20 cm Rek. ca. pris: 39:-

39:-

Just nu:

29:-

NYHE T!

Kattmynta! Catnip ”såpbubblor”

CA T NIP

Underhållande ”såpbubblor” som innehåller kattmynta. Passar till katter och kattägare i alla åldrar. Innehåller ingen såpa.

Storlek: 120 ml Rek. ca. pris: 59:-


Hundparkour, godisträd och kurragömma – att involvera hela familjen i utomhusträningen behöver varken vara krångligt eller tidskrävande. Aktiveringsspecialisten Ewa Larsson vet vad som får både människa och hund att lätta från marken. Text Therese Johansson Foto Anders Andersson

P P O H , D H UN K E L ) R Ä K ( H C O ZooMetro | 15


E

wa Larsson är professionell hundrastare och driver ”Håll vovven igång” – ett företag som har specialiserat sig på hundpromenader med aktivering. Hon spenderar största delen av sin arbetsvardag utomhus tillsammans med olika hundar, något som har gjort henne påhittig när det gäller att aktivera våra fyrbenta vänner. – Jag tar det jag har och försöker se på miljön runt omkring mig från hundens perspektiv. Trappräcken, parkbänkar, stock och sten – lite som hundparkour! Att hoppa upp med tassarna mot saker eller gå balansgång är väldigt roligt, samtidigt som det tränar hundens muskler och stärker självförtroendet när de får sin belöning efter avslutad övning. Dessutom är det övningar som är lätta att göra på en helt vanlig promenad med familjen. Ewa är aktiv medlem i Oskarströms Brukshundklubb och har dessutom två egna hundar som hon ständigt försöker hitta på aktiviteter åt. Med sin långa erfarenhet har hon gång på gång sett hur aktivering påverkar hundens humör, självförtroende och intellekt. Och det behöver inte vara några avancerade trix – det viktigaste är att hitta lekar och övningar som hela familjen kan engagera sig i. – En lek som funkar lika bra i skogen som hemma i trädgården är kurragömma. En person står med hunden medan till exempel något av barnen springer och gömmer sig med godis eller hundens favoritleksak. Det är en lek som stärker banden ­mellan hunden och den som ska hittas, och den går att variera och utveckla ­nästan hur mycket som helst.

3

br a övningar

16 | ZooMetro

Ewa Larsson, exper t på hund­ promenader och aktivering.

En annan övning som Ewa rekommenderar är ”godisträd”. Den går ut på att en i familjen går och petar in små godbitar på olika ställen i barken på ett träd medan en annan står och håller i hunden. – Syftet är dels att träna luktsinnet men också att hunden ska jobba med att stå upprätt på bakbenen på olika nivåer och stärka ryggen. Det blir lite som fågel, fisk eller mittemellan då godisarna finns utspridda längs hela stammen.

1. Godisspår Ta hjälp av familjen och lägg ett godisspår i trädgården eller på en äng. Från den plats du vill att spåret ska börja lägger du en liten bit hundgodis i varje fotspår. Du visar hunden var spåret börjar och får sedan följa spåret fram till målet som exempelvis kan vara favoritleksaken.

Två andra som spenderar mycket av sin

lediga tid utomhus är Frida Jingblad och sambon Robin Sjögren. De älskar att hitta på roliga saker med sin hund Jax, en sju månader ­gammal Australian shepherd. Inte sällan med kompisen Estelle Håkansson, åtta år. Favoritsysslan är spårträning, en aktivitet där hunden lär sig både att samarbeta och använda nosen. – Först går jag ett spår och lägger ut små föremål på vägen, till exempel en leksak eller pinne som jag hållit i. När


Frida Jingblad och hunden Jax gillar att leka med kompisen Estelle Håkansson.

spåret legat i ungefär en halvtimme sätter jag Jax i lina och låter honom följa mina fotspår och lukta sig till föremålet. Om hela familjen följer med kan man turas om att lägga spår – och se vems föremål hunden hittar snabbast, berättar Frida.

– Har man barn kan man ju slå två flugor i en smäll och gå till en lekpark där hundar också är tillåtna. Det kan du kolla med din kommun. Där brukar det ofta finnas små hinder­ banor för barn som även kan funka för hoppsugna hundar.

Är man sugen på att ta med hunden och

Hemma i Fridas trädgård öppnas ­ öjligheterna upp för lekfulla m ­aktiviteter som innefattar allt från lek, bus och balans till problem­ lösning och kroppskontroll.

familjen på en hopp- och trix­session funkar såväl staden som skogen och parken perfekt som arena, säger Frida.

– När Jax är färdigvuxen ­kommer vi börja köra lite hemma­agility. Då kan man använda sig av ett par enkla hinder och tunnlar eller träna balansgång genom att lägga ut några brädor på gräset. Att gömma godis och låta hunden leta i trädgården är en annan kul övning för hela f­ amiljen. Det finns till och med dem som tränar yoga med sin hund – det är bara ­fantasin sätter gränserna!

2. Hemmagjord rallylydnad

3. Hundparkour

Rallylydnad kan liknas vid skojig stationsträning för hundar. Involvera familjen och gör egna skyltar eller skriv ut från internet och lägg ut på gräsmattan – vips har ni en egen bana. Skyltarna visar vilket trix hunden ska göra; till exempel sitt, ligg, enkel slalom, sväng höger, 360 grader vänster och så vidare. Skyltar hittar du på ­Brukshundklubben.se.

Ta med kids och vovve och kör lite parkour! Hoppa och balansera på stock och sten, staket och parkbän­kar. Det är en enkel aktivitet som är lätt att anpassa för din egen hund. Här står balans, kontroll, ­samarbete, lyhördhet och tillit i fokus – och såklart glädje. Och glöm inte belöningen!


T R Ä NA A PP O R T ! Från:

49:-

Frisbee Slittålig frisbee som flyter på vatten. Tillverkad av naturgummi som skonar hundens tänder. Finns i lila, röd, gul & rosa färg.

Storlek ø 15 cm ø 22 cm

Just nu 49:- 69:-

Från:

79:Boll med band Härlig boll i sltstark gummi. Bollen har ett nylonband som gör den enkel att slunga iväg. Finns i blå & gul färg.

Rek. ca. pris

Storlek

Just nu

69:99:-

ø 7 cm/22 cm ø 11 cm/30 cm

79:- 119:119:- 179:-

Rek. ca. pris

Från:

39:Boll på rep

Vattenapport Sommarens roligaste apportleksak. Apportpinnen som är greppvänlig, enkel att kasta långt och som flyter på vatten. Leksaken rätar upp sig i stående läge ovanpå vattenytan vilket gör det lättare för hunden att hitta den.

Storlek: 29 cm Rek. ca. pris 279:-

Massiv boll som flyter på vatten. Tillverkad av naturgummi. Rep med handögla gör bollen enkel att slunga iväg.

Just nu:

199:-

Storlek

Just nu

ø 4,5/ 35 cm

39:-

59:-

ø 7/ 35 cm

49:-

69:-

Knottrig gummiboll

Boomerang Triplex

Bollslunga & boll

Gummiboll tillverkad av naturgummi. Med pipljud och knottrig struktur som masserar hundens tandkött samt lindrar kliande valptänder.

Extra stretchig och slittålig boomerang som triggar igång hundens lek- och jaktlust. Tillverkad i TPR-gummi. Finns i blå, orange & rosa färg.

Kasta bollarna långt med liten ansträngning och utan smutsiga händer. Slungan är tillverkad av plast med ergonomiskt handtag i gummi. Bollen är tillverkad av skumgummi och flyter på vatten. Finns i gul & grön färg.

Från:

29:-

Storlek: 17 cm Rek. ca. pris 109:-

Just nu:

Rek. ca. pris

Från:

59:-

NYHE T!

79:-

18 | ZooMetro

Storlek

Just nu Rek. ca. pris

Storlek Just nu

ø 6 cm ø 9,5 cm

29:- 39:39:- 59:-

30 cm/ ø 6 cm 50 cm/ ø 5,5 cm

Rek. ca. pris

39:- 59: 49:- 69:-


UT PÅ ÄVENTYR!

S TABILT F

NYHE T!

ÄS TE!

Just nu:

499:Cykelkorg för styre Klassisk cykelkorg nu med nytt stabilt fäste som passar de flesta cykelstyren och modeller. Korgen är i slittålig och väderbeständig polyrattan. Utrustad med gallertak, dyna och läderspännen. För husdjur upp till 5 kg.

Från:

199:-

Storlek: 44×34×41 cm Rek. ca. pris: 759:-

Baggy Belt godisväska

Fusion Spårlina Perfekt om du vill träna med din hund på lite avstånd. Linan är tillverkad nylon med invävd neoprengummi som ger ett bra grepp även om linan är blöt. Med handögla som är bekväm att greppa.

Storlek 10 m/17 mm 15 m/ 17 mm

Just nu Rek. ca. pris 199:- 379:299:- 499:-

199:-

79:-

Storlek: 62-125 cm Rek. ca. pris: 129:-

Thermoflaska med skål

Från:

Just nu:

Midjeväskan som rymmer det du vill ha nära till hands och gör att du har händerna fria under ex. hundträningen. Stor ficka med blixtlås och två mindre fickor med kardborre för förvaring samt D-ring för att fästa ex. en klicker. Väskan är tillverkad av slitstark nylon.

Praktisk thermoflaska med plastskål som lock i innovativ design. Flaskan är isolerad och håller vatten svalt eller varmt i 6-8 timmar. Vilket gör att du kan hålla temperaturen på dryck vid längre resor.

Just nu:

179:-

Storlek: 500 ml Rek. ca. pris: 259:-

Premium Y-sele Mjuk, flexibel och bekväm sele med justerbart midje- och magband. Extra mjuk vaddering på utsatta områden. Selen är tillverkad av nylon vilket gör den flexibel.

Storlek

Just nu

XS-S: 35-40 cm/15 mm S: 40-45 cm/15 mm S-M: 45-50 cm/15 mm M: 50-60 cm/20 mm M-L: 60-70 cm/20 mm L: 70-85 cm/25 mm L-XL: 80-95 cm/25 mm

199:- 339:199:- 339:249:- 369:249:- 369:249:- 369:299:- 469:299:- 469:-

Rek. ca. pris

Just nu:

19:-

Bajspåsar, 3-pack Färgglada bajspåsar med praktiskt knythandtag. 15 st påsar på varje rulle.

Rek. ca. pris: 29:-

ZooMetro | 19


KISSE PÅ KOLLO? Katter är självständiga djur, men att lämna dem ensamma är ingen bra idé. Helen Rentz driver kattpensionatet Sago­ katten och här är hennes bästa tips till dig som ska ha – eller vara kattvakt i sommar.

Text Linda Andersson Foto Shutterstock

I

Skredsvik utanför Uddevalla, driver Helen Rentz och hennes man kattpensionatet Sagokatten. Det är bara ett av många i landet nu för tiden, för på senare år har det blivit allt mer populärt att lämna sin fyrbenta vän på ett djurpensionat under semestern.

Tre tips till dig som ska lämna bort katten under semestern Var ute i god tid

Sagokatten är ett litet pensionat och här

får katten ett eget rum. Då den inte träffar andra katter, rör det sig nog snarare om ett avkopplande retreat än ett fartfyllt kollo. Helen Renz säger att hon vill vara med och bidra till att höja kattens status i samhället – och när hon startade kattpensionatet för fem år sedan var det något som hon hade drömt om länge. – Det är världens roligaste jobb. Jag har alltid haft katt och tycker att de är så fascinerade djur. Man blir ­dessutom aldrig fullärd på området. Katter är överlag nyfikna och anpassningsbara – men hur de reagerar på nya miljöer varierar. Vissa är rättframma medan andra är mer försiktiga. Hur ser man på en katt att den är rädd?

– En katt som känner sig otrygg kan exempelvis krypa längs golvet eller gömma sig under soffor och sängar för att inte bli sedd. Då gäller det att vara lugn och att sakta försöka vinna djurets förtroende. Ett bra tips är att sätta sig på golvet med ryggen vänd mot katten och att låta den komma fram och nosa på dig. Och kom ihåg

20 | ZooMetro

att du ska undvika att stirra en katt i ögonen – det upplever den som hotfullt! Hur får man då katten att trivas om man ska lämna bort den eller själv vara ­kattvakt i sommar?

– Det allra viktigaste är att ge den mycket tid och kärlek! Vård och omsorg är a och o. På ett kattpensionat ska rummen redan vara utformade för kattens välbefinnande – men om det är hemma hos en privatperson ska man exempelvis se till att ta bort sladdar och plastpåsar, och att stänga fönstret om det är högt upp. Ta med en filt eller liknande som katten känner igen doften av. Se till att det finns flera sovplatser där den kan vila ostört, men också att det finns leksaker som den kan aktivera sig med. Ett tips är att låta katten vara i ett avgränsat område i lägenheten eller huset. Man ska också ge katten samma mat som den brukar äta, så att det inte blir för mycket nytt på en gång.

Många kattpensionat blir fulla snabbt så var ute i god tid! Om det är första gången katten ska till stället kan det dessutom vara bra att ha gjort ett besök innan. Se också till att ha pratat med pensionatföreståndaren eller den person som ska ta hand om katten i förväg. Du vill ju känna dig lugn och trygg med att din raring har det bra när du reser i väg!

Få koll på papperen Gå igenom praktiska detaljer med pensionatsföreståndaren och vad som faktiskt ingår i priset. Ta reda på om de har ansvarsförsäkring och vilka vaccinationskrav som gäller. Om du har privat kattvakt – dubbelkolla dina försäkringar och se till att personen får koll på vilken veterinärklinik hen ska vända sig till om något skulle hända.

Låt transportburen bli kattens husvagn Se till att transportburen står framme ett tag hemma innan och låt sedan katten åka i den till pensionatet. För att göra den buren till en trygg plats för katten kan man lägga in en filt, lite godis och en valerinakudde med ­kattmynta som har en lugnande effekt på de flesta katter.


KISSE PÅ RESA Just nu:

69:-

Just nu:

Just nu:

39:-

399:Transportbur Capri 3

Syntetfäll till transportbur

Transportbur med öppningsbar tacklucka och dörr i metall. Med praktisk hållare för bilens säkerhetsbälte. För katter och små hundar upp till 12 kg.

Gör transportburen mysigare med en fluffig och isolerande fleecefäll. Halkfri botten. Passar till transportburarna Capri 3 och Skudo 3.

Storlek: 61×40×38 cm. Rek. ca. pris: 489:-

Storlek: 29×h51 cm Rek. ca. pris: 89:-

NYHE T!

Halsband Sommarfräscha och justerbara katthalsband med snabblås och bjällra. Finns i färgerna grön, blå & rosa.

Rek. ca. pris: 59:-

Just nu:

59:Bilsele

Just nu:

29:Katthalsband

Justerbar kattsele med kort koppel som sätts fast i bilens säkerhetsbälte. Vilket gör att katten hålls på plats under bilresan. Passar de flesta bilmodeller, ej Volvo och Ford.

Justerbart halsband med adressflik och bjällra. Finns i färgerna röd, svart, lila & blå

Rek. ca. pris: 49:-

Storlek 20-50 cm Rek. Ca pris: 99:-

Från:

99:-

Tips!

Just nu:

Just nu:

EI

Storlek: 7×9 cm Rek. ca. pris: 29:-

EE

U

TE N-F

R

R

A SUG

GL

Kudde fylld med Valeriana, som de flesta katter älskar att gosa eller leka med.

EN UT FR

Z

D

ED

T SA

AD

Valerianakudde

ERZU CK

0%

GL

15:-

19:ZU

Lägg en Valerianakudde i transportburen och lugna katten inför resan.

PREMIO Hearts, 50 g Hjärtformade och smakrika godbitar till katten. Innehåller 65% ankbröst och 18% fisk. Glutenfritt och inget tillsatt socker.

Rek. ca. pris: 25:-

Kattsele med koppel Vadderad och skön kattsele som är fullt justerbar vid bröstkorg och mage. Med extra snäppspänne och insydd reflex. Elastiskt koppel 120 cm ingår. Finns i färgerna röd & svart.

Storlek

Just nu

24-42 cm 99:- 36-54 cm 169:-

Rek. ca. pris 169:259:-

ZooMetro | 21


Ta ut smådjuren på

grönbete! Just nu:

Just nu:

449:-

59:-

Utehage med skyddsnät Låt kaninen eller marsvinet få komma ut i en utehage. Hagen har en grind och är tillverkad av metall i 8 sektioner. Hagen kan förlängas med fler sektioner. Skyddsnätet hindrar din vän från att hoppa ut samt skyddar mot rovfåglar och katter.

Storlek: ø 150×57 cm Rek. ca. pris: 599:-

Sele & koppel Ta med din kanin eller marsvin på promenad. Den justerbara selen med snäppspännen är enkel och snabb att ta på och av. Ett 125 cm långt, matchande koppel ingår. Tillverkat i nylon. Finns i blå, svart, röd & lila.

Storlek: Kanin 25-44 cm Marsvin 21-35 cm Rek. ca. pris: 89:-

Sommartorp till kaninen!

Just nu:

399:-

Smådjurshus Låt kaninen få ett sött litet sommartorp att husera i. Smådjurshuset är tillverkat av laserad furu, med tak klätt i papp. Huset är vädertåligt och ger ett bra skydd mot vind och rusk. Enkel att montera.

Storlek: 50×30×37 cm Rek. ca. pris: 499:-

Just nu:

Just nu:

39:-

39:-

Keramikskål Låt din kanin eller ditt marsvin äta med stil i denna vackra keramikskål med morotsmotiv i botten. Tål maskindisk.

Storlek: 200 ml/ø 14 cm Rek. ca. pris: 59:ERZU CK

ZU

D

R

Z

AD

ED

T SA

0%

SUG

A

Just nu:

Snacksbollar, 140 g

Hamsterhage

Skäm bort din kanin, hamster eller ditt marsvin med knapriga godisbollar gjorda på morötter och ärtor. Bollarna är nyttiga, goda och kan även fungera som en aktiveringsleksak då de rullar. Helt utan tillsatt socker.

Ge din hamster mer frihet och låt den få utforska omgivningen i denna färgglada hamsterhage. Hagen är anpassad för inomhusbruk och består av 8 sektioner som enkelt kan kopplas ihop och förlängas med fler sektioner.

Rek. ca. pris: 59:-

22 | ZooMetro

Storlek: 8 sektioner, 33×23 cm Rek. ca. pris: 229:-

149:-


Just nu:

149:-

Klöshus

CA T NIP

Praktiskt klöshus som katten både kan vila och vässa klorna i. Huset är tillverkat av kartong med utbytbar klöspapp som golv. En påse kattmynta, som uppmuntrar katten till att klösa eller slappna av, medföljer för att strö på klöset.

Just nu:

149:-

Storlek: 34×48×34 cm Rek. ca. pris: 199:-

Kryp-in &

KLÖS!

Katter behöver ett eget kryp-in där de kan vila, klösa eller bara vara. Har du en innekatt är det extra viktigt att den har tillgång till en klösmöbel av något slag. Här hittar du fantasifulla klös-favoriter till din katt!

Klöspelare Liten, stilren och platsbesparande klöspelare med plyschklädd fot. Pelare lindad med äkta sisal. Finns i färgerna grå & beige.

Storlek: 62 cm Rek. ca. pris: 229:-

Just nu:

399:. Använd BÅDE INNE & UTE!

Just nu:

699:NYHE T!

Katthus Cat’s Home Skäm bort din katt med ett lyxigt katthus som går att använda som viloplats. Huset har trappsteg på ena husgaveln som gör det enkelt för katten att klättra upp på husets övre däck. Huset är tillverkat av laserad furu samt står på ben vilket skyddar huset från markens fukt och kyla. Enkel att montera.

Storlek: 45×65×45 cm Rek. ca. pris: 999:-

Klösbräda Wave

CA T NIP

I två delar, med mycket klös på liten yta. Passar extra bra till större katter. En påse kattmynta, som uppmuntrar katten till att klösa eller slappna av, medföljer för att strö på klösen.

Storlek: 75×25×25 cm Rek. ca. pris: 649:-

ZooMetro | 23


– din lokala husdjursexpert ZooMetro – i vårt kampanjmagasin, som delas ut fyra gånger per år, vill vi inspirera dig med hur andra djurägare tänker kring prylar, foder och träning. Här presenterar vi aktuella säsongsvaror och andra produkter som underlättar livet som djurägare. Kryp upp i soffan, luta dig tillbaka, läs ZooMetro och låt dig inspireras!

I din ZooMetro-butik får du möjlighet att känna och prova produkterna när du handlar – och samtidigt få tips och goda råd av kunnig personal som hjälper dig att göra rätt val för dig och ditt djur. En ovärderlig hjälp både för dig som är ­nybliven djurägare och för dig som har haft djur i många år.

Vill du veta mer? På www.zoometro.se och vår Facebook @zoometro fyller vi regelbundet på med mer tips, inspiration och ­spännande läsning.

Välkommen in till oss! Ta chansen att känna, testa och ställa frågor – och få den hjälp just du behöver.

Välkommen in till din ZooMetro-butik!