Trivselhus Collection

Page 1

Collection

1
22.1.2
2
HUS MED KVALITET FÖR GENERATIONER 4 EN FANTASTISK INTERIÖR UPPLEVELSE 6 EXTERIÖR FÖR STIL OCH MILJÖ 8 Fasad & yttervägg 10 Tak & plåt 15 Fönster 18 Takfönster & vikdörrar 20 Ytterdörrar & dörrlås 22 INTERIÖRA DETALJER 24 Golv & interiörpanel 26 Innerdörrar & trycken 28 Lister & målning 30 Fönsterbänkar & spotlights 31 Trappa 32 Klädförvaring 36 SKAPA ERT DRÖMKÖK 40 Köksluckor, handtag & bänkskivor 42 Blandare 45 Fläktar 46 Köksinspiration 48 Vitvaror 50
KLÄDVÅRD 52 Skåpsinredning & städskåp 54 Tvättmaskin & torktumlare 55 RUM FÖR NJUTNING 56 Badrumsinredning 57 Blandare 60 Duschblandare & duschväggar 62 Badkar & bastu 64 WC-stol & handdukstork 65
OCH TEKNIK 66 Braskaminer 68 Uppvärmning & ventilation 70 Solceller & laddbox 73 Smarta hem 74 VERANDA, ENTRÉTAK & BALKONG 76 SIDOBYGGNADER 80 VI SKAPAR HÅLLBARA HEM 82
INNEHÅLL
FUNKTIONELL
UPPVÄRMNING

TRIVSELHUS COLLECTION

Skapa ert unika livsverk

Att skapa känslan av ett unikt hem kretsar ofta kring val av material, färger och detaljer. Alla stora som små val återspeglar er stil och ger ert hem en unik karaktär. Samtidigt kan det kännas en smula svårt att ställas inför alltför många val.

För att ni på ett enkelt sätt ska kunna skapa ert livsverk har vi samlat ett brett utbud för val och tillval.

Ert Trivselhus har en hög grundstandard redan från början och vi samarbetar enbart med utvalda kvalitetsleverantörer och ställer höga krav när vi väljer produkter – både i vårt standardutbud och våra tillval. De ska se snygga ut och ge en skön känsla, men också tåla långvarigt slitage och vara praktiska. Gedigna material och stabila konstruktioner är en självklarhet.

Låt oss guida er, följ symboler

FRITT VAL

Välj fritt!

T

och färger

Följ denna symbol för att hitta material där det finns flera val för kulörer och utföranden utan att det kostar extra.

TILLVAL

För fler valmöjligheter guidar vi er igenom exklusiva tillval på vägen till ert livsverk.

EXTRA HÅLLBART

I Trivselhus Collection markerar vi de val som vi tycker är extra bra sett ur ett hållbart perspektiv med följande symbol. Att skapa ett mer hållbart hem handlar även om att välja material som är lätta att underhålla och håller länge. Väljer ni äkta marmor var medveten om känsligheten för fläckar. Eller att mörka trägolv tenderar att blekas mer av solljus än ljusa.

Bilder kan visa detaljer som ej ingår i Trivselhus Collection eller kan levereras av Trivselhus. Vi förbehåller oss rätten till ändringar i produktval utan föregående meddelande. I omfattningen totalentreprenad ingår projektering, installation alt montering. I gällande leveransdeklaration LDvT framgår omfattningen av entreprenadarbeten. Tillvalspriser omfattar projektering, installation alt montering. Prover på utvalda produkter kan ni titta på hos er säljare. Kulörillustrationer samt uppgifter om RAL och NCS i denna broschyr är att betrakta som vägledande. Material och glanstal påverkar ofta uppfattningen av en kulör. Er säljare har de vanligaste kulörproverna i utställningen på det lokala försäljningskontoret, där ni kan göra jämförelser.

3

HUS MED KVALITET FÖR GENERATIONER

Det finns inga genvägar till Trivselhus gedigna byggkvalitet. Bakom den ligger rutiner, noggrannhet och erfarenhet. Konstruktion, produktion, montering – allt hänger ihop i en värdeskapande kedja. Vi tänker även på detaljerna som inte syns, men som bidrar till kvalitet, upplevelse och funktion i hemmet. Vi tillverkar delarna till huset inomhus och sätter ytterdörrar och fönster på plats redan i fabriken. Särskild omsorg läggs på tätningen, eftersom ett tätt hus har en låg energiförbrukning. Ytterväggen har en smart installationszon där all eldragning görs utan att punktera klimatskalet. Både ytterväggarna och innerväggarna har en extra träfiberskiva som ljudisolerar och gör att det går att sätta upp tavlor och annat utan plugg.

Vi väljer material som håller länge och kräver minimalt underhåll som aluminiumklädda fönster, eller material som går att slipa och måla om när så krävs. Huset monteras på betongplatta med ingjuten skön golvvärme. Vinsterna med vår gedigna byggkvalitet är många. Tryggheten och enkelheten i att leva i ett hus som ni vet är slittåligt och hållbart. Känslan i att veta att ert hem är byggt med beprövade metoder och utvalda material. Och det miljömässigt och ekonomiskt kloka i att bygga ett energieffektivt hus. Ert livsverk som ska hålla i generationer.

Gedigen kvalitet

• Platta på mark med ingjuten golvvärme

• Grundmålad panel av Norrlandsvirke

• Yttervägg med installationszon

• Dubbla skivor på alla väggar

• Isolerade mellanbjälklag

• Tätt hus med provtryckning

• Aluminiumklädda fönster

• Isolerade innerväggar

• 15 mm slipbart parkettgolv

• Massiv innerdörr med tätningslist

• Innertrappa med steg i massiv ek

• Kök av gedigen kvalitet

• Helkaklade badrum

• Förberett för smart hem-teknik

• Utvalda kvalitetsleverantörer

EN INTERIÖR UPPLEVELSE

Syna gärna Trivselhus höga kvalitet i sömmarna. Som standard har husen en finish utöver det vanliga, där platsmålade lister och släta vitmålade innertak är självklara. Där fönster sitter intill varandra löper fönsterbänken hel genom hela fönsterpartiet. Dessutom skapar vi en smått fantastisk ljudmiljö tack vare den gedigna konstruktionen. Dubbla skivor på alla väggar, isolerade innerväggar, mellanbjälklag med isolering och krysskolvning, massiva innerdörrar och innerdörrskarm med tätninglist. Klädvården där värmepumpen står tätas med fogmassa i vägg och takvinklar. Upplev Trivselhus genom att besöka våra visningar!

Platsmålade lister Släta vitmålade innertak Sammanhängande fönster och fönsterbänk

EXTERIÖR FÖR STIL OCH MILJÖ

Exteriören för våra hus har skapats utifrån tidlösa former. Som standard ingår stående träpanel som kan passa såväl klassiska som moderna hem. Utöver andra paneltyper, puts eller tegel kan detaljer som spröjs, entrétak, verandor, takkupor och kulörer för tak, plåt och fönster sätta en unik karaktär på huset och få det att smälta in i miljön där det ska byggas. Längtar ni efter känslan att bo på landet eller nära hav och sjö? Genom att välja till spröjs på fönstren läggs grunden till en klassisk stil som kan passa er längtan. En ännu mer traditionell stil med anor från svunna tider får ni genom att välja till våra vintagedetaljer,

kanske tillsammans med en blandning av stående och liggande träpanel. Den klassiska skåne-stilen bekräftas av putsad fasad och gesims. Takpannorna i den klassiska stilen kan vara svarta eller tegelröda och entrédörrarna har också spröjs. En känsla av modern husform förstärks genom att välja grå eller svarta takpannor, mörkare kulörer för plåt och en fasadkulör i gråskalan. Den industriella stilen har fått genomslagskraft där såväl stående som liggande träpanel behandlad med tjärvitrol tillsammans med svarta fönster, tak och plåt bekräftar stilen. Ett extra modernt och avskalat utseende får fasaden med en foderlös stående panel eller puts.

Huset smälter in i miljön där det ska byggas

YTTERVÄGG

Ytterväggen är gedigen och välisolerad med u-värde på 0,17W/kvm. Tillverkningen sker inomhus i våra uppvärmda fabriker. Väggen har en smart installationszon där all eldragning görs utan att punktera klimatskalet. Ytterdörrar och fönster sätts på plats direkt i väggblocken redan i fabriken. Särskild omsorg läggs på tätningen, eftersom ett tätt hus har en låg energiförbrukning. Delarna lastas på bil för transport till byggplatsen. Monteringen sker sedan snabbt och effektivt, bland annat tack vare byggsystemets höga färdigställandegrad och goda passform. Hörnen där blocken möts monteras ihop invändigt med en plåtvinkel under gipsskivorna för att undvika sprickbildning. Ofta är huset under tak redan under första eller andra dagen. När ert hus är på plats finjusterar snickare detaljer som knutar, foder och de sista panelbrädorna för ett platsbyggt utseende. Efter ytterligare några dagar tar det invändiga arbetet vid med allt från vvs och el till köksmontering, våtrumsarbeten och målning.

Gipsskiva

Träfiberskiva Installationszon med isolering

Plastfolie Regelverk Isolering Vindskydd Spikläkt Panel

Rör för eldragning Eldosa

Till källarväggar och vid motfyllda väggar vid sluttningshus används Thermomurväggar som består av element med 100 mm cellplast på insidan och utsidan och 150 mm betong i mitten. Detta ger en bra isolerad, lufttät och fuktsäker konstruktion utan köldbryggor. Väggen kompletteras med 28 mm glespanel på insidan, bakom skivorna, för att underlätta rördragning.

10

P111/112 VL

kombinerar den stående träpanelen med liggande träpanel och vintagedetaljer

FASAD

Ert Trivselhus har stående träpanel som standard. Panelen är grundmålad och av segvuxet Norrlandsvirke. Stort fokus läggs för att erhålla en symmetrisk indelning av spikraderna på fasaden.

P111

är en stående träpanel med 150 mm breda brädor. 95 mm smala foder och 208 mm breda knutar.

SOM TILLVAL finns liggande panel, stående slät panel utan foder runt fönster och dörrar, stående läktpanel, en blandning av stående slät panel och liggande panel. Vid liggande träpanel spikas de sista brädorna på byggplats för ett platsbyggt utseende! Metoden som används kallas saxning och innebär att brädskarvar fördelas ut längs fasaden.

P101

är en stående träpanel med lockläkt och 145 mm breda foder och knutbrädor.

P111UF

kombinerar den stående träpanelen P111 med ett foderlöst uttryck runt fönster och dörrar och smäckra 95 mm knutar.

P112

är en liggande träpanel med 150 mm breda brädor. 95 mm smala foder och 208 mm breda knutar.

MÅLNING & FÄRGPAKET

P111/112 VL

kombinerar den stående träpanelen med liggande träpanel och vintagedetaljer

Som standard är ert hus grundmålat i kulör NCS S 1000-N från fabrik inklusive alla skarvar och ändträ. Färdigmålning ingår ej. Rekommenderad slutstrykningsfärg är en akrylat- eller alkydfärg av god kvalitet.

SOM TILLVAL erbjuder Trivselhus i samarbete med Sävedalens färg en tålig fasadfärg av märket Teknos. I färgpaketet som passar ert hus ingår erforderlig mängd färg i valfri kulör till två strykningar av träfasaden som ni själva utför. Dessutom ingår primer, ändträolja och ett startkit med penslar. Nordica Classic är en halvmatt akrylatbaserad vattenburen utomhusfärg. En miljövänlig Svanenmärkt färg som ger en hård smutsavvisande yta och bibehåller sitt utseende och sin färg länge. Att tänka på är att mörka kulörer absorberar mer värme vilket i större utsträckning bidrar till rörelse, sprickbildning och kådgenomslag på fasadpanelen. Vi avråder därför från att välja en kulör mörkare än NCS S 6000-N, vilket även är i linje med färgleverantörens rekommendationer.

EXTERIÖRA DETALJER

SOM TILLVAL finns grundmålade exteriöra detaljer som sätter pricken över i:et. Utvändig stolpe liksom utvändig balk beklädda med täckbrädor. Våra klassiska vintagedetaljer ger fasaden en extra gedigen känsla och minner om svunna tider. Nocksmycke och snedsträvor vid stolpar bekräftar den klassiska stilen.

13
KLICKA HÄR för mer produktfakta från Sävedalens

PUTS & TEGEL

SOM TILLVAL kan fasaden även bekläs med puts eller tegel.

Efter att fasaden är läktad monteras en diffusionsöppen fibercementskiva som putsbärare. Därefter grundputsas ytan och ett fiberförstärkt nät monteras mellan grundputslagren. Vi monterar extra förstärkningar i hörn och smygar. Grundputsen vi använder är en kvartshaltig grund på dispersionsbas som har hög ånggenomsläpplighet. Slutligen appliceras primer innan en genomfärgad strukturputs läggs på och handskuras till rätt struktur. Strukturputsen i vit kulör har hög väderbeständighet och är mycket vattenavvisande. Komplementbrädor såsom vindskivor, takfotsbrädor och gavelspontlucka m m levereras grundmålade.

Vid en tegelfasad monteras en utegipsskiva utanpå trästommen som vindskydd bakom den luftade tegelfasaden.

TAKPANNOR

Yttertaket är optimalt isolerat för att erhålla en resurseffektiv nivå kopplat till husets uppvärmning. Benders takpannor, med dubbelfals och dubbla tätningsklackar gör taket tätt mot regn och yrsnö. Välj mellan sex olika kulörer som standard.

RÖD 200 26

SOM TILLVAL finns Benders Carisma, en platt takpanna med ett skifferliknande utseende. Välj mellan grafit obehandlad eller mellangrå ytbehandlad. Carisma kräver även tillval av annat undertak än standard, liksom en taklutning på minst 18 grader.

SOM TILLVAL finns Vittinge 1- eller 2-kupigt är ett klassiskt svenskt lertegel med unik färg och ytstruktur. Minsta taklutning 22 grader. Solpaneler är ej möjligt. Lertegel kräver även tillval av annat undertak än standard.

15
NCS S 4050-Y80R MELLANGRÅ 200 28 NCS S 6502-Y LJUSGRÅ 200 37 NCS S 5005-G50Y MÖRKGRÅ 200 48 NCS S 7502-B
Vittinge Klassisk 2-kupig Vittinge Original 1-kupig
Mellangrå C00028
Grafit
Carisma ytbehandlad
Carisma obehandlad
C00001

TAKPLÅT

SOM TILLVAL till taket finns beklädnad i plåt. Plannja Trend med eller utan rilla i 6 kulörer. Kräver enklare takkonstruktion utan flertalet ränndalar. Minsta taklutning 8 grader. Är inte valbart tillsammans med takkupor vid sadeltak, då istället ett tillval med bandtäckt plåt kan erbjudas. Takplåt kräver även tillval av annat undertak än standard.

TAKFOT & NOCK

Beroende på fasadmaterial finns olika varianter att välja bland, med utskjutande delar 18 eller 40 cm. Vi hjälper er att hitta stilen! Takfoten kläs in med dubbelfasade bräder.

SOM TILLVAL vid fasad i puts eller tegel kan extra tillvalet gesims väljas som anslutning till takfot 18 cm.

16
42
01
15
20
45
Brunröd
Svart
Mörk silvermetallic
Mörkgrå 22 Mörkröd
Silvermetallic

Välj mellan åtta olika kulörer som standard på vattenavrinning och plåtdetaljer. Kulör Mattsvart ger ett sobert utseende och är ett extra bra miljöval då beläggningen är biobaserad med grund i svensk rapsolja.

Eventuell skorsten till tillval braskamin är plåtinklädd och vid tak med betongtakpannor får rött tak en röd skorsten lik PL42 medan övriga takfärger får svart skorsten lika PL01. Vid plåtbeklätt tak levereras svart skorsten alternativt som tillval i färg lika takplåt.

SOM TILLVAL finns Plannja Square gjord för att skapa spännande kontraster eller smälta samman med byggnadens arkitektur. Passar bra till det moderna huset med en kort takfot. Stupröret är runt. Ett tillval för den traditionella stilen och fin tillsammans med vintagedetaljer på fasaden är vattenavrinning med vattenkupa och skarprörsvinkel. Båda finns valbara i alla sju plåtkulörer.

17
PLÅT & VATTENAVRINNING SVART PL01 RAL 9011 MÖRK SILVERMETALLIC PL15 RAL: 9007 MÖRKGRÅ PL20 RAL 7011 BRUNRÖD PL42 RAL 8004 SILVERMETALLIC PL45 RAL: 9006 MÖRKRÖD 22 RAL 3009 VINDSKIVEBLECK RÄNNDALSPLÅT ANSLUTNINGSBLECK FOTPLÅT VATTENAVRINNING FÖNSTERBLECK MIDJEBLECK VIT PL80 RAL 9002 Fönsterbleck PL90 RAL 9010 UTKASTARE ÄVEN SOM SKARPRÖRSVINKEL VATTENKUPA Välj fritt! MATTSVART PL8701 RAL 9017-GL

FÖNSTER & FÖNSTERDÖRRAR

Elit original alu har aluminiumklädd utsida för minimalt underhåll. Ett U-värde på 1,0 ger en stor energibesparing. H-fönstret svänger enkelt runt, tack vare det unika äkta H-beslaget. Öppningsbara respektive fasta fönster enligt ritning. Handtag Tokyo aluminium. Vid fönster med låg bröstning (under 600 mm) levereras säkerhetsglas till hela fönsterytan utan avskiljande mittpost. SOM TILLVAL finns klarglas i wc/dusch där insynsskyddande glas etsat eller marin.

Valmöjligheten är stor när det gäller fönsterstorlekar och storlekarna är anpassade för att fungera med vårt produktionssystem.

DÄR RITNING SÅ VISAR ingår helglasade fönsterdörrar i samma serie och kulörval som fönstren. Dörrarna har cylinderlås på insidan och pardörren dubbla hakkolvsspanjoletter inklusive två handtag SOM TILLVAL finns beslag BK5 med handtag även på utsida liksom BK6 där utvändigt lås ingår.

Välj mellan 12 olika kulörer som standard till fönster och fönsterdörrar från Elitfönster. Insidan av fönstret är i trä och vitmålad i kulör NCS S 0502-Y. SOM TILLVAL kan ni välja valfri NCS-kulör till såväl utsida som insida. Dessa kulörval gäller även skjut- & vikdörrar. Elitfönster lämnar ingen garanti för färgbeständighet. För ett helvitt intryck på insidan av fönstren kan ni som extra tillval välja NCS S 0500-N även på smygar och fönsterbänk.

18
INSYNSGLAS ETSAT INSYNSGLAS MARIN
FÖNSTERKULÖR STANDARDVIT NCS-S 0502 Y Glansvärde 80 KLAR VIT NCS S 0500 N ANTRACIT RAL 7016 OLIVGRÖN RAL 6003 BRUNRÖD RAL 3011 SIGNALGRÅ RAL 7004 BASALTGRÅ RAL 7012 SILVER RAL 9006 BRUN RAL 8017 BRUN SW802D Pulverlack i anodiserat utseende (amber) SVART RAL 9005 Glansvärde 30 (matt) REN VIT RAL 9010 Glansvärde 30 (matt) Välj fritt!

SPRÖJS

SOM TILLVAL för att förstärka ett klassiskt uttryck kan spröjs i aluminium väljas till fönster och fönsterdörrar. Välj mellan fem olika utföranden, där utseende förändras beroende på fönstrets storlek och proportion. Spröjsens kulör för såväl utsida som insida följer vald fönsterkulör. Som extra tillval kan spröjsen tvåfärgsmålas för att få en vit sida synlig inne i huset om annan kulör önskas utvändigt.

CLASSIC (1) Löstagbar spröjs där alla rutor blir lika stora, vilket varierar mellan olika fönsterstorlekar 30 mm bredd

KORS LÖS (4) Löstagbar spröjs till max 18 höga fönster med liggande spröjs 490 mm från överkant karm oavsett fönster-höjd 55 mm bredd

KORS FAST (5) Spröjs där mittposten är genomgående, medan övrig spröjs är löstagbar Den liggande spröjsen 490 mm från överkant karm oavsett fönsterhöjd 63 mm stående, 55 mm liggande

TRADITION LÖS (7) Löstagbar spröjs till max 18 höga fönster med liggande spröjs 490 mm från överkant karm oavsett fönsterhöjd I de översta hålen löstagbar korsspröjs 55 mm, 30 mm korsspröjs

TRADITION FAST (6) Spröjs där mittposten är genomgående, medan övrig spröjs är löstagbar Den liggande spröjsen 490 mm från överkant karm oavsett fönsterhöjd I de översta hålen löstagbar korsspröjs 63 mm stående, 55 mm liggande, 30 mm korsspröjs

HERRGÅRDSKUPA

DÄR RITNING SÅ VISAR ingår en smäcker plåtkupa med rundad överkant och rundat fönster lyfter ert hus både exteriört och interiört. Finns valbar i alla våra plåtkulörer. Fönstret öppnas inåt och har aluminiumklädd utsida och fast mittpost.

19

TAKFÖNSTER

Takfönster ger extra ljus, rymd och en spännande interiör. DÄR RITNING SÅ VISAR ingår mitthängt takfönster typ GGU från Velux med gråsvart utsida och vitmålad insida. Till låglutande tak kan en takkupol väljas med planglaslösning.

TAKFÖNSTERKUPA

SOM TILLVAL för härligt ljusinsläpp finns Velux takfönsterkupa. Välj mellan två eller tre fönster i bredd. Passar taklutningar 35° eller brantare.

20

SKJUTDÖRRAR & VIKDÖRRAR

Öppna ert hem och låt det naturliga dagsljuset flöda. SOM TILLVAL finns skjutdörrar i aluminium från Schüco med maximalt ljusinsläpp. För en maximal öppning finns Schücos högteknologiska vikdörrar. Vikfunktionen gör att det inte blir någon fast del kvar. Välj mellan samma 12 kulörer som till övriga fönster. Insidan är vit som standard, NCS S 0502-Y glans 30, i aluminium. Alternativt samma standardkulör som utvändigt.

SOM TILLVAL finns Hajoms skjutdörrrar med en lyft- och glidfunktion som ger en unik känsla när dörrarna öppnas och stängs. Utsidan är aluminiumklädd och finns valbar i samma 12 kulörer som övriga fönster. Insidan i trä är standardvit, NCS S 0502-Y.

Snickar-Pers dörrar är dörrkvalitet på högsta nivå. Välj mellan sex olika modeller till huvudentré och klädvård. Till eventuell förrådsdel välj fritt mellan YD 100 och YD273. Dörrblad målade i valfri NCS-kulör på in- och utsida. Vid sidobyggnad integrerad i huskroppen se val för garageport i separat broschyr. SOM TILLVAL finns ytterligare fem dörrmodeller, varav två kan erhållas i teak. Dessutom kan samtliga dörrblad fås som pardörr. Tvåfärgsmålning är tillval om vit insida önskas. Dörrbladen har i förekommande fall fönster i klarglas, tillval är etsat glas eller katedralglas. För extra ljusinsläpp till entrén – välj till sidoljus. Ett sidoljus är integrerat i samma karm som ytterdörren. Alternativt kan ett vanligt fönster placeras bredvid dörren. Vid tillval rumshöjd 2.7 m ryms ett överljus över ytterdörren som totalt är 30 cm inkl karm. Brandklassning är ej möjlig för YD 510G, YD 254G samt kombinationer med sido- eller överljus. Trivselhus rekommenderar inte kulörer av mörkare karaktär då färgbeständighet inte kan garanteras. Dörrleverantören lämnar ingen garanti för färgbeständighet på andra kulörer än vit.

22
YD 510G YD 506G YD 100 YD 273G YD 254G YD 273 YD 2201 FJÄLL YD 2130G YD 561 LINJE YD 2202G FJÄLL Välj fritt!
YTTERDÖRRAR

TRYCKEN

Som standard ingår låscylinder ASSA 2002 liksom kvalitetstrycken tillverkade av schweiziska Hoppe. De fungerar länge utan att vare sig krångel eller glapp, och de behåller sin finish år efter år. Välj fritt mellan Stockholm eller Vitória i rostfri look.

SOM TILLVAL finns Stockholm i svart brons.

SOM TILLVAL finns elektroniskt kodlås som förenklar genom en nyckelfri vardag. Dörrlåset Yale Doorman L3 har inbyggd ringklocka och kan fjärrstyras via app eller bluetooth. Finns i mattborstat stål eller helsvart.

23
50
561
YD
YD
SPINE CLASSIC YD
LINJE TEAK
50 SPINE CLASSIC TEAK YD 2130G MED SIDOLJUS 2YD 273G 2YD 273 2YD 506G
HOPPE STOCKHOLM Rostfri look HOPPE STOCKHOLM Svart brons HOPPE VITÓRIA Rostfri look

INTERIÖRA DETALJER

Skapa känslan av en unik interiör med bas i gedigna material. Som standard har husen en finish utöver det vanliga, där platsmålade lister och släta vitmålade innertak är självklara. 15 mm slipbar ekparkett ingår i alla torra utrymmen och det finns flera färger och utföranden att välja bland som tillval. Alla hus har genomtänkt förvaring med klädkammare, skjutdörrsgarderob i entrén samt i de föräldrasovrum som saknar klädkammare i direkt anslutning. Som tillval går det även att fylla barnsovrummen med en extra garderob. Innerdörrarna är massiva med tätningslist för en fin ljudmiljö. I hus med flera våningsplan ingår trappa med massiva eksteg. Hur kommer ert livsverk att se ut?

PARKETTGOLV

Man behöver inte vara naturmänniska för att älska trä. Trä är varmt och vackert. Det skapar härlig känsla av ombonad och trivsel. Till ert Trivselhus ingår 15 mm 3-stavs parkettgolv Ek Siena från Kährs till alla torra utrymmen.

SOM TILLVAL finns flera olika infärgade golv att välja bland, med möjlighet att hålla enhetlig färg genomgående i då utvalda golv går ofta att kombinera 1-stav med 2, eller 3-stav i samma serie. Matcha golvtrösklarna med golvet som extra tillval.

EK NATUR

Verona 2-stav (mattlack)

Pure 1-stav (microfas, borstad)

VITPIGMENTERAD EK LJUS

Pale 3-stav (borstad, mattlack)

Nouveau Blonde 1-stav (microfas, mattlack)

VITPIGMENTERAD EK MÖRK

Portofino 2-stav Nouveau White 1-stav (fullfas)

GRÅPIGMENTERAD EK

Granite 2-stav (borstad)

Nouveau Greige 1-stav (microfas, borstad)

BRUNPIGMENTERAD EK

Brownie 3-stav (borstad)

Nouveau Tawny 1-stav (microfas, borstad)

VITPIGMENTERTAD ASK

Falsterbo 2-stav (microfas) Skagen 3-stav (microfas)

SOM TILLVAL finns även ultramattlackade 1-stavsgolv från Kährs. Den fyrsidiga mikrofasen runt varje bräda förstärker det exklusiva plankformatet. Varje bräda har borstats noggrant för att locka fram nyanserna i träet. Den ultramatta ytan minimerar ljusets reflektioner och låter färg och känsla hos golvet komma till sin fulla rätt.

SKY

Vitpigmenterad ek SUN Naturell ek TERRA Rökt gråbrun

26

TEXTILGOLV

SOM TILLVAL finns textilgolv för att skapa en ny nivå av komfort och trivsel. För en härlig mjuk och ombonad känsla kan ni välja textilgolv från Golvabia. Materialet är lätt att underhålla och släpper igenom värmen från golvvärmen. Välj mellan utvalda färger i kollektion Akvarell och Auckland.

SOM TILLVAL kan ni välja klinker i entré. Välj material hos anvisad återförsäljare till ett värde per kvadratmeter.

Till innerväggar levereras som standard dubbelt skivmaterial träfiberskiva och gips. Samtliga innerväggar isoleras. Innerväggarna slätspacklas och målas i vit färg.

KLINKER I ENTRÉ INNERVÄGGAR INTERIÖRPANEL

SOM TILLVAL finns träpanel för vägg och tak, av norrlandsfuru, förstärker ett hållbart hem som bara blir vackrare med åren. Som tillval väljer ni mellan vitmålad pärlspont eller slätspont i olika utföranden. Pärlspont kan sättas upp till 1400 mm höjd, för en klassisk känsla. Vid val av interiörpanel ersätter den gipsskivan på väggen.

BORSTAD SLÄTSPONT

Vitmålad 0500-N eller 0502-Y Dimension: 15 x 118 mm

BORSTAD SLÄTSPONT

Betsad stengrå Dimension: 15 x 118 mm

BORSTAD SLÄTSPONT

Betsad svart Dimension: 15 x 118 mm

FINSÅGAD SLÄTSPONT

Vitmålad 0500-N eller 0502-Y

PUTSAD PÄRLSPONT

Vitmålad 0502-Y Dimension: 15 x 120 mm

B14 PÄRLSPONT

Putsad pärlspont sätts 1400 mm från golv till överkant

27
AKVARELL Pärlemo Sand Silver Champagne Platina Lava AUCKLAND Silver Grafit Polar Sand

INNERDÖRRAR & ÖPPNINGSKARM

För en behaglig ljudnivå i ert hem är innerdörrarna massiva och karmen försedd med tätningslist. Ni känner kvalitetsskillnaden när ni tar i en massiv innerdörr. Välj fritt mellan ramspegel, slät dörr eller spegeldörr för att förstärka ett klassiskt uttryck i hemmet. Som standard har karmen och innerdörren kulör NCS S 0502-Y. Annan färg mot pristillägg. En rak öppningskarm ingår till de öppningar utan dörr där ritning så visar.

RAM 3 SPEGEL 4 RAM SLÄT SPEGEL 3

SOM TILLVAL finns innerdörr Ram även med spegel i frostat glas. För att skapa en luftig känsla mellan rummen kan ni välja till en parinnerdörr i glas. Ni kan utgå från en tät enkeldörr i standardutförande och välja till matchande pardörr. Såväl enkeldörrar som pardörrar finns som tillval även som skjutdörrar.

28
SKJUTDÖRR SP6 SP8 SP3+SP6 SP4+SP8 SP6+SP6 SP8+SP8 SPEGEL 4 MED GLAS SPEGEL 3 MED GLAS
RAM - HELGLAS Vit NCS S 0502-Y, frostat glas

INNERDÖRRSTRYCKEN

Som standard ingår kvalitetstrycken, tillverkade av schweiziska Hoppe. De fungerar länge utan vare sig krångel eller glapp, och de behåller sin finish år efter år. Välj fritt mellan Stockholm och Vitória i rostfri look.

SOM TILLVAL finns Stockholm i mattsvart och Hamburg i mattsvart eller mässingslook.

INNERVÄGGAR & INNERTAK

Till innerväggar levereras som standard isolerade och med dubbelt skivmaterial träfiberskiva och gips. Till innertak ingår som standard ett slätt, fint, målat tak. Målningen görs på gips. SOM TILLVAL för innertak kan ni välja till väv eller interiörpanel.

RYGGÅSTAK

SOM TILLVAL kan ni ofta välja ryggåstak, snedtak eller parallelltak för extra rymd och ljus.

29
HOPPE HAMBURG Mässingslook HOPPE HAMBURG Mattsvart HOPPE VITÓRIA Rostfri look HOPPE STOCHOLM Mattsvart
PARALLELLTAK
HOPPE STOCHOLM Rostfri look
RYGGÅSTAK SNEDTAK

LISTER & MÅLNING

Släta eller fasade lister – välj det som passar er stil. Listerna är vitmålade från fabrik och stryks en sista gång på plats för en hantverksmässig finish.

Välj fritt!

FASADE LISTER GEMENSAMMA LISTER

Foder 20x69 mm Dörrfoder

SLÄTA LISTER

Dörrfoder

12x56 mm Golvlist

Golvlist

Foder 10x43 mm Vid vinds-/stödbenslucka Skugglist 21x33 mm Taklist Hörnlist 33x33 mm Ryggåstak, burspråk

SOM TILLVAL finns profilerade lister för en klassisk stil, vilka sammanlänkas med en foderkloss och hörnkloss. Som alternativ taklist finns en hålkälslist. För en minimalistisk look välj istället tillvalet utan taklist.

Hörnkloss 30x30x155 mm Mot golvlist i hörn

Foder 15x95 mm Dörrfoder

Svanhalslist 15x56 mm Taklist

Foderkloss 28x100x120 mm Mellan golvlist och dörrfoder

Sockel 15x95 mm Golvlist

Hålkälslist 15x43 mm Taklist

30

FÖNSTERBÄNK & SMYG

Som standard ingår fönstersmyg i vitmålad träfiberskiva NCS S0502-Y och fönsterbänk i vitt. Den vita fönsterbänken är valbar i NCS S 0500-N mot ett pristillägg. Till utrymmen med kaklade väggar kaklas både fönsterbänk och fönstersmyg. Fönster vid diskbänk utförs med gipsad smyg och inklädnad i kakel i höjd med övrigt stänkskydd. SOM TILLVAL finns fönsterbänkar i massiv oljad ek alternativt Silestone i 6 olika kulörer. Gipsad smyg är tillval för fönstersmyg.

FÖNSTERDETALJER

SOM TILLVAL är en charmig detalj till ett klassiskt hus att välja till foder runt fönster och ytterdörrar invändigt. Det breda profilerade fodret målas ihop med den vita smygen på ett snyggt sätt och under fönsterbänken finns en vacker list. Smyg och fönsterbänk är färdigmålade, medan foder och list målas på plats. Fönsterbänken har en rak kant som avslut.

SPOTLIGHTS

Rätt belysning skapar en skön känsla i ert Trivselhus. SOM TILLVAL finns spotlights infällda i fönstersmyg, välj mellan två olika färger på ljuset.

fönstersmyg monteras

31
VIT ROYAL REEF BLANCO ZEUS LAGOON MARENGO EK
CORE SMART 45
I
Core Smart 45
CORAL CLAY SEAPORT
TRAPPA TYP A MED RÄCKE TYP 4 VANGSTYCKE PLANSTEG HANDLEDARE RÄCKESSTÅNDARE ÖVERLIGGARE RÄCKESSTOLPE

TRAPPA

I hus med fler än ett inrett våningsplan ingår trappa typ A med vit vang och mattlackade plansteg i ek. Välj mellan tre olika räckeskombinationer med tillhörande handledare/överliggare. Istället för räcke kan ni även där så passar välja en halvvägg med överliggare. Utförande på trappa enligt ritning och vitmålade sättsteg ingår som standard då trappan är inbyggd. Den vita färgen är NCS S 0500-N. Som bjälklagsinklädnad levereras mdf-skiva som målas in i väggen. I husmodell Villa Åkarp ingår spiraltrappa från Drömtrappor i massiv ek med stålpinnar. SOM TILLVAL kan vang, sättsteg, stolpar och handledare fås i massiv ek.

Välj fritt mellan räcke typ 1 bestående av P80, SR och GH1, räcke 3 bestående av P80, S15 och GH1 och räcke typ 4 bestående av P80, S5 och H3.

RÄCKESSTOLPE P80 80x80 STÅNDARE S5

RÄCKESSTÅNDARE SR rostfri

RÄCKESSTÅNDARE S15

HANDLEDARE/ ÖVERLIGGARE H3 42x80

HANDLEDARE/ ÖVERLIGGARE GH1 42x80 Rund

SOM TILLVAL till trappa A finns rund handledare och trappräcke med laminerade glasskivor för ett luftigt intryck.

Ett tillval för en pampig trappa är att ersätta nedersta plansteget med ett blocksteg.

33
TRAPPA
MED RÄCKE TYP
A
1 TRAPPA TYP A Välj fritt!
SÄTTSTEG

TRAPPA

TILLVAL är trappa typ B med underliggande vangstycke. Vangstycken är vitmålade NCS 0500-N och stegen kan väljas i ek eller ask. För räcke och handledare gäller samma val som för trappa A. Därutöver finns även räcke och handledare i svart- eller vitlackerat smide i samarbete med PE Creative. Trappan kan även byggas in med innervägg runt om eller under. Som extra tillval kan båda trappornas steg färgas i en nyans som matchar valt tillval för parkettgolv. Som tillval för trappa typ B finns rak trappnos.

35
VANGSTYCKE
UNDERLIGGANDE

KLÄDFÖRVARING

Förvaring är en viktig del i hemmet för att få vardagen att fungera. I alla Trivselhus uppfylls kraven på förvaring enligt svensk standard. I husen ingår klädkammare, men även en skjutdörrsgarderob från Mirro där ritning så visar. Skjutdörr Opal med profil i silver eller vitt, välj mellan vit fyllning eller klar spegel. I barnsovrum ingår garderob (GL) från Ballingslöv med slät vit lucka och handtag HG 640. Inredning hylla, klädstång och två trådbackar. Ingår där ritning så visar.

GARDEROB BREDD 600 MM

SOM TILLVAL finns skjutdörrar med mjukstängning och integrerat grepp från Mirro. Helt utan profiler är prisvärda skjutdörren Sober i melamin vit struktur, ask struktur eller sten terrazzo. Skjutdörr Nordica helfält med vit yta eller spegelfyllning, Skjutdörr Solid finns i betongimitation eller ekstruktur. Skjutdörr Diamant finns med svartlackerad aluminiumprofil och fyllning av glas vit matt eller spegel.

GREPP

Till skjutdörr Sober ingår ett runt integrerat handtag.

Vit matt struktur

Ask struktur

Sten terrazzo struktur

36
SKJUTDÖRRSGARDEROB MED DÖRR OPAL SKJUTDÖRR SOBER SKJUTDÖRR SOBER SKJUTDÖRR SOBER

SKJUTDÖRR DIAMANT

Med svartlackerad aluminiumprofil med helfält eller tvåfältsindelning och fyllning av glas vit matt eller spegel

SKJUTDÖRR SOLID

Finns i betongimitation alternativt ekstruktur

SKJUTDÖRR NORDICA HELFÄLT

Finns med vit yta eller spegelfyllning

GREPP

Till skjutdörr Solid väljer ni mellan integrerat grepp i borstad alu eller svart.

37

KLÄDFÖRVARING

SOM TILLVAL till skjutdörrar från Mirro finns ett inredningspaket för att skapa en effektiv klädförvaring.

VÄGGHÄNGD INREDNING

Vägghängd inredning med skenor, klädstång och vita meshkorgar. Utförande och omfattning varierar med bredden på er förvaringslösning.

38

SKAPA DRÖMKÖKET

Köket är verkligen hemmets hjärta, den naturliga samlingspunkten för såväl vardag som fest. Självklart ska köket få lite extra omsorg när ni skapar ert livsverk. I Ballingslövs köksbutik får ni professionell hjälp med utformningen av ert nya kök. Som standard ingår många valmöjligheter för form och kulör. Men även praktiska lösningar som fullutdragslådor med mjukstängning, sopsorteringslåda och bred underlimmad diskho. Valet av lucka lägger ramen för den stil köket ska få. Funktionalitet prioriteras högt och tillvalspaletten är bred. Studera utbudet på Ballingslövs hemsida och kom förberedd till köksmötet.

Bänkskiva i laminat med rak framkant

Här pekar vi ut vad som är standard i ett exempelkök som även innehåller tillval

Sopsorteringslåda Infrästa LED-spotlights under överskåp Underlimmad ho

KÖK

Upplev vardagsglädje i köket! Till ert Trivselhus ingår ett kök från Ballingslöv med hög kvalitet och design. Ni får hjälp med utformningen av ert kök i anvisad Ballingslövsbutik. Där finns möjligheter till såväl kostnadsfria val inom standard som olika nivåer för tillval som passar er budget. Köksuppställning enligt husritning ingår som standard. Innan ert möte med Ballingslöv är det bra att tänka igenom vad som är viktigt i just ert kök. Vilken stil gillar ni? Vilka vitvaror passar era behov bäst? Vilka förändringar utifrån standarden känns viktiga för er? Kom förberedd till mötet där både kök och badrum utformas enligt era önskemål. Som stänkskydd ingår kakel över köksbänken, välj kakel i anvisad butik.

Ingår som standard i alla kök

• Slät lucka Bistro

• Fritt val 10 kulörer

• Flera olika handtag och knoppar

• Fullutdragslådor med mjukstängning under häll och under ugn

• L ådsystem Designbox med glassidor

• L ådhurts 40 cm bred med 4 lådor

• Sopsorteringslåda

• Bänkskiva i laminat med rak framkant i flera utföranden

• Underlimmad diskho 800 mm

• Infrästa LE D-spotlights under överskåp

BISTRO

Lucka av vitmålad mdf med svagt avrundade kanter

42

Som standard kan ni välja mellan 10 olika kulörer för slät lucka Bistro. Upplev dem och alla tillvalsmöjligheter direkt i Ballingslövs köksbutik.

KULÖRER Välj fritt!

SVART NCS S 9000-N Svart 25

VIT NCS S 0300-N

PÄRLGRÅ

NSC S 1500-N Ljusgrå 90

VARMGRÅ NCS S 3502-Y

MÖRKGRÅ

NSC S 4500-N Grå 90

PEPPARGRÅ

NCS S 7500-N Grå 20

OSTRONBEIGE

NCS S 2005-Y20R Beige 24

HANDTAG

LINDBLOMSGRÖN NCS S 2005-G70Y Grön 27

MÖRKBLÅ

NCS S 8005-R80B Glanstal 25

GRÅGRÖN

NCS 6502-G Grågrön 19

Som standard kan ni välja mellan 10 olika handtag och knoppar till ert kök. Upplev alla tillval i Ballingslövs butik.

Välj fritt!

1. HG 391 Handtag Rostfri stål c/c 128 2 HG 640 Handtag Rostfritt Nickelfritt c/c 128 3. HG 65 Handtag Mässing c/c 128 4. HG70 Handtag Svart

HG 375 Handtag Borstad metall c/c 64 6 RK 175 Knopp Borstad metall

RK 95 Knopp Matt metall 8. RK80 Knopp Mattsvart

RK85 Knopp Mässing 10. HG 831 Handtag Rostfritt c/c 160

BÄNKSKIVOR

Bänkskivan är i laminat och med en rak framkant. Det finns många olika utförande att välja på som standard, ofta verklighetstrogna versioner av olika sten och trämaterial. Se alla i Ballingslövs butik.

Välj fritt!

43
VIT
BETONG MARMOR
SVART STEN
EK
1
5 3 4 7 10 8
5.
7.
9.
6

DISKHO

Till ert kök ingår underlimmad ho 800 bred för ett exklusivt intryck. Till köksö med häll ingår 300 mm bred ho. Fler varianter finns som tillval i Ballingslövs butik.

UNDERLIMMAD DISKHO LINNEA

Välj som standard mellan två olika utförande för blandare, i krom från svenska Tapwell. Blandarna i serie RT2 är extra snälla mot både miljö och människa då de är helt blyfria och har en högre energiklassning. Med tvätt-/ diskmaskinsavstängning. För placering i köksö ingår istället RT2 980.

SOM TILLVAL välj mellan flera utföranden, med eller utan utdragbar pip, från Tapwell. Tapwell använder naturlig mässing som antingen åldras med patina eller putsas blank med metall/mässingsputs. EVO078 i mässing eller mattsvart är tillval för köksö.

45
984
RT2 184 FME
ARM 984 ARM 887 EVO184
BLANDARE Tillval till köksö: EVO078 RT2
RT2 980 Ingår till köksö
184
Välj fritt!
DETALJ Takmonterad Bredd 100 alt 120 cm

FLÄKTKUPA

I stilren design från Fjäråskupan ingår köksfläktar med integrerad fläktmotor. Vägghängd köksfläkt modell Modul alternativt i hus där spishäll är placerad i köksö frihängande modell Arcad.

MODUL

Vägghängd Bredd 90 cm

ARCAD Frihängande Bredd 95 cm

SOM TILLVAL från Fjäråskupan finns flera varianter för att passa er stil. Alla fläktarna finns med olika tillvalspaket sett till belysning och fjärrkontroller. Det går att få alla fläktar från Fjäråskupan i valfri NCS och med Imprint som ger en metallisk effekt. Fläktarna har integrerad fläktmotor, förutom Detalj som har takmotor.

RUSTIK

Vägghängd Bredd 95 cm

MODUL

Vägghängd Svart eller vit Bredd 90 cm

SIGNATUR

Vägghängd Vit eller svart Bredd 90 cm

KUB

Frihängande Vit, svart, rostfri Bredd 80 cm

BOX

Vägghängd Vit, svart, rostfri Bredd 80 cm

DISKRET

Underbyggnad Rostfri med glasskärm Bredd 60 cm

BLENDER

Vägghängd Vit eller svart Bredd 90 cm

47

Inspiration

Låt er inspireras av dessa moodboards för olika stilar inför ert köksbesök hos Ballingslöv. Mer inspiration hittar ni på Ballingslövs hemsida.

48
INDUSTRIELL STIL MED LINE KLASSISK STIL MED STUDIO
49
MODERN STIL MED BISTRO MODERN STIL MED BISTRO

VITVAROR

Miele tillverkar hushållsmaskiner för köket med högsta kvalitet kända för lång livslängd och snygg design. Komfort och tidsfunktioner gör matlagningen till ren glädje. Diskmaskiner från Miele är välkända för sin höga kapacitet och praktiska funktioner där varje sak som ska diskas har sin egen plats. Som standard ingår häll, inbyggnadsugn, inbyggnadsmicro, diskmaskin, kyl och frys i vitt.

Inbyggnadsugn i vitt med 7 ugnsfunktioner EasyControldisplay och enkel rengöring med Perfect-Clean 76 liter och temperatur 30-250°C

Induktionshäll med 4 kokzoner och Easy-Select display

TwinBooster, flertal effektlägen och funktioner för uppkokning, varmhållning och tidtagning

Mikrovågsugn för inbyggnad 7 effektlägen, snabbstartsknapp och grillfunktion

Flera automatikprogram för uppvärmning, tillagning och varmhållning

Diskmaskin med besticklåda för bekväm i- och urplockning Anslutning till varmvatten sparar upp till 50 % energi Energieffektivitetsklass E

Fristående kylskåp med DynaCool för jämn cirkulation och temperaturfördelning Dörrhyllorna kan rengöras i diskmaskinen, underhållsfri LED-belysning Energieffektivitetsklass E

Fristående frysskåp med snabbfrysningsfunktion Ingen is på frysta livsmedel, ingen avfrostning med funktionen NoFrost Energieffektivitetsklass E

50

SOM TILLVAL finns vitvaror i rostfritt samt för integrering med kökslucka. Utöver det finns tillval som häll med integrerad fläkt, ångugn, kombiugn, porslinsvärmare, vacuumförpackare, kaffemaskin och vinskåp. Se fakta och aktuella produktnamn i separat broschyr.

KLICKA HÄR

Tillval i separat digital broschyr från Miele

Slitstark tvättmaskin och torktumlare från Miele

FUNKTIONELL KLÄDVÅRD

Att ha det praktiskt omkring sig när man tvättar gör arbetet enklare och roligare! I klädvården ingår slitstarka vitvaror från Miele och elegant tvättbänkslösning från Ballingslöv med nedfälld rund ho i laminatbänkskiva. Passa på att matcha detaljer med köket vid besöket i Ballingslövs butik. På golvet ingår som standard praktiskt klinker. Välj utförande i anvisad butik. Mängd samt plattstorlek står angiven i leveransdeklaration.

Tvättbänk i laminat med underlimmad ho

TVÄTTBÄNK

800 mm bred skåpsmodul inredd med ett hyllplan. Vitmålade skåpsluckor Harmoni samt handtag 640. 2170 mm lång laminatbänkskiva 2134 med nedfälld rund ho. Slät vit lucka lucka Harmoni med handtag 640 i krom. Välj mellan två olika blandare från Tapwell med tvättmaskinsavstängning. Välj fritt bland handtag och knoppar på sidan 27, valet påverkar såväl tvättbänk som städskåp och klädskåp i alla utrymmen. Se alla tillvalsmöjligheter i Ballingslövs butik.

Välj fritt!

RT2 984

STÄDSKÅP

Städskåp (ST) är standard i klädvård och kommer från Ballingslöv. Slät vit lucka lucka Harmoni med handtag 640 i krom. Högskåpet innehåller ett medicinskåp med lås och två lådor för förvaring. SOM TILLVAL kan skåpet matchas med övriga tillval vid besöket i Ballingslövs köksbutik.

54
LAMINATSKIVA 2134 HG 640 RT2 184

TVÄTTMASKIN & TORKTUMLARE

Mieles produkter för tvätt och tork är välkända för sin höga kvalitet testad för 20 års livslängd! Som standard ingår en kraftfull tvättmaskin med extra bra energieffektivitetsklass samt torktumlare. Extra kraftfulla maskiner med högre kapacitet finns som tillval i separat digital broschyr från Miele.

TVÄTTMASKIN WCD 030 WCS

Frontmatad tvättmaskin för 1-8 kg med mängdautomatik Flera olika tvättprogram och enkel användning med fingertryckning genom DirectSensor Perfekt komplement för speciella användningsområden genom funktionen CapDosing Funktionen AddLoad gör det möjligt att enkelt stoppa in eller ta ut tvätt efter programstart Skonsam textilvård tack vare Mieles skontrumma Sparsam, högpresterande, utan slitage tack vare ProfiEco-motor Energieffektivitetsklass A

TORKTUMLARE TCC 230 WP

Värmepumpstumlare för 1–8 kg tvätt Exakt torkning för alla textilier genom Perfect Dry Enkel användning med fingertryckning tack vare DirectSensor Funktionen AddLoad gör det möjligt att enkelt stoppa in eller ta ut tvätt efter programstart

55
KLICKA HÄR Tillval i separat digital broschyr från Miele

Skapa rum för njutning BADRUM

Badrummet ska inte enbart vara funktionellt, utan också snyggt och inbjuda till en stunds njutning. Som standard ingår designade badrumsmöbler från Ballingslöv med mängder av tillvalsmöjligheter vid personligt besök i Ballingslövs butik. Läckra blandare från Tapwell sätter pricken över i. Praktiska duschväggar från Svedbergs ingår i Wc/dusch 1 och 2 och ofta finns utrymme att istället välja till ett badkar. Helkaklade badrum ingår som standard. Välj kakel och klinker hos anvisad återförsäljare till ett värde per kvm samt plattstorlek för de olika utrymmena. Rak sättning med normalfog.

56

BADRUMSINREDNING

Stilren inredning från Ballingslöv av hög kvalitet. I varje husmodell ingår en kommod 80 cm bred med slät målad lucka i serie Bright och spegel Line med integrerad belysning. Välj fritt bland mängder av kulörer och handtag för att skapa er stil. I varje husmodell ingår även en kommod 40 cm bred med slät målad lucka i serie Mono och planspegel med belysningsarm. SOM TILLVAL kan ni välja oborrad lucka om ni vill köpa eget handtag efter inflyttning. Vid personligt besök i Ballingslövs butik har ni möjlighet att göra tillval för kommoder, förvaringsskåp, speglar och belysning. Studera utbudet på Ballingslövs hemsida och kom förberedd till mötet där både badrum och kök utformas enligt era önskemål.

KULÖRER SERIE MONO

BRIGHT 80

Tvättställ Thin, spegel Line

Handtag HG100 svart struktur, c/c 128.

Handtag HG105 borstad rostfritt, c/c 128.

Handtag HG140 grå struktur, c/c 128.

Handtag HG391 rostfritt, c/c 128.

Handtag HG830 rostfritt, c/c 128.

Knopp RK400 vit porslin.

Knopp RK80 svart.

Knopp RK251 mässing.

Knopp RK253 krom.

VIT NCS S 0300-N

MÖRKGRÅ NSC S 4500-N

KULÖRER SERIE BRIGHT

VIT NCS S 0300-N

PÄRLGRÅ

NSC S 1500-N

VARMGRÅ NCS S 3502-Y

MONO 40 Tvättställ N35, planspegel med belysningsarm

PEPPARGRÅ

NCS S 7500-N

MÖRKGRÅ NSC S 4500-N

LINDBLOMSGRÖN NCS 2005-G70Y

OSTRONBEIGE NCS S 2005-Y20R

MÖRKBLÅ NCS S 8005-R80B

GRÅGRÖN NCS 6502-G

SVART

NCS S 9000-N

57
Välj fritt!
Välj fritt!
RK400
RK80 RK251 RK253
HG830

Inspiration

58
Låt er inspireras av dessa moodboards för olika stilar inför ert badrumsbesök hos Ballingslöv. Mer inspiration hittar ni på Ballingslövs hemsida. BADRUM MED HOTELLKÄNSLA BADRUM I INDUSTRIELL STIL
59 Lindblomsgrön Mörkgrå Ostronbeige Pärlgrå Peppargrå Varmgrå
BADRUM MED ARKITEKTONISK MINIMALISM BADRUM I LANTLIG DRÖMSTIL

BLANDARE

Blandare för kommoder, blandare för dusch eller badkar med tillhörande duschset kommer från svenska Tapwell. Som standard till kommod ingår engreppsblandare RT2 071 i krom. SOM TILLVAL finns fler modeller samt ytbehandling för flera av blandarna i mattsvart eller mässing. Extra tillval till badkarsblandare är väggfäste för handdusch som komplement till duschstång. RT2 071

60
ARM 071 EVM 071 FA 071
VLV065
ARM 081 LES 071

EVM 168

VÄGGFÄSTE

SOM TILLVAL till badkars-blandare kan väggfäste för handdusch väljas som komplement till duschstång.

EVM 022

Till dusch ingår EVM-168 i krom. Vid tillval badkar ingår istället EVM-022 med duschset RT105. SOM TILLVAL finns ytbehandling i mattsvart.

EVM 022

FBLV 023-150

INBYGGD BLANDARE

SOM TILLVAL finns tvättställsblandare BOX 006 badkarsblandare BOX 026 för inbyggnad i väggen. Med en inbyggd tvättställsblandare blir det det både renare visuellt, och mycket lättare att städa. Installationen uppfyller kraven enligt Säker vatten.

61
BOX 006
BOX 026

DUSCHSET

Till samtliga duschplatser ingår monterat duschset RT 105 med massagehanddusch från Tapwell. Tillval ZSAL300 finns i krom alternativt mattsvart eller mässing. Tillval ZSAL070 i klassisk stil i krom.

RT 105

ZSAL070

TAKDUSCH

ZSAL300

TILLVAL för dusch eller badkar är blandare med tillhörande takdusch i flera olika modeller och kulörer från Tapwell. Till dusch välj mellan Les 8300 krom alternativt Tvm 7200 i krom, mattsvart, eller mässing.

62 TVM 7200 LES 8300 K
XCOL7269-160

INBYGGD TAKDUSCH

TILLVAL för dusch eller badkar är blandare med tillhörande takdusch för inbyggnad i väggen. Modell BOX7268 ED2

i krom, mattsvart eller mässing. Installationen uppfyller kraven enligt Säker vatten.

BOX7268 ED2

SKOGA HÖRNDUSCH RAK

Vit profil med frostat glas

SKOGA HALVRUND

Svart profil med klarglas

DUSCHVÄGG

Duschvägg ingår som standard i Wc/dusch. Serie Skoga från Svedbergs i bockad alternativt rak modell i klarglas, frostat glas eller rökfärgat glas med profiler i vitt, matt eller blank aluminiumlook eller mattsvart. Knopp. SOM TILLVAL finns rak duschhörna 180° Rista med industridekoration härdats på glasets utsida, vilket ger karaktär åt badrummet.

SKOGA NISCH/SKÄRMVÄGG

Svart profil med rökfärgat glas

63
180° RISTA HÖRNDUSCH
Välj fritt!

VÄGGNÄRA GOLVBRUNN

Purus väggnära golvbrunnar ger ett modernt uttryck i duschen och med Purus LINE placerad in till väggen blir det enkelt att skapa fall åt ett håll. Den ger en jämn och plan yta och ni slipper att stå på brunnen. Modeller Rib, Platinum eller Chess i krom. Rib och Chess kan även fås i färgen Gold. Bredd 900 mm.

RIB

CHESS

PLATINUM

Modellerna RIB och CHESS går att få i färgen GOLD

SOM TILLVAL där ritning så visar finns olika modeller i lucite från Svedbergs att välja mellan. Modell Ume och Lule med stilrena linjer. Modell Belle har klassisk form och tassar i krom eller mässing. Oval 158 har skön oval form i gjutmarmor.

Badkar Belle, ett klassiskt tassbadkar av akryl som sätter fin prägel på badrummet.

Tassar i krom ellermässing

vitt i lucite

LULE 158 vitt i lucite

BASTU

SOM TILLVAL eller som standard där ritning så visar med heldragen linje ingår en bastu, med asplavar att sitta på samt asppanel till tak och väggar. Tylö bastudörr DGL i asp med helglasat dörrblad av härdat klarglas. Som extra tillval finns tonat glas för behagligt ljusinsläpp och en exklusiv känsla. Tylö bastuaggregat Sense Sport har stenmagasin och inbyggd manöverpanel. Försedd med termostat och mekanisk timer. Golvbrunn, så kallad spygatt, ingår.

OVAL 158 vitt i gjutmarmor.

64
UME

WC-STOL

Ifö Spira 6260 är helt utan spolkant vilket gör att bakterier och smuts inte har någonstans att gömma sig och WC-stolen blir mer lättstädad och hygienisk. WC-stolen har hel cisternkåpa med en separat innercistern för vattnet. På så vis undviks kondens på cisternkåpan och den blir också tystare vid återfyllning. Fresh WC, som ger doft och underlättar rengöringen, är standard och doseringstabletten stoppas i via spolknappen. Levereras med ifö mjukstängande hårdsits.

IFÖ SPIRA 6260

SOM TILLVAL finns Ifö Spira Art som har en klassiskt skandinavisk design med slät utsida och en insida helt utan spolkant. Det gör att bakterier och smuts inte har någonstans att gömma sig och WC-stolen är mer lättstädad och hygienisk. Tillval Ifö Spira 6240 och 6293 har hel cisternkåpa med en separat innercistern för vattnet. På så vis undviks kondens på cisternkåpan och den blir också tystare vid återfyllning. Tillvalet Ifö Sign 6875 och Ifö Spira 6245 har inbyggd cistern med släta sidor och inbyggd spolfunktion.Två olika typer av inbyggd cistern finns som extra tillval, helt inbyggd i väggen eller inbyggd i kaklad hylla. Spolknapp Sigma 01 i matt krom, svart eller vitt till helt inbyggd och Omega 20 i matt krom vid inkaklad hylla.

IFÖ SPIRA 6240 RSK 7803062

IFÖ SPIRA 6293 RSK 78119971

IFÖ SPIRA 6245 RSK 7819954 RSK 7856922

HANDDUKSTORK

SOM TILLVAL finns eluppvärmd handdukstork i flera olika modeller från Svedbergs. Modell Diana-s i blankkrom eller svart har mått 48x80 cm. Amor i krom eller svart har mått 10x140 cm. Sigyn är försedd med praktiska knoppar och finns i vitt, svart eller krom och bredd 11 eller 26 med höjd 120 cm. Vento har en praktiskt öppen design som gör det enkelt att hänga handdukar, finns i svart eller krom i 55x80 cm alt. 55x120 cm. Sigyn och Vento är vattenfyllda och kräver extra tillbehör elpatron.

65
DIANA-S SVART DIANA-S KROM AMOR SIGYN VENTO SPOLKNAPP OMEGA 20 SPOLKNAPP SIGMA 01

UPPVÄRMNING & SMART TEKNIK

Visste ni att ett tätt hus har en låg energiförbrukning? När vi bygger delarna till ert hus lägger vi stor omsorg på tätning runt fönster, dörrar och skarvar. Ytterväggen har en smart installationszon där all eldragning görs utan att punktera klimatskalet. Husen upp till 180 kvm värms av en effektiv frånluftsvärmepump som återvinner energi ur ventilationsluften och tillför den till värmepumpen vilket ytterligare minskar energikostnaderna. Hus över 180 kvm värms istället via en effektiv markvärmepump. Att huset interiört har multimediaskåp och att vi erbjuder tillval för smart hem-teknik är självklart. För extra god ekonomi och miljöns skull finns tillval i form av solceller.

BRASKAMINER

Värmen från elden är inte bara en mysfaktor, utan också en klok och modern lösning som hushåller med era och naturens resurser. SOM TILLVAL finns braskaminer i flera utföranden från Contura med golvskydd i glas. Med Contura i8G Cosi kan du på ett enkelt sätt få en platsbyggd eldstad hela vägen upp till innertak, utan murning. Inramningen kan målas i valfri kulör och med glas på tre sidor kan du följa elden i hela rummet.

68
I8G COSI

I61

De generösa sidoljusen på braskaminen Contura 556 Style gör att ni kan se elden från flera vinklar i rummet. Luckan i glas ger ett lätt och modernt uttryck, samtidigt som de rena linjerna i designen gör att kaminen smälter in i ert hem, oavsett vilken stil ni föredrar. Se alla alternativ i separat broschyr.

Contura i61 är en modern murspis med unik och elegant ”widescreenlucka” som ger elden en tydlig närvaro i rummet. Luckan öppnas genom att den dras uppåt, vilket ger en mjuk, följsam och lyxig känsla. Den är designad i rena linjer för stora rum och mycket mys. Se alla alternativ i separat broschyr.

300

Contura 300 är det perfekta valet för dig som vill bestämma själv hur kaminen ska se ut. Vill du ha en svart, vit eller omramning i artstone? I C300-serien kan du elda med vedklabbar upp till 50 cm långa. Se alla alternativ i separat broschyr.

Contura 596 Style lyfter upp eldstaden en nivå och gör den synlig från flera håll. Luckan i glas ger ett lätt och modernt uttryck. Se alla alternativ i separat broschyr.

Välkommen hem till värmen

69
556G STYLE 596 STYLE KLICKA HÄR Tillval i separat digital broschyr från Contura

UPPVÄRMNING

Hus upp till 180 kvm värms som standard med frånluftvärmepump från Nibe. Den återvinner energi ur ventilationsluften och tillför den till värmepumpen vilket minskar energikostnaderna. Enheten ventilerar huset, levererar värme och bereder tappvarmvatten. Varmvattenberedaren är som standard i koppar, men kan som tillval fås i rostfritt eller emalj om ert vatten så kräver. En förhöjningsdel är placerad på värmepumpen vilket reducerar ljudet samt ger ett snyggare intryck. Genom NIBE Uplink får ni snabb överblick över driftstatus för värmepumpen och uppvärmningssystemet i ert hus, och kan följa och styra uppvärmning och varmvattenproduktion.

Hus över 180 kvm värms som standard istället via en markvärmepump från IVT. Värmepumpen har touchscreen i färg och inbyggd appstyrning. På insidan ger den nyutvecklade inverterkompressorn en jämn och effektiv värmeproduktion. Kompressorn är inverterstyrd. Det innebär att värmepumpen automatiskt anpassar driften efter er varmvattenförbrukning och skiftningar i utomhustemperaturen för att öka er besparing. Den jämna och exakta värmeproduktionen ger en mer energisnål drift, vilket även minskar slitaget på värmepumpens delar. Inbyggd varmvattenberedare 180 l i rostfritt. Pumpeffekt anpassas till husets värmebehov på den ort där det byggs. Markvärmepump är även tillval för hus under 180 kvm.

SOM TILLVAL finns trådlös rumsgivare vilket möjliggör att via app övervaka och styra hemmets inomhusklimat.

VÄRMEPUMP MED

FTX & KOMFORTKYLA

Metro Multi 160 är en kompakt multifunktionell värmepump framtagen för moderna hem med krav på komfort och energi. Mycket hög verkningsgrad tack vare integration av ventilation och samtidig uppvärmning av luft- och vattenburet system (radiatorer/ golvvärme). Från- och tilluftsventilation med värmeåtervinning. Komfortkyla för varma dagar via tilluft och/eller vattenburet system (radiatorer/golvvärme). Det är en tvådelad enhet med en utomhusdel och en inomhusdel som levererar ett komplett värme-, kyl, varmvatten- och ventilationspaket. lnnerdelen levereras i standardiserade modulmått. Anläggningen är uppkopplingsbar via Wi-Fi och kan övervakas online via app och webb. Värmepumpen har en lägre energiförbrukning än traditionella frånluftsvärmepumpar och ett kompakt format. Genom att från- och tilluft s k FTX är inbyggt i systemet, behövs inga tilluftsventiler i huset. Då Metro Multi 160 utvinner energi ur utomhusluft, rekommenderar vi en energiberäkning för installationer i norra Sverige där vintrarna är längre och kyligare.

70
KLICKA HÄR för mer produktfakta från MetroTherm

FJÄRRVÄRME

På vissa orter finns det tillgång till fjärrvärme. Beroende på var i landet ni bygger kan det vara möjligt att välja fjärrvärme till husets värme- och varmvattensystem. En energiberäkning behöver göras i tidigt skede för att säkerställa att energikraven i Boverkets byggregler uppfylls. Fjärrvärme måste alltid kombineras med återvinning på ventilationen (frånoch tilluftsventilation med värmeåtervinning, FTX) för att byggregelkraven ska uppfyllas. FTX-aggregat från SystemAir levereras av Trivselhus. Fjärrvärmecentral levereras av värmedistributören.

TEKNIKFÖRVARING

SOM TILLVAL kan rördragningar, värmepump och beredare döljas snyggt och praktiskt bakom skjutdörrar Mirro Opal. 3-delad dörr med aluminiumram i silver och melaminbelagd panel i vitt. Larmfunktion för värmepump placeras på utsidan.

VENTILATION

Mekanisk frånluftsventilation ger friskare luft och bättre inomhusklimat. Tilluft tillförs via fresh-ventiler i ytterväggar. Frånluften sugs, med hjälp av en fläkt, ut via frånluftsdon. Frånluftsfläkten går kontinuerligt samt kontrollerat och säkerställer därigenom luftväxlingen. En separat kanal dras upp ovan tak från köksfläkt. Fresh-ventilerna är självreglerande och ger möjlighet till justering av luftflödet. Takhuv finns i kulörerna svart, röd och grå och anpassas efter kulören på takpannorna.

FTX-VENTILATION

SOM TILLVAL till markvärme går det att välja FTX ventilation. En FTX-ventilation med värmeåtervinning skapar ett sundare inomhusklimat och ger samtidigt en energibesparing. Aggregat för placering på vind eller vägg i klädvård finns från Systemair. Storleken på aggregat fastställs genom beräkning av varje hus.

GOLVVÄRME

Huset värms via vattenburen golvvärme från Thermotech, vilket ingår som standard vid betongbjälklag på entréplan. Rummen värms upp till normal rumstemperatur medan golven får en behaglig yttemperatur. Temperaturen regleras av rumstermostater till de flesta rum. Golvvärmeslingorna är optimalt placerade efter husets effektbehov. SOM TILLVAL kan golvvärme väljas på flera våningsplan.

71

KOMFORTVÄRME

SOM TILLVAL i wc/dusch på inrett vindsplan och överplan finns elkomfortvärme. Golvvärme ökar komforten och gör att våta golv torkar snabbare. Termostaten har energisparprogram som är anpassade för olika önskemål och där ni bestämmer klockslag för inkopplad komfortvärme.

RADIATORER

Till vindsplan och överplan ingår vattenburna radiatorer med dolt koppel. De anpassas till varje rum och finns därför i 4 olika effektgrupper samt varierande höjder och längder.

ELINSTALLATIONER

Elinstallationer ingår i omfattning enligt Svensk standard. Inga utvändiga armaturer ingår från Trivselhus.

SOM TILLVAL kan man välja fler uttag och belysningspunkter, spot i smyg, matning till elstyrda markiser osv. Kundönskemål markeras på Granskningshandlingen. Önskemålen är viktiga på både in- och utsida av ytterväggen då alla genomföringar görs i fabriken för att säkerställa ett tätt klimatskal. Övriga önskemål som berör innerväggar, tak osv hanteras på ett elmöte med elentreprenören.

NORMCENTRAL

Som standard ingår en normcentral för infällt montage. Centralen är bestyckad med erforderlig utrustning såsom dvärgbrytare och tre jordfelsbrytare.

MEDIACENTRAL

En mediacentral ingår och samlar all multimedia på en plats. Den fördelar nätverksuttag som kan användas till TV/Data och telefoni på ett smidigt sätt till olika rum i bostaden. Med en mediacentral har man ett flexibelt system, bra överblick och allt praktiskt samlat bakom en enhetlig dörr. Eventuell inkommande fiber placeras i mediacentralen. Mediacentralen är förberedd med 230 V uttag och kan kompletteras med egna tillbehör, exempelvis router. Tomrör projekteras mellan mediacentral och vind för eventuell antenn. Placeringar redovisas på bygghandling för elinstallationer.

72

SOLCELLER & LADDBOX

Energin från solens strålar omvandlas till er egen el. Solceller höjer värdet på ert nya hus eftersom de sänker driftkostnaderna. Elen från solceller är miljösmart! Den skapas från en förnybar energikälla utan utsläpp under dygnets alla ljusa timmar. Och det räcker att det är ljust ute för att el ska kunna genereras. Under sommarhalvårets långa dagar med många soltimmar producerar solcellerna troligen mer el än vad ni kan använda. Överskottet kan lagras i batteri eller säljas till elbolaget.

Genom vår samarbetspartner SmartTech Energy kan ett integrerat system installeras, där solpaneler och batterier jämnar ut fastighetens effekttoppar och elförbrukning över dygnet. Den unika styrenheten EnergyHub från Ferroamp mäter och styr produktion och förbrukning i realtid samt jämnar ut fasernas olika belastningar mot elnätet. Använd data för analys och simuleringar. Det ger er möjlighet att kapa effekttoppar och fördela lasterna. Öka energiuttaget eller sänk huvudsäkringen för minskade kostnader. Tack vare batterilösningen kan ni lagra solenergin för att använda på kvällen när lasterna ökar. I gynnsamma fall leder allt sammantaget till att det nybyggda huset blir ett PlusEnergiHus, alltså ett hus som producerar mer energi än vad det förbrukar.

Behöver ni installera laddbox för laddning av elbil? Genom att investera i solceller och energilager kan ni kontrollera effekttoppar vid laddning av elbil via laddbox. Att ladda er elbil blir aldrig en belastning. Tvärtom skapas nya möjligheter.

För investeringar i solceller och laddbox kan ni ansöka om skattereduktion för grön teknik.

73

SMARTA HEM

SOM TILLVAL finns systemet Smart Home Connect för att öppna en värld av smarta möjligheter! Systemet har trådlös teknik baserad på Z-wave och är lätt att bygga ut på egen hand när ni har flyttat in. Support och utbyggnad av systemet efter inflyttning sker i direktkontakt med leverantören Interaktiva Fastigheter, som hjälper er att samla alla era smarta enheter i ett enda gränssnitt så att ni slipper gå in i olika appar för att styra ert smarta hem!

Här beskriver vår samarbetspartner Interaktiva Fastigheter några möjligheter som finns då Smart Home Connect samverkar med kameror som ni har möjlighet att komplettera med efter inflyttning:

Ert praktiska hem

Hemmet når ni från hela världen, via appen i en smartphone eller surfplatta. Via kameror kan ni se er om i huset, ni kan dra ned eller upp persienner. När ni kommer hem tänds lampor, er favoritmusik startar och klimatet ställs in på en behaglig nivå.

Ert klimatsmarta hem

Lampor tänds automatiskt när någon av familjemedlemmarna kommer hem och släcks när de lämnar huset. I alla rum anpassas rumstemperaturer efter personliga önskemål samt efter tid på dygnet. Ni kan se er el- och värmeförbrukning, både i realtid och historik. Allt för att ni skall kunna trimma och sänka era energikostnader samtidigt som ni minskar er klimatpåverkan.

Ert trygga hem

Ni får ett meddelande när ert barn kommer hem, via kameran kan ni se att allt är bra. Systemet kan även användas som ett modernt uppkopplat larm utan månadsavgifter. Ni får direkt besked i er smartphone eller surfplatta om någon obehörig gör intrång, om en vattenläcka eller brand uppstått.

Detta ingår i tillvalet Smart Home Connect

• Styrenhet med app för iOS och Android

• Av/På-styrning av utebelysning och bänkbelysning i kök

• 2 st smarta brandvarnare som varnar omedelbart om olyckan är framme

• 2 st flyttbara vägguttag för till exempel fönsterbelysning, kaffebryggare, strykjärn m m

• Dimmer i kök, matplats, entré, vardagsrum, allrum och upp till fyra sovrum

• Vid tillval av spotlights i badrum ingår även dimmer för dessa

• Energimätning för hela huset samt energimätning ner på enhet/rumsnivå

• Installation, allt är klart vid inflytt

• Förprogrammering/testning

• 2-årigt supportavtal hos Interaktiva Fastigheter. Supporten omfattar även rådgivning och inprogrammering av produkter som ej ingår i ovanstående paket

74

VERANDA & SKÄRMTAK

SOM TILLVAL kan ni där husutformning så medger välja en veranda för att markera entrén och ge skydd åt både människor och ytterdörr. Välj mellan klassisk veranda, pelarveranda och skärmtak i olika utföranden.

Klassisk veranda i trä utformad för anslutning mot vägg på 2-planshus eller tak på 1-planshus och 1,5-planhus. Finns i bredd 3,0 m med sadeltak 14-27° och 3,6 m med valfritt sadeltak 14-27° eller valmat tak. Båda med djup 1,8 m. Välj till valfritt räcke. Takbeklädnad med betongtakpannor i grundutförande med möjlighet att som extra tillval välja plåt. Exempel visas på husmodellerna Villa Grebbestad och Villa Mörtnäs.

Praktiskt vägganslutet skärmtak i trä med enkla stolpar. Minimibredd 3,0 m som kan utökas i steg om 0,3 m till önskad bredd, djup 1,5 m. Pulpettak med taklutning 14° beklätt med betongtakpannor i grundutförande och möjlighet att som extra tillval välja plåt. Exempel visas på husmodellerna Villa Furuliden och Villa Falsterbo.

Pampig pelarveranda med runda träpelare som vilar mot ett gjutet betongfundament, utformad för anslutning mot vägg på 2-planshus. Finns i bredd 3,6 m, 6,0 m och 7,8 m med valmat tak. Takbeklädnad med betongtakpannor. Exempel visas på husmodellerna Villa Söderhamn och Villa Älvnäs.

ENTRÉTAK

DÄR RITNING SÅ VISAR ingår entrétak. Välj mellan utförande i trä eller plåt. Entrétak i trä med klassiskt sadeltak alternativt modernt pulpettak belagt med betongtakpannor där bredd 1.9 passar till enkel entrédörr. Bredd 2.7 passar för entrédörr med ett smalt fönster bredvid. Entrétak i aluminium i modernt boxutförande i bredd 2.0 eller 2.5 m eller mer klassisk valm i bredd 2.1 eller 2.6 m. Entrétak Valm, Rak och Box kan fås valfritt i någon av de plåtkulörer som visas på sidan 17. Easy Collection Flat är ett laminerat glastak med konsoler valfritt i svart eller silver.

77
VERANDA 3,0 M, ENDAST SADELTAK VERANDA 3,6 M, VALMAT TAK VERANDA 3,0 M, SKÄRMTAK PELARVERANDA 7,8 M X 2,4 M Entrétak finns även med sadeltak. BOX VALM FLAT RAK

ALTAN- & BALKONGRÄCKE

Välj fritt mellan två utformningar för altan- och balkongräcken. Stående med plan överliggare i modern stil eller stående reglar med lätt rundad överliggare och fasade hörnklossar.

Välj fritt!

SOM TILLVAL finns träräcke med liggande ribbor som kompletteras med plexiglas som klätterskydd. Tillval är även aluminiumräcke Bella valbart i silver, svart eller vitt. Vill ni maximera en utsikt finns tillvalet glasräcke med rundad överliggare i rostfritt. Glaset är valbart som klarglas eller tonat. Höjd på altanräcke är 90 cm och för balkonger 110 cm.

FRANSK BALKONG

DÄR RITNING SÅ VISAR ingår fransk balkong Bella i aluminium lackat i silver. SOM TILLVAL kan räcket lackas i vitt eller svart. Övriga tillval är franskt räcke som matchar balkongräcket med liggande reglar eller välj det underhållsfria räcket Albin i metall med rundad form.

78
MODERN BELLA BELLA ALBIN LIGGANDE RIBBOR GLASRÄCKE KLASSISK

SIDOBYGGNADER

Trivselhus erbjuder flera olika modeller av sidobyggnader. Ibland är de som här på Villa Höllviken en del av huset! Vid behov kan vi även anpassa er unika byggnad för just era behov på tomten.

KLICKA HÄR Se mer i digital broschyr Sidobyggnader
Ett trähus lagrar koldioxid under hela sin livslängd

VI BYGGER I TRÄ

Trivselhus bygger hus i trä, ett härligt material att arbeta och leva med. En förnybar råvara som lagrar koldioxid under hela sin livslängd.

Genom fotosyntesen lagrar växande träd koldioxid i form av kolföreningar. Ju snabbare skogen växer, desto mer koldioxid fångas upp. Koldioxiden som lagrats i träden finns sedan kvar under trädets hela livslängd, även efter det att det blivit till enträprodukt.Genom att använda trä i ett hus kan användningen av andra byggmaterial som inte kommer från förnybar råvara minskas.

Trä gör det enkelt att producera väggblock i fabrik, vilket sparar tid och pengar för er som kund. Mängden träspill vid produktionen av våra hus minimeras dessutom genom noggrann projektering

och optimering. Majoriteten av virket som används i ett Trivselhus är spårbarhetscertifierat med PEFC eller FSC, certifieringar som visar att skogsägaren bedriver ett ansvarsfullt skogsbruk. Skogen är en fantastisk resurs som inte tar slut, eftersom minst två nya träd planteras för varje träd som avverkas i Sverige.

Trä är ett härligt material att arbeta och leva med, eftersom det är flexibelt, enkelt att underhålla och ger en varm och ombonad känsla. I ett Trivselhus är till exempel omslipningsbart trägolv standard i alla torra utrymmen. Ett hus i trä är enkelt att bygga om och bygga till, vilket ger huset en lång livslängd.

83
84
”Trivselhus Collection ger er en bred palett av val och tillval att skapa en unik känsla av för ert nya hem, ert livsverk.”