Page 1

HÅLLBAR A HEM Radhus - Sandsoppen, Borås

1


Bilderna i broschyren är inspirationsbilder, viss skillnad kan fÜrekomma. 2


Välkommen till

E N VÄ X A N D E S TA D S D E L Sjöbo är en levande stadsdel i Borås där det mesta finns. Gångavstånd till badplats såväl som buss med täta förbindelser till Knalleland och centrum. På promenadavstånd finns skola och barnomsorg samt mataffär, närbutik och restaurang. För dig som vill promenera i naturen finns fina stråk utmed Viskan och mer utmanande leder på Rya Åsar. I närheten finns även den välbesökta Almenäs badplats med café m.m. En stadsdel med spännande bebyggelse där småhusbyggnader blandas med flerfamiljshus. Många av

dem är byggda på 1950-talet med karaktäristisk arkitektur och färgsättning. Sjöbo torg är navet mitt i stadsdelen. Här finns Borås första ”skyskrapa”, med tolv våningar och en fantastisk utsikt över staden. I området finns skolor, sjuk- och tandvård samt livsmedelsbutik. Det är också en perfekt plats för barn med närhet till grönområden och lekplatser. I närheten finns Borås välkända djurpark, Alidebergsbadet och Öresjö med fina bad- och fiskemöjligheter.

3
















Boarea 108 kvm







   

  

   



 







 

 

  

 



  

 





   

    

 

 



 

 

 



 

  

   



 

  

 





4









Bilderna i broschyren är inspirationsbilder, viss skillnad kan förekomma.













 





 



 

 

När du kommer in i lägenheten möts du av ljuset från trädgårdssidan vilket ökar känslan av rymlighet. I entrén finns en praktisk nisch för att hänga ytterkläderna. I direkt anslutning finns WC/dusch som även rymmer tvättmöjligheter. Tvättdelen utgör en avskild del som enkelt går att skärma av från övriga badrummet. Navet i lägenheten är trappan, placerad mitt i lägenheten men ändå nära entrén för bästa möjliga kommunikation mellan våningarna. Under trappan finns även ett praktiskt  förvaringsutrymme. Planlösningen är i övrigt öppen  och ljus med bra kontakt mellan sittgrupp, matplats och kök. Övervåningen har tre bra sovrum varav ett föräldrasovrum. Arkitekt: Ingemar Medlöw, IMw design AB







LU F TIGA R ADHUS



ÖV ER PL A N 5 3 .1 K V M



 

 

ENTR ÉPL A N 5 5 .1 K V M



    

   

 


ENTR ÉPL A N 5 5 .1 K V M



 















  









 

 



 

  

 



 



 



 







 

 

  

   

 

 

 



  



 



   









 



  



 







 







 

ÖV ER PL A N 5 3 .1 K V M

 

 

    









 

  

    

 

   









Bilderna i broschyren  är inspirationsbilder, viss skillnad kan förekomma. 5

 







   







 

 




S TA N D A R DVA L I D I T T N YA H E M

6

Exteriör

Hall

Interiör

Fasad med stående/liggande panel i kulörerna gult och grått, samt förråd i rött.

Genom en ytterdörr i vit nyans välkomnas du in till en rymlig hall. Golvet är belagt med tålig klinker med rak sättning i grått.

Samtliga torra utrymmen har 3-stavs ekparkett med mattlackad finish. Stilrena vita innerdörrar och handmålade listverk. Väggarna är vitmålade och fönster samt fönsterbänkar har vit kulör. Vattenburen golvvärme på entréplan och vattenburna radiatorer på övre plan.


Kök

WC/dusch/klädvård

WC/dusch 2

Trevligt planerat kök med vit slät lucka och handtag i rostfritt. Bra förvaringsmöjligheter i skåp med takanslutning. Stänkskydd i vitt kakel 10x30 cm med sättning i tegelförband. Ettgrepsblandare och rostfri diskbänk med två diskhoar samt praktisk laminatbänkskiva. Hushållsmaskiner i vitt utförande samt rostfri fläktkupa. LED-belysning under skåpen. Kulörtillval finns.

Praktisk WC/dusch/klädvård levereras med WCstol och handfat i vitt porslin med spegel ovan, samt ettgreppsblandare. Rummet är belagt med grått klinker och blankt vitt kakel 25x45 cm. Tvättbänk med låsbar dörrlucka i vitt och praktisk laminatskiva med tvättho. Separat tvättmaskin och torktumlare. Frånluftsvärmepump med återvinning säkrar effektiv uppvärmning av din bostad.

Helkaklat WC/dusch-utrymme med högblankt vitt kakel 25x45 cm och grått klinker. Pappers- och handdukshållare, samt badkar. Förberett för handdukstork med el-dosa. WC/dusch 2 levereras med WC-stol och vitmålad kommod med släta lådfronter samt spegel ovan och ettgreppsblandare.

Trivselhus förbehåller sig rätten till ändringar, likvärdiga eller bättre, i konstruktion, leveransutförande och entreprenadarbeten utan föregående meddelande.

7


T I L LVA L S M Ö J L I G H E T E R

8

Kök

WC/dusch/klädvård

Spotlights

Forma köket genom kulörer och funktioner! Köksluckan kan väljas i pärlgrått eller ostronbeige. Du kan även välja en vit ramspegellucka för ett gediget uttryck. Välj draglådor inklusive sopsorteringslåda med mjukstängning. Bänkskivan kan väljas i ljus stenimitation, antracit, vitt eller grått. Välj till rostfria hushållsmaskiner.

I WC/dusch/klädvård har du möjlighet att välja till slät kommod. I WC/dusch/klädvård kan du kan också välja till duschvägg. I WC/dusch 2 kan du lägga till komfortvärme.

Som tillval kan du välja till spotlights i hall, kök, WC/dusch 2, samt WC/dusch/klädvård.


Övriga tillval Innerdörrarna kan väljas med ram. För fönsterbänk finns tillval Silestone Royal Reef.

Trivselhus förbehåller sig rätten till ändringar, likvärdiga eller bättre, i konstruktion, 9 leveransutförande och entreprenadarbeten utan föregående meddelande.


Bilderna i broschyren är inspirationsbilder, viss skillnad kan fÜrekomma. 10


M E D S I N N E F Ö R D E TA L J E R Trivselhus är välkända för, och månar om, detaljerna - som tål att jämföras. Våra hus har genomtänkta planlösningar, är energieffektiva och håller en hög utrustningsnivå redan som standard. Helkaklade våtrum, parkettgolv, golvvärme i grundplattan, hög utrustningsgrad samt fullhöjdsskåp i kök, tvättmaskin, torktumlare och frånluftvärmepump i varje bostad. Handmålat gerat listverk ger en hög slutfinish och bidrar till uppskattning hos dem som tillträder bostäderna. Dubbelt skivmaterial med träfiberskiva och gipsskiva underlättar upphängning av tavlor och hyllor. Dessutom säkrar de tillsammans med isolering i mellanbjälklag och innerväggar en fin upplevelse av vår ljudkvalitet. Exteriöra kännetecken är bland annat skarvlös fasad vid vår liggande träpanel. Välkända, ofta svenska varumärken, borgar för genomgående hög kvalitet.

G Ö R D IN A VA L O NLINE - ENKELT O CH SM A R T Redan från början har vi tänkt på det mesta för en praktisk boendemiljö. De tillval vi vet att våra kunder uppskattar presenteras överskådligt och enkelt i online-verktyget Val Online. Här konfigureras bostaden steg för steg och formas av dig och din familj efter individuella behov och intresse för färg och form. Priset ser du dessutom direkt - smart och enkelt!

Forma bostaden online och se priset direkt smart och enkelt

11


12

Bilderna i broschyren är inspirationsbilder, viss skillnad kan fÜrekomma.


HELHETEN I FOKUS Trivselhus lägger stor omsorg vid planeringen av ett nytt område för att skapa en genomtänkt helhet och trevlig bostadsmiljö. Utifrån befintlig bebyggelse, natur och lokal tradition, hittar vi ett uttryck för områdets identitet. Vi tar hänsyn till väderstreck vid placering av uteplatser. Parkering och avfallshantering finns intill varje bostad.

Omtanken slutar inte vid ytterdörren, vi sätter helheten i fokus

Omtanken slutar inte vid ytterdörren. En stor del av trivseln i våra hus har såklart med väl genomtänkta lösningar att göra. Vår grundtanke och standard omfattar tvättmöjligheter med tvättmaskin, torktumlare och tvättbänk i varje lägenhet. Ett kök med ordentlig plats för hela familjen där vi utnyttjar takhöjden för skåp i fullhöjd. Trots att förvaring är en förutsättning för att vardagen ska fungera är det ofta en bristvara. Vi strävar därför alltid efter att optimera förvaring genom separat klädkammare och inbyggd förvaring. Hög bostadsstandard och en konstruktion som bland annat ger god ljudisolering är faktorer som bidrar till ett bra boende. Men funktion är inte allt. Våra lägenheter präglas av genomsikt och ljus och vi eftersträvar alltid att skapa en uteplats med sol. Att kunna integrera en lättillgänglig och inbjudande utemiljö gör huset till den oas vi alla vill ha. Vi sätter helheten i fokus.

13


OM TRIVSELHUS Trivselhus är en av de största hustillverkarna i Sverige och har skapat hem åt tusentals familjer sedan 1993. Med omsorg om kvalitet i varje detalj tillverkas husen i våra småländska fabriker. De bostadsområden vi skapar innehåller ofta olika bostadstyper och flera möjligheter för dig och din familj att hitta ert drömboende. Trivselhus uppförde drygt 440 bostäder 2018 där bostadsrätter, radhus och projekthus utgör en växande andel. Utöver egen markexploatering samarbetar Trivselhus med markägare för utveckling av projekthusområden. Trivselhus säljer och tillverkar också hus under systervarumärket Movehome. Trivselhus tar fullt ansvar för alla byggnationer genom totalentreprenad.

Trivselhus ägs av skogskoncernen Södra sedan 2009. Södra är Sveriges största skogsägarförening med fler än 50 000 skogsägare som medlemmar. Södra är också en internationell skogsindustrikoncern med fokus på forskning och utveckling. Medlemmarnas skogsråvara förädlas i egna industrier till sågade och hyvlade trävaror, interiörträprodukter, biobränsle samt pappersmassa.

14


15


V I S K A PA R H Å L L B A R A H E M För våra kunders och för miljöns skull bygger vi trähus. Trä har den lägsta energiförbrukningen av alla byggmaterial. Det är även en förnybar resurs som kan återanvändas. Och trä bidrar till att minska koldioxidutsläppen i atmosfären. Genom att Trivselhus är en del av skogskoncernen Södra kan vi dessutom följa hela kedjan från planta till färdigt hus. Därför kan vi vara helt säkra på att allt sköts ansvarsfullt och långsiktigt. Alla våra hus har en energiförbrukning som ligger

16

långt under kravnivå, och vi utvecklar hela tiden våra koncept för en allt effektivare energianvändning. På Trivselhus är hållbarhetsarbetet en naturlig del som genomsyrar hela vår verksamhet. Vår produktion, våra leverantörer men även den livsstil vi önskar att du som flyttar in i de bostäder vi bygger ska bli en del av. Trivselhus har ett samarbete med organisationen Friends för att trygga barnens närmiljö. Tillsammans skapar vi hållbara hem!


Trä är ett förnybart, koldioxidneutralt och klimatsmart material

17


KÖ PA B O S TA D S R ÄT T

18

1

2

RE SERVATION

FÖRHANDSAV TAL

Du bokar lägenhet genom att teckna ett bokningsavtal och erlägga en bokningsavgift. Du erhåller de villkor som behöver vara uppfyllda för att byggnationen ska dra igång, till exempel att en viss täckningsgrad ska uppfyllas.

När bostadsrättsföreningens kostnadskalkyl är registrerad hos bolagsverket tecknar du ett förhandsavtal. Genom detta avtal förbinder du dig att köpa bostadsrätten. Innan föreningen skriver under upplåtelseavtalet prövar den om du kan godtas som medlem. Prövningen görs oftast med en kreditupplysning.

3

4

5

INREDNINGSVAL

UPPL ÅTEL SE AV TAL

TILLTR ÄDE

Du har möjlighet att påverka ditt nya boende genom att göra utvalda tillval i lägenheten. Tillvalen presenteras och görs enkelt i ett onlineverktyg! Du ser en enkel översikt över valen i denna broschyr.

Upplåtelseavtal tecknas cirka 3 månader innan du får tillträde till bostaden. Slutlikviden betalas i samband med tillträdet.

Perioden mellan reservation och tillträde kan kännas lång men under den tiden sker ett intensivt arbete på fabriken och på byggplats för att kunna leverera huset i tid. Senast 3 månader innan tillträdet kommer du att meddelas exakt datum för tillträdet. Bostadsrättsföreningen och Trivselhus utser en oberoende besiktningsman för slutbesiktningen där även du kan delta.


6

19


20

H US B |R0S3B8E3R-20 R I VS EL E |EE D E. LS AV ÖD T R I VS E L H UT S RAI VS B |E5L70 1 0 AKO GA8 | 0003 8| 3T-20 8 0 0H| US T R. S I VS LN H US E | ESN DR EA L AV S Ö D R A

Profile for Trivselhus AB

Sandsoppen Borås  

Sandsoppen Borås