Page 1

1


2


Att bygga hus har aldrig varit

enklare INNEHÅLL 5 Om Movehome 16 Alla hus är Svanenmärkta 18 Krav på Svanenmärkta hus 20 Vår standard – jämför själv 24 Platta på mark och golvvärme 26 Helkaklade badrum 28 Smart Home Ready 30 Våra tillval och möjligheter 34 Finanseringsråd 36 Trygg totalentreprenad 38 Steg för steg – en guide 41 Klimatsmarta trähus 42 Ditt lågenergihus 44 Mer inspiration 46 Upplev husen i VR och AR 48 Hitta drömtomten 50 Välj rätt hus och tomt 52 Så fungerar Bygg online 54 Smarta husmodeller 128 Movehome Lab 130 Våra villavisningar 132 Här hittar du oss

56 1-planshus

MOVE #103

MOVE #104

MOVE #105

MOVE #106

MOVE #107

86 1,5-planshus

MOVE #201

MOVE #202

MOVE #203

MOVE #204

MOVE #205

102 2-planshus

MOVE #302

MOVE #303

MOVE #305

MOVE #307

MOVE #308

124 Sluttningshus

MOVE #401

MOVE #402

Du kan snabbt ta del av mer information via våra QR-koder. En QR-kod är en slags streckkod som du scannar för att enkelt surfa vidare till en hemsida där informationen finns. Bilder och illustrationer i katalogen kan innehålla tillval. Till följd av översyn av våra husmodeller 2018 reserverar vi oss för att foton eventuellt ej överensstämmer med husritning.

3


4


Du formar. Vi bygger. Vi gör det riktigt enkelt att bygga hus. Roligt dessutom. På movehome.se hittar du vårt smarta verktyg Bygg online där du formar ditt hus på bara några minuter. Dessutom får du priset direkt. Så det är bara att börja forma. När du är nöjd med ditt hus kontaktar du oss med ett klick, så sköter vi resten. Vi tar nämligen fullt ansvar för hela byggnationen. Movehome är ett systervarumärke till Trivselhus, en av Sveriges största hustillverkare. Vi kombinerar nytänkande med lång erfarenhet, köptrygghet och stabil ekonomi.

5


1.2.3 sĂĽ funkar det!

6


1. Du formar. På movehome.se finns vårt smarta verktyg Bygg online. Där formar du ditt hus på fem minuter. Pris får du direkt. När du är nöjd med ditt hus tar du kontakt med oss med ett klick, så sköter vi resten.

2. Vi bygger. Genom totalentreprenad tar vi fullt ansvar för byggnationen. Husets delar tillverkas i vår fabrik i Småland. De transporteras sedan till din tomt där vi reser huset. Därefter tar våra kunniga hantverkare över och slutför alla detaljer på plats.

3. Du flyttar in. Efter runt ett år kan du flytta in i ditt nya hem. Ett smart hus där varenda kvadratmeter har tagits tillvara och det är enkelt att leva. Ett ärligt och härligt hus för ett friare liv. Välkommen hem till dig själv!

7


Bilden visar MOVE #105. Se mer av detta hus pĂĽ sid 68-75. 8


9


10


11


TIPS! Tips! Scanna QR-koden för att se filmen ”Så funkar det”

12


Enkelt är bara

förnamnet Vi gillar att förenkla saker, gärna genom att utmana gamla sanningar. Movehome handlar om att använda ny teknologi för att ge dig chansen att själv forma ditt hus på webben och hela tiden ha koll på vad det kostar. Det är ett helt nytt sätt att tänka som har revolutionerat husbranschen. Sedan starten 2012 har vi byggt fler än 500 hus på det här sättet. Tanken är fortfarande samma. Du har idéerna om hur du vill bo och leva. Vi har de smarta lösningarna och tar ansvaret för att förverkliga dem. Tillsammans skapar vi ditt nya hem. Du formar huset. Vi bygger det. Du flyttar in. Enkelt är bara förnamnet.

13


MOVE #302

14 14


MOVE #302

15


Ditt hus är

Svanenmärkt Brukar du också leta efter Svanenmärket när du handlar? Nu kan du äntligen göra ett lika bra miljöval när du ska göra livets viktigaste affär. Vi på Movehome är glada över att kunna erbjuda dig ett hållbart hem. På riktigt. Och vi är så klart extra stolta över att vara först i landet med det. Alla våra husmodeller är Svanenmärkta. Så oavsett vilken du väljer så kan du leva i en sund boendemiljö, fri från hälsofarliga kemikalier. Alltifrån träet i takstolarna till spacklet i badrummet har noga granskats för att leva upp till Svanens krav. Ditt nya hus är helt enkelt ett garanterat grönt val. Visst känns det bra i magen! För oss är Svanenmärkningen ytterligare ett bevis på att vi är på rätt väg. Mot en hållbar framtid. Vi hoppas du vill följa med.

16


3089 0069

17


Vad innebär

Svanenmärkt? Svanenmärket föddes 1989, då Nordiska Ministerrådet ville hjälpa konsumenter att göra bra val för miljön. Svanen kan märka en mängd olika produkter, men alla utifrån olika förutsättningar. Kraven tas fram i samråd med experter från näringsliv, miljöorganisationer och myndigheter. I grunden finns alltid krav på innehåll och användning av miljöfarliga kemikalier, utsläpp till luft, vatten och mark, energi- och resursanvändning samt avfallshantering. Det ställs också krav på bra kvalitet och funktion.

Vilka krav ställs på ett Svanenmärkt hus? Svanenmärkta hus är värderade utifrån ett livscykelperspektiv. Det innebär att kraven ska uppfyllas från byggnationen och hela husets livslängd. Ditt nya hem • har låg energianvändning • uppfyller höga miljö- och hälsokrav på byggprodukter, material och kemiska produkter • har en garanterat sund innemiljö, fri från hälsofarliga kemikalier • har en kvalitetssäkrad byggprocess Efter inflyttning är det ditt eget ansvar och val att vårda märkningen. Ställ samma höga krav när du lägger till material eller renoverar lite längre fram. Se märkningen som en del av en mer hållbar livsstil! Scanna QR-koden för att läsa mer om Svanen.

18


3089 0069

19


Mycket för pengarna

i vår standard Du ska naturligtvis veta exakt vad du får när du väljer ett hus från Movehome. Därför är vi mycket noga med att gå igenom vad som ingår i köpet, vad som inte ingår och vad som eventuellt kan väljas till. När alla vet vad som gäller undviker vi onödiga och kostsamma överraskningar. I listan här bredvid kan du se vad som ingår utan extra kostnad. Jämför oss gärna med andra – vi lovar att du får mycket för pengarna!

20


JÄMFÖR SJÄLV VÅR STANDARD

Movehome

Svanenmärkt hus för sund innemiljö........................................................... Trygg totalentreprenad................................................................................... Fast pris enligt kända förutsättningar.......................................................... Platta på mark med 300 mm isolering......................................................... Vattenburen golvvärme entréplan ............................................................... Yttervägg med dubbla skivor på insida - träfiberskiva och gips.............. Installationszon i yttervägg för enkel rör- och kabeldragning............... Grundmålad träpanel...................................................................................... Frånluftsvärmepump....................................................................................... Energifönster med värmeisoleringsvärde 1,0............................................. Täthetsprovning, ett tätt hus har lägre energiförbrukning.....................

Husföretag 1

Husföretag 2

Innerväggar med dubbla skivor - träfiberskiva och gips..........................

Isolerade innerväggar ljuddämpar innemiljön..........................................

Takpannor i 3 olika kulörer............................................................................ Utvändiga trappor av trall............................................................................... Trägolv i ek, 13 mm, till alla torra utrymmen............................................. Vitmålade innerväggar ................................................................................... Helkaklade badrum och wc/dusch................................................................

Badrumsinredning med porslinstvättställ och spegel .............................

Klinker i 4 olika kulörer ..................................................................................

Klinker vid entré och i klädvård.................................................................... Spis med glaskeramikhäll............................................................................... Diskmaskin........................................................................................................ Microvågsugn.................................................................................................... Tvättmaskin....................................................................................................... Torktumlare....................................................................................................... Tvättbänk med låsbar förvaring.................................................................... Laminatbänkskiva i kök i 6 olika kulörer.................................................... Kakel i kök i 4 olika utföranden..................................................................... LED-belysning vid köksskåp .........................................................................

Smart Home Ready med teknik baserad på Z-wave..................................

Multimediaskåp med kablage draget till alla rum, 5 kontakter ingår...

Utomhusarmaturer LED ................................................................................ Personlig konsultation hos bank................................................................... 10-årig Färdigställande- och nybyggnadsförsäkring................................. 1-årig Villaförsäkring....................................................................................... Inbrottslarm under byggtiden....................................................................... Brandvarnare..................................................................................................... Aluminiumstege ............................................................................................... Container för byggsopor................................................................................. Slutstädning.......................................................................................................

21


Bilden visar MOVE #302. Se mer av detta hus pĂĽ sid 102-103. 22


23


TIPS! Scanna QR-koden fรถr att fรถlja hela bygget av ett MOVE #103 pรฅ hemsidan

24


Platta på mark

ingår i priset När du väljer Movehome ingår grunden till huset i standardpriset! Ditt Movehome kommer att stå på en beprövad och trygg grund. Platta på mark innebär att en betonggrund gjuts i en form byggd av 40 cm höga L-formade kantelement med 30 cm isolering under. Som standard gjuter vi in slingor för vattenburen golvvärme i betongen liksom rör för vatten och avlopp. Platta på mark är en trygg och kostnadseffektiv metod som passar de flesta tomter.

25


26


Kakel och klinker ger

härliga badrum Både badrummet och extra wc/dusch i ditt Movehome har kakel på vägg och klinker på golvet. Praktiskt, lättskött och snyggt! Välj bland flera olika utföranden och kulörer redan som standard. På entréplanet ger golvvärmen en extra skön känsla, på andra våningen finns komfortvärme som tillval. Kommod, spegel och skåp finns i två olika serier som dessutom matchar köksluckorna perfekt! Se alla möjligheter för ditt badrum i Bygg online.

27


28


Ditt nya hem är

Smart Home Ready Vad är egentligen ett smart hem? Ett hem där du med ett enda knapptryck kan släcka hela huset? Ett hem där du kan lura inbrottstjuven att du är hemma genom att slumpmässigt tända och släcka lampor? Ett hem där du kan göra allt från att hålla koll på energiförbrukningen och reglera temperaturen i huset till att styra tvättmaskinen eller öppna dörrlåset på distans när sotaren kommer? Eller sitter det smarta i säkerheten att brandlarmet även tänder belysningen i hela huset så att familjen snabbt hittar ut om olyckan är framme? Alla har olika tankar om vad som gör ett hem smart. Därför är alla våra husmodeller Smart Home Ready som standard. Ett enkelt sätt att framtidssäkra ditt hem! Vårt sätt att skapa smarta hem börjar med ljusregleringen av taklampor. Vi har valt trådlös teknik baserad på Z-wave, som du själv kan programmera och bygga ut med produkter som är tillgängliga i de flesta större butiker. Det kallar vi att framtidssäkra på riktigt. Vill du ändå ha lite hjälp att komma igång kan du välja till ett grundpaket och kanske även dörrlås. En centralenhet som kan interagera med belysningen, dörrlåset, brandvarnare, vitvarorna och värmepannan ger dig då möjlighet att med hjälp av din telefon eller surfplatta göra massor av smarta saker. Det gör det både tryggt och enkelt för hela familjen att leva i ert nya hem. Även när du inte är hemma styr du allt enkelt via appen! Scanna QR-koden för att läsa mer om Smart Home.

29


En värld av

möjligheter Redan som standard ingår allt du behöver till ditt hus, men vi vet att våra kunder ofta vill lägga till det där lilla extra. Vad sägs om att inreda övervåningen från start i våra 1,5-planshus eller att ytterligare sänka uppvärmningskostnaderna genom en markvärmepump? Vi erbjuder även tillval som handlar om kulörer och modeller. Upplev genom att läsa broschyren ”Dina Val & Möjligheter”. Eller medan du formar huset i Bygg online, där du också ser alla priser direkt!

och Dina val

ter möjlighe

TILLVAL

TIPS!

16.1

I köket finns fler möjligheter! Köksväljaren i Bygg online visar köket i MOVE #101/102 som exempel. Tillvalsmöjligheterna är flera även om de flesta val kan göras som standard.

Kök

INGÅR I PAKET GEDIGEN

Karin

1

Agnes

Alice

Linda

Luckor

Kulörer

Lucka Karin är tillval från Vedum, en klassisk och gedigen ramspegellucka vitmålad i kritvit nyans NCS-S 0500-N. INGÅR I PAKET GEDIGEN

Som extra tillval för samtliga luckor, även standardlucka Maja, väljer du bland 5 olika kulörer.

Lucka Agnes är tillval från Vedum, med en spårfräsning och vitmålad i kritvit nyans NCS-S 0500-N. Lucka Alice är tillval från Vedum, med en klassisk fasad ramspegellucka och vitmålad i kritvit nyans NCS-S 0500-N. Lucka Linda Ek är tillval från Vedum, en slät lackad lucka i ekfanér med 3 mm massiv fasad träkant runt hela luckan och frontanpassade detaljer i ekfanér.

Grå: Vedum kulor F44 Gra, NCS-S 3000-N glans 35 Varmgrå: Vedum kuör F58 Varmgrå, NCS-S 2502-Y glans 15 Antracitgra: Vedum kulor F59 Antracitgrå, NCS-S 6500-N glans 15 Turkos F61: NCS S 2005-B50G, glans 15 Svart: Vedum kulör F70 Svart, NCS-S 9000 glans 15

Grå

Varmgrå

Svart

Turkos

Handtag Som standard ingår handtag rostfritt 31018 cc 128 mm. Vill du hellre skaffa knopp eller handtag på egen hand till ditt kök? Välj oborrad lucka som tillval. Inga handtag ingår då, vilket även gäller inredning badrum, wc/dusch, wc, klädvård samt garderoberna i huset.

36

30

Antracit

INGÅR I PAKET KULÖR

37


Scanna QR-koden för att läsa ”Dina Val & Möjligheter”

31


MOVE #106

32


MOVE #103

MOVE #201

33


TIPS! Scanna QR-koden för frågor & svar om finansiering

Goda råd är inte dyra

Du ska veta vad det kostar. Och att du får valuta för pengarna. Exakt vad din månadskostnad blir för ett nybyggt Movehome beror förstås på många olika saker. Till exempel vilket hus du formar och vad din tomt kostar. Men två saker kan vi lova: för det första att priset du får från oss är fast, för det andra att det är ett bra pris med tanke på vad du får för pengarna. När du bygger nytt hus med Movehome ska du känna trygghet med hela din ekonomi. Och veta att du får personlig rådgivning när det verkligen behövs. Därför har Movehome ett nära samarbete med lokala banker. Om du så önskar förmedlar vi kontakt med en lokal bank som är insatt i finansiering av nyproducerade hus. Då får du snabbt svar på hur mycket du kan låna och råd som gör det enklare, tryggare och förmånligare för dig som bolånekund.

34


35


36


Tryggt och enkelt husbygge med

totalentreprenad Vi tycker att det ska vara enkelt att bygga eget hus. Och tryggt. Därför har vi förenklat det som går att förenkla och lagt extra krut på de delar av processen där trygghet är det viktigaste. Totalentreprenad kallas också ibland nyckelfärdiga hus eller inflyttningsklara hus. Vad som verkligen ingår i begreppen kan variera mellan olika hustillverkare, så det är viktigt att jämföra. Movehomes totalentreprenad är verkligen en totallösning där allt ingår. Helt enligt det enda kontrakt vi skrivit tar vi ansvar för allt från att leverera material och utföra entreprenaden till samordning och arbetsmiljö. Motsatsen är så kallad delad entreprenad där du skriver kontrakt med flera olika entreprenörer, samordnar byggnationen själv och måste ta stort ansvar för både helhet och detaljer. Som ansvarsfull hustillverkare är det självklart för oss att erbjuda totalentreprenad.

37


Steg för steg – Att bygga hus har aldrig varit enklare 1. Forma ditt hus på fem minuter Movehome erbjuder husmodeller som är enkla för dig att forma personligt. Snabbt går det också, och du ser priset direkt. Men även om du vet hur du vill bo är det bra att utgå ifrån din tomt. Vad gäller för bestämmelser för byggnationen? Hur stort och högt får du bygga? De flesta kommuner kräver en nybyggnadskarta för bygglovsansökan. Nybyggnadskartan innehåller de flesta detaljer och vi rekommenderar att du beställer en sådan när du köpt tomten.

2. Kontakta säljare för offert När du byggt online är det dags att ta kontakt med någon av våra säljare. Säljaren blir din kontaktperson hela vägen till huset är klart. Tillsammans reder ni ut om huset passar din tomt och vilka kostnader för markberedning som tillkommer utöver tomtens pris. Välj snabb indikation, eller att vi besöker tomten för bedömning och återkommer med en offert för markarbetet. Du får en komplett offert med fast pris för hela byggnationen utifrån kända förutsättningar. Offererat pris gäller i 30 dagar från offertdatum. Offerten från oss är en del i hela produktionskostnaden. Du får därför även en produktionskostnadskalkyl som beskriver samtliga kostnader – även de kostnader du har för tomt, avgifter, bygglov och lån.

3. Kontakta banken för lånelöfte Nu vet du vad byggnationen kommer att kosta och kan vända dig till er bank för ett lånelöfte. Det innebär att du besöker din

38

bank och presenterar ditt önskemål. Banken behöver produktionskostnadskalkyl, ritningar och offert från Movehome – helt enkelt samma underlag som du grundar ditt beslut på. Din säljare förmedlar gärna kontakt med en lokal bank som vi samarbetar med.

4. Totalentreprenad Ditt Movehome byggs med totalentreprenad, vilket betyder att du tecknar ett enda kontrakt med oss. Det är en trygghet för dig och du kan lugnt ägna din tid åt att fundera över annat. När du tecknar ett totalentreprenadkontrakt med Movehome, är kontraktssumman fast om stomleverans sker inom 8 månader från kontraktsdatum. Kontraktet tecknas enligt avtalsvillkor ABS 09 och konsumenttjänstlagen.

5. Söka bygglov När kontraktet är undertecknat och godkänt av dig och av oss, beställer vi ritningar för bygglov. Vi ritar in huset på nybyggnadskartan och får en situationsplan. Din säljare hjälper till att fylla i blanketter och ta reda på fakta kring just din bygglovsansökan.

6. Slutbeställning När bygglovet är beviljat har du möjlighet att tillsammans med din säljare gå igenom dina interiöra val en sista gång. Vi kallar det Slutbeställning av huset. När du får denna orderbekräftad i retur från oss och du har godkänt orderbekräftelsen, planerar vi in huset för leverans och du får en definitiv tidplan med datum när huset ska vara klart för slutbesiktning.

7. Mark- och grundläggningsarbeten på din tomt Nu kan vi påbörja byggnationen av huset. Marken grovplaneras och en betongplatta med ingjutna slingor för golvvärme blir grunden till ditt hus.

8. Huset tillverkas i vår fabrik och börjar monteras på din tomt När grunden är klar tillverkas ditt hus i vår uppvärmda fabrik. Väggarna görs i block med färdigmonterade fönster, takstolarna kapas och pressas samman. Allt lastas på bil som kör ditt nya hus till byggplatsen. Stommonteringen av ytterväggar och yttertak görs på 1-3 dagar. Därefter är huset säkrat för väder och vind.

9. Invändiga arbeten inom snickeri, el och VVS Det invändiga arbetet tar sedan vid och olika entreprenörer arbetar med allt från snickeriarbeten, vvs och el till köksmontering, kakel- och klinkersättning och invändig målning, enligt en tidplan för just ditt hus.

10. Slutbesiktning Huset ska vara helt färdigt till besiktningsdagen. En högtids- och examensdag för alla inblandade parter!

11. Inflyttning Välkommen hem!


KOM IHÅG 1. Forma ditt hus online   2. Kontakta säljare   3. Kontakta banken 4. Totalentreprenad   5. Söka bygglov   6. Slutbeställning 7. Mark och grundläggning 8. Huset tillverkas och monteras 9. Invändiga arbeten i huset 10. Slutbesiktning 11. Inflyttning

39


40


Trä är fantastiskt

för dig och miljön Vi bygger gärna trähus! Klimatsmart, koldioxidneutralt och förnybart. Fördelarna med att bygga i trä är många. Klimatpåverkan minskar genom att bygga i trä. Trä har den lägsta energiförbrukningen av alla byggmaterial. Trä är en förnybar resurs som också kan återanvändas. Och trä är ett koldioxidneutralt material som inte bidrar till växthuseffekten.

Trä är också ett härligt material att arbeta och leva med, eftersom det är flexibelt, enkelt att underhålla och ger en varm och ombonad känsla. Genom att vi är en del av skogskoncernen Södra och hämtar stora delar av de cirka 25 kubikmeter trä som används till ett Movehome därifrån, kan vi dessutom följa hela kedjan från träd till färdigt hus. Så vi vet att alla våra trähus byggs ansvarsfullt och långsiktigt.

Vi vill skapa hållbara hem. Gedigen byggkvalitet och stort

fokus på energiförbrukning, men även vårt ansvar för den egna verksamhetens ekonomiska, miljömässiga och sociala konsekvenser för samhället.

41


Ditt nya

lågenergihus I Sverige finns en stor mängd begrepp för lågenergihus. Några exempel är passivhus, minienergihus, nollenergihus och plusenergihus. Gemensamt för alla dessa är att de alla använder mindre energi än vad byggnormerna (BBR) kräver. Genom vårt utvecklingsarbete och Svanenmärkningen arbetar vi för att alla Movehomes husmodeller ska vara lågenergihus. Väljer du till markvärme och aluminiumklädda fönster kan du sänka husets energianvändning ytterligare.

42


Vi provtrycker ditt hus Movehome ser provtryckning som ett naturligt led i att säkerställa en hög kvalitet på montagearbetet. Att bara göra stickprovskontroller av lufttätheten är ett mycket trubbigt instrument, eftersom det är arbetsutförandet i varje hus som avgör om huset är tillräckligt tätt. För att säkerställa kvalitet och låg energiförbrukning i det färdiga lågenergihuset provtrycker Movehome alla hus vi bygger.

Smart vägg säkrad mot vind och fukt Ytterväggen i ett Movehome är nära 34 cm tjock med väl tilltagna isoleringsnivåer i hela klimatskalet. Väggen är vind- och fuktsäkrad och testad i provbänk. Dörrar och fönster sätts på plats i fabriken och särskild omsorg läggs på tätheten. För att behålla väggen tät genom hela byggnationen finns en smart installationszon för enkel rör- och kabeldragning. Faktum är att vi är så trygga med den här konstruktionen att den blivit ett gemensamt kvalitetssignum för oss och vårt systervarumärke Trivselhus.

GIPSSKIVA TRÄFIBERSKIVA INSTALLATIONSZON MED ISOLERING PLASTFOLIE REGELVERK ISOLERING VINDSKYDD LUFTNINGSLÄKT SPIKLÄKT PANEL

RÖR FÖR ELDRAGNING ELDOSA

43


Inspiration fรถr ditt

Movehome

44


Movehome ger dig friheten att forma ditt hus. Ett hus att leva livet i. Ett hem där allt faller på plats. På vår hemsida har vi samlat bilder, filmer och tips. Kolla in bilder från våra olika husmodeller och hur de ser ut när de är färdiga. Hälsa på hemma hos människor som redan byggt ett Movehome och lyssna på hur de har tänkt och gjort. Och få tips om livet hemma. Scanna QR-koden för att komma direkt till Inspiration.

45


VR enkelt och smart med

Google Cardboard En bit kartong och din smartphone. Det

är allt som behövs för att gå på villavisning genom Google Cardboard! Med Googles VR-glasögon kan man gå runt inne i de möblerade husen, och uppleva husets rymd och proportioner. Virtual reality har tidigare varit exklusivt och krävt kostsam utrustning. Nu blir tekniken enklare och mer tillgänglig - inte minst tack vare Google cardboard, som är en enkel låda i kartong med inbyggda glasögon. Genom att stoppa in sin egen smartphone i lådan får man en komplett VR-utrustning. Vi tycker det är så enkelt och bra att vi bjuder dig som går i husbyggartankar på ett par glasögon när du besöker våra visningshus eller säljkontor.

Håll utkik efter denna symbol som finns vid utvalda husmodeller här i katalogen!

46


Upplev huset

med vår AR-app Movehome gillar ny teknik och tar

villa-visningen ytterligare ett steg in i framtiden. Vår app ger dig en helt ny unik möjlighet att förstå ditt nya hem redan innan det är byggt – direkt i din iPhone eller iPad! Du upplever husen genom AR, förstärkt verklighet, och den miljö din kamera registrerar. Det unika är att du på plats och i realtid kan se huset på din tomt, uppleva hur utsikten från olika fönster blir och till exempel se hur en extra vägg förändrar rumsupplevelsen! Tekniken byggd på Apples plattform ARKit. Huset projiceras framför dig

på skärmen som ett hologram. Du kan då virtuellt kliva in och gå runt i ett fullskaligt hus och uppleva det redan innan det byggs. Det ger en genuin känsla för husens proportioner. Appen Movehome laddas ner i AppStore och kan användas av alla med en iPhone 6S eller nyare modell, iPad generation 5 eller iPad Pro 9.7, 10.5, 12.9” uppdaterad till Apples operativsystem iOS 11 eller senare.

Vi blir jätteglada om du vill dela din upplevelse av appen med vänner och i sociala medier med #madewitharkit och #movehomesverige

47


På jakt efter

drömtomten?

Har du inte hittat din tomt ännu? Då kan du få hjälp av Movehome. Vi erbjuder lediga tomter. Förmedlade tomter och egna tomtområden, både för villa och fritidshus. Ett tips är att du även ställer dig i kommunens tomtkö. Scanna QR-koden för att komma till vår tomtbank på hemsidan. 48


49


Så väljer du

rätt tomt och hus Tomt och hus hör ihop och ska anpassas till varandra för att slutresultatet ska bli bra. När du ska köpa din tomt behöver du fundera på sådant som mått och väderstreck, men också på markförhållanden och bestämmelser för tomten, till exempel hur stort och högt huset får vara. Sedan är det dags att börja fundera på vilket hus som passar på tomten och hur det ska placeras. Vi hjälper förstås till både med att tolka regler och ge goda råd om själva huset.

Planbestämmelser, väderstreck och omgivning

Det är viktigt att du tar reda på vilka bestämmelser som finns för den tomt du planerar att köpa. Det kan vara regler för hur stor area du får bebygga, hur högt huset får vara eller hur mycket taket får luta. Titta också närmare på tomtens mått, markförhållanden och väderstreck. Det finns även mått som anger hur nära tomtgränserna du får bygga, vilket avgör om huset får plats på tomten. Ett tips – prata med någon på byggnadsnämnden som kan förklara vad som gäller. När du känner till alla förutsättningar kan du mer i detalj titta på vilken sorts hus som passar på tomten – rakt eller i vinkel, ett eller två våningsplan. Och kanske allra viktigast för att du ska trivas, välj en hustyp med möjlighet att utforma en fin uteplats i rätt väderstreck.

50

KOM IHÅG 1. Byggnadsarea (BYA), byggnadshöjd och taklutning 2. Markförhållanden och avstånd till granne 3. Väderstreck – spegelvänd och vrid Husmodeller med många möjligheter

Movehome är arkitektritade hus med smarta planlösningar och effektivt använda kvadratmetrar. Du väljer mellan olika modeller som du kan forma som du vill med till exempel olika fasader och materialval både ute och inne. Flera av dem är byggda i vinkel eller har någon indragning i fasaden för att det ska vara enkelt att skapa en fin, solig och vindskyddad uteplats med tydlig kontakt mellan ute och inne. På insidan är husen rymliga och luftiga på liten totalyta. Köksö eller bardisk gör det lätt att umgås i köket. De flesta husen har ett extra allrum i anslutning till barnrummen, perfekt för ett separat tv- eller lekrum. Och barnsovrummen har plats för både lek och läxläsning. Dessutom har alla hus minst en klädkammare, där det även går att förvara lite större grejer.


TIPS! Säljaren kan följa med ut på din tomt för personlig rådgivning

Vi har valt att här illustrera fyra tomter i olika väderstreck för att visa hur huset kan vändas eller spegelvändas för att få en uteplats i bästa söder-västerläge.  

  



TOMT NORR OM VÄGEN -GAVELSTÄLL HUSET

TOMT SÖDER OM VÄGEN -RÄTVÄND HUSET

Genom att gavelställa huset får du söder och väster mot uteplatsen. En häck kan skydda mot insyn från vägen. Morgonsolen når in i köket. MOVE #104 spegelvänd.

Här är det enkelt att skapa en solig uteplats i söder-västerläge på trädgårdssidan! MOVE #104 rätvänd.

  

   

TOMT ÖSTER OM VÄGEN -RÄTVÄND HUSET

TOMT VÄSTER OM VÄGEN -SPEGELVÄND HUSET

Här placeras carport/förråd i andra hörnet av tomten för att skapa en insynsskyddad uteplats med södersol, samt västersol från gatan. Häck och buskar kan skydda mot insyn från vägen. MOVE #104 rätvänd.

Med den här placeringen får du sydvästsol rakt in i vinkeln vid uteplatsen. Morgonsol i köket och fin insynsskyddad trädgård. MOVE #104 spegelvänd.

51


TIPS! Scanna QR-koden vid husmodellen för att börja forma huset i Bygg online.

Nätshoppa förklaringssida och bygga bilar?

Visst känner du igen dig, shoppa på nätet sparar tid och känns smidigt. Att kunna göra allt hemma i lugn och ro. Och kan man dessutom se vad det kommer att kosta, ja då känns det riktigt bra. Och precis lika enkelt som du bygger din nya bil online kan du också forma ditt eget hus på fem minuter! Forma och välja, forma om och välja till det lilla extra. Hela tiden har du koll på priset. Att lägga ett helt hus i varukorgen och trycka beställ kanske är en metafor, men mycket svårare än så är det faktiskt inte. Och tvekar du på att shoppa på nätet så finns vi tillgängliga via telefon och på 28 orter runt om i landet. Vi är nyfikna på att höra mer om ditt nya hem och berättar gärna hur vi går vidare för att bygga det! Häng med på en snabblektion i hur du formar huset i Bygg online!

1

3

VÄLJ EN HUSMODELL

Modernt eller klassiskt, stort eller litet – vad gillar du?

2

Ditt husprojekt ska såklart ha ett eget namn!

VÄLJ KOMMUN

Så att du ser priser som gäller där du ska bygga hus. Priserna är fasta och gäller hela vägen till inflyttning!

52

DÖP HUSET


4

FORMA EXTERIÖREN

Välj tak, fasadmaterial, plåt, fönster och färger!

9

5

6

Färg på klinker, olika parkettgolv, innerdörrar, tak, spotlights –hur formar du grunden till ditt hem?

SPEGELVÄNDA

Genom att spegelvända planlösningen passar huset andra tomter och solförhållanden – kanske just din tomt?

OCH BADRUMMET

Kakel i olika form, klinker i olika kulörer, duschhörna, badkar, inredning som matchar köket och kanske en härlig handdukstork –hur formar du ditt badrum?

10

8

7

KÖKET

TVÄTTSTUGAN

Välj lucka och färg, olika alternativ för hushållsmaskiner, extra lådor och höga skåp, olika bänkskivor, designtillbehör och allt annat som gör ditt kök både snyggt och praktiskt!

Komplettera din redan fullutrustade tvättstuga med extra förvaringsskåp i läcker kulör eller tvättmaskin med smart fjärrstyrning!

FLER TILLVAL!

Smart Home, markvärmepump, mysig braskamin eller kanske ett helt garage? Eller något av våra paket som ger lite rabatt då du kombinerar vissa av våra tillval.

13

FORMA INTERIÖREN

11

SAMMANSTÄLLNING

Här är ditt nya hus! Du får enkelt en överblick över dina val, tillval och ser vad allt kostar.

KONTAKTA SÄLJARE

När du byggt online är det dags att ta kontakt med någon av våra säljare. Med en snabb indikation kompletterar vi med markarbeten som behövs på din tomt. Senare kan en markundersökning ge ett fast pris även för markarbeten. Genom totalentreprenad tar vi fullt ansvar för byggnationen. Välkommen till Movehome!

12

SPARA & DELA

Om du vill återkomma och förändra något senare ska du spara ditt hus. Genom att spara kan du även skriva ut Sammanställningen eller dela den med oss eller vänner!

53


Vi gillar nyheter & utmaningar Hos Movehome står tiden aldrig still. Vi söker hela tiden efter nya lösningar för att du ska få de bästa verktygen för att forma ditt personliga hem. Håll utkik efter nya husmodeller, val och tillval genom att följa oss på Facebook eller Instagram!

54


Smarta husmodeller för ett friare liv

Movehome är smarta hus där varenda kvadratmeter har tagits till vara och det är enkelt att leva och umgås. Inga kompromisser med design och kvalitet. Förnuftiga material och effektiva energilösningar. Ärliga och härliga hus för ett friare liv. På de följande sidorna visar vi upp våra arkitektritade husmodeller. Du formar enkelt någon av dem till ditt personliga hem i vårt digitala verktyg Bygg online. Och priset, både för varje val och totalt, visas direkt. Så det är bara att börja forma!

FÖRKLARINGAR TILL AREA-ANGIVELSER Invändig area: All golvarea oavsett takhöjd BOA/Boarea: Area för boende (insida vägg) BIA/Biarea: Area för sidofunktioner (insida vägg) BYA/Byggnadsarea: Totala arean som byggnaden upptar på marken Angiven byggnadshöjd inkl 25 cm sockel, med reservation för beräkningsgrundande fasad samt medelmarknivå. Alla planlösningar i 2D visas i skala 1:100

* Beräknad årlig energiförbrukning (kWh) för värme, varmvatten och ventilation. Hushållsel tillkommer. Beräkningen utgår från husmodell i standardutförande och normalt brukande under ett normalår. För hus där inredd vind är ett tillval avser dock beräkningen utförande med inredd vind. Observera att tillval och kundspecifika förutsättningar kommer att påverka energianvändningen. Vi tar alltid fram en kundspecifik energiberäkning för ditt nya Movehome. För att uppfylla kraven i byggnormen (BBR) beräknas energianvändningen utifrån normalt brukande (BEN) under ett normalår.

Förkortningar förekommer på planritningarna, t ex ST för städskåp, GL för garderob, TM för tvättmaskin och TT torktumlare, KLK för klädkammare och YD för ytterdörr. VP anger plats för värmepump. De materialval som står inom parentes och/eller visas med streckad linje på planritningarna är tillval. HT står för tillval handdukstork och prickarna i kök, badrum och hall visar spotlightplacering om du väljer det tillvalet. Illustrationer redovisar inte taksäkerhet, takluckor eller förändringar som kan komma att krävas på grund av myndighetskrav.

55


MOVE

#103

MOVE #103 Invändig area: 125 kvm BOA: 125 kvm BYA: 142 kvm Byggnadshöjd: 3,2 m Taklutning: 18°/ 23° Antal sovrum: 3-4

56

Arkitekt: Bernt Gustavzon Energiförbrukning/år* Malmö: 3605 kWh Stockholm: 4334 kWh Umeå: 6065 kWh

Ett rakt hus med entré på gaveln. Beroende på solläge kan du vända huset med kök/vardagsrum mot gatan eller mot trädgårdssidan. Och du kan ha uteplats på båda sidor tack vare allrummets placering. Ljus och öppen planlösning där köket har en trevlig bardisk och kontakt med både allrum och matplats. Allrummet förvandlas enkelt till ett fjärde sovrum genom tillvalet Extra rum. Föräldrarna har egen wc/dusch. Tuff exteriör med pulpettak som här visas med tillval plåttak.


TIPS! Tillvalet Extra rum ger ett fjärde sovrum

Scanna QR-koden för att börja forma huset i Bygg online

57


MOVE #103

58 58


59


MOVE #103

60


61


MOVE

#104

MOVE #104 Invändig area: 129 kvm BOA: 129 kvm BYA: 147 kvm Byggnadshöjd: 3,2 m Taklutning: 27° Antal sovrum: 3-4

62

Arkitekt: Bernt Gustavzon Energiförbrukning/år* Malmö: 3708 kWh Stockholm: 4471 kWh Umeå: 6272 kWh

Ett utmärkt hus för den lite större barnfamiljen. Öppen planlösning där vardagsrum/matplats är hela 9,3 meter långt och har fint glasparti mot uteplatsen. Här får du härlig kontakt med trädgården och husets vinkeldelar ramar in uteplatsen och skapar lä. Allrummet är bra placerat i vinkeldelen och ett fjärde sovrum formas enkelt av en del av allrummet genom tillvalet Extra rum. Exteriör med sadeltak och liggande träpanel.


TIPS! Tillvalet extra rum ger ett fjärde sovrum

Scanna QR-koden för att börja forma huset i Bygg online

63


MOVE #104

64


65


MOVE #104

66


67


MOVE

#105

MOVE #105 Invändig area:153 kvm BOA: 153 kvm BYA: 174 kvm Byggnadshöjd: 3,3 m Taklutning: 27°/ 33° Antal sovrum: 4

68

Arkitekt: Bernt Gustavzon Energiförbrukning/år* Malmö: 4405 kWh Stockholm: 5411 kWh Umeå: 7693 kWh

Ett härligt familjehus med föräldradel och barndel. Föräldrarna får eget badrum och klädkammare. I barndelen finns tre rymliga sovrum samt allrum. Mittemellan finns köket med stor matplats för både familj och vänner. Exteriör med traditionellt sadeltak och liggande träpanel. Tillval Ryggåstak ger ett extra överfönster på gaveln och fin rymd i vardagsrummet. Välj till spröjs för ett mer klassiskt uttryck. Husets form gör att man kan skapa fina uteplatser i rätt solläge.


Visa i VR med Google Cardboard! Scanna QR-koden med din mobil fรถr att รถppna VR-visningen.

Scanna QR-koden fรถr att bรถrja forma huset i Bygg online

69


MOVE #105

70


Inspirerande, enkelt och tryggt hela vägen

För Annika Andersson och Kristoffer Arnberg var det inte självklart att bygga nytt hus. Men när de hittade Movehome ville och vågade de sätta igång. – Det var enkelt och inspirerande att bygga på webben, och så kändes det tryggt att få pris direkt, säger Annica. 

71


MOVE #105

Familjen fastnade för MOVE #105 där de vuxna har ett sovrum med klädkammare och eget badrum

72


A

nnica Andersson och Kristoffer Arnberg

bodde i ett radhus i Karlstad med barnen Lilly och Olivia och hela familjen trivdes utmärkt. Tanken på att skaffa sig ett lite större boende, och inte minst en större trädgård, fanns i bakhuvudet, men projektet tog aldrig riktigt fart. – Vi tittade på några äldre hus men de var inte planerade som vi ville och stack dessutom iväg i pris, så vi de var varken värda jobbet eller kostnaden. Eftersom vi gillade vårt radhus var allt tvunget att vara klockrent om vi skulle flytta, säger Kristoffer.

När de hörde talas om planerna

för det nya området Kartberget utmed Klarälven och pratade med en bekant som börjat bygga där väcktes tankarna på att bygga ett nytt hus. De var lite fundersamma över om det skulle kräva för mycket tid och kunskap, men blev lugnade när de kom i kontakt med Movehome.  – För oss var det perfekt att först bygga online och få massa inspiration och information den vägen, och sedan få hjälp och stöd av Movehome här i Karlstad. Vi insåg snabbt att vi kunde få ett nytt hus till samma pris som ett gammalt och dessutom ha kontroll över

kostnaderna, säger Kristoffer.  När Annica och Kristoffer började bygga sitt hus med Movehomes verktyg Bygg online ville de hitta en husmodell med föräldradel och barndel. De fastnade för MOVE #105 där de vuxna har ett sovrum med klädkammare och eget badrum. I barndelen finns tre rymliga sovrum och allrum. Och mittemellan finns köket med stor matplats för både familj och vänner.  – Där vi bodde tidigare var det lekstuga i hela huset, på det här sättet blir det lugnare både för barnen och för oss. Och när Lilly och Olivia blir tonåringar kommer de säkert uppskatta ännu mer att ha en egen del av huset där de kan hänga med kompisar, säger Annica.  Hon säger också att det var skönt med all hjälp de fick från Movehome och att någon redan tänkt igenom både helhet och detaljer i huset. 

– Vi kunde göra precis lagom många egna val för att huset ska vara personligt och verkligen kännas som vårt eget unika hus. Vi kände oss också nöjda när besiktningsmannen sa till oss att hus från Movehome är de mest prisvärda på marknaden, säger hon.  När vi pratar med familjen har det gått ett drygt år sedan de flyttade in i huset. Kristoffer säger att han gillar allt med

sitt nya hem. Om han måste framhålla något så är det köket som är öppet mot matplats och vardagsrum. Annica i sin tur nämner gärna groventrén med tvättstuga som gör att de numera slipper ha tvätten i badrummet. 

De är också glada över att de anlitade en trädgårdsplanerare som kom med förslag på hur de skulle anlägga trädgården. Kristoffer erkänner att han var lite skeptisk från början. – Jag tyckte att vi kunde lagt de pengarna på andra saker, men nu i efterhand är jag glad att vi fick hjälp. Barnen älskar att vara ute och har till exempel fått en egen liten odling att ta hand om. Nu har vi fått en struktur på tomten som vi kan utveckla vidare som vi vill, säger han. De är också nöjda med att de passade på att söka bygglov för ett uterum när de ändå sökte för huset. På det sättet sparade de både tid och pengar. Några andra reflektioner? Kristoffer skrattar till. – Nja, jag kan väl säga att vi inte är några hantverkare direkt, men med Movehome funkar det att bygga eget hus ändå. Nu känner vi att vi kan bo här i många år utan att behöva oroa oss över något. Det ger en skön sinnesro. 

73


MOVE #105

74


Vi kunde göra precis lagom många egna val för att huset ska vara personligt och verkligen kännas som vårt eget unika hus

75


MOVE

#106

MOVE #106 Invändig area:153 kvm BOA: 153 kvm BYA: 174 kvm Byggnadshöjd: 5,1 m Taklutning: 18°/ 23° Antal sovrum: 4

76

Arkitekt: Bernt Gustavzon Energiförbrukning/år* Malmö: 4390 kWh Stockholm: 5386 kWh Umeå: 7652 kWh

Smart enplanshus med föräldradel och barndel. I barndelen finns allrum och tre rymliga sovrum. Föräldrarna får eget badrum och klädkammare. Köket ligger mittemellan och har stor matplats för både familj och vänner. Genom att allrum och vardagsrum ligger långt från varandra, underlättas familjens olika intressen. Exteriör med modernt pulpettak och liggande träpanel. Med tillvalet Snedtak får fasaden ett extraöverfönster på gaveln och fin rymd i vardagsrummet.


Scanna QR-koden fรถr att bรถrja forma huset i Bygg online

77


MOVE #106

Pris direkt i Bygg online

När Hampus och Pernilla väntade sitt tredje barn blev deras radhus lite trångbott. De bestämde sig för att bygga nytt och hittade en vacker tomt nära naturen. De fastnade för Movehome och det smarta verktyget Bygg online som gör det enkelt att forma sitt hus på webben och få pris direkt. 78


TIPS! Scanna QR-koden fรถr att se filmen om Hampus & Pernilla

79


MOVE #106

M

OVE #106 är ett smart enplanshus i vinkel med föräldradel och barndel. Föräldrarna får eget badrum och klädkammare och i barndelen finns allrum och tre rymliga sovrum. Köket har stor matplats med gott om plats att umgås med familj och vänner. Genom att allrum och vardagsrum ligger långt från varandra, underlättas familjens olika intressen. - Bygg online är ett väldigt bra verktyg. Vi såg alla möjligheter och husmodeller och fastnade för enplanshuset MOVE #106 som passar oss, säger Hampus. Vi gillade också att man kunde se priset direkt. Exteriören är modern med pulpettak och stående panel. Husets form gör att man

80

kan skapa fina uteplatser i rätt solläge. - Det bästa med huset är de öppna ytorna och att man kan umgås i köket och laga mat ihop med vänner och bekanta, säger Hampus. Vi valde ett svart kök i kontrast mot allt som är vitt för övrigt. Det är ett väldigt fint kök som går ända upp till tak. Och barnen har en egen avdelning i ena änden av huset där de kan ha kompisar och vi har en egen del och så möts vi på halva vägen. - Vi valde även andra duschväggar och ett annat badkar, som är ganska djupt och brett vilket jag tycker om. Man kan nästan sitta skräddare i det, säger Pernilla och skrattar. – Vi kunde till och med flytta in tidigare än vad den första tidsplanen angav. Nu när vi äntligen har vårt eget hus kan jag säga att det var tur i oturen att det gick

som det gick med den där första villan! I Bygg online formar man enkelt sitt hus på fem minuter. När man är nöjd tar man kontakt med Movehome och får en säljare som blir kontaktperson hela vägen till huset är klart. Movehome tar fullt ansvar för byggnationen genom totalentreprenad. - Jag tycker att vår säljare har varit helt fantastisk, hon är helt underbar och hjälpsam. Har vi undrat över något har vi fått svar på en gång. Hon har även hjälpt till med hur vi skulle placera huset på tomten, säger Pernilla. - Har vi undrat över något har vi fått svar på en gång. Vår säljare har kommit hit och vi har träffats och funderat tillsammans, berättar Hampus.


Man ser pris direkt i Bygg online - det fastnade vi för! Enklare än så här blir det inte att bygga hus.

81


MOVE #106

82


Vi gillar att huset är så ljust och att det finns fyra sovrum

83


MOVE

#107

MOVE #107 Invändig area:116 kvm BOA: 116 kvm BYA: 138 kvm Byggnadshöjd: 3,2 m Taklutning: 27° Antal sovrum: 2-3

84

Arkitekt: Fredrik Gunnarsson Energiförbrukning/år* Malmö: 3589 kWh Stockholm: 4382 kWh Umeå: 6188 kWh

Charmigt och flexibelt vinkelhus för den mindre familjen eller varför inte som ett perfekt fritidshus? En härlig passage öppnar upp för ett naturligt avskilt allrum eller ett extra sovrum. Från det generösa köket med köksö finns utgång direkt till trädgården. Oavsett i vilket väderstreck som gatan ligger på din tomt, är planlösningen anpassad och ger möjlighet till uteplats i bästa solläget. Exteriör med sadeltak och liggande träpanel, här förstärkt med klassiskt plåttak som tillval.


TIPS! Tillvalet Extra rum ger ett tredje sovrum

Scanna QR-koden fรถr att bรถrja forma huset i Bygg online

85


MOVE

#201

MOVE #201 Invändig area totalt: 164 kvm Inv. area entréplan: 102 kvm Inv. area vindsplan: 53 kvm Varav öppning i bjälklag: 3,5 kvm BOA: 155 kvm BYA: 118 kvm Byggnadshöjd: 3,5 m

86

Taklutning: 33°/ 45° Antal sovrum: 2-5 Arkitekt: Bernt Gustavzon Energiförbrukning/år* Malmö: 4756 kWh Stockholm: 5539 kWh Umeå: 7348 kWh

Rymligt 1,5–planshus med klassisk exteriör. Planlösningen är öppen och luftig med vardagsrum i vinkeln. Två sovrum på entréplan gör att du kan bo med ett barn och inreda vinden när du senare behöver den. Tillvalet Extra rum ger möjlighet till ett femte sovrum om du väljer att inreda vinden. Bra kök med rymlig matplats, köksö och fin kontakt med klädvården. Det extra överfönstret på gaveln får du genom tillvalet Ryggåstak, som dessutom ger fin rymd i vardagsrummet. Exteriören visas här med liggande panel och tillvalet spröjs.


Scanna QR-koden för att börja forma huset i Bygg online

TIPS! Tillvalet Extra rum ger ett femte sovrum

VINDSPLAN

Tips! Ryggåstak finns som tillval i vardagsrummet

ENTRÉPLAN

87


MOVE #201

88


89


MOVE

#202

MOVE #202 Invändig area totalt: 188 kvm Inv. area entréplan: 116 kvm Inv. area vindsplan: 71 kvm Varav öppning i bjälklag: 3,5 kvm BOA: 177 kvm BYA: 133 kvm Byggnadshöjd: 3,5 m

90

Taklutning: 33°/ 45° Antal sovrum: 3-6 Arkitekt: Bernt Gustavzon Energiförbrukning/år* Malmö: 5373 kWh Stockholm: 6299 kWh Umeå: 8468 kWh

Rymligt vinkelhus med tre sovrum redan på entréplan. Välj själv om du vill inreda vindsvåningen nu eller senare! Klassisk exteriör med sadeltak som här visas med liggande träpanel. Lägg märke till att fasaden får ett platsbyggt utseende, helt utan avdelande brädor och plåtar! Överfönstren på gaveln får du genom tillvalet Ryggåstak, som även ger fin rymd i vardagsrummet. Välj till spröjs för ett mer klassiskt uttryck.


Scanna QR-koden för att börja forma huset i Bygg online

VINDSPLAN

Tips! Ryggåstak finns som tillval i vardagsrummet

ENTRÉPLAN

91


92 92


93


MOVE

#203

MOVE #203 Invändig area totalt:198 kvm Inv. area entréplan: 107 kvm Inv. area vindsplan: 91 kvm Varav öppning i bjälklag: 13,4 kvm BOA: 176 kvm BYA: 122 kvm Byggnadshöjd: 4 m

94

Taklutning: 38° Antal sovrum: 2-5 Arkitekt: Bernt Gustavzon Energiförbrukning/år* Malmö: 5284 kWh Stockholm: 6158 kWh Umeå: 8161 kWh

Charmigt 1,5-planshus där entréplanet har två sovrum och du kan välja att inreda vindsplanet nu eller senare. Inreder du direkt får du den stora öppningen upp till allrummet och ytterligare tre sovrum. Badrum nere, wc/dusch uppe och två klädkammare gör att det här huset kan passa för en stor familj. Vacker exteriör med traditionell fönsterplacering och förhöjt väggliv med sadeltak 38°. Utan spröjs får huset ett mer modernt uttryck. Väljer du till vit puts får du en traditionell skånsk länga.


VINDSPLAN

ENTRร‰PLAN

Scanna QR-koden fรถr att bรถrja forma huset i Bygg online

Visa i VR med Google Cardboard! Scanna QR-koden med din mobil fรถr att รถppna VR-visningen.

95


MOVE #203

96 96


97


MOVE

#204

MOVE #204 Invändig area totalt: 194 kvm Inv. area entréplan: 107 kvm Inv. area vindsplan: 87 kvm Varav öppning i bjälklag: 13,4 kvm BOA: 174 kvm BYA: 123 kvm Byggnadshöjd: 3,5 m

98

Taklutning: 45° Antal sovrum: 2-5 Arkitekt: Bernt Gustavzon Energiförbrukning/år* Malmö: 5240 kWh Stockholm: 6100 kWh Umeå: 8061 kWh

Klassisk länga där entréplanet har två sovrum och du kan välja att inreda vindsplanet nu eller senare. Inreder du direkt får du den stora öppningen upp till allrummet och ytterligare tre sovrum. Badrum nere, wc/dusch uppe och två klädkammare gör att det här huset kan passa för en stor familj. Exteriört är det ett vackert hus med traditionell fönsterplacering som blir ännu vackrare med tillvalet spröjs. Fasaden har liggande träpanel, men väljer du till vit puts får du en traditionell skånsk länga.


VINDSPLAN

ENTRร‰PLAN

Scanna QR-koden fรถr att bรถrja forma huset i Bygg online

Visa i VR med Google Cardboard! Scanna QR-koden med din mobil fรถr att รถppna VR-visningen.

99


MOVE

#205

MOVE #205 Invändig area totalt: 173 kvm Inv. area entréplan: 94 kvm Inv. area vindsplan: 79 kvm Varav öppning i bjälklag: 3,5 kvm BOA: 165 kvm BYA: 107 kvm Byggnadshöjd: 3,5 m

100

Taklutning: 45° Antal sovrum: 1-4 Arkitekt: Jessica Nilsson Energiförbrukning/år* Malmö: 4885 kWh Stockholm: 5705 kWh Umeå: 7604 kWh

En klassiker där takkupan lyfter exteriören och ger invändig rymd. Ett sovrum på entréplanet gör det möjligt att inreda vindsplanet senare. Kök och vardagsrum i öppen lösning. En våning upp ligger ytterligare tre sovrum, badrum och två klädkammare, allt samlat runt ett allrum. Husets raka form gör att det passar såväl med långsida som gavel mot gatan. Med tegelrött tak och tillvalen putsad fasad och spröjs förs tankarna lätt till den skånska slätten.


VINDsPLAN

ENTRร‰PLAN

Scanna QR-koden fรถr att bรถrja forma huset i Bygg online 101


MOVE

#302

MOVE #302 Invändig area totalt: 145 kvm Inv. area entréplan: 82 kvm Inv. area överplan: 63 kvm Varav öppning i bjälklag: 3,2 kvm BOA: 145 kvm BYA: 99 kvm Byggnadshöjd: 5,8 m

102

Taklutning: 14°/ 23° Antal sovrum: 4 Arkitekt: Bernt Gustavzon Energiförbrukning/år* Malmö: 4639 kWh Stockholm: 5465 kWh Umeå: 7427 kWh

Tvåplansvilla med välplanerad entré och genomsikt ut i trädgården. Vardagsrum med fina hörnfönster intill kök med dörr till uteplatsen. Utöver det sovrum som kan användas som gäst/ arbetsrum på entréplanet, finns tre sovrum på överplan tillsammans med allrum, badrum och klädkammare. Klassiskt sadeltak med liggande träpanel för ett platsbyggt utseende helt utan avdelande brädor och plåtar! Skapa fin uteplats i någon av de fina solhörnorna.


Scanna QR-koden för att börja forma huset i Bygg online

ÖVERPLAN

ENTRÉPLAN

Visa i VR med Google Cardboard! Scanna QR-koden med din mobil för att öppna VR-visningen. 103


MOVE

#303

MOVE #303 Inv. area totalt: 168 kvm Inv. area entréplan: 84 kvm Inv. area överplan: 84 kvm Varav öppning i bjälklag: 3,5 kvm BOA: 168 kvm BYA: 98 kvm Byggnadshöjd: 5,9 m

104

Taklutning: 27° Antal sovrum: 4 Arkitekt: Bernt Gustavzon Energiförbrukning/år* Malmö: 4896 kWh Stockholm: 5740 kWh Umeå: 7714 kWh

Villa i två plan med charmig exteriör och bra planlösning! Kök-vardagsrum-arbetsrum i ljus och rymlig vinkel mot trädgården och fönster i tre väderstreck. Stor entré med plats för möbler och förvaring. På övre plan finns hela fyra sovrum samt allrum, klädkammare och ett generöst badrum med plats för både badkar och duschhörna som tillval. Ett perfekt hus med stora ytor för barnfamiljen! Exteriören har fina fönster som blir ännu vackrare med tillvalet spröjs.


ÖVERPLAN

ENTRÉPLAN

Scanna QR-koden för att börja forma huset i Bygg online

105


MOVE #303

Bekymmersfritt byggande och boende 106


Möjligheten att bygga på webben och få pris direkt gjorde att Elisabeth och Rickard Krøtø valde Movehome. Och designen, planlösningen och funktionerna gör att de nu stormtrivs i sitt nya hus. – Istället för att lägga massa tid och kraft på att renovera ett gammalt hus kan vi fokusera på sådant vi tycker är viktigt, säger Rickard.

107


MOVE #303

N

är Elisabeth och Rickard Krøtø började leta hus

insåg de snabbt att gamla hus känns lite – ja, gamla. Att renovera och göra i ordning före inflyttning är en sak, men ett gammalt hus är ett ständigt pågående projekt som egentligen aldrig blir klart. – Vi tyckte att det blev både dyrt och krångligt med ett gammalt hus, men också att de hus vi var och tittade på var otidsenligt planerade. De speglade helt enkelt inte det sätt som vi lever på i dag, säger Rickard. När Rickard och Elisabeth började letade hus bodde de i en lägenhet utanför Stockholm. De visste att de ville vara kvar i närområdet. Efter en tid hittade de en tomt och mer eller mindre snubblade över Movehome. – Jag såg en artikel i en tidning och blev nyfiken. Vi gick in på webben och testade. På några minuter hade vi byggt ett hus som vi gillade och dessutom fått pris direkt. Svårare än så var det inte, säger Elisabeth.

Nästa steg var att ta med Movehomes säljare ut till tomten för att bland annat få hjälp med att placera huset på bästa

108

sätt. Husmodellen är ett Move #303 med vardagsrum på båda våningarna och två lika stora och bra sovrum till barnen Martine och Max Leo. – Sedan är det också suveränt med den separata groventrén när man som vi har två småbarn som ofta kommer in leriga, säger Rickard. En av de saker som fick Elisabeth och Rickard att bestämma sig för Movehome var att de valmöjligheter som erbjuds var precis sådana som de ville ha och behöver, både interiört och exteriört. – Vi funderade lite på om vi skulle vilja göra fler egna val, men vi kom snabbt fram till att det är suveränt att någon redan tänkt, valt och planerat. Det var flera saker som vi aldrig hade kommit på själva som redan fanns med på ritningarna, säger Rickard.

Hans och Elisabeths råd till andra är att undvika att drunkna i detaljer vid ett husbygge och istället koncentrera sig på de stora frågorna, till exempel om man gillar hustypen, planlösningen och funktionerna. – Det viktigaste för oss var att Movehome har bra kvalitet och lagom många valmöjligheter. Jag tror inte att vi hade

blivit gladare om det funnits tusen olika kakelplattor att välja mellan. Tvärtom var det faktiskt ganska skönt att slippa just det biten, säger Elisabeth. Hösten 2015 flyttade familjen Krøtø in sitt nya hus. Exakt som det var sagt och planerat. Rickard berättar att vännerna tog det utsatta inflyttningsdatumet med en nypa salt och hänvisade till att byggen alltid drar ut på tiden. – Det är möjligt att det är så, men med Movehome har allt fungerat. Vi har fått det precis som vi ville. En bekymmerslös byggprocess och ett bekymmerslöst boende. Sedan är det också skönt att veta att allt är byggt enligt den senaste kunskapen och tekniken för till exempel effektiva energilösningar, säger Rickard. Familjen gillar allt med sitt nya hus. Ska de ändå lyfta fram något särskilt är det att kök och vardagsrum hänger ihop, så att alla kan vara tillsammans även när det står matlagning på schemat. Barnen sitter då gärna framför den tända brasan, något som de upptäckt kan vara minst lika roligt som annan underhållning. Rickard sammanfattar: – Nu ska vi bo in oss här ordentligt, men vi skulle inte tveka att bygga ett hus till med Movehome, så enkelt är det!


Vi kom snabbt fram till att det 채r suver채nt att n책gon redan t채nkt, valt och planerat

109


MOVE #303

110 110


111


MOVE #303

112 112


HÜsten 2015 flyttade familjen Krøtø in sitt nya hus. Exakt som det var sagt och planerat.

113


MOVE

#305

MOVE #305 Inv. area totalt: 172 kvm Inv. area entréplan: 86 kvm Inv. area överplan: 86 kvm, Varav öppning i bjälklag: 3,6 kvm BOA: 172 kvm BYA: 100 kvm Byggnadshöjd: 5,9 m

114

Taklutning: 27° Antal sovrum: 5 Arkitekt: Jessica Nilsson Energiförbrukning/år* Malmö: 4850 kWh Stockholm: 5670 kWh Umeå: 7571 kWh

Härlig familjevilla i två plan som passar särskilt bra på långsmala tomter, eftersom entrén är placerad på gaveln. Ljust kök och vardagsrum i öppen planlösning där två fönsterdörrar i olika väderstreck skapar härlig kontakt mellan ute och inne. På övre plan finns allrum, badrum och fyra sovrum, varav ett rymligt föräldrasovrum med egen klädkammare. På entréplanet finns även ett gäst/ arbetsrum. Lägg märke till hur huset med liggande panel utan skarvar får ett platsbyggt utseende!


ÖVERPLAN

ENTRÉPLAN

Visa i VR med Google Cardboard! Scanna QR-koden med din mobil för att öppna VR-visningen.

Scanna QR-koden för att börja forma huset i Bygg online

115


MOVE #305

116 116


117


MOVE #305

118 118


119


MOVE

#307

MOVE #307 Inv. area totalt: 200 kvm Inv. area entréplan: 100 kvm Inv. area överplan: 100 kvm Varav öppning i bjälklag: 3,6 kvm BOA: 200 kvm BYA: 114 kvm Byggnadshöjd: 5,9 m

120

Taklutning: 27° Antal sovrum: 4-5 Arkitekt: Jessica Nilsson Energiförbrukning/år* Malmö: 5703 kWh Stockholm: 6731 kWh Umeå: 9146 kWh

Klassiskt tvåplanshus med generös entré där trappan fungerar som rumsavdelare mot vardagsrummet. Vackra fönsterpartier ger ljus och rymd på entréplan. På övre plan ligger fyra sovrum och intill föräldrasovrummet ligger även ett rum stort nog att använda som arbetsrum, dressing room eller barnkammare. Som tillval kan en del av vardagsrummet på entréplanet formas till ett femte sovrum. Symmetrisk exteriör där en vinkel bryter av och ger huset en pampig karaktär. Här visas modellen med liggande panel och tillvalet spröjs.


ÖVERPLAN

TIPS! Tillvalet Extra rum ger ett femte sovrum.

ENTRÉPLAN

Visa i VR med Google Cardboard! Scanna QR-koden med din mobil för att öppna VR-visningen.

Scanna QR-koden för att börja forma huset i Bygg online 121


MOVE

#308

MOVE #308 Inv. area totalt: 160 kvm Inv. area entréplan: 80 kvm Inv. area överplan: 80 kvm Varav öppning i bjälklag: 5,0 kvm BOA: 158 kvm BYA: 93 kvm Byggnadshöjd: 5,8 m

122

Taklutning: 23° Antal sovrum: 5 Arkitekt: Fredrik Gunnarsson Energiförbrukning/år* Malmö: 4918 kWh Stockholm: 5802 kWh Umeå: 7896 kWh

Modernt och yteffektivt 2-planshus med hela fem sovrum. Trappan är placerad en bit in i huset vilket öppnar upp för en naturlig koppling mellan kök och entré. Dessutom utnyttjas utrymmet under och intill trappan till förvaring. Exteriören får ett kaxigt uttryck med vertikalt placerade fönster på entrésidan som samtidigt ger fint ljus inne i huset och kopplar ihop entrén med allrummet på övervåningen. Med tillvalet plåttak kan du ytterligare förstärka husets moderna stil.


ÖVERPLAN

ENTRÉPLAN

Scanna QR-koden för att börja forma huset i Bygg online

123


MOVE

#401

MOVE #401 Invändig area totalt: 164 kvm Inv. area entréplan: 79 kvm Biarea: 9 kvm​​ Inv. area överplan: 85 kvm Varav öppning i bjälklag: 3,5 kvm BOA: 155 kvm BYA: 114 kvm (inkl. balkong) Byggnadshöjd: 4,8 m

124

Taklutning: 27° Antal sovrum: 3-4 Arkitekt: Bernt Gustavzon Energiförbrukning/år* Malmö: 4584 kWh Stockholm: 5335 kWh Umeå: 7053 kWh

Den här villan passar tomter som sluttar mot gatan. Entrén ligger i det undre planet och får skydd av balkongen ovanför. På entréplanet finns barnens avdelning med två sovrum, wc/dusch och allrum. Med tillvalet Extra rum kan du forma om allrummet till ett extra sovrum. En trappa upp ligger vardagsrum och kök, med dörrar ut till både balkong och trädgård. På övre planet finns även ett föräldrasovrum och badrum. Exteriör charm genom förskjutet tak och fin balkong i hörnet.


ÖVERPLAN

TIPS! Tillvalet Extra rum ger ett fjärde sovrum.

ENTRÈPLAN

Scanna QR-koden för att börja forma huset i Bygg online 125


MOVE

#402

MOVE #402 Invändig area: 161 kvm Inv. area entréplan: 83 kvm Varav öppning i bjälklag: 3,5 kvm Inv. area sluttningsplan: 78 kvm BOA: 153 kvm BYA: 111 kvm (inkl. balkong) Byggnadshöjd: 4,8 m

126

Taklutning: 14°/ 27° Antal sovrum: 4 Arkitekt: Jessica Nilsson Energiförbrukning/år* Malmö: 4552 kWh Stockholm: 5311 kWh Umeå: 7072 kWh

Sluttningsvilla med entrén placerad på andra våningsplanet. Fin öppenhet mellan matplats och vardagsrum, där köket har dörr ut till en härlig balkong. Föräldrarnas sovrum ligger på entréplan och en våning ner finns ytterligare tre sovrum. I sluttningsplanet finns även ett allrum och en stor klädvård. Ljusinsläppet är generöst med stora glasade partier där flera rum har fönster som möts i hörn vilket förstärker känslan av rymd. Exteriören har med sin asymmetriska form ett modernt uttryck.


SLUTTNINGSPLAN

ENTRร‰PLAN

Scanna QR-koden fรถr att bรถrja forma huset i Bygg online

127


Välkommen till framtiden Movehome Lab är en rörelse som består av idéer, innovationer och nyfikenhet. Dynamiska konstellationer av arkitekter, designers, forskare, hantverkare och uppfinnare utvecklar framtidens hus tillsammans med oss. Snygga och smarta bostäder som gör vardagen lättare för den moderna människan. Genomtänkta i minsta detalj och designade av arkitekter som vågat ta steget utanför föreställningarna om vad ett hus ska vara. Vi bjuder också in alla som vill vara med i labbet som medskapare – eftersom vi tror på att göra resan mot framtiden tillsammans. Upptäck Movehome Lab på vår hemsida www.movehome.se/lab Där kan du forma det första huset LAB #01 med hjälp av SET och ADD-ONS och skapa rum för just ditt liv. I Vallentuna har vi byggt LAB #01 som koncept- och visningshus. Här testar vi våra idéer och får nya. Välkommen!

128


129


Välkommen på

villavisning Du formar och vi bygger. För att se vad vi har byggt och få uppleva våra hus i verkligheten har du möjlighet att besöka våra visningshus. Vi har regelbundna villavisningar och visar gärna både hus och tomter så ofta vi kan. Ibland har vi möjlighet att få komma hem till en familj på visning, ta kontakt med din säljare för att höra mer.

Scanna QR-koden för att se aktuella visningar

130


131


Här hittar du oss! Movehome är ett varumärke som marknadsförs, säljs och tillverkas av Trivselhus, en av Sveriges största hustillverkare och en del i skogskoncernen Södra. Därför är det samma säljare du möter oavsett om du väljer Movehome eller Trivselhus. Du hittar oss på följande orter, ring alltid innan för att försäkra dig om att någon finns på plats om du planerar att besöka oss. Välkommen till Movehome!

132

FALUN Krontallsvägen 28 791 55 Falun Tel 023-76 55 60

KARLSKRONA Tyska Bryggaregården 6 371 70 Karlskrona Tel 0455-270 77

NYKÖPING Västra Kvarngatan 62 611 32 Nyköping Tel 076-833 16 28

VÄSTERÅS Stora gatan 53 A 722 12 Västerås Tel 021-15 16 50

GREBBESTAD Ertseröd Myren 1 457 95 Grebbestad Tel 070-438 03 89

KARLSTAD Blockgatan 11 653 41 Karlstad Tel 054-19 05 55

SKÖVDE Vipans gränd 3 541 31 Skövde Tel 0500-41 45 10

GÄVLE Norra Skeppsbron 3 A 803 10 Gävle Tel 026-16 87 70

KORSBERGA Bockaberg 574 75 Korsberga 0383-208 39

STOCKHOLM Kungsbroplan 3A 112 27 Stockholm Tel 08-54 54 15 40

VÄXJÖ Kronobergsgatan 2 352 33 Växjö Tel 0470-451 80 ÖREBRO Gustavsviksvägen 7 702 30 Örebro Tel 019-12 00 66

GÖTEBORG Gruvgatan 8 421 30 Västra Frölunda Tel 031-89 50 80

KRISTIANSTAD Östra Vallgatan 14 291 31 Kristianstad Tel 044-12 27 20

SUNDSVALL Esplanaden 28 852 36 Sundsvall Tel 073-360 09 59

HALMSTAD Strandgatan 4 B 302 45 Halmstad Tel 035-13 29 80

LINKÖPING Gumpekullavägen 8 582 78 Linköping Tel 013-15 53 00

UPPSALA Kungsängsgatan 72 753 18 Uppsala Tel 018-16 04 50

HELSINGBORG Hälsovägen 29 254 35 Helsingborg Tel 042-14 36 60

LULEÅ Köpmantorget 5 972 33 Luleå Tel 070-575 51 78

VARBERG Södra Innovation 432 86 Väröbacka 0340-63 34 50

JÖNKÖPING Vaggerydsgatan 1 553 30 Jönköping Tel 036-30 53 40

MALMÖ Stora Varvsgatan 9C 211 19 Malmö Tel 040-20 82 70

VÄRNAMO Malmstensgatan 13 331 40 Värnamo Tel 0370-164 00

KALMAR Skeppsbron 5 392 31 KALMAR Tel 0480-250 60

NORRKÖPING Kristinagatan 10 602 26 Norrköping Tel 011-14 40 40

VÄSTERVIK Kvarngatan 15 593 22 Västervik Tel 0490-824 40

ÖRNSKÖLDSVIK Fabriksgatan 23 891 33 Örnsköldsvik Tel 070-254 91 69 Tel 070-254 91 59 ÖSTERSUND Infanterigatan 26 831 32 Östersund Tel 063-51 00 50


133


Tillsammans med Friends arbetar vi fรถr att minska mobbning

134


FOTOGRAFER: PATRIK SVEDBERG, MAGNUS MÅRDING, ANDREAS LINDH | 3D: 3D VISION | LAYOUT: ANNA WIKSTÅHL | TRYCK: TMG TABERGS 135


VERSION 18.1

Movehome / Trivselhus AB 574 75 Korsberga 0383-208 50 movehome.se 136

Movehome huskatalog  

Att bygga hus har aldrig varit enklare! I Bygg online formar du ditt hus på fem minuter och får pris direkt. Vår huskatalog är det perfekta...

Movehome huskatalog  

Att bygga hus har aldrig varit enklare! I Bygg online formar du ditt hus på fem minuter och får pris direkt. Vår huskatalog är det perfekta...