Issuu on Google+

AR KITEK TER SOM SKR ÄDDARS Y R TIT TA I N H OS L A I L A BAG G E B ELYSNING SOM SK APAR K ÄNSL A

MAGISK 3D-VISNING MED APP FÖR IPHONE OCH IPAD!

260 inspiration SIDOR


DIT T LIVSVERK HUS FÖR ALL A A SPEK TER AV DIG

2 HOUSES

HOUSES

3


4 HOUSES

HOUSES

5


innehåll

HOUSES No. 3 08 LEDARE | MENINGEN MED VÄGEN 10

TOTAL TRYGGHET MED TOTALENTREPRENAD

11 DRÖMFABRIKEN | VÄLKOMMEN PÅ BESÖK

114

12

SKRÄDDARSY ERT NYA HUS

14

PASSION FÖR HUS | MÖT VÅRA ARKITEKTER

18

LÄR KÄNNA ER TOMT

22

MAGISKA HUS I 3D

24

A 1-PLANSHUS | 20 HUSMODELLER

HITTA STILEN

70

HEMMA HOS LAILA | BLANDAR FAVORITER

VÅR STILGUIDE

80 FÄRG | HÅLL DEN RÖDA TRÅDEN 82

B 1 ½-PLANSHUS | 15 HUSMODELLER

114

HEMMA HOS | DET BÄSTA AV TVÅ VÄRLDAR

MED HJÄLP AV SID 190-223

160

70 120 BYGGA I TRÄ KLIMATSMART OCH FÖRNYBART 122 FABRIKEN KVALITET PÅ SMÅLÄNDSKA 124 C 2-PLANSHUS 15 HUSMODELLER 156 BELYSNING UPPLYSANDE TIPS 160 FÖRVARING VARJE PLAGG PÅ SIN PLATS 164 D SLUTTNINGSHUS 10 HUSMODELLER 190 PERSONLIG STIL DIN GUIDE 224 VINTAGE LIVING KOLLEKTION 254 BESIKTNING KVITTO PÅ KVALITET

156 6 HOUSES

258 NÄSTA NUMMER

22

Allt bonusmaterial som kan nås via QR hittar du även på hemsidan

Bilder och ritningar i det här magasinet innehåller både standard- och tillvalsdetaljer. HOUSES

7


LEDARE

Scanna QR-koden för att se film om hur vi förverkligar ditt livsverk

MENINGEN M E D VÄ G E N VÄLKOMMEN till det tredje numret av Houses, Trivselhus eget magasin. Här vill vi ge både kreativ inspiration och matnyttig information om våra hus och tjänster. I magasinet får du hälsa på hemma hos flera familjer som valt att bygga Trivselhus. Naturligtvis visar vi också massor av husmodeller att inspireras av. Vi berättar om hur våra arkitekter kan anpassa dem till just er tomt och era önskemål. Eller skräddarsy ett helt nytt hus åt er. Allt är möjligt när du väljer Trivselhus. Att bygga hus ska vara lustfyllt, enkelt och tryggt. När ni bygger ett Trivselhus får ni därför stöd och guidning från de första mötena till att ni flyttat in och börjat leva i ert nya hem. Slutmålet för vår gemensamma resa är ert nya hus. Vägen dit är viktig för att huset ska bli exakt som ni vill ha det. ”Nog finns det mål och mening i vår färd – men det är vägen, som är mödan värd”, skrev poeten Karin Boye. Jag förstår vad hon menar, men vill hävda att meningen med vägen faktiskt är målet – huset som är ert livsverk. Vi brukar säga att ett nytt hus är som att fysiskt gestalta sin personlighet. Du är kanske svag för det moderna med strikta fasader och drag av nyfunkis. Eller så är du mer klassisk och faller för gammaldags verandor, burspråk och utskjutande takutsprång. Alla är vi olika. Men oavsett hur din och din familjs dröm ser ut kan vi och våra arkitekter hjälpa er att förverkliga den. Resultatet är ett unikt hem, skapat utifrån vad ni älskar. Det här magasinet är ett första steg på vägen. Scannar du QR-koden här intill kan du uppleva ännu mer. Allra bäst är förstås att göra som tusentals kunder gjort genom åren – testa oss på riktigt.

VÄLKOMMEN TILL HOUSES – OCH VÄLKOMMEN TILL TRIVSELHUS!

Jan Johansson, VD Trivselhus

8 HOUSES

HOUSES

9


T O TA L T R YG G H E T M E D T O TA L E N T R E P R E N A D Trivselhus totalentreprenad innebär att vi tar det praktiska och juridiska helhetsansvaret för att bygga ert hus. Allt för att ni ska vara trygga hela vägen hem. Vi erbjuder alltid totalentreprenad, eftersom vi anser att det är det bästa, enklaste och tryggaste sättet att bygga hus. Vår totalentreprenad är verkligen en totallösning som betyder att du enbart har oss som avtalspart. Genom att vi tar både det praktiska och juridiska ansvaret slipper du mycket jobb och oro. Alternativet är delad entreprenad eller generalentreprenad, vilket vi på Trivselhus kallar materialleverans. Det innebär att Trivselhus står för leverans av material,

men att du på egen hand måste ansvara för att upphandla samtliga entreprenadarbeten och samordna hela byggnationen av huset.

VI TAR TOTALANSVAR Totalentreprenad kallas också ibland nyckelfärdiga hus. Vad som verkligen ingår i de olika begreppen kan variera mellan olika hustillverkare, så det är viktigt att jämföra. För oss innebär totalentreprenad att vi skriver ett enda kontrakt och att vi sedan åtar oss hela ansvaret för byggnationen –

från att leverera material och utföra entreprenaden till att ta ansvar för samordning och arbetsmiljö. Inga överraskningar och inga dolda kostnader. Trivselhus totalentreprenad betyder också att ni får vårt expertstöd och vår service från start till mål. Vår säljare finns med som stöd och hjälper till exempel till vid kontakter med myndigheter och bank. Vårt eget Byggcenter styr byggnationen med hjälp av utvalda entreprenörer.

VÄ L KO M M E N PÅ B E S Ö K I D R Ö M FA B R I K E N

» 10 HOUSES

Ni får vårt expertstöd och vår service från start till mål

När du bygger ditt Trivselhus med totalentreprenad blir du alltid inbjuden till Drömfabriken. Under några intensiva timmar vandrar vi runt i vår tillverkning i Småland, ser väggblock växa fram, fönster komma på plats och takstolar sättas samman. Vi tar också en titt på hur husdelarna projekteras i CAD-miljö och fyller dagen med information och diskussion, tips och råd kring energi, att bygga hus och inte minst entreprenadfrågor. Som avslutning bjuder vi på en gemytlig middag med möjlighet till övernattning. 


HOUSES

11


Beställ scrapbook via hemsidan

ALLA MÖJLIGHETER ATT

SKRÄDDARSY ERT NYA HUS När vi säger att vi gärna skräddarsyr hus, då menar vi det bokstavligt. Utgå från att allt är möjligt. Tänk på våra husmodeller som inspiration och hjälp för att komma vidare i husdrömmarna. Kanske hittar ni ert drömhus bland de färdiga förslagen. Kanske ser ni ett hus som ni tycker om, men vill anpassa till era önskemål. Eller så hjälper våra arkitekter till att designa ett helt nytt och unikt hem. Ni har alla möjligheter!

FLEXIBELT BYGGSYSTEM

t? F inns det utsik placeras? en r t rs ö f a k s r Va

rummen Ska huset eller mindre? vara större eller a! Flytta väggarn

Vi jämför ibland vårt byggsystem med ett lego. Det består av ett antal enheter som vi kan bygga ihop på oändligt många olika sätt. Det är förstås en stor fördel, eftersom systemet gör det möjligt för oss att vara oerhört flexibla. Så att ni kan få det hus ni drömmer om. Trots det kan vi förstås inte bygga hur som helst. Det handlar alltid om att sätta samman delarna till ett bra hus. Och då finns det två saker att ta hänsyn till. Regler från myndigheter och vår erfarenhet av vad som fungerar bäst. Husbyggande är reglerat av en mängd lagar och krav. Det handlar om allt från hur stort och högt det är tillåtet att bygga till regler som har med säkerhet och kvalitet att göra. Det är bra att regleringarna finns och det är vårt ansvar att se till att vi alltid följer dem.

LÖSNINGAR BASERADE PÅ KUNSKAP Lite annorlunda – men lika viktiga för slutresultatet – är de praktiska och estetiska ”regler” som vi utvecklat med hjälp av vår kunskap och långa erfarenhet av att bygga hus. De handlar helt enkelt om att vi lärt oss vilka lösningar och kombinationer som fungerar bäst för olika behov och önskemål. För att ni ska få ett så bra hus som möjligt vill vi därför gärna diskutera hur just era legobitar ska byggas ihop. Så att slutresultatet blir exakt så som ni önskar. Och kom ihåg: allt är möjligt!

Entrén här? eller här?

12 HOUSES

Trivselhus designvärden För att kunna vara tydliga med vad vi tycker är viktigt för att skapa ett drömhus har vi utvecklat våra egna designvärden. När ni tittar på ett Trivselhus ska orden spegla det ni ser och fånga våra kärnvärden. STIL. Med en personlig och sammanhållen stil blir huset vackrast. Vi är alltid noga med att stilen passar de människor som ska bo i det och att ut- och insidan hänger ihop designmässigt i både stort och smått. FUNKTION. Väl genomtänkta hus fungerar i vardagen. Det innebär att våra hus är anpassade för de människor som ska bo i det, är enkla att möblera och har bra förvaring. RUMSLIGHET. Tydliga rum, gångstråk och ljusflöden gör huset naturligt tilltalande. Vi kombinerar rymd, genomsikt och generösa ytor med tydlig rumslighet och uppdelning mellan olika funktioner. HARMONI. Väl avvägda proportioner skapar harmoni. Det åstadkommer vi bland annat genom att huskroppen passar med takets utformning och att större hus delas in i flera matchande huskroppar. HELHET. Det är helheten som skapar ett hem. Vi designar ditt hus efter tomtens unika förutsättningar och ser till att helheten fungerar med allt ifrån tomtplanering till innerdörrar som matchar husets stil.

HOUSES

13


14 HOUSES 14 HOUSES

Henrik

Jessica

Anette

Jessica

Kristina

Frida

Viktoria

Jessica

Fredrik

Lea Maria

MED PASSION FÖR HUS

MÖT VÅRA ARKITEKTER

HOUSES HOUSES

15 15


VÅ R A A R K I T E K T E R F Ö R V E R K L I GA R E R T L I VS V E R K Låt oss presentera Trivselhus stjärnor – våra arkitekter. Det är de som hjälper er att skapa ett skräddarsytt hus, byggt efter era behov och innersta fantasier. Husdrömmar kan se olika ut. Exakt hur just era ser ut kan bara ni avgöra. Men vi kan hjälpa er på vägen. Utifrån diskussioner med er och Trivselhus designvärden ritar våra arkitekter förslag utifrån vad du och din familj älskar. Vi vet av erfarenhet att det är viktigt att ha en kunnig, kreativ arkitekt som vägledare och husförslag att utgå ifrån. Förutom era önskemål om stil och praktiska lösningar tar vi hänsyn till exempelvis er tomt och vilken typ av hus det är lämpligt och tillåtet att bygga på den. Till det ska förstås också ekonomin kopplas för att hitta rätt nivå.

UNIKA OCH ANPASSADE HUS Möjligheterna att anpassa våra husmodeller efter vad som passar er är närmast oändliga. Det är här arkitekten har sin viktigaste roll. Oavsett om ni utgår från våra husmodeller eller vill att arkitekter ska rita ett helt nytt hus är målet alltid att huset ska vara unikt för er. Därför är det så viktigt för oss att vi får ta del av dina önskemål och drömmar. För att hitta rätt måste vi prata både helhet och detaljer, så att de båda nivåerna samspelar med varandra. Ibland kan en liten sak påverka hela planlösningen. Ju tidigare arkitekten får reda på alla önskemål, desto bättre. Då kan vi tillsammans skapa ert livsverk.

HJÄLP ATT DRÖMMA PÅ W W W.TRIVSE LHU S. SE

LEA KLAABORG får inspiration av samtal med människor och vill veta så mycket som möjligt för att kunna skapa det perfekta huset. Hon ser sig som en coach som tolkar och visualiserar drömmar och möjligheter. Målet är att rita det perfekta huset för varje människa.

JESSICA BERGLUND älskar att jobba både kreativt och socialt varje dag. Hon brinner för samarbete och kommunikation och att rita hus som ger kunden känslan av att ha hittat hem. Med utgångspunkt i kundens drömmar och tomtens förutsättningar ger hon varje hus en egen själ.

16 HOUSES

JESSICA ELMERSSON vill rita hus som både är vackra och fungerar i vardagen. Hon älskar att förverkliga människors drömmar och arbeta kreativt med att rita hus. Använder gärna sin egen livserfarenhet för att förstå kundens önskemål.

VIKTORIA KARLSSON vill göra det lilla extra som överraskar och överträffar förväntningarna. Hon har alltid brunnit för arkitektur och design. Oavsett om hon ritar moderna, minimalistiska hus eller charmiga vintagehus vill hon skapa något unikt och nytt.

ANETTE SCHILL älskar utmaningar och längtar alltid efter nya projekt. Hon kallar sig själv husnörd, eftersom hon varit tokig i arkitektur sedan hon var liten. Litar på sin fingertoppskänsla när det gäller att skapa en vacker och praktisk helhet.

JESSICA NILSSON chefar över våra arkitekter och ser till att Trivselhus designvärden genomsyrar våra hus. Hon vill lyfta fram det arbete som ligger bakom husen och uppmanar alla att dra nytta av arkitekternas kunskap och erfarenhet.

FRIDA ÅBERG har alltid varit intresserad av arkitektur och tilltalas av det unika med varje hus. Att tillsammans med kundens önskemål, tomtens förutsättningar, Trivselhus designvärden och hennes egna idéer - få använda sin kreativa sida och skapa skräddarsydda hus.

HENRIK QVARNSTRÖM utgår alltid från en stark och tydlig idé som mejslats fram i dialog med beställaren. Han är mest nöjd när han övervunnit utmaningar och överträffat förväntningarna. Vill hitta en gemensam plattform för samtal kring design och estetik.

KRISTINA GILLBERG tycker det är fantastiskt att sätta avtryck i den fysiska miljön och skapa ett unikt hus för varje kund. Hon älskar att möta husköpare och tillsammans skapa hem som känns funktionella och personliga. Hur de ser ut beror alltid på individ och sammanhang.

FREDRIK GUNNARSSON gillar det som känns äkta och ärligt, oavsett stil. Han antar gärna utmaningen att tolka kundens husdrömmar och förvandla dem till verklighet. Tycker det är självklart att skapa skräddarsydda hus, eftersom alla människor är unika.

HOUSES

17


LÄR KÄNNA TOMTEN Så blir plats och hus ett hem

Bästa platsen för studsmattan. En utsikt ni inte vill vara utan. Och en härlig solhörna. För att det nya hemmet ska leva upp till hela familjens drömmar är det bra att ni först lär känna tomten ordentligt. Ett tips är att ta med barnen och picknickkorgen och helt enkelt testa hur den känns 18 HOUSES


KANSKE HITTAR NI ERT DRÖMHUS först och börjar leta tomt sedan. Eller så har ni redan valt tomt och ska nu börja fundera på hus. Oavsett vilken ordning ni gör saker i mår både huset och platsen alltid bäst av att komplettera varandra. – Det kan vara lätt att fastna för ett favorithus och glömma bort att det också ska vara lämpligt, möjligt och tillåtet att bygga det på tomten. En viktig fråga är till exempel var och hur på tomten huset ska placeras, säger Trivselhus designchef Jessica Nilsson. TOMTEN GER ER alltså många förutsättningar för huset. Jessica Nilssons tips är därför att ni inte enbart ska förlita er på ritningar, utan att ta med hela familjen och besöka platsen så mycket ni kan för att verkligen känna vilket hus som passar att bygga. – Det är något helt annat att vara på plats och se hur solen vandrar över dagen, hur mycket skugga som träd eller grannhus ger, om det finns växter som ska bevaras, om tomten lutar, var bästa utsikten finns eller hur vinden kommer åt. Jag lovar att det dyker upp massor av bra idéer, säger hon. Och det är inte bara själva tomten som ni kan behöva lära känna, utan också hela området. Hur ser grannhusen ut, hur är de placerade på sina tomter och vilken känsla finns på plat-

»

sen? Till det kommer förstås planbestämmelser som bland annat reglerar hur stort och högt man får bygga. Men de är inte bara av praktiska skäl ni ska besöka tomten. – Nej, verkligen inte, det är förstås lika mycket för att det är roligt och mysigt. Det gör husbyggandet till ett gemensamt projekt för hela familjen, något som inte minst gör barnen mer delaktiga, säger Jessica Nilsson.

Där ska huset ligga och så ska det se ut. Trivselhus app hjälper till att hitta en stil på huset som passar tomten. Familjens tomt ligger utmed Vätterns strand.

SOM EN HJÄLP att hitta en stil på huset som passar tomten har Trivselhus utvecklat en app. Med hjälp av en iPhone eller iPad kan man enkelt se olika hus ur Trivselhus katalog i 3D-utförande, och på det sättet få en bra uppfattning om de passar på tomten (läs mer om appen på sidan 22). – Appen är verkligen något jag rekommenderar, eftersom den ger en verklighetstrogen visualisering av hur huset kommer att se ut på platsen, säger Jessica Nilsson. Hon påminner också om att de flesta av Trivselhus husmodeller går att ändra stil på, till exempel vad gäller fasad och tak. – Det är viktigare att fundera på olika planlösningar för att hitta den som passar familjen bäst. Stilen kan vi alltid fixa till så att den känns rätt. Vi hjälper alltid till så att tomt, interiör och exteriör kompletterar varandra till en helhet – till ett hem, säger hon.

Barnen har redan bestämt var studsmattan ska stå så de ser vattnet när de hoppar

TÄNK PÅ: Vad får du bygga på tomten? Kolla alltid upp gällande planbestämmelser innan du köper tomten. Hur ser topografin ut? Lutar tomten? Kommer det att behövas mycket markarbete? En viktig fråga som påverkar din totalbudget för hela projektet. Hur vandrar solen? Var vill du ha din uteplats?

Husets placering på tomten är viktig. Det är många olika saker som ska tas hänsyn till för att få ett bra slutresultat.

Vill du ha ett garage? Tänk in det i ett tidigt läge så att hus och sidobyggnad kompletterar varandra och ryms på tomten. Hur ser omgivningen ut? Vilken stil på huset passar in?

20 HOUSES

HOUSES

21


MAG IS K A H U S VIA DI N I P H O N E O C H I PA D ! TRIVSELHUS APPLIKATION för iPhone och iPad får de platta husritningarna att helt plötsligt växa upp ur papperet och få liv. Det känns nästan som science fiction när de tryckta bilderna blir till tredimensionella husmodeller du kan zooma in på, gå runt och titta in i. På fackspråk brukar man prata om ”Augmented Reality” eller som det blir på svenska, ”Förstärkt Verklighet”. Vilket helt enkelt betyder att du med hjälp av din smarta mobil-telefon ser saker som egentligen inte finns, dyka upp framför kameralinsen. Ett enkelt men magiskt grepp, som lyfter den traditionella huskatalogen till en helt ny nivå! DET ENDA DU BEHÖVER GÖRA är att sätta igång applikationen och rikta kameran mot den lilla symbolen bredvid våra ritningar. Och vips så står huset där i tre dimensioner. Snurra på papperet eller vrid dig runt ritningen själv så upptäcker du att det är på riktigt fast ändå inte – det tredimensionella huset uppfattar faktiskt från vilket håll du tittar. Och växlar du vy projiceras även planlösningen tredimensionellt.

Vilket Trivselhus passar på tomten?

APPEN GÖR DET MÖJLIGT att på plats ute på din tomt drömma om vilken typ av hus som passar din stil, tomtens form och omgivande miljö. Med hjälp av kamerafunktionen kan du rotera vald husmodell 360° – allt för att hitta den optimala placeringen. Och givetvis kan du sedan ta ett kort och spara och dela med din familj och vänner – eller varför inte till någon av våra säljare i samband med en prisförfrågan? Om du inte hittar ett hus som passar, kontakta då en av våra säljare för en personlig konsultation ute på tomten. För du vet väl att Trivselhus är specialister på unika hem, skräddarsydda efter familjens önskemål och tomtens förutsättningar. SÖK PÅ TRIVSELHUS i App Store redan idag! Du får även smarta lösningar för tomter och visningar – var du hittar dem, omedelbara kontaktuppgifter och mycket mer. Denna ruta visar hur långt ifrån centrum av huset du står. För fingrarna i en kniprörelse över skärmen för att flytta huset närmare eller längre bort.

Pilarna indikerar vridriktningen rotera modellen fritt 360° genom att peka och dra.

Här väljer du vilken husskiss du vill se som 3D-modell.

Denna knapp återställer 3D-modellens lutning till ursprungsvinkeln.

Kameraknappen använder du om du vill ta en bild på 3D-modellen av vald husskiss. Bilden sparas i telefonens kamerarulle.

Med hjälp av denna knapp stänger du kameravyn.

På sidor med flera symboler, täck över den ena för bästa upplevelse.

Med pilreglagen växlar du mellan exteriör och planlösning.

I APPLIKATIONEN FINNS utförlig information om de flesta av Trivselhus husmodeller. Många av dem finns även som 3D-modeller. Ett tryck på kameraikonen tar dig till kameravyn och laddar motsvarande 3D-modell. Du kan också hämta fram 3D-modeller direkt inifrån applikationens kameravy. BÖRJA MED ATT MÄTA eller uppskatta avstånd från din position fram till centrum av husets tänkta placering

på tomten. För fingrarna i en kniprörelse över skärmen för att öka eller minska avståndet mellan dig själv och huset. Du kan fritt rotera huset 360° för att hitta den optimala placeringen på tomten. Det gör du enkelt genom att peka och dra med fingrarna. När du hittat den perfekta placeringen föreslår vi att detta förevigas genom ett klick på kameraikonen i verktygsfältet. Bilden sparas i telefonens kamerarulle, varifrån den kan delas ut.

Applikationen kräver att du för iPhone kör iOS 4.2 eller senare, samt minst version 2.0 av applikationen för visning av planlösningar. För iPad krävs iOS 5.1 eller senare.

22 HOUSES

HOUSES

23


MAGISKA HUS I 3D Via vår app för iPhone och iPad projiceras alla husmodeller tredimensionellt med visning av både fasad och planlösning! Instruktioner finner du på sid 22-23.

24 HOUSES

A 1- PLANSHUS

Välkommen att inspireras av 20 husmodeller i ett plan sid 26-69

HOUSES

25


1 -PLANSHUS

HOUSE A:001 Välj till • FASAD MED LIGGANDE PANEL • BRASKAMIN • BADKAR • TERRASS

SCANNA VIA APP

HOUSE A:001 Bra familjevilla med fin uppdelning mellan föräldradel och barndel. Köket fungerar som samlingspunkt i mitten av huset. Ytorna är mycket väl utnyttjade, där vardagsrum, kök och allrum ligger som ett långt stråk genom huset. Huset kan placeras med långsidan eller kortsidan mot gatan.

HOUSE A:001 Boa: 129 kvm Bya: 148 kvm Antal sovrum: 3 Stil: Modern Kollektion: Swedish Modern Arkitekt: Bernt Gustavzon Energi (Malmö): 34 kWh/kvm år Energi (Stockholm): 37 kWh/kvm år

26 HOUSES

Arkitektens tips

ENTRÉPLAN

Välj sadeltak för ett mer klassiskt utseende Huset kan placeras med både kort- och långsidan mot gatan Skapa ett rymligare vardagsrum genom att enkelt förlänga vinkeln På hemsidan finns A:008 som är en större variant av detta hus

HOUSES

27


1 -PLANSHUS

HOUSE A:005

Välj till SCANNA VIA APP

• FASAD MED LIGGANDE PANEL • RYGGÅSTAK KÖK/VARDAGSRUM • SPRÖJS • ÖVERFÖNSTER • RUNDA DEKORFÖNSTER • TAKFÖNSTER • BRASKAMIN • BADKAR • TERRASS

HOUSE A:005 Härlig vinkelvilla med bra planlösning utan korridorer. I vardagsrummet finns fönster åt tre håll och

dessutom möjlighet till takfönster som ger ett härligt ljus. Husets olika rum är fint placerade runt gården som blir en mysig och ombonad uteplats – som förstärker den vackra exteriören i New England-stil.

HOUSE A:005 Boa: 148 kvm Bya: 171 kvm Antal sovrum: 3 Stil: Klassisk Kollektion: New England Arkitekt: Bernt Gustavzon Energi (Malmö): 36 kWh/kvm år Energi (Stockholm): 41 kWh/kvm år

28 HOUSES

ENTRÉPLAN

Arkitektens tips Skapa ett utrymme över sovdelen genom att inreda vindsplanet och välja till en trappa Välj bort halvväggen för en helt öppen planlösning med kök och vardagsrum tillsammans

HOUSES

29


1 -PLANSHUS

HOUSE A:007

Välj till • FASAD MED LIGGANDE PANEL • SNEDTAK KÖK/VARDAGSRUM/HALL • ÖVERFÖNSTER • BRASKAMIN • BADKAR • TERRASS

SCANNA VIA APP

HOUSE A:007 Det här huset fungerar bra på en smal tomt. Köksön är placerad mitt i centrum, varifrån man har kontakt med både matplats, soffhörnan och in i barnens allrum. Exteriören är tuff och modern och genom att välja olika färg på husdelarna blir det extra spännande.

HOUSE A:007 Boa: 143 kvm Bya: 165 kvm Antal sovrum: 3 Stil: Modern Kollektion: Swedish Modern Arkitekt: Bernt Gustavzon Energi (Malmö): 32 kWh/kvm år Energi (Stockholm): 36 kWh/kvm år

30 HOUSES

Arkitektens tips Husmodellen passar bra på en smal tomt En skjutdörr in till sovdelen hindrar ljudet och ger en avskild tv-hörna

ENTRÉPLAN

HOUSES

31


1 -PLANSHUS

HOUSE A:010

Välj till

SCANNA VIA APP

• FASAD MED LIGGANDE PANEL • BRASKAMIN • BADKAR • TERRASS

HOUSE A:010 Se vilken fin form det här huset har med uteplats och trädgården i fokus! Luftigt och ljust med stora

glaspartier mot trädgården. Tre stora barnsovrum med wc/dusch i närheten och föräldrasovrum nära bad och trädgård.

HOUSE A:010 Boa: 151 kvm Bya: 173 kvm Antal sovrum: 4 Stil: Modern Kollektion: Swedish Modern Arkitekt: Bernt Gustavzon Energi (Malmö): 33 kWh/kvm år Energi (Stockholm): 37 kWh/kvm år

32 HOUSES

Arkitektens tips Komplettera den skyddade uteplatsen med en pergola eller markis mot den höga väggen Välj en bastu istället för klädkammaren och skapa ett hemmaspa

ENTRÉPLAN

HOUSES

33


1 -PLANSHUS

HOUSE A:012

Välj till SCANNA VIA APP

• FASAD MED PUTS OCH LIGGANDE PANEL • SNEDTAK KÖK/VARDAGSRUM • ÖVERFÖNSTER • UTERUM • BRASKAMIN • BASTU • BADKAR • TERRASS

HOUSE A:012 Vinkelhus med pulpettak som gör att du kan bygga ett fint uterum mot de höga väggarna i innervinkeln. Badrummet är generöst med möjlighet till bastu. Huset har en fönsterdörr som leder direkt ut till trädgården med badtunna eller pool. Köket har fin kontakt med både entrésidan och trädgården och får extra rymd om man väljer till snedtak.

HOUSE A:012 BOA: 150 kvm + 16 kvm BIA BYA: 189 kvm Antal sovrum: 3 Stil: Modern Kollektion: Swedish Modern Arkitekt: Bernt Gustavzon Energi (Malmö): 33 kWh/kvm år Energi (Stockholm): 37 kWh/kvm år

34 HOUSES

Arkitektens tips Förändra exteriörens stil med sadeltak och spröjsade fönster

ENTRÉPLAN

Minska badrummet och skapa ett allrum som tillsammans med en skjutdörr ger ett avskilt rum

Scanna QR-koden för bilder

HOUSES

35


1 -PLANSHUS

HOUSE A:014

Välj till SCANNA VIA APP

• FASAD MED PUTS • SPRÖJS • RYGGÅSTAK KÖK/VARDAGSRUM • ÖVERFÖNSTER • TAKFÖNSTER • DEKORFÖNSTER • BRASKAMIN • BADKAR • EXTRA KOMMOD • TERRASS

HOUSE A:014 Ett klassiskt vinkelhus med många möjligheter och en skyddad hörna på baksidan – perfekt på den öppna slätten. Offentlig och privat del är tydligt uppdelade där kök och vardagsrum imponerar med både rymd och ljusflöde.

HOUSE A:014 BOA: 172 kvm BYA: 197 kvm Antal sovrum: 3 Stil: Klassisk Kollektion: Country Homes Arkitekt: Bernt Gustavzon Energi (Malmö): 34 kWh/kvm år Energi (Stockholm): 38 kWh/kvm år

36 HOUSES

Arkitektens tips En murad braskamin blir en tydlig rumsavskiljare mellan matplats och vardagsrum Lika vackert exteriört med liggande panel och en flackare taklutning

ENTRÉPLAN

Scanna QR-koden för bilder

HOUSES

37


1 -PLANSHUS

HOUSE A:015

Välj till • FASAD MED LIGGANDE PANEL • RYGGÅSTAK KÖK/VARDAGSRUM • SPRÖJS • ÖVERFÖNSTER • BRASKAMIN • BADKAR • EXTRA DUSCHVÄGG • TERRASS

SCANNA VIA APP

HOUSE A:015 Vackert hus i New England-stil med funktionell och fin planlösning där rummen omsluter innergården.

Bra uppdelning med det stora köket i centrum, vardagsrummet på ena sidan och barnens allrum på den andra. Stor rymd tack vare ryggåstaken som kan väljas i hela huset.

HOUSE A:015 BOA: 161 kvm BYA: 190 kvm Antal sovrum: 3 Stil: Klassisk Kollektion: New England Arkitekt: Bernt Gustavzon Energi (Malmö): 33 kWh/kvm år Energi (Stockholm): 37 kWh/kvm år

38 HOUSES

Arkitektens tips Ändra fasaden till puts och plåttak kombinerat med stora fönster för en modern stil Gå in på trivselhus.se för att se planlösningen spegelvänd

ENTRÉPLAN

HOUSES

39


1 -PLANSHUS

SCANNA VIA APP

HOUSE A:016

HOUSE A:016 Se på den här planlösningen! Den är fri från korridorer och har ett stort vinkelrum som öppnar upp sig

mot hela trädgården. Köket har kontakt med både entré- och trädgårdssidan samt groventrén. Föräldrarna har nära till bad och uteplats, och barnen har ett eget allrum. Den yttre delen med putsad fasad omsluter den inre högre delen i liggande träpanel.

HOUSE A:016 BOA: 160 kvm BYA: 183 kvm Antal sovrum: 3 Stil: Modern Kollektion: Swedish Modern Arkitekt: Bernt Gustavzon Energi (Malmö): 34 kWh/kvm år Energi (Stockholm): 38 kWh/kvm år

40 HOUSES

Arkitektens tips Scanna koden via Trivselhus app och se plan och fasad i 3D Allrummet kan enkelt göras om till ett fjärde sovrum

ENTRÉPLAN

Välj till • FASAD MED PUTS OCH LIGGANDE PANEL • PLÅTTAK • PARALLELLTAK I VARDAGSRUM • BRASKAMIN • BADKAR • TERRASS

HOUSES

41


1 -PLANSHUS

HOUSE A:017

Välj till • FASAD MED PUTS OCH LIGGANDE PANEL • BRASKAMIN • BADKAR • TERRASS

SCANNA VIA APP

HOUSE A:017 Bra villa för barnfamiljen! Stort öppet kök-vardagsrum med köksö. Via stora glaspartier och skjutdörr har

matplatsen och soffhörnan härlig kontakt med trädgården. Lite mer avskilt ligger barnens allrum, med plats för lek och TV-tittande.

HOUSE A:017 Boa: 152 kvm Bya: 173 kvm Antal sovrum: 3 Stil: Modern Kollektion: Scandinavian Blonde Arkitekt: Bernt Gustavzon Energi (Malmö): 32 kWh/kvm år Energi (Stockholm): 36 kWh/kvm år

42 HOUSES

Arkitektens tips Välj till en fönsterdörr i allrummet och skapa en väg ut till trädgården Välj till en skjutdörr och få en ostörd plats för TV-tittande i allrummet

ENTRÉPLAN

Förläng huset och koppla på ett garage med smidig ingång direkt till klädvården

HOUSES

43


1 -PLANSHUS

HOUSE A:018 SCANNA VIA APP

Välj till • FASAD MED LIGGANDE PANEL • RYGGÅSTAK I KÖK OCH VARDAGSRUM • PLÅTTAK • ÖVERFÖNSTER • TAKFÖNSTER • BRASKAMIN • BADKAR • TERRASS

HOUSE A:018 Köket är i centrum, och i underbar kontakt med trädgård, klädvård-groventré och vardagsrum. Ryggåstak

både i kök och vardagsrum ger stor rymdkänsla. Garaget är inbyggt redan från början. Exteriören blir symetrisk och vacker tack vare H-formen. Det finns dessutom stora möjligheter att skapa både en fin entrégård och en härlig, ombonad uteplats.

HOUSE A:018 BOA: 158 kvm + 26 kvm BIA BYA: 210 kvm Antal sovrum: 3 Stil: Modern Kollektion: Scandinavian Blonde Arkitekt: Bernt Gustavzon Energi (Malmö): 35 kWh/kvm år Energi (Stockholm): 39 kWh/kvm år

44 HOUSES

Arkitektens tips Förläng vardagsrumsvinkeln och placera matplatsen där. Då finns det plats för en rejäl köksö i köket i stället Scanna via app för att se huset i 3D eller upplev huset på trivselhus.se

ENTRÉPLAN

HOUSES

45


1 -PLANSHUS

HOUSE A:019 SCANNA VIA APP

HOUSE A:019 Denna 1-plansvilla för tankarna till klassisk och tidlös skandinavisk design. Huskroppens U-form ger en innergård, kringbyggd från tre håll som skapar en fin uteplats med både sol, skugga och lä för vinden. Det stora generösa köket är placerat i husets mittskepp och här finns både arbetsyta på en stor köksö och matbord för vardag och fest.

HOUSE A:019 BOA: 186 kvm BYA: 216 kvm Antal sovrum: 4 Stil: Modern Kollektion: Scandinavian Blonde Arkitekt: Bernt Gustavzon Energi (Malmö): 33 kWh/kvm år Energi (Stockholm): 37 kWh/kvm år

Arkitektens tips

Välj till

Välj att byta fönster mot ett vikparti i köket och öppna upp maximalt till uteplatsen - perfekt vid grillfester För mer vindsförvaring – välj en ramverkstakstol som ger plats

ENTRÉPLAN

• FASAD MED LIGGANDE PANEL • RYGGÅSTAK KÖK OCH VARDAGSRUM • ÖVERFÖNSTER • RUNT DEKORFÖNSTER • BRASKAMIN • BADKAR • TERRASS

Scanna QR-koden för bilder

46 HOUSES

HOUSES

47


1 -PLANSHUS

HOUSE A:031

Välj till • FASAD MED LIGGANDE PANEL • RYGGÅSTAK KÖK/VARDAGSRUM • SPRÖJS • BRASKAMIN • BADKAR • TERRASS

SCANNA VIA APP

BY

A:031 Stor lyxig strandvilla med många vinklar för fina uteplatser i både sol och skugga! Charmigt med det utsvängda taket, spröjsade fönstren och den breda liggande panelen. Ryggåstaket kan börja redan i entrén och ger extra rymd. Bra sovdel med fyra sovrum och två badrum.

HOUSE A:031 BOA: 185 kvm BYA: 223 kvm Antal sovrum: 4 Stil: Klassisk Kollektion: Seaside Arkitekt: Bernt Gustavzon Energi (Malmö): 32 kWh/kvm år Energi (Stockholm): 35 kWh/kvm

48 HOUSES

Arkitektens tips

ENTRÉPLAN

För ett badrum med utgång direkt till stranden eller pool – låt då föräldrasovrummet och badrummet byta plats Upplev husets alla spännande vinklar i 3D via vår app eller på trivselhus.se

Scanna QR-koden för att uppleva alla hus i kollektionen Seaside

HOUSES

49


1 -PLANSHUS

HOUSE A:032

Välj till SCANNA VIA APP

• FASAD MED LIGGANDE PANEL • PARALLELLTAK I KÖK/ VARDAGSRUM • PLÅTTAK • ÖVERFÖNSTER • BRASKAMIN • BADKAR • BASTU • TERRASS

HOUSE A:032 Ett hus med stilren, rak och enkel design. Planlösningen fungerar utmärkt för en barnfamilj, med stort

och öppet vardagsrum-kök vid terrassen under tak och en lite lugnare sovdel med allrum för barnen. Lägg märke till badrummet, med plats för fristående badkar, bastu och skjutdörr direkt ut till badtunnan eller poolen.

HOUSE A:032 BOA: 159 kvm BYA: 191 kvm Antal sovrum: 3 Stil: Modern Kollektion: Swedish Modern Arkitekt: Bernt Gustavzon Energi (Malmö): 33 kWh/kvm år Energi (Stockholm): 37 kWh/kvm år

50 HOUSES

Arkitektens tips Bygg till ett skärmtak utanför sovrummet för att skapa en mer skyddad uteplats Måla den indragna nischen i en avvikande färg

ENTRÉPLAN

Scanna QR-koden för bilder

HOUSES

51


1 -PLANSHUS

HOUSE A:033

Välj till SCANNA VIA APP

• FASAD MED PUTS • PARALLELLTAK I VARDAGSRUM • BRASKAMIN • BADKAR • BASTU • EXTRA KOMMOD • TERRASS

HOUSE A:033 Tuff villa i Swedish Modern-stil, perfekt för tonårsfamiljen med barnsovrum och allrum lite avskilda och nära entrén. Föräldrasovrum med eget bad och kanske bastu? Rymlig klädkammare i direkt anslutning. Glasskjutpartier både i vardagsrum och matrum som öppnar upp fint och suddar ut gränsen mellan inne och ute.

HOUSE A:033 BOA: 170 kvm BYA: 191 kvm Antal sovrum: 3 Stil: Modern Kollektion: Swedish Modern Arkitekt: Anette Schill K Energi (Malmö): 31 kWh/kvm år Energi (Stockholm): 35 kWh/kvm år

52 HOUSES

Arkitektens tips Skapa kontraser på fasaden genom att välja en del av huskroppen med liggande panel Mycket kläder? Gör om bastun till ytterligare en klädkammare

ENTRÉPLAN

HOUSES

53


1 -PLANSHUS SCANNA VIA APP

HOUSE A:034

HOUSE A:034 Redan i entrén känner man rymden och ljuset tack vare möjlighet till högt snedtak och stora fönsterpartier i kök och vardagsrum. Bra föräldrasovrum med såväl badrum som klädkammare i direkt anslutning. Barnen har sin egen del med tre sovrum och wc/dusch samlade runt allrummet. Garaget är sammanbyggt med huset, men välj ett fristående om det passar bättre för er tomt.

HOUSE A:034 BOA: 170 kvm Biarea: 33 kvm BYA: 231 kvm Antal sovrum: 4 Stil: Modern Kollektion: Swedish Modern Arkitekt: Therese Dahlgren Energi (Malmö): 33 kWh/kvm år

Arkitektens tips

Välj till

Ett perfekt hus för en smal och djup tomt Scanna koden via Trivselhus app och se plan och fasad i 3D

• FASAD MED PUTS OCH LIGGANDE PANEL • PLÅTTAK • PARALLELLTAK I KÖK/ VARDAGSRUM • ÖVERFÖNSTER • BRASKAMIN • BADKAR • TERRASS

Mycket kläder? Byt plats på bad och klädkammare i anslutning till föräldrasovrummet

ENTRÉPLAN

54 HOUSES

HOUSES

55


1 -PLANSHUS

HOUSE A:035

STRANDVILLA FÖR SKÖNA DAGAR

Ett stenkast från stranden, bland sandbankar och spenslig tallskog, ligger denna moderna strandvilla. Glaspartiet i vardagsrummet gör solterrassen lika inbjudande inifrån huset som den lyser välkomnande hem efter sommarens kvällsdopp. Familjens förlängda vardagsrum under den klara himmeln

56 HOUSES


1 -PLANSHUS

Utmaningen med detta hus var att få ihop alla delar till en helhet. Den strama men lekfulla designen går som en röd tråd genom hela huset. Från helheten med de förskjutna kuberna till den eleganta men effektiva planlösningen, ner till detaljer och materialmöten. Linjeringen av väggar och hörn och inbyggda garderober skapar tydliga och harmoniska rum. Fönstren är oftast koncentrerade till en vägg i varje rum, vilket skapar en tydlig riktning och gör rummen behagliga att vistas i. Tydligast i det centrala sällskapsrummet. Mittenvolymen – som med sin krispigt vita puts kontrasterar mot sina lägre tegelsyskon – har det största fönsterpartiet. Med en bredd på sex meter och fönster hela vägen från golv till tak bjuder det in trädgården rakt in i köket. PLATS FÖR ALLA Samspelet mellan det spatiösa vardagsrummet och terrassen utanför skapar familjens naturliga mötesplats. Det är här man umgås, äter frukost och bjuder in till middag. Platsen är tillräckligt stor både

58 HOUSES

utomhus och inomhus för att duka upp till fest. Och lätt att anpassa efter det kustnära klimatet och det svenska sommarvädrets nycker. Huset är ritat för en familj med två större barn, så det måste finnas plats för kompisar. När de lägger beslag på tv:n i allrummet är det skönt med dubbelskjutdörrar, men för det mesta står de öppna för att inte bryta den fina siktlinjen mot trädgården från köket. Barnen huserar i ena änden, föräldrarnas sovrum ligger i motsatt ända. Dörrarna går ut direkt i mittskeppet, men en fristående köks-, och förvaringsmodul skärmar av sovrummet från vardagsrummet och skapar samtidigt entrérummet. Föräldrasovrummet med klädkammaren som förbinder stora sovrummet med klädvården är en smart lösning för att minska logistiken med tvätt. Slutresultatet är en planlösning som både är effektiv och vacker med härliga rum att bara vara i. Med nya lösningar på gamla funktioner blir livet i vardagen lite enklare. För vem vill lägga tid på att tvätta när solen skiner och en svalkande havsbris drar in på terrassen?

»

Platsen är tillräckligt stor både utomhus och inomhus för att duka upp till fest HOUSES

59


1 -PLANSHUS

Välj till

SCANNA VIA APP

• FASAD MED PUTS OCH TEGEL • 2,70 M RUMSHÖJD I VARDAGSRUM/KÖK • ÖVERFÖNSTER • BRASKAMIN • BADKAR • TERRASS

Scanna QR-koden för att se fler bilder

ENTRÉPLAN

Planlösningen avviker från huset på bilderna

HOUSE A:035 BOA: 165 kvm BYA: 194 kvm Antal sovrum: 4 Stil: Modern Kollektion: Swedish Modern Arkitekt: Henrik Qvarnström Energi (Malmö): 32 kWh/kvm år Energi (Stockholm): 37 kWh/kvm år

60 HOUSES

Arkitektens tips Trädgård på framsidan? Flytta entrén till motsatt sida Arbets-/gästrum kan delas av till extra klädkammare samt bastu för en större bad-avdelning Öppna upp mot trädgården med ett skjutdörrsparti istället Förläng taket från klädvården och få en kopplad carport

HOUSES

61


1 -PLANSHUS

HOUSE A:036

HOUSE A:03 Vackert hus i New England-stil som passar tomter som har solen på entrésidan. Kök och vardagsrum har

öppen planlösning som ger ett generöst utrymme för umgänge och genom att utnyttja möjligheten med ryggåstak blir rymden oslagbar. Barnen har egen avdelning med allrum och wc/dusch.

HOUSE A:036 Boa: 167 kvm BYA: 192 kvm Antal sovrum: 3 Stil: Klassisk Kollektion: New England Arkitekt: Jessica Elmersson Energi (Malmö): 32 kWh/kvm år Energi (Stockholm): 37 kWh/kvm år

62 HOUSES

Arkitektens tips

Välj till • FASAD MED LIGGANDE PANEL • RYGGÅSTAK KÖK/VARDAGSRUM • SPRÖJS • ÖVERFÖNSTER • BRASKAMIN • BADKAR • TERRASS

ENTRÉPLAN

Placera en skjutdörr till barnavdelning för mer avskildhet Önskas högt i tak kan man välja ryggåstak i kök/vardagsrum SCANNA VIA APP

HOUSES

63


1 -PLANSHUS

HOUSE A:037

Välj till • FASAD MED LIGGANDE PANEL • RYGGÅSTAK I KÖK/ VARDAGSRUM • BRASKAMIN • BADKAR • TERRASS

HOUSE A:037 Välplanerat vinkelhus med skyddad entré under tak. Barnen har sin egen del av huset, med sovrummen samlade kring allrum och eget badrum. Skjutdörren ger möjlighet till avskildhet. Köket med bardisk har fin kontakt med matplats och soffgrupp. Vinkeln på baksidan skapar en skön solhörna och en uteplats avskärmad från insyn.

HOUSE A:037 BOA: 148 kvm BYA: 171 kvm Antal sovrum: 4 Stil: Modern Kollektion: Scandinavian Blonde Arkitekt: Anette Schill K Energi (Malmö): 32 kWh/kvm år Energi (Stockholm): 36 kWh/kvm år

64 HOUSES

ENTRÉPLAN

Arkitektens tips Sovrum i anslutning till allrum kan lätt öppnas upp för att skapa ett stort allrum eller hobbyrum Wc/dusch kan byta plats med klädkammaren så att den nås från hallen Få till en mer klassisk exteriör genom att välja till spröjsade fönster och stående panel

SCANNA VIA APP

HOUSES

65


1 -PLANSHUS

HOUSE A:038

Visningshus i Höllviken

Välj till • FASAD MED LIGGANDE PANEL • 2,70 M RUMSHÖJD I VARDAGSRUM/KÖK • ÖVERFÖNSTER • BRASKAMIN • BADKAR • TERRASS

SCANNA VIA APP

HOUSE A:038 Ett hus med ”allt i ett”. Den kopplade carporten och förrådet gör att man inte behöver fler byggnader

på tomten. Kök och vardagsrum ligger i fokus och genom att utnyttja möjligheten med 2,70 m i rumshöjd möjliggörs fönster från golv till tak för maximal utsikt. Huset passar både smala och breda tomter.

HOUSE A:038 BOA totalt: 152 kvm BIA: 7 kvm BYA: 200 kvm Antal sovrum: 3 Stil: Modern Kollektion: Swedish Modern Arkitekt: Jessica Nilsson Energi (Malmö): 33 kWh/kvm år Energi (Stockholm): 37 kWh/kvm år

66 HOUSES

Arkitektens tips Möjlighet till ytterligare sovrum genom att bygga en vägg i allrummet Vid rumshöjd 2,70 m i kök/vardagsrum kan du välja till överfönster som ger glas från golv till tak Kakla en hylla som förvaring i den djupa duschnischen

ENTRÉPLAN

HOUSES

67


1 -PLANSHUS

HOUSE A:039

Välj till • FASAD MED LIGGANDE PANEL • RYGGÅSTAK I KÖK/MATPLATS • ÖVERFÖNSTER • TAKFÖNSTER • BRASKAMIN • TERRASS

HOUSE A:039 Enkelt, rakt hus med det lilla extra. Sällskapsytorna ligger öppet men ändå avskilt runt den indragna

uteplatsen. Från entrén och i köket slås man av rymden, de höga fönstren och får fin kontakt med trädgården. Föräldrasovrum med egen wc/dusch och klk samt avskilda barnrum i anslutning till allrummet.

HOUSE A:039 BOA: 142 kvm BYA: 164 kvm Antal sovrum: 3 Stil: Modern Kollektion: Scandinavian Blonde Arkitekt: Henrik Qvarnström Energi (Malmö): 34 kWh/kvm år Energi (Stockholm): 39 kWh/kvm år

68 HOUSES

ENTRÉPLAN

Arkitektens tips Välj till ryggåstak i vardagsrummet för mer rymd Fungerar även med låglutande eller asymmetriskt tak

SCANNA VIA APP

Förvaring på rätt ställe? Låt klädkammare och skjutdörrsgarderob byta plats. Tre extra garderober kan dessutom väljas till i föräldrasovrummet

HOUSES

69


Laila blandar sina personliga favoriter Lite skandinavisk funkis och lite amerikansk villa, lite kitsch och lite gammaldags charm. När Laila Bagge byggde sitt Trivselhus valde hon det bästa från de olika stilar som hon älskar. – Jag tycker att man ska lita på sin egen känsla och inte vara rädd för att blanda, säger hon.

70 HOUSES

HOUSES

71


72 HOUSES

Området där huset är byggt är ett gammalt villaområde på Lidingö. Här finns uppvuxna trädgårdar och traditionella trähus, och så ett antal nya villor som varsamt byggts in i den befintliga miljön. Den sympatiska blandningen av nytt och gammalt, blanka och råa ytor, återkommer inne i huset. Här samsas till exempel moderna glaspartier mot trädgården och grafisk, svartvit färgsättning med grova takbjälkar i taket och traditionella, höga golvlister. Och på övervåningen ståtar ett par vackra pardörrar som härstammar från en Östermalmsfastighet byggd på 1800-talet. – Dörrarna har faktiskt en egen historia. Jag fick tag på dem innan husritningen var klar och visste att jag ville ha dem någonstans, så man kan säga att huset är ritat runt om de där dörrarna, säger Laila Bagge.

krav, det är livskvalitet för mig, säger hon. Tomten hittade hon av en slump, och bestämde sig för samma dag. Det är sådan Laila Bagge är, berättar hon. Snabb. Och bestämd. Inte minst när det gäller vad hon gillar och inte gillar för inredning. Hon visste också att hon ville rita själv, men inte ta ansvaret för byggnationen genom så kallad delad entreprenad. Det har hon erfarenhet av sedan tidigare. Och något hon aldrig kommer att göra det igen. – Nej, usch, det är otroligt mycket arbete och ansvar, förmodligen det jobbigaste jag gjort i hela mitt liv. Tänk att ha koll på alla hantverkare och i vilken ordning de ska komma och så plötsligt står någon där och ska kakla badrummet men då är inte golvvärmen inlagd och den personen har åkt på semester…

NYBYGGT ÄR LIVSKVALITET

TRYGGHET OCH FRIHET

Laila Bagge använder gärna vintage-detaljer för att skapa trivsel hemma. Men det var ingen tvekan om att det var ett nybyggt hus som stod högst upp på önskelistan när det var dags att byta boende. – Den stora fördelen med att bygga nytt är att man får det precis som man vill. Och att man slipper hålla på att renovera och bygga om. Jag jobbar mycket och har barn, så när jag är ledig prioriterar jag att vara ledig med familjen. Jag vill att mitt hus ska vara som en oas utan massa

När Laila Bagge letade husföretag var det två saker som stod högst på listan: trygghet och frihet. Hon ville ha ett etablerat företag med gott rykte som totalentreprenör. Som gärna ställer upp och gör speciallösningar och tycker det är spännande att ta sig an olika utmaningar. – Jag pratade med några olika företag och med Trivselhus klickade det direkt. Jag kände att de förstod vad jag ville och att vi kunde ha ett bra samarbete. Inställningen har hela tiden varit ”klart det går” och det gillar jag.

»

Den stora fördelen med att bygga nytt är att man får det precis som man vill HOUSES

73


Lailas byggtips! • Välj ett husföretag som ni känner att ni kan arbeta tillsammans med. En bra dialog är superviktigt. • Välj totalentreprenad. Det tjänar ni på. • Använd äldre detaljer i det nya huset för att få en mer hemtrevlig känsla. • Tänk igenom allt flera gånger innan ritningen spikas. Om ni gör saker i rätt tid så kan ni få det som ni vill. Allt går – bara det görs i rätt tid och rätt ordning. • Titta på massor av hus. Hämta idéer från olika håll. Våga blanda och ta det bästa från olika håll. • Välj det som du gillar! Inte vad som är trendigt eller tradition.

74 HOUSES

HOUSES

75


Kolla in Lailas lyxiga badrum

Hela processen har varit ett givande och tagande. Laila Bagge kom med önskemål och så småningom en ritning, som sedan Trivselhus arkitekter förädlade och förbättrade. Mycket planering och många beslut blev det på vägen. Några saker var särskilt viktiga. Rejält med sociala ytor. Högt i tak. Och stora rum. – Jag gillar stora ytor och att ha gott om plats, därför valde jag till exempel att göra sovrummen riktigt rymliga. Tröttnar man på det kan man alltid dela av rummen, det är ju enklare att sätta upp en vägg än att riva den, säger Laila Bagge.

CABBAR AV HUSET Sovrummen finns på andra våning, och i nära anslutning till dem hittar man tvättstugan. – Jag är väldigt nöjd med att jag placerade den här, istället för på nedre botten som kanske är vanligare. Det har sparat mycket tid och många turer upp och ner i trappan, säger Laila Bagge. Här finns också det vackra och rymliga badrummet (läs mer om det i separat artikel). Bottenplanet är vigt åt sociala akti-

viteter. Det är här familjen och vännerna hänger. Lagar mat, ser på tv, pratar, umgås och lever en stor del av tiden hemma. På sommarhalvåret öppnar man de stora skjutdörrarna ut mot trädäcket och trädgården utanför. – Då är känslan att vi är ute fast vi är inne. Vi brukar säga att vi cabbar av huset, säger Laila Bagge. I den öppna planlösningen möts kök och vardagsrum, samtidigt som den öppna spisen i mitten skapar rumskänsla. Precis som spisen drar den specialdesignade trappan åt det industriella och råa. Det är en lokal hantverkare som byggt den, men idén att använda I-balkar kommer från Laila Bagge. – Balkarna lades ut i snön för att de skulle få ett rostigt och rått uttryck, och sedan har de bara oljats in, berättar hon. Mot gatan, och med egen ingång och pentry, finns ett gästrum som blev studio som blev lekrum och som i en framtid kanske kan bli ett tonårsboende. – Så att det går att växa i huset.

ENTRÉPLAN 76 HOUSES

ÖVERPLAN HOUSES

77


”LYXIG HOTELLKÄNSLA HEMMA”

Lailas badrumstips! • Våga satsa på ett riktigt stort badrum där hela familjen kan umgås.

BADRUMMET i Laila Bagges hus är något alldeles extra. Lyxigt spa och ombonat vardagsrum på samma gång. – Jag älskar att bada och basta, säger Laila Bagge. Det här utrymmet var oerhört viktigt när jag planerade huset, berättar Laila Bagge när hon öppnar dörren in till badrummet. Och det är inte svårt att tro henne. Här finns allt som behövs för att sätta guldkant på vardagen. – Det är lite lyxig och kitschig hotellkänsla, men hemtrevligt. Och rymligt. 29 kvadratmeter. Det är större än min f��rsta lägenhet, säger hon. Rummet är klätt i elegant svart kakel, med en vägg i samma ljusa mosaik som återfinns i köket. Här finns två handfat och två duschar. För att alla familjen ska få plats och slippa stå och vänta på varandra. Till höger finns bastun, till vänster jacuzzin och rakt fram stora, härliga glasdörrar ut till en veranda. – På sommarhalvåret kan vi faktiskt ligga i badet och sola, säger Laila Bagge. Och kanske det bästa av allt. Vid jacuzzin finns också en vacker kakelugn byggd på 1800-talet, medtagen från ett hus som Laila Bagge bott i tidigare. Tillsammans med ett klädskåp skapar den en ombonad och varm vardagsrumskänsla i badrummet. – Hela familjen älskar att vara här, det blir lite som att ha semester en kort stund fast vi är hemma!

• Dubbla tvättställ och duschar gör att ni slipper köa. • Inred badrummet som ett ”vanligt” rum med ombonad möbelkänsla. • Bort med barriären mellan ute och inne. • Använd badrummet som en oas i vardagen – tänk lyxig hotellkänsla, men hemma!

78 HOUSES

Scanna QR-koden för fler bilder

HOUSES

79


Experten tipsar!

HÅLL DEN RÖDA TRÅDEN FAKTA NCS

Berit Bergström är Senior Advisor på

NCS – Natural Colour System®© -

internationella färgforsknings-

NCS Colour AB och ordförande i den

är en global färgstandard för kom-

organisationen AIC. Hon har under-

munikation. Företaget bakom, NCS

visat i färglära, färgdesign och fär-

Colour AB, erbjuder tjänster, produkter

ganvändning för professionella under

och utbildning för färgkommunika-

drygt 20 år. Hon har även utvecklat

tion. NCS är baserat på avancerad

kurser i färgdesign för färgspecialis-

forskning och kärnan i systemet är att

ter och utfört färgstudier och färg-

det strukturerar ytfärger i ett enhetligt

forskningsprojekt på universitetsnivå

system.

internationellt.

NÄR NI VÄLJER FÄRG

När det är dags att välja kulörer till ett nytt hus finns alla möjligheter. Det är förstås en underbar chans att skapa ett personligt hem, men det kan också vara förvirrande med alla val. Vi ringde till färgexperten Berit Bergström på NCS Colour för att få lite tips. Färgsättning handlar å ena sidan om vissa grundläggande regler och principer, å andra sidan om subjektiva upplevelser och sammanhang. Den som förväntar sig en färdig mall som passar alla och överallt får tänka om. – Det största misstaget man kan göra är nog att inte utgå från sig själv. Sin egen stil, sitt eget hus och sina egna möbler, säger Berit Bergström.

HELHET OCH KONTRAST Men naturligtvis har hon också massor av råd. Det kanske viktigaste, utöver att lita på sin egen smak, är att försöka hålla en röd tråd i färgsättningen. Kulörerna man väljer ska, kort sagt, hänga ihop och skapa en helhet. Vilket inte betyder att man måste välja en och samma kulör överallt. Kontraster är tvärtom viktigt. – Ett tips för att skapa både helhet och kontrast är att arbeta med genomgående nyanser. Man kan till exempel välja en lite nedsmutsad eller svärtad blå, röd och gul färg. Då hänger nyanserna ihop, även om det inte är samma kulör, förklarar Berit Bergström. En stor hjälp i sammanhanget är det internationella NCS-systemet som bygger på hur människor uppfattar färg och gör det lätt att göra enklare färgskalor, om man till exempel vill ha hjälp att kombinera olika kulörer.

80 HOUSES

– En NCS-beteckning beskriver hur en färg ser ut, inte hur den är tillverkad eller vilka pigment som ingår. På samma sätt som språk har grammatik och musik notsystem ger NCS ett namn åt varje färg, säger Berit Bergström.

– Många förespråkar vitt med lite gult i för att den ska kännas varm, men den kan lätt upplevas som grönaktig. Jag föredrar lite mer svart i det vita för en mer distinkt upplevelse, säger Berit Bergström.

VITT ÄR INTE BARA VITT

Exteriört är det minst lika viktigt att välja rätt kulör och här betonar Berit Bergström att man måste välja en lite svärtad, nedsmutsad kulör. – En ren kulör blir helt självlysande när den kommer upp på fasaden och det ser faktiskt inte speciellt roligt ut, säger hon. Hur påverkar då färgerna oss? Berit Bergström säger att det finns forskning som till exempel visar att hjärnan blir mer aktiv i rum med röda väggar, men vad det egentligen betyder i praktiken är inte lika enkelt att säga. En klassisk fråga är vad man ska ha för kulör på väggarna i sovrummet. Måste man välja en ”lugn” färg som till exempel grönt? – Jag tror inte vi påverkas av färger på det sättet. När man ska sova är det ändå ofta mörkt, och dessutom blundar man ju. Det viktigaste i alla rum är att välja färger som man tycker om, och vill man ha rött i sovrummet tycker jag att man ska ha det. Man blir mer harmonisk omgiven av färger som man trivs med.

Sedan en tid talas det om att de lite starkare kulörerna är på väg tillbaka. Berit Bergström tycker absolut att man ska våga välja färg, men förstår samtidigt om många till slut fastnar för vitt. Det är svårt att få en uppfattning om hur kulören upplevs när den kommer på väggen och i ett helt nytt hus är det ännu svårare då man kanske inte har bestämt färgen på soffan eller mattan. – Då kan vitt vara ett enkelt, tryggt och långsiktigt val som inte alls behöver vara tråkigt. Istället kan man välja att använda accessoarer med kulörer, eller kanske måla mindre ytor i någon stark kulör för att skapa ett mer personligt hem, säger hon. Det kan till exempel vara roligt att göra något annorlunda i hallen. – Jag tycker att det är intressant om det händer något överraskande i entrén, inte minst därför att den är det första man möter i huset. Nu är förstås vitt inte bara vitt. Det finns i själva verket massor av olika vita kulörer. En helt vit kulör kan kännas lite steril, så ofta är det bättre med en vit som är bruten.

SVÄRTAD FASADFÄRG

HOUSES

81


MAGISKA HUS I 3D Via vår app för iPhone och iPad projiceras alla husmodeller tredimensionellt med visning av både fasad och planlösning! Instruktioner finner du på sid 22-23.

B

1 1/ 2-PLANSHUS Välkommen att inspireras av 15 husmodeller i ett och ett halvt plan sid 84-113

82 HOUSES

HOUSES

83


1 1/2-PLANSHUS

SCANNA VIA APP

HOUSE B:002

VINDSPLAN

SCANNA VIA APP

HOUSE B:002 Tuff, modern länga med indragen uteplats! Bra öppen planlösning med stora fönster och härlig kontakt med trädgården. Fyra rejäla sovrum samt ett allrum. Exteriören är strikt i puts och plåttak, men blir också tuff i svart eller vit liggande träpanel.

HOUSE B:002 Inv.area totalt: 182 kvm varav öppning i bjälklag är 6 kvm Inv.area entréplan: 93 kvm Inv.area vindsplan: 89 kvm varav öppning i bjälklag är 6 kvm BOA totalt: 168 kvm BYA: 121 kvm Antal sovrum: 4 Stil: Modern Kollektion: Scandinavian Blonde Arkitekt: Bernt Gustavzon Energi (Malmö): 33 kWh/kvm år Energi (Stockholm): 37 kWh/kvm år

84 HOUSES

Arkitektens tips Välj en takkupa i allrummet istället för takfönster Bygg en platsbygd soffa vid entrén som ger bra förvaring

ENTRÉPLAN

Välj till • FASAD MED PUTS • PLÅTTAK • BRASKAMIN • BADKAR • TERRASS

HOUSES

85


1 1/2-PLANSHUS

HOUSE B:003

SCANNA VIA APP

VINDSPLAN

Välj till • FASAD MED PUTS • SPRÖJS • BRASKAMIN • BADKAR • TERRASS

SCANNA VIA APP

HOUSE B:003 1½-planshus i en klassisk och vacker Country Homes-stil. Ett hus som är lika vackert att placera med

långsidan mot gatan som ena gaveln. Generös möblerbar hall med plats för god förvaring. Öppet kök med vinklad köksö som bildar en fin rumskänsla trots att köket ligger i en öppen sfär tillsammans med matplats och vardagsrum.

HOUSE B:003 Inv.area totalt: 175 kvm varav öppning i bjälklag är 4 kvm Inv.area entréplan: 95 kvm Inv.area vindsplan: 80 kvm varav öppning i bjälklag är 4 kvm BOA totalt: 166 kvm BYA: 110 kvm Antal sovrum: 4 Stil: Klassisk Kollektion: County Homes Arkitekt: Anna Lantz Niklasson Energi (Malmö): 32 kWh/kvm år Energi (Stockholm): 36 kWh/kvm år

86 HOUSES

Arkitektens tips Upplev husets plan och fasad i 3D via vår app eller på trivselhus.se Välj till en balkong i anslutning till föräldrasovrummet Bygg en takkupa i allrummet istället för takfönster

ENTRÉPLAN

HOUSES

87


1 1/2-PLANSHUS

HOUSE B:004

CHARMIGT

LANTLIV

I skånska Ålstorp står ett vackert hus med klassisk elegans, fyllt av ljus och ombonat inrett. Den charmiga villan ligger inbäddad på en lummig skogstomt.

88 HOUSES

HOUSES

89


1 1/2-PLANSHUS

DET VITA TRÄHUSET i Ålstorp har en klassisk husform klädd med ett extraordinärt yttre. Liggande träpanel, symmetrisk fönsterplacering, fina takkupor och en centrerad entré gör huset speciellt. Ytterpanel, knutbrädor, vindskivor och fönsterfoder är målade i samma vita kulör (NCS S 0500-N) för att skapa ett harmoniskt intryck. Ytterdörrar, takpannor och plåtdetaljer kontrasterar fint i en grå nyans. – Detta är ett hus som är lätt att placera på de flesta villatomter, såväl vid kusten som på skogstomter, berättar Trivselhus arkitekt. Entréplan består av öppna ljusa ytor med stora fönsterpartier som hjälper ljuset att flöda fritt till husets olika delar. Ett steg in genom ytterdörren bjuds du på härlig rymd eftersom bjälklaget mellan entré- och övre plan har valts bort för. Takfönstren i hallen förstärker den luftiga atmosfären. Trappan är placerad som en knutpunkt mitt i huset och omsluter bjälklaget till ovanvåningen på ett spännande sätt. HUSETS FINA KONTAKT mellan vardagsrum, matplats och kök inbjuder till en social tillvaro. Köket har rejält tilltagna arbetsytor, där köksön är navet som allt kretsar runt. Skafferiet, som är sammankopplat med köksön är klädd med liggande vit träpanel och skapar med fin ljussättning en häftig skulptural effekt. Den döljer också kastruller och andra matredskap från middagsgästernas blickfång. Mittemot köksön finns en platsbyggd soffa med förvaring. Här kan barnen sitta och mysa i väntan på frukost,

90 HOUSES

eller gäster luta sig tillbaka medan värdparet fixar middagen och bjuder till bords. VIA MATPLATSEN tar du dig ut på en härlig altan, där ett stort antal av sommarens middagar intas! När kvällen börjar skymma är det dags att flytta in och njuta av den öppna spisen i vardagsrummet. Här lyser tv:n med sin frånvaro - ett medvetet val. Tv-tittandet ägnar man sig istället åt en trappa upp i husets allrum, som har härligt ljusinsläpp från takfönstren i hallen och en fransk balkong. I anslutning till allrummet finns master-bedroom med egen klädkammare, två barnsovrum och ett härligt bad. Ytterligare ett sovrum, eller kontor om du så vill, finns på entréplan och skiljs åt från vardagsrummet med skjut-dörrar i glas. HUSET HAR GENOMGÅENDE vita väggar. Som en röd tråd i inredningen har några av väggarna försetts med liggande träpanel, som skapar en tuff karaktär samtidigt som det flörtar med New England-stilen. Golven är vitpigmenterad tvåstavig ek och bidrar till det lugna helhetsintrycket. Helt enkelt ett harmoniskt hus att sätta bo i!

Scanna QR-koden för att se fler bilder

HOUSES

91


1 1/2-PLANSHUS

»

92 HOUSES

Ett vackert hus som lätt finner sin plats såväl vid kusten som på en lummig skogstomt

HOUSES

93


1 1/2-PLANSHUS

SCANNA VIA APP

VINDSPLAN

Välj till • FASAD MED LIGGANDE PANEL • TAKFÖNSTER I ENTRÉN • SPRÖJS • BRASKAMIN • BADKAR • TERRASS

Arkitektens tips

SCANNA VIA APP

Gör om biblioteket till sovrum med ingång från entrén Välj bort köksförvaringen (kfv) i köket för en öppnare planlösning

HOUSE B:004

ENTRÉPLAN

94 HOUSES

Inv.area totalt: 180 kvm varav öppning i bjälklag är 12 kvm Inv.area entréplan: 96 kvm Inv.area vindsplan: 84 kvm varav öppning i bjälklag är 12 kvm BOA totalt: 169 kvm BYA: 112 kvm Antal sovrum: 4 Stil: Klassisk Kollektion: New England Arkitekt: Anna Lantz Niklasson Energi (Malmö): 32 kWh/kvm år Energi (Sthlm): 36 kWh/kvm år

HOUSES

95


SCANNA VIA APP

1 1/2-PLANSHUS

HOUSE B:009

VINDSPLAN

SCANNA VIA APP

Välj till • FASAD MED LIGGANDE PANEL • PLÅTTAK • BRASKAMIN • BADKAR • BASTU • TERRASS

HOUSE B:009 Den indragna uteplatsen ger skydd för trädgårdsmöblerna och skapar liv i fasaden på detta moderna hus. Kök-vardagsrum i skön kontakt med trädgården genom stora glaspartier och skjutdörr. Huset har stor öppning i entrén upp till allrum och sovrum. Föräldrasovrummet kan vara på entréplanet eller på det övre planet.

HOUSE B:009 Inv.area totalt: 205 kvm varav öppning i bjälklag är 9 kvm Inv.area entréplan: 104 kvm Inv.area vindsplan: 101 kvm varav öppning i bjälklag är 9 kvm BOA totalt: 190 kvm BYA: 132 kvm Antal sovrum: 4 Stil: Modern Kollektion: Scandinavian Blonde Arkitekt: Bernt Gustavzon Energi (Malmö): 31 kWh/kvm år Energi (Stockholm): 35 kWh/kvm år

96 HOUSES

Arkitektens tips Välj vår extra breda panel – passar bra på den höga ytterväggen Rejäl wc/dusch med plats för löpband

ENTRÉPLAN

HOUSES

97


1 1/2-PLANSHUS

HOUSE B:010

SCANNA VIA APP

VINDSPLAN

SCANNA VIA APP

HOUSE B:010 Vinklar på entrésidan och trädgårdssidan samt takkupor i sovrummen är fina detaljer på detta hus i New England-stil. Huset har också en planlösning som är minst lika charmig, med trappan i centrum och allrummet som är som gjort för havsutsikt. Vit liggande träpanel och spröjsade fönster förstärker ytterligare New England-känslan.

HOUSE B:010 IInv.area totalt: 199 kvm varav öppning i bjälklag är 4 kvm Inv.area entréplan: 106 kvm Inv.area vindsplan: 93 kvm varav öppning i bjälklag är 4 kvm BOA totalt: 187 kvm BYA: 125 kvm Antal sovrum: 4 Stil: Klassisk Kollektion: New England Arkitekt: Bernt Gustavzon Energi (Malmö): 30 kWh/kvm år Energi (Stockholm): 33 kWh/kvm år

Arkitektens tips Gör om klädkammaren till bastu med ingång från badrummet Upplev husets alla spännande vinklar via vår app eller på trivselhus.se

Välj till • FASAD MED LIGGANDE PANEL • SPRÖJS • BRASKAMIN • BADKAR • TERRASS

ENTRÉPLAN 98 HOUSES

HOUSES

99


1 1/2-PLANSHUS

SCANNA VIA APP

HOUSE B:011

Välj till • RYGGÅSTAK KÖK/VARDAGSRUM • FASAD MED LIGGANDE PANEL • SPRÖJS • ÖVERFÖNSTER • BRASKAMIN • BADKAR • BASTU • TERRASS

VINDSPLAN

SCANNA VIA APP

HOUSE B:011 Villan har en långsträckt U-formad huskropp, stora spröjsade fönsterpartier och möjlighet till ryggåstak

som ger mycket rymd och ljus. Husformen skapar en fin och vindskyddad uteplats, som man når från stora delar av entréplanet. Vindsplanet är inrett för barnen, med två ordentliga sovrum och ett arbetsrum.

HOUSE B:011 Inv.area totalt: 188 kvm varav öppning i bjälklag är 4 kvm Inv.area entréplan: 141 kvm Inv.area vindsplan: 47 kvm varav öppning i bjälklag är 4 kvm BOA totalt: 183 kvm BYA: 161 kvm Antal sovrum: 3 Stil: Klassisk Kollektion: New England Arkitekt: Anna Lantz Niklasson Energi (Malmö): 34 kWh/kvm år Energi (Stockholm): 37 kWh/kvm år

Arkitektens tips Välj en takkupa istället för takfönster och få ett rymligare utrymme på vindsplan Passar huset er tomt? Scanna via Trivslehus app och kolla

Scanna QR-koden för att se bilder

ENTRÉPLAN 100 HOUSES

HOUSES

101


1 1/2-PLANSHUS

HOUSE B:014

SCANNA VIA APP

VINDSPLAN

Välj till • FASAD MED PUTS OCH LIGGANDE PANEL • PLÅTTAK • BRASKAMIN • RYGGÅSTAK I VARDAGSRUM • TAKFÖNSTER I VARDAGSRUM • BADKAR • TERRASS

SCANNA VIA APP

HOUSE B:014 Modern vinkelvilla med sovdel på det övre planet, och fin dagdel på entréplanet. Vardagsrummet ligger i

vinkel och har både ryggåstak och takfönster. Glasskjutdörrar och överbyggd uteplats är andra fina detaljer. Ett arbetsrum finns vid entrén. Exteriören är lika spännande! Plåttak, svart träpanel och vit puts. Det är en tuff blandning mellan stående och liggande fönster.

HOUSE B:014 Inv.area totalt: 176 kvm varav öppning i bjälklag är 4 kvm Inv.area entréplan: 102 kvm Inv.area vindsplan: 74 kvm varav öppning i bjälklag är 4 kvm BOA totalt: 166 kvm BYA: 133 kvm Antal sovrum: 4 Stil: Modern Kollektion: Scandinavian Blonde Arkitekt: Bernt Gustavzon Energi (Malmö): 35 kWh/kvm år Energi (Stockholm): 39 kWh/kvm år

Arkitektens tips Husets klassiska form passar lika bra med traditionella attribut, välj andra spröjsade fönster och träpanel Förstärk uteplatsen i vinkel genom att bygga ett plank eller pergola Välj till en takkupa istället för takfönster i allrummet

ENTRÉPLAN 102 HOUSES

HOUSES

103


1 1/2-PLANSHUS

HOUSE B:015

SCANNA VIA APP

VINDSPLAN SCANNA VIA APP

HOUSE B:015 Mycket charmig villa i New England-stil. Dubbla vinkelburspråk samt takkupa för utsikt över land och hav! Fin planlösning med härliga dagutrymmen på det nedre planet och en mer avskild del på vindsplanet. Här har du möjlighet att både exteriört och interiört skapa ett riktigt fint hus i New England-stil, med alla detaljer som hör til!.

HOUSE B:015 Inv.area totalt: 197 kvm varav öppning i bjälklag är 4 kvm Inv.area entréplan: 111 kvm Inv.area vindsplan: 86 kvm varav öppning i bjälklag är 4 kvm BOA totalt: 185 kvm BYA: 130 kvm Antal sovrum: 4 Stil: Klassisk Kollektion: New England Arkitekt: Bernt Gustavzon Energi (Malmö): 32 kWh/kvm år Energi (Stockholm): 35 kWh/kvm år

104 HOUSES

Arkitektens tips Förläng vinkeln i vardagsrummet och skapa en vinterträdgård/glasat uterum En balkong till föräldrasovrummet ger inte bara möjlighet att njuta av utsikten utan också bra vädringsmöjligheter

Välj till

Välj till exteriöra Vintage-detaljer för en mer ombonad känsla

• FASAD MED LIGGANDE PANEL • SPRÖJS • BRASKAMIN • BADKAR • TERRASS

ENTRÉPLAN

HOUSES

105


1 1/2-PLANSHUS

HOUSE B:016

SCANNA VIA APP

HOUSE B:016 Husets paraddel är köket och vardagsrummet, formade som en stor öppen yta. En murad öppen spis bildar en naturlig och skulptural rumsavdelare mellan matplats och vardagsrumsdel. Via parinnerdörrarna nås den privata delen som inrymmer en lyxig relax/bad.

HOUSE B:016 Inv.area totalt: 238 kvm varav öppning i bjälklag är 10 kvm Inv.area entréplan: 208 kvm Inv.area vindsplan: 30 kvm varav öppning i bjälklag är 10 kvm BOA totalt: 225 kvm BYA: 241 kvm Antal sovrum: 4 Stil: Klassisk Kollektion: Country Homes Arkitekt: Bernt Gustavzon Energi (Malmö): 35 kWh/kvm år Energi (Stockholm): 40 kWh/kvm år

106 HOUSES

Arkitektens tips Passar bra med liggande panel och spröjsade fönster Upplev alla fantastiska vinklar på trivselhus.se snurra huset i 360

Scanna QR-kod för bilder på huset.

Se vindsplan på nästa sida

HOUSES

107


1 1/2-PLANSHUS

HOUSE B:016

SCANNA VIA APP

Välj till • FASAD MED PUTS • SPRÖJS • TAKFÖNSTER OCH ÖVERFÖNSTER I VARDAGSRUM • DEKORFÖNSTER • BRASKAMIN • BADKAR • EXTRA KOMMOD • TERRASS

VINDSPLAN

108 HOUSES

HOUSES

109


1 1/2-PLANSHUS SCANNA VIA APP

HOUSE B:025 BY

SCANNA VIA APP

B:025 Se så charmig den här strandvillan är! Med takkupan, det utsvängda taket och den indragna uteplatsen under

tak. Se också hur fint kök-matplats och vardagsrum är formade runt uteplatsen och mot utsikten. De runda fönstren i gavlarna blir pricken över i.

HOUSE B:025 Inv.area totalt: 175 kvm varav öppning i bjälklag är 3 kvm Inv.area entréplan: 100 kvm Inv.area vindsplan: 75 kvm varav öppning i bjälklag är 3 kvm BOA totalt: 173 kvm BYA: 130 kvm Antal sovrum: 4 Stil: Klassisk Kollektion: Seaside Arkitekt: Bernt Gustavzon Energi (Malmö): 34 kWh/kvm år Energi (Stockholm): 38 kWh/kvm år

110 HOUSES

Arkitektens tips Det lilla rummet på entréplanet kan bli ett perfekt lekrum

Välj till

Byt plats på matplats och köksö, vänd köksön och förläng köksbänken för ett kök med mer förvaring

• FASAD MED LIGGANDE PANEL • SPRÖJS • BRASKAMIN • BADKAR • TERRASS

Scanna QR-kod för att uppleva alla hus i kollektionen Seaside

ENTRÉPLAN

HOUSES

111


1 1/2-PLANSHUS SCANNA VIA APP

HOUSE B:032

VINDSPLAN SCANNA VIA APP

Välj till • FASAD MED PUTS • BÅDA TAKFÖNSTREN I ALLRUMMET • BRASKAMIN • BADKAR • TERRASS

B:032 Denna strama, moderna skånelänga överraskar sin besökare. Indragningen på baksidan skapar fullhöjd i allrum-

met och fönster i två plan möter i entrén. Huset har en tydlig rumslighet och panoramavyn från övervåningen ramar in utsikten.

HOUSE B:032 Inv. area totalt: 179 kvm varav öppning i bjälklag är 8 kvm Inv. area entréplan: 97 kvm Inv. area överplan: 81 kvm varav öppning i bjälklag är 8 kvm BOA totalt: 166 kvm BYA: 114 kvm Antal sovrum: 4 Stil: Modern Kollektion: Scandinavian Blonde Arkitekt: Henrik Qvarnström Energi (Malmö): 34 kWh/kvm år Energi (Stockholm): 39 kWh/kvm år

112 HOUSES

Arkitektens tips Mer förvaring? Skapa en klädkammare istället för öppning i bjälklaget mellan våningarna Svårt att klara bygghöjden? En tät balkong eller skärmtak över indragna terrassen kan bidra till en lägre bygghöjd Byt plats på matbord och soffgrupp

ENTRÉPLAN

HOUSES

113


DET BÄSTA AV TVÅ VÄRLDAR Ett nytt skräddarsytt hus med charmen hos ett gammalt. Det var Ann-Sofie och Johan Lyckows önskemål när familjen växte. När de gick på visningar föll valet snabbt på Trivselhus. – Varje gång vi kom in ett Trivselhus kändes allt rätt, säger Johan Lyckow.

114 HOUSES

HOUSES

115


Resultatet blev ett hus som är planerat precis efter våra behov, samtidigt som det är minst lika charmigt och mysigt som vårt gamla

FAMILJEN LYCKOW trivdes egentligen alldeles förträffligt i sitt sekelskifteshus, även om de ibland tyckte att det tog lite för mycket tid att ta hand om det. Men när barnen Julia och William skulle få sällskap av Ella började Ann-Sofie och Johan inse att det skulle bli för trångt. – Vi var ändå inte beredda att ge upp allt det som vi älskade med vårt boende, så vi ville bygga ett nytt, större och bättre planerat hus men ta med oss det som var bra med det gamla, säger Johan. När de kom över en vacker tomt vid sjön Sommen utanför Tranås och började planera sitt nya hem prioriterade de bland annat generös takhöjd och genomgående ljus. – Och så ville vi ha fönsterbrädor i huset. Nu för tiden är det ju så vanligt med fönster som går ända ner i golvet, men vi ville ha en bit vägg kvar så att vi kunde ha fönsterbrädor för våra blommor. En detalj kanske, men viktigt för oss, säger Ann-Sofie.

Familjen Lyckow började sin husresa med att åka runt på visningar. Ganska snart upptäckte de ett tydligt mönster. – Det är lite svårt att sätta fingret på det, men när vi var och tittade på ett Trivselhus kände vi oss direkt hemma. Det var både detaljerna och helheten, och att husen alltid kändes så välbyggda, säger Ann-Sofie. Att välja att bygga hus med Trivselhus var alltså enkelt. Lite svårare blev det att bestämma exakt hur huset skulle planeras. Ann-Sofie och Johan utgick från Trivselhus husmodell B:018, ett 1 1/2–planshus i klassisk New England-stil. Med hjälp av Trivselhus husdesigners skräddarsydde de sedan det efter sina egna önskemål. Bland annat valde

de att göra ett lite större kök, vända på trappan till andra våning och byta plats på tvättstugan. – Vi la ner ganska mycket tid och kraft under den här fasen för att verkligen få det som vi ville ha det. Vred och vände på allt och försökte låta bli att stressa, vilket jag tror var bra. Resultatet blev ett hus som är planerat precis efter våra behov, samtidigt som det är minst lika charmigt och mysigt som vårt gamla, säger Johan. VAD ÄR DET DÅ DET BÄSTA med det nya huset? Ja, en självklar sak är just att det är nytt. – Vi använde varje semester till att renovera vårt gamla hus. Det var roligt då, men nu är vi väldigt nöjda med att vi valde att satsa på ett nytt hus. Det är enkelt och bekymmersfritt och vi får tid över till annat, säger Johan. En annan sak som de är väldigt glada över är trädäcket i tre väderstreck och den stora verandan med tak som på sommarhalvåret suddar ut gränserna mellan ute och inne. Med tanke på det fantastiska läget vid sjön Sommen vill förstås familjen tillbringa så mycket tid som möjligt på verandan. – Alla vet ju hur vädret kan vara i Sverige, men här slipper vi springa ut och in med kuddar och dynor och kan sitta kvar och äta även om det skulle komma en regnskvätt, säger Ann-Sofie. Inomhus trivs familjen extra bra i köket, men Johan och Ann-Sofie vill också lyfta fram den genomgående kaminen. Den går att se från både köket och från den ena flygeln i huset som familjen Lyckow inrett med sköna fåtöljer. – Det är väldigt rogivande att sitta där, helt klart en av mina favoritplatser i huset, säger Johan Lyckow. Scanna QR-koden för att se fler bilder

116 HOUSES

HOUSES

117


5 tips från Johan och Ann-Sofie • Fundera på vad ni gillat i era tidigare boenden, och vad ni inte varit så nöjda med. Prata också med andra som byggt och ta vara deras erfarenheter. Då blir det enklare att veta hur ni vill ha det för att kunna skräddarsy ert nya hus. • Belysningen är viktig för helhetsintrycket. Lägg lite extra krut på den. Både ute och inne. Det finns massor av möjligheter. Vi har till exempel LED i fönsternischerna, en trevlig detalj. • Vi valde att inte göra färdigt trädgården direkt, utan ta det lite lugnt för att hinna bo in oss och känna efter. Vi har hunnit ändra oss flera gånger, så för oss var det en bra strategi. • Flödet mellan ute och inne är viktigt för oss. Det ska kännas enkelt och naturligt och med vår veranda har vi fått till det riktigt bra. • Förvaring, förvaring, förvaring. Det kan aldrig bli för mycket. Vi har bland annat byggt till ett litet förråd på tomten för trädgårdsredskap och annat.

VINDSPLAN

ENTRÉPLAN Familjen har utgått från husmodell B:018

118 HOUSES

HOUSES

119


V I BYG G E R GÄ R N A I T R Ä Klimatsmart, koldioxidneutralt, förnybart och underbart att leva med. Fördelarna med att bygga i trä är många. För dig och för miljön.

Vi bygger gärna ert livsverk i trä. En självklar orsak är att trä är ett härligt material att leva med, eftersom det är flexibelt, enkelt att underhålla och ger en varm och ombonad känsla. En annan orsak är att klimatpåverkan minskar genom att bygga i trä. Trä har den lägsta energiförbrukningen av alla byggmaterial. Trä är en förnybar resurs som även kan återanvändas. Och trä bidrar till att minska koldioxidutsläppen i atmosfären. Genom att Trivselhus är en del av skogskoncernen Södra kan vi dessutom följa hela kedjan från träd till färdigt hus, så vi vet att allt sköts ansvarsfullt och långsiktigt. Men vad händer om du bestämt dig för trä och planbestämmelserna kräver fasad av sten eller tegel? Det löser vi genom att förena träkonstruktionens fördelar med en tålig fasad av murad leca eller tegel. BRA FÖR DIG OCH MILJÖN I vårt långsiktiga hållbarhetstänkande ligger även att tänka energismart. Vilket innebär att du också tjänar på kort sikt, med till exempel lägre kostnader för uppvärmning. Vi har flera smarta konstruktionslösningar som ökar tätheten och minskar energiförbrukningen. Ytterväggarna har till exempel en installationszon där vi kan göra all eldragning utan att punktera klimat-

120 HOUSES

skalet. Fönster och dörrar monteras i fabriken och förses med en gummilist. Och alla våra hus provtrycks för att kontrollera tätheten. För att klara eventuella skärpningar av energikrav har ditt Trivselhus dessutom markvärmepump som standard. Det innebär att energianvändningen motsvarar den i ett lågenergihus av passivhustyp. Bra för dig och bra för miljön.

Fördelar med trä • Klimatsmart byggmaterial • Goda värmeisolerande egenskaper • Beprövat och lättillgängligt • Enkelt att underhålla och sköta • Starkt och beständigt • Vackert – nytt och efter många år

HOUSES

121


K VA L I T E T PÅ SMÅLÄNDSKA Trivselhus hör hemma i Korsberga på det småländska höglandet. Runtomkring oss har vi höglänta och kuperade skogstrakter med småsjöar och mossar. Det är ifrån det här vackra, men ibland karga landskapet vi hämtar vår syn på vad som är äkta, hållbar och gedigen kvalitet.

Scanna QR-koden för fler bilder från våra fabriker.

DET FINNS INGA GENVÄGAR till Trivselhus byggkvalitet. Bakom den ligger rutiner, noggrannhet och lång erfarenhet. Konstruktion, produktion, transport, montering – allt hänger ihop i en värdeskapande kedja. Grunden läggs redan vid ritbordet med noggranna konstruktioner. Huset ritas först i 3D, vilket gör det enklare för er att förstå hur det kommer att se ut och lättare för oss att identifiera behov av särskilda konstruktionslösningar. Arbete fortsätter i vår fabrik där vi tillverkar alla byggelement med millimeterprecision och perfekt passform, helt utan påverkan av väder och vind. För att få bästa resultat använder vi hantverk när det passar och modern byggteknik då det krävs.

Både ytterväggarna och de isolerade innerväggarna har en extra spånskiva som ljudisolerar och gör att du kan sätta upp tavlor och annat utan plugg. Ytterväggen har en smart installationszon där all eldragning görs utan att punktera klimatskalet, vilket bidrar till att göra huset tätare. Ytterdörrar och fönster sätts på plats redan i fabriken. Särskild omsorg läggs på tätningen, eftersom ett tätt hus har en låg energiförbrukning. Takstolarna kapas och pressas samman med precision, med hjälp av avancerade maskiner. Alla delar till ditt hus lastas sedan på bil för vidare färd till byggplatsen. Om det finns risk för nederbörd, lastar vi under tak. Allt för att skapa gedigen småländsk kvalitet.

Gipsskiva Spånskiva Installationszon med isolering Plastfolie Regelverk Isolering Vindskydd Luftningsläkt Spikläkt Panel

Rör för eldragning Eldosa

122 HOUSES

HOUSES

123


C MAGISKA HUS I 3D Via vår app för iPhone och iPad projiceras alla husmodeller tredimensionellt med visning av både fasad och planlösning! Instruktioner finner du på sid 22-23.

124 HOUSES

2-PLANSHUS

Välkommen att inspireras av 15 husmodeller i två plan sid 126-155

HOUSES

125


2 -PLANSHUS

HOUSE C:001

SCANNA VIA APP

LOFTPLAN

Välj till • FASAD MED LIGGANDE PANEL • SNEDTAK I KÖK/VARDAGSRUM • BRASKAMIN • BADKAR • UTVÄNDIGT GLASRÄCKE • TERRASS

SCANNA VIA APP

C:001 Detta hus fungerar bra för en familj med två barn. Kök-vardagsrum har en generös yta, och här finns köksö, snedtak och stora glaspartier. På övre planet finns arbetsrum och ett stort allrum. Villan passar på många tomter tack vare möjligheter till uteplatser och utsikt åt flera håll. Huset kan placeras med långsida eller gavel mot gatan.

HOUSE C:001 Inv. area totalt: 188 kvm varav öppning i bjälklag är 6 kvm Inv. area entréplan: 140 kvm Inv. area överplan: 48 kvm varav öppning i bjälklag är 6 kvm BOA totalt: 188 kvm BYA: 176 kvm Antal sovrum: 4 Husstil: Stil: Modern Kollektion: Swedish Modern Arkitekt: Bernt Gustavzon Energi (Malmö): 35 kWh/kvm år Energi (Stockholm): 39 kWh/kvm år

126 HOUSES

Arkitektens tips Skapa en egen föräldrasvit på loftplanet med eget bad och klädkammare Välj till skjutpartier och öppna upp mer mellan inne och ute

Scanna QR-koden för att se bilder

HOUSES

127


2 -PLANSHUS

HOUSE C:003

SCANNA VIA APP

Välj till • FASAD MED PUTS OCH LIGGANDE PANEL • BRASKAMIN • BADKAR • BASTU • UTVÄNDIGT GLASRÄCKE • TERRASS

ÖVERPLAN

SCANNA VIA APP

HOUSE C:003 Redan i entrén möts man av rymden i detta tvåplanshus och av en sikt genom kök-vardagsrum ända ut

i trädgården. Matplatsen under balkongen är ljus och rymlig. Allrummet fungerar bra för barnens lek och TV-tittande. Härifrån når man den fina balkongen.

HOUSE C:003

ENTRÉPLAN

128 HOUSES

BOA: Inv. area totalt: 182 kvm varavöppning i bjälklag är 9 kvm Inv. area entréplan: 94 kvm Inv. area överplan: 48 kvm varav öppning i bjälklag är 9 kvm BOA totalt: 176vm BYA: 110 kvm Antal sovrum: 4 Stil: Modern Kollektion: Swedish Modern Arkitekt: Jessica Elmersson Energi (Malmö): 33 kWh/kvm år Energi (Stockholm): 37 kWh/kvm år

Arkitektens tips Placera husmodellen med gavel eller långsida mot gatan Flytta in trappan och skapa en avskiljare mellan vardagsrum och matplats

Scanna QR-koden för att se bilder

HOUSES

129


2 -PLANSHUS SCANNA VIA APP

HOUSE C:005

ÖVERPLAN SCANNA VIA APP

HOUSE C:005 Har ni en tomt med utsikt över land och hav? Då passar den här villan perfekt med den underbara balkongen

på övervåningen. Här blir den naturliga samlingsplatsen för fester i solnedgången. Även på entréplanet har kök-vardagsrum fin kontakt med trädgård och utsikt.

HOUSE C:005

Välj till • FASAD MED PUTS OCH LIGGANDE PANEL • PLÅTTAK • BRASKAMIN • SNEDTAK I ALLRUM • ÖVERFÖNSTER • BADKAR • UTVÄNDIGT GLASRÄCKE • TERRASS

Inv. area totalt: 188 kvm varav öppning i bjälklag är 3 kvm Inv. area entréplan: 132 kvm Inv. area överplan: 56 kvm varav öppning i bjälklag är 3 kvm BOA totalt: 188 kvm BYA: 151 kvm Antal sovrum: 3 Stil: Modern Kollektion: Swedish Modern Arkitekt: Bernt Gustavzon Energi (Malmö): 36 kWh/kvm år Energi (Stockholm): 41 kWh/kvm år

Arkitektens tips Gör en mysig hörna i köket med en platsbyggd soffa och njut av utsikten Markera den indragna entrén med belysning och uppnå en inbjudande känsla

ENTRÉPLAN 130 HOUSES

HOUSES

131


2 -PLANSHUS SCANNA VIA APP

HOUSE C:007 Välj till • FASAD MED LIGGANDE PANEL • BRASKAMIN • PARALLELLTAK I VARDAGSRUM • RUNT ÖVERFÖNSTER • BADKAR • TERRASS

ÖVERPLAN

SCANNA VIA APP

HOUSE C:007 Huset för den stora familjen. Här finns det möjlighet att inreda fem sovrum och matplatsen kan förlängas så att hela släkten får plats vid ett bord. Vardagsrummet är i ett plan vilket möjliggör en mer generös rumshöjd med parallelltak.

HOUSE C:007

ENTRÉPLAN

132 HOUSES

Inv. area totalt: 214 kvm varav öppning i bjälklag är 3 kvm Inv. area entréplan: 120 kvm Inv. area överplan: 94 kvm varav öppning i bjälklag är 3 kvm BOA totalt: 214 kvm BYA: 139 kvm Antal sovrum: 5 Stil: Modern Kollektion: Scandinavian Blonde Arkitekt: Jessica Nilsson Energi (Malmö): 31 kWh/kvm år Energi (Stockholm): 33 kWh/kvm år

Arkitektens tips Bygg in trappan för mer förvaring Välj en terrass över vardagsrummet med utgång från allrummet

HOUSES

133


2 -PLANSHUS

SCANNA VIA APP

HOUSE C:012

ÖVERPLAN

Välj till

SCANNA VIA APP

• FASAD MED LIGGANDE PANEL • SPRÖJS • BRASKAMIN • BADKAR • EXTRA KOMMOD • TERRASS

HOUSE C:012 Ett hus i New England-stil i två plan med symmetrisk fönsterplacering, veranda, balkong och flertalet takkupor. Här finns plats för den stora familjen eller för den som söker generösa ytor. Stort kök med härlig köksö ihopkopplad med köksförvaring samt en platsbyggd soffa gör köket till husets självklara favorit. Tillsammans med matplats och vardagsrum ligger dessa rum i fil och skapar en fin och luftig atmosfär.

HOUSE C:012

ENTRÉPLAN

134 HOUSES

Inv. area totalt: 244 kvm varav öppning i bjälklag är 5 kvm Inv. area entréplan: 132 kvm Inv. area överplan: 112 kvm varav öppning i bjälklag är 5 kvm BOA totalt: 244 kvm BYA: 151 kvm Antal sovrum: 5 Stil: Klassisk Kollektion: New England Arkitekt: Anna Lantz Niklasson Energi (Malmö): 30 kWh/kvm år Energi (Stockholm): 33 kWh/kvm år

Arkitektens tips Välj till en terrass över entrén med utgång från badrummet Nischen i köket är perfekt att sätta hyllor i för kokböcker eller vinflaskor

HOUSES

135


2 -PLANSHUS

SCANNA VIA APP

Välj till

HOUSE C:014

ÖVERPLAN

• FASAD MED LIGGANDE PANEL • SPRÖJS • TAKFÖNSTER • BADKAR • TERRASS

SCANNA VIA APP

HOUSE C:014 Ett tvåplanshus för mycket umgänge där entréplanet är luftigt med en öppen planlösning. Entrén är

avskild med bra plats för ytterkläder och skor. Trappan med vilplan blir som en möbel i huset och på övervåningen har föräldrarna sin egen lyxiga sovdel med ingång till badrummet. Alla sovrummen har sin egen klädkammare vilket förenklar i vardagen.

HOUSE C:014

ENTRÉPLAN

136 HOUSES

Inv. area totalt: 172 kvm varav öppning i bjälklag är 6 kvm Inv. area entréplan: 86 kvm Inv. area överplan: 86 kvm varav öppning i bjälklag är 6 kvm BOA totalt: 172 kvm BYA: 112 kvm BYA: 119 kvm Antal sovrum: 3 Stil: Klassisk Kollektion: New England Arkitekt: Jessica Nilsson Energi (Malmö): 33 kWh/kvm år Energi (Sthlm): 37 kWh/kvm år

Arkitektens tips Utnyttja utrymmet under trappan – mysig lekhörna för barnen Komplettera med ett tak över den del av uteplatsen som nås från matbordet

Scanna QR-koden för att se bilder

HOUSES

137


2 -PLANSHUS

HOUSE C:014

Trädgårdstips! • Planera trädgården parallellt med huset - husets läge och form påverkar • Definiera vilka funktioner som ska rymmas i trädgården – plats för bilar, uteplatser, köksträdgård, lek och vila • Anlita en trädgårdsdesigner – investeringen lönar sig

138 HOUSES

• Fokusera på entré och uteplats - här spenderar du mest tid • Låt befintlig miljö, t ex träd, sten och berg ge trädgården karaktär - komplettera med växter och detaljer • Utnyttja de maskiner som lägger grunden för huset till att också förbereda trädgårdens olika ytor - när grovjobbet är gjort kan du koncentrera dig på det roliga!

HOUSES

139


2 -PLANSHUS

HOUSE C:016

SCANNA VIA APP

BY

Välj till • FASAD MED LIGGANDE PANEL • SPRÖJS • BRASKAMIN • BADKAR • BASTU • TERRASS

ÖVERPLAN

SCANNA VIA APP

SEASIDE C:016 Stor och charmig strandvilla i två plan. Här finns många fina vinklar och extra tak som ger bra skydd

både vid entré och uteplats! Den extra breda panelen och fönstren med spröjs förstärker den strandnära känslan. Redan i hallen känner man ljuset och rymden genom den stora öppningen vid trappan upp till allrummet och sovdelen.

HOUSE C:016 Inv. area totalt: 207 kvm varav öppning i bjälklag är 13 kvm Inv. area entréplan: 118 kvm Inv. area överplan: 89 kvm varav öppning i bjälklag är 13 kvm BOA totalt: 194 kvm BYA: 161 kvm Antal sovrum: 4 Stil: Klassisk Kollektion: Seaside Arkitekt: Anna Lantz Niklasson Energi (Malmö): 32 kWh/kvm år Energi (Stockholm): 36 kWh/kvm år

Arkitektens tips Gör om bastun till klädkammare och skapa förvaring till föräldrasovrummet Välj bort köksförvaringen för att istället förlänga köksön

Scanna QR-koden för att uppleva alla hus i kollektionen Seaside

ENTRÉPLAN 140 HOUSES

HOUSES

141


2 -PLANSHUS

1 11 E I 1+11/SPEC FI !+11/SPEC FI . . .:_'. � �. r____ - · 11115 11115 11115 I

12

r·- -·- - - - - - - �

"­ N

'

11115

HOUSE C:024

-,

I

I�

ALLRUM 31,0

SCANNA VIA APP

- -,

i�o

I�

I

INV. 5.40

I� l';:i

1.� I !;'

SOVRUM 14.9

"­ N

"­ N

'

�I

BAD 8.3

o I

N ,-.:

C,

11/15

V. 12.60

11/15

_________ _J

ÖVERPLAN

INV. 12.60

Välj till • FASAD MED LIGGANDE PANEL • SPRÖJS • RYGGÅSTAK I ALLRUM • ÖVERFÖNSTER • BRASKAMIN • BADKAR • PLÅTTAK PÅ VERANDAN • TERRASS

11/18 F

11/18 F

1 11 E I 1+11/SPEC FI !+11/SPEC FI . . .:_'. � �. r____ - · 11115 11115 11115 I

11/18 F

I�

12

r·- -·- - - - - - - � I

11115

i�o

INV. 5.40

- -,

-,

I

C:024 I detta pampiga 2- planshus flödar ljuset in genom vinkeln och fördelar sig genom husets öppna planlösning

på entréplanet. En trappa upp i allrummet hänförs man av utsikten och rymden som ryggåstaket skapar. Husets kök består enbart av underskåp som avslutas med en sittbänk. Husform och stil är klassisk och passar bra in i olika miljöer. SCANNA VIA APP

VARDAGSRUM/KÖK 58.0

SOVRUM 11.9

"­ N

'

DM

F

ENTRE 8.4

11/12 F

ENTRÉPLAN

142 HOUSES

"­ N

K

KPR 3.2 L

"­ N

TP 5/5

G) 11/12

'

U/M 11/12

INV. 12.60

ALLRUM 31,0

I�

I� l';:i

1.�

HOUSE C:024 I !;'

Inv. area totalt: 200 kvm varav öppning i bjälklag är 4 kvm Inv. area entréplan: 100 kvm Inv. area överplan: 100 kvm varav öppning i bjälklag är 4 kvm BOA totalt: 200 kvm BYA: 122 kvm Antal sovrum: 5 Stil: Klassisk Kollektion: New England Arkitekt: Therese Dahlgren 11/15 år Energi (Malmö): 33 kWh/kvm Energi (Sthlm): 37 kWh/kvm år

Arkitektens tips SOVRUM Välj bort sovrummet på entréplan och skapa 14.9 vardagsrum ett generösare Den gavelställda entrén gör huset lämpligt att placera med gaveln mot gatan �I

BAD 8.3

o I

N Scanna QR-koden för att se bilder C,

,-.:

11/15

_________ _J

INV. 12.60

HOUSES

143


2 -PLANSHUS

HOUSE C:025 SCANNA VIA APP

ÖVERPLAN

Välj till • FASAD MED LIGGANDE PANEL • BRASKAMIN • BADKAR • TERRASS

HOUSE C:025 Lättplacerat 2-planshus med liten byggarea. Det här huset inrymmer hela 5 sovrum, föräldrasovrum kan

antingen vara på entréplan eller överplan. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, med utgång till terrass mot baksida. Köket har en lång bardisk som familjen kan samlas kring. På överplan finns ett stort och ljust allrum, om man önskar lite avskildhet.

HOUSE C:025 SCANNA VIA APP

ENTRÉPLAN

144 HOUSES

Inv. area totalt: 170 kvm varav öppning i bjälklag är 3 kvm Inv. area entréplan: 85kvm Inv. area överplan: 85 kvm varav öppning i bjälklag är 3 kvm BOA totalt: 170kvm BYA: 98 kvm Antal sovrum: 5 Stil: Modern Kollektion: Scandinavian Blonde Arkitekt: Anette Schill K Energi (Malmö): 32 kWh/kvm år Energi (Stockholm): 36 kWh/kvm år

Arkitektens tips Välj till balkong med utgång från allrum eller föräldrasovrum En inbyggd trappa ger mer förvaring Välj till ryggåstak i allrummet för extra rymd

HOUSES

145


2 -PLANSHUS

HOUSE C:026

INRAMAT VID INSJÖN

146 HOUSES

När arkitekten Kristina Gillsberg fick i uppdrag att skapa ett hus för tomten vid Insjön föll hon direkt för den vackra omgivningen. Fina bergsknallar, vacker tallskog och sjöutsikten inspirerade till huset form och funktion.

HOUSES

147


2 -PLANSHUS

ÖVERPLAN

Välj till • FASAD MED PUTS OCH LIGGANDE PANEL • BRASKAMIN • BADKAR • EXTRA DUSCHBLANDARE • UTVÄNDIGT GLASRÄCKE • TERRASS

HUSET ÄR SKAPAT UTIFRÅN en specifik tomt, med dess unika förutsättningar i form av byggrätt, solläge, topografi mm. Arkitekten Kristina Gillsberg ville göra omgivningen tongivande. Bergsknallar och vacker tallskog och utblickarna över ”Insjön” fångades i husets karaktär och gav utsikt från kök, matplats, allrum och vardagsrum. Entrén placerades på långsidan till förmån till det vackra läget för uteplats framför huset, där både sol och utsikt hade bästa läge. Fint ljus och genomsikt fick väl placerade fönster bidra till. Entréplanets allrum har stora fönsterpartier för utblick både mot sjön och en vacker bergsknalle. På övre plan där utsikten är som allra bäst, placerades en lounge- och vardagsrumsdel med vikdörrar ut till en frihängande balkong. Sovrummen placerades mer mot skogen för att få lugna och vilsamma rum, speciellt föräldrasovrummet där ett stort kvadratiskt fönster placerades i burspråket mot tallskogen mitt framför sängen - som en tavla! I ENTRÉN FINNS UTRYMME för förvaring, medan trappan är placerad längre in vilket ger ett skönt flöde med tanke på hur man rör sig i huset. Köket ligger nära entrén med både utblick över trädgården och uppfarten, bra för att ha lite uppsikt på ev. barn samt se när gäster kommer. Köket matchar husets övriga stil - modernt och stilrent. En maffig köksö markerad i grå kulör är det perfekta stället att umgås runt då man har gäster. Matplatsen ligger i förlängningen av köket med vikdörrspartier mot uteplatsen. Här rör man sig lätt mellan ute och inne. Allrum och vardagsrum känns flexibla, d.v.s. med goda möjligheter att an-

SCANNA VIA APP

vända varierat. T.ex. kan allrummet på nedre plan delas av till ytterligare sovrum. Föräldrasovrummet ligger avskiljt och med ett burspråk som en fin detalj i sovrummet, men som även markerar och ger skydd till entrén strax under. En walk-in-closet med funktionella förvaringsstommar ger lyxig känsla. Barnsovrummen har bra möblerbarhet och förvaring i form av garderober. EXTERIÖRT FICK HUSET ett mer lekfullt uttryck med skön designkänsla i modern stil. Huskroppen växte fram utifrån planlösningen och arkitekten valde att göra delar frihängande för att förhöja den moderna känslan. Liggande bred panel varvas med delar av puts. De olika materialen markerar de olika huskropparna, och med en homogen varm grå kulör på hela huset ger det ett vilsamt och naturnära uttryck. Kvadratiska fönster i olika

Visningshus i Stockholm

SCANNA VIA APP

ENTRÉPLAN 148 HOUSES

HOUSES

149


2 -PLANSHUS

Scanna QR-koden för att se fler bilder

storlekar placerades asymmetriskt efter utblickar och riktningar i rummen. Vikdörrspartier suddar ut gränserna mellan ute och inne. Ljussättningen av huset har gjorts med omsorg för bra avbländning och ett avskalat formspråk. För att återkoppla till asymmetrin i fasaden, där fönstersättningen är placerad efter funktion, är belysningen på samma sätt anpassad till respektive rum. Genom att rikta ljus mot vissa utvalda väggar och gångstråk får du ljus där du behöver det istället för en jämn placering över hela rummet. Genom att kombinera med andra inredningsarmaturer kan du skapa en dynamisk och lekfull helhet! Utomhusfasaden förstärks med fyrkantiga armaturer med nedljus som har en skarp och bred ljusbild. HUSET SOM FICK NAMNET C:026 ligger på Krönvägen i Nacka, välkommen att inspireras!

HOUSE C:026 Inv. area totalt: 193 kvm varav öppning i bjälklag är 3 kvm Inv. area entréplan: 95 kvm Inv. area överplan: 98 kvm varav öppning i bjälklag är 3 kvm BOA totalt: 193 kvm BYA: 122 kvm

» 150 HOUSES

Antal sovrum: 3 Stil: Modern Kollektion: Swedish Modern Arkitekt: Kristina Gillsberg Energi (Malmö): 34 kWh/kvm år Energi (Sthlm): 39 kWh/kvm år

Arkitektens tips Nischen i entrén kan användas för att skapa skohyllor och annan smart förvaring

Köket är perfekt för umgänge och gränsen mellan ute och inne suddas genom stora vikdörrar till uteplatsen

Köksö kan med fördel markeras med annan kulör på köksluckor och stommar än övrigt kök, blir en ”cool” och maffig detalj För att skapa extra sovrum på överplan, använd entréplanets allrum som vardagsrum istället Allrum kan enkelt ändras till extra sovrum, 1-2 st

HOUSES

151


2 -PLANSHUS

HOUSE C:027

SCANNA VIA APP

ÖVERPLAN

Välj till • FASAD MED PUTS OCH LIGGANDE PANEL • BRASKAMIN • BADKAR • UTVÄNDIGT GLASRÄCKE • TERRASS

SCANNA VIA APP

HOUSE C:027 Huset med generösa ytor för den stora familjen. I hallen möts du av den raka trappan och genomsikt in till vardagsrum. På överplan har föräldrarna en lyxig avdelning med balkong, dressingroom och bad. Tre rejäla barnsovrum och fint allrum mot baksidan.

HOUSE C:027

ENTRÉPLAN

152 HOUSES

Inv. area totalt: 222 kvm varav öppning i bjälklag är 4 kvm Inv. area entréplan: 109 kvm Inv. area överplan: 113 kvm varav öppning i bjälklag är 4 kvm BOA totalt: 222 kvm BYA: 142 kvm Antal sovrum: 5 Stil: Modern Kollektion: Swedish Modern Arkitekt: Anette Schill K Energi (Malmö): 31 kWh/kvm år Energi (Stockholm): 35 kWh/kvm år

Arkitektens tips Möjlighet till 6 sovrum genom att minska på allrummet Välj ett kopplat garage med ingång till klädvården Allrummet kan placeras mot framsidan genom att byta plats på sovrum och klädkammare Skapa en egen wc/dusch till barnen istället för klädkammare i hall

HOUSES

153


2 -PLANSHUS

Välj till

SCANNA VIA APP

HOUSE C:028

• FASAD MED PUTS OCH LIGGANDE PANEL • BRASKAMIN• BADKAR • UTVÄNDIGT GLASRÄCKE • TERRASS

ÖVERPLAN

HOUSE C:028 Läckert tvåplanshus i modern stil med inbyggt garage och härliga terrasser. På överplan har barnen egen avdelning med allrum och wc/dusch. Föräldrasovrummet ligger avskilt från barnsovrummen med eget bad och klädkammare. Från allrummet når man den stora terrassen för att avnjuta utsikten.

HOUSE C:028 Inv. area totalt: 203 kvm varav öppning i bjälklag är 6 kvm Inv. area entréplan:102 kvm Inv. area överplan: 101 kvm varav öppning i bjälklag är 6 kvm BOA totalt: 203 kvm BYA: 155 kvm Antal sovrum: 4 Stil: Modern Kollektion: Swedish Modern Arkitekt: Jessica Elmersson Energi (Malmö): 33 kWh/kvm år Energi (Stockholm): 38 kWh/kvm år

ENTRÉPLAN

Arkitektens tips På överplan kan wc/dusch och klädkammare göras om till sovrum. Badrumsdörren får då flyttas till hallen Har ni en smal tomt så går det att forma om huset och placera garageporten p�� gaveln

SCANNA VIA APP

154 HOUSES

HOUSES

155


En stor del av Ida Raymondsons arbetstid går åt till att planera belysning i privat och offentlig miljö. Hon tycker sig se en ökad medvetenhet om belysningens betydelse för upplevelsen av en miljö, samtidigt som teknikutvecklingen inom LED går snabbt. – I dag finns helt andra möjligheter än bara för några år sedan, så jag kan förstå om man tycker att det känns lite svårt med belysningen. Men egentligen behöver man inte krångla till det så mycket, säger Ida Raymondson. Hennes råd är att helt enkelt börja med att fråga sig vad ljuset ska vara till för. – Om man utgår från vad man vill att belysningen ska göra och tillföra blir det ofta bra. Även om vi i branschen ibland använder tekniska termer så handlar ljus i grund och botten om att skapa en bra känsla, säger hon. FUNDERA PÅ FÖRUTSÄTTNINGARNA

Att tänka över vad man själv trivs med är alltså grundläggande. Visst finns det både beprövade principer och erfarenheter av vad som blir bra, men inte några färdiga lösningar som alltid är rätt. Belysning måste anpassas till sammanhanget.

»

– Första steget är att fundera på grundförutsättningarna. Vilken typ av hus bor

jag i, hur ser rummet som ska belysas ut, vad ska man göra i det och vilken budget har jag? Nästa steg kan vara att bestämma vilken typ av LED-armaturer man vill ha och fundera över om man vill ha ett lite varmare eller lite vitare sken, säger Ida Raymondson. Vilken färgtemperatur som är bäst kan påverkas av bland annat stilen på huset. – Vissa säger att varmt ljus passar bäst om huset har en traditionell eller lantlig stil, medan ett vitare sken passar bättre i moderna och funkisinspirerade hus. Men jag tycker inte att man kan vara så kategorisk, utan det handlar mest om personlig smak och vad man trivs med, säger Ida Raymondson. Hon fortsätter: – Personligen föredrar jag att hålla mig till samma ljusfärg i hela villan, men om jag blandar gör jag det med försiktighet och inom samma typ av ljussättning. All takbelysningen kan till exempel ha samma ljusfärg, medan accentbelysning i trappstegen bryter av med en annan. BESTÄM DIG FÖR LJUS

När man kommit så här långt är det dags att bestämma sig för vilka typer av ljus som rummet behöver. Ibland talar man

om allmänljus, funktionsljus och dekorationsljus.

Experten tipsar!

– Mitt råd är att börja med funktionsbelysningen. Det vill säga att belysa ytor där det behöver finnas ljus för funktionens skull, som arbetsbänkar, gångvägar och entréer. – Sedan kan man välja till dekorationsbelysning och till exempel ljussätta speciella detaljer som tavlor eller andra objekt för att lyfta fram dem och skapa spännande effekter, säger Ida Raymondson. När man kommit så långt kan det vara dags att fundera på om det verkligen behövs en allmänbelysning. – Min erfarenhet är att det ofta går att hoppa över, eftersom den andra belysningen redan ger ett tillräckligt ljus i rummet, säger hon. Ida Raymondson ser också gärna att man vågar lämna vissa ytor obelysta för att skapa kontraster. Särskilt i öppna planlösningar är det ett bra sätt att skapa en känsla av rum i rummet. Många ljuspunkter kan vara bra, men det kan också bli för mycket av det goda. Den viktiga variationen kan istället skapas av att man till exempel sätter belysning på olika höjder.

Exteriört ska belysningen både bidra till trevlighet och trygghet

Upplysande tips om

BELYSNING Väl genomtänkt ljus i ett hem förstärker upplevelsen av huset och lyfter fram både arkitekturen och inredningen. Därför är det viktigt att redan tidigt i byggprocessen planera belysningen, både inne och ute. Ljusdesignern Ida Raymondson på Hide-a-lite delar med sig av sina tips.

156 HOUSES

LJUSA VÄGGAR Med riktbara downlights kan du framhäva detaljer på väggarna. Detta gör attr ummet upplevs som större.

VARIATION Väggarmaturer ger en dekorativ ljusbildoch skapar effektfulla mönster på väggen.

OMBONAD KÄNSLA Belysning i fönsternischerna ger ett trivsamt intryck både från insidan och utsidan.

ARBETSLJUS Finns det inga överskåp rekommenderas downligts centrerat över arbetsbänkarna.

HOUSES

157


Dimmer tycker hon är ett självklart val, eftersom det just gör det möjligt att variera ljuset. Ibland är ju köksbordet arbetsplats, ibland plats för romantiska middagar.

DESIGNAR MED LJUS

TREVLIGT OCH TRYGGT UTOMHUS Exteriört ska belysningen både bidra till trevlighet och trygghet. Gångstråk och entréer behöver lysas upp. Lika viktigt är det att belysa till exempel fasader, plank, buskar och träd.

Ida Raymondson är ljusdesigner på Hide-a-lite som erbjuder både produkter och tjänster inom belysningsområdet. Inom produktutvecklingen är ledorden teknik, design och funktion. Hide-a-lite kan också bistå med ljusplanering och produkter med den senaste LED-tekniken. Det går att ställa frågor till Ida Raymondson på www.hidealite.se.

– Ögat uppfattar ljuset först när det möter en yta. Däremot måste man inte ha massa starkt ljus utomhus bara för att vi lever i ett land med mörka vintrar. Tvärtom blir kontrasten till mörkret så stor så det räcker med ganska lite belysning för att lysa upp trädgården, säger Ida Raymondson. Till sist, hur kom det sig att du blev så intresserad av ljusdesign? – Jag tror att det hänger ihop med att jag gillar att arbeta kreativt samtidigt som jag även är intresserad av den tekniska delen. Ljusdesign är lite av varje. Det handlar om estetik och att skapa en bra upplevelse, men man måste också ha koll på tekniken.

KÄNSLAN AV DAGSLJUS Att dölja en ljuslist i ett nedsänkt tak skapar ett mjukt och indirekt släpljus på väggen. Ett bra komplement till downlights.

158 HOUSES

VÄGLEDANDE Accentbelysning på trappor, trädäck eller gångar är dekorativt. Med ljus på olika typer av material får man en intressant och varierad upplevelse.

JÄMN LJUSBILD Genom att välja en ljuslist får man ett jämnt ljus över hela arbetsytan och väggen. Finns i anpassade längdersom enkelt går att länka ihop.

LJUS SKAPAR TRYGGHET Fasadbelysning ger ett välkomnande intryck och ökar tryggheten. Skymningsrelä eller rörelsevakt sparar energi.

HOUSES

159


VARJE PLAGG PÅ SIN PLATS Alla behöver bra förvaring. Ett hem är inte komplett förrän klädförvaringen funkar – och finessen är att anpassa den till er som bor i huset

Förvaringstips! Tänk igenom vad ni ska förvara innan ni väljer er lösning. Har ni mycket kläder som hänger på galge? Har ni tröjor som ni vill förvaras vikta? Mycket skor? Sortera och strukturera, till exempel efter säsong och hur ofta ni använder plaggen. Anpassa inredning och tillbehör till det som ni vill ska få plats.

160 HOUSES

Hur tänker ni möblera rummet utanför skjutdörrarna? Vill ni ha en stol placerad på ett visst ställe, så ska ni kanske inte välja att placera lådor eller annat utdragbart precis där. Rensa, släng, sälj eller skänk det ni inte behöver innan ni flyttar in i ert nya hus. Sådant ni inte använder re-

gelbundet nu klarar ni er utan också i fortsättningen. Trivselhus samarbetar med förvaringsexperten Mirro som är proffs på skjutdörrar och förvaring. Om du har speciella önskemål kan ni vända er direkt till dem och få en helt egen anpassad lösning.

HOUSES

161


»

Det är ofta bra att använda skjutdörrar i hallen, eftersom ni då slipper öppna dörrar som står i vägen I hallen måste det finnas gott om plats för ytterkläder och skor. I ett sovrum behövs det både lådor för strumpor och garderober för klänningar. Och i barnrummen måste kläderna samsas med leksaker, böcker och datorer. Trivselhus erbjuder olika smarta lösningar för förvaring. Allt ifrån kompletta inredningar för entré och sovrum med mjukstängande skjutdörrar och lådor, till en enklare bas. Kom ihåg – det är dina och din familjs personliga förvaringsbehov som ska avgöra vad ni väljer!

VÄLKOMNANDE HALL Alldeles för många skor, tjocka jackor och väskor på en alldeles för liten yta. Det är ett problem som de flesta av oss känner igen. Hallen är det första människor ser när de kommer in i huset och för många är det ett riktigt problemområde, istället för ett välkomnande god dag eller adjö. Lyckligtvis kan ni med lite planering och struktur få en snygg och funktionell förvaringslösning. Det är ofta bra att använda skjutdörrar i hallen, eftersom ni

162 HOUSES

då slipper öppna dörrar som står i vägen. Kombinera med en eller flera dörrar med spegelfyllning, så är även hallspegeln på plats. Dold förvaring gör det enklare att hålla ordning. Komplettera sedan med öppen förvaring, till exempel lättillgängliga krokar eller galgar, där era gäster kan hänga sina ytterplagg. Det kan också vara bra för husets barn, som ju inte alltid har tid att öppna en garderobsdörr när de kommer hem. Ett annat tips är att alla i familjen har varsin hylla eller låda med sina saker. Tänk på att små barn inte alltid når upp till jackor eller vantar där vuxna lagt dem. Sätt förvaringen på rätt höjd, så har de små åtminstone en chans att hämta och lägga tillbaka sina kläder själva. KLÄDER

I sovrummet är en platsbyggd förvaringslösning med skjutdörrar både vacker och praktisk. Möjligheten att välja inredning och tillbehör efter just ditt och din familjs behov gör att ni får en lösning

som verkligen fungerar i vardagen. Inredningens främsta uppgift är förstås att förvara kläder, skor och accessoarer, men det är också viktigt att exponera dem så att de blir lättare att hitta. Genom att komplettera förvaringen med smarta lösningar som till exempel skoutdrag och spegel får huset det där lilla extra. Kanske har ni förmånen att ha ett helt rum avsett till klädförvaring. Grattis – ett dressingroom är mångas dröm. Kanske ska ni där skippa skjutdörrarna och istället ha en öppen förvaring där ni lätt kan överskåda alla saker, så att du enkelt kan hitta den där skjortan eller klänningen som du letar efter. I barnens rum är det inte bara kläder som ska förvaras, utan allt från leksaker till skolböcker. Då är det viktigt att anpassa förvaringslösningarna. Ett tips kan vara att ha dold förvaring till så mycket som möjligt – då är det enklare att hålla rummet rent och prydligt. Ett annat är att ha massor av märkta lådor så det går snabbt att stuva undan saker och hitta dem igen.

HOUSES

163


MAGISKA HUS I 3D Via vår app för iPhone och iPad projiceras alla husmodeller tredimensionellt med visning av både fasad och planlösning! Instruktioner finner du på sid 22-23.

D

SLUT TNINGSHUS Välkommen att inspireras av 10 husmodeller för sluttningstomter sid 166-189

164 HOUSES

HOUSES

165


SLUTTNINGSHUS

HOUSE D:001 SCANNA VIA APP

ENTRÉPLAN

Välj till • FASAD MED LIGGANDE PANEL • SNEDTAK I MATPLATS/ VARDAGSRUM • BRASKAMIN • BADKAR • UTVÄNDIGT GLASRÄCKE • TERRASS

SCANNA VIA APP

HOUSE D:001 Sluttningshus med entré i det övre planet tillhörande stilgruppen Swedish Modern. Vardagsrummet kan byggas med snedtak och öppen bardisk mot köket. Härlig balkong mot trädgården. Föräldrasovrum uppe och barnens sovrum i sluttningsdelen. Rymligt allrum som också har en extra arbetsplats.

HOUSE D:001 SLUTTNINGSPLAN

166 HOUSES

Inv. area totalt: 175 kvm varav öppning i bjälklag är 4 kvm Inv. area entréplan: 82 kvm varav öppning i bjälklag är 4 kvm Inv. area sluttningsplan: 93 kvm BOA totalt: 156 kvm BYA: 116 kvm Antal sovrum: 3 Stil: Modern Kollektion: Swedish Modern Arkitekt: Bernt Gustavzon Energi (Malmö): 36 kWh/kvm år Energi (Stockholm): 40 kWh/kvm år

Arkitektens tips Välj huskropparna i olika fasadmaterial för att skapa en tydligare kontrast Välj till skjutdörrar på terrassen som öppnar upp fint och förstorar vardagsrummet

HOUSES

167


SLUTTNINGSHUS

HOUSE D:003

SCANNA VIA APP

Välj till • FASAD MED LIGGANDE PANEL • PLÅTTAK • BRASKAMIN • BADKAR • BASTU • UTVÄNDIGT GLASRÄCKE

ENTRÉPLAN

HOUSE D:003 Mycket tuff sluttningsvilla i Swedish Modern-stil. Här finns många detaljer som gör det här huset speciellt. Exempelvis det falsade plåttaket med kort takfot, den liggande panelen, balkongen som går runt hörnen och den stora glasskjutdörren.

SCANNA VIA APP

HOUSE D:003

SLUTTNINGSPLAN

168 HOUSES

Inv. area totalt: 165 kvm varav öppning i bjälklag är 4 kvm Inv. area entréplan: 85 kvm varav öppning i bjälklag är 4 kvm Inv. area sluttningsplan: 80 kvm BOA totalt: 153 kvm BYA: 150 kvm Antal sovrum: 3 Stil: Modern Kollektion: Swedish Modern Arkitekt: Bernt Gustavzon Energi (Malmö): 37 kWh/kvm år Energi (Stockholm): 42 kWh/kvm år

Arkitektens tips Skapa en fin bad-relaxavdelning genom att nyttja allrummet Markera huskropparna med olika fasadmaterial – liggande panel och puts För en mer traditionell stil välj sadeltak med spröjsade fönster

HOUSES

169


SLUTTNINGSHUS

SCANNA VIA APP

HOUSE D:004

ENTRÉPLAN

SCANNA VIA APP

Välj till • FASAD MED LIGGANDE PANEL • ÖVERFÖNSTER • PLÅTTAK • RYGGÅSTAK I VARDAGSRUM OCH KÖK/MATPLATS/ENTRÉ • BRASKAMIN • BADKAR • BASTU • UTVÄNDIGT GLASRÄCKE

HOUSE D:004 Vinkelvilla för sluttande tomter. Både köket och vardagsrummet har fönster åt tre håll vilket öppnar

upp för utsikten. Härlig rymd är möjlig tack vare ryggåstaket och trappan som en vacker del i centrum. Härlig kontakt med balkongen via den stora glasskjutdörren.

HOUSE D:004

SLUTTNINGSPLAN

170 HOUSES

IInv. area totalt: 191 kvm varav öppning i bjälklag är 4 kvm Inv. area entréplan: 99 kvm varav öppning i bjälklag är 4 kvm Inv. area sluttningsplan: 92 kvm BOA totalt: 174 kvm BYA: 151 kvm Antal sovrum: 4 Stil: Modern Kollektion: Scandinavian Blonde Arkitekt: Bernt Gustavzon Energi (Malmö): 36 kWh/kvm år Energi (Stockholm): 40 kWh/kvm år

Arkitektens tips Barn med mycket saker? Gör om förråd och bastu till klädkammare med dörr från sovrummen Upplev husets plan och fasad i 3D via vår app eller på trivselhus.se Släpp in mer ljus med takfönster! Passar fint i ett ryggåstak

Scanna QR-koden för att se fler bilder på huset

HOUSES

171


SLUTTNINGSHUS

SCANNA VIA APP

Välj till • FASAD MED LIGGANDE PANEL • RYGGÅSTAK I KÖK/VARDAGSRUM • SPRÖJS • ÖVERFÖNSTER • BRASKAMIN • BADKAR • BASTU • EXTRA KOMMOD • TRINETTE

HOUSE D:007

ÖVERPLAN

SCANNA VIA APP

HOUSE D:007 Härlig sluttningsvilla med entré i det nedre planet och inbyggt dubbelgarage. Här kommer man direkt upp i vardagsrummet som har fönster både mot balkongen och mot trädgården. Sovdelen har rejäla sovrum och fint badrum.

HOUSE D:007 Inv. area totalt: 267 kvm varav öppning i bjälklag är 4 kvm Inv. area entréplan/sluttningsplan: 131 kvm Inv. area överplan: 136 kvm varav öppning i bjälklag är 4 kvm BOA totalt: 203 kvm BYA: 182 kvm Antal sovrum: 4 Stil: Klassisk Kollektion: New England Arkitekt: Bernt Gustavzon Energi (Malmö): 29 kWh/kvm år Energi (Stockholm): 33 kWh/kvm år

Arkitektens tips Gör om exteriören till Swedish Modern-stil med pulpettak på vinklarna Gör om klädkammaren i anslutning till klädvåden till ett torkrum att hänga tvätt i

SLUTTNINGSPLAN 172 HOUSES

HOUSES

173


SLUTTNINGSHUS

SCANNA VIA APP

HOUSE D:008

SCANNA VIA APP

ÖVERPLAN

HOUSE D:008 Sluttningshus med entré nere i Swedish Modern-stil. Inbyggt dubbelgarage där man smidigt kör in

bilen. Stort glasparti ut mot den långa balkongen ger fin kontakt med omgivningen. I vardagsrummet som har snedtak finns även dörr ut mot trädgården.

HOUSE D:008

Välj till SLUTTNINGSPLAN

174 HOUSES

• FASAD MED PUTS OCH LIGGANDE PANEL • PLÅTTAK • SNEDTAK I KÖK/VARDAGSRUM • ÖVERFÖNSTER • BRASKAMIN • BADKAR • UTVÄNDIGT GLASRÄCKE • TRINETTE • TERRASS

Inv. area totalt: 223 kvm varav öppning i bjälklag är 3 kvm Inv. area entréplan/sluttningsplan: 109 kvm Inv. area överplan: 114 kvm varav öppning i bjälklag är 3 kvm BOA totalt: 171 kvm BYA: 162 kvm Antal sovrum: 4 Stil: Modern Kollektion: Swedish Modern Arkitekt: Bernt Gustavzon Energi (Malmö): 32 kWh/kvm år Energi (Stockholm): 34 kWh/kvm år

Arkitektens tips Bygg in trappan och få plats att förvara saker under den Gör om exteriören till Scandinavian Blondestil med sadeltak

HOUSES

175


SLUTTNINGSHUS

HOUSE D:019

SCANNA VIA APP

Välj till

ÖVERPLAN

• FASAD MED LIGGANDE PANEL • RYGGÅSTAK I MATPLATS/VARDAGSRUM • SPRÖJS • DEKORFÖNSTER • BRASKAMIN • BADKAR • BASTU • TRINETTE • TERRASS

HOUSE D:019 Charmig villa för en sluttande tomt med entré i det nedre planet. Stilen är lantlig med liggande träpanel, veranda, balkong och spröjsade fönster. När du går upp för trappan möts man av ett stort ljust vardagsrum med utsikt åt flera håll. Köket har köksö samt utgång till balkongen på entrésidan.

HOUSE D:019 Inv. area totalt: 189 kvm varav öppning i bjälklag är 3 kvm Inv. area entréplan/sluttningsplan: 85 kvm Inv. area överplan: 104 kvm varav öppning i bjälklag är 3 kvm BOA totalt: 184 kvm BYA: 143 kvm Antal sovrum: 4 Stil: Klassisk Kollektion: New England Arkitekt: Jessica Johansson Energi (Malmö): 33 kWh/kvm år Energi (Stockholm): 37 kWh/kvm år

SCANNA VIA APP

Arkitektens tips Använd arbetsrummet som lekrum, perfekt med närheten till de sociala ytorna Välj till exteriöra Vintage-detaljer för en mer ombonad känsla

SLUTTNINGSPLAN 176 HOUSES

HOUSES

177


SLUTTNINGSHUS

HOUSE D:020

SCANNA VIA APP

ENTRÉPLAN

Välj till

HOUSE D:020 Ett tufft sluttningshus som med sitt låglutande tak och blandade fasad sticker ut. Huset andas funktion och har stora förvaringsmöjligheter för den aktiva familjen. Man kliver rakt in i den sociala delen och barnen kan umgås ostört en trappa ner. Trappans placering ger en naturlig avskärmning i den annars öppna planlösningen mellan matplats och vardagsrum.

• FASAD MED PUTS OCH LIGGANDE PANEL • BRASKAMIN • BADKAR • UTVÄNDIGT GLASRÄCKE • TERRASS

HOUSE D:020 Inv. area totalt: 175 kvm varav öppning i bjälklag är 3 kvm Inv. area entréplan: 89 varav öppning i bjälkalg 3 kvm Inv. area sluttningsplan: 86 kvm BOA totalt: 162 kvm BYA: 124 kvm Antal sovrum: 4 Stil: Modern Kollektion: Swedish Modern Arkitekt: Viktoria Karlsson Energi (Malmö): 31 kWh/kvm år Energi (Stockholm): 36 kWh/kvm år

SCANNA VIA APP

Arkitektens tips För ett mer kubistiskt utseende går det byta till tak med uppbyggd sarg Välj till golvvärme på entréplanet och 21 höga fönster vid matplatsen

SLUTTNINGSPLAN

178 HOUSES

HOUSES

179


SLUTTNINGSHUS

HOUSE D:021

SCANNA VIA APP

ENTRÉPLAN

Välj till • FASAD MED LIGGANDE PANEL • 2,70 M RUMSHÖJD VID MATPLATSEN • BRASKAMIN • BADKAR • UTVÄNDIGT GLASRÄCKE • TERRASS

HOUSE D:021 Ett kubistiskt hus för den sluttande tomten. Upplevelsen vid middagen förhöjs genom att maxa rumshöjden till 2,70 m och blicka ut över utsikten. Huset har en tydlig egen föräldradel där det egna badet och klädkammaren bidrar till vardagslyxen. Den frihängande balkongen förhöjer exteriören och öppnar upp och släpper in vinden.

HOUSE D:021

SCANNA VIA APP

SLUTTNINGSPLAN

180 HOUSES

Inv. area totalt: 194 kvm varav öppning i bjälklag är 3 kvm Inv. area sluttningsplan: 92 kvm Inv. area entréplan: 102 kvm varav öppning i bjälklag är 3 kvm BOA totalt: 182 kvm BYA: 128 kvm Antal sovrum: 4 Stil: Modern Kollektion: Swedish Modern Arkitekt: Kristina Gillsberg Energi (Malmö): 30 kWh/kvm år Energi (Stockholm): 34 kWh/kvm år

Arkitektens tips Välj till härlig takterrass över det stora burspråket som nås via utvändig trappa Byt fönster mot vikpartier ut mot balkongen och få ett större vardagsrum vid vackert väder Matkällare/vinrum ordnas lätt i sluttningsdelens ena klädkammare Markera de kvadratiska stora fönstren genom att välja till infälld belysning i fönsterkarm

HOUSES

181


SLUTTNINGSHUS

HOUSE D:022

ÖVERPLAN

Välj till • FASAD MED LIGGANDE PANEL • EXTERIÖRA VINTAGE-DETALJER • SPRÖJS • BRASKAMIN • BADKAR • DUSCHVÄGG • TRINETTE

SCANNA VIA APP

HOUSE D:022 Detta hus passar bra om man önskar ett New England-hus på en sluttande tomt. Huset har en praktisk

lösning med carport under terrassen och stor groventré. För att ge vardagsrum och kök mycket ljus har det placerats på överplan med utgång till den stora terrassen, som med fördel placeras i söder- eller västerläge.

HOUSE D:022

SLUTTNINGSPLAN

SCANNA VIA APP

182 HOUSES

Inv. area totalt: 182 kvm varav öppning i bjälklag är 5 kvm Inv. area entréplan/sluttningsplan: 89 kvm Inv. area överplan: 92 kvm varav öppning i bjälklag är 5 kvm BOA totalt: 165 kvm BYA: 146 kvm Antal sovrum: 5 Stil: Klassisk Kollektion: New England Arkitekt: Viktoria Karlsson Energi (Malmö): 30 kWh/kvm år Energi (Stockholm): 34 kWh/kvm år

Arkitektens tips Om det finns plats på tomten kan carporten utökas till två bilplatser Möjlighet att bygga in trappan med förvaring under Skapa en större klädkammare till föräldrasovrummet genom att ta bort väggen som delar upp i två

HOUSES

183


SLUTTNINGSHUS

HOUSE D:023

VACKRA VYER I ALLA VÄDERSTRECK Stora fönsterpartier och härliga terrasser med utsikt åt flera håll. Det här är ett hus där ljuset flödar och kontakten med naturen är stark. Inomhus finns både lyxiga detaljer och smarta, flexibla lösningar för hela familjen

184 HOUSES

HOUSES

185


SLUTTNINGSHUS

Det lyxiga sluttningshuset med vit puts och snygga låglutande tak är designat för att passa en tomt med utsikt i flera väderstreck. De öppna, generösa ytorna på övre planet gör att möjligheterna är många och de stora fönsterpartierna skapar närhet till naturen och årstidsväxlingarna. Från köket har man kontakt med den underbara terrassen med gott om plats för umgänge, både till vardag och till fest. Den stora terrassen löper utmed husets hörn för att det ska vara lätt att nå andra delar av trädgården, som till exempel en mysig uteplats med morgonsol för trevliga helgfrukostar eller en berså för somriga fikastunder. MASSOR AV MÖJLIGHETER På övre plan finns också ett stort föräldrasovrum med det lilla extra, så som en stor skjutdörrsgarderob och väl tilltaget privat badrum med plats för

både dubbelkommod och dubbeldusch. För bekvämlighetens skull finns det också en gästtoalett på samma plan. I entréplan släpper det stora fönstret ovanför u-trappan in ljus i den rymliga hallen. Det finns också ett ljusinsläpp via fönstret i galleriet, vilket ger huset karaktär och en skön atmosfär. Entréplanet har en planlösning med många utrymmen och funktioner som enkelt kan anpassas till olika önskemål och skiftande behov. Här finns ett stort allrum, tre sovrum som passar både de yngre barnen och tonåringarna, wc/dusch, en stor klädvård och två klädkammare med möjlighet till mycket förvaring. För att göra huset extra praktiskt finns ett arbetsrum som också kan användas som gästrum. Sammanfattningsvis – ett härligt och generöst hus med vacker utsikt och massor av möjligheter!

Den stora terrassen löper utmed husets hörn för att det ska vara lätt att nå andra delar av trädgården 186 HOUSES

HOUSES

187


SLUTTNINGSHUS

Bilderna skiljer sig från planlösningen

SCANNA VIA APP

ÖVERPLAN

Arkitektens tips Sätt upp en vägg i allrummet och få ett extra sovrum Välj till golvvärme på överplan och välj fönster ända ner till golv Utöka terrassen och få en carport under med ingång direkt i huset

HOUSE D:023

SCANNA VIA APP

Inv. area totalt: 238 kvm varav öppning i bjälklag är 5 kvm Inv. area entréplan/sluttningsplan: 128 kvm Inv. area överplan: 110 kvm varav öppning i bjälklag är 5 kvm BOA totalt: 197 kvm BYA: 166 kvm Antal sovrum: 5 Stil: Modern Kollektion: Swedish Modern Arkitekt: Viktoria Karlsson Energi (Malmö): 31 kWh/kvm år Energi (Stockholm): 35 kWh/kvm år

HOUSE C:014

Välj till • FASAD MED PUTS • BRASKAMIN • BADKAR • TRINETTE • UTVÄNDIGT GLASRÄCKE • PLÅTTAK

188 HOUSES

SLUTTNINGSPLAN

HOUSES

189


STIL Din guide till personlig

DU OCH DITT HUS HÖR IHOP. Vår uppgift är att guida dig och din familj genom alla val som gör husets stil till en spegel av era personligheter. Fasad och planlösning lägger grunden. Den bygger vi sedan vidare på tillsammans genom detaljer som ger ert hus en personlig karaktär. Varje litet val är en viktig del i det stora pussel som det

innebär att skapa ett skräddarsytt och unikt hem. För att bättre kunna guida dig har vi delat in våra hus i stilarna Modern och Klassisk. Inom varje stil finns olika huskollektioner som är våra tolkningar av stilen. Allt för att du ska hitta din favorit.

MODERN Stilgruppen Modern är hus med attityd. Rena linjer och stora fönsterpartier eller skjutdörrar gör att ljuset flödar fritt och att gränsen mellan inne och ute försvinner. Fasaderna präglas av slät puts eller liggande panel – och ibland en kombination av båda. Känslan av rymd är påtaglig, stilrena detaljer skapar spännande effekter. Inredningen får gärna gå i samma sparsmakade stil som resten av huset. KOLLEKTIONER: Swedish Modern och Scandinavian Blonde.

KL ASSISK Stilgruppen Klassisk är hus med charm. Ombonad rumskänsla med lekfulla vinklar och detaljer som spröjs, takkupor och verandor skapar ett traditionellt och tidlöst hem. Planlösningen är generös med härliga kök och rymliga sällskapsrum. Inredningen kan gärna blanda nyköpt med ärvt och vita nyanser med varma jordnära toner och naturliga material. KOLLEKTIONER: New England, Seaside, Country Homes och Vintage Living.

190 HOUSES

HOUSES

191


M O D ER N

MODERN

H U S M E D AT T I T Y D Strikta fasader med drag av nyfunkis. Stora skjutdörrar ut i trädgården. Vinklar som ger fina läplatser. Sparsmakad och stilren inledning. Några typiska drag som vi använder för att skapa husen i stilgruppen Modern.

192 HOUSES 2012 192 HOUSES

HOUSES

193


»

M O D ER N

Kollektionen Swedish Modern har rena linjer och stora fönsterpartier eller skjutdörrar som gör att ljuset flödar fritt

Scanna QR-koden för att se fler inspirerande bilder från kollektion Swedish Modern

194 HOUSES

Liten bildtext om Swedish Modern HOUSES

195


MODERN

1

Våga skapa ett hem med attityd! Inredningen är strikt och avskalad, men fräcka detaljer skapar kontrast och blir som små konstverk.

TAKLAMPA Leonard från Menu

3

2

SIDEBOARD

Moodi från Svenssons

STOL

Masters/Philipe Starck från Svenssons

SITTPUFF

Knit från Svenssons

7 Scanna QR-kod för fler bilder från detta hus

196 HOUSES

Mini O från Ox Denmarq

5

6 GOLVLAMPA Outline från Blue Nature/Artwood

4

SOFFBORD

SOFFA Altero från ire HOUSES

197


»

M O D ER N

Kollektionen Scandinavian Blonde har tidlös design i modern form med långsträckta huskroppar och närhet till naturen

Scanna QR-koden för att se fler inspirerande bilder från kollektion Scandinavian Blonde 198 HOUSES

HOUSES

199


M O D ER N

200 HOUSES

HOUSES

201


M O D ER N


M O D ER N

204 HOUSES

HOUSES

205


M O D ER N

206 HOUSES

HOUSES

207


KL A S SISK

KLASSISK

HUS MED CHARM Vackra verandor, burspråk och utskjutande takutsprång. Interiör som är en kombination av vitt och naturfärgat, nytt och gammalt. Några typiska drag som vi använder för att skapa husen i stilgruppen Klassisk.

208 HOUSES

HOUSES

209


KL A S SISK

»

Fönstren har spröjs som ger ett varmt och ombonat intryck

Scanna QR-koden för att se fler inspirerande bilder från kollektion Country Homes

210 HOUSES

»

Kollektionen Country Homes präglas av lantlig karaktär med härliga kök och symmetriska former, burspråk och takkupor HOUSES

211


KL A S SISK

KLASSISK Tänk ett sommarhus på amerikanska östkusten! Lekfullt, fräscht och ombonat när vitt kombineras med nyanser av blått och naturlig rotting.

1

KORGSTOL

Armchair 311 från Svenskt Tenn

TAKLAMPA

Sarfatti från Svenssons

MATBORD Loft från Slettvoll

2

3

FLASKA/VAS

5

GOLVLAMPA Spotlight Tripod från Eichholtz

6

PALL AE0305 från House Doctor

212 HOUSES

VITRINSKÅP Wilma från Mio

4

W 0111 från House Doctor

7 HOUSES

213


KL A S SISK

»

Kollektionen New England är lekfullt utformade med trevliga vinklar, utskjutande takutsprång och vackra verandor Scanna QR-koden för att se fler inspirerande bilder från kollektionen New England

214 HOUSES

HOUSES

215


KL A S SISK

216 HOUSES

HOUSES

217


KL A S SISK


KL A S SISK

220 HOUSES

HOUSES

221


KL A S SISK


Vintagge Livin BY TRIVSELHUS

g n i v i L e g a t n Vi ÅR GÅNG S H E M

Vissa hem trivs du i direkt, utan att riktigt kunna sätta fingret på varför. Kanske beror det på att huset och inredningen speglar din personlighet, eller att det väcker minnen och associationer som ger dig en behaglig känsla. Något är det i alla fall som får dig att känna dig hemma. Efter en tid då många hem har skalats av och öppnats upp finns en längtan efter något annat. Lite mer ombonad rumskänsla, lite fler charmiga detaljer, lite mer jordnära hemtrevnad. Trivselhus arkitekter har därför tagit fram husmodeller

224 HOUSES

utifrån ledordet Vintage. Det är ett ord som ursprungligen syftar på lagrat vin av bra årgång. I utökad betydelse handlar det om produkter av gammal god kvalitet, som bara blir bättre med tiden och bär spåren av liv med stolthet. Eller om du vill: omsorg om tradition och hantverk, motsatsen till slit och släng. Det är en inställning som passar perfekt för Trivselhus. Vintage Living är vår tolkning av en känsla och en längtan som vi tror många kan känna igen sig i. Kalla det långsiktig kvalitet, personlig stil – eller helt enkelt Vintage Living.

HOUSES

225


Stor passion för små saker Vintage Living är på riktigt, det märker man inte minst på detaljerna. För att skapa den äkta vintagekänslan har vi utvecklat flera nya lösningar, baserade på rejält hantverk och stor kärlek till traditionen. Det är flexibiliteten i vårt produktionssystem och erfarenheten hos våra medarbetare som gör Vintage Living möjligt. Plus vår passion för kvalitet i stort och smått.

DE T ÄR DE TAL JERNA SOM GÖR DE T

Vår klassiska panel lockläkt har fått nytt liv med uppfräschade foder. Kanterna är fasade och överkanten tydlig med en liten keps. Foder här lite kraftigare för att balansera de smala delarna på panelen.

Delningen mellan stående och liggande panel har givetvis fasade kanter vilket ger ett smäckert utseende. Välj att lyfta fram plåten eller dölja den genom att välja samma färg som fasaden.

Vintagge Livin BY TRIVSELHUS

Klä väggarna invändigt med pärlspont och rama in fönster med listverk, foder runt om och profilerad list under fönsterbänken.

Vindskivornas nock markeras med ett vackert nocksmycke. Även det har fasade delar för att passa in i Vintagefamiljen.

Genom att blanda stående och liggande panel på fasaden får den liv. Stående eller liggande nertill beroende på vad som passar just ditt hus. Spröjs i olika varianter passar bra till stilen.

Foder till den släta panelen är lite smalare där kepsen lyfter fönstret i höjdled.

226 HOUSES

HOUSES

227


Vintagge Livin BY TRIVSELHUS

V I N TA G E B : 0 2 9

SCANNA VIA APP

ENTRÉPLAN

TILLVAL: • Fasad med blandad panel • Spröjs • Exteriöra Vintage-detaljer Se vindsplan på nästa sida

• Braskamin • Badkar • Extra duschhörna • Terrass

Tips:

FAKTA: VINTAGE B:029 Charmigt och rymligt hus för den större familjen. Entréplanet har generösa sällskapsytor med genomsikt i flera riktningar så att trädgården aldrig är långt borta. Den moderna planlösningen flörtar med gammal tradition. Trappan är centralt placerad, medan köket med köksförvaring ligger lite avsides med bruksingång som ger närhet till entré och tvättstuga.

228 HOUSES

Inv. area totalt: 240 kvm varav öppning i bjälklag är 3 kvm Inv. area entréplan: 134 kvm Inv. area vindsplan: 106 kvm varav öppning i bjälklag 3 kvm BOA totalt: 231 kvm BYA: 152 kvm

Antal sovrum: 5 Energi (Malmö): 31 kWh/kvm/år Energi (Stockholm): 33 kWh/kvm/år Stil: Klassisk Kollektion: Vintage Living Arkitekt: Henrik Qvarnström

Ett extra sovrum skapar du genom att göra om arbetsrummet Uteplats i anslutning till köket? Byt fönster mot parfönsterdörr Platsbyggd bänk i kapprummet

HOUSES

229


Vintagge Livin BY TRIVSELHUS

V I N TA G E B : 0 2 9 SCANNA VIA APP

VINDSPLAN

230 HOUSES

HOUSES

231


Vintagge Livin BY TRIVSELHUS

V I N TA G E B : 0 3 0

SCANNA VIA APP

VINDSPLAN

VINTAGE B:030 Det här huset har ett tak med extra brant vinkel för att skapa känslan av Vintage Living. För att ytterligare förstärka känslan finns

tre takkupor i plåt som med sin runda form passar stilen. Kolla gärna in det annorlunda köket med plats för mysig matplats där ni kan platsbygga sittbänk ända ut i fönsterkarmen.

FAKTA: Inv. area totalt: 200 kvm varav öppning i bjälklag är 3 kvm Inv. area entréplan: 112 kvm Inv. area vindsplan: 88 kvm varav öppning i bjälklag 3 kvm BOA totalt: 198 kvm BYA: 129 kvm Antal sovrum: 4

Tips: Energi (Malmö): 33 kWh/kvm/år Energi (Stockholm): 37 kWh/kvm/år Stil: Klassisk Kollektion: Vintage Living Arkitekt: Viktoria Karlsson

Placera in ytterligare två takkupor i plåt på baksidan för mer ljus och snyggare exteriör Den inbyggda trappan kan gömma mycket saker, varför inte förvara allt som ska återvinnas där som tidningar och pantflaskor Byt plats på försädrasovrum och klädkammare för att få en fin utblick genom kupan På trivselhus.se kan du se hela huset i 3D

TILLVAL: • Fasad med blandad panel • Spröjs • Exteriöra Vintage-detaljer • Braskamin • Badkar • Extra duschhörna • Terrass

ENTRÉPLAN 232 HOUSES

SCANNA VIA APP

HOUSES

233


Vintagge Livin BY TRIVSELHUS

KLASSISKA DETALJER MÖTER NUTID En tolkning av en klassisk byggnation i nutid, som dessutom passar väldigt bra i kustnära Askim. Vintage Living handlar om kupor, blandad panel och stor omsorg om detaljer. Inne i huset skapas husets patina genom pärlspont på väggarna och vackra foder som ramar in alla fönster.

NÄR MAN SÄGER att man ska bygga hus på västkusten är det nog närheten till havet många relaterar till i första hand. Det var i alla fall det Viktoria Karlsson hade i åtanke när hon fick i uppdrag att forma ett visningshus i kollektionen Vintage Living. Tankarna och huset låg senare till grund för husmodell B:030. – Tomten ligger omkring 500 meter ifrån havet, i ett område i Askim med äldre bebyggelse omkring, vilket passar utmärkt för kollektionen, säger Viktoria. Vintage Living är vår tolkning av en klassisk byggnation i nutid, vilket passar väldigt bra här. Det är kupor och blandad panel, med en stor omsorg om detaljerna. Viktoria besökte tomten innan hon började skissa, för att lära känna den ordentligt.

234 HOUSES

– Det är väldigt viktigt att tänka igenom husets planlösning och placering så att det blir så optimalt som möjligt, med tanke på exempelvis väderstreck, insyn och utemiljöer, säger hon. Målet var att lyckas utnyttja havsutsikten från det övre våningsplanet på bästa sätt. Det, liksom att det skulle passa kollektionen Vintage Living, var en utav de aspekter hon utgick ifrån då villan utformades. En annan var aktuella planbestämmelser gällande tomten. – Trots en del motgångar gällande dessa planbestämmelser, samt tomtens beskaffenhet, är jag riktigt nöjd med huset, berättar Viktoria. Interiört är detaljrikedomen stor, med pärlspont på väggarna och vackra foder som ramar in alla fönster. Interiören

HOUSES

235


Vintagge Livin BY TRIVSELHUS

» 236 HOUSES

Moderna klassiker varvas med arvegods, smutsiga pasteller i grönt och blått liksom inslag av koppar och ljust trä ger värme HOUSES

237


Vintagge Livin BY TRIVSELHUS

GARAGE

får ytterligare karaktär genom strömbrytare i retro-stil och mönstrat kakel. Planlösningen bryter lite mot de senaste årens trend med vardagsrum, kök och matsal i ett. Här ligger köket lite för sig i husets mitt och kompletteras med matsal i det intilliggande vardagsrummet. Rumsligheten är given och innehåller även ett mindre rum och toalett. En trappa upp finner man familjens sovrum och till det större finns en praktisk klädkammare. Vackra rundade takkupor släpper in ljus och bryter taket på ett fint sätt. Inredningsstylisten Johanna Pilfalk har fångat upp husets tilltal och blandar moderna klassiker med arvegods. Inslag av koppar och ljust trä ger värme och blandat med lite mer nutida accenter som smutsiga pasteller i grönt och blått. – Det var en speciell tomt som krävde speciell lösning med garage under villan, fortsätter Viktoria Karlsson. Och vi fick till en fin havsutsikt ifrån övervåningen! Det är från balkongen, med sitt klassiskt vackra räcke, som man möter utsikten mot havet. I husets sluttningsvåning finns de praktiska funktionerna för tvätt och en extra entré finns direkt in i huset från det inbyggda garaget. För att ge möjlighet att njuta av solen finns det två uteplatser, en mindre vid entrén och en med tillgång från kök och vardagsrum.

238 HOUSES

ENTRÉPLAN

ÖVERPLAN

VÄLKOMMEN PÅ VISNING!

Villan visas regelbundet för alla som vill inspireras av ett hus skapat för platsen, mer information på www.trivselhus.se

ENTRÉPLAN

HOUSES

239


Vintagge Livin BY TRIVSELHUS

» 240 HOUSES

Vintage Living tolkar klassisk byggnation i nutid. Med kupor och blandad panel samt en väldig omsorg om detaljerna

Scanna QR-koden för att se fler bilder

HOUSES

241


Vintagge Livin BY TRIVSELHUS

V I N TA G E B : 0 3 1

TILLVAL:

• Fasad med blandad panel • Exteriöra Vintage-detaljer • Spröjs • Braskamin • Badkar • Duschvägg • Terrass

SCANNA VIA APP

VINTAGE B:031 Fint vinkelhus med en form som passar många tomter. Entréplan har vardagsrum och kök i vinkel med utgång till uteplats. Här finns även två sovrum, badrum och klädvård. Överplanet är luftigt med stort allrum samt arbetshörna där takfönster ger fint ljusinsläpp. Här ryms även två sovrum, stort badrum och dubbla klädkammare.

Tips:

FAKTA: Inv. area totalt: 182 kvm varav öppning i bjälklag är 3 kvm Inv. area entréplan: 102 kvm Inv. area vindsplan: 80 kvm varav öppning i bjälklag är 3 kvm BOA totalt: 178 kvm BYA: 119 kvm

Antal sovrum: 4 Stil: Klassisk Kollektion: Vintage Living Arkitekt: Jessica Elmersson Energi (Malmö): 31 kWh/kvm år Energi (Sthlm): 36 kWh/kvm år

Om man inte har behov av allrum kan man välja ryggåstak i vardagsrummet med vackra överfönster

SCANNA VIA APP

Allrummet kan göras om till sovrum

ENTRÉPLAN 242 HOUSES

HOUSES

243


Vintagge Livin BY TRIVSELHUS

V I N TA G E B : 0 3 3

SCANNA VIA APP

TILLVAL: VINDSPLAN

• Fasad med blandad panel • Exteriöra Vintage-detaljer • Spröjs • Takfönster i trappan • Badkar • Extra duschhörna • Terrass

VINTAGE B:033 Ett charmigt hus med skärgårdskänsla som med sin glasveranda bjuder in till fest. Huset har exteriöra detaljer som nocksmycke, blandad panel och Vintage-foder för att skapa den rätta känslan. En klassiker som är lätta att falla för med sin tidlösa planlösning.

SCANNA VIA APP

Tips:

FAKTA: Inv. area totalt: 201 kvm varav öppning i bjälklag är 3 kvm Inv. area entréplan: 113 kvm Inv. Area vindsplan: 87 kvm varav öppning i bjälklag är 3 kvm BOA totalt: 195 kvm BYA: 130 kvm Antal sovrum: 4

244 HOUSES

Stil: Klassisk Kollektion: Vintage Living Arkitekt: Viktoria Karlsson Energi (Malmö): 34 kWh/kvm år Energi (Stockholm): 39 kWh/kvm år

Välj till kryss-spröjs på alla fönster för ännu mer skärgårdskänsla Välj till en terrass över glasverandan med utgång från barnrummen Välj bort väggen mellan varsdagsrum och arbetsrum för att få en rymligare social del

ENTRÉPLAN

HOUSES

245


Vintagge Livin BY TRIVSELHUS

V I N TA G E C : 0 2 1

SCANNA VIA APP

ENTRÉPLAN Se överplan på nästa sida

Tips:

FAKTA:

VINTAGE C:021 Ett klassiskt hus med härliga vinklar och vrår. Det är smyckat med extra förhöjt väggliv och liggande fönster, en vacker glasveranda med krysspröjs mot trädgården och en inbjudande veranda vid entrén. Huset har rymliga sociala ytor som lätt kan anpassas till era behov och på överplanet finns ett lyxigt badrum/relax.

246 HOUSES

Inv. area totalt: 222 kvm varav öppning i bjälklag är 4 kvm Inv. area entréplan: 118 kvm Inv. area överplan: 104 kvm varav öppning i bjälklag 4 kvm BOA totalt: 222 kvm BYA: 147 kvm Antal sovrum: 3

Energi (Malmö): 32 kWh/kvm/år Energi (Stockholm): 36 kWh/kvm/år Stil: Klassisk Kollektion: Vintage Living Arkitekt: Kristina Gillsberg

Fixa mer förvaring genom att göra om läshörnan till klädkammare Flytta glasverandan till kökssidan och använd som matplats. Nuvarande matplats blir då till ett generöst sovrum Möblera så att passagen mellan kök och matplats blir en praktisk serveringsgång Scanna via app för att se huset i 3D. Du kan även uppleva det på trivselhus.se

HOUSES

247


Vintagge Livin BY TRIVSELHUS

V I N TA G E C : 0 2 1

ÖVERPLAN

SCANNA VIA APP

TILLVAL: • Spröjs • Läktpanel • Exteriöra Vintage-detaljer • Badkar • Extra duschhörna • Plåttak • Terrass

248 HOUSES

HOUSES

249


Vintagge Livin BY TRIVSELHUS

V I N TA G E C : 0 2 2

SCANNA VIA APP

ÖVERPLAN

TILLVAL: • Fasad med blandad panel • Spröjs • Exteriöra Vintage-detaljer • Plåttak • Braskamin • Badkar • Extra duschvägg • Terrass

VINTAGE C:022 Ett välplanerat hus, som med smala 2-plansdelar och anslutande 1-plansdelar bildar en harmonisk helhet. Öppna pardörrar in till vardagsrummet med utrymme för matplats ger en fin genomsikt från entrén. Ett stort härligt lantkök med köksö, matplats och köksförvaring blir en naturlig samlingspunkt i huset. I anslutning ligger klädvård med tillhörande klädkammare.

Tips:

FAKTA: Inv. area totalt: 227 kvm varav öppning i bjälklag är 3 kvm Inv. area entréplan: 125 kvm Inv. area överplan: 102 kvm varav öppning i bjälklag 3 kvm BOA totalt: 227 kvm BYA: 148 kvm Antal sovrum: 4

250 HOUSES

Energi (Malmö): 32 kWh/kvm/år Energi (Stockholm): 35 kWh/kvm/år Stil: Klassisk Kollektion: Vintage Living Arkitekt: Jessica Elmersson

Om ni önskar ett större allrum kan en tvåplansvinkel byggas istället för en balkong Få mer rymd och ljus i hallen genom att öppna upp bjälklaget Spegelvänt kanske huset passar din tomt bättre? På hemsidan ser du enkelt det alternativet

SCANNA VIA APP

ENTRÉPLAN

HOUSES

251


Vintagge Livin BY TRIVSELHUS

V I N TA G E C : 0 2 3

SCANNA VIA APP

ÖVERPLAN

SCANNA VIA APP

VINTAGE C:023 Ett 2-planshus med fin symmetri, som passar både på landet och i staden. De 45-gradiga takvinklarna fram ger huset en pampig

exteriör. Planlösningen är utformad helt utan korridorer och sällskapsrummen ligger fil i fil mot baksidan med pardörrar emellan. Många av rummen har fönster åt olika väderstreck, vilket gör att det blir fina ljusinsläpp.

Tips:

FAKTA: Inv. area totalt: 244 kvm varav öppning i bjälklag är 3 kvm Inv. area entréplan: 122 kvm Inv. area överplan: 122 kvm varav öppning i bjälklag 3 kvm BOA totalt: 244 kvm BYA: 151 kvm Antal sovrum: 5

Energi (Malmö): 31 kWh/kvm/år Energi (Stockholm): 34 kWh/kvm/år Stil: Klassisk Kollektion: Vintage Living Arkitekt: Anette Schill K

Balkongen kan även byggas mot baksidan med dörr ut från allrum och sovrum

TILLVAL:

Gör om en klädkammare till eget badrum vid föräldrarnas sovrum

• Fasad med blandad panel • Spröjs • Exteriöra Vintage-detaljer • Dekorfönster • Braskamin • Badkar • Extra duschhörna • Terrass

Är ni många i familjen? Välj då ett sovrum istället för klädkammare på överplan Ta bort serveringsgången och öppna upp mellan kök och vardagsrum

ENTRÉPLAN 252 HOUSES

HOUSES

253


3 Kontrollbesiktning 3 Slutbesiktning 3 2 års-besiktning

94% Så nöjda är Trivselhus kunder

Familjen Bergman i artikeln här intill är inte ensamma om att tycka att Trivselhus gör ett bra jobb. Faktum är att hela 94 procent av företagets kunder uppger att de är nöjda. Det är en siffra som ligger skyhögt över branschsnittet på 77 procent. Trenden är dessutom att andelen nöjda Trivselhuskunder stadigt ökar. De flesta kunder säger också att de skulle rekommendera sina vänner att välja Trivselhus. Dessutom får Trivselhus höga betyg för slutfinish och upplevd byggkvalitet med siffror som ligger betydligt över branschsnittet. Ser vi till antalet reklamationer kan det konstateras att de ligger under branschen totalt och fortsätter att minska. Källa: Kundundersökningar genomförda av det oberoende undersökningsinstitutet IMA AB under 2014.

K V I T TO PÅ K VA L I T E T Familjen Berggren har just gjort sin tvåårsbesiktning och fått svart på vitt att deras Trivselhus är lika felfritt som dagen de flyttade in. – Det var förväntat men ändå skönt att få ett kvitto på kvaliteten, säger Martin Berggren. Det har gått drygt två år sedan Martin, Josefin och barnen Hedvig och Aston flyttade in i sitt Trivselhus i Rydbo Saltsjöbad utanför Stockholm. De hade också som alternativ att köpa ett gammalt hus, men fördelarna med att bygga nytt vägde över. – Det var möjligheterna att planera huset så som vi vill ha det, slippa renoveringar och minimera underhållet som var avgörande. Beslutet underlättades också av det personliga förtroende som vi snabbt fick för Trivselhus. Det känns att det är ett gediget företag med hög kvalitet på alla sätt, säger Martin Berggren. PRICKFRI BESIKTNING Ett viktigt kontrollverktyg för byggkvaliteten på ett Trivselhus är de besiktningar

254 HOUSES

som görs vid tre olika tillfällen. Syftet är att garantera att allt genomförts som det ska och att huset lever upp till de höga krav som både Trivselhus och företagets kunder ställer. När huset är färdigbyggt görs en kontrollbesiktning för att minimera fel under slutbesiktningen som ska göras cirka två veckor senare. Vid slutbesiktningen undersöker besiktningsmannen om leverans och entreprenad genomförts enligt avtal och på ett fackmannamässigt sätt. Och efter två år genomförs en ny besiktning för att kontrollera eventuella fel som uppstått under perioden. – Jag misstänker att det kan hända mycket i ett hus om det inte är riktig byggt, men protokollet från vår tvåårsbesiktning är helt prickfritt. Faktum är att besiktnings-

mannen sa att det var den bästa tvåårsbesiktning han någonsin gjort, säger Martin Berggren. Även om det inte var någon överraskning att besiktningen gick bra, tycker han att det känns skönt att få svart på vitt att familjens Trivselhus är just så solitt som de själva upplever det. VAD ÄR NI MEST NÖJDA MED I HELA PROCESSEN? – Vi älskar förstås vårt hus, men bakgrunden till att det blivit så bra är den flexibilitet, personliga service och kompetens som Trivselhus visade från första stund. Så jag måste säga att det är relationen med Trivselhus som vi är mest nöjda med.

HOUSES

255


I NÄSTA NUMMER AV HOUSES VÄNTAR NYA LÄCKRA HUSMODELLER OCH INSPIRERANDE BILDER PÅ FANTASTISKA HEM I FLERA OLIKA STILAR. FÖLJ MED HEM TILL NÖJDA KUNDER SOM VISAR UPP SINA DRÖMHEM. FÖRSTA HUSET PÅ MÅNEN. UPPLEV DE SENASTE HUSTRENDERNA OCH SE HUSET I 3D ÄVEN INTERIÖRT. PROFESSIONELLA TIPS FÖR INREDNINGEN AV ERT NYA HEM OCH HUR NI SKAPAR HEMTREVNAD I DET NYA HUSETS ATMOSFÄR. FOKUS PÅ DET HÅLLBARA BOENDET OCH SUNDA MATERIAL. TIPS OM HUR NI SKAPAR DET SMARTA HEMMET DÄR BELYSNING OCH ELEKTRONIK UNDERLÄTTAR VARDAGEN. LAGA MAT PÅ NYTT SÄTT I KÖK UTFORMADE FÖR ATT PASSA NYA VANOR. UPPTÄCK DET FLEXIBLA BOENDET SOM ENKELT FÖRÄNDRAS EFTER BEHOV. BYGG TILL ELLER BYGG NYTT NÄR FAMILJEN VÄXER ELLER ÅLDRAS. VÄLKOMMEN TILLBAKA.

MEDVERKANDE I HOUSES No. 3

FÖRKLARINGAR TILL AREA-ANGIVELSER

Redaktion: Jessica Nilsson, Jennie Blom (Trivselhus) Grafisk form: Anna Wikståhl (Wikståhl Design) Text: David Björklund (Kontakta Produktion) Fotografer: Patrik Svedberg, Kjell Israelsson, Daniel Westher, Rickard Eriksson, Åke E:son Lindman, Magnus Mårding m fl 3D-illustratör: Johan Bournonville, 3D VISION Tryck: Printr, Stockholm Bildlån: Svenssons i Lammhult, Artwood, Ballingslöv, Hide a lite, Mirro, Blue Nature, House Doctor, Mio, Slettvoll m fl

Invändig area: all golvarea oavsett takhöjd BOA Boarea: area för boende (insida vägg) BIA Biarea: area för sidofunktioner (insida vägg) BYA Byggnadsarea: totala arean som byggnaden upptar på marken Alla planlösningar i 2D visas i skala 1:100


2016 VERS. 1

TRIVSELHUS AB | 570 10 KORSBERGA | 0383-208 00 | TRIVSELHUS.SE | EN DEL AV SÖDRA


Houses No. 3