a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 1

T I L LVA L M O D E R N T O C H K L A S S I S K T U T T R YC K För fler valmöjligheter guidar vi dig igenom exklusiva tillval på vägen till ditt livsverk. Produkterna stilmarkeras och stilguider finns som hjälp på vägen.

K

Klassiskt

M Modernt


K

Klassiskt

M Modernt

M O D E R N T O C H K L A S S I S K T U T T R YC K Produkterna stilmarkeras och stilguider finns som hjälp pü vägen.


HÅLLBAR A HEM Trivselhus ska inte längre bara bygga hus. Trivselhus ska skapa hållbara hem. Att skapa ett hållbart hem handlar inte bara om en miljövänlig produktion i Korsberga, det handlar också om ett ekonomiskt och socialt ansvarstagande. Och berör varenda leverantör och alla våra kunder. Vi har redan påbörjat resan och i Dina val markerar vi de val som vi tycker är lite extra bra sett ur ett hållbart perspektiv med följande symbol.


T R Ä PA N E L P 1 1 2 / P 1 1 2 V L Vår liggande panel passar lika bra till en marin stil som för ett modernt uttryck. Varför inte kombinera den med puts? Snyggt är även att kombinera denna panel med den stående panelen P111.

Som tillval kan exteriöra vintagedetaljer kombineras med P112 till P112VL.

LIGGANDE SMALPANEL P112 Utformad med 150 mm breda brädor. 95 mm smala foder och 208 mm breda knutar.

S T I LG U I D E Fasadens uttryck är en viktig del i att få till helheten med husets stil. Det finns många möjligheter att välja bland, både olika träpaneler och sen puts och tegelfasad till det. För den moderna välj en fasad som får ett stilrent uttryck med få detaljer medan den klassiska kan ösa på med detaljrika foder och väggar med blandade panelsorter.

23 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL


T R Ä PA N E L P 1 0 1 / P 1 0 1 V L En läktpanel som passar utmärkt på ett hus i lantlig eller traditionell stil.

Som tillval kan exteriöra vintagedetaljer kombineras med P101 till P101VL.

S T I LG U I D E Fasadens uttryck är en viktig del i att få till helheten med husets stil. Det finns många möjligheter att välja bland, både olika träpaneler och sen puts och tegelfasad till det. För den moderna välj en fasad som får ett stilrent uttryck med få detaljer medan den klassiska kan ösa på med detaljrika foder och väggar med blandade panelsorter.

24 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL

LÄKTPANEL P101 Stående träpanel med lockläkt och 145 mm breda foder och knutbrädor.

LÄKTPANEL P101VL Stående träpanel med lockläkt och 145 mm breda foder och knutbrädor.


T R Ä PA N E L P 1 1 1 U F Denna variant av stående panel helt utan fönsterfoder ger huset ett modernt uttryck. En variant av träpanel utan lockläkt. Utan foder runt fönster och smäckra 95 mm knutar.

M Modernt

25 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL


T R Ä PA N E L P 1 1 1 / 1 1 2 V L Genom att blanda stående och liggande panel skapas charmiga detaljer. Det är valbart hur de två olika typerna kombineras. Här visas stående nertill. Det är även möjligt att dela fasaden i fler fält mot pristillägg. Vid lika panel på båda sidor av delningen monteras en plåt. Vid olika panel blir det en paneldelning i trä med täckande plåt överst.

K

Klassiskt

LIGGANDE PANEL P112VL

STÅENDE PANEL P111VL

26 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL


P U T S A D FA S A D Behåll träkänslan i stommen och putsa fasaden för en slät yta. Efter att fasaden är läktad monteras en diffusionsöppen fibercementskiva som putsbärare. Därefter grundputsas ytan och ett fiberförstärkt nät monteras mellan grundputslagren. Vi monterar extra förstärkningar i hörn och smygar. Grundputsen vi använder är en kvartshaltig grund på dispersionsbas som har hög ånggenomsläpplighet. Slutligen appliceras primer innan en genomfärgad strukturputs läggs på och handskuras till rätt struktur. Strukturputsen i vit kulör är en silikonhartsputs som har hög väderbeständighet och är extremt vattenavvisande. Komplementbrädor så som vindskivor, takfortbrädor och gavelspåntlucka mm. levereras grundmålade.

27 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL


T E G E L FA S A D För en rustik och underhållsfri fasad välj tegel. Träkänslan är bevarad i stommen.

28 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL


FÄ R G PA K E T Trivselhus erbjuder som tillval i samarbete med Sävedalens färg en tålig fasadfärg av märket Teknos. I färgpaketet som passar ert hus ingår erforderlig mängd färg i valfri kulör till två strykningar av fasaden. Dessutom ingår primer, ändträolja och ett startkit med penslar. Nordica Classic är en halvmatt akrylatbaserad vattenburen utomhusfärg. En miljövänlig Svanenmärkt färg som ger en hård smutsavvisande yta och bibehåller sitt utseende och sin färg länge. Att tänka på är att mörka kulörer absorberar mer värme vilket i större utsträckning bidrar till rörelse, sprickbildning och kådgenomslag på fasadpanelen. Vi avråder därför från att välja en kulör mörkare än NCS S 6000-N, vilket även är i linje med färgleverantörens rekommendationer. Rådgör gärna med Sävedalens vid val av kulör.

30 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL


E X T E R I Ö R A D E TA L J E R Detaljerna är viktiga för att få till helheten på ditt hus. Här kan du välja olika alternativ. • Nocksmycke, grundmålat • Grundmålad utvändig stolpe med snedsträvor • Grundmålad utvändig stolpe utan snedsträvor • Grundmålad utvändig balk

K

Klassiskt

3 1 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL

M Modernt


R YG G Å S TA K / S N E DTA K

RYGGÅSTAK

SNEDTAK

PARALLELLTAK

RYGGÅSTAK

SNEDTAK/PARALLELLTAK

Ryggåstak och snedtak/parallelltak ingår generellt inte i frånpriset utan väljs till mot ett tillägg.

32 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL


L E D S P OT L I G H T F Ö N S T E R S M YG Rätt belysning skapar en skön känsla i ditt Trivselhus. Som tillval kan LED spotlights väljas monterade i fönstersmygens installationszon vilket ger ett behagligt sken. Välj mellan två olika färger på ljuset. CORE SMART VIT 2700 K varmvitt sken 3000 K neutralt vitt sken

33 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL


I N T E R I Ö R PA N E L Träpanel för vägg och tak, av norrlandsfuru förstärker ett hållbart hem som bara blir vackrare med åren. Som tillval väljer ni mellan vitmålad pärlspont eller slätspont i olika utföranden. Med reservation för exakt färgåtergivning. Vid val av interiörpanel ersätter den gipsskivan på väggen.

S T I LG U I D E

PUTSAD PÄRLSPONT Vitmålad 0502-Y. Dimension 15 x 120 mm.

FINSÅGAD SLÄTSPONT Vitmålad 0500-N eller 0502-Y.

BORSTAD SLÄTSPONT Vitmålad 0500-N eller 0502-Y. Dimension 15 x 118 mm.

BORSTAD SLÄTSPONT Betsad stengrå. Dimension 15 x 118 mm.

Panel av trä kan förändra intrycket att ett rum på ett fascinerande sätt och det finns valbart till både innerväggar och tak. För en ombonad och klassisk känsla välj båda delar. Mer modernt blir det om du väljer en hyvlad liggande panelsort på väggen.

35 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL

BORSTAD SLÄTSPONT Betsad svart. Dimension 15 x 118 mm.


I N T E R I Ö R PA N E L För att skapa en mer ombonad rumskänsla välj till pärlspont. Valbart i olika utförande till både väggar och tak. Vid val av pärlspont ersätter det gipsskivan på väggen. Slutfinishen är täckmålad med reservation för genomträngning av kvistar och sprickbildning.

K

PUTSAD PÄRLSPONT Vitmålad 0502-Y. Dimension 15 x 120 mm.

Klassiskt B14, 1400 mm från golv till ök pärlspont.

36 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL


TA K PA N N O R Vittinge är ett klassiskt svenskt lertegel med unik färg och ytstruktur som produceras i Sveriges enda kvarvarande taktegelbruk. Vittinge passar traditionell stil väldigt bra och finns som 1- och 2-kupigt. Minsta taklutning för Vittinge takpannor är 22 grader. Solpaneler är ej möjligt vid detta val av takbeläggning.

K

K

Klassiskt

Vittinge Klassisk 2-kupig

Klassiskt

Vittinge Original 1-kupig

3 8 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL


TA K PA N N O R

Benders Carisma är en platt takpanna med ett skifferliknande utseende.

Carisma ytbehandlad Granit C00021

Palema 2 kupig Candor (blank) Mellangrå 020088, svart 020080 och telgelröd 020084

39 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL

Carisma ytbehandlad Mellangrå C00028

Palema 2 kupig Brilliant Skiffer 020051.5

Carisma obehandlad Grafit C00001

Palema 2 kupig obehandlad Antik Gul/Brun 020008


TA K PA N N O R Det miljömedvetna valet med vår populära ytbehandling. Benders takpannor med Ecoline är i grunden vanliga ytbehandlade eller obehandlade pannor där Titanoxid är tillsatt i produkten. Den fungerar som en katalysator för att reducera kväveoxid i luften under takets hela livslängd.

M

K

Modernt

Klassiskt

Palema 2-kupig ECO ytbehandlad Tegelröd 020024E

Palema 2-kupig ECO ytbehandlad Mellangrå 020028E

40 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL


TA K P L ÅT Genom att välja taktäckning i plåt förändras utseendet totalt på exteriören. Välj Plannja Trend med eller utan rilla. Finns valbara i 9 kulörer. Lämpligheten att välja produkten utreds från fall till fall. Takets konstruktion ska vara enklare och inte bestå av flertalet ränndalar. Är inte valbart tillsammans med takfönster eller vid takkupor med sadeltak. I de fall kommer ditt hus att förses med bandtäckt plåt. Minsta taklutning 8 grader.

01 Svart

15 Mörk silvermetallic

10 Grafitgrå

20 Mörkgrå

30 Grå

33 Ärggrön

22 Mörkröd

42 Brunröd

45 Silvermetallic

41 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL


GESIMS Vid putsad fasad (leca och skiva) eller tegel kan tillvalet gesims väljas som avslutning vid takfoten. Gesims kombineras endast med takfot 18.

Nock

Takfot 38° – 45°

S T I LG U I D E För ett traditionellt utseende, komplettera med en gesims vid takfoten.

43 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL


S KO R S T E N Skorstenen till din braskamin är plåtinklädd och matchar takets färg. Rött tak får en röd skorsten. Övriga takfärger får en svart skorsten. Den röda färgen är lika PL 42 plåtkulör och den svarta lika PL01.

45 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL


VAT T E N AV R I N N I N G Till ett klassiskt ombonat hus passar det fint med vattenavrinning som denna. Finns valbar i alla våra plåtkulörer.

K

Klassiskt

Vattenkupa

Skarprörsvinkel Utkastare även som Skarprörsvinkel

46 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL


VAT T E N AV R I N N I N G Plannja Square är som gjord för att skapa spännande kontraster eller smälta samman med byggnadens arkitektur. Passar bra till det moderna huset med en kort takfot. Stupröret är runt. Finns valbar i alla våra plåtkulörer.

M Modernt

47 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL


B E S L A G S PA K E T Som tillval kan du välja andra handtag och lås till fönsterdörrarna. BPK 5 med handtag utvändigt utan lås och handtag invändigt med cylinderlås. BPK 6 med handtag utvändigt och cylinderlås samt invändigt med cylinderlås.

BPK 5

52 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL

BPK 6


FÖNSTER Till fönster i bad, wc/dusch och wc finns insynsskyddande glas som tillval.

INSYNSGLAS MARIN/KATEDRAL

För ett helvitt intryck på insidan av fönstren kan du välja till NCS S 0500-N på smygar, fönsterbänk och fönster.

VALFRI NCS-KULÖR För samtliga fönstertyper från Elitfönster kan du välja valfri NCS-kulör till såväl utsida som insida. INSYNSGLAS COTSWOLD

INSYNSGLAS ETSAT

54 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL


SPRÖJS

K

Klassiskt

ALTERNATIV 1 Löstagbar spröjs till alla våra standardstorlekar. De liggande spröjsen är placerade så att rutorna blir lika stora, alltså livar inte spröjsen i fönster som har annan höjd. 5 breda fönster har endast liggande spröjs.Vid 17 bredd blir det två stående spröjs.

ALTERNATIV 2 Löstagbar spröjs till alla våra standardstorlekar. Den liggande spröjsen är placerad 490 mm från överkant karm till centrum oavsett fönstrets höjd. Först vid 12 höga fönster tillkommer spröjs. Den stående spröjsen börjar vid 8 bredd. Vid 14 och 17 bredd blir det två stående spröjs.

ALTERNATIV 4 Löstagbar spröjs till max 18 höga fönster, vid högre välj alternativ 5. Den liggande spröjsen är placerad 490 mm från överkant karm till centrum oavsett fönstrets höjd. Stående spröjs börjar vid 8 breda fönster. Liggande spröjs börjar vid 12 höga fönster. Vid 17 bredd blir det två stående spröjs.

ALU 30 mm stående 30 mm liggande SP 2:1

ALU 30 mm stående 55 mm liggande BSP 1:0 + SP 0:1

ALU 55 mm stående 55 mm liggande BBSP 1:1

Alla spröjsalternativ är tillval och under varje alternativ beskrivs förutsättningarna för aktuell typ. Som exempel visas ett 11/13 fönster. I utgångsläget är spröjsen i samma färg som valt fönster med möjlighet att välja till tvåfärgning med vit insida. 55 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL


SPRÖJS K

Klassiskt

ALTERNATIV 5 Stående fast genomgående mittpost. Lös liggande spröjs. Den liggande spröjsen är placerad 490 mm från överkant karm till centrum oavsett fönstrets höjd. Stående genomgående post börjar vid 8 breda fönster. Liggande spröjs börjar vid 12 höga fönster. Vid 17 bredd blir det två stående genomgående poster.

ALTERNATIV 6 Stående fast genomgående mittpost. Lös liggande spröjs. Löstagbart korsspröjs. Den liggande spröjsen är placerad 490 mm från överkant karm till centrum oavsett fönstrets höjd. Stående genomgående post börjar vid 8 breda fönster. Liggande spröjs och kors börjar vid 12 höga fönster. Vid 17 bredd blir det två stående genomgående poster.

ALTERNATIV 7 Löstagbar spröjs till max 18 höga fönster, vid högre välj alt 6. Lös liggande spröjs. Löstagbart korsspröjs. Den liggande spröjsen är placerad 490 mm från överkant karm till centrum oavsett fönstrets höjd. Stående spröjs börjar vid 8 breda fönster. Liggande spröjs och kors börjar vid 12 höga fönster. Vid 17 bredd blir det två stående spröjs.

ALU 63 mm stående 55 mm liggande M 0:1 + BSP 1:0

ALU 63 mm stående 55 mm liggande 30 mm kors M 0:1 + BSP 1:0 + SP 1:1x2

ALU 55 mm stående 55 mm liggande 30 mm kors BBSP 1:1 + SP 1:1x2

56 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL


F Ö N S T E R S M YG I N VÄ N D I GT Gipsad fönstersmyg invändigt kan väljas som tillval.

59 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL


I N T E R I Ö R A F Ö N S T E R D E TA L J E R Det är detaljerna som gör det. En charmig detalj till ett klassiskt hus är att välja till foder runt fönster och ytterdörrar invändigt. Det breda profilerade fodret målas ihop med den vita smygen på ett snyggt sätt och under fönsterbänken finns en vacker list. Smyg och fönsterbänk är färdigmålade, medan foder och list målas på plats. Fönsterbänken har en rak kant som avslut. Ett självklart val till en klassisk stil.

K

Dessa ritningar tillhör Trivselhus AB och är skyddade enligt upphovsrättslagen (URL). De får inte kopieras, spridas eller i övrigt ändras utan upphovsmannens medgivande.

Klassiskt

60 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL

Foderkloss 20x102x120 Mellan golvlist och foder

Fönsterbänklist 33x67 Fönsterbänklist 33x67 mm Profilerade foder 15x95

Under fönsterbänk

Dörrfoder

Snedtakslist 19x56 Ryggåstak, snedtak 1,5 plan


FÖNSTERBÄNK Fönsterbänkar i massiv vitoljad ek inger en sval och sober känsla.

S T I LG U I D E För en mer rustik känsla välj en fönsterbänk i trä, lackad eller vitvaxad. Det finna även stensorter som passar den klassiska stilen, välj den sort som passar bra till golvet. För den moderna välj en vit fönsterbänk eller varför inte Silestone?

62 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL


FÖNSTERBÄNK Vackra och tåliga fönsterbänkar i Silestone från Cosentino. Produkten är tålig mot repor och har en låg grad av vätskeabsorption vilket är idealiskt i fönster. Välj mellan 4 olika färger. Varför inte matcha fönsterbänken med bänkskivan i köket? Ytan har en polerad finish.

ROYAL REEF

BLANCO ZEUS

63 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL

LAGOON

MARENGO


SKJUTDÖRRAR Hajoms skjutdörrrar har en lyft- och glidfunktion som ger en unik känsla när dörrarna öppnas och stängs. Utsidan är aluminiumklädd och finns valbar i samma 12 färger som övriga fönster. Insidan i trä är standardvit, NCS S 0502-Y. Up≈1.2. Samma nyckel här som till dina ytterdörrar.

Spröjs är ej valbart till skjutpartier.

66 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL


YTTERDÖRRAR FJÄLL Ytterdörr Fjäll är en serie ytterdörrar där formgivaren Stina Sandwall inspire­rats både av vårt Skandinaviska fjällandskap och av hantverkarens klassiska fjällpanel. Fjäll är byggd med all den kvalitet som våra nordliga breddgrader kräver.

M Modernt

YD 2201 FJÄLL

YD 2202G FJÄLL

YD 2180G

YD 10G VENEDIG

Med reservation för exakt färgåtergivning. Tvåfärgsmålning är tillval om vit insida önskas. Trivselhus rekommenderar inte kulörer av mörkare karaktär då färgbeständighet inte kan garanteras. Dörrleverantören lämnar ingen garanti för färgbeständighet på andra kulörer än vit. 69 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL

YD 2130G


YTTERDÖRRAR M Modernt

K

Klassiskt

YD 50 SPINE CLASSIC

YD 51G SPINE CLASSIC

YD 50G SPINE CLASSIC

SPINE I Spine kombinerar formgivare Jonas Lindwall trä eller målade ytor med inläggningar av polerade aluminiumlister på dörrbladets utsida. Resultatet för­medlar en gedigen känsla av kvalitet och säkerhet. Formgivningen är tidlös på ett sätt som passar i både lite äldre husfasader som helt nybyggda. Med reservation för exakt färgåtergivning. Tvåfärgsmålning är tillval om vit insida önskas. Trivselhus rekommenderar inte kulörer av mörkare karaktär då färgbeständighet inte kan garanteras. Dörrleverantören lämnar ingen garanti för färgbeständighet på andra kulörer än vit. 70 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL

YD 63G

HERRGÅRD Pelle Sandwalls klassiska dörrkollektion har sina rötter i äldre, genuin hantverkstradition. Någon som både syns och känns – här har klassiskt formspråk korsbefruktats med SnickarPers unika kvalitetskrav.


PA R D Ö R R A R

2YD 273G

2YD 273

2YD 50 SPINE CLASSIC

Med reservation för exakt färgåtergivning. Tvåfärgsmålning är tillval om vit insida önskas. Trivselhus rekommenderar inte kulörer av mörkare karaktär då färgbeständighet inte kan garanteras. Dörrleverantören lämnar ingen garanti för färgbeständighet på andra kulörer än vit.

7 1 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL

2YD 506G


SIDOL JUS/ ÖV E R L J U S För extra ljusinsläpp till entrén – välj till sidoljus. Ett sidoljus är integrerat i samma karm som ytterdörren. SP1 M3 alt M4. Alternativt kan ett vanligt fönster placeras bredvid dörren. Vid rumshöjd 2.7 m ryms ett överljus över ytterdörren som totalt är 30 cm inkl karm, ÖL M3.

Kombinationen med ett sidoljus och överljus kan inte brandklassas.

72 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL


KO D L Å S YALE DOORMAN V2N Elektriskt kodlås som förenklar vardagen då du inte behöver ha koll på nycklar och där du även kan öppna dörren på distans. Yale Doorman inkluderar ett IQ-paket för styrning via Verisure hemlarm med en V-box mini och en Smart-lock modul. Finns i färgen Silver lika bilden.

7 3 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL

ID LOCK Dörrlåset från ID-lock kan fjärrstyras via app. Finns i färgen Silver


INNERDÖRRAR

M Modernt

RAM - RUND Lackad ek, frostat glas Frostat glas Valfri NCS

RAM - KVADRAT Vit NCS S 0502-Y, klarglas

75 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL

RAM Valfri NCS Här visas: Grön NCS S 1070-G50Y Grå NCS S 2010-Y

RAM - HELGLAS Vit NCS S 0502-Y, frostat glas

SLÄT - LINJE Vit NCS S 0502-Y Alt. valfri NCS


INNERDÖRRAR SPEGEL 3 MED GLAS

SP6

SP3+SP6

SP6+SP6

Klassiskt

SPEGEL 4 MED GLAS

För att skapa en luftig känsla mellan rummen välj en parinnerdörr i glas. Du kan utgå från en tät enkeldörr i standardutförande och välja till matchande pardörr. Finns med slagning eller som skjutdörrar.

76 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL

SP8

K

SP4+SP8

SP8+SP8


T R YC K E N FÖR BÅDE YTTERDÖRRAR OCH INNERDÖRRAR

Luxemburg F9 Aluminium rostfri nyans

K

Klassiskt

79 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL

Amsterdam F1/F69 Aluminium silver/ rostfri stål matt

Bergen F49/F9 Krom/bland aluminium rostfri nyans

M

M

Modernt

Modernt


PA R K E T TG O LV Kombinera golv från samma sortering i olika utrymmen i huset, kanske vill du ha 1-stav på entréplanet och 3-stav på överplanet. Här ser du vad som passar ihop. Alla golven är mattlackade. För att få ett enhetligt golvutseende väljer du även trösklar som matchar golvet mot ett pristillägg. Finns till alla våra tillvalsgolv.

Matcha dörrtrösklarna med golvet VITPIGMENTERAD EK kallfärg • Limestone 3-stav (borstad) • Nouveau Snow 1-stav (fullfas, borstad) VITPIGMENTERAD EK varmfärg • Portofino 2-stav • Nouveau White 1-stav (fullfas)

S T I LG U I D E Golvet blir ett komplement till din stil där tex ett ljust golv både passar till modernt och klassiskt. Här ligger stilen mera i att hålla det enhetligt genomgående i huset och hålla sig till ett och samma träslag. Våra utvalda golv går ofta att kombinera 1-stav med 2, eller 3-stav i samma serie.

GRÅPIGMENTERADE EK • Granite 2-stav (borstad) • Nouveau Greige 1-stav (microfas, borstad) BRUNPIGMENTERAD EK • Brownie 3-stav (borstad) • Nouveau Tawny 1-stav (microfas, borstad) VITPIGMENTERTAD ASK • Falsterbo 2-stav (microfas) • Skagen 3-stav (microfas) NATUR EK • Ek Siena 3-stav • Ek Verona 2-stav

82 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL


PA R K E T TG O LV SMÅLAND COLLECTION Kährs unika och rustika trägolv i Småland Collection har hämtat inspiration ur de Småländska skogarnas vilda skönhet. Den omfattar 1-stavsgolv i ek med färger från ljust till mörkt. Från disigt vitt och nyanser av frost till varma, gyllene toner av honung och bärnsten till mörka nyanser av träkol och tobak. Varje bräda har behandlats individuellt för att förhöja dess naturliga skönhet med kvistar, ådring och sprickor. Resultatet är en skiftande yta som ändrar karaktär beroende på ljuset i rummet och ur vilken vinkel golvet betraktas. Golven är oljade och behöver underhållas för att bevaras. Golvet oljas in en gång före inflyttning.

VISTA Olja, handskrap, borst, fasad, vit

MÖRE Olja, handskrap, borst, fasad, gråbrun

YDRE Olja, handskrap, borst, fasad, rökt, gråbrun

VEDBO Olja, handskrapad, borstad, fasade kanter

SEVEDE Olja, handskrap, borst, fasad, rökt, brun

YDRE

8 3 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL


T E X T I LG O LV Med textilgolv skapar du lätt en ny nivå av komfort och trivsel. För en härlig mjuk och ombonad känsla kan du välja textilgolv från Golvabia. Materialet är lätt att underhålla och släpper igenom värmen från golvvärmen. Välj mellan utvalda färger i kollektionerna Silky och Akvarell.

SILKY

Hortensia

Polar

Pistage

Silver

Havsbris

Stålgrå

Vit

Mullvad

Pärlemo

Tyll

Lagun

Champange

Sand

Aqua

Dimblå

Silver

Platina

Lava

AKVARELL

Hortensia

Bilden visar Akvarell Pärlemo

8 4 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL


FODER & LISTVERK K

Klassiskt Foderkloss 20x102x120

BREDA PROFILERADE Foderkloss 20x102x120 LISTER Mellan golvlist och foder

Mellan golvlist och foder

Profilerade foder 15x95

FODER 15x95 mm Dörrfoder Dörrfoder Profilerade foder 15x95 Dörrfoder

Profilerad sockel 15x95

Golvlist

Profilerad sockel 15x95

Golvlist SOCKEL 15x95 mm Golvlist

SVANHALSLIST 15x56 mm Taklist

HÖRNKLOSS 30x30x155 mm Mot golvlist i hörn

Foderkloss 20x102x120

FODERKLOSS Mellan golvlist och foder 28x100x155 mm Mellan golvlist och dörrfoder

Profilerade foder 15x95 Dörrfoder

Profilerad sockel 15x95

Golvlist

87 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL

Som tillval finns profilerade lister. Till de breda profilerade listerna behövs foderklossen för att anslutningen mellan golvlist och foder ska fungera. Tänk på att val av breda foder kommer att påverka din planlösning.


U TA N TA K L I S T Det är möjligt att välja en lösning utan taklist för en modern stil. Konstruktionen är pappersklädda metallhörnsskydd typ Sheetrock eller liknande.

8 8 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL


TYP B

I N N E R T R A P PA

M Modernt

Mer modern känsla får du om du väljer en trappa med underliggande vangstycke. Stegen upplevs då mer svävande. Vangstycken är vitmålade NCS 0500-N och stegen kan väljas i ek eller ask. Om trappan ska matcha ett färgat golv färgas stegen in så likt golvet som möjligt men det kommer alltid att vara en färgskillnad. Trappan kan även byggas in med innervägg runt om eller under. Som bjälklagsinklädnad levereras en inmålad mdf-skiva, alternativt med träslag likt trappa, ask eller ek. Trappa typ B kräver mer utrymme jämfört med trappa typ A.

TYP B

Ask

Ek

Vit NCS S 0500-N

Rund handledare kan väljas och passar bra vid placering enbart mot vägg lika bilden. Går inte runt hörnet.

9 1 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL


TR AP P R ÄC KE Ett räcke av laminerade glasskivor ger ett luftigt och elegant intryck. Kombinera med vitlack, ek eller ask för att matcha övriga val för golv, dörrar och köksluckor. Endast till trappa typ A.

M Modernt

92 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL


KÖ K I Ballingslövs köksbutik får du professionell hjälp med utformningen av ditt nya kök. Valet av lucka lägger ramen för den stil köket ska få. Funktionalitet prioriteras högt och valmöjligheterna är många. Vi har valt ut ett axplock av gedigna luckor som presenteras här. Kolla in Ballingslövs hemsida och kom förberedd till köksmötet.

9 9 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL


C E NTR AL DAM MS U GAR E

Vid tillvalet Centraldammsugare placeras den i första hand i Städskåpet med sina tillbehör.

Q SMART OUTBLOW Centraldammsugaren från Canvac är liten, tyst och kompakt med bibehållen prestanda. Bredd 460 mm, höjd 320 mm, djup 240 mm. 11 meter smidig slang med på- och avstängningsknapp i handtaget. Motoreffekt max 2000 W, installations-system med erforderligt rörsystem och anslutningspunkter, städset samt Roll Me slangvinda.

101 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL


A N PA S S A D INREDNING

Möjligheten finns att göra en skräddarsydd anpassning av inredningen hos Ballingslöv. Lägg till överskåp, matcha handtag, blandare och bänkskiva med dina val i köket. 103 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL


F L Ä K T K U PA En effektiv köksfläkt är a och o i ditt nya kök, och välj en som matchar kökets karaktär och stil! Från Fjäråskupan kommer flera tillvalsvarianter för att passa din stil. Alla fläktarna finns med olika tillvalspaket sett till beslysning och fjärrkontroller. Det går att få alla fäktar i valfri NCS och med Imprint som ger en metallisk effekt.

FRIHÄNGANDE

IKON

KUB

SYMBOL

Max rumshöjd 2,7 m

VÄGGMONTERAD

SIGNATUR

BOX

Max rumshöjd 2,7 m

107 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL

RUSTIK


F L Ä K T K U PA TAKMONTERAD Modell Detalj finns i färgerna vit, svart eller rostfritt. Bredd 100 & 120 cm. Höjd 68 mm. Djup 60 cm. Den går att få i valfri NCS och med Imprint som ger en metallisk effekt. Max rumshöjd 3 meter.

108 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL


K L Ä D F Ö R VA R I N G

109 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL


K L Ä D F Ö R VA R I N G & SKJUTDÖRRAR Hög kvalitet och komfort får man genom att välja Mirros inredning och skjutdörrar från tillvalssortimentet. Både dörrar och inredning har soft close - mjukstängning. Inredningen är anpassad till Entré eller Sovrum, och funkar även i ett dressingroom utan dörrar framför. Det är inte möjligt att placera golvvärmefördelaren bakom inredningen.

Entré bredd 120

Sovrum bredd 240

Entré bredd 150

Entré bredd 180

Sovrum bredd 300

111 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL

Sovrum bredd 120

Sovrum bredd 150

Sovrum bredd 360

Sovrum bredd 180


SKJUTDÖRRAR M

K

K

Klassiskt

Modernt

Klassiskt

TITAN Vit eller svart profil med fyllning i vitt glas, svart glas, eller klar spegel.

NORDICA HELFÄLT Vit folie NCS S 0502-Y

M

M

Modernt

Modernt

Betong SOLID Integrerat grepp. Vit struktur, svart struktur, vit ek, betong, vitmålad eller valfri NCS.

112 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL

Vit NCS S 0502-Y

DIAMANT Vit profil med liggande vit fyllning -spårfräst linje vit, NCS S 0502-Y

M Modernt


BADRUMSINREDNING

113 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL


BADRUMSINREDNING Serien STIL kan kompletteras med ett antal varierande kommodstorlekar och speglar. Gör ni inget aktivt val levereras vit lucka och knopp oval stål.

K

Klassiskt SPEGEL Top-Mirror B:120 H:73 D:5/9 Övre ljuskälla LED Tvättställsljus LED Dimbar

SPEGEL Top-Mirror B:60 H:73 D:5/9 Övre ljuskälla LED Tvättställsljus LED Dimbar

KOMMOD Underdel: Stil B:60 H:50 D:45 Tvättställ: Stil 60x45 vit

Utvalda handtag för att passa serien STIL Porslinsknopp Skåhandtag: Stål, brons, mässing Oval knopp: Brons, mässing, stål

KOMMOD Underdel: Stil B:120 H:50 D:45 Tvättställ: Wave 120x45 vit Välj till 230 V eluttag i nedre lådan.

KULÖRER

Vit

Skiffergrå

NCS S 0500-N

NCS S 7500-N

116 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL

Blond ek

Svart ek

INREDNING BOX ONE+, träinredning av svartbetsad ek och två lösa eklådor

VATTENLÅS Easy clean Pop-up Lyft upp, skölj och sätt tillbaka.


BADRUMSINREDNING M

Serien FORMA kan kompletteras med ett antal varierande kommodstorlekar och speglar. Gör ni inget aktivt val levereras vit lucka och handtag 11 i krom.

Modernt

SPEGEL Top-Mirror B:60 H:73 D:5/9 Övre ljuskälla LED Tvättställsljus LED Dimbar

SPEGEL Top-Mirror B:120 H:73 D:5/9 Övre ljuskälla LED Tvättställsljus LED Dimbar

KOMMOD Underdel: Forma B:60 H:50 D:45 Tvättställ: Square 60

KOMMOD Underdel: Forma B:120 H:50 D:45 Tvättställ: Wave 120

Utvalda handtag för att passa serien FORMA Handtag 11: Krom, vit, svart, mässing Knopp rund: Vit, mässing, svart, krom

VATTENLÅS Easy clean Pop-up Lyft upp, skölj och sätt tillbaka.

Välj till 230 V eluttag i nedre lådan.

KULÖRER

Vit

Skiffergrå

NCS S 0500-N

NCS S 7500-N

117 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL

INREDNING BOX ONE+, träinredning av svartbetsad ek och två lösa eklådor Blond ek

Svart ek


BADRUMSINREDNING M

Ta ditt badrum till en annan nivå med kommoder i serien DK.

Modernt

SPEGEL Ram: B:60 H:68 D:13 B:80 H:68 D:13 B:120 H:68 D:13 Belysning: Frostad belysning LED 19,35W IP44

Utvalda handtag för att passa serien DK DK svart, DK guld, DK vit, DK krom Push open

KOMMOD Underdel: DK B:60 H:45 D:45 DK B:80 H:45 D:45 DK B:120 H:45 D:45 Tvättställ: Falster 60 Falster 80 Wave 120

VATTENLÅS Easy clean Pop-up Lyft upp, skölj och sätt tillbaka.

Välj till 230 V eluttag i nedre lådan. KULÖRER

Vit

Skiffergrå

NCS S 0500-N

NCS S 7500-N

118 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL

INREDNING BOX ONE+, träinredning av svartbetsad ek och två lösa eklådor Blond ek


BADRUMSINREDNING SPEGELSKÅP Välj till förvaringsmöjligheter där spegelskåpen har en generös öppning som tillför funktion.

Skuru Skuru är ett läckert spegelskåp med avancerad belysning som kan anpassas efter tillfälle. Färgtemperaturen och ljusstyrkan justeras steglöst med ett vred. Det går till exempel att vrida upp ljuset vid städning och ner vid toalettbesök mitt i natten. Genom att gå mot en rödare ton undviker man att sända uppvakningssignaler till hjärnan. Dessutom en praktisk prylmagnethållare. Finns i vitt, skiffergrå, blond ek eller svart ek. Bredd 40, 60 eller 80 cm. LED-belysning, eluttag, 2 hyllor och tvättställsljus.

Bakstycket följer alltid spegelskåpets färg. Vred för styrning av belysning.

KULÖRER

Vit

Skiffergrå

NCS S 0500-N

NCS S 7500-N

119 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL

Blond ek

Svart ek

Top-Line 120 LED Dubbla ljuskällor både uppe och nere Bredd 120 Övre ljuskälla LED: 1x1540 lm Undre ljuskälla LED: 1x349 lm Inkl 1 st 230 V uttag. Tvättställsljus 1x8W Dimbar.


BADRUMSINREDNING SPEGLAR

SPEGEL SELFIE Spegel Selfie har ett stilrent och minimalistiskt uttryck samt LEDbelysning bakom den frostade ramen. Frostad belysning LED 40W. Finns i bredderna diameter 60 och 80 cm.

SPEGEL SELFIE Spegel Selfie har ett stilrent och minimalistiskt uttryck samt LEDbelysning bakom den frostade ramen. Frostad belysning LED 40W. Finns i bredderna 60, 80 och 120.

120 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL


BADRUMSINREDNING DK SPEGELSKÅP Kombinera det estetiska med det praktiska, välj om du vill ha sidoskåp till vänster, höger eller både och.

SPEGELSKÅP DK Vänster B:80 H:68 D:13 B:120 H:68 D:13 Belysning: Frostad LED belysning Inkl 1 st 230 V uttag.

SPEGELSKÅP DK Höger B:80 H:68 D:13 B:120 H:68 D:13 Belysning: Frostad LED belysning Inkl 1 st 230 V uttag.

KULÖRER

Vit

Skiffergrå

NCS S 0500-N

NCS S 7500-N

121 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL

Blond ek

SPEGELSKÅP DK dubbel B:120 H:68 D:13 Belysning: Frostad LED belysning Inkl 1 st 230 V uttag.

M Modernt


BADRUMSINREDNING STIL VÄGGSKÅP OCH HÖGSKÅP

K

Hitta din förvaring i serien STIL, välj mellan tre olika storlekar. Det lilla väggskåpet passar perfekt över toalettstolen.

VÄGGSKÅP Inredning: 2 glashyllor Dimensioner: B:30 H:70 D:15

HÖGSKÅP Inredning: 2 trähyllor Dimensioner: B:40 H:123 D:35

122 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL

HÖGSKÅP Inredning: 4 trähyllor Dimensioner: B:40 H172 D:35

Klassiskt

KULÖRER

Vit

Skiffergrå

NCS S 0500-N

NCS S 7500-N

Blond ek

Svart ek


BADRUMSINREDNING FORMA VÄGGSKÅP OCH HÖGSKÅP

M

Hitta din förvaring i serien FORMA, välj mellan tre olika storlekar. Det lilla väggskåpet passar perfekt över toalettstolen.

VÄGGSKÅP Inredning: 2 glashyllor Dimensioner: B:30 H:70 D:15

HÖGSKÅP Inredning: 2 trähyllor Dimensioner: B:40 H:123 D:35

123 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL

HÖGSKÅP Inredning: 4 trähyllor Dimensioner: B:40 H172 D:35

Modernt

KULÖRER

Vit

Skiffergrå

NCS S 0500-N

NCS S 7500-N

Blond ek

Svart ek


BADRUMSINREDNING M

DK VÄGGSKÅP OCH HÖGSKÅP Till det moderna badrummet finns tre typer av förvaringsskåp som passar till DK.

DK HÖGSKÅP 170 DÖRR Inredning: Innerlåda, 2 glashyllor,3 trähyllor Dimensioner:B:40 H170 D:35

DK SIDOSKÅP LÅDA Inredning: Box two Träinredning och två lösa lådor Dimensioner: B:60 H:25 D:45 B:80 H:25 D:45

124 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL

Modernt

DK HÖGSKÅP 170 2 DÖRRAR Inredning: Innerlåda, 2 glashyllor,3 trähyllor Dimensioner: B:40 H170 D:35

Vit

Skiffergrå

NCS S 0500-N

NCS S 7500-N

Blond ek


B L A N D A R E KÖ K ARM984 KÖKSBLANDARE Köksblandare med diskmaskinsavstängning och hög, svängbar pip. Höjd 390 mm.

KROM

MATTSVART

MÄSSING

ARM887 KÖKSBLANDARE Köksblandare med svängbar pip, diskmaskinsavstängning och utdragbar handdusch. Höjd 402mm.

Mässing är ett material som med tiden får en vacker patina men kan putsas upp med mässingsputs. 127 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL


B L A N D A R E KÖ K KROM

FME 184 KROM Ettgrepps köksblandare Classic med diskmaskinsavstängining. Klassisk stil med modern funktion. Höjd 300 mm

DOM184 KROM Fyrkantig ettgrepps köksblandare med diskmaskinsavstängning och hög svängbar pip. Höjd 393 mm

MÄSSING

MATTSVART

EVO184 Ettgrepps köksblandare med diskmaskinsavstängning i tidlös stilren form och hög, svängbar pip. Höjd 335 mm

MÄSSING

MATTSVART

Tillval till köksö: EVO078

Mässing är ett material som med tiden får en vacker patina men kan putsas upp med mässingsputs. 128 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL


TA K D U S C H A R KROM

MÄSSING

MATTSVART

M

K

Modernt

Klassiskt

LES 8300 KROM

TVM7200

Takduschpaket med tryckbalanserad termostat och omkastare i vred.

Takduschpaket med tryckbalanserad termostat och omkastare i vred. Extra handdusch medföljer.

Mässing är ett material som med tiden får en vacker patina men kan putsas upp med mässingsputs. 130 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL


B L AN DAR E D U S C H & BADK AR

MATTSVART

MÄSSING

KROM

MATTSVART

ZSAL300

Duschset helt i metall

MÄSSING

EVM 168

EVM 022

Stilren duschblandare med tryckbalanserad termostat.

Stilren dusch- och badkarsblandare med tryckbalanserad termostat och svängbar pip. Mattsvart - Mässing

Mässing är ett material som med tiden får en vacker patina men kan putsas upp med mässingsputs. 13 1 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL


B L A N D A R E T VÄT T S TÄ L L Möjligheten att välja till en annan tvättställsblandare finns.

M

K

Modernt

Klassiskt

FA071 KROM Ettgrepps tvättställsblandare Classic med mjuka linjer.

VLV065 KROM Tvågrepps tvättställsblandare Classic med lyftventil. Klassiskt utformad med mjuka linjer. Hot/Cold-knappar på vreden.

ARM 071

ARM 081

EVM 071 Tvättställsblandare i vackra former. Passar till medelstora och små handfat.

LES 071 Snygg och populär ettgrepps tvättställsblandare i fyrkantig form.

Mässing är ett material som med tiden får en vacker patina men kan putsas upp med mässingsputs. 132 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL


B L AN DAR E

K

Klassiskt

XCOL7269-160 KROM Takduschpaket Classic med tryckbalanserad termostat och omkastare i vred. Höj- och sänkbar.

ZSAL070 KROM

133 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL

FBLV 023-150, KROM Lev med vanligt blandarfäste

XCOL 168-160, KROM


WC - S TO L Ifö Sign 6875 har inbyggd cistern med släta sidor och inbyggd spolfunktion, Fresh WC som automatiskt doserar doftmedel vid varje spolning. Vid val av inbyggd cistern byggs en kaklad hylla där spolknappen gör det möjligt att inspektera bakom. Levereras med Ifö mjukstängande hårdsits.

Ifö Spira Art har en klassiskt skandinavisk design inspirerad av vår unika natur. WC-stolen har en insida helt utan spolkant. Det gör att bakterier och smuts inte har någonstans att gömma sig och WC-stolen är mer lättstädad och hygienisk. Ifö Spira mjukstängande hårdsits ingår. Ifö Spira 6240 och 6293 har hel cisternkåpa med en separat innercistern för vattnet. På så vis undviks kondens på cisternkåpan och den blir också tystare vid återfyllning. Fresh WC som automatiskt doserar doftmedel vid varje spolning. Vid val av Ifö Spira 6245 med inbyggd cistern byggs en kaklad hylla där spolknappen gör det möjligt att inspektera bakom.

IFÖ SIGN 6875 RSK 7856922 135 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL

IFÖ SPIRA 6240 RSK 7803062

IFÖ SPIRA 6293 RSK 78119971

IFÖ SPIRA 6245 RSK 7819954


D U S C H VÄ G G A R SKOGA Flera olika kombinationer finns att tillgå i serien Skoga. Utöver standardval på profilfärger och glastyperna kan glastyp halvfrost väljas. Valmöjligheten varierar beroende på utförande.

Rak med två dörrar

Skärmvägg

Fast skärmvägg med stag

Halvrund med två dörrar

Rund

Enkelnisch

Nisch med en öppningsbar del och en fast del.

Nisch med två öppningsbara delar.

137 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL


D U S C H VÄ G G A R 180° Läckra duschväggar från Svedbergs serie 180°För det lilla extra i badrummet kan duschväggar från serien 180° väljas, maximera glasytan med minimalistiska dolda infästningar, levereras med klarglas. Spaltmåttet från väggen är endast 3 mm vilket minimerar stänk. Kan beställas i flera kombinationer och bredder.

GLASTYP

Klarglas

BESLAG

Kristall frostglas

Kristall

Blank krom

Kombination med två dörrar

Dörr + fast

Nisch med en öppningsbar del och en fast del.

Nisch med två öppningsbara delar.

13 8 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL

Svart matt

Nisch enkel


H A N D D U K S TO R K ELPATRON ERICA Sigyn/Vento är vattenfyllda handdukstorkar som installeras med elpatron i samma färg som handdukstorken. Krom art nr 54041 Svart art nr 54042 Vit art nr 54043

AMOR Elhanddukstork i krom och svart för det lilla badrummet, 10x140 cm.

DIANA-S Finns i krom eller svart i storlek 48x80 cm.

139 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL

SIGYN Stående modell med knoppar för upphängning, finns i krom, svart & vit. Tre olika bredder 11x120, 26x120 & 34x120 cm.

VENTO Den öppna designen gör det enkelt att hänga upp och ta ner handdukar. Finns i krom, svart & vit. två storlekar 55x80 & 55x120 cm.


BADKAR Flera olika badkarsmodeller från Svedbergs som passar både modern och klassisk stil.

M Modernt

UME

OVAL 158 vitt i gjutmarmor.

140 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL

ENO


BADKAR De klassiska badkaren är lite högre på kortändan vilket ger ett skönt stöd för ryggen.

K

Klassiskt

Tassar i krom, mässing eller brons. Scarlett vitt utförande i gjutmarmor.

141 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL

Badkar Belle, ett klassiskt tassbadkar av akryl som sätter fin prägel på badrummet.


VÄ G G N Ä R A G O LV B R U N N Purus väggnära golvbrunnar ger ett modernt uttryck i duschen och med Purus LINE placerad in till väggen blir det enkelt att skapa fall åt ett håll. Den ger en jämn och plan yta och du slipper att stå på brunnen. Storleken på klinkerplattorna behöver utredas så de funkar tillsammans med golvbrunnen och fallet på golvet. Därför behöver valet vara klart när slutbeställningen görs.

RIB

PLATINUM

CHESS Modellerna RIB och CHESS går att få i färgerna GOLD och ROSE GOLD.

Lämpligheten att använda väggnära golvbrunn ska alltid utredas för aktuell konstruktion. Bredden på golvbrunnen är 900 mm.

142 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL


TEKNIKF Ö R VA R I N G Rördragningar, värmepump och beredare döljs snyggt och praktiskt bakom skjutdörrar Mirro Opal. 3-delad dörr med aluminiumram i silver och melaminbelagd panel i vitt. Larmfunktion för värmepump placeras på utsidan.

143 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL


U P P VÄ R M N I N G Standard för hus över 180 m2 möjligt som tillval för hus under 180 m2.

IVT GEO 500 är värmepumpen med touchscreen i färg och inbyggd appstyrning. På insidan ger den nyutvecklade inverterkompressorn en jämn och effektiv värmeproduktion. Kompressorn i IVT Geo 500 är inverterstyrd. Det innebär att värmepumpen automatiskt anpassar driften efter din varmvattenförbrukning och skiftningar i utomhustemperaturen för att öka din besparing. Den jämna och exakta värmeproduktionen ger en mer energisnål drift, vilket även minskar slitaget på värmepumpens delar. Inbyggd varmvattenberedare 180 l. Pumpeffekt anpassas till husets värmebehov på den ort där det byggs.

IVT GEO 500 Höjd 1780 mm, bredd 600 mm, djup 610 mm

145 | TOTALENTREPRENAD STANDARD

TILLVAL


EXTRA FUNKTIONER T I L L M A R K VÄ R M E P U M P FJÄRRSTYRNING AV VÄRMEPUMP Med IVT Anywhere kan du fjärrstyra din markvärmepump. Systemet består av en kommunikationsenhet och en app till din smatphone. Enheten kopplas till din värmepump och ansluts via en kabel till internet som sen funkar tillsammans med appen på telefonen där du kan göra egna inställningar. Finns även samma funktion till Nibes frånluftsvärmepump. UPPVÄRMNING AV POOL Utnyttja effekten av bergvärmen till att värma upp en utvändig pool på sommaren. Eftersom energibehovet är lägre på sommaren finns det möjlighet att använda energin till att värma en ev pool. Dock behöver man borra lite djupare för att borrhålet ska hinna återladdas.

146 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL


SOL-EL Solel räknas som en förnybar källa och anses miljövänlig då den, under drift, inte förorsakar några utsläpp. Solceller omvandlar solens ljus till elektrisk ström med högrent kisel – ett av världens vanligaste ämnen – så att du sen kan tillgodose ditt hem med elektricitet. När anläggningen väl är på plats är bränslet gratis vilket innebär att din energikälla aldrig blir beroende av marknadens elpriser. Trivselhus anpassar anläggningens effekt och antalet solpaneler efter kundens förutsättningar, men det finns även standardlösningar framtagna, en lösning med 10 paneler och en effekt av 3kW respektive en med 20 paneler och en effekt av 6kW.Panelerna kan placeras på alla takmaterial, en ställning tillkommer om underalget är annat än takpannor. TIPS FÖR HUR SOLCELLERNA BÄST PLACERAS: • Solcellsmodulerna placeras fördelaktigt mot söder, eventuellt väst. • Inom sydost till sydväst får man 0–10% mindre solel jämfört med en rakt söderläge. • Optimal lutning på solcellsmodulerna är 30-50 grader. • 10 graders avvikelse från optimal lutning ger en förlust på 1-2% av årsproduktionen. • All form av skuggning ska undvikas eftersom det innebär en lägre elproduktion.

149 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL

NIBE PV består av monokristallina kiselcellspaneler av PERC-teknik med en effekt av 295 Wp.

När huset är klart kan du ansöka om investeringsstöd för din solcellsanläggning. Läs mer på Energimyndighetens hemsida.


L A D D B OX Kanske du redan har en el- eller hybridbil eller så vill du ligga i framkant och förbreda när du bygger nytt hus? ­ ör att ladda sin elbil eller laddhybrid i sitt hem krävs det en F laddstation. Chargestorm erbjuder en komplett lösning som är fullmatad med teknik och har en hög säkerhet. DETTA INGÅR: 1st ladduttag för elbil/laddhybrid på höger sida (typ2) Effekt: 1-fas 16A eller 3-fas 16A (3,7kW eller 11kW) Uppkopplad mot Chargestorms portal för konfigurering och statistik App-styrning RFID-läsare för att begränsa åtkomst till laddaren Inbyggd jordfelsbrytare Inbyggd säkring Lastbalansering; ingen oro för att slå ut säkringar i huset vid laddning

TILLVAL: Schuko-uttag (vanligt uttag) på vänster sida. Perfekt om kunden vill använda laddboxen för att koppla in sin motorvärmarsladd till bilen.

150 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL


MEK ANISK FRÅNLUF TSV E N T I L AT I O N Vid markvärme ingår mekanisk frånluftsventilation med takfläkt. Ventilation ger friskare luft och bättre inomhusklimat. Tilluft tillförs via fresh-ventiler i ytterväggar. Frånluften sugs, med hjälp av en fläkt, ut via frånluftsdon. Frånluftsfläkten går kontinuerligt samt kontrollerat och säkerställer därigenom luftväxlingen. En separat kanal dras upp ovan tak från köksfläkt.

Insida

Utsida

Fresh-ventilerna är självreglerande och ger möjlighet till justering av luftflödet. Den utvändiga ventilen finns valbar i färgerna svart, rött och vitt. Övriga färger målas med samma färg som fasaden.

151 | TOTALENTREPRENAD STANDARD

Regnskydd Tyfon till fresh-ventiler som skyddar från vatteninträning finns som tillval vid extremt väderutsatta lägen. Finns valbar i färgerna vitt och grått.

TILLVAL

Takfläkten finns i kulörerna svart, röd och grå och anpassas efter kulören på takpannorna.


F T X -V E N T I L AT I O N Som tillval till markvärme går det att välja FTX ventilation. En FTX-ventilation med värmeåtervinning skapar ett sundare inomhusklimat och ger samtidigt en energibesparing.

FRÅNLUFTSDON Balance-E 100

TILLUFTSDON Balance-S 100

VÄGGPLACERAT AGGREGAT SAVE VTR 300/500 är konstruerad för att installeras på vägg.

VINDPLACERAT AGGREGAT SAVE VSR 300/500 är konstruerat för att installeras liggande på vind.

Storleken på aggregat fastställs genom beräkning av varje hus.

152 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL

 Mycket lättanvänd styrpanel med touch-display  Konstantflödesreglering säkerställer luftflödesbalans mellan till- och frånluft  Separat inställning av till- respektive frånluftsfläkt  Energieffektiva fläktmotorer med ECteknologi  Hög årsmedelverkningsgrad - inget behov för avfrostning

 Flexibel installation - inget behov för kondensavlopp  Automatisk växling mellan vinteroch sommardrift, inget manuellt byte till sommarkassett.  Möjlighet till forserad tilluft styrt med manuellt vred med timer. Kan behövas när man tänder eld i braskaminen eller dylikt.


KAMINER Värmen från elden är inte bara en mysfaktor, utan också en klok och modern lösning som hushåller med dina och naturens resurser. De flesta av braskaminer i Contura 500 och 600-serien kan kompletteras med en vridplatta, vilket gör det möjligt att se elden från många olika vinklar i huset. Andra tillbehör som ökar din komfort är fläkt, som effektivt sprider värmen i hela rummet samt värmemagasin som förlänger tiden kaminen ger dig värme.

Bilden visar: Contura 35 låg, svart, med golvplåt och svart rökrör

154 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL


KAMINER K

Klassiskt

Bilden visar Contura 690T Style, svart, med golvglas och svart rökrör

Bilden visar Contura i51A med 1st vedfack, golvglas och vitt rökrör

TÄLJSTENSKAMIN CONTURA 690T STYLE Hög täljstenskamin med lång avsvalningstid. Vridplatta och värmemagasin kan köpas till.

MURSPIS CONTURA i51A Contura i51 är en modern murspis där elden är synlig från tre håll. Den är designad i rena linjer, glas, betong, stål och sten, för stora rum och mycket mys. Välj omramning som passar dina önskemål. Vedfack och värmemagasin kan köpas till.

155 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL


KAMINER K

Klassiskt

Bilden visar Contura 610G:4 Style, vit (topp i lackad alu,

M Modernt

M Modernt

och täckfront) med golvglas och vitt rökrör

Bilden visar Contura 35G låg, vit med golvplåt och vitt rökrör

Bilden visar Contura 35T:1 hög, (g jutjärnslucka/glastopp) med golvglas och svart rökrör

BRASKAMIN CONTURA 610G STYLE Vridplatta och värmemagasin kan köpas till.

BRASKAMIN CONTURA 35G LÅG Stor valfrihet. Välj mellan blankvit eller svart.

TÄLJSTENSKAMIN CONTURA 35T:1 Designvinnare med mycket hög verkningsgrad.

Helglasad lucka.

I täljsten. Värmemagasin kan köpas till.

156 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL


KAMINER K

Klassiskt

M Modernt

Bilden visar Contura 880:4 svart, golvskydd ersatt av klinkers, rökrör tillkommer på toppen

Bilden visar Contura 556G:1 Style, svart (g jutjärnstopp/ glaslucka), golvplåt och svart rökrör.

BRASKAMIN CONTURA 880 Braskamin på pelare. God eldsynlighet. Vridplatta kan köpas till.Bilden visar Contura 880:2 svart, golvskydd ersatt av klinkers, rökrör tillkommer på toppen.

BRASKAMIN CONTURA 556 STYLE G De generösa sidoljusen på braskaminen gör att du kan se elden från flera vinklar i rummet. Luckan i glas ger ett lätt och modernt uttryck, samtidigt som de rena linjerna i designen gör att kaminen smälter in i ditt hem, oavsett vilken stil du föredrar. Vridplatta finns.

157 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL


A LTA N - O C H B A L KO N G R Ä C K E ALUMINIUMRÄCKE BELLA Tidlöst räcke i aluminium som finns valbart i tre färger och går att matcha med räcket till den franska balkongen. Valbara färger i RAL är silver 9006, svart 9005 och vit 9010.

M Modernt

K

Klassiskt

159 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL


A LTA N - O C H B A L KO N G R Ä C K E Till det liggande räcket levereras plexiglas som klätterskydd.

M Modernt

LIGGANDE TRÄ Liggande 45 x 45 mm reglar

160 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL


A LTA N - O C H B A L KO N G R Ä C K E GLASRÄCKE Välj till ett utvändigt glasräcke för en modern stil. Rundad överliggare i rostfritt. Glaset valbart som klarglas eller tonat.

M Modernt

161 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL


F R A N S K B A L KO N G Som tillval finns ytterligare två räcken att välja på till den franska balkongen. Förstärk träkänslan med liggande ribbor (klätterskydd ingår) eller välj det underhållsfria klassiska med rundad form.

M Modernt

LIGGANDE TRÄ Liggande 45 x 45 mm reglar

K

Klassiskt

STÅENDE METALL ALBIN Valbara färger i RAL, silver 9006, svart 9005 och vit 9010

163 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL


V E R A N D O R & S K Ä R M TA K Som tillval kan ni där husutformning så medger välja en veranda för markera entrén och ge skydd åt både människor och ytterdörr. Välj mellan klassisk veranda, pelarveranda och skärmtak i olika utföranden.

M Modernt

K

Veranda 3,6 m, Valmat tak

Veranda 3,0 m, endast sadeltak

VERANDA Klassisk veranda i trä utformad för anslutning mot vägg på 2-planshus eller tak på 1-planshus och 1,5-planhus. Finns i bredd 3,0 m med sadeltak 14-27° och 3,6 m med valfritt sadeltak 14-27° eller valmat tak. Båda med djup 1,8 m. Välj till valfritt räcke. Takbeklädnad med betongtakpannor i grundutförande med möjlighet att som extra tillval välja plåt. Exempel visas på husmodellerna Villa Grebbestad och Villa Mörtnäs.

Pelarveranda 7,8 m

 

164 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL

Pelarveranda 6,0 m  

Klassiskt

Veranda 3,0 m, Pulpettak SKÄRMTAK Praktiskt vägganslutet skärmtak i trä med enkla stolpar. Minimibredd 3,0 m som kan utökas i steg om 0,3 m till önskad bredd, djup 1,5 m. Pulpettak med taklutning 14° beklätt med betongtakpannor i grundutförande och möjlighet att som extra tillval välja plåt. Exempel visas på husmodellerna Villa Furuliden och Villa Falsterbo.

Pelarveranda 3,6 m

 

PELARVERANDA Pampig veranda med runda träpelare som vilar mot ett gjutet betongfundament, utformad för anslutning mot vägg på 2-planshus. Finns i bredd 3,6 m, 6,0 m och 7,8 m med valmat tak. Alla med djup 1,8 m. Takbeklädnad med betongtakpannor. Exempel visas på husmodellern Villa Södehamn och Villa Älvnäs.


S I D O B YG G N A D E R Trivselhus erbjuder flera olika modeller av sidobyggnader. Titta närmre på trivselhus.se, självklart kan vi även anpassa just din unika för just dina behov på tomten.

1 70 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL


G A R A G E P O R TA R Till garaget ingår en takskjutport från Crawford RAL 9016 och i utförande med trästruktur. Som tillval kan även andra utförande och färger väljas samt en slagport som matchar ytterdörren. CRAWFORD Takskjutporten finns valbar i tre utseende för att matcha med stilen på garaget. Standardfärgen är RAL 9016 och annan kulör kan fås mot pristillägg. Finns i bredderna 2500, 3000 och 5000 mm. Trend - Trästruktur ingår som standard.

SLÄT PLÅT

TREND - TRÄSTRUKTUR

PLÅT MED TRÄSTRUKTUR

SLP 506 Vit slagport med urfräst mönster på portens utsida. Från SnickarPer.

STYLE - SLÄT

KODLÅS

CLASSIC - TRÄSTRUKTUR

17 1 | TOTALENTREPRENAD TILLVAL

Profile for Trivselhus AB

Dina Val 19.3.1 TILLVAL  

Exempel på tillval du kan göra när du väljer ett hus från Trivselhus.

Dina Val 19.3.1 TILLVAL  

Exempel på tillval du kan göra när du väljer ett hus från Trivselhus.