Page 1

novel路les en altres idiomes

gener 2014


Novel·les en anglès

HOSSEINI, Khaled And the mountains echoed

NE Hos

Bloomsbury, 2013 Khaled Hosseini, autor de les inoblidables Estels en el cel i Mil sols esplèndids ens porta amb aquesta novel·la a explorar infinites formes on l'amor, el valor, la traïció i el sacrifici tenen un paper determinant en les vides dels personatges. L’itinerari d’aquesta novel·la guiarà el lector des de la tardor de 1952 fins al present, de Kabul a París, des de l'illa grega de Tinos fins a San Francisco.

JONASSON, Jonas NE Jon The Hundred-year-old man who climbed out of the window and disappeared Hesperus, 2012

Jonasson ordeix una història audaç i complexa, capaç de sorprendre al lector, però el veritable regal és el seu personatge protagonista, Allan Karlsson, un home d'un meravellós sentit comú, que no té por de la mort, ni al crim! Un ancià que no està disposat a renunciar al plaer d'estar viu. Però Karlsson no és un avi centenari qualsevol ... i en poc temps, després d'una esbojarrada aventura, posa tot el país cap per avall.


MARTEL, Yann Life of Pi

NE Mar

Canongate, 2012 Yann Martel, en aquesta novel·la, explica l’aventura de supervivència que viurà en Pi, un noi de la Índia, en naufragar el vaixell on anava amb el seu pare i un munt d’animals per ser venuts, per aconseguir una vida millor.

MORTON, Kate The house at Riverton

NE Mor

Pan Books, 2006 Anglaterra 1924. Un jove poeta apareix mort al jardí de la mansió Riverton durant una gran festa de societat. Dues germanes presencien la tragèdia i no tornen a parlar-se mai més després d’aquella nit d’estiu. Setanta-cinc anys més tard, la lleial criada creu haver enterrat per sempre aquell record, fins que rep una trucada d’una directora que prepara un pel·lícula sobre el que va passar.

ROWLING, J. K. The Casual Vacancy

NE Row

Little, Brown, 2012

És el primer llibre de l’autora després de la saga Harry Potter, i el primer que escriu dirigit als adults. Quan Barry Fairbrother mor inesperadament, tot el poble de Pagford queda tocat. Rere una aparença tranquil·la, en el poble hi ha una guerra oberta entre els veïns. La plaça que queda vacant a l’ajuntament aviat esdevé el catalitzador de la guerra més sonada que recorden els habitants de Pagford.


Novel·les en francès ÉNARD, Mathias La Perfection du tir

NF Ena

Actes Sud, DL 2008

Énard, va rebre el premi dels 5 continents de la Francofonia al 2004 per aquesta novel·la. “Tot consisteix en la concentració, la paciència, la calma i el control de la respiració. Els dies bons, amb un sol tret efectiu, n’hi ha prou per a donar-li la satisfacció de la feina ben feta.” Després el protagonista que narra aquesta història, baixa del terrat per matar, i quan acaba, torna a casa seva, on l’espera una mare mig boja.

KHADRA, Yasmina L'Attentat

NF Kha

Julliard, 2005 Yasmina Khadra és el pseudònim de Mohammed Moulessehoul. Tel Aviv, hora punta. Un atac suïcida en un restaurant ple de gent. El doctor Amín Jaafari, israelí d’origen palestí, atén en l’hospital als supervivents, quan rep la notícia que la seva dona es troba entre els morts, i tot apunta a que és la causant de l’atemptat. En la cerca d’una explicació al succés, i marcat com a traïdor per tots aquells amb qui compartia el mon aparentment segur en el que vivia, el protagonista tractarà de endinsar-se en el complex entramat del terrorisme islàmic.

SCHIMTT, Eric-Emmanuel NF Sch Monsieur Ibrahim et les fleurs du Coran Michel, DL 2001

Anys 60, París. Un jove jueu de 13 anys es fa amic d’un botiguer àrab del carrer Blau. Però les aparences no són el que semblen: el Sr. Ibrahim, el botiguer, no és àrab, el carrer Blau no és blau i el noi pot no ser jueu.


Altres recomanacions...

BARBERY, Muriel L’élégance du hérisson [Paris] : Gallimard, 2007

NF Bar

NÉMIROVSKY, Irène Chaleur du sang : roman [Paris] : Denoël, 2007

NF Nem

MALZIEU, Mathias La Mécanique du coeur Paris : Flammarion, 2007

NF Mal

STEINBECK, John The Red pony London [etc.] : Puffin Books, 2011

NE Ste

SHARPE, Tom Wilt London : Arrow Books, 2007

NE Sha

HOSSEINI, Khaled A Thousand splendid suns New York [etc.] : Riverhead Books, 2007

NE Hos

HIGHSMITH, Patricia NE Hig Small G : a summer idyll New York [etc.] : W.W. Norton & Company, 2005


Biblioteca Trinitat Vella- J. Barbero Galícia, 16 08033 Barcelona Tel. 93 676 29 68 A/e. b.barcelona.tv@diba.cat www.bcn.cat/bibtrinitatvella www.facebook.com/bibtrinitatvella Horari Dilluns Dimarts Dimecres Dijous Divendres Dissabte

10 a 14 h i 10 a 14 h i 10 a 14 h i

16 a 20.30 h 16 a 20.30 h 16 a 20.30 h 16 a 20.30 h 16 a 20.30 h

10 a 14 h

Horari d’estiu (24 de juny al 24 de setembre): dissabtes tancat / agost tancat

Servei de préstec Aquest servei ofereix la possibilitat de treure fins a 30 documents de la biblioteca: • 15 llibres i revistes, durant 30 dies • 6 DVD, durant 30 dies • 9 altres documents (CD, CD-ROM, ...), durant 30 dies

Novel·la en altres idiomes  

Novetats i recomanacions novel·la altres idiomes.