Page 1

24

sport

FREDAG 23. FEBRUAR 2007

ROMERIKES BLAD

sport

ROMERIKES BLAD

FREDAG 23. FEBRUAR 2007

Stor tropp åpner norgescupen

Kristiansen med mot Ungarn

Lund Svindal nummer 14

Vea til VM for veteraner

Nit-Hak-jente på landslaget

LØRENSKOG: Deltakelsen er rekordstor når Grenland Modellbilklubb i helgen arrangeres norgescupåpning ved Geiteryggen. Lørenskog stiller med hele ni mann i Skien. Haavard Sørum, Viggo Andreassen, Lars Erik Mo, Marius Hågensen, Tommy Olsen, Per Tony Andreassen, Kim-Rune Heiberg, Morten Thorkildsen og Stig O. Alstad.

LARVIK: Som ventet ble Lørenskog-jenta Tine Kristiansen tatt ut i den norske landslagstroppen som skal møte Ungarn neste uke. Larvik-spilleren blir med laget som reiser til Ungarn for å trene og spille kamp mot vertslandet 28. februar. 3. mars er det returkamp i Førde.

GARMISCH-PARTENKIRCHEN: Aksel Lund Svindal (bildet) ble nummer 14 på gårsdagens utfortrening i Garmisch-Partenkirchen. Franske Pierre-Emmanuel Dalcin var raskest med tiden 1,56,97. Lund Svindal kom i mål på 1,58,09. Det kjøres utfor fredag (utsatt fra Kitzbühel) og lørdag. Søndag står slalåm på programmet i Garmisch-Partenkirchen.

BLAKER: Kultursjef i Sørum kommune, Erik Vea, deltar i VM for veteraner i Calgary. Mesterskapet arrangeres på den olympiske arenaen i Canada. Vea rapporteres å være i sitt livs form før veteran-VM denne helga. Etter 500 meter og 3.000 meter i går skal han i dag gå 1.500 meter og 5.000 i morgen. Totalt deltar mer enn 300 deltakere fra nasjoner i Europa og Nord-Amerika.

NITTEDAL: Nit-Haks Stine Bredal Oftedal er nok en gang tatt ut på ungdomslandslaget (LK90) i håndball. Denne gang skal ungjentene møter Tyskland til EM-kvalifiseringskamper fra 1. til 4. mars. Leif Gautestad og Tom Morten Svendsen er troppens hovedtrenere. Stine Lidén fra Fjellhammer er med i 88-troppen som skal trene i Ørje og Karlstad fra 26. februar til 3. mars.

25

SØLVET GLAPP FOR MARTINE – Jeg satte meg ned i hockey og kom for langt bakpå. Dermed tapte jeg NM-sølvet, sier Nesjenta Martine Udnes Weng.

VANG: Det ble en forrykende innspurt i klassen for kvinner 18 år i gårsdagens 10 km fristil. Da 2 km gjensto og publikum JUNIOR-NM Trine Melheim kunne skimte Næss løperne mellom grantrærne, lå Martine Udnes Weng og Hilde Lauvhaug fra Skrautvål IL, side om side i sporet og knivet om sølvmedaljen. – Jeg trodde det ville bli innspurt, men gjorde en taktisk dårlig vurdering i svingen. Da jeg satte meg ned i knestående ble jeg liggende altfor langt bakpå, beskriver Weng.

SIDE OM SIDE: Ikke mye skiller Martine Udnes Weng og Hilde Lauvhaug fra Skrautvål.

MØTER FAVORITTEN: Lørenskog og Espen Pettersen åpner eliteseriekvalifiseringen mot Lillehammer. FOTO: ROAR GRØNSTAD

Lørenskog åpner mot favoritten

Hadde mer inne Umiddelbart etter løpet begynte Weng og analysere episoden. – Jeg hadde mer å gå på og vet egentlig ikke hvorfor jeg ikke tok meg helt ut. Om det hadde blitt spurt vet jeg ikke hvordan det hadde gått, men jeg følte meg lett i kroppen og fantes ikke stiv, fortsetter Nes-jenta.

Rykket fra Weng åpnet løpet bra, men gullmedaljør Elise Ringen fra IL Varden og Lauvang rykket tidlig fra de andre jentene. Mot slutten tok imidlertid Weng igjen forspranget. Med litt over 2 km igjen, åpnet det seg en luke mellom Ringen og Weng som da

HER GLIPPER DET: Nes-jenta kommer for langt bakpå. Hilde Lauvhaug utnytter situasjonen og kjører ifra.

Av Wegard Bakkehaug

hadde tatt ledelsen på Lauvhaug. – Jeg skjønner nå at jeg kunne ha gått hardere når jeg klarte å ta igjen nummer en og to, men jeg er uansett fornøyd med bronse, mener Nes-løperen.

Håpet på pallen Weng har fra før en bronse fra Norgescupen i fjor, også denne i 10 km fristil. – Jeg hadde influensa i forri-

ge uke, og hadde bestemt meg for å ta konkurransen som den kom. Kanskje hadde jeg rett og slett godt av litt hvile, under hun. Til tross for sykdommen i forkant, håpet Weng på å komme på pallen. – Utrolig gøy at jeg faktisk klarte det! Janne Olsen fra Eidsvold Værks Skiklub kom for øvrig inn som siste jente i K 18 år.

wegard.bakkehaug@rb.no 63 80 48 00

GRATULERER: Martine Udnes Weng gratulerer Hilde Lauvhaug med sølvet. Selv er Martine godt fornøyd med bronse. – Utrolig gøy, sier hun.

Sæves nummer 10

Tok nesten medalje Maiken var usikker

Av Trine Melheim Næss

Av Trine Melheim Næss

trmn@rb.no 63 80 48 03

trmn@rb.no 63 80 48 03

VANG: Junior-VM-aktuelle Eirik Sæves gikk inn til en skuffende 10. plass i klassen for menn 19/20 år. Med tiden 52.51,9, gikk han inn 19,9 sekunder bak vinner Magne Dæhli fra Nordbygda Ski. Før løpet uttalte Sæves at han burde bli blant de fire beste for å fremdeles kunne kjempe om en plass i VM-troppen. – Spøker det for VM-plassen nå? – Vi får se. Jeg håper å gå fortere på lørdag. Kroppen kjentes tung i dag, sier Sæves, som ikke vil fokusere så mye på VM-uttaket, men heller satse på at formen føles bedre på 10 km klassisk. Sæves ble for øvrig beste Romeriking i denne klassen. Andre resultater: Håkon Bakke, 55. (Nittedal IL), Peder Kjernli, 76. (Nes

VANG: Skiskytter Julie Bonnevie Svendsen hadde maks uflaks i gårsdagens 15 km i K 19/20-klassen, men imponerte stort da hun mot alle odds gikk inn til en sterk 4. plass. Med høyeste startnummer fikk Nittedal-jenta en svært vanskelig oppgave med å henge med i tet fra start. – Når man får dårligste startposisjon må man kare seg fram, da skjer det ofte uhell, sier Svendsen. Etter 1,5 km skjedde det fatale. Svendsen og en annen løper krasjet i hverandre og datt. – Vi viklet oss inn i hverandre og kom oss ikke løs. Før veltet lå jeg som nummer 20.

HANG MED: Eirik Sæves holdt lenge følge med teten, men måtte gi slipp på siste runde. Ski), Erik Hofsrud, 92. (Nes Ski), Erik Løkken Walter, 95. (Gjerdrum IL).

Da vi kom oss løs var jeg 50 meter bak den siste jenta, forklarer skiskyttertalentet. Men Bonnevie Svendsen har langrennsformen inne og hadde gode ski. Sakte, men sikkert begynte hun å ta innpå igjen. – Jeg gikk vel forbi 40 stykker. Det var langt opp og til tider gikk jeg nærmest i kø, skildrer Nittedal-løperen. – Kunne du tatt medalje hvis veltet var unngått? – Vanskelig å si, men jeg hadde gode ski og gikk fort i dag, så mulighetene var til stede, mener Bonnevie Svendsen. Øvrige resultater i K19/20klassen: Silje Ekroll Jahren, 12. (Ullensaker Skiklubb), Mailene Skjølås, 34. (Gjerdrum IL), Eldjørg Dirdal Moxnes, 44. (Skedsmo Skiklubb).

Måtte trøste hybelkameraten

Av Trine Melheim Næss

Av Trine Melheim Næss

trmn@rb.no 63 80 48 03

trmn@rb.no 63 80 48 03

VANG: Lørenskog-løperen Maiken Caspersen Falla ble beste Romeriks-jente i klassen K17 under gårsdagens junior-NM. Falla gikk inn til en 14. plass, 2.32,3 bak vinner Tuva Toftdahl. – Jeg har vært syk og kjente det allerede fra start at kroppen ikke fungerte optimalt i dag, sier Lørenskog-jenta. Med startnummer 2, forsøkte hun å henge med teten, men bakkene ble for tunge. – Jeg var veldig usikker på hvordan formen ville være. Nå skal jeg slappe av og bli ordentlig frisk til lørdag, fortsetter Falla. Emma Skjerstad fra Nittedal IL endte på 33. plass. – Jeg er egentlig fornøyd med plasseringen. Ettersom jeg ble etteranmeldt startet jeg bakerst.

VANG: Gjerdrum-løperne Marius Andreassen og Marius Vegheim var to av Romeriksfavorittene i M 17 klassen. At Andreassen gikk inn som nest beste romeriking betydde lite da klubbkamerat og samboer Vegheim ble påkjørt bakfra og måtte bryte løpet. – Utrolig synd for Marius. Jeg synes litt synd på ham, sier Andreassen som endte som nummer 16. De to Gjerdrums-guttene går på NTG på Lillehammer og bor på samme hybel. At Vegheim hang godt med fra start, og lå på en 2. plass etter 1 km, gjorde ikke nedturen lettere å takle. – Det lå an til å bli årets skøyteløp fra min side. Jeg tror jeg kunne hengt med i toppen helt inn, sier Vegheim.

SLITEN OG HALVSYK: Maiken Caspersen Falla brukte lang tid på å komme seg etter dagens 7,5 km. Målet var å komme blant de 30 beste, så dette var ikke så verst, mener Skjerstad.

ALLE FOTO: TRINE MELHEIM NÆSS

Påkjørselen og det påfølgende fallet skjedde etter 5 km. Da lå Vegheim som nummer seks. – Jeg forsøkte å fortsette, gikk bakkene opp, men hadde stivnet helt. Jeg hørte at jeg lå som nummer 37 og skjønte at det ikke var noe poeng å gå videre, forklarer Vegheim. Gjerdrums-gutten velger å ikke tenke så mye på uhellet. Nå er det lørdagens 10 km klassisk som gjelder. – Formen virket såpass bra i dag at jeg tror jeg kan hevde meg, mener Vegheim. Beste Romeriksgutt i klassen M17 ble Håkon Hagen Helgesen fra Lørenskog. Øvrige plasseringer: Sebastian Rischmann, 37. (Nittedal IL), Amund Strømnes Øverjordet, 38. (Eidsvold Værks Skiklub), Ola Grindland 41. (Lørenskog Skiklubb), Marius Caspersen Falla, 46. (Lørenskog Skiklubb), Stian Selmdal,

ET KLAPP PÅ SKULDEREN: Marius Andreassen gir klubbkamerat og samboer Marius Vegheim en klapp på skulderen etter at Vegheim ble påkjørt og måtte bryte.

51. (Ullensaker Skiklubb), Stein Wilhelm Andresen Aarn, 82. (Nittedal IL), Jens Jacobsen, 88. (Nes Ski), Christian Nøstvik, 100. (Nittedal IL), Sjur Messel Nafstad, 125. (Ullensaker Skiklubb), Andreas Krutnes, 127. (Gjerdrum IL), Erik Rokkerud, 129. (Strømmen og Lillestrøm Skiklub),

LØRENSKOG: Forhåndsfavoritten Lillehammer på bortebane er Lørenskogs første hinder i eliteseriekvalifiseringen. – Det er kanskje like greit å få tempoet inn i kroppen med en gang. Det får vi helt sikkert der oppe, sier LIK-assistent Per Arne Sanden før søndagens kamp. – Vi vet godt hva Lillehammer står for, og regner med full trøkk der oppe. Vi må ha litt tur og marginer på vår siden, legger Sanden til. Etter kampen i Kristins Hall venter tre hjemmekamper på rad for Lørenskog. I tur og orden kommer kriserammede Trondheim, Manglerud Star og Lillehammer til Romerike. – Det blir nøkkelkamper. I tillegg må vi slå MS to ganger, mener Sanden, som var brukbart fornøyd med oppsettet. – Helt greit. Vi visste det ville bli noe slik som dette. Både Lillehammer og Trondheim er vant til å spille kamper i høyere tempo enn oss, men denne kvalifiseringen blir annerledes også for dem som nå må ut og føre kamper, sier Sanden. Selv om Lørenskog avsluttet 1. divisjonssesongen med tap for Lillehammers andrelag er optimismen stor i Lørenskog Ishall for tiden. Trener Atle Olsen har spart flere spillere de siste kampene for å ha full tropp til kvalifiseringen.

Weng  
Weng  
Advertisement