Page 1

18

MANDAG 2. APRIL 2007

Pallen glapp for Petter

Drammen enkelt til finale

Ønsker Frøshaug som kombinertsjef

ALMODOVAR: Petter Solberg jaget en pallplassering, men tapte kraftig til finske Mikko Hirvonen på siste dag av Rally Portugal og ble nummer fire. Til slutt var han over tre minutter bak rallyvinner Sebastien Loeb, og 1.05,7 bak Hirvonen som tok siste pallplass. Marcus Grönholm ble nummer to. Henning Solberg falt ned til niendeplassen etter å ha fått trøbbel med clutchen på nest siste fartsprøve. Andreas Mikkelsen fortsetter å imponere, og klarte å holde 11.-plassen. (ANB-NTB-SCANPIX)

DRAMMEN: Drammen tok seg enkelt videre til finale i Challengecupen i håndball med 37-24-seier hjemme mot russiske Tsjeljabinsk søndag. Jan Richard L. Hansen dominerte oppgjøret i Drammenshallen og hadde hele 12 nettkjenninger. Frode Hagen scoret seks mål, mens Glenn Solberg noterte seg for fem. Drammen vant det første oppgjøret 32-31, og er dermed finaleklare med solide 69-55 sammenlagt. (ANB-NTB)

OSLO: Går det som landslagsløperne ønsker, blir Tom Dahl Frøshaug (bildet) ny sportssjef i kombinert etter Bård Jørgen Elden. Fungerende tillitsmann Håvard Klemetsen sier: – Vi mener Tom passer bedre i sportssjefjobben enn Bård Jørgen. Han bor i Oslo og kan lettere ta seg av møtevirksomhet. Han har et stort nettverk, og vi tror han er bedre i stand til å skaffe oss mer sponsormidler og oppmerksomhet.

sport

TIPS SPORTEN: Tlf. 63 80 48 00 SMS/MMS: RBSPORT til 2005 sporten@rb.no

ROMERIKES BLAD

ROMERIKES BLAD

MANDAG 2. APRIL 2007

19

Påske i tenkeboksen

DRØMMETREFFET Da Liverpools talentspeider ringte Didrik Mostue (14) og spurte om han var interessert i å trene med klubbens akademi, trodde han det var en spøk. Av Trine Melheim Næss trmn@rb.no 63 80 48 03

GJERDRUM I dag setter Gjerdrum-gutten seg på flyet til England med visshet om at guttedrømmen er blitt virkelig. – Den dagen talentspeideren ringte, skjønte jeg ingenting. Da jeg fortalte det til mamma, trodde ikke hun på det heller, forteller Didrik Mostue. Rett etter telefonsamtalen kom det imidlertid en mail, som bekreftet Liverpools interesse. Premier League-klubben ba om en spillerprofil, og klubb, krets- og sonetrenerne til Didrik måtte gi en attest. – Vi som foreldre måtte også gi bekrefte på at vi syntes dette var greit, forteller far Trond Mostue. Dermed var prosessen i gang.

Ble anbefalt Men den egentlige prosessen startet mange år tidligere. Liverpool har flere talentspeidere i Norge, blant annet knyttet opp mot HamKam. Gjennom oppsiktsvekkende gode prestasjoner på henholdsvis klubb-, krets- og sonelag, var Didrik blitt lagt merke til gjennom en årrekke. – Didrik har alltid vært ambisiøs og utrolig treningsvillig. De guttene som presterer godt, blir lagt merke til, fortsetter faren.

Med tanke på at det kun er snakk om timer før han setter kursen til fotballens Mekka, virker han usedvanlig rolig og avbalansert. – Men jeg skalv den dagen selve invitasjonen fra Liverpool kom i posten. Og jeg skjelver ennå, innrømmer han.

Liverpool er «alt» For det er ikke hvilken som helst klubb Didrik skal trene med. Liverpool FC er det laget i England som er blitt ligamester flest ganger. Og Liverpool er laget Didrik elsker høyest av alle. – Jeg syntes først at draktene var så fine, men etter hvert er jeg bare blitt mer og mer interessert. Liverpool er «alt» og John Arne Riise er yndlingsspilleren min, oppgir stortalentet. Hvert år inviterer Premier League-klubben mellom to og tre hundre fotballspillere fra hele verden til sitt «Youth acadamy». To går gjennom nåløyet. – Jeg var en av sju gutter fra Norge som var nominert i startfasen. Etter hvert sto de igjen med meg og en til, forteller Didrik. Det som særlig skilte Gjerdrumgutten fra de andre, var hans evne til å spille andre gode.

– Skal klare meg Når Didrik i dag setter seg på flyet

med Liverpools talentspeider, blir det uten mamma og pappa, som har fulgt gutten tett gjennom alle år. – Jeg skal nok klare meg, beroliger han. – Hva gleder du deg mest til? – Å få oppleve hvordan det er å være elitespiller og alle tingene rundt. Det blir også artig å spille med andre fra hele verden og kjenne på nivået.

(Romerike Håndball - Runar 27-31) Stian Bjermeland og Romerike Håndball får nok å tenke på i påskeferien etter at de i går la hodet på hoggestabben.

6-8 økter

Av Trine Melheim Næss

– Didrik trener mellom 6-8 økter i uka, og jeg har fått spørsmål fra både venner og familie om det er forsvarlig at han trener så mye. Men så lenge det er lystbetont og han holder seg unna skader, synes jeg det er greit, sier far Trond Mostue. Han mener Didrik tilegner seg en livsstil som lærer ham å planlegge hverdagen med trening, kosthold og skole, og som han vil få nytte av senere i livet. – Jeg har ennå mye å lære, mener Didrik. Foran oppholdet i Liverpool har han fått følgende råd av mamma og pappa; – Ta initiativ og ikke stå med lua i hånda. Men det vil nok ikke bli noe problem, mener sønnen. – Man kan ikke bli bedre enn man selv vil. Og jeg skal virkelig prøve å vise hva jeg kan. Uansett hvordan det går, får han ett års oppfølging. Fortsetter han å imponere kan få tilbud om nytt opphold, og kontrakt som16-åring. – Det er målet i den andre enden, mener Didrik.

trmn@rb.no 63 80 48 03

Til Skedsmo

– Vet hvor kassa er

Fotballskoene var knyttet og klar til å slites allerede da Didrik var fem år. Det startet i Gjerdrum, med faren som trener, men etter hvert søkte Didrik tøffere utfordringer. – Jeg spilte på Gjerdrum til jeg var smågutt, men ville til Skedsmo for å utvikle meg mer, sier Didrik. Et valg han ikke har angret på. – Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle komme så langt som jeg har gjort, innrømmer den beskjedne 14åringen.

SKEDSMO: – Didrik har, som en god del yngre fotballspillere, muligheten til å nå langt. Men det er viktig at de forstår at det er opp til dem selv hvor langt de ønsker å komme, og at det kreves tålmodighet, sier Didriks trener Roland Sannes i Skedsmo FK. Sannes mener 14-åringen er en positiv bidragsyter i gruppa, og forteller at Didrik alltid har en kommentar på lur. – Hva er hans sterkeste egenskaper?

TANKEFULL: Stian Bjermeland depper etter Romerikes tap. Nå får han og resten av laget en lang påske i påvente av utfallet i kampen mellom Oppsal og Bodø. FOTO: TRINE MELHEIM NÆSS

FETSUND

▼Borgar Didrik

– Han vet hvor kassa er og hvordan han skal plassere seg for å finne de riktige situasjonene. Selv om han ikke er så hurtig, er han ofte oppe foran motstanderen fordi han har god fotballforståelse, oppgir Sannes. Treneren tror Didrik er en person som vil ta med seg opplevelsen uansett hvordan det vil gå i Liverpool. – Om det skulle gå bra eller på trynet, kommer han til å ta med seg det positive videre. FULLTREFFER: Skedsmo-spiller Didrik Mostue (14) fra Gjerdrum skal trene med Liverpool FCs fotballakademi i fem dager. Mostue ble oppdaget av Liverpools talentspeidere. BEGGE FOTO: STURE VAREIDE

Det så ut til å gå Romerikes vei mot seriemester Runar i går. De tråkket til og ledet 15-11 til pause. Tolv minutter før slutt sprakk imidlertid boblen. Runar utlignet til uavgjort, og så gikk det bare én vei. Romerike resignerte, mens bortelaget øynet håp om seier i siste kamp. – Jeg er veldig skuffa, dette var utrolig dårlig, sa Stian Bjermeland etter at Runar hadde strødd salt i et allerede verkende sår. Med Romerikes tap mot Runar, Kristiansunds seier over Bodø, Oppsals seier over Nøtterøy og Kristiansands poeng mot Kjelsås, står Romerike nå i fare for å rykke ned i 2. divisjon.

Noe Stian Bjermeland er enig i. – Nå har vi fått alle resultatene mot oss, men vi hadde muligheten til å spille oss på trygg grunn. Isteden har vi skutt oss selv i foten.

Uten motivasjon Bjermeland mener gutta har spilt uten motivasjon siden de ble hektet av fra toppen. – Når det i tillegg er så dårlig oppmøte på trening, får vi betalt slik vi gjør i dag. Han var sikker på at Romerike skulle vinne mot Runar. Det samme var han forrige seriekamp. – Nå har styret og klubben en vanskelig jobb foran seg. De må finne en trener som kan samle laget og bygge en ny kultur. – Er det spillere som vurderer andre klubber? – Mange er i tenkeboksen. Og rykker vi ned, blir det ikke lettere å holde dem i klubben. Men det må inn nye spillere uansett, så det tenker jeg ikke så mye på. Etter dagens tap ligger Romerike over nedrykksstreken med 18 poeng, mens Oppsal ligger under med ett poeng mindre. 11. april møter Oppsal serietoer Bodø i en omspillkamp. Vinner Oppsal, rykker Romerike ned. Ved tap eller uavgjort, er Romerike sikret plassen.

Mostue

Lang påske

Alder: 14 år, fyller 15 år 26. september Bosted: Gjerdrum Bakgrunn: Startet med fotball som 5-åring i Gjerdrum, gikk til Skedsmo FK etter småguttalder. Vært med på krets- og sonelag. Yrke: Skoleelev og fotballspiller. Aktuell: Skal trene med Liverpool FCs fotballakademi i fem dager.

Friidretten kuppet Ullevaal stadion

– Ja, det blir en lang påske, sier Harald Madsen, som i går ledet sin siste kamp som Romeriketrener. Han er veldig overrasket over de andre resultatene som setter Romerike i nedrykksposisjon. – Men vi har oss selv å takke for at vi har falt så mye, understreker Madsen.

OSLO: Norges Fri-idrettsforbund kuppet fotballens høyborg Ullevaal stadion på sine nettsider søndag. Det ble hevdet i aprilspøken at friidrettsforbundet med president Svein Arne Hansen i spissen hadde sikret seg aksjemajoriteten til banen i løpet av noen hektiske nattetimer. Men så enkelt er det nok ikke, og Andreas Thorkildsen må nok fortsatt belage seg på å kaste spyd på Bislett, mens fotballspillerne får dominere på Ullevaal-matta. (NTB)

Drømmetreffet  
Drømmetreffet  
Advertisement