Page 1

Waarom veranderen zo moeilijk is… toepassing van moderne breinkennis in de dagelijkse praktijk Deze inspirerende ‘breindag’ gaat over het snijvlak van wetenschap, spiritualiteit en dagelijks gedrag bezien vanuit de fascinerende wereld van de neurowetenschappen. Veel van ons dagelijkse leven functioneren mensen op de onbewuste, automatische piloot en wordt het bijbehorende gedrag gestuurd door onbewuste emoties ,gewoontes, patronen en scripts. Moderne beeldvormende techniek gunt ons een ’kijkje’ in het brein tijdens het maken van contact, empathie, stress, meditatie, lummelen, veiligheid, reflectie, etc.. Kortom een schat aan gegevens die van voordeel blijkt te zijn in het dagelijkse "professionele verkeer". Waarom is het toch zo moeilijk om ongezonde gewoontes bij je cliënt/student/medewerker of bij jezelf te veranderen en hoe kan kennis van het Brein en bevindingen uit de psychologie gekoppeld worden aan eenvoudige technieken om ingesleten reactiepatronen te accepteren óf te veranderen. Aan de orde komt onder andere: -

Het plastische brein; weten hoe de hersenen werken helpt ons bij leren; het grote verschil tussen de ‘fixed’ en de ‘growth mindset’; veranderen van gedrag, waarom is dat zo moeilijk?

-

Waarom resoneer je met de ene cliënt makkelijk en raak je van de ander uitgeput?-

-

Hoe zijn Oost en West verbonden?

-

Wat gebeurt er in je brein bij mindfulness en meditatie; waarom werkt het zo goed persoonlijk zowel als professioneel?

-

Coachen met het brein; de fascinerende rol van spiegelneuronen in therapeut/coach-cliënt contact Stress, emoties en pijn; de belangrijke rol van stress in therapie en coaching ; ‘er niet bij horen’ en sociale pijn; De hart-brein verbinding; de belangrijke rol van ‘the little brain in the heart’; hoe breng je je hart in je werk? Mindsight, de psychologie van het nieuwe bewustzijn, met gefocuste aandacht kijken naar de innerlijke werking van je eigen geest, heerlijk..

-


Wat heb je eraan? Aan het einde van deze twee dagen heb je informatie over Breinprocessen en praktische‘tools’ in handen die je gelijk in kunt zetten in de dagelijkse (beroeps) praktijk en die zullen leiden tot het behalen van gewenste doelen. Doelgroep: Voor iedereen die te maken heeft met veranderingen en leren in organisatie en/of in het begeleiden en coachen van medewerkers, studenten, cliënten, zoals: Coaches, Managers, Trainers, Docenten, (HRM )Adviseurs en Veranderaars. Wanneer: Woensdag 12 maart en vrijdag 11 april van 10 tot 17 uur. Waar? Bartelaar 17, te Annen Investering in deze tweedaagse: €145 per dag en €250 voor de tweedaagse inclusief lunch, koffie en thee. Organisatie: Indi-go Training en Coaching in samenwerking met Trilemma, John van der Meij, trainer.

John van der Meij (1952). Heeft ruime ervaring als coach/therapeut/ trainer en als docent in het hoger onderwijs , waarvan de laatste 20 jaar in de toegepaste neurowetenschappen. Systemische opleidingen gevolgd bij Johannes Schmidt, Parre en Deden, Phoenix en Weisfelt en Partners. Sinds 12 jaar heeft hij een bloeiende coachings/ trainingspraktijk Trilemma ( www.trilemma.nl) waar hij naast het individueel begeleiden van cliënten, onderwijs geeft over interpersoonlijke en contemplatieve neurowetenschappen. Daarnaast geeft hij al jaren systemische- , lichaamsgerichte en bewustzijnstrainingen. “Iedere patiënt/cliënt is uniek. In mijn werk als therapeut/trainer/coach/ docent is het eigenlijk vaak hetzelfde thema: sommige mensen weten niet meer hoe ze in verbinding kunnen komen en weer ‘geraakt’ kunnen worden; daar ligt de uitdaging en dan wordt onderwijs, trainen en coachen voor mij “dansen” , dansen van en met theorie naar praktijk en jezelf inzetten als instrument…”


Hilde te Riet (1961) . Werkt als communicatietrainer/coach (internationaal gecertificeerd NLP) en adviseur. “ Ik ben onder de indruk van de moed die mensen hebben hun levensvragen aan te kijken. Graag help ik daar ruimte voor te maken zodat er kan zijn wat er is. Om vandaaruit een ontmoeting te hebben waarin mensen nieuwsgierig naar zichzelf kunnen zijn. Om dit te kunnen doen maak ik graag gebruik van de inzichten uit o.a. neurowetenschappelijk onderzoek en heb ik verschillende workshops gevolg bij o.a. John van der Meij. Ik geloof in de nieuwe benaderingen en inzichten die dit oplevert en wil dit graag delen met anderen�.

Informatie en inschrijving: Indi-Go training en coaching Hilde te Riet 06-524 527 90 info@indi-go.nl

Trilemma John van der Meij 06-51557143 info@trilemma.nl

www.indi-go.nl

www.trilemma.nl

Inschrijvingsvoorwaarden: Inschrijven via e-mail of via de site van Trilemma. Annuleren is kosteloos tot 2 weken voor de workshopdatum. Inzet van plaatsvervanger is mogelijk.


Breincoachen maart april annen  
Advertisement
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you