Page 1

Inleiding Jehebt er vast al eens van gehoord gabbers als vriend of maatje. Maar dat is niet altijd geweest gabber is een jeugdcultuur(een soort rage bij de jeugd zoals kleding en gedrag) bij jeugdcultuur kun je denken aan hippies, skinheads en hiphop. Gabbers waren de opvolgers van skinheads (een andere jeugdcultuur )

Wat zijn gabbers

Gabbers waren vroeger in de jaren 90 en waren toen een belangrijke jeugdcultuur .als je als gabber wou aangeven dat je niet in zijn wereldje thuis hoorde noemde ze je een zwabber ook wel een Sjonnie of Anita genoemd .gabber betekend vriend of maatje (komt uit het Jiddisch),


Gabber muziek

Sinds de jaren 90-20 werd dit woord ook veel gebruikt voor mensen die naar zogenaamde gabber feesten gingen (hier werd altijd een soort muziek gedraaid met een snel ritme : gabber muziek),hier dansten ze op het ritme van de bas met kleine pasjes. bekende gabberfeesten waren Thunderdome en master of hardcore.

Wat droegen ze

Gabbers hadden een bepaald soort kledingstijl vaak was dit: een trainingspak van het merk cavello of austaralian en een bomberjack, de heren mannen waren vaak kaal en de meiden hadden vaak het haar stijl naar achteren, Hun schoenen waren vaak nikes.

ParodieĂŤn Gabbers maakten veel ParodieĂŤn op verschillende soorten liedjes zoals: daar komt het gabbertje gebaseerd op daar komt swiebertje maar ook ander nummers als: de ratten vanger van hamelen en zelfs sommige sinterklaas liedjes veel van deze nummers kon je ook wel serieus nemen.

Discriminatie gabbers waren vaak tegen moslims en niet blanken hier bij werden ze ook vaak in gevechten betrokken. Scholen gingen vaak ook tegen gabber groepje in om incidenten te voor komen


gabbers  

een school project en niet mijn favoriete

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you