Page 1

HOUENS ODDE Kursus- og Oplevelsescenter


HOUENS ODDE · KURSUS- OG OPLEVELSESCENTER

Frisk luft

VAND & BØGESKOV

Velkommen til Houens Odde Kursus- og Oplevelsescenter! Vi er ét af Danmarks smukkeste og hyggeligste kursussteder, omkranset af vand og bøgeskov. Her er der ikke mindre end 90 hektar skov, land og åbne marker, som I kan boltre jer på til møder, gåture og teambuilding-aktiviteter. For eksempel kan I flytte jeres møder ud under åben himmel på engen ved vores egetræsborde eller i et udendørs amfiteater. I kan også sidde omkring et bål eller slå jer ned i vandkanten.

4


HOUENS ODDE · KURSUS- OG OPLEVELSESCENTER

Vi er ramt ... for altid. For os er Houens Odde Spejdercenter et naturligt valg, gang efter gang. Stedet og omgivelserne danner de perfekte rammer, ligegyldigt hvad vi skal lave. Den professionelle og ikke mindst vedkommende behandling vi oplever gør, at vi trygt kan lægge vores arrangementer i hænderne på menneskene bag centret. Kari Kuhberg og Henrik Elkær / Synoptik A/S

5


HOUENS ODDE · KURSUS- OG OPLEVELSESCENTER

Houens Odde Kursus- og Oplevelsescenter består af flere ældre og nyere bygninger, der ligger spredt ud over området med gode mødelokaler, hyggelige spisesale og imødekommende faciliteter til overnatning og konferencer. Her er blandt andet tre stråtækte hytter, som vi kalder Gilwellhytterne. De ligger med udsigt til vandet. En anden af vores bygninger er Stensgaarden, der er et moderne hus med mødelokaler i stuen og poolbord og biograf i kælderen. På kursuscenteret får I en masse plads helt for jer selv og frihed til at sammensætte et program, der passer lige præcis til jer og jeres arrangement. Og her er mulighed for masser af aktiviteter både dag og aften, året rundt! På Houens Odde Kursus- og Oplevelsescenter vil I både møde den storslåede natur og varm, hjemlig hygge. Maden er smagfuld, her er kaffe på kanden og hjemmebagt kage. Vi, der har vores dagligdag på Houens Odde, brænder for denne helt særlige, smukke egn på Danmarkskortet, og vi glæder os til at byde jer velkommen! Karsten Mulvad

Centerleder Houens Odde

6


HOUENS ODDE · KURSUS- OG OPLEVELSESCENTER

Møder

UDE & INDE På Houens Odde Kursus- og Oplevelsescenter er der mange muligheder, når det gælder om at skabe de bedste rammer til jeres møder og aktiviteter – uanset om I vælger at være indenfor eller udendørs i naturen. Vi har flere meget forskellige bygninger spredt med god afstand på Houens Odde. Bygningerne rummer møde- og konferencerum i mange størrelser med plads til op til 90 personer.

Gilwellhytterne Gilwellhytterne er idylliske, stråtækte hytter, der nærmest ligger i vandkanten og har en fantastisk udsigt ud over fjorden. Her får I områdets hyggeligste mødelokaler og konferencerum med plads til 68 personer.

7


HOUENS ODDE ¡ KURSUS- OG OPLEVELSESCENTER

Stensgaarden Stensgaarden egner sig til alle former for kurser og konferencer. Her er konferencerum, gruppelokaler, lounge, biograf, spisesal og overnatningsfaciliteter samlet under ĂŠt tag. Og fra loungen er der direkte udgang til et mini-amfiteater, som kan bruges til foredrag i det fri.

8


HOUENS ODDE · KURSUS- OG OPLEVELSESCENTER

9


HOUENS ODDE · KURSUS- OG OPLEVELSESCENTER

Kursuscenter Outdoor og Unplugged Kursuscenter Outdoor er et helt nyt tilbud på Houens Odde Kursus- og Oplevelsescenter: I kan vælge at holde jeres møder udendørs - uden adgang til elektroniske hjælpemidler. For eksempel kan I holde møde under mastesejl midt i skoven. Andre muligheder er at mødes omkring store egetræsborde på engen, at sidde sammen omkring et bål, i et amfiteater eller i vandkanten under bøgetræerne. Hvis I ønsker at flytte de elektroniske bekvemmeligheder med ud i naturen, kan det selvfølgelig arrangeres. Det vil være en god idé at kombinere de udendørs møder med aktiviteten KOK’sammen Outdoor, hvor I i fællesskab laver et festmåltid over bål. I har også mulighed for at overnatte udenfor i hængekøjer, telt og shelter.

Anderledes mødesteder Houens Odde Kursus- og Oplevelsescenter råder desuden over en række andre bygninger, hytter og shelters af mere primitiv art. Vi har blandt andet en norsk bjælkehytte med pejs og hems og 4 idylliske træbygninger med hyggeligt køkken, opholdsrum og sovehus.

10


HOUENS ODDE · KURSUS- OG OPLEVELSESCENTER

Et sted ud over det sædvanlige ... med et stærkt virksomhedskoncept for leg og teambuilding. Det er altid en succes at komme ud i skoven og på tværs af kulturer, sprog og geo­ grafisk afstand løse udfordringer sammen. Øvelserne tilpasses de udfordringer­­­­vi aktuelt har i virksomheden, og giver derfor, ud over et smil på læben, inspiration til dagligdagen. Houens Odde er placeret i noget af Danmarks smukkeste natur og de indendørs rammer er rigtig gode ligesom den dejlige danske mad som serveres. Ved vort seneste arrangement afsluttede vi teambuildingsdagen rundt om et bragende bål med vort globale Operational Management Team. Dagen var med til at udbygge vort stærke sammenhold, som er utrolig værdifuldt i en hverdag fuld af store beslutninger og mange deadlines.

Torben Mølby, Director, Performance Management LM WIND POWER

11


HOUENS ODDE · KURSUS- OG OPLEVELSESCENTER

12


HOUENS ODDE · KURSUS- OG OPLEVELSESCENTER

Træstubbe og

BÅLSTEDER Den storslåede natur på Houens Odde med bøgeskov, eng og vandkant er vores største og vigtigste møde- og aktivitetsrum. Her er rig mulighed for smukke gåture, at sidde i græsset med udsigt ud over fjorden eller at bruge de åbne områder til lege, boldspil og andre aktiviteter. Vi udvikler hele tiden nye tiltag, der skal gøre det endnu mere attraktivt for jer at bruge naturen i jeres program – enten som en aktiv del af det eller som et afbræk.

Hygge omkring bålet Rundt omkring på Houens Odde har vi indrettet bålsteder og små hyggelige samlingspunkter med træstubbe, som I kan bruge – for eksempel til at afslutte dagen med hygge og afslapning omkring et bål. I kan også tage en stak siddeplader med jer ud, så I kan sidde overalt uden at blive våde eller beskidte.

Hængekøjer og pop-op telte I har også mulighed for at bruge vores hængekøjer, som I selv kan sætte op i grupper tre forskellige steder på odden. Krogene er sat op, så det er meget let. Hængekøjerne kan I bruge til et hvil eller refleksion under åben himmel. Pop-up telte kan I også bruge, hvis I gerne vil sidde udenfor i mindre grupper og samtidig være i ly for vind, vejr og myg.

13


HOUENS ODDE · KURSUS- OG OPLEVELSESCENTER

Her kan du finde ro... Midt i skoven. I vandkanten. Alene eller i større grupper. Som leder og underviser giver det mig masser af inspiration og muligheder­­­for at skabe anderledes læring og resultater. Thomas Johansen, partner og chefkonsulent , MacMann Berg

14


HOUENS ODDE · KURSUS- OG OPLEVELSESCENTER

15


HOUENS ODDE · KURSUS- OG OPLEVELSESCENTER

Aktiviteter og

TEAMBUILDING På Houens Odde Kursus- og Oplevelsescenter kan I prøve kræfter med udfordringer og øvelser i og med naturen – året rundt. Nogle aktiviteter kræver råstyrke, kampgejst og mod, nogle udfordrer teamets samarbejdsevner, andre appellerer til tanke og fordybelse. Fælles for aktiviteterne er, at de er inspireret af spejderarbejdet. De er derfor ikke kun sjove og underholdende men også udviklende for den enkelte og for teamet - og alle kan bidrage og være med. Aktiviteterne kan fylde hele jeres dag. I kan også lade aktiviteterne være et afbræk mellem dagens møder eller ren afslapning og hygge om aftenen. Vi hjælper jer med at sammensætte et godt program, der matcher lige præcis jeres ønsker.

16


HOUENS ODDE · KURSUS- OG OPLEVELSESCENTER

Det særligt gode ... ved Houens Odde er den flotte natur og det forholdsvis simple set-up Vores oplevelser på Houens Odde er derfor helt fantastiske. Kursisterne ”tvinges” til at være sammen om aftenen og hygge sig (uden tv mm). Maden og faciliteterne er i TOP på Houens Odde, og folkene bag centeret er fantastiske at arbejde sammen­­­­med. Med andre ord: Vi er super glade for at afholde vores kurser på Houens Odde. Driftschef og HR-chef Kennet Iversen, jem & fix

17


HOUENS ODDE · KURSUS- OG OPLEVELSESCENTER

18


HOUENS ODDE · KURSUS- OG OPLEVELSESCENTER

Sov

GODT! På Houens Odde Kursus- og Oplevelsescenter har I mulighed for at overnatte på Stensgaarden og i Gilwellhytterne. Her sover I i gode senge og vågner til en fantastisk udsigt: Fra værelserne på Stensgaarden er der et flot vue ud over græsklædte enge og høje bøgetræer, og Gilwellhytterne ligger kun 15 meter fra vandkanten! På Stensgaarden og i Gilwellhytterne er værelserne lyse og hyggelige med plads til 1,2, 3 eller 4 personer, og der er adgang­­­ til fælles toilet og bad på gangen. Det er primitiv luksus, og I skal selv rede jeres seng. I har også mulighed for at overnatte udenfor i hængekøje, telt og shelter.

19


HOUENS ODDE · KURSUS- OG OPLEVELSESCENTER

Min absolutte favorit ... som kursussted er Houens Odde Spejdercenter. Det er det pga. den fantastiske beliggenhed, de smukke omgivelser, den store fleksibilitet og de mange muligheder, samt en fantastisk service og hjælpsomhed fra personalet. Michael Jensen, selvstændig konsulent , Inzpirator

God smagfuld

MAD På Houens Odde Kursus- og Oplevelsescenter er maden hjemmelavet af friske råvarer, og menuen står på traditionelle, sunde retter med årstidens grønt. Alle måltider bliver anrettet som buffet, så I kan smage lidt af det hele. Til maden kan I få serveret et udvalg af gode vine, og køleskabet er altid fyldt med kolde øl og vand. Til møder serveres vand og kaffe, som stilles frem på rulleborde. Hvis I har særlige ønsker til menuen eller til drikkevarerne, så er I velkomne til at tage en snak direkte med køkkenet. De er gode til at komme med kreative forslag og vil så vidt muligt efterkomme jeres ønsker. Har I ønsker en helt særlig madoplevelse, så kan I også vælge vores KOK’sammen-aktivitet, hvor I i fællesskab tilbereder maden indenfor eller over bål eller grill udenfor.

20


HOUENS ODDE · KURSUS- OG OPLEVELSESCENTER

Houens Odde, et

SPEJDERCENTER Houens Odde Kursus- og Oplevelsescenter er ejet af KFUM-Spejderne i Danmark, der igennem mere end 50 år har brugt og udviklet området. Sådan er det fortsat: I weekender og ferier, hvor erhvervslivet ikke har så mange arrangementer på stedet, er det kursus- og mødested for landets spejdere. Hvert år kommer der også spejdere rejsende hertil fra hele verden, og vi har altid 3-4 internationale volontører tilknyttet centret.

I støtter spejderbørn i hele Danmark Målet med spejderarbejde er at udvikle børn og unge til at tage ansvar for sig selv og hinanden og til at gøre en positiv forskel i verden omkring os. Derfor er vores vision: Sammen rykker vi verden - med vilje. Overskuddet fra erhvervsaktiviteterne på Houens Odde Kursus- og Oplevelsescenter går direkte og ubeskåret til KFUM-Spejderne i Danmark. Når I vælger at holde jeres møde eller arrangement på Houens Odde Kursus- og Oplevelsescenter, så sender vi gerne et takkebrev, som I kan benytte i jeres CSR-rapport.

Naturen og spejderaktiviteter I vil mærke, at Houens Odde Kursus- og Oplevelsescenter også er et spejdercenter: Først og fremmest så værner vi om naturen, og vi bruger den meget aktivt i vores tilbud – både til udendørs møder, til udfordrende aktiviteter og til ro, fordybelse og refleksion. I vil også kunne mærke spejderarbejdets tydelige fingeraftryk på vores aktiviteter: De er både sjove, udfordrende og udviklende –for den enkelte og for jeres team. Aktiviteterne er blandt andet udviklet efter spejder-princippet learning-by-doing. Det betyder, at den bedste indlæring sker ved at prøve sig frem og ved at aktivere flest mulige sanser.

Primitiv luksus Spejdere er hjælpsomme og tager ansvar, og det er også nogle af nøgleordene her på Houens Odde Kursus- og Oplevelses­center. Derfor beder vi vores overnattende gæster om selv at rede deres senge og at rydde af bordet, når de har spist. Og vi tilbyder ikke et fler­stjernet hotelophold, men gode dobbeltværelser med dyner, hvor man kan få en fredelig og god nats søvn oven på en begivenhedsrig dag. Vi kalder det primitiv luksus.

21


HOUENS ODDE · KURSUS- OG OPLEVELSESCENTER

De perfekte rammer ... når hverdagen skal brydes, og der skal skabes plads til fordybelse og sammenhold. Til trods for at vejrguderne ikke var med os, havde vi to fantas­tiske dage. Vand blev et gennemgående element. Der var både vand forneden og foroven og rundt om os, da vi sammen lavede aktiviteter og mad over bål. Vejret til trods! Vi kan kun give Houens Odde de bedste anbefaling­er, og vi vender helt sikkert tilbage. Et stort tak for endnu et vellykket arrangement. Charlotte Olesen, HR Chef, ISS Catering

22


HOUENS ODDE · KURSUS- OG OPLEVELSESCENTER

Fakta om

FACILITETER Udendørsarrangementer

Alle mødelokaler på Stensgaarden og i Gilwellhytterne har fri adgang til trådløst internet og er udstyret med projektor, whiteboard og flip-over. Ved kursusstart udleverer vi en værktøjskasse med white­boardpenne, skriveredskaber og andre praktiske kontorartikler.

Houens Odde Kursus-­­­og Oplevelsescenter har rammerne til at lave både mindre og meget store udendørsarrangementer - under åben himmel eller i et festtelt. Anledningen kan være både faglig og festlig Kontakt os, og vi kan skræddersy en dag, der matcher dine ønsker.

Stensgaarden Antal store mødelokaler : 1 Antal mindre mødelokaler: 2 Antal senge: 56 Antal værelser: 16

E45 E20

E20

Taulov

Gilwellhytterne

Birkemose Golf Club

Antal store mødelokaler: 2 Antal små mødelokaler : 4 Antal senge: 68 Antal værelserværelser: 24

161

161

170 Houens Odde Kursus- og oplevelsescenter

161

Nørre Bjert

Find vej

Vi glæder os til at byde jer velkommen på

Houens Odde Kursus- og Oplevelsescenter ligger få minutter fra E45 og E20 og er derfor meget let at komme til.

Houens Odde Kursus- og Oplevelsescenter

23


Houens Odde Kursuscenter Houens Odde 14-20 DK-6000 Kolding houensodde@houensodde.dk +45 7010 5115 houensodde.dk

Houens odde kursuscenter og oplevelsescenter  

Har du været på kursus eller på teambuilding i de perfekte omgivelser hos Houens Odde i Kolding? Mange har haft fornøjelsen af at have besø...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you