Page 1

X8OO EARLY INTRO P.I4

TREK ELEKTRISCHE FIETSEN 2 OI I


AFGEBEELDE FIETSEN PAGINA T4OO+ LAGE INSTAP 16 T5OO+ 12

2


ONS DOEL:

WIJ GELOVEN IN EEN BETERE WERELD Toen Trek in 1976 begon was ons doel simpel: de beste fietsen ter wereld bouwen. Vandaag de dag hebben we wat aan ons doel toegevoegd: help de wereld de fiets te gebruiken als een simpele oplossing voor complexe problemen. De fiets is de meest efficiĂŤnte vorm van transport. Het kan de strijd aan met klimaatverandering, vermindert filevorming en maakt de mens fitter. Het brengt ons samen en geeft ons de kans te ontsnappen. En het brengt ons op plekken die we anders nooit zouden zien. Trek. We believe in bikes.

INHOUD:

WAAROM TREK

4-5

TECHNOLOGIE 6-9 T7OO+ 1O T5OOSL+ 11 T5OO+ 12 T4OO+ 17 T8O+ 19 L7OO+ 21 L5OO+ 22 RIDE+ TASSEN & ACCESSOIRES

24

BIKE FINDER

26


WAAROM TREK OMDAT WE BETERE FIETSEN MAKEN.

OMDAT WE GOED VOOR U ZORGEN.

We hebben gemakkelijk praten, maar we kunnen het ook gemakkelijk bewijzen.

Trek is een familiebedrijf dat al sinds de oprichting in 1976 in handen van dezelfde familie is. Op de beurs zult u ons niet vinden en u zult er ons niet op betrappen dat we beslissingen nemen op basis van winst op korte termijn. We kijken verder vooruit en concentreren ons daarbij op de ondersteuning van onze klanten. Dat is volgens ons de gezondste manier om ons merk en ons bedrijf verder te ontwikkelen.

Niemand heeft meer constructeurs, keurders en onderzoekers in dienst. De constructiegroep van Trek bestaat uit meer dan 180 echt slimme mensen, die zich inzetten om echt geweldige fietsen te maken. Meer constructie-uren per fiets betekent dat de fietsen langer meegaan, beter rijden en hun waarde beter behouden dan welk ander merk ook. We hebben een mantra: de allerbeste fietsen, punt. Dat is de referentie die wij gebruiken om te zien of een nieuw platform gereed is om op de markt gebracht te worden: is dit de allerbeste fiets voor zijn prijs? Elke Trek fiets wordt beoordeeld aan de hand van de maatstaf “de allerbeste fiets�, van de Madone van Lance Armstrong tot de eerste fiets van uw kind. Gemaakt om te winnen, gemaakt om te werken of gemaakt om plezier te beleven, al onze fietsen zijn gemaakt om u absoluut de beste sensatie voor uw geld te bezorgen.

4

Iedereen die op een Trek fiets rijdt, behoort voor ons tot de familie. Daarom dragen we op elke mogelijke manier goed zorg voor onze familie van klanten, van uw eerste bezoek aan de fietsenwinkel tot het einde van de levensduur van uw fiets. Om te beginnen, verkopen we onze fietsen uitsluitend via zelfstandige fietsendealers die over de knowhow, de inzet en de passie beschikken om ervoor te zorgen dat u met de juiste fiets rijdt, die op de juiste manier voor u opgebouwd wordt en naar behoren onderhouden wordt. Bovendien staan we achter onze producten met de beste garantie uit de sector, zodat u altijd op ons kunt rekenen als er iets fout loopt.


OMDAT WE DOEN WAT WE ZEGGEN.

OMDAT WE DINGEN GOED DOEN.

Wij geloven in fietsen. Dit is niet alleen een tagline bij Trek, maar ook een manier van leven.

Trek is één van de grootste fietsenfabrikanten ter wereld. Dat betekent echter niet dat we willen doen alsof we heel wat zijn. We zijn voortdurend op zoek naar manieren om onze productieen handelspraktijken te verbeteren, en zo onze wereldwijde voetafdruk te verkleinen en onze doelen voor een betere wereld tot uiting te brengen. Enkele voorbeelden:

Elke fietser, op welk merk fiets ook, profiteert van Treks toewijding voor fietsen. Een deel van onze aanpak op lange termijn is het geloof dat het allerbelangrijkste dat we kunnen doen om ons bedrijf verder te ontwikkelen, erin bestaat om meer mensen vaker op de fiets te krijgen. De beste manier om dat te realiseren is, meer fietspaden en trails te realiseren. Daarom is Trek de grootste bijdrager aan BFC en IMBA. Bicycle Friendly Communities is een organisatie die regeringen en bedrijven onderwijst in het bouwen van fietsvriendelijke infrastructuur, zoals fietspaden, fietsbruggen en fietsenstallingen. IMBA staat voor International Mountain Biking Association, een organisatie die samenwerkt met zowel de overheid als privé landeigenaren, om de toegang tot trails te beschermen en anderen in te wijden in het aanleggen van leuke en duurzame MTB trails. Onze werknemers delen onze passie voor fietsen. De gangen en kantoren van Trek staan vol fietsen van werknemers, waarvan vele onder de modder zitten van een recente rit op een trail. Wij moedigen onze mensen aan om met hun fiets naar het werk te rijden, en maken het ze daarom zo comfortabel mogelijk. Zo is ons kantoor uitgerust met een overdekte, afsluitbare fietsenstalling en is er een ruime douche- en omkleedruimte. Een groot deel van de autoritten blijven onder de 4 kilometer. Om die korte ritjes met de auto te verminderen, bieden wij leenfietsen aan die elke medewerker mee kan pakken voor een boodschap onder werktijd of om lunch te gaan halen —allemaal omdat we ervan overtuigd zijn dat onze mensen niet lang genoeg op de fiets kunnen zitten.

GROENE ENERGIE. Trek is de eerste fabrikant in Wisconsin die volledig op duurzame elektriciteit overgeschakeld is. Vroeger verbrandden we jaarlijks meer dan 10,5 miljoen pond steenkool. Tegenwoordig verbranden we helemaal geen steenkool meer. KLEINERE VOETAFDRUK. We zijn een fabrikant, wat betekent dat we inspraak hebben in de manier waarop onze fietsen gemaakt worden, ongeacht welke faciliteit ze produceert. We dagen onze productleveranciers al jaren uit om slimmer te produceren: minder verpakking. Minder vervoer van grondstoffen. Minder grondstoffen die een impact hebben. Een efficiëntere verzending. Onze leveranciers durven de uitdaging aan en verfijnen hun processen in kleine of grote mate. Het is een lang proces van vorming, waakzaam toezicht en vragen om te doen wat juist is, en het is meer dan de moeite waard. “Grote deuren draaien met behulp van kleine scharnieren”, wordt wel eens gezegd. Kleine veranderingen kunnen met andere woorden een grote impact hebben. LEVENSCYCLUS VAN DE PRODUCTEN. Al onze producten zijn gemaakt om lang mee te gaan. Bovendien hebben we met onze dealers samengewerkt om innovatieve recyclageprogramma’s te ontwikkelen, en zo de impact van onze producten op het einde van hun levensduur tot een minimum te beperken. We hebben zelfs meegeholpen aan de ontwikkeling van een programma zonder winstbejag, dreambikes.org, dat afgedankte fietsen van welk merk ook nieuw leven inblaast, jongeren waardevolle vaardigheden aanleert en achterstandsbuurten helpt. Betere fietsen, een betere service, een beter bedrijf, een betere wereld. Welkom bij de Trek familie.

Praat op Facebook mee met Trek Benelux, geef je mening of plaats foto’s. facebook.com/trekbenelux Word vrienden met Trek Benelux en blijf op de hoogte van alles rondom Trek. trekblx.hyves.nl Volg Trek Benelux op twitter voor nieuws updates en product previews. twitter.com/trek_benelux

5


TECHNOLOGIE Ride+, de lichtgewicht elektrische fietsen van Trek, hebben een sportieve look terwijl de stille, krachtige motor u moeiteloos de heuvel op en tegen de wind in duwt. Ride+ fietsen onderscheiden zich op vier belangrijke punten, welke u hier uitgelegd ziet.

1

2 2

1. NATUURLIJK

2. STIL EN KRACHTIG

Het innovatieve motormanagementsysteem geeft continue de gewenste ondersteuning. Hierdoor voelt de ondersteuning zeer natuurlijk aan.

Uiterst stille, borstelloze, krachtige motor voor geruisloze ondersteuning waar nodig.

6


4

3

3. LICHTGEWICHT

4. VEEL VERDER

Dankzij de innovatieve Hydroformed technologie zijn de fietsen zeer licht in gewicht. Plaats probleemloos twee RIDE+ fietsen achter op de caravan of auto (zie ook pag. 25).

Het unieke stroomterugwinsysteem geeft tijdens het remmen energie terug aan de accu waardoor de actieradius van 70km* nog groter wordt. (*gemiddeld) 7


RIDE+

WAAROM RIDE+

Met Ride+ is het mogelijk om op een gelijkmatig belastingsniveau te presteren. Het systeem voorkomt inspanningspieken en uitputting. Ride+ combineert fitness en plezier met het fietsen tegen een geringe belasting.

GOED NIVEAU VOOR ALLE FIETSLIEFHEBBERS Ride+ zorgt tijdens het rijden voor een betere gelijkmatigheid. De verschillen in conditie tussen echtparen of vrienden worden weggenomen. Degene met een mindere conditie kan nu gewoon weer meerijden en samen er op uit trekken.

INTELLIGENTE HYBRIDE TECHNOLOGIE

KRACHTIG VOOR IEDEREEN

UITSTEKEND TRANSPORTMIDDEL De Ride+ fiets is een geweldig transportmiddel. In de stad, met heuvelachtige weggetjes en een zware bepakking bespaart u veel kracht.

BUSINESS CLASS NAAR HET WERK Met de Ride+ fietsen van Trek rijdt u probleemloos naar uw werk. Laat de files voor wat ze zijn en kom ontspannen en onbezweet op het werk aan.

INNOVATIEF EN INDIVIDUEEL Ons innovatieve aandrijfsysteem werd in nauwe samenwerking met marktleider BionX ontwikkeld. Het geeft uw dealer de mogelijkheid uw fiets te programmeren en af te stemmen op uw persoonlijke wensen. Door gebruik te maken van de allernieuwste software bent u verzekerd van de beste rijeigenschappen.

8

DE ONTWIKKELINGEN STAAN NIET STIL Wij zijn continu bezig met het verder ontwikkelen van nieuwe technologieĂŤn. De motor in het achterwiel met ingebouwde versnellingsnaaf is een fraai voorbeeld van exclusieve technologische ontwikkelingen. Een andere innovatie is de nieuwe SL (Super Light) motor, welke u terug vindt op de T700+. De motor heeft dezelfde eigenschappen als de conventionele motor maar hij is ruim een kilo lichter.

DE NIEUWE G2 CONTROLLER Met de controller wordt het Ride+ systeem gestart, de verlichting ingeschakeld, het ondersteuningsniveau bepaald en het stroomterugwinsysteem ingeschakeld bij het remmen. Op de display zijn alle belangrijke zaken eenvoudig af te lezen; de staat van de batterij, de huidige snelheid, de dag-afstand, etc. Grote duidelijke display, eenvoudige bediening, afneembaar.

DE NIEUWE EASY CONTROLLER De nieuwe Easy controller is precies wat veel Ride+ rijders zoeken. Dat wil zeggen: Duidelijke, eenvoudige bediening, weergave van enkel de belangrijkste informatie, eenvoudige instelling van het ondersteuningsniveau, instelbaar zonder de hand van het stuur te hoeven nemen, afneembaar.


LANGE LEVENSDUUR EN STERK PRESTEREND DE ACCU TECHNOLOGIE

Bij Trek worden alleen zeer hoogwaardige en sterk presterende Lithium-Ion mangaan accu cellen gebruikt. Deze bezitten een zeer hoge energiedichtheid en kunnen onafhankelijk van de laadtoestand van de batterij opnieuw opgeladen worden zonder dat het vervelende ‘geheugen-effect’ optreed.

Daar het doelgebruik van onze fietsen heel erg afhankelijk is van de consument hebben we verschillende accu’s ontwikkeld. Voor elk gebruik hebben we de juiste accu. Aan u de keuze.

320 Wh • 48 V • 39 Cellen

260 Wh • 40,7 V • 44 Cellen

195 Wh • 40,7 V • 33 Cellen

LONG RANGE BATTERY Deze nieuwe hoogwaardige accu wordt op ons sportiefste model toegepast. Optimale, krachtige prestaties gecombineerd met een extra lange actieradius van gemiddeld meer dan 100 km. Deze batterij is qua uiterlijk hetzelfde als de Regular Battery maar heeft de allernieuwste technologie in zich met een vergrote capaciteit.

REGULAR BATTERY De standaard accu levert het vermogen voor allround gebruik. Met zijn 260Wh beschikt hij over uitzonderlijke krachtreserves om lange fietstochten mogelijk te maken, ook in heuvelachtig terrein.

COMPACT BATTERY Waarom meer gewicht meenemen dan nodig is? De speciale vormgeving resulteert in een batterij die platter, lichter en ook prijsgunstiger is dan zijn grote broers. Dankzij slimme software is dit type accu zeer geschikt voor fietsen waarmee o.a. stadsritten en weekendtrips gemaakt worden.

STILLE KRACHT Zoveel kracht uit zo’n klein volume en op de beste plaats waar de aandrijving moet zitten, in het achterwiel. De borstelloze en dus wrijvingsloze motortechnologie zorgt ervoor dat u op een stille fiets rijdt die zonder ondersteuning net zo licht rijdt als een fiets zonder motor. Silent Drive Technologie zorgt voor een krachtige ondersteuning. Tijdens het remmen is het mogelijk om energie terug te winnen en op te slaan in de batterij. Met deze regeneratie mogelijkheid kan een tot 16% grotere actieradius worden verkregen.

INNOVATIEF MOTORMANAGEMENT Syn Drive is een ondersteuningsconcept dat zich nauwkeurig op de geleverde kracht van de berijder richt. De ondersteuning is geruisloos en verloopt zonder enige vibraties. De geleverde pedaalkracht wordt elektronisch gemeten en in een fijngevoelige en vloeiende ondersteuning omgezet. De gevoeligheid van het systeem kan door de berijder zelf worden ingesteld. Een Ride+ fiets ondersteunt de eigen kracht van de berijder. Het is de ideale synthese van praktisch gebruik, mobiele fitness en sportiviteit.

OVERZICHTELIJK SCHAKELEN Het unieke 3 x 4 concept combineert drie versnellingen in de achternaaf met vier ondersteuningsstanden en de motor in het achterwiel. De elektrische ondersteuning zorgt ervoor dat er minder behoefte is om te schakelen en de drie versnellingen houden het overzichtelijk en onderhoudsvriendelijk.

9


T7OO+

PRIJS € 2.699

Vergelijk de modellen en specificaties op www.trekbikes.com

BELANGRIJKSTE KENMERKEN

SPECIFICATIES

• Lichtgewicht elektrische fiets • Krachtige 38 Nm Silent Drive SL motor met stroomterugwinsysteem • Actieradius 100 km gemiddeld • Long Range batterij, Li-Ion 48V/6.6 Ah/320Wh • Gewicht: 23,7 kg Heren 23,7 kg Dames midstep/24,1 kg Dames lage instap

MATEN

Heren 50, 55, 60cm; Dames midstep

45,50, 55 cm; Dames lage instap 45,50, 55cm FRAME

Alpha Red Aluminum met gladde lasnaden

VOORVERING

Bontrager Satellite Elite met lockout,

Forklight en 45mm veerweg SCHAKELAARS

Shimano Deore LX, 3 x 9

VOORDERAILLEUR

Shimano Deore LX

ACHTERDERAILLEUR CRANK

Shimano Deore LX

Shimano M521, 48/36/26

CASSETTE

Sunrace 11-30, 9 versnellingen

Shimano RM60 voornaaf, 250 watt HT

VERBETERINGEN IN VERGELIJKING MET T5OO+

WIELEN

Grotere capaciteit accu Lager totaalgewicht Hoogwaardigere afmontage

achternaaf motor; Vuelta Airline III velgen

10

BUITENBANDEN

Schwalbe Marathon Supreme

ZADEL

Selle Royal Lookin Relaxed

ZADELPEN

Geveerd, aluminium

STUURPEN

Bontrager Satellite Plus, verstelbaar

REMMEN

Shimano M432 met Tektro remhendels

ACHTERLICHT

Spanninga Vector, te bedienen vanaf

de controller VOORLICHT

Bontrager Satellite Elite Forklight, te

bedienen vanaf de controller SLOT

AXA Defender RL met chip

ACCU

Li-Ion 48V 6.6Ah 320Wh

MOTOR

250 watt SL , achterwiel, Silent Drive

CONTROLLER KLEUR

BionX G2

Pearl Silver


T5OOSL+

PRIJS € 2.349

Vergelijk de modellen en specificaties op www.trekbikes.com

SPECIFICATIES Heren 50, 55, 60, 65cm

MATEN

Dames midstep 45, 50, 55 cm FRAME VORK

Alpha Red Aluminum met gladde lasnaden

Bontager Nebula, carbon

SCHAKELAARS

WIELEN

Bontrager SSR

STUURPEN

Bontrager Satellite Plus, verstelbaar

REMMEN

Tektro RX-6 FT met Shimano Alivio

remhendels VERLICHTING

Shimano Deore M591

Shimano Alivio, 48/38/28 Sun Race MFE608CU 13-32, 8 versnellingen

Shimano RM60 voornaaf, 250 watt HT

achternaaf motor; Vuelta Airline III velgen BUITENBANDEN

Selle Royal 5060 HRC Nuvola met gel

ZADELPEN

Shimano Alivio

ACHTERDERAILLEUR

CASSETTE

ZADEL

Shimano Alivio 3 x 8

VOORDERAILLEUR

CRANK

BELANGRIJKSTE KENMERKEN

Schwalbe Marathon Supreme

Busch & Muller Fly voorlicht en Spanninga

Vector achterlicht, te bedienen vanaf de controller SLOT

• • • • • • •

Lichtgewicht elektrische fiets Krachtige 38 Nm Silent Drive motor Actieradius 70 km gemiddeld Stroomterugwin systeem Slimme programmeerbare software 24 versnellingen Gewicht: Heren: 23,2 kg / Dames; 23,2 kg

AXA Defender RL met chip

ACCU

Li-Ion 40.7V 6.4Ah 260Wh

MOTOR

250 watt, achterwiel, Silent Drive

CONTROLLER KLEUR

BionX G2

Mystery Night/Bright White

VERBETERINGEN IN VERGELIJKING MET T500+

Carbon voorvork Busch & Muller Fly verlichting Zeer laag totaalgewicht

11


T5OO+

PRIJS € 2.299

Vergelijk de modellen en specificaties op www.trekbikes.com

BELANGRIJKSTE KENMERKEN

SPECIFICATIES

• Lichtgewicht elektrische fiets

MATEN

Heren 50, 55, 60cm; Dames 45,50, 55 cm

ZADELPEN

Geveerd, aluminium

• Krachtige 38 Nm Silent Drive motor

FRAME

Alpha Black Aluminum met gladde lasnaden

STUURPEN

Bontrager Satellite Plus, verstelbaar

• Actieradius 70 km gemiddeld

VOORVERING

• Stroomterugwin systeem

45mm veerweg

• Slimme programmeerbare software

SCHAKELAARS

• Gewicht: 25,3 kg Heren / 25,7 kg Dames

VOORDERAILLEUR

Bontrager Satellite Elite met Forklight en

Shimano Alivio Shimano Deore

Shimano Alivio, 48/38/28

CASSETTE

Sun Race MFE60 13-32, 8 versnellingen

Shimano RM60 voornaaf, 250 watt HT

VERBETERINGEN IN VERGELIJKING MET T400+

WIELEN

Uitgebreide controller

achternaaf motor; Vuelta Airline III velgen

Shimano Deore/Alivio 24 versnellingen

BUITENBANDEN

Grote batterij, Li-Ion 40.7V 6.4Ah 260Wh

ZADEL

Krachtige V-brakes

12

Shimano M422 remmen met Tektro

aluminium remhendels, Kraton inserts

Shimano Alivio, 3 x 8

ACHTERDERAILLEUR CRANK

REMMEN

Schwalbe Road Cruiser Light, 700x35 c

Selle Royal Nuvola met gel

ACHTERLICHT

Spanninga Vector, te bedienen vanaf de

controller VOORLICHT

Bontrager Satellite Elite Forklight, te

bedienen vanaf de controller SLOT

AXA Defender RL met chip

ACCU

Li-Ion 40.7V 6.4Ah 260Wh

MOTOR

250 watt, achterwiel, Silent Drive

CONTROLLER KLEUR

BionX G2

Pearl Silver/Platinum


KLEUR Pearl Silver / Platinum

13


PRIJS € 1.699

SPECIFICATIES Heren 50, 55, 60, 65cm;

MATEN

Dames stagger 45, 50, 55 cm FRAME VORK

Alpha Red Aluminum met gladde lasnaden

Alpha Aluminium met bevestigingsnokken

SCHAKELAARS CRANK

Truvativ E400, 42 tands

CASSETTE WIELEN

Shimano Alfine 11

18 tands

Shimano LX dynamo voornaaf, Shimano

Alfine 11 versnellingsachternaaf

14

BUITENBANDEN

Schwalbe Marathon Supreme 622x37

SLOT

AXA Defender RL met chip

Selle Royal Lookin Freccia

EXTRA

Bontrager bidon+houder en zadeltas

ZADELPEN

Bontrager Race Lite

KLEUR

Mystery Night

STUURPEN

Bontrager Race Adjust

ZADEL

STUUR

Bontrager Race Flat 600mm

BALHOOFDSTEL REMMEN

Aheadset E2 semi-integrated

Magura HS11 Pure

ACHTERLICHT VOORLICHT

Spanninga Plateo

SuperNova E3 Pure

BELANGRIJKSTE KENMERKEN

• Sportief én onderhoudsvriendelijk • Zeer hoogwaardig afgemonteerd • Krachtige hydraulische remmen • SuperNova led koplamp met hoge lichtopbrengst


SPORTIEVE INNOVATIVITEIT

X8OO EARLY INTRO

X8OO Of het nu is voor dagelijks forenzen, sportieve vakanties, recreatieve ritten: de X800 is uw veelzijdige partner. De X serie van Trek staat voor sportiviteit, stijl en lichtgewicht. Met de X800 voegen we daar nog innovativiteit aan toe. Zoals alle X Series heeft deze fiets een lichtgewicht hydroformed frame met interne kabelgeleiding, maar de X800 heeft een aantal hoogwaardige extra’s. Zo heeft de X800 de Shimano Alfine 11-speed naaf aan boord.

TWEE GROTE VOORDELEN VAN DE NAAF ZIJN: 1 2

u heeft een enorm breed versnellingsbereik u heeft weinig/geen onderhoud aan de aandrijflijn van de fiets.

Daarnaast is de X800 uitgerust met de Magura HS11 hydraulische velgremmen, een garantie voor een maximum aan remkracht en een minimum aan onderhoud.

De X800 is een Early Intro 2012 fiets en nu al te bestellen.

15


KLEUR Mistery Night

16


T4OO+

PRIJS € 2.099

Vergelijk de modellen en specificaties op www.trekbikes.com

SPECIFICATIES

BELANGRIJKSTE KENMERKEN

Heren 50, 55, 60cm;

ZADELPEN

Geveerd, aluminium

Dames lage instap 45, 50, 55 cm

STUURPEN

Bontrager Satellite Plus, verstelbaar

MATEN

FRAME

Alpha Black Aluminum met gladde lasnaden

VOORVERING

Bontrager Satellite Elite Forklight met

45mm veerweg SCHAKELAARS

CRANK

WIELEN

Shimano Alivio

Bontrager Satellite, 38 tands

CASSETTE

Sun Race MFE60 13-32, 8 versnellingen

Shimano IM70 voornaaf, 250 watt HT

achternaaf motor; Vuelta Airline III velgen BUITENBANDEN ZADEL

Shimano IM50 voorrem, Shimano IM80

achterrem met Tektro aluminium remhendels ACHTERLICHT

Shimano Alivio, 8 versnellingen

ACHTERDERAILLEUR

REMMEN

Schwalbe Road Cruiser Light

Selle Royal Sfera met gel

Spanninga Vector, te bedienen

vanaf de controller VOORLICHT

Bontrager Satellite Elite Forklight,

• • • • •

Lichtgewicht elektrische fiets Eenvoudig bedienbare versnellingen Krachtige 38 Nm Silent Drive motor Actieradius 50 km gemiddeld Compacte batterij, Li-Ion 40.7V 4.8 Ah 195Wh • Gewicht: 24,6 kg Heren / 24,8 kg Dames

te bedienen vanaf de controller SLOT

AXA Defender RL met chip

ACCU

Li-Ion 40.7V 4.8Ah 195Wh

MOTOR

250 watt, achterwiel, Silent Drive

CONTROLLER KLEUREN

Easy Controller

Mystery Night en Smoke Gray/Smooth Silver

VERBETERINGEN IN VERGELIJKING MET T80+

Rollerbrakes Eenvoudig verstelbare stuurpen

17


AFGEBEELDE FIETS L5OO+ LAGE INSTAP

18

PAGINA 22


T8O+

PRIJS € 1.749

Vergelijk de modellen en specificaties op www.trekbikes.com

SPECIFICATIES Heren 50, 55, 60cm;

MATEN

Dames lage instap 45, 50 cm FRAME

Alpha White Aluminum

VOORVERING

SR Suntour CR-8V, 50 mm veerweg

SCHAKELAARS

Shimano RS43, twist

ACHTERDERAILLEUR CRANK

Sugino, 44 tands

CASSETTE PEDALEN WIELEN

Shimano Acera

Shimano TZ21 14-28, 7 versnellingen

Dual-density platform

Shimano RM60 voornaaf, 250 watt HT

achternaaf motor; Vuelta Airline III velgen BUITENBANDEN ZADEL

Schwalbe Road Cruiser Light

Selle Royal Rio

BELANGRIJKSTE KENMERKEN ZADELPEN

Geveerd, aluminium

STUURPEN

Aluminium, verstelbaar

REMMEN

Tektro V-brakes met Tektro aluminium

remhendels, Kraton inserts ACHTERLICHT

Spanninga Vector, te bedienen

vanaf de controller VOORLICHT

B&M Lumotec N2, te bedienen

vanaf de controller SLOT

• • • •

Lichtgewicht elektrische fiets Krachtige 38 Nm Silent Drive motor Actieradius 50 km gemiddeld Compacte batterij, Li-Ion 40.7V 4.8 Ah 195Wh • Slimme programmeerbare software • 7 versnellingen • Gewicht: 24,0 kg Heren / 23,5 kg Dames

AXA Solid

ACCU

Li-Ion 40.7V 4.8Ah 195Wh

MOTOR

250 watt, achterwiel, Silent Drive

CONTROLLER KLEUR

Easy Controller

Mystery Night/Antracite

19


AFGEBEELDE FIETSEN T4OO+ LAGE INSTAP MADONE PROJECT ONE

20

PAGINA 17 TREKBIKES.COM/MADONE


L7OO+

PRIJS € 2.499

Vergelijk de modellen en specificaties op www.trekbikes.com

SPECIFICATIES Heren 50, 55, 60cm;

MATEN

Dames lage instap 45, 50, 55cm FRAME

Alpha Black Aluminum met gladde lasnaden

VOORVERING

Bontrager Satellite Elite Forklight met

45mm veerweg SCHAKELAARS CRANK

CASSETTE WIELEN

SRAM, 3 versnellingen

Bontrager Satellite, 38 tands 18 tands

Shimano RM60 voornaaf, 250 watt HT met

BELANGRIJKSTE KENMERKEN ZADELPEN

Geveerd, aluminium

STUURPEN

Bontrager Satellite Plus, verstelbaar

REMMEN

Magura HS11

ACHTERLICHT

Spanninga Vector, te bedienen

vanaf de controller VOORLICHT

Bontrager Satellite Elite Forklight, te

SLOT

AXA Defender RL met chip

ACCU

Li-Ion 40.7V / 6.4Ah / 260Wh

MOTOR

Vuelta Airline III velgen

versnellingen, Silent Drive

ZADEL

Schwalbe Marathon Supreme 622x37

Selle Royal Sfera met gel

Lichtgewicht elektrische fiets Krachtige 38 Nm Silent Drive motor Actieradius 70 km gemiddeld Stroomterugwin systeem d.m.v. remmen Slimme programmeerbare software Gewicht: 25,4 kg Heren / 25,7 kg Dames

bedienen vanaf de controller

SRAM 3-versnellingsnaaf verwerkt in de motor; BUITENBANDEN

• • • • • •

250 watt, achterwiel, 3 interne

CONTROLLER KLEUR

BionX G2

Mystery Night/Satin Nickel

VERBETERINGEN IN VERGELIJKING MET L500+

BionX G2 controller Grotere capaciteit batterij

21


L5OO+

PRIJS € 2.299

Vergelijk de modellen en specificaties op www.trekbikes.com

BELANGRIJKSTE KENMERKEN

SPECIFICATIES

• • • • • •

MATEN

Lichtgewicht elektrische fiets Krachtige 38 Nm Silent Drive motor Actieradius 50 km gemiddeld Stroomterugwin systeem d.m.v. remmen Slimme programmeerbare software Gewicht: 24,9 kg Heren / 25,2 kg Dames

Heren 50, 55, 60cm;

Dames lage instap 45, 50, 55cm FRAME

Alpha Black Aluminum met gladde lasnaden

VOORVERING

Bontrager Satellite Elite Forklight met

45mm veerweg SCHAKELAARS CRANK

CASSETTE WIELEN SRAM

SRAM, 3 versnellingen

Bontrager Satellite, 38 tands 18 tands

Shimano RM60 voornaaf, 250 watt HT met

3-versnellingsnaaf verwerkt in de motor;

VERBETERINGEN IN VERGELIJKING MET T500+

Vuelta Airline III velgen

3-versnellingen in de achternaaf Gesloten kettingkast Eenvoudig te bedienen Easy Controller

BUITENBANDEN

22

ZADEL

Schwalbe Road Cruiser Light

Selle Royal Sfera met gel

ZADELPEN

Geveerd, aluminium

STUURPEN

Bontrager Satellite Plus, verstelbaar

REMMEN

Magura HS11

ACHTERLICHT

Spanninga Vector, te bedienen

vanaf de controller VOORLICHT

Bontrager Satellite Elite Forklight,

te bedienen vanaf de controller SLOT

AXA Defender RL met chip

ACCU

Li-Ion 40.7V / 4.8Ah / 195Wh

MOTOR

250 watt, achterwiel, 3 interne

versnellingen, Silent Drive CONTROLLER KLEUREN

Easy Controller

Satin Nickel/Champagne en Night Blue/

Smooth Silver


KLEUR Satin Nickel / Champagne

23


RIDE+ ACCESSOIRES Voor wie zijn Trek Ride+ fiets graag voor alle dagelijkse activiteiten gebruikt.

RIDE+ CONTROLLER ETUI De Ride+ controller etui is bedoeld om uw afneembare controller in op te bergen (Easy Controller en G2 Controller). Hierdoor heeft u uw controller veilig bij de hand en u voorkomt zo beschadiging aan uw controller. De etui is gemaakt van duurzaam, robuust materiaal om optimaal bescherming te bieden aan uw controller. Er is een pouch voor zowel de Easy Controller als voor de G2 controller.

Etui voor G2 Controller € 14,99

Etui voor Easy Controller € 12,99

BONTRAGER KLEDING

Commuting Jacket Heren € 69,99

Commuting Jacket Dames € 69,99

Bontrager (het onderdelen en accessoiresmerk van Trek) beschikt over een zeer uitgebreide kledingcollectie. U vindt er mountainbike- en racekleding, fietsschoenen en handschoenen maar er is ook een complete collectie fietskleding die niet alleen zeer functioneel maar ook heel modisch is. Deze collectie bestaande uit jacks, broeken, tops en polo’s voor dames en heren, is zeer geschikt voor op de Trekking fiets of voor woonwerkverkeer. Alle kleding is lichtgewicht, ademend, voorzien van subtiel reflecterend materiaal, duurzaam en voorzien van een perfecte pasvorm. Bekijk de complete collectie op www.bontrager.com.

Commuting Knicker Unisex € 69,99

24

Commuting Wool Top Dames € 79,99


RIDE+ DUBBELE FIETSTAS De dubbele fietstas is een praktische uitbreiding voor onze Ride+ fietsen, en is bedoeld voor iedereen die graag zijn spullen meeneemt op de fiets. Of het nu is om uw werkkleding in te vervoeren of gewoon de boodschappen: met zijn 35 liter inhoud biedt deze dubbele tas voldoende ruimte. De tas is uitgevoerd in duurzaam, robuust materiaal en is voorzien van reflecterende prints voor extra veiligheid. Daarnaast hebben onze tassen een zeer praktische indeling met onder meer een vakje voor uw portemonnee, uw sleutels en uw telefoon. De tassen zijn tevens voorzien van een uitsparing voor de snelbinders, zodat u die ook gewoon kan blijven gebruiken. De tassen worden over de accu van de fiets geplaatst waardoor onze Ride+ fietsen er nog sportiever en eleganter uitzien. Onze Ride+ accessoires zijn ontworpen om optimaal bij uw Ride+ fiets te passen!

Ride+ dubbele fietstas â‚Ź 64,99

ONDERWEG MET RIDE+ Trek Ride+ fietsen zijn zo licht dat u met een gerust hart twee* Ride+ fietsen op de meeste autodragers kunt plaatsen. Wanneer u eerst de accu uit de fiets verwijdert, verlaagt u het gewicht ook nog eens met gemiddeld 3kg (afhankelijk van het type accu). * Raadpleeg de handleiding van uw fietsdrager voor het maximale gewicht.

25


BIKE FINDER

De ‘BikeFinder’ dient als richtlijn en kan u een goed beeld geven van de meest geschikte fiets voor uw gebruik.

START

Bent u van plan met uw nieuwe Ride+ fiets regelmatig in heuvelachtig terrein te fietsen? (1)

JA

NEE

JA

Prefereert u een ultra laag gewicht boven het comfort van een comfortabele verende vork– en zadelpen? (3)

JA

Bent u van plan regelmatig dagtochten te maken langer dan 60km*? (2)

NEE

Gaat uw voorkeur uit naar een sportief derailleursysteem boven 3 versnellingen gecombineerd met een onderhoudsvriendelijke gesloten kettingkast? (4)

NEE JA

NEE

T5OOSL+ pag. 11 FX+ VALENCIA+

L7OO+

pag. 23

Bent u van plan regelmatig dagtochten te maken langer dan 85km*? (2)

JA *Genoemde actieradiussen zijn gemiddelden en gelden als

T7OO+

richtlijn. Werkelijke actieradius is afhankelijk van factoren als

NEE

T5OO+ T7OO+

pag. 10

terrein, wind, gewicht berijder, bagage, bandenspanning, en de gekozen ondersteuningsstand en rijprogramma.

1

26

Hiermee wordt bedoeld Zuid-Limburg of bijvoorbeeld het heuvelachtige NoordFranse landschap.

2

Dagtochten waarbij u niet wilt dat de accu van uw Ride+ fiets halverwege opgeladen dient te worden.

3

pag. 12 pag. 10

Het verschil in gewicht tussen een Ride+ fiets van Trek zonder of met vering is ongeveer 2kg.


TRY BEFORE YOU BUY TEST EEN TREK TIJDENS EEN RIDE+ DEMO Gaat uw voorkeur uit naar 3 versnellingen gecombineerd met een gesloten kettingkast boven een sportief derailleursysteem met meerdere versnellingen? (4) JA

L5OO+ L7OO+

Ride+ demo’s zijn de ideale manier om kennis te maken met onze elektrisch ondersteunde fietsen. Test een Trek en laat u verassen door de zeer krachtige motor, het lichte gewicht van de fietsen en het sportieve uiterlijk.

NEE

pag. 22

Wij hebben een uitgebreid demo programma, waarmee we met diverse van onze modellen, waaronder de Ride+ fietsen demo’s verzorgen bij grote evenementen of bij één van onze dealers.

pag. 21

Is prijs voor u een belangrijker argument dan luxere componenten en een nog grotere actieradius?

JA

Hierdoor heeft u de gelegenheid de fiets te testen voordat u tot aankoop over gaat. Onze Ride+ fietsen kunnen zich nog zo onderscheiden van de fietsen van onze concurrenten, er is maar één manier om uzelf te overtuigen: de fiets ervaren…

NEE

T5OO+ T7OO+

pag. 12 pag. 10

Wij zijn ervan overtuigd dat wanneer u op een Trek Ride+ fiets heeft gereden, u nooit meer iets anders zal willen! U vindt de evenementen kalender onder het kopje ‘Trek Life’ op trekbikes.com.

Geeft u expliciet de voorkeur aan rollerbrakes boven V-brakes?

JA

T4OO+

4

pag. 17

NEE

T8O+ T4OO+

pag. 19 pag. 17

Voordelen van een derailleursysteem zijn het hoge aantal versnellingen alsmede minder energieverlies in de aandrijving. Voordelen van drie versnellingen in combinatie met een gesloten kettingkast zijn het geringe onderhoud en het bedieningsgemak.

27


TREK BENELUX Basicweg 12 3821 BR Amersfoort Nederland +31 (0)33 450 9040 beneluxinfo@trekbikes.com WWW.TREKBIKES.COM

Alle foto’s, illustraties, kleuren, gewichten, prijzen en specificaties in deze catalogus zijn gebaseerd op de laatste productinformatie die bij publicatie bekend was. Trek behoud zich het recht voor om op elk gewenst moment, zonder kennisgeving wijzigingen aan te brengen in kleuren, materialen, uitrusting, specificaties en modellen. Afgebeelde kleuren kunnen verschillen door afwijkingen tijdens het drukprocedé. Foto’s kunnen uitrustingen bevatten die niet leverbaar zijn.

Artikel nr. 426414

Sommige modellen kunnen uitgerust zijn met optionele uitrusting. De gewichten van de producten zijn een benadering en gebaseerd op een gemiddelde framemaat. Alle Trek fietsen en Bontrager producten worden uitsluitend verkocht via ons netwerk van geautoriseerde dealers, die we een professionele assemblage van en service voor jouw fiets toevertrouwen. Voor details over onze garantievoorwaarden, bezoek onze website www.trekbikes.com of een geautoriseerde dealer.

Trek RIDE+ brochure 2011  

De elektrische fietsen van Trek, beter bekend onder de naam RIDE+, zijn dermate populair dat ze een eigen brochure verdienen. Hierin vindt u...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you