Page 1

¡Entérate!

Volumen 1, nº 1 21/06/13 PRÉCIO: 2.95€


Historia del pont del petroli El Pont del Petroli va ser construit al 1965, era utilitzat com a pantalá de descarraga fins que es va tindre que tancar al 1990.

Va ser avandonat de la seva funcio industrial, era la principal zona de sumarinisme a Badalona. A l'any 2001 que volian desmuntar el pont del petroli, però un sunmarinistes va defensar perqué no el desmontesin i fosun record d'aquella zona. Al 2003 va ser propietat de l'ajuntament de Badalona, després de moltes diferents restauracións.

http://www.bing.com/im ages/search?q=pont+de l+petroli&FORM=HDRS C2#view=detail&id=417 588254B8C8AB986EFD BDD255427014CE6C1E 5&selectedIndex=0

3 anys més tard van fer el passeig maritim que el van inagurar el 2012. A l'entrada del pont del petroli molt proper a la fabrica de l'anis del mono, es va col·locar una escultura de l'anis del mono. El dia 15 de Juny del 2013 van fer una festa anomenada “Badalona Summer Fetsival” perqué va fer 1 any de l'obertura del passeig

1

¡ E NT ÉR AT E !


V O LU M EN 1 , Nº 1

Clínica VICTORIA 934650773 Paula & Clara

2


Cartes dels estudiants Hola, bon dia, volia comentar el tema de les excursions, penso que hi ha poques per a les hores que fem a classe. En teoria les hores a classe i les hores d’excursions han de ser més o menys compatibles, vull dir: cada mes una excursió. Se, que estem en crisi i no podem permetre’ns fer moltes excursions però una excursió a prop del col·legi (tot el dia) no farà mal 5€.

El colegio Maristas Champagnat tiene muy mala tecnología si consiguiéramos un presupuesto adecuado, con ese dinero intentaríamos cambiar la tecnología, ya que son tan antiguos y la capacidad va disminuyendo. Aun no saben cuando lo podrán cambiar ya que estamos en tiempos de mala economía. Clara Catalán

Raquel Diez.

Els alumnes del Col·legi Maristes Champagnat volem que pintin les clases més alegres i el col·legi per fora no sembla molt un col·legi, amb aquestes finestres, les portes… Els alumnes proposem quedar-nos un dia, pintar les clases i ho que calgui decorar. Estem tots d’acord en aquesta decisió. També ho em pensat per els alumnes de 6é que l’any que vé estarán aquí. Per a que disfrutin una mica més de la clase que no pas nosaltres mateixos. Atentament, els alumnes.

3 T ÍT U L O DE L B O L ET ÍN


4

V O LU M EN 1 , Nº 1

ANIMALS EN PERILL D’EXTINCIÓ

Els animals en perill d’extinció són els que estan a punt de desaparèixer del món. I si van desaparèixer no es poden reproduir , s’acabaria l’espècie i es trencaria la cadena alimentaria. Per exemple: el llop. El llop és un mamífer de l’ordre dels carnívors, té les orelles més dretes, el morro més punxegut, una mandíbula molt forta i urpes llargues, en el llop s’assemblen moltes classes de gossos, com el Huskie. Però per unes raons relacionades amb l’esser humà, inclouen actualment als llops, habiten que havien arribat a ocupar.


LLUITEM CONTRA LA FAM El dia 14 de juny, el banc d’aliments va organitzar una recollida d’aliments, per després anar a un centre especialitzat per donar aquells aliments que han recol·lectat durant tot el dia. La directora va fer un agraïment i una explicació de les missions i valors que compleixen. El banc d’aliments té com a objectiu lluitar contra la fam, i després donar-li als més necessitats. Van participar més de 140 persones, tothom pot col·laborar, també poden ajudar econòmicament o fent de voluntari per poder aconseguir més aliments per repartir entre la gent que passa gana. “La fam ha crescut de forma irregular, es un problema que tenim tots en aquestes èpoques de crisis. La nostre societat cada vegada destrueix més

5

aliments que s’haurien pogut aprofitar”, va dir un col·laborador especialitzat en aquest tema. La missió del Banc d’Aliments és poder aconseguir molts aliments i repartir-los. El banc d’aliments va més enllà de recol·lectar aliments, volen: -Ajudar a parar la pobresa i l’exclusió social.

-Lluitar contra la fam. -Mantenir la cadena de solidaritat alimentaria. .Assegurar una justa distribució dels aliments recol·lectats als que més ho necessiten. Més informació a la web de banc d’aliments: www.bancdelsaliments. org

T ÍT U L O DE L B O L ET ÍN


V O LU M EN 1 , Nº 1

El Mario Díez Hermoso és un alumne de 3r QUE FEM AMB LA INTEL·LIGENCIA?

6

d’ESO, de Maristes Champagnat Badalo na. Aquest alumne té una capacitat pels estudis especial, per aquest motiu li han pujat un curs (4t d’ESO) en tres assignatures: matemàtiques, català i a cas tellà. Per dir-ho d’una altre manera és una adapt

ació al currículum. Això vol dir que et fan un currículum escolar a la teva mida, en aquest cas -Que opines en que t’hagin passat tres matèries a un curs superior? Veig que és una bona descisió i també trobo que és molt bona aportació que m’ajudin d’aquest manera. -Estàs a gust amb els teus nous companys de 4t? Si, em respecten i em tracten com un més. -Has notat algun canvi de dificultat entre els dos cursos? No, precisament per aquesta raó m’han canviat de curs.

-Creus que està bé que a un alumne el passin de curs pel seu coeficient intel·lectual?

-Si fossis tu, t’atreviries a passar de curs amb els teus nous companys?


FESTES DE MAIG Les festes de maig van començar dimecres dia 1 a la platja on van plantar el dimoni. En les festes de maig fan moltes festes: concerts, focs artificials,... també fan coses romanes per a els nens, jocs romans, tallers romans i moltes més coses, també podies ficar el dimoni amb la teva cara en una foto.

7

El divendres dia 10 a les 22:00 van fer la cremada del dimoni a la platja. La cremada del dimoni és el moment més especial de les festes de maig. El disseny del dimoni: els nens i nenes badalonins fan un dimoni i l’envien a una web de Badalona, llavors fan un sorteig i el nen o nena que guanyi ficaran el seu dimoni a la platja com a model, tots junts, encenem les bengales i el dimoni es començarà a encendre, ja és l’inicio de la música i la cremada del dimoni. Hi ha uns voluntaris a Badalona que van repartint les bengales pels carrers, i no es poden encendre fins que ho avisin per el megàfon quan encendre les bengales. El piromusical seran unes seleccions de cançons dels anys noranta. També col·laboren els de la federació de mercats municipals de Badalona.

T ÍT U L O DE L B O L ET ÍN


8

V O LU M EN 1 , Nº 1

Abdon Béjar Torres abrió la “Autoescula Londres” en marzo del 2011, ya lleva 3 años con el negocio y él aún que no haya mucho trabajo en estos tiempos, intenta sacar lo máximo para que el negocio siga en pie.

La crisis y los autonomos

A sido un honor que nos haya respondido a las siguientes preguntas…. Es difícil gestionar una autoescuela? Viene mucha gente a la autoescuela? Sí, porque tienes que estar atento a los Por razones de la crisis no hay muchos alumalumnos de la teórica, de gestionar la nos. documentación en tráfico y luego la parte de práctica, estar pendiente de la evo- Está en una zona activada, con ambiente? lución del alumno en la parte de conducSí, está cerca del metro, del mercado, hay un ción. colegio, un gimnasio. Donde te has visto inspirado en tu negocio? Bueno ahora le vamos a preguntar sobre los Me gusta la enseñanza, entonces por- exámenes que realizan los alumnos. Cómo se hacen los exámenes teóricos? que no montar una autoescuela. Se realizan en la jefatura provincial de tráfico i consiste en un examen de 30 preguntas relacioEs difícil llevar el negocio siendo autó- nadas con las normas señales i seguridad vial. , nomo? Actualmente estos exámenes se hacen tipo test Sí, tienes que estar pendiente de toda la en ordenadores táctiles. El número de errores máximos es de 3 errores en la teórica común.Y gestión de la autoescuela. el examen práctico donde se realiza? Consiste en circular por las vías públicas y tieCómo va el negocio en esta época de ne 3 partes, una parte previa que te pueden crisis? hacer una pregunta relacionada con los manVa como en casi todos los negocios, la dos y mantenimiento del vehículo, una seguncrisis también afecta al sector de las auda parte de más o menos 10 minutos de contoescuelas. ducción autónoma, quiere decir que el alumno puede ir por dónde él quiera pero cumpliendo Porque decidiste llamarla “Autoescuela las normas y señales, el resto del examen es Londres” si esta en Badalona? una conducción dirigida por el examinador. Bueno, el local está en el barrio de la Salud y tiene una calle que se llama Para acabar en que zona se realizan los exáLondres, es la calle donde está situada. menes? Viene mucha gente a la autoescuela? Por razones de la crisis no hay muchos alumnos.

Puede ser en Minería, Poble sec, Montjuic, Camp Nou, Pedralbes, sector la Maquinista i


Los Miserables El pasado día 3 de Mayo, los alumnos de 4º de la ESO realizaron el musical de los miserables. Los alumnos estaban bien preparados, lo que pasa es que no eran profesionales. Lo peor de todo es que los micrófonos que estaban utilizando, no funcionaban bien: algunos si, algunos no. En fin que entre que estaban nerviosos, que la mayoría de micrófonos no funcionaban y muchas cosas mas…

Los actores se sabían bien el texto, pero como dice mucha gente: los nervios siempre nos pueden delatar delante de mucha gente, por ejemplo: dos alumnos al comenzar el musical, se pusieron a reír en medio de todo el público, pero aún así siguieron como si no pasara nada y sin problemas. Cuando entraban entre cometas (cuando no se les veía) y no apagaban el micrófono se escuchaba todo lo que decían en voz baja.

Cuando cantaban y no se les escuchaba era porque cantaban muy bajo, al mismo tiempo, cuando hablaban, tampoco porque o los micrófonos no iban bien o porque no habían micrófonos para todo el mundo. Yo creo que si no hay para todos la mejor solución es no dar a nadie así no hay peleas ni nada por el estilo.

El público se aburría, porque no era una obra para la edad de 11/12 años, entonces el público se ponía a hablar porque no sabían que hacer durante la obra. En las sillas de atrás, no se escuchaba nada porque si ni de los de las sillas de adelante escuchaban nada, los de atrás menos aún. Añadiendo a los músicos tocando mientras había diálogo entre medio, eso era un caos.

En realidad y quitando todos los errores anteriores, la obra estuvo bien, se sabían bien su propio papel y a excepción de unos cuantos, actuaron bien y sin complicaciones. Agradecemos el esfuerzo que han realizado los alumnos de 4º de la ESO que han estado des de el 2º trimestre ensayando sin parar, también un agradecimiento a los músicos que siempre han estado allí.

9

T ÍT U L O DE L B O L ET ÍN


10

V O LU M EN 1 , Nº 1

IL VISITE AU JOURNAL DE BADALONA Les élèves de d’abord de cela, le 17 juin ont visité le journal de Badalona. Ils voulaient savoir pouvoir réaliser comme sa propre revue. Les élèves réalisent un Project qu’ils ont à créer sa propre revue être la structure, comme il pourrait rester. Ils avaient la curiosité de comme cela pourrait la structure, comme il pourrait rester meilleur. Ivan, un travailleur du journal de Badalona leur a donné une explication de comme le travail était réparti, comme ils faisaient la structure du journal…

Caletait un grand travail. Ivan, leur a aussi appris l’imprimerie, là Marc était, il est les dessinateurs du journal, je les apprend comme il le réalisait. Les élèves ont appris plus ou moins la structure pour pouvoir faire sa revue. Paula Béjar les informe.


MAGNA CELEBRATIO Every year in the holidays of may, celebrates Magna Celebration. Is it celebrated in four days of the last week of April. Magna Celebration her prepares Badalona’s museum. Is it a party that teaches Badalona’s different archaeological sites. It is possible to eat in different restaurants with the typical food of these times.

They teach you many of the trades or games of that epoch. All the streets that where near Badalona’s museum, where fill craftsmen’s that do the same things that the Romans do in those times. You can buy the entrance and in return you get some Roman’s coins. With coins, you can do activities and buy other things .

With this money you can do workshops such as sculpture, sewing, or to do Roman coins. Also, you can ride in a carriage in the museum paying all in the Badalona’s museum. You can build, activities for young children,… the true it’s that this year, 2013, although it was raining , and tube was held quite successful.

http://www.elperiodico.com/es/noticias/badalona/badalona-celebra-fin-semana-

11

T ÍT U L O DE L B O L ET ÍN


12

V O LU M EN 1 , Nº 1

XGames Durante el mes de mayo en Montjuïc (Barcelona) se realizaron los XGames. Los XGames son unas competiciones de deporte extremo, se ha confirmado de que las competiciones de los deportes extremos se seguirán aciendo en Barcelona hasta el 2015. La competición duró 4 días en los que se disputaron las siguientes modalidades: skate, BMX, Moto X y Rally Cross mundial. 

skate: final y vert final.

 

BMX: street final y vert final.

 

moto x: semifinal y final.

-Rally Cross: semifinal y final.

Las entradas costaron entre 14 y 30€, en excepción de las exhibiciones en la explanada de la anilla olímpica, que eran en acceso libre.


Pomar Le 11 mai partis Pomar a commencé, il y avait des spectacles, des attractions, des repas, et des déjeuners. Les spectacles ont été diverses, chanteurs, danseurs et bien d’autres. Les interprètes étaient de différents âges à partir de 6 ans ou plus. Les attractions sont: les taureaux, pot, autos tamponneuses, structures gonflables pour les enfants… Ces célébrations ont duré une semaine pendant laquelle les garçon et les filles, les hommes et les femmes advient un grand moment. Le dernier jour des attractions étaient moins chers, et les enfants ont été assembles un I nouveau.

13

T ÍT U L O DE L B O L ET ÍN


Troba les 15 diferencies en les següents fotografies:

15

T ÍT U L O DE L B O L ET ÍN


16

V O LU M EN 1 , NÂş 1

a a a m s o c s p h f c c e f

k n s c q h j t h g h a p u e

b l i p b l r q a v a t d c s

j a r s a i a z s p z a v l t

z w z t d u m y e x j l w a e

p p s a a f b d a s n u c p s

s c d n l w l i s h s n z c d

x l r a o p a m p b o y a s e

b e v s n s c o o j z a c k m

b f n t a g h n k n e j s k a

c z o a v z u i l k o l m b i

v b j s h c y j r a b l z b g

q a i i i u z u r l s u r l z

e r y f s p y a j e s e s z e

anĂ­s del mono st. Anastasi badalona catalunya festes de maig rambla dimoni


QUI’L TEMPS IL FAIT?? LUNDI

17

MARDI


18

MONTANYA EL MONTSENY

remarquerez la chaleur, le meilleur endroit pour se rafraîchir et se détendre est la SPA Caula.

Sara Jaldo i Clara Catalán

Revista ¡Entérate!  

de las 4 fresitas

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you