Voyago.nl - Mediakit

Page 1

1

Mediakit 2020 VOYAGO.NL

voyago.nl

voyago.nl

voyago_nl

voyago


Voyago.nl WAT IS VOYAGO.NL Voyago.nl is een website gecreëerd in 2016 door uitgeverij TRAVel Media BV, gericht op de consument. Voyago.nl is een website die vakantiegangers helpt om: - Inspiratie te vinden: waar wil ik op vakantie, wat wil ik gaan doen en wat is hot? - Te oriënteren: wat is er te doen op deze bestemming, waar moet ik rekening mee houden en wat is een must-see? Natuurlijk zijn er eindeloos veel websites die deze informatie produceren, voornamelijk bloggers en zelfstandigen. Voyago.nl is anders met meer dan 25 jaar ervaring in de reiswereld, een professioneel content team achter de schermen en kwalitatief hoogstaande en inspirerende verhalen over allerlei bestemmingen. Kernwaardes: Video – Kwalitatieve content – User experience – Social media – Inspiratie

VOOR WIE IS VOYAGO.NL De doelgroep van Voyago.nl zijn 27-55 jarigen met de volgende kernwaardes: - - - -

2

Actief op social media Werkend met vermogen om op reis te gaan Gepassioneerd over reizen Gebruikt online tools voor oriëntatie vakantie


Bereik SAMENWERKEN? Voyago.nl groeit dagelijks en groeit hard. Onze professionele journalisten, diepgaande database van content, videobeelden en kennis van de markt geven ons een voordeel op concurrerende websites. Uiteraard zijn wij ook te vinden op platformen zoals Daisycon en TradeTracker, maar we bieden nog meer mogelijkheden. Bent u een influencer? Dan horen we graag van u hoe u een samenwerking met ons zou zien!

BEREIK Paginaweergaven per maand: 8.000+ Aantal ontvangers nieuwsbrief: 13.500+ abonnees, 1x per week Openingsrate: Clickrate:

18% 6,6%

Facebook: 2.538 Instagram: 356

3


Magazine VOYAGO.NL MAGAZINE Het Voyago.nl Magazine is het fysieke communicatiemiddel van Voyago.nl. Mede door de unieke samenwerking met de Vakantiebeurs zijn wij ervan * MIAMI * GADGET overtuigd dat wij een plek in het schap S * MOU * NEW YORK * GADGETS * KILIMANJARO NT EVERES T Eindeloze tussen de andere reismagazines zullen soorten safari's in rijstvelden hebben. Van de top vijf motieven van TANZANIA BALI bezoekers van de Vakantiebeurs, staat op één ‘Inspiratie en/of het ontdekken van nieuwe bestemmingen’. Dat is exact waar Voyago.nl voor staat. Veel reisbladen voor consumenten MIAMI zijn er niet alleen op geënt om KILIMANJA RO MIAMI KILIMANJARO ABC IERLAND de consument te inspireren, de lezer wordt ook geholpen bij de samenstelling van zijn volgende reis. Van vervoer tot accommodatie en de activiteiten. Maar hoe zit het met de georganiseerde reiziger? Die bijvoorbeeld het liefst alles in één keer bij dezelfde aanbieder boekt? Voyago.nl inspireert en maakt de koppeling tussen de reisorganisaties en de georganiseerde consument. NUMMER

NUMMER 0

2019

0

2019

ONTDEK WAAR JE HEEN WILT

ABC-EILA

ABC-EILANDEN * MIAMI SUN & FUN * WINTERZON

3

3

View from the top

Kleurrijk & kunstzinnig Zomers

avontuur

ONTDEK

WAAR JE

HEEN WIL T

DLOOS TO KYO * EN GE

View from the top

LAND

Groene heuvels

BP

BP

Kleurrijk & kunstzinnig

NDEN * TIJ

DIT IS WAT U KUNT VERWACHTEN VAN HET VOYAGO.NL MAGAZINE: - Reizen, belevenissen en persoonlijke tips van de ervaren en bereisde redactie die bij u bekend is van media als TravMagazine en TravelPro. - TRAVel Media levert u al meer dan 30 jaar kwalitatief hoogstaande producties in de B2B-reissector. Deze kwaliteit zullen wij met Voyago.nl Magazine vanaf nu ook B2C gaan leveren aan u. - Naast het Voyago.nl Magazine zullen we ons ook online blijven inzetten voor u. Uiteraard op www.voyago.nl, maar ook via onze verschillende social media kanalen en onze nieuwsbrief.

FACTS . Lezersprofiel: Het lezersprofiel van het Voyago.nl Magazine is de consument tussen de 35 en de 65 jaar oud, woonachtig in voornamelijk Midden- en Zuid-Nederland, HBO geschoold, samengesteld uit huishoudens zonder kinderen en met een inkomen van 1,5 tot 2 keer modaal. Onze lezer gaat gemiddeld 2,5 keer per jaar op vakantie en geeft per persoon per jaar € 3.995,- uit aan vakanties. Dit vindt u onder meer terug in het magazine: - Bestemmingsverhalen - Gadget aanbevelingen - Fotoreportages - Reisverhalen - Cityguides Tarieven advertenties: 1/1 pagina (210 x 297 mm*) 2/1 openingsspread (420 x 297 mm*) 2/1 spread (420 x 297 mm*) 1/2 pagina (185 x 127 mm) 1/3 pagina (185 x 84 mm)

Tarieven Advertorials: 1/1 pagina € 4.500 2/1 spread € 7.750 * + 3mm bleed

4

€ 3.500 € 7.500 € 6.750 € 1.750 € 1.000


Doelgroep magazine ONZE LEZERS Voyago.nl is trots op haar samenwerking met de Vakantiebeurs! Inspiratie en het ontdekken van nieuwe bestemmingen staat met stip op één in de top vijf redenen waarom de Vakantiebeurs wordt bezocht. En dat is exact waar Voyago.nl voor staat: inspiratie. In onderstaande infographic vindt u meer informatie over onze lezers.

Leeftijd <25: 7% 25-35: 13% 35-45: 12%

Profiel

2,5 X Gaat men per jaar op vakantie

45-55: 20% 55-65: 24% 65+: 23%

Geografie

Inkomen 1%

<Modaal

2%

Modaal

13%

2%

2%

16%

23% 1%

15%

14%

6%

3x Modaal

5%

10% 5%

23% Van de lezers is een gezin met kinderen

20% Van de lezers is jonger dan 35 jaar

Opleiding

Samenstelling huishouden

WO

Alleenstaand, <35

13% 40%

HBO 46%

1,5x-2x Modaal

4x Modaal of hoger

14%

25%

€ 3.395 Uitgaven p.p.p.j. aan vakanties

HAVO/VWO

10% 26%

MBO LBO/MAVO/VMBO Basisonderwijs

11% 0%

Alleenstaad, 35+ HH zonder (thuiswonende kinderen, partner <35

4% 11% 8%

HH zonder (thuiswonende kinderen, partner 35+ HH met thuiswonende kinderen

48% 20%

5


Promotiemogelijkheden GESPONSORD BERICHT – € 450,Een gesponsord bericht is een artikel op onze website opgedragen aan uw bedrijf, merk, product of bestemming. In overleg met onze redactie zal een plan van aanpak worden opgesteld om uw boodschap zo goed mogelijk over te brengen. Dit artikel zal na publicatie op de website ook worden doorgeplaatst in onze digitale nieuwsbrief en op onze sociale media kanalen, zoals Facebook en Instagram. Het spreekt voor zich dat het bericht ook aan alle SEO eisen zal voldoen, op basis van de door u gekozen zoekwoorden! Uitbreiding door middel van een video is uiteraard bespreekbaar, vraag naar de mogelijkheden en kosten hiervoor. Een linkruil behoort ook tot de opties.

SOCIAL CAMPAGNE – V.A. € 250,Wilt u juist meer aandacht genereren via onze social kanalen in plaats van de website, dan is dit ook zeker mogelijk! Denk hierbij aan de promotie van uw website, een aanbieding of een give-away/contest. De social kanalen lenen zich ook uitstekend voor videocontent wanneer beschikbaar, maar wij kunnen dit uiteraard ook creëren in samenwerking.

NIEUWSBRIEF – V.A. € 1.150,Ons nieuwsbriefbestand bestaat uit meer dan 13.500 abonnees, allen geïnteresseerd in reizen en het opdoen van inspiratie. Wij bieden in deze nieuwsbrief banner opties (leaderboard), het opnemen van een advertorial met link naar uw website, maar ook de mogelijkheid om een volledige nieuwsbrief over uw bedrijf/merk/product te versturen.

Tarieven Dedicated nieuwsbrief fixed fee = € 2.950,Banner nieuwsbrief, leaderboard = € 1.150,-

6


Promotiemogelijkheden BANNERS WEBSITE – V.A. € 35 CPM Op onze website zijn uiteraard ook verschillende bannerposities in verschillende formaten verkrijgbaar: Tarieven Rectangle: Billboard: Slider: Leaderboard:

€35 €45 €70 €45

LINK SHARING – € 150,Heeft u een website of een bedrijf dat goed past bij een geschreven bericht op Voyago.nl? Dan kunt u die voor een fixed bedrag van € 150,per jaar laten plaatsen.

DESTINATION REPORT Staat een bestemming niet op Voyago.nl? Dan is een Destination Report ‘the way to go’. We bespreken een plan en wat er uit de bestemming duidelijk naar voren moet komen, vervolgens sturen we een van onze redacteuren op pad. Foto’s, een goed verhaal en een videoverslag behoren tot de Destination Report. Uiteraard ook het verspreiden van deze content via onze kanalen.

BESTEMMING TAKE OVER – OP AANVRAAG Voyago.nl bestaat uit content van verschillende continenten, landen en steden. - Home - Continent - Land - Stad Al deze pagina’s zijn, op ieder gewenst niveau, voor een bepaalde periode te ‘claimen’. We passen de achtergrond naar wens aan, plaatsen uw logo, eventueel een videoboodschap en een banner. Afhankelijk van welke laag van de website en de hoeveelheid lagen u wilt claimen, maken we graag een op maat gemaakt voorstel! Als niet alle opties voor een pagina worden gekozen, worden de openstaande mogelijkheden verkocht aan andere partijen.

7


Contact VOYAGO.NL VOYAGO.NL IS PUBLISHED BY TRAVel Media BV.

?

NUMMER 0

2019

ONTDEK WAAR JE HEEN WILT

ABC-EILANDEN * MIAMI SUN & FUN * WINTERZON

* NEW YORK * GADGETS * KILIMANJARO

3 TANZANIA soorten safari's in

SALES: sales@travmedia.nl

EDITOR: alexandra@voyago.nl dylan@voyago.nl

INFO: info@voyago.nl

www.voyago.nl

+31(0) 35 67 28 8 52/55

Arendstraat 19, Hilversum Netherlands

SALES Dennis Ebbers, Dennis de Groot & Daniëlle van Ewijk

CONTACT

ART DIRECTOR Iris Beenen

EMAIL alexandra@voyago.nl dylan@voyago.nl

PUBLISHER Tom van Apeldoorn

MIAMI

KILIMANJARO View from the top

ABC

Zomers avontuur BP

Kleurrijk & kunstzinnig

COMMERCIAL DIRECTOR TJ van Apeldoorn FOUNDER Seb van Apeldoorn EDITORS Dylan Cinjee & Alexandra Meijer

8

MARKETING Kim Kuijer & Daphne Gerritsma

EDITORS 035-6728848

SALES 035-6728855/ 035-6728852 EMAIL sales@travmedia.nl