Page 1

Fra udstillingen Michael Kvium THINK BIGGER // Michael Kvium // Entertaineren

FORĂ…R 2017

Udstillinger og arrangementer


19.02

Julie Nord // Silhuet // 2011 (udsnit)

E SIDSTCE CHAN .2017


2017 er der kultur på dagsordenen i Danmark. Med Aarhus som europæisk kulturhovedstad i 2017 bliver det tydeligt i hvor høj grad kultur løfter en by og en region. Trapholt er det største kunstmuseum i Region Syd, og tilbyder kunst- og kulturoplevelser på højt niveau indenfor en overskuelig afstand. Er man nysgerrig på kunst og design, så er det Trapholt, man kan køre til og tanke op. Udstillinger og arrangementer i foråret 2017 bringer debat, æstetik og perspektiv til Kolding. Den 19. januar åbner udstillingen ANKLAGET, hvor vi ser på beskyttelsen af dansk kunst og design i en global verden. I udstillingen vil man blandt andet kunne vurdere forskellen på originaler og kopier af dansk design og opleve det 27 kvadratmeter store maleri Darfurnica af Nadia Plesner, som endte i retten da Louis Vuitton anklagede hende for at udnytte deres brand. Fra 9. marts er der en unik chance for at opleve den første samlede udstilling af Michael Kviums 24 kropshøje malerier af ”performere”, som er malet til private samlere over de sidste 10 år. Michael Kviums malerier er sært smukke, groteske og politiske. De stiller store eksistentielle spørgsmål til vores liv og tilværelse og tager fat i konkrete politiske aktuelle spørgsmål. Februar er sidste chance for at se OVERTRYK med værker af Julie Nord, Louise Hindsgavl, Mie Mørkeberg og Nina Saunders. Trapholt har erhvervet flere af værkerne, som kan ses i udstillingen NYERHVERVELSER 2016 takket være generøs støtte fra Ny Carlsbergfondet og Trapholt Fonden. Arrangementerne foråret 2017 belyser kunst & videnskab, design, Michael Kvium og Kærs kunsthistorie. I vinterferien kan børn og unge blive kunstner for en dag sammen med Nadia Plesner. Hver eneste dag giver Trapholts dygtige guider introduktioner til udstillinger og Arne Jacobsens sommerhus. Du kan også følge Trapholt hele året via Trapholts Facebook og undertegnede på Twitter. Ta’ på Trapholt. Ta’ venner med på Trapholt. Bliv medlem af Klub Trapholt og kom så ofte, I har lyst. Vi glæder os til at dele gode oplevelser. Karen Grøn, museumsdirektør


02.01.2017

Julie Nord // The Family // 2014 (udsnit)


DET SKER PÃ… TRAPHOLT

JANUAR // FEBRUAR


19.01.17 - 20.08.17

#TRAPHOLT

Nadia Plesner // Simple Living


VINTERFERIE

#TRAPHOLT

BLIV KUNSTNER FOR EN DAG MANDAG - FREDAG UGE 7 // kl. 10.30-12.30 & 13.00-15.00 Mød den verdenskendte danske kunstner Nadia Plesner i vinterferien, som i daglig workshop inviterer børn og unge ind i kunstens verden. Nadia Plesner er uddannet på det prestigefyldte Rietveld akademi i Amsterdam. Hun har specialiseret sig i den kunstneriske proces med tegning, collage og komposition med udgangspunkt i en personlig historie. Bliv kunstner for en dag og kom hjem med din egen personlige skitsebog. Maks. 30 børn pr. workshop. Billetter på www.flexbillet.dk/ Trapholt eller på Trapholt. Børn (6-18 år) 30 kr./voksne alm. entre.

KUNST I BØRNEHØJDE MANDAG - FREDAG UGE 7 // kl. 11.30-12.00 I vinterferien kan børn fra 3-6 år få en omvisning i kunstens verden. Sammen med omviseren skal børnene på jagt efter kunstværker og via dialog åbnes kunstværkerne op. Børn (3-6 år) 20 kr./voksne alm. entre.


#TRAPHOLT

FOLKEUNI INSTANT ICON - FOTOGENT DESIGN ONSDAG D. 22. FEBRUAR // kl. 18.00 - 19.45 Nogle møbler har nærmest mytologisk status som ikoner. De har bidt sig fast i vores bevidsthed, og vi behøver blot at se kurverne på Ægget, taljen på 7’eren, skallen fra Eames Lounge Chair eller glansen fra en svungen Panton Chair for at afkode hvilken stol der er tale om. Hvad er det særlige, som disse møbler kan? Med udgangspunkt og omvisning i udstillingen “Instant Icon – Fotogent Design” fortæller kurator og forsker Rosita Satell om de møbler, der nærmest er født som ikon. Tilmelding og betaling: Folkeuniversitetet i Odense // www.fuodense.dk Halv pris for medlemmer af Klub Trapholt.

Foto // Adrian Portmann


FOREDRAGSRÆKKE

KUNSTEN & VIDENSKABEN Christian Salling, cand.mag. i kunsthistorie og kunstanmelder, Århus Stiftstidende. Kunst og videnskab kan ved første øjekast forekomme at være to helt uforenelige størrelser. Men måske har de to verdener mere til fælles, end man skulle tro? For et renæssancemenneske som Leonardo da Vinci var grænsen imellem ingeniørtegninger, anatomistudier og kunstværker flydende. Også i dag trækker kunsten inspiration fra videnskaben, ligesom videnskaben også gør brug af kunsten og æstetikken, når ny viden skal formidles. Undervejs kommer vi bl.a. omkring kunst og videnskab i antikken, gotikkens hellige matematik og renæssancemenneskets verden. Alle dage kl. 10.30-12.15 Tirsdag // 21.02.2017 Tirsdag // 28.02.2017 Tirsdag // 14.03.2017 Tirsdag // 28.03.2017 Tirsdag // 11.04.2017 Tirsdag // 25.04.2017 Tilmelding og betaling: Folkeuniversitetet i Odense // www.fuodense.dk

Halv pr is medlem for mer af Klub Tr apholt


DET SKER PÃ… TRAPHOLT

MARTS // APRIL


#TRAPHOLT

09.03.2017 - 30.12.2017


KALENDER FORÅR 2017 JANUAR

FEBRUAR

NYERHVERVELSER

OVERTRYK

// 2. JAN

Sidste Chance // 19. FEB

ANKLAGET

KUNSTEN OG VIDENSKABEN

KUNST & DESIGN I RETTEN // 19. JAN - 20. AUG Louis Vuitton trak den danske kunstner Nadia Plesner i retten for at have portrætteret en af deres tasker. Hvordan kunne det ske? Kunst har været ophavsretligt beskyttet i Danmark siden 1837 og design siden 1961. Trapholt præsenterer skelsættende cases af kunst og design, der har været i retten. Kan kunst og design beskyttes? Hvad vil det sige at være en bevidst forbruger?

Foredrag // 21. FEB

INSTANT ICON

FOTOGENT DESIGN Folkeuni // 22. FEB

KUNSTEN OG VIDENSKABEN Foredrag // 28. FEB

VINTERFERIE FOR BØRN // MAN - FRE I UGE 7 Alle hverdage i vinterferien er der sjove og hyggelige aktiviteter. Kunstner for en dag // kl. 10.30 - 12.30 // kl. 13.00 - 15.00 Kunst i børnehøjde // kl. 11.30 - 12.00

// Æblehaven 23 // 6000 Kolding // tlf: 76 30 05 30 // trapholt.dk //


KALENDER FORÅR 2017 MARTS // APRIL

MAJ // JUNI

MICHAEL KVIUM

MICHAEL KVIUM

THINK BIGGER // 9. MARTS - 30. DEC 2017 Unik chance for at opleve den første samlede udstilling af Michael Kviums 24 kropshøje malerier af ”performere”, som er malet til private samlere over de sidste 10 år. Michael Kviums malerier er sært smukke, groteske og politiske. De stiller store eksistentielle spørgsmål til vores liv og tilværelse og tager fat i konkrete politiske aktuelle spørgsmål.

THINK BIGGER Folkeuni // 3. MAJ

PINSEMARKED // 4. - 5. JUNI Oplev årets første sommerfest i Trapholts park med 40 udstillere af Danmarks bedste kunsthåndværkere og designere, og kom hjem med den unikke gave til dig selv eller andre. Børneaktiviteter og cafeservering på terrassen begge dage.

KÆRS KUNSTHISTORIE Folkeuni // 11. MARTS

KUNSTEN OG VIDENSKABEN Foredrag // 14. MARTS // 28. MARTS // 11. APRIL // 25. APRIL

TA’ UD OG HÆNG OP

ANKLAGET

KUNST & DESIGN I RETTEN Folkeuni // 22. MARTS

// Åbningstider: Tirsdag - Søndag kl. 10 - 17 // Onsdag kl. 10 - 20 //


#TRAPHOLT

FOLKEUNI KÆRS KUNSTHISTORIE LØRDAG D. 11. MARTS // kl. 10.00 - 16.00 Hvad kan kunsten, og hvad skal kunsten? Kunsten giver os muligheden for at reflektere over vores liv. Vores måde at være og vurdere. Med udgangspunkt i væsentlige kunstnere, værker og epoker vil Peter Kær gennemgå en række af sine kunstfavoritter. På en levende og underholdende måde vil Peter perspektivere disse nedslag til tiden, til forbilleder, til samtidige og efterfølgende kunstnere. Denne rejse i kunsthistorien vil klarlægge de kunstneriske greb, brud og konflikter, der er med til at danne vores nutidige kunstopfattelse. Peter Kær, cand.mag. i kunsthistorie og kulturformidling Tilmelding og betaling: Folkeuniversitetet i Odense // www.fuodense.dk Halv pris for medlemmer af Klub Trapholt.


#TRAPHOLT

FOLKEUNI ANKLAGET - KUNST & DESIGN I RETTEN ONSDAG D. 22. MARTS // kl. 18.00 - 19.45 Anklaget – Kunst & Design i Retten En lille afrikansk dreng blev omdrejningspunkt for kunstneren Nadia Plesners kamp om kunstnerisk ytringsfrihed. Drengen er nøgen, underernæret og bærer noget, der ligner en Louis Vuitton-taske. Den internationale modegigant Louis Vuitton sagsøgte Plesner af to omgange, da de mente, at Plesner havde krænket deres designret. Med udgangspunkt i udstillingen “Anklaget – Kunst og Design i Retten” sætter kunstner Nadia Plesner og kurator Sara Staunsager fokus på Nadia Plesners værk Darfurnica og andre danske cases af kunst og design, der har været i retten – sager som enten er vundet, tabt eller hvor der er indgået forlig. Sara Staunsager, samlingsinspektør på Trapholt og kurator på udstillingen. Nadia Plesner, kunstner. Tilmelding og betaling: Folkeuniversitetet i Odense // www.fuodense.dk Halv pris for medlemmer af Klub Trapholt.


Foto: Adrian Portmann.

17.11.2016 - 20.08.2017


DET SKER PÃ… TRAPHOLT

MAJ // JUNI


#TRAPHOLT

FOLKEUNI MICHAEL KVIUM - THINK BIGGER ONSDAG D. 3. MAJ // kl. 17.30 - 19.15 Mød Kviums performere: Danseren, bossen og mange andre figurer. Samejet Think Bigger er en forening af samlere, som har kommissioneret Michael Kvium til at skabe de i alt 24 værker over en længere årrække. For første gang vises alle 24 værker samlet i udstillingen Think Bigger på Trapholt. Med udgangspunkt i udstillingen tager vi med kunsthistoriker Mette Kyhl på en rejse ind i Kviums univers. Kvium viser menneskets moralske og kropslige forfald, hans kunst handler ikke om det frastødende og ekstreme som noget fjerntliggende, men som noget skræmmende nært, der lurer i os alle. Mette Kyhl Nielsen, cand.mag i kunsthistorie. Tilmelding og betaling: Folkeuniversitetet i Odense // www.fuodense.dk Halv pris for medlemmer af Klub Trapholt.


PINSEMARKED FOR KUNSTHÅNDVÆRK OG DESIGN D. 4. - 5. JUNI // kl. 10.00 - 17.00 Trapholts pinsemarked er det største samlede marked af kunsthåndværkere og designere udenfor København. Alle udstillere er medlemmer af den faglige organisation Danske Kunsthåndværkere. Der er mulighed for at finde kunsthåndværk og design af højeste kvalitet i det store telt i Trapholts park og nyde udstillingerne inde på muset. Cafeen serverer på terrassen og der vil være børneaktiviteter både søndag og mandag. Pinsemarkedet afslutter Kolding designweek. Gratis adgang begge dage.

#TRAPHOLT


Gratis fo musee r ts gæste r

INTRODUKTIONER GUIDER Trapholts guider giver hver dag introduktioner til de aktuelle udstillinger og Arne Jacobsens sommerhus.

// Intro til sommerhuset hver kl. 13 og 15 (weekender og ferier også kl. 11) // Se tidspunkter for introduktioner til aktuelle udstillinger, når du ankommer på museet


#TRAPHOLT

INDTIL 30.12.2017


SOMMERFERIE ALLE DAGE // kl. 10.00 - 17.00 Ta’ familien med på Trapholt. Lad børnene blive kunstdetektiver og besøg Trapholts udstillinger og arkitektur. Kunst, natur og gastronomi går hånd i hånd om sommeren på Trapholt. Nyd de berømte Staudebede som følger plænens cirkelslag i den historiske have anlagt af C.Th. Sørensen. I solen indtages forfriskninger på terrassen og i regnvejr kan man nyde udsigten over Kolding Fjord fra de store panoramavinduer i cafeen. Grillen tændes alle onsdag aftener, hvor der er gratis entre fra kl. 17.

#TRAPHOLT


GLÆD DIG TIL EFTERÅRET 2017

#TRAPHOLT

MAD I KUNST OG DESIGN SEPTEMBER 2017 Indenfor kunst og design er emnet mad eksploderet de seneste år. Kunsthistorisk har madkunsten dybe rødder i stilleben og nadverbilleders repræsentationer. I samtidskunsten i dag finder vi værker lavet både om og af mad, og der er kommet et helt ny fagfelt kaldet eating-design, som forholder sig til madsituationen og til mad som proces.


BLIV EN DEL AF

KLUBBEN Som medlem af Klub Trapholt får du årskort til museet, invitation til vores ferniseringer og rabat i butik og café. Hvis du tilmelder dig samme dag, som du har besøgt museet, får du refunderet dagens billet. Læs mere om fordelene på www.trapholt.dk

330// 450 1 PERSON

2 PERSONER

// Æblehaven 23 // 6000 Kolding // tlf: 76 30 05 30 // trapholt.dk // // Åbningstider: Tirsdag - Søndag kl. 10 - 17 // Onsdag kl. 10 - 20 //

Trapholt Forår 2017  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you