Page 1

LEICA D - LUX 5 Inspiratie vraagt om creatieve flexibiliteit.


In het begin van 1990 begonnen 118 straatartiesten met het beschilderen van de Berlijnse Muur tussen het Ostbahnhof en de Oberbaum Brug om de val van de Muur en de hereniging van Duitsland te vieren. Met zijn 1300 meter is de East Side Gallery nu de langste openluchtgalerij van de wereld. Het is de veelzeggende belichaming van de unieke creatieve sfeer die heerst in Berlijn, waar subculturen, kunst en stadsleven samenkomen en van de Duitse hoofdstad het mekka maken van het Europese design.

INHOUD

BERLIJN Hoofdstad van inspiratie.

LEICA D -  LUX 5

04 06

Extra's met systeemkenmerken

10 12 14 18

TECHNISCHE GEGEVENS EN ACCESSOIRES

20

Ruimte voor inspiratie. Inspiratie vraagt om creatieve flexibiliteit.


BERLIJN HOOFDSTAD VAN INSPIRATIE

Nu, na de val van de Berlijnse Muur, komen de bohémiens van het digitale tijdperk samen in Café Sankt Oberholz op Rosenthaler Platz. Ook de habitués van de kunst- en cultuurwereld in de jaren 20 werden aangetrokken tot die locatie, die toen nog het Aschinger heette. Ze speelde ook een belangrijke rol in Alfred Döblin's klassieker ‘Berlin Alexanderplatz’.


BERLIJN Hoofdstad van inspiratie.

Berlijn is al vaak vergeleken met het New York van de woelige jaren tachtig. Dit komt gedeeltelijk door het bijna legendarisch buitensporige nachtleven, maar het verwijst ook naar de levendige wereld van kunst, muziek, mode en design. Het was dan ook geen verrassing dat de UNESCO in 2005 voor Berlijn koos als eerste Europese “Stad van Design”. Deze eer benadrukt de transformatie van Berlijn in een metropool van Europees design – de meer dan 6000 ondernemingen, aangevuld met veel bekende opleidingscentra en ontelbare vakbeurzen en conferenties over design, kunst en cultuur bezorgden de stad deze internationale faam. Samen met de nieuwe Leica D-Lux 5, verkennen we Berlijn als designmetropool. Het is een fenomeen dat schijnbaar uit het niets opdook, en ontstond bij de val van de Berlijnse Muur in 1989. En toch heeft dit fenomeen een oorsprong. Berlijn heeft in de loop van haar geschiedenis altijd creativiteit gestimuleerd, en er is een rechtstreeks verband tussen de moderne stad en het levendige Berlijn van de swingende jaren twintig. Het lijkt er zelfs op dat Berlijn er een talent voor heeft om adembenemende creativiteit te stimuleren, het in de loop van de tijd te transformeren, om het tenslotte helemaal opnieuw uit te vinden en iets compleet nieuws te creëren. Een schoolvoorbeeld van dit proces is de Steglitz restauranttoren, die de Berlijners ook wel eens het Bierpinsel (bierkwast) noemen. Deze toren is een belangrijk staaltje van architectuur uit de pop-art periode, ontworpen in de jaren ’70. Nadat het een aantal jaar leegstond, vestigde een kunstcafé zich in het gebouw in april 2010. De nieuwe eigenaar startte het Torenkunst 2010 Project, waarvoor hij vier kunstenaars van internationale allure uitnodigde om de 48 meter hoge toren een fascinerende nieuwe façade te geven. Opnieuw onthult de Berlijnse straatkunst de vervaagde grenzen tussen subcultuur, kunst en het dagelijkse stadsleven. Boven: Lente 2010: In opdracht van de nieuwe eigenaar herinterpreteerden vier straatkunstenaars van internationale allure het “Bierpinsel” in Steglitz, Berlijn. Onder: Voor straatkunstenaars is Berlijn, met haar overvloed aan ruwe en dynamische ruimten een stad met oneindige mogelijkheden. De Duitse hoofdstad is een broeinest geworden van veel kunstenaars die vandaag een internationale reputatie genieten.

06 I LEICA D-LUX 5


Berlijn is uniek in vele opzichten, en toen de Muur viel werd de stad het toneel van een enorm architecturaal experiment, ongezien in het moderne Europa. Het eerste van deze bijzondere projecten is Potsdamer Platz en het nieuwe regeringsdistrict, dat loopt tot het noorden van de Reichstag. Het masterplan van de Berlijnse architecten Schultes Frank wordt erkend als geniaal. En zelfs daarin kent Berlijn een traditie: de Nieuwe Nationale Galerij, niet ver van het regeringsdistrict, is van de hand van de oud-Bauhausdirecteur Mies van der Rohe en werd opgetrokken in de periode 1965–1968. Het wordt nu beschouwd als een icoon van klassiek modernisme. Typisch Berlijn: in het hartje van het regeringsdistrict ontspannen Berlijners en toeristen in bars aan de over van de rivier de Spree. Het vlotte karakter van Berlijn, in combinatie met openheid en tolerantie, biedt creatievelingen de ruimte om alle soorten kunst te beoefenen. Het is dan ook geen wonder dat getalenteerde mensen uit heel de wereld aangetrokken worden tot deze stad. Onder deze nieuwelingen die inspiratie vinden in Berlijn vinden we ook veel jonge modeontwerpers. Ze vestigen hun ateliers in goedkope huurstudios waar ze de modetrends van morgen creëren. In “Mitte” zitten de digitale bohémiens met hun laptops te werken in straatcafés – net als hun voorgangers dat deden in de jaren ’20. Ook het Berlijnse Badeschiff, of badschip, is geïnspireerd door de geschiedenis. Dit drijvende zwembad werd geopend in 2004, en is gemaakt van een omgebouwde rivierschuit. Het zet de traditie voort van publieke zwembaden op de Spree. Natuurlijk zou het Badeschiff geen echte Berlijnse ontmoetingsplaats zijn zonder bar en concertpodium. Er bestaat geen twijfel over: Berlijn is een stad vol inspiratie – de plek bij uitstek om inspiratie op te doen en haar resultaten te bewonderen. Met de D-Lux 5 biedt Leica nu de ideale camera aan om de inspiratie van deze en alle andere fantastische steden in beeld te brengen. Van architecturale studies tot fotografie bij beschikbaar licht, u hebt de creatieve vrijheid om boeiende beelden te schieten. Alleen in Berlijn vind je ligstoelen en strandsfeer in het hartje van het regeringsdistrict.

LEICA D-LUX 5 I 09


LEICA D - LUX 5

De architectuur van de herboren Potsdamer Platz is zowel innovatief als tijdloos, en herinnert aan de gouden jaren twintig.


LEICA D - LUX 5 Ruimte voor inspiratie.

4

6

2

3

Ware grootte

1

De Leica D-Lux cameralijn combineert maximale Leica-kwaliteit met een minimalistische cameravorm. En de Leica D-Lux wordt het nieuwe referentiepunt in deze klasse. Het is een echte Leica, niet alleen door zijn elegante design maar ook wat betreft zijn superieure optische prestaties. De supersnelle, 1:2 Leica DC Vario-Summicron lens is perfect geschikt voor fotografie bij beschikbaar licht. Manuele controle en een uitgebreide accessoirelijn garanderen veeleisende fotografen een enorme creatieve vrijheid. Het resultaat: beelden van een uitstekende kwaliteit die het leven enorm gedetailleerd en op een natuurlijke manier vastleggen. Veelzijdig en toch compact, dat is de formule die van de D-Lux 5 de perfecte gezel maakt in uw zoektocht naar inspiratie – in Berlijn, of waar dan ook in de wereld ...

12 I LEICA D-LUX 5

Ware grootte

5

1 SUPERSNELLE LENS

4 KLASSIEK DESIGN

2 BRILJANTE BEELDKWALITEIT

5 PROFESSIONELE BEELDVERWERKING

3 CREATIEVE VRIJHEID

6 VIDEO'S IN HD KWALITEIT

Voor meer inspiratie, ga naar www.d-lux-5.leica-camera.com

LEICA D-LUX 5 I 13


LEICA D - LUX 5 Inspiratie vraagt om creatieve flexibiliteit.

1 6

Ware grootte

2

1 SUPERSNELLE LENS

De kwaliteit van foto's die met een Leica-lens zijn genomen, is jarenlang legendarisch. Met de pas ontwikkelde, snelle Leica DC Vario-Summicron 1:2–3,3/5,1–19,2 mm ASPH. kwaliteitslens en het praktische, universele 24–90 mm zoombereik, legt Leica de lat alweer hoger voor compacte cameralenzen. Dankzij het uiterst snelle maximum diafragma, maakt de Leica DC Vario-Summicron briljante fotografie mogelijk met de lens wijd open. Zo zorgt ze voor een optimaal effect bij schaars licht, zoals bij zonsopgang of bij schemering. Deze lens is voorbestemd om te worden gebruikt in moeilijke beschikbaar-licht omstandigheden. Met een zoombereik tot 24–90 mm (35 mm equivalent), biedt de nieuwe lens nog meer creatieve vrijheid dan haar voorloper. De minimale brandpuntafstand van 24mm en een maximaal diafragma van 1:2.0 maken alle aspecten van groothoekfotografie mogelijk, het klassieke domein van Leica. Uiteraard houdt dit ook een volledige controle in van de effecten van selectieve scherptediepte. Dankzij een maximale brandpuntafstand van 90 mm is deze lens ook ideaal voor kadervullende portretfotografie. Ook voor architectuurfotografie is deze lens ideaal, aangezien ze de kleinste details perfect weergeeft. In extreme macromodus kan u zelfs fotograferen op een lens-tot-onderwerp afstand van slechts 1 cm. De Leica DC Vario-Summicron 1:2–3,3/5,1–19,2 mm ASPH. biedt dus een enorme creatieve vrijheid bij het fotograferen van beelden.

2 BRILJANTE BEELDKWALITEIT Net als zijn voorganger is de nieuwe D-Lux 5 eenvoudig en intuïtief te bedienen. U kan kiezen tussen manuele instellingen of de intelligente automatische modus. Daardoor is de D-Lux 5 de ideale camera voor zowel uiterst persoonlijke fotocomposities als volledig spontane opnamen. Met een nog grotere equivalente brandpuntafstand van 24–90mm, opent het een volledig nieuwe wereld van fotografiemogelijkheden. Van macro-opnamen en groothoek architectuur- en landschapsfotografie tot reportages of portretfotografie, zijn veelzijdigheid maakt van deze compacte D-Lux 5 een echte allrounder. En voor nog meer fotografische flexibiliteit kan u de D-Lux 5 uitbreiden met een breed gamma aan accessoires, waaronder een externe heldere zoeker, een elektronische flitseenheid, en meer – net als een systeemcamera.

14 I LEICA D-LUX 5

De D-Lux 5 heeft een nieuwe 1/1.63" CCD beeldsensor die bijzonder groot is voor deze klasse van compacte camera's. Zelfs bij de standaardresolutie van 10,1 megapixels zorgt dit voor een belangrijke toename in beeldkwaliteit. Toch speelt de pixelgrootte een veel beslissender rol in de beeldkwaliteit dan het eigenlijke aantal beeldpunten (pixels). De pixels van de D-Lux 5 zijn aanzienlijk groter dan die van andere compacte camera's. De resultaten liegen er niet om: weinig beeldvervuiling, meer en preciezere details en een natuurlijke kleurweergave verzekeren u absoluut briljante beelden – zoals u verwacht van een Leica camera! Bij beperkt licht maakt de nieuwe beeldverwerker het nu mogelijk om te werken met ISO instellingen tot 6400. De nieuwe D-Lux 5 levert beelden in alle vier formaten (4:3, 3:2, 16:9, 1:1), zowel in de opname- als in de review-modus. U kan ze bekijken en beoordelen in alle detail, voor en na opname op het ruime 3” LCDscherm met een resolutie van 460.000 pixels.

LEICA D-LUX 5 I 15


4 KLASSIEK DESIGN

Klassieke elegantie gecombineerd met materialen van de hoogste kwaliteit: dit is de designfilosofie van de Leica D-Lux camera's. Een concept waar ook de D-Lux 5 zich perfect en zonder moeite bij aansluit. Volledig in het zwart, met spaarzame accenten in chroom, en een strakke lijn zorgen voor een onweerstaanbaar modern en tegelijkertijd tijdloos design. Eén blik zegt genoeg: het is een echte Leica. De zijdezachte, zwart geanodiseerde buitenkant omhult een ruw en compact metalen toestel. Dit zorgt er niet alleen voor dat de camera erg robuust is, maar ook dat de D-Lux 5 veilig en stevig in de hand van de fotograaf ligt. Wie een nog betere grip wil, kan ook nog een optionele handgreep aanschaffen.

De Nieuwe Nationale Galerij (1965–1968) wordt gezien als Mies van der Rohe’s architecturaal meesterwerk.. Het is het enige gebouw in het naoorlogse Duitsland dat de oud-Bauhausdirecteur ooit zou ontwerpen.

5 PROFESSIONELE Bij aankoop van de Leica D-Lux 5 ontvangt u ook een gratis exemplaar van de professionele beeldverwer BEELDVERWERKING kingssoftware Adobe® Photoshop® Lightroom®. Dit softwarepakket laat fotografen toe de RAW beeldbestanden van de D-Lux 5 CCD sensor, te “ontwikkelen” om zo de best mogelijke beeldkwaliteit te krijgen. Tegelijkertijd bewaart de fotograaf de volledige controle over het ontwikkelingsproces van zijn beelden. Witbalans, belichting, scherpte, toonbalans, kleursaturatie en vele andere parameters kunnen aangepast worden bij de nabewerking, tot het resultaat dat de fotograaf voor ogen heeft, is bereikt. RAW beeldbestanden worden algemeen beschouwd als de beste keuze voor digitale beeldverwerking. RAW beeldbestanden bieden zoveel voordelen ten opzichte van JPEG of TIFF-bestanden dat veel ambitieuze amateurs en de meeste professionele fotografen nu bijna uitsluitend met RAW beeldbestanden werken. 3 CREATIEVE VRIJHEID

16 I LEICA D-LUX 5

Fotograferen met een Leica-camera moet bovenal een plezier zijn. En dat is precies wat de Leica D-Lux 5 biedt, met zijn ongelooflijk eenvoudige en intuïtieve bediening en duidelijk vormgegeven functies. Het is bijvoorbeeld erg gemakkelijk om manueel de belichtingsparameters in te stellen met het innovatieve nieuwe klikwieltje aan de achterkant van de camera. Dankzij de manuele instellingsmogelijkheden voor afstand tot het onderwerp, diafragma en sluitertijd, brengt de D-Lux 5 een hele reeks creatieve mogelijkheden binnen handbereik, zodat opmerkzame fotografen de volledige controle kunnen houden over de beelden. De intelligente automatische functie is uitermate geschikt voor snelle en spontane kiekjes, en biedt optimale steun voor minder ervaren fotografen. Afhankelijk van het onderwerp en de belichtingsomstandigheden, kiest de camera automatisch de juiste ISO instelling, gezichtsherkenning, contrastcompensatie en de juiste scèneinstelling. De automatische functie controleert ook het OIS beeldstabiliserend systeem dat op een efficiënte manier de gevolgen van een bewegende camera tegengaat wanneer u fotografeert bij een moeilijke belichting.

6 VIDEO'S IN HD KWALITEIT

Dankzij het compacte formaat is de Leica D-Lux 5 de ideale camera voor mensen die altijd op stap zijn. De bijkomende 720p HD videofunctie in het geheugensparende AVCHD Lite formaat biedt alle fotografische mogelijkheden die u zich maar kan wensen. En dat is ook van toepassing, zoals u natuurlijk verwacht van een echte Leica, op de superieure kwaliteit van de opgenomen videobeelden. Om te beginnen filmen hoeft u alleen maar op de video-knop bovenaan de camera te duwen. Zowel de autofocus en het volledige 3.8x zoombereik blijven beschikbaar tijdens het filmen. Uiterst handig: opnamen kunnen opgedeeld worden hoe u maar wil, en u kan overtollige scènes wissen. U kan ook individuele beelden van opgenomen filmpjes bewaren als foto. En het beste van dit alles is dat, dankzij het innovatieve AVCHD Lite formaat, de HD videoopnamen maar half zoveel geheugen innemen als filmpjes in het wijdverspreide M-JPEG HD formaat. Dat betekent dat u met de D-Lux 5 dubbel zo lang kan filmen.

LEICA D-LUX 5 I 17


LEICA D - LUX 5 Extra's met systeemkarakter.

Julia en Ben behoren tot de jongsten van de huidige Berlijnse designergeneratie. Met hun avant-garde mode haalden ze al internationale faam.

Twee overtuigende argumenten om voor de Leica D-Lux 5 te kiezen? Zijn typische Leica kwaliteit en uitstekende prestaties natuurlijk. Maar dit handige compacte cameraatje biedt nog veel meer. Met een uniek gamma aan speciaal ontwikkelde accessoires kan u het binnen enkele seconden omvormen tot de basis van een fotografisch concept met een waar systeemkarakter. Dankzij de optionele elektronische zoeker en afneembare flitseenheid kan u niet alleen uw fotografiemogelijkheden uitbreiden, maar ook de reikwijdte van uw creatieve vrijheid. Zo kan u vol bewondering genieten van uw buitengewone en liefdevol gecomponeerde foto’s.

18 I LEICA D-LUX 5

Met veel hard werk slaagden Julia en Ben erin een gelijkvloerse galerij in een gebouw uit de tijd van Keizer Wilhelm om te bouwen tot winkel voor hun creaties. Boven, in hun studio ontwerpen en creëren ze elegante en flatterende stukken die glamour vermengen met een unieke Berlijnse straatstijl.

ELEKTRONISCHE ZOEKER

De accessoireschoen bovenaan de Leica D-Lux 5 kan ook gebruikt worden om de Leica EVF1 externe zoeker op te monteren. Het “Live Beeld” dat u krijgt door deze elektronische zoeker laat u als fotograaf toe het onderwerp door de lens te bekijken en de exacte compositie van een foto te beoordelen, net als wanneer u een digitale spiegelreflexcamera zou gebruiken. Met een resolutie van 200.000 beeldpunten is de zoeker uiterst geschikt om te fotograferen onder extreme belichtingsomstandigheden. De Leica EVF1 elektronische zoeker heeft voor brildragende fotografen ook het enorme voordeel van dioptriecompensatie.

KRACHTIGE FLITSEENHEID

De compacte CF 22 externe flitseenheid is speciaal ontworpen voor de D-Lux camera, en vormt er dan ook de ideale aanvulling op. Ze kan gemakkelijk en stevig gemonteerd worden in de schoen bovenaan de camera. Een externe flitseenheid biedt fotografen nog meer mogelijkheden voor flitsbelichting en invulflits.

ANDERE ACCESSOIRES

De D-Lux 5 kan ook uitgerust worden met een optionele handgreep waarmee u comfortabel met één hand kan fotograferen in speciale situaties. U maakt ze vast aan de basisplaat van de camera waardoor u extra grip krijgt met uw rechterhand. Zo kan u stabiel en veilig eenhandig fotograferen met de D-Lux 5. In het accessoiregamma vindt u ook een keuze aan praktische tasjes en koffertjes om uw camera op een veilige manier mee te nemen – onder andere een lederen koffer met schouderriem, en een paraattas voor de camera met handgreep en apart zoekertasje aan de draagriem, en een elegant zachtlederen buideltje.

LEICA D-LUX 5 I 19


LEICA D - LUX 5 TECHNISCHE GEGEVENS EN ACCESSOIRES

Met een lengte van 32 meter en een breedte van 9 meter drijft het Badeschiff in het midden van de Spree. Dit unieke zwembad dat ontstond uit een omgebouwde riviersloep, is waarschijnlijk de meest ongewone zweminrichting in geheel Europa.


LEICA D - LUX 5 Technische gegevens.

Product

Leica D - Lux 5

Bestelnr.

18 150 (E versie), 18 1561 (U versie), 18 152 (TK versie).

Objectief

Leica DC Vario-Summicron 1:2–3,3, 5,1–19,2 mm ASPH. (groothoek 1:2-1:8/tele 1:3.3-1:8) stemt overeen met 24-90 mm, equivalent 35 mm brandpuntafstand).

Zoom Optisch/Digitaal

3,8 x/4 x.

Scherpstelling

Meetmodi

Multi-veld, Centrumgericht, Spot.

Witbalans

Auto, Daglicht, Bewolkt, Schaduw, Tungsten, Manuele instelling, Manuele meting.

Gevoeligheid

Auto, i.ISO, 80, 100, 200, 400, 800, 1600, 3200, 6400*/12800* (*door pixel-mix aflezing).

Sluitertijden

60 s–1/4000 s (Sterrenhemelmodus: 15 s, 30 s, 60 s).

Normaal/Macro, Continue scherpstelling (Aan/Uit).

Continuefotografiemodus

2,5 fps.

Modi Meetmodi

Gezichtsherkenning, AF tracking, 23 veld, 1 veld (flexibel/aanpasbaar).

Mechanische sluite

2,5 fps: 5 (standaard modus), 3 (Fijne Modus), Snelle Burst modus: ong. 6 opnamen, (beeldprioriteit), ong. 10 opnamen, (sluiterprioriteit), (vastgelegd in 3 MP voor 4:3, 2,5 MP voor 3:2, 2 MP voor 16:9).

Scherpstelbereik P/A/S/M

50 cm– ∞.

Macro/Intelligent Auto/Video

1 cm (groothoek)/30 cm (tele)– ∞.

Sensor

1/1,63”- CCD met 11.3 MP (effectief: 10,1 MP).

Modi

Auto, auto met preflash (beperking rode-ogeneffect), Auto met tragere sluitertijden en preflash, Aan, Aan met preflash, Uit.

Bereik (met ISO AUTO en maximum groothoekinstelling)

Ong. 80 cm–7,2 m.

4:3 formaat: 3648 x 2736 pixels (10 MP), 3072 x 2304 pixels (7 MP), 2560 x 1920 pixels (5 MP), 2048 x 1536 pixels (3 MP), 1600 x 1200 pixels (2 MP), 640 x 480 pixels (0,3 MP). 3:2 formaat: 3776 x 2520 pixels (9,5 MP), 3168 x 2112 pixels (6,5 MP), 2656 x 1768 pixels (4,5 MP), 2112 x 1408 pixels (3 MP), 2048 x 1360 pixels (2,5 MP), 640 x 424 pixels (0,3 MP). 16:9 formaat: 3968 x 2232 pixels (9 MP), 3328 x 1872 pixels (6 MP), 2784 x 1568 pixels (4,5 MP), 2208 x 1248 pixels (2,5 MP), 1920 x 1080 pixels (2 MP), 640 x 360 pixels (0,2MP). 1:1 formaat: 2736 x 2736 pixels (7,5 MP), 2304 x 2304 pixels (5,5 MP), 1920 x 1920 pixels (3,5 MP), 1536 x 1536 pixels (2,5 MP), 480 x 480 pixels (0,2 MP).

Self-Timer

2/10 s vertraging.

Monitor

3,0” TFT-LCD, ong. 460,000 pixels, Gezichtsveld: ong. 100%, automatische helderheidaanpassing.

Microfoon/Luidspreker

Mono.

Intern geheugen

Ong. 40 MB.

Video's

4:3 formaat: VGA: 640 x 480 pixels, 30 fps (Motion JPEG), QVGA: 320 x 240 pixels, 30 fps (Motion JPEG). 16:9 formaat: WVGA: 848 x 480 pixels, 30 fps (Motion JPEG).

Geheugenkaarten

SD, SDHC, SDXC.

Interface

HD video

1280 x 720 pixels, 60i (AVCHD Lite, CCD output is 30p), 1280 x 720 pixels, 30 fps (Motion JPEG).

Digitaal: USB 2.0 (high speed). Data kunnen niet overgezet worden van de PC naar de camera (enkel E versie). Mini HDMI kabel (type C). Analoog video/audio: NTSC/PAL CVBS (schakelbaar in menu), audio line-out (mono). Toegewezen plugin (8-pin).

Printercompatibiliteit

PictBridge.

Werktemperatuur/ -vochtigheid

0–40 °C/10–80 %.

Resolutie Foto's

Formaat opnamebestanden Foto's

RAW/JPEG (gebaseerd op EXIF 2,3 standaard)/DPOF-compatibel.

Foto's met geluid

RAW/JPEG (gebaseerd op EXIF 2,3 standaard) + Quick Time

Video's

AVCHD Lite/Motion JPEG.

Video-opnametijd

Max. 29 min (enkel E versie).

Belichtingscontrole

Flash

Belichtingsmodi

Programmeermodus (P), Diafragmavoorkeur (A), Sluitertijd (S), Manuele instelling (M)/Snapshot.

Belichtingscompensatie

Verhogingen: 1/3 EV stappen, instelbereik: + 3 EV.

Scènemodi

Portret, Zachte huid, Zelfportret, Landschap, Panorama-assist, Sport, Portret bij nacht, Landschap bij nacht, Voedsel, Feest, Kaarslicht, Baby 1, Baby 2, Huisdier, Zonsondergang, Hoge Gevoeligheid, Snelle Burst, Flash Burst, Sterrenhemel, Vuurwerk, Strand, Sneeuw, Luchtfoto, Kleurmodi.

22 I LEICA D-LUX 5

Opslagmedia

Batterij Voltage/capaciteit

3,6 V/1250 mAh (400 foto’s volgens CIPA normen).

Afmetingen (B x H x D)

110 x 66 x 43 mm.

Gewicht

270 g met geheugenkaart en batterij.

Leveromvang

Camera met lens, batterijlader (Leica BC-DC 10), batterij (Leica BP-DC 10), draagriem, AV kabel, USB kabel, CD met uitgebreide instructies (PDF).

Software

Adobe® Photoshop® Lightroom® 3.

LEICA D-LUX 5 I 23


LEICA D - LUX 5 Accessoires.

Leica EVF1 zoeker Bestelnr. 18 716 Elektronische zoeker met 200.000 beeldpunten voor 100% kaderbeeld, ook geschikt voor extreme belichtingsomstandigheden. Met dioptriecompensatie.

CF 22 compacte flits Bestelnr. 18 694 Externe flitseenheid voor een grotere vrijheid bij het belichten van onderwerpen.

Handgreep Bestelnr. 18 715 De bijkomende handgreep verzekert een stabiele grip, bijvoorbeeld wanneer u foto's maakt met één hand.

Lederen tas Bestelnr. 18 723 Cameratas van hoge kwaliteit in bruin leder, past perfect bij het elegante design van de D-Lux 5. Beschermt de camera.

Paraattas Bestelnr. 18 722 De paraattas in kalfsleder biedt voldoende ruimte voor de camera met gemonteerde handgreep, en bevat ook een klein zakje dat is vastgemaakt aan de draagriem om er de bijkomende zoeker in op te bergen.

Zachtlederen tas Bestelnr. 18 724 Zachtlederen draagtas van hoge kwaliteit.

Mini HDMI kabel Bestelnr. 14 491

BP-DC 10-E/10-U vervangbatterij Bestelnr. 18 719/18 720 De Liquidroom in het hart van Berlijn biedt een stedelijke badcultuur in de ware zin van het woord, met onderwater kleur- en lichteffecten gecombineerd met muziek. De perfecte begeleiding: de fascinerende geluid-en-waterbeelden gecreëerd door kunstenaar Alexander Lauterwasser.

24 I LEICA D-LUX 5


Berlijn, New York, Londen, Tokio! Met zijn funky interieur in de stijl van een jaren ’80 nachtclub is Bar Tausend de belichaming van de internationale party lifestyle. De lichtinstallatie aan de andere kant van de kamer, “Das Auge” (Het Oog), werd ontworpen door de Berlijnse verlichtingsdesigner Schneider-Moll, en was ooit te bewonderen in de Louis Vuitton showroom in Parijs.

Een handelsmerk van de Leica Camera Group “Leica” en productnamen = ® gedeponeerde handelsmerken © 2010 Leica Camera AG HDMI, het HDMI Logo en High-Definition Multimedia Interface zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van HDMI Licensing LLC. Wij behouden ons het recht voor zonder voorafgaande kennisgeving wijzigingen aan te brengen in de constructie, de kenmerken en de aanbiedingen. Concept en design: argonauten G2, Frankfurt/Main Productfotografie: Alexander Göhr Redactionele fotografie: Maik Scharfscheer Bestelnummer brochure: Duits 91538 / Engels 91539 / Frans 91540 / Nederlands 91 571, (10/2010) Leica Camera AG / Oskar-Barnack-Straße 11 / 35606 SOLMS / DUITSLAND Telefoon +49-6442-208-0 / Fax +49-6442-208-333 / www.leica-camera.com


Leica Camera AG / Oskar-Barnack-StraĂ&#x;e 11 / 35606 SOLMS / DUITSLAND Telefoon +49-6442-208-0 / Fax +49-6442-208-333 / www.leica-camera.com

Leica D-Lux 5  
Leica D-Lux 5  

Nederlandse brochure van de Leica D-lux 5

Advertisement