Inspirationsmagasin 2022 | Welcome to our world!

Page 1

WELCOME TO OUR WORLD!


VELKOMMEN TIL VORES VERDEN!

ALT FOR EN MERE SIKKER ARBEJDSPLADS. SIDEN 1934. Vi arbejder i tæt samarbejde med vores kunder, om at udvikle løsninger der gør arbejdsdagen endnu mere sikker. Kunderne står ofte foran forskellige udfordringer, hvor vores total løsninger altid fokuserer personlig sikkerhed. Vores sikkerhedsbeklædning anvendes i vid udstrækning til arbejde inden for elektricitet, energi, smeltning, svejsning, jernbaneindustrien og petrokemikalier. Hvordan kan vi hjælpe? Takket være vores omfattende erfaring med udvikling af sikkerhedsbeklædning kan vi hjælpe jer med at udarbejde en risikoanalyse af jeres arbejdsplads og komme med forslag til komplette sikkerhedskoncepter eller udvikler specialløsninger, der opfylder jeres specifikke behov.

@TRANEMO.WORKWEAR #TRANEMOWORKWEAR

Med dette magasin tilbyder vi et smugkig på trends og sikkerhedsprodukter i den nærmeste fremtid. Tag med Tranemo på rejsen mod at blive den førende europæiske leverandør af arbejdstøj med indbygget flammehæmmende egenskaber. Vi håber, at vi snart kan lægge pandemien bag os, og at vi er på vej ind i en ny, dynamisk æra, hvor vi kan servicere vores kunder og partnere på en endnu bedre, sikrere og sandsynligvis også mere digitaliseret måde. Så brug et øjeblik på at blive inspireret af Tranemos verden.

Christian Kreisel, Group Director Sales & Marketing, Tranemo


Bæredygtighed har længe spillet en central rolle i det, vi gør. Fra Tranemo kan du forvente flere genanvendte fibre, genanvendelse af vores tekstiler og vigtigst af alt, en enestående levetid for vores beklædning. Innovationer som vores PFAS-fri flammehæmmende beklædning flytter grænserne for bæredygtig beskyttelse.

HVAD SKER DER? 2022 er fyldt med spændende nyheder inden for produkter og service. Hos Tranemo forbliver vi tro mod os selv og vil forkæle vores brugere med mere sikre og bæredygtige løsninger, der beskytter dem mod arbejdsrelaterede risici. Stretch, skaldesign, letvægtsdesign, merinould og en komplet kollektion til kvinder er markedstrends og drivkraften bag vores produktudvikling for 2022. Alt, hvad vi forventer af det tøj, vi bruger i vores privatliv, forventer vi nu også af arbejdstøjet. Arbejdsgivere, der virkelig bekymrer sig om deres kolleger, udstyrer dem med personlige værnemidler fra top til tå og fra inderst til yderst. Denne holistiske tilgang til sikkerhed på arbejdspladsen giver os incitamentet til at udvikle sikkerhedskoncepter frem for individuelle produkter. Gode eksempler på dette er SWITCH-kollektionen, der beskytter ved arbejde på elektriske systemer med høje energiniveauer, og Skinsafe™, der er vores lag-på-lagbaserede sikkerhedssystem, som allerede er mere omfattende end andre, vi har kendskab til, og som nu også er tilpasset til de nye ELIM-standarder for beskyttelse mod elektrisk lysbue.

Cantex WS har allerede taget springet ind i fremtiden. Beskyttelse på et højt niveau, med letvægtstekstiler med stretch. Dobbelt så stærkt og PFAS-fri! En fornøjelse for alle, der arbejder med smeltede metaller eller med metalarbejde som svejsning, skæring og slibning. Banebrydende innovation, når det er bedst.


Ud over at tage proaktive skridt til maksimering af levetiden for vores produkter stræber vi også efter at forebygge og reducere den miljømæssige indvirkning gennem andre klimatiltag, der er beskrevet i vores miljøstrategi. Vores miljøindsats inkluderer forskellige projekter, der sigter efter at reducere energiforbruget og den miljømæssige indvirkning under transporten og forbedre produktionsprocesserne, så vi anvender færre kemikalier og naturressourcer.

FOKUS PÅ BÆREDYGTIGHED UDVIKLING AF AVANCERET ARBEJDSTØJ Siden grundlæggelsen i 1934 er Tranemo blevet ledet med skarp fokus på bæredygtighed og udvikling af sikkerhedsbeklædning, der er designet til at holde. Vores miljøindsats er en vigtig del af vores daglige arbejde, hvor vi sætter høje standarder for holdbarhed, sikkerhed og kvalitet. Vi designer vores sikkerhedsbeklædning så det beskytter vores brugere, som ofte arbejder i krævende miljøer, hvor arbejdstøj skal være robust og holde længe. Det betyder naturligvis, at holdbare produkter og materialer er en afgørende del af vores forretning.


”VI HAR ALTID ARBEJDET MÅLRETTET PÅ AT PRODUCERE SIKKERHEDSBEKLÆDNING, DER HAR EN LÆNGERE LEVETID. DENNE TILGANG ER DYBT INTEGRERET I VORES DNA.” Max Larsson, CEO Tranemo


CANTEX WELD STRETCH ET PIONERENGAGEMENT I INNOVATION Cantex Weld Stretch er verdens første kollektion med flammehæmmende egenskaber, der giver kemisk beskyttelse iht. EN 13034, og som er helt PFAS-fri. Kollektionen tilbyder det højeste beskyttelsesniveau mod stænk af smeltet metal og overstiger kravene til industrisvejsning, der er defineret i EN ISO 11611, klasse 2. Denne tredje generation af Cantex har stærkt forbedrede styrkeværdier, med helt op til +200 % i slidstyrke og op til 100 % i rivstyrke. Beklædningsgenstandene har: - Stretchmateriale i bag - Ekstra beskyttelse på forsiden - Letvægtstekstil - Optimeret høj synlighed - Specialdesignede kollektioner til mænd og kvinder


LÆNGERE LEVETID, LAVERE OMKOSTNINGER

Se Cantex WS-videoen

”Med lanceringen af Cantex WS tager vi vores bæredygtighedsindsats til næste niveau. Det føles inspirerende at udvikle innovative løsninger, der har mindre indvirkning på miljøet, uden at gå på kompromis med beskyttelsesniveauet. Cantex WS tager os tættere på vores mål om gradvis udfasning af fluorstoffer i vores produkter”, siger Nieke Sarink, der er Sustainability Manager hos Tranemo.


TIL KVINDERNE! FRIHED TIL KVINDERNE Den moderne arbejdsplads er i konstant forandring, og stadig flere kvinder arbejder i tidligere mandsdominerede miljøer. Derudover arbejder mange virksomheder mere målrettet på at skabe en mere lige arbejdsplads. De seneste år har Tranemo investeret kraftigt i udviklingen af sikkerhedsbeklædning til kvinder med fokus på deres behov og arbejdsbetingelser. Resultatet af denne investering er markedets bredeste og mest sofistikerede, flammehæmmende kollektion til kvinder med høj funktionalitet og beskyttelse i alle situationer.

MØD SVEJSEREN SANNA ORAVA

”ENDELIG SUPER GODT SIKKERHEDS TØJ TIL KVINDER, DER SVEJSER!” Sanna Orava, Compia

Sanna Orava arbejder som svejser hos Compia i Storuman i Sverige og var en af de første, der testede den seneste innovation fra Tranemo – Cantex Weld Stretch. Ud af de 12 svejsere i virksomheden er Sanna én af kun to kvinder. ”Kvinder tør måske ikke starte i svejsebranchen, fordi det er et mandsdomineret fag. Men forhåbentligt vil tallet vokse og flere kvinder søge ind i faget”, siger Sanna. Sannas foretrukne egenskaber ved sikkerhedsbeklædning: ”Det vigtigste er, at sikkerhedsbeklædningen beskytter godt mod svejsegnister og gløder. Tøjet skal være flammehæmmende, robust, komfortabelt og elegant, med en god pasform.”


FOKUS PÅ KVINDERNES BEHOV Alle har ret til komfortabel sikkerhedsbeklædning med god pasform samt det bedst tilgængelige beskyttelsesniveau. På den måde er du altid beskyttet i tilfælde af en ulykke. Det største krav fra kvinder, som har brug for sikkerhedsbeklædning på arbejdspladsen, er god pasform. Ved at opfylde dette krav kan vi sikre, at vores kvindelige brugere får det korrekte beskyttelsesniveau.

VIDSTE DU, AT ...? ”Vi kan lave graviditetsbukser til alle vores kollektioner og allerede har et stort udvalg, som er certificeret og klar til brug. Vi lancerer også graviditetsunderbukser og har flere forskellige bh-modeller, der giver kvinder bedre komfort i det daglige arbejde under og efter graviditet.”

Louise Svensson, Technical Development Manager Tranemo


SWITCH ON! EKSTREMT HØJ BESKYTTELSE MOD ELEKTRISK LYSBUE SWITCH øger sikkerheden for personer, der arbejder med elektriske systemer med høje energiniveauer. Med EN 61482-2 APC 2, ELIM 40 cal/cm² og EBT 44 cal/cm² opnår SWITCH den højeste beskyttelseskategori mod ulykker med elektrisk lysbue (PPE 4 NFPA 70E).

VIDSTE DU, AT ...? De fleste ulykker med elektrisk lysbue sker på grund af materialedefekter eller håndteringsfejl. Switch beskytter dig mod uforudsete ulykker. Switch-kollektionen består af bløde og fleksible, vindog vandafvisende softshell-tekstiler.


TRANEMO SKINSAFE™ LAG-PÅ-LAGSIKKERHEDSSYSTEM Tranemo Skinsafe™ er navnet på vores lag-på-lag-system, der beskytter mod varme og elektrisk lysbue. Fra inderst til yderst arbejder Tranemo med en designtilgang, der sætter mennesket og den enkelte bruger i fokus. Brugen af flere tynde lag i stedet for ét tykt lag giver flammehæmmende letvægtssikkerhedsbeklædning og bedre bevægelsesfrihed. Beskyttelsen i systemet er ofte højere end summen af de individuelle lag.

ELEKTRISK LYSBUE OG ELIM Vi er overbeviste om, at vi tilbyder den bedst mulige lag-på-lag-beskyttelse, da vores kombinationer er testet iht. den nye og mere udfordrende europæiske standard EN 61482-2 inklusive lysbue-rating – ELIM*. Vi udfører tests af både tekstil- og beklædningsniveau, og i 2022 har vi flere lagkombinationer end nogen anden aktør på markedet. ELIM-værdien fortæller dig, på hvilket energiniveau du har en teoretisk 0 % risiko for andengradsforbrænding, sammenlignet med den ældre ATPV**værdi, der indikerer, på hvilket energiniveau du har 50 % risiko for andengradsforbrænding. *ELIM = Incident Energy Limit **ATPV = Arc Thermal Performance Value

VIDSTE DU, AT ...? Vi har Skinsafe™-systemer, der beskytter mod strålevarme. Perfekt til smelterier og støberier.

Se alle vores Skinsafe™-systemer her


KLAR TIL NÆSTE NIVEAU Vi ser et stort potentiale i den nyudviklede teknologi, der eliminerer behovet for behandling med fluorstoffer uden at påvirke det overordnede beskyttelsesniveau i beklædningsgenstandene.

ST

RIC

T LEGISL

AT

IO

N

T

AS

WE

PF

SU

PP

T

EN

EM V

’S

CO

O

C

Vores avancerede produktteknikker bidrager til positive miljømæssige effekter. Lanceringen af Cantex Weld Stretch, der er helt PFAS-fri, bringer os tættere på vores mål om gradvis udfasning af fluorstoffer i vores produkter.

SE

Vi bruger innovation til at identificere bæredygtige materialer med unikke egenskaber Ved at anvende genbrugsbomuld i vores beklædning reducerer vi mængden af ny bomuld, der skal dyrkes. Derudover er de fleste tekstiler og tilbehør, som vi anvender certificeret til klasse 2 iht. Oeko-Tex®-standard 100.

R

EM

Vores mål er at sikre, at brugerne får de mest miljøvenlige produkter, der også giver det rigtige beskyttelsesniveau. Derfor udvikler vi beklædning, der er designet til at have den længst mulige levetid, med smart design og teknologier.

O

CH

DESIGNET TIL LANG LEVETID.

Vi er nu gået sammen med den svenske nonprofitorganisation ChemSec’s PFASbevægelse – ’No to PFAS’ for at påvirke den måde, kemilovgivning implementeres på i praksis.

TO

VI PASSER PÅ DIG OG MILJØET.

PFAS (perfluoroalkylstoffer) har været anvendt i tekstilindustrien længe til at beskytte tekstiler mod fugt, fedt og snavs. Disse stoffer nedbrydes dog meget langsomt og har derfor en negativ indvirkning på miljø og sundhed.

RP

O R AT E PF

AS

M


PLEJE & REPARATIONER Vi designer tøj, der er let at reparere. Det betyder, at kunderne får tøj med en længere levetid, hvilket reducerer TCO og minimerer det miljømæssige fodaftryk. Siden 1934 har vi designet vores sikkerhedsbeklædning, så det er så robust og holdbart som muligt. Men med tiden kan tøjet blive påvirket af intensiv brug – lynlåse kan fx gå i stykker, og knapper kan blive løse. Vi tilbyder en reparationsservice, inklusive vores viden om, hvordan man reparerer Tranemo-beklædning med vores Repair Kit.


TRENDEN, DER ER KOMMET FOR AT BLIVE ”Meget komfortabel. Let at bevæge sig i”, siger Emil Viberg fra Infranord, som var en af de første brugere til at teste vores nye niveau af Zenith-bukser.

SIKKER BEVÆGELSE DREVET AF INNOVATION Vi stræber efter at gøre arbejdspladser sikrere ved at føre an i udviklingen af nye flammehæmmende løsninger. Vi hjælper også med at give markedet den bedste rådgivning om, hvordan man beskytter sig mod forskellige arbejdsrelaterede risici, herunder varme, flammer, elektrisk lysbue, smeltet metal, kemikalier og eksplosionsfare. Gennem tekstilinnovation og -udvikling kan vi styrke beskyttelsesegenskaberne yderligere i vores flammehæmmende beklædning.

I takt med at vi ser en stigende efterspørgsel efter komfortabel beklædning, sørger vi for at inkorporere dette i vores nyheder. Vores kunders behov er altid i fokus, og vi er stolte over at arbejde tæt sammen med vores tekstilleverandører om at skabe de bedste nye materialeinnovationer. Når det handler om at inkorporere stretchmaterialer er den største udfordring af opretholde det høje niveau af flammehæmmende egenskaber i tøjet. Stretchfibrene skal kunne holde til industrivask ved 60 grader og samtidig sikre de flammehæmmende egenskaber, og det kræver, at vi arbejder med materialer af højeste kvalitet. Med Zenith-stretchbukserne, som er en af vores nyheder i 2022, har vi skabt en stærk kombination af komfort og beskyttelse af medarbejdere, der arbejder i højrisikoområder, hvor synlighed er afgørende. Stretchpanelerne opnår ELIM 8,0 og ATPV 8,6 cal/cm2 med en vægt på kun 260 g og giver samtidig brugeren fuld fleksibilitet.

Se Stretch-videoen


VIL DU VIDE MERE? Vi passer på dig. Tilmeld dig vores Safety Academy, og tag næste skridt inden for sikkerhed med flammehæmmende arbejdstøj. Vi har mange års erfaring med at samarbejde med kunderne om udvikling af nye materialer og produktserier, der matcher enhver udfordring. Nu er det tid at dele det, vi har lært. Tranemo Safety Academy tilbyder skræddersyede kurser og den bedste rådgivning om, hvordan du beskytter dig selv mod forskellige risici på arbejdspladsen. Vores inhouseekspertise deler relevante standarder og testmetoder og forklarer begreberne for at gøre det lettere for dig at vælge det rigtige sikkerhedsudstyr til dit team. Kontakt os, hvis du gerne vil høre mere!

Tilmeld dig Safety Academy her


DU ER VÆRD AT BESKYTTE.

BESØG VORES WEBSITE, OG SE DE SENESTE NYHEDER INDEN FOR FLAMMEHÆMMENDE PRODUKTER TRANEMO.COM