Page 1

Nr. 4 2017

Årets Tranbjerg Løber 2017 Læs artiklen på næste side.

Tranbjerg Løber 6 timer

Næste klubblad udkommer den 1. januar 2018 med deadline den 26 december


Årets Tranbjerg Løber 2017

Flere citater 

Kåret til Sommerfesten

Fint billede… Men lidt for meget sko, og for lidt bækkenbund efter min smag.

Af Eva Gedsø, årets Tranberg Løber 2016 Først vil jeg sige tak for at jeg fik den store ære at blive valgt i 2016, hvor jeg fik pokalen med hjem. Ja og pokalen HAR selvfølgelig stået fremme hele året – som den jo skal 

Du virker noget opstemt efter dit møde med den lange kenyaner . Vil så nødig skuffe dig, men de fleste ture kommer til at foregå med små, tykke, blege mænd.

Jeg havde flere emner i spil. Mit valg er faldet på en TL’er som mange kender - enten fra løbeturene eller fra Facebook, og som har gjort en stor indsats for at fastholde medlemmer.

Hey hold 3. Husk at forberede jer, det er mig der skal være slavepisker… Vi ses kl 10…

Lidt facts om Årets TL’er

Rygterne går på, at vi skal til vandet (Tranbjerg sø). Vi løber selvfølgelig i mål.

Hvad har han gjort? Han har været med fra løbeklubbens start Han har løbet et enkelt maraton Han er en aktiv person på Facebook Kommer ofte med rosende ord om klubben, sammenholdet, træningen – ja om det hele

Alt i denne klub ender i druk… Skam jer. Jeg er klar. Julepynt…. Hvis det bliver ligeså koldt som sidste år, har jeg to røde kugler med. Argh …. Det kan man sgu da ikke skrive.

Han er tempotiger Hvad har han ikke gjort? Han har ALDRIG bagt kage til os Han har ALDRIG været med på en trailtur Han har ALDRIG været til træning med BS Selvom han ikke har udført eller været med til disse ting, så har der været mange friske kommentarer på Facebook fra ham: Uglet hår - Blackmann’s slaver - Løber tempo 6,00 Lækre herre- og dameben - Tranbjerg Swingers på tur - Og vi løber selvfølgelig i mål – Mandeinfluenza Fræk oplevelse at ligge i buske - Øm i måsen og mange, mange flere. Jeg kan fortsætte med:

I år har han ydet en kæmpeindsat som tempotiger, hvor han har løbet med hold 3. Han har rost alle for store og små fremskridt, og efter løbeskolen var slut, har han stadig ”indbudt” til løbeture om søndagen. ”Far bliver skuffet, når I ikke dukker op til løb – husk det” Kommentarerne er ikke altid helt stuerene – de er sådan lidt lummeragtige. Alle har nok gættet, at årets Tranbjerg Løber 2017 er Michael Rasmussen. Tak for din indsat i 2017 – fortsæt du bare med det, også dine skønne og lumre Facebook-opslag. Traditioner skal holdes – så alle piger var efterfølgende oppe og gi’ Michael et knus 


Glædelig venskabsdag

5 års fødselsdag

Nogle af de venskaber, der er blevet knyttet i Alle disse venskaber skal vi fejre sammen med klubbens fødselsdag til foråret. 5 år er alligevel noget af løbeklubben er helt særlige. Af Stina Christiansen Facebook popper jævnligt op og fortæller mig, at jeg har venskabsdag med den ene og den anden. Men i dag var det et helt særligt venskab, som fik mig til at skrive til vedkommende og sige tak for de første fem år.

en bedrift – en bedrift vi slet ikke havde forestillet os, da vi for fem år siden mødtes med de andre initiativtagere til klubben og drømte v ilde drømme om løb, klubtøj, trænere og nogen at løbe med. Var vi alle sammen blevet gift, havde vi fejret træbryllup. Var vi et barn, skulle vi til 5 års undersøgelse. Var vi derimod en bil, ville vi blive anbefalet en 5+ serviceaftale.

Første gang jeg mødte ham var hjemme i min stue, hvor vi skulle mødes og tale om at starte en løbeklub i Men vi er en snart fem år gammel løbeklub, og det Tranbjerg. skal fejres. Men hvor dan? Siden da er det blevet til en del møder, mange mails, Vil du være med til at finde ud af, om vi skal på hyttejævnlige Messenger-beskeder og en helt masse løbe- tur, løbe rundt om søen i seks timer (nej det er for ture – ikke i samme tempo naturligvis. tosset..), have klædud-tøj på eller bare holde en Du har nok gættet, at min Facebook-venskabsdag var stor fest? Så meld dig til fødselsdagssammen med Jan Christensen – formanden for vores planlægnings-udvalget. klub, og at vores klub dermed nærmer sig sin 5 års Skriv til Stina eller Jan eller tag fat i os til træning. fødselsdag. Det fik mig til at tænke på alle I andre medlemmer, som også kan fejre venskabsdag med de venner, som I har få et på løbeturene i byen. Så uanset hvad har vi knyttet bånd mellem omkring 200 mennesker i Tranbjerg.

O-LØB 8. oktober 2017

min, kommer man for sent, bliver der trukket 1 point for hvert minut.

Denne gang med GeoQuestor

Man kan maximalt løbe 14 km. (hvis man løber den Man siger, at man ikke skal lave om på noget, der vir- direkte vej) ker. Men jeg prøve nu alligevel. Efter Urban City Trail med GeoQuestor så jeg muligheden for at bruge det til vores traditionelle O-LØB. Der kommer til at være 15 poster med spørgsmål, og man får point efter spørgsmålets sværhedsgrad og hvor nemt/svært det er at komme til posten. Det man skal gøre for at kunne deltage er følgende: Vi løber, som vi plejer i hold af 1-6 personer. 1 på hvert hold skal have GeoQuestor app’en installeDer er allerede flere i klubben, som har prøvet at bruret på sin telefon (husk at telefonen skal være fuldt ge GeoQuestor, ved Urban City Trail og ved eftermidopladet). dags-arrangement et før sommerfesten. Man får udleveret et kort med posterne og max point Jeg står klar inden start og hjælper til, hvis der skulle angivet. Herefter vælger man en post, og så er det være problemer med at få det til at virke. bare at følge kortet og kompasretningen på telefonen. Hvis man ikke har lyst til at deltage med GeoQuestor, men gerne vil i skoven, har jeg også Den sidste post kan man ikke tage før 40 min efter start. Max tid til at gennemføre ruten er 1 time og 15 nogle af de ”gamle” O-Løbs kort med.


Juelsminde RUN 2017

Fin rute, dejlig afvekslende.

Tranbjerg Løber var godt repræsenteret - så godt at Per blev nævnt af speakeren; Per Buhl har taget sine løbevenner med fra Århus. Vi ville gerne have, at det Af Jan Christensen var Tranbjerg som blev nævnt, men i Juelsminde er Per Buhl havde inviteret til løb og grillmad i Juelsmin- det nok det samme, om man kommer fra Tranbjerg de, og han havde valgt en dejlig dag til dette fantasti- eller Århus. ske arrangement.

En dejlig sommer dag i Juelsminde

Løbet er en dejlig afvekslende rute, hvor man løber omgange af ca. 5 km. Først blev halvmarathon sendt afsted, herefter 10 km. og til sidst 5 km.

Efter løbet havde Per og Lene arrangeret grill mad på campingpladsen. Starten gik i ”Hovedgaden” herefter ca. 1 km. langs vandet, igennem et sommerhusområde og lidt skov langs et par veje og rundt om gadekæret...

Tak til Per og Lene for invitationen. Jeg deltager helt sikkert igen en anden gang.

Klubtøj FUSION Vores nye tøjaftale med Intersport i Odder Fra den 1. september har vi fået en ny leverandør at klubtøj. Det er Intersport i Odder (tidligere Sportigan), som leverer klubtøjet fra FUSION.

nedsatte varer i butikken så længe aftalen er gældenFUSION tøjet er dansk designet og af meget høj kvali- de. tet men også lidt dyrere. Men vi synes, der er blevet forhandlet nogle gode priser.

Klubaften i Odder

Der blev afholdt en prøveaften i klubhuset, hvor man kunne bestille tøjet. Priserne var 30% under vejledende priser. Hvis du ikke fik købt/ bestilt, kan du altid tage forbi butikken i Odder og købe til -20%. Tilbudet om -20% gælder alle ikke-

Den 26. oktober kl. 16.30-19.30 holder Intersport i Odder klubaften for Tranbjerg Løber. Der er mulighed for at få vejledning i valg af nye løbesko og prøve en tur på løbebåndet. Der er -20% på klubtøj og -25% løbesko købt/bestilt denne aften. Intersport vil desuden diske op med lidt snacks og drikke.


Hvordan jeg kom fra løbeskolen og til halvmarathon på et år

gen, men efterfølgende kan jeg jo se, at det var noget, som var effektivt. I øvrigt kan jeg også konstatere at have tabt nogle kilo.

Lars Skøtt Jensen fortæller om sin løberejse fra skole til halvmarathondeltager et år senere.

De 10 km blev nået allerede i november på en søndagstur, hvor vi egentlig havde planlagt cirka 8 km, men vi havde alle gode ben den dag, så det blev til 10 km. I januar holdt klubben et løb langt-arrangement, hvor planen var godt 11 km. Da vi efter cirka 8 km var ved Ingerslev, blev jeg, i stedet for at løbe direkte tilbage, udfordret til at løbe med videre ud mod Tiset, og da vi kom i mål viste uret 14,4 km - endnu en ny PR.

Tja helt ærlig, så er jeg også selv overrasket. Det hele begyndte i 2015, hvor nogle venner opfordrede mig til at komme med i løbeskolen. Kalenderen var dog ikke til det, men året efter, i februar 2016, tog jeg til infomøde om løbeskolen.

På vej mod det første halvmarathon

Her gjorde Jan C og Stina et stort reklamefremstød for at få os nye elever til at møde frem på første træning.

Et par stykker i flokken jeg normalt følges med, havde tilmeldt sig Aarhus City halvmaraton, og der blev planlagt et træningsforløb for foråret, så det ville være muligt at gennemføre AC halvmaraton.

Vi startede med at gå 3 minutter, løbe 1 minut osv. Da vi plejede at følges, fulgte jeg også med på dette Her husker jeg tydeligt, hvordan jeg talte sekunderne træningsforløb, og endte med sidst i april at tilmeldei løbepasset. mig AC halvmaraton. Nu var der ingen vej tilbage, og det var en helt speciel følelse, da jeg løb over målstregen, efter at have gennemført mit første halvmaraton. Jeg vil gerne takke de dygtige trænere, tempotigrene og mine løbevenner. I har alle været med til, at jeg er kommet dertil, hvor jeg er nået i dag. Det er en hel fantastisk løbeklub vi har, og der er heldigvis plads til alle. I løbet af foråret gik vi mindre og løb længere, for til sidst at løbe 5 km til Tranbjerg Løbet. Nu kom det svære - at fortsætte med løb, selvom sommerferien stod lige foran. Hurtigt fandt jeg sammen med nogle løbekammerater, som jeg kunne følge med i et tempo, som passede. Til sommerfesten snakkede vi om måske at sætte et mål, som hed: "løb 10 km inden nytår".

Løb langt – og endnu længere Nu galdt det om at holde fast, og følge den veltilrettelagte samt afvekslende træning, som vi har i klubben. Jeg vil godt indrømme, at det nogle gange har været hårdt at træne . Eksempelvis Mega Syd bakke trænin-

Lars Skøtt Jensen


Urban City Run – et moderne O-løb i byen De røde trøjer ræsede rundt i midtbyen med mobiler og kort – og havde det som altid sjovt. Af Stina Christiansen

Den ene post tog den næste, og det kørte for os. Vi løb videre til Godsbanen og op gennem Scandinavian Center, hvor vi skulle tælle trappetrinene for at svare rigtigt på spørgsmålet. Videre gennem Rådhusparken, ned til Streetfood, videre til baggårde, med elevatoren til Sallings nyindviede rooftop, til musik og sang på Klostertorv, op ad bakkerne i Øgadekvarteret og Børnenes Jord og den sidste post i Botanisk Have.

Mandag i Festugen havde Aarhus Motion inviteret til Urban City Run, og det havde en flok Tranbjerg Løbere sagt ja til. Så hold som ”De langsomme forstadsfruer”, ”Vi vil også være med”, ”Team Blachman”, ”Team kun for sjov” og ”Team far og datter” mødte frem med opladede mobiler, der indeholdt app’en GeoQuestor. Den var nemlig en vigtig medspiller for at komme rundt til løbets 24 poster. Et fysisk kort viste, hvor posterne var, men app’en gav de præcise anvisninger og et spørgsmål, når posten blev fundet. Udfordringer Da starten gik, lignede det mest af alt et orienteringsløb for folk uden stedsans, da løberne begav sig i alle retnin- 14 poster – 17 point ger, og nogle nærmest drejede rundt om sig selv for at Vi kunne se, at vi ikke kunne nå flere poster, selvom vi komme hurtigt afsted. havde 20 minutter tilbage, da vi havde taget posten i Vi var nogle, der tog den med ro, vi havde overhørt an- Botanisk Have. Vi havde som en del af vores strategi fradre tale om deres strategi inden løbet, og vi valgte den valgt posterne på Havnen og ude ved Isbjerget. Dem lod samme – nemlig at finde en post og så tage den næste vi ”Team Kun for sjov” om og blev glade, da vi hørte, at derefter.. udfordringen derude havde været at tage 10 armbøjninger foran en kontrollant. Vi havde nået 14 poster og scoret i alt 17 point. Men vigtigst af alt, så havde vi haft det supersjovt i 1 ½ time og fået løbet lidt over 7 kilometer. Vi tester app’en GeoQuestor til næste O-løb, men kom endelig med, næste gang Aarhus Motion inviterer til Urban City Run.

Målportalen var placeret ved åen i Carl Blochs Gade, og vi begav os ud ad Søren Frichs Vej efter den første post – og den næste. Spørgsmålene var lette at klare, og de udfordringer vi skulle klare, var i form af selfies, der skulle sendes ind via appen.


Se jeg har fundet en af posterne...


Tranbjerg Sø rundt og rundt og rundt Søndag den 17. september var der ultraløb rundt om Tranbjerg Sø, og det blev til rigtig mange omgange. Af Stina Christiansen – foto: Herluf Bjerg Du har sikkert gået en tur rundt om Tranbjerg Sø. Måske har du endda syntes, at den var så fin, at du tog en ekstra runde. Du har måske endda løbet en tur eller to rundt om den.

Energidepot Og så gik det ellers bare rundt og rundt om søen med uret startende nede fra bænkene ud mod Tingskov Allé. Her stod alle hepperne og depotet og sørgede for at give gejst til de efterhånden godt udkørte løbere, der kom forbi. Heldigvis gav det et skud energi at komme forbi de mange løbere, der sørgede for at heppe løbefællerne videre. Depotet var fyldt med energidrik, cola, vand, chips, MatadorMix, chokolade og bananer, så energidepoterne hurtigt kunne blive fyldt op til en ny omgang.

Men har du måske nogensinde taget 62 runder rundt om den? Starten på Tranbjerg Løber 6 timer gik klokken 11 for 15 sololøbere og 21 hold – i alt 98 løbere.

Tranbjerg Løber stod naturligvis for de fleste tilmeldinger, men der var også folk fra de andre nærliggende løbeklubber som BMI og Odder Atletik og Motion. Men der var folk, der havde taget turen helt fra Skagen for at få lov til at opleve søen i hele seks timer.

Sololøbere skulle, som navnet antyder, løbe de seks timer for sig selv, mens der på holdene kunne være op til seks løbere, som skulle fordele de seks timers løb mellem sig.

Vinderen, Ole Michael Pedersen, kom altså rundt om søen 62 gange på de 6 timer. Helt passende kalder han sig selv for Ultra-Ole, og levede til fulde op til sit navn.

Det kunne man gøre ved at løbe en time ad gangen, tage en enkelt runde og skifte, eller hvad man nu syntes passede bedst.

Da det er første gang, løbet er blevet afviklet, kan han i hvert fald det næste år prale med at være den, der har løbet flest gange rundt om Tranbjerg Sø. Nummer to blev Rasmus Bøttcher fra Tranbjerg Løber


med 58 omgange. Han er hermed indehaver af klubrekorden.

Konkurrencen for hold blev vundet af Team Rundtosset med 68 omgange. I alt blev der løbet 1721 omgange eller knap 1900 km. Et helt specielt løbepar Et af holdene var helt særlige. Det er nemlig to af Tranbjerg Løbers medlemmer, som var blevet gift dagen før, og hvad var mere naturligt at få i bryllupsgave end to startnumre til Tranbjerg Løber 6 timer?

Så da der var omkring en time tilbage af løbet, dukkede de op i slør og med corsagen på løbetrøjen. Sammen tog de den første omgang, og så deltes de om de næste par runder.


Kom med til anderledes orienteringsløb

Med app’ en GeoQuestor vælger I selv jeres poster og rute på den 1 1/2 time, der er til rådighed. Der er poster både tæt på og langt fra Naturcenteret bag Center Syd, som er vores mødested.

Den 4. november inviterer Tranbjerg Løber til et orienteringsløb for hele familien, hvor der Løbet er en del af Move For Life, som er navnet på det DGI-projekt, der gentænker motion og bevægelse skal løses opgaver rundt i hele byen. Af Stina Christiansen Sæt kryds ved den 4. november klokken 15 og afsæt et par timer til en anderledes og sjov oplevelse med hele din familie. I kan selv bestemme, hvor langt I vil omkring, og om I løber eller går.

Træningsprogrammet Programmet for resten af 2017 ligger nu på hjemmesiden, der opmærksomme læser vi se at der ikke er skrevet hvad præcis hvad træningen går ud på men kun rammen for træningen. Der enkelte trænere har derfor lidt mere frihed for at vælge et træningspas som passer til stedet og dagen.

Målet for programmet er X-MAS løbet i Odder den 16. december. Derfor er det tydeligt i programmet hvad man skal træne alt efter hvad end plan er i Odder.

med mere end 100 idrætsevents i hele Region Midtjylland til en fuldmånebegivenhed den 4. -5. november 2017 i forbindelse med Aarhus’ rolle som europæisk kulturhovedstad Efter løbet er der mulighed for at hygge ved bålstedet ved Naturcenteret og købe kaffe, saft og kage.


Xmas-løbet i Odder Om mindre end 3 måneder skal Odder se rødt igen Af Eva Gedsø Xmas løb i Odder lørdag den 16. december, formiddag (eftermiddag og aften) :-) Traditioner skal holdes - Odder skal males rød denne lørdag.

Selvfølgelig skal vi slutte dagen af med pizza og hygge om aftenen i Tranbjerg (måske hos mig) – traditioner skal holdes. Til jer der ikke har været til Xmas løb tidligere – prøv det. Det er et MEGA hyggeligt løb, som I IKKE må gå glip af. Når der er mere info, vil der komme opslag på Facebook.

Mon vi kan slå rekorden med antal deltagere fra sidste år, hvor vi var 65 løbere fra Tranbjerg Løber i Odder? Ja det kan vi da :-) Du kan vælge mellem at løbe 7 km, 14 km, 21 km, 28 km, 35 km eller 42,2 km. Jo længere du vil løbe, jo tidligere starter du på dagen. Præmie til alle – en X-MAS Derefter er der ”frokost” og lodtrækningspræmier.

Hamborg 2018

onsweekenden, vælger at se på andre løb i 2018 i stedet.

En status ultimo september

Som jeg skrev i et tidligere nummer af klubbladet, er der ingen Womens Race i 2018. Tilgengæld er der for nyligt åbnet mulighed for at løbe en halvmaraton. Det kan du læse mere om på Haspa-Marathons hjemmeside.

Af Henning Sørensen Det går trægt med tilmeldingen til Hamborg 2018, i hvert fald når vi snakker stafetten. I skrivende stund er der stadig kun tilmeldt 2 hold, mens 2 løbere venter på 2 kammerater, så de kan lave det 3. hold. Hvad skyldes den faldende interesse? Ja først og fremmest er det konfirmationsweekend, når løbet afvikles. Dernæst kan det være en generelt faldende interesse for løbet. Det er svært at få det fulde overblik, for selv om jeg har tilbudt at stå for tilmeldingerne til stafetten, da det giver god mening med en fælles tilmelding, så står maratonløberne selv for deres tilmelding, og måske er der nogle, der, på grund af det med konfirmati-

Cirka antal pladser tilbage (per 24. september): 42 km: 11.000 af samlet 16.000 pladser 21 km: 2.500 af samlet 3.333 pladser

Stafet: 60 hold af samlet 1.500 hold

1. oktober

Dirty Trail

4. november

Move for Life i Tranbjerg

1. oktober

Moesgård Trail

8. november

Foredrag, Simon Grimstrup

1. oktober

Hinbærsnitteløbet

16. december

Xmas løbet, Odder

8. oktober

Efterårs O-løb

19. december

Juleløb, Tranbjerg

26. oktober

Klubaften, Intersport Odder 31. december

Nytårs løb


Tror vi vinder... med den strategi

Nogle løber med kasket - andre løber med hår..

Gad vide om jeg virkelig er så flink, som hun står og siger... ?

YES… jeg er foran

Bare de nu ikke opdager at jeg er faret vild...

Det kræver en bred ryg at være formand

Profile for Jan Christensen

Klubblad okt 2017  

Klubblad okt 2017  

Advertisement