__MAIN_TEXT__

Page 1

Nr. 1 2016

Nyt fra formanden Af Jan Christensen Her ser du løbeklubbens andet klubblad. Vi har spurgt jer i en online undersøgelse om hvad I gerne ville have i klubbladet og det har vi så prøvet at efterleve. November (eller Movember) og december har der været mange aktiviteter i klubben. Der var en del i Holstebro for at løbe Vestjysk Halvmarathon. Tranbjerg Movember Run i snestorm hvor der blev indsamlet 5160 kr. Juleløb med gløgg og æbleskiver. Xmas-løb i Odder med stort kagebord og ikke mindre end 65 løbere fra Tranbjerg.

Generalforsamling 2016 og debatmøde Tirsdag den 1. marts holder vi generalforsamling i kantinen på Tranbjergskolens Grønløkke afdeling. Generalforsamlingen starter kl 19:00 med dagsorden efter vedtægterne. Når generalforsamlingen slutter holder vi en kort pause med kaffe og kage. Herefter holder vi et debatmøde, hvor bestyrelsen og udvalgene gerne vil høre, hvad medlemmerne synes, der skal ske med klubben i fremtiden. Tilmelding på Facebook (der kommer en invitation ca. 3 uger før generalforsamlingen og debatmødet. Bestyrelsen håber på stort fremmøde.

Nytårsløb med Champagne og kransekage.

Vigtige datoer.

Og alt det kan du læs mere om inde i bladet.

17. januar kl. 10.00 O-LØB i Mindeparken

I den kommende tid skal bestyrelsen bruge til at forberede generalforsamlingen og løbeskolen, som starter den 1. marts.

24. januar kl. 10.00 Løb langt med BMI

Vi og skolen har haft store problemer med lys i skolegården som gang på gang er ødelagt. Jeg har været i dialog med skolen for at finde en løsning, men godt bliver det nok aldrig.

30. januar kl 18.00 Julefest i klubhusset

Jeg og alle trænerne ønsker jer alle et rigtigt godt nytår og glæder os til endnu flere løbeoplevelser i 2016.

Næste klubblad udkommer den 1. april 2016 med deadline er den 25. marts

30. januar kl. 11.00 Kvindeløb i Odder

14. februar kl. 10.00 Løb langt med TL 23. februar kl 19.00 Løbeskole info-møde 1. marts kl. 19.00 Generalforsamling og debat møde om løbeklubben fremtid, hvad skal vi og hvordan… 1. marts Løbeskole opstart..


Nyt fra udvalgene... Udvalget har som formål at forberede og gennemføre Tranbjerg Løbet, hvilket der er fuld fokus på her i planlægningsfasen. Men derudover har udvalget fokus på at udarbejde en drejebog, Udvalget omkring dette arrangement er i gang hvor alle opgaver og erfaringer nedfældes på pamed planlægningen af Tranbjerg Løbet 2016, pir, således at kommende års arrangementer kan som afholdes torsdag den 9. juni 2016. tage udgangspunkt i en løbende forbedret drejebog. Herved er skabt et godt grundlag for en Perioden frem til løbsdagen har vi opdelt i to fa- gradvis udvikling og forbedring sammenholdt med en bedre overlevering til nye kommende udser: valgsmedlemmer.  Frem til og med februar måned er vi i planlægningsfasen, hvor nye idéer og tiltag brin- Der vil senere blive informeret om rammerne for ges i spil. Hvis nogen sidder inde med gode Tranbjerg Løber 2016, når planlægningsfasen er idéer eller input, som man mener udvalget overstået og forberedelserne går i gang. bør tage med, så er man meget velkommen til at kontakte Bent Cramer – helst snarest muligt, men senest inden udgangen af februar 2016.

Tranbjerg Løbet-udvalget

Fra marts til maj er vi i forberedelsesfasen, hvor det vi har planlagt skal forberedes. I denne fase bliver der ikke plads til større ændringer af det planlagte, hvorfor tilkomne nye idéer eller tiltag i denne periode må vente til løbet i 2017.

Klubbens “kommunikationsafdeling” består af to personer: Stina Christiansen og Peter Binderup.

I det nye år er det planen, at vi vil forsøge at skabe et bedre flow mellem hjemmesiden og Facebook-gruppen. Der er medlemmer, der ikke er på Facebook, og vi skal sørge for, at de ikke bliver udelukket.

Vi er ikke just de mest møde-aktive. Faktisk har vi ikke afholdt ét eneste møde i klubbens levetid. Koordinering har altid fundet sted via mail, Messenger, snak før træning eller til bestyrelsesmøder.

Vi sørger også for, at der bliver oprettet (og nedlagt) mailadresser til klubbens udvalg. Så hvis I opdager, at jeres udvalg ikke har en mailadresse, og I mener, at I har behov for en, så kontakter i blot Peter (peter@binderup.dk).

Kommunikationsudvalget

Arbejdsfordelingen mellem os er fordelt på indhold og teknik. Stina står for den redaktionelle linje på hjemmesiden, og sørger for at bogstaverne bliver sat sammen på en måde, der er til at forstå for dem, der læser dem. Peter sørger for, at der er strøm på serveren, og at der bliver taget backup og foretaget sikkerhedsopdateringer på de systemer, vi anvender på hjemmesiden.

Det seneste tiltag på hjemmesiden er en fin kontaktformular (http://tranbjerg-lober.dk/kontaktos/), så de, der ikke er på Facbook eller er medlem af klubben, kan komme i kontakt med én fra klubben. Vi modtager naturligvis gerne forslag til Facebook og hjemmesiden.


Nyt fra udvalgene... Sponsorudvalget Udvalgets mål er at finde så mange sponsorer som muligt, som vil støtte løbeklubben og sponsorere Tranbjergløbet.

Så hvis du gerne vil støtte Tranbjergløberne, så tag fat i medlemmerne i sponsorudvalget, eller send en mail og vi vil kontakte jer for en aftale. Bestyrelsesrepræsentanter: Jan Palle og Jan Berg Andersen

Som sponsor får man mulighed for at profilere sit Medlemmer uden for bestyrelsen: firma gennem synlighed på vores hjemmeside, Lars Friis Nielsen Facebook m.m.

Sponsorudvalget holder ca. 4-6 møder om året. Udvalget vil gerne være større, så vil du give en hånd med arbejdet, så tag fat i et af medlemmerne af udvalget eller send en mail.

Sponsorudvalget kan kontaktes på e-mail adressen: sponsorudvalg@tranbjerg-lober.dk

Godt nytår fra Aktivitetsudvalget

år. Det var en streg i regningen, da vi allerede havde fået et godt tilbud på fælles bustransport. Heldigvis er vores hel-marathonløbere stædige, og tager ned for at forsvare den røde trøje.

Aktivitetsudvalgets første år i Tranbjerg Løber har været lidt blandet. Visionerne var mangfoldige, da vi startede; men vi må erkende at nogle tiltag er lykkedes bedre end andre.

Aflysningen, af den fælles tur, bevirker, at der bliver lagt en anden strategi, når Hamborg Marathon 2017 kommer på tale.

Og husk så, at du på vores hjemmeside Et af tiltagene var at støtte op med lidt ekstra til 3 www.tranbjerg-lober.dk/aktivitetskalender kan se de arrangementer, vi har fået oplysning om. -4 af de åbne løb i løbet af året. Vi havde både flaget og kagerne i tankerne; men Udover det praktiske, så har vi også brugt det det var kun iform løbet i foråret, der trak så man- først år på at finde vores rolle og betydning i bestyrelsen, i forhold til de andre udvalg og ikke ge deltagere, at vi gennemførte arrangementet. mindst i forhold til klubbens medlemmer. Det arOplægget var baseret på erfaringer fra 2014. bejde fortsætter, og jeg tror på, at vi gennem Men ting ændrer sig, så nu snakker vi om, hvor- øget samarbejde, når frem til at Aktivitetsudvaldan vi kan gøre det bedre i 2016. get bliver bedre til at støtte og varetage de arrangementer, vi rettelig bør have en aktie i. Så har vi haft anderledes succes med vores 3 fællesspisninger i efteråret. Sammen med Søren Vi ser, at dette arbejdet betyder, at vi nok udvider E. tilbød vi en menu + en øl eller vand for 85 kr., med endnu en deltager. Så hvis du har lyst, at og det blev taget vel imod. Med omkring 25, 35 være med i udvalget, hvor vi gerne vil gøre en og 25 deltagere, er vi godt tilfredse med fremmø- forskel i forhold til at yde en service for medlemdet. Det er allerede besluttet, at vi fortsætter til merne, så send en besked til os på aktivifebruar, og vi skal nok finde en god menu. Er du tet@tranbjerg-lober.dk. ikke til den aktuelle menu, kan du altid komme og vælge fra det normale spisekort og spise med – Med en opfordring til at komme med gode ideer (herunder menuforslag) ønsker vi alle klubbens eller du kan bare snuppe en øl, og deltage i det medlemmer GODT NYTÅR. festlige lag. Vi plejer at have det sjovt. Planlægningen af vores årlige tur til Hamborg Marathon i 2016 løb ud i sandet, da stafetten pludselig var udsolgt 1 måned tidligere end sidste


Løb for dem med overskæg

Det var tydeligt at se, at dem med klister på, kildede ejermændene – og kvinderne noget mere end dem, der havde haft tid til at vænne sig til dem.

Tranbjerg Løber arrangerede Tranbjerg Movember Run i snestormen og kunne sende 5160 kroner videre til et godt formål.

Klar – parat – start

Af Stina Christiansen De fleste husker sæsonens første snedag den 22. november som en dag med hygge, kælke og indendørs aktiviteter. Men for de 75 tilmeldte til Tranbjerg Movember Run var der ikke meget hygge over sneen, når der var løbsstart klokken 13.00. Prostata- og testikelkræft Movember Bevægelsen er ved at være en ældre herre, der med sit overskæg hver november minder om prostata- og testikelkræft. Der samles ind til forskning og aktiteter omkring disse kræftformer ved at lokke håbefuld mænd til at anlægge fuldskæg og samle ind til det gode formål. Den gode sag ville Tranbjerg Løber også gerne støtte og arrangerede derfor Tranbjerg Movember Run. Det kostede 50 kroner at være med, og hele overskuddet fra løbet gik ubeskåret til Movember Foundation. Eget eller købt overskæg Mens sneen stadig dalede ned, begyndte løberne at indfinde sig til starten, der gik ved AIA’s boldbaner på Grønløkke Allé. Der blev studeret overskæg og sammenlignet kvalitet – både på de hjemmedyrkede og de selvindkøbte med klister på.

Klokken 12.58 stoppede snefnuggene deres frie fald fra himlen, og to minutter senere blev løberne sendt afsted på turen. Der blev løbet næsten samme rute som til Tranbjerg Løbet, så de fleste kunne finde vej, og der blev sendt et gåhold i en anden retning, så de ikke ville kollidere. De friske løbere kunne selv vælge, om de ville tage turen én gang og løbe 5 kilometer, eller nappe en runde mere og tage en ti’er.

Det gode formål De 5160 kroner blev sendt videre til Movember Foundation, som har finansieret over 1000 forskellige programmer med særligt fokus på prostatakræft, testikelkræft, psykiske problemer og fysisk inaktivitet.


Bevæg dig for livet Af Stina Christiansen Fire trænere blev klogere på mindfulness, oplevelsesløb, Coach’s Eye og trætte muskler til seminar i Odense. Normalt er Tranbjerg Løbers trænere vant til at stå tidligt op om søndagen. Men søndag den 8. november havde 4 trænere sat hinanden stævne ved bageren i Tranbjerg allerede klokken 8. Kursen blev sat mod Syddansk Universitet i Odense, hvor Dansk Atletik Forbund og DGI havde inviteret til løbeseminar under overskriften Bevæg dig for livet. Fem spor Dagen var sammensat af fem spor, hvor deltagerne selv kunne vælge de tre af dem. Vi startede seminaret med et foredrag af Bente Klarlund, som hed Løb dig sund og glad. Herefter var det tid til det første selvvalgte spor.

Hvorfor bliver jeg træt? Lidt i fire var vi nået frem til dagens sidste spor, hvor vi igen delte os ud. Hanne og Lykke tog foredraget ’Hvorfor bliver jeg træt, når jeg løber?’, hvor de blev klogere på, hvornår man bør drikke energidrikke, hvornår det er mælkesyren, der sætter ind og hvordan det ser ud, når man tager en muskelbiopsi. Jan tog en omgang ’Løbeteknik med Coach’s Eye’, hvor der blev leget med iPads og optaget løbebevægelser.

Lykke og Hanne sprang i løbetøjet og tog en times løbelege, mens Jan C og Stina var ude på en mindfulness løbetur.

Stina blev pisket rundt i Odense og omegn med et Oplevelseløb på Campus.

Saras motivation

Det var en superspændende dag, som med de mange foredrag og praktiske øvelser giver trænerne blod på tanden til at prøve nye ting på jer i den kommende tid.

Efter frokost fortalte hækkeløber Sara Slott og hendes træner om motivation og deres måde at træne på. Jans næste spor handlede om Løbehjulet – altså ikke sådan ét med styr og to hjul, men løbeøvelser, der kan varieres og udvides. Imens blev Hanne, Lykke og Stina inde i foredragssalen med the, kaffe og kage og hørte tre andre løbeklubber fortælle om deres måde at gøre det på og deres erfaringer. Den korte konklusion er, at vi gør det samme som mange af de andre – og at vi kan nappe nogle af deres idéer.

Faktaboks: Bevæg dig for livet har en vision, der hedder 2550-75. Det betyder, at i år 2025 skal: 50 procent af danskerne være medlem af en idrætsforening og 75 procent af befolkningen skal være fysisk aktive.


Trænere på kursus Hvad gør vi, hvis uheldet er ude på løbeturen – og hvordan forebygger vi skader? Det er nogle af de ting, som trænerne blevet klogere på i november. Af Stina Christiansen Indtil videre har vi heldigvis været forskånet for slemme uheld i løbeklubben, men det er rart at vide, hvad man som træner skal gøre, hvis en løber får hjertestop eller kommer til skade på turen.

sine muskler, og hvordan man komme hurtigst muligt på benene igen. Dette er én af grundene til, at du vil opleve, at der er mere fokus på styrketræning i klubben blandt andet under vores opvarmning fremover.

Trænersamling Derfor havde vi bestilt et førstehjælpskursus gen- Endelig var alle trænerne samlet søndag den 29. nem DGI. november. Så hvis du kiggede ind gennem vinduet til Søren Hvor findes der lange bakker i Tranbjerg? Hvor E. om eftermiddagen den 1. november, kunne du findes der korte? Og hvor mange mennesker kan have set os give førstehjælps-dummyerne hjerteman være på en kort bakke? massage og kunstigt åndedræt, trække hinanden ud af ildebrande og brændende biler og blive in- Det var nogle af de spørgsmål, som blev vendt til trænersamlingen. troduceret til en hjertestarter. Kursus i løbeskader En ting er førstehjælp og noget andet er akutte skader. Derfor sendte vi Peter, Simon og Jakob afsted på kursus i løbeskader, forebyggelse og behandling en søndag i november. Her lærte de, hvordan man kan forebygge ved at styrketræne

Træningsprogrammet for den kommende tid blev gennemgået, og der blev talt om, hvordan vi planlægger de enkelte træninger og får det til at køre, selvom vi nogle gange ikke er så mange trænere.

Bruger du medicin?

Alle ud – alle hjem

Men for at vi skal kunne hjælpe dig, skal du også hjælpe os. Hvis du løber rundt med medicin på turen, eller har en sygdom, som det er en god idé, at vi kender til, så fortæl os om det. Vis os hvad du har med, hvor du opbevarer det, og hvordan vi skal give dig det, hvis du ikke selv er i stand til det, hvis uheldet er ude.

Vi kan alle have en dårlig dag, gummiben eller blive utilpasse, når vi er ude med løbeklubben. Men det er meget vigtigt, at vi alle er med til at sørge for, at alle kommer med hjem igen. Det er ikke tilladt at ”stige af” og selv løbe hjem, uden at sige noget til trænere eller medløbere.

Det kan være insulin, astma-inhalator, druesukker eller lignende. Du kan også komme forbi og spørge ind til styrke af lige præsis der hvor du har ondt, så vil vi forsøge at hjælpe dig - jo mere du hjælper os, jo bedre kan vi hjælpe dig.

Alle skal med hjem på den ene eller den anden måde sammen med andre. Her i den kolde tid, kan det være farligt at være ville tage turen hjem, hvis man er utilpas. Så husk – sig altid til en træner eller en anden løber, hvis du ikke længere kan følges med holdet, men skal have hjælp til at komme hjem.

Denne reklameplads kan købes Kontakt... sponsorudvalg@tranbjerg-lober.dk


Find din rigtige vinterbeklædning Af Jan Christensen

at det er dette lag, som er afgørende for, om du på turen - og når løbeturen er slut - føler, at du er Der findes mange produkter, der kan imødekomtør allerinderst på kroppen. Eller om du føler dig me de ønsker og krav, man som løber har til en klam, våd og kold. beklædningsgenstands funktion. For hver gang man vil have en ekstra god funktionalitet, betaler Det mellemste lag - isoleringslaget man ofte med noget. Det mellemste lag kan lidt populært kaldes isoleringslaget, da det er dette lag, som er afgørende Efter en usædvanlig mild december, kan vi risike- for, om du holder varmen eller ej. Der findes melre, at der bliver tændt for dybfryseren i januar. lemlag i mange forskellige typer og kvaliteter. Det kræver en vis omstilling - og selvsagt noget Der kan være flere muligheder: andet tøj - at løbe i rigtigt vintervejr. • alm. polyester løbe-T-shirt med korte eller lange ærmer Vejrforhold/-ændringer • mellemlag lavet af fleece, som er en opkradset Karakteristisk for januar har været • at temperaturen falder typisk mellem 5 -10 gra- polyester, som gør, at man som løber holder varmen, fordi den varme luft man producerer, lægder ger sig ind mellem de små opkradsede "hår" • at det blæser mere • at det regner/sne’ er mere • lidt tykkere langærmet polyester løbetrøjer med windstopper-materiale på fronten - bryst og mave Ovennævnte vejrændringer skaber ofte en del Hvis man ikke er super kuldskær, og vinden spilproblemer hos løbere, som ikke helt ved, hvad ler en knap så stor rolle, så vil en løbe T-shirt ofte der er den mest fornuftige påklædning. være rigelig til at fungere som isolerende lag. Løber man derimod på meget åbne vidder, hvor vinTypiske ønsker og krav til efterår-/ vinterbeden har frit spil, kan det være fordelagtigt med klædning mellemlag af fleece eller med windstop. Det er Ønskerne i forhold til beklædning er: dog stadig vigtigt, at mellemlaget også er nogen• det skal være vandtæt lunde svedtransporterende. Kravene til denne • det skal være vindtæt funktion er dog ikke så høje som til det inderste • det skal være forholdsvis varmt lag. For at starte med konklusionen, så betaler man Yderste lag - skallen groft sagt altid med åndbarhed, når man vælger, at et beklædningsprodukt skal være enten vind- Det yderste lags funktion er at agere skal, som netop skal beskytte kroppen fra vejr og vind, så eller vandtæt. man ikke bliver våd, og allervigtigst at vinden ikke får lov til at gennembryde beklædningen og kom3-lags princippet mer ind og nedkøler kroppen. Generelt mener jeg, at man bør klæde sig efter 3lags princippet: Det handler derfor om at sammensætte sine tre beklædningsdele i forhold til ovennævnte individuelle parametre med hensyn til oplevet kropstemperatur og løbeomgivelser. • Inderst en super undertrøje, som er ekstra svedtransporterende • Et tyndt mellemlag eksempelvis en løbe-T-shirt af polyester • En traditionel windbreaker-jakke. Begrundelse for valg Inderste lag: Den inderste beklædningsdel er for mig den absolut vigtigste. Det inderste lag har den funktion,


Underdele I forhold til benklæder er det groft sagt de samme overvejelser, man bør gøre sig. Det absolut vigtigste for både kvinder og mænd er, at man er varm og tør omkring skridtet. Hvis man bliver våd og decideret kold, kan dette resultere i, at man eksempelvis får blærebetændelse, hvad man jo lige så godt kan undgå, hvis man kan. Derfor er gode svedtransporterende underbukser for mig at se et must; eventuelt kan man købe underbukser med en windblocker front, hvis man er meget kuldskær.

Tights findes også i forskellige afskygninger: • tynde sommertights • helårs-tights • tynde vintertights • tykke vintertights • tights med windstopper-membran Igen bør man vælge tights i forhold til de parametre, som jeg har nævnt ovenfor i forbindelse med valg af overdele. Jeg anbefaler dog til den typiske danske vinter, at man vælger et par helårstights, og bliver der lidt ekstra koldt et par vintertights.

Tights eller løse windbukser Lad mig sige det med det samme. Min personlige præference er klart tights. Traditionelle tynde vindbukser har for mig at se følgende ulemper: • varmer ikke • følger ikke kroppens bevægelser, men klistrer sig til benene Men for nogle, som har meget, meget let ved at føle sig overophedet, kan de løse vindbukser være svaret. Jeg vil foretrække og anbefale tights. Tights har den fordel at: • de varmer • følger kroppens bevægelser • er gode til at få transporteret overskydende varme og sved væk Tights sidder tæt, så de netop kan lede overskydende varme og sved væk, men der er samtidig lige præcis så meget luft mellem ben og tights, at der skabes et lille isolerende lag af varm luft, som gør, at man kan holde varmen nogenlunde.

Link til Tranbjerg Løber WEBSHOP


Det store kagebord / Vestjysk Halvmarathon Af Jan Christensen Igen et løb hvor mange fra Tranbjerg Løber deltager. I år var vi ikke mindre end 22 løbere, som havde valgt at tilbringe en lørdag i Holstebro og omegn.

Ruten er let kuperet, og det meste at tiden på små veje ude på landet (i samme stil som en tur omkring Ravnholt)

Efter løbet var der hygge i Mejdal-hallen hvor det STORE kagebord stod, der blev (som altid) snakDet startede med at være godt vejr. Men for dem ket meget og spist kage :-) som var ude i omkring to timer, blev slutningen Vi var igen de sidste som forlod hallen - vi er baen våd fornøjelse. re gode til det med hygge efter løb.


Det var en mørk, og regnfuld aften... Kl. 24:00 samledes vi en 15-20 løbere fra klubben sammen med andre løbeglade i klubhuset ved Brabrand Hallen. Men det hele startede længere tilbage, nærmere bestemt i 2007, hvor 3 ultraløbere stiftede foreningen KUUL, der har til formål at indsamle penge til at støtte og hjælpe hjertebørn i Danmark. Gennem årene er det blevet til næsten 1,5 mill. kr. Det er virkelig ultraløbere, vi har med at gøre, tilsammen har de 3 herrer 313 marathonløb og 140 ultraløb bag sig. Som vi hørte det beskrevet: ”...og så løb vi ned til Mols-linien og sejlede til Sjællands Odde, så videre ind til København, og vi kunne lige nå at gennemføre et Marathonløb dér, inden vi løb ind til Rigshospitalet”. Men nu gjaldt det runder om Brabrandsøen, natten mellem lørdag den 12. og søndag den 13. december. Hver hele time, fra midnat af, startede en ny runde, som 2 de 3 KUUL-løbere løb med på. ... Altså alle runderne! Vi var nok lidt mere beskedne, og suste af sted i samlet flok på de 9,3 km rundt, og det var fascinerende at løbe i mørket og regnen og ude fra søen høre ænder og gæs skælde ud over at få nattesøvnen spoleret. Hurra for pandelygterne! Nogle løb i lidt højere tempo end andre; men i år var der lavet opsamling, så man jævligt stoppede og ventede på de bageste løbere, og på det meste af ruten igennem var der KUUL bagstoppere til at sikre, at alle kom med rundt, det var da betænksomt.

En times tid senere var alle i mål i klubhuset igen, hvor der ventede varm kakao med flødeskum i kakaobaren. Det var lige, hvad vi trængte til! En enkelt runde tog jeg; men 4 af vore seje løbere fra klubben tog op til 4 rundfarter i nattemørket! Hørte lige en sjov bemærkning, lige da vi startede: ”F..k! Nu er der ikke mere strøm på min pandelampe!”

Det var i sagens natur ikke en Tranbjerg Løber, da alle jo ved, at vi aldrig går ned på udstyr. Og hvad gør en Tranbjerg Løber, der har forstuvet foden på et trailøb? Jo, hun møder da op med løbehjul, den ene fod fejler jo ikke noget. I øvrigt var der lodtrækning blandt alle deltagere om 2 gavekort på 500,- til Sport 24. De blev selvfølgelig scoret af 2 friske løbepiger fra Tranbjerg Løber! Men det sluttede slet ikke dér. Fra kl. 07:00 var der morgenmad med fantastiske kager til alle interesserede, sponseret af – Guldbageren i Brabrand selvfølgelig.

Kl. 12 gik turen ind til Sport 24 på Telefontorvet og derfra ud til Storcenter Nord – 15 km i alt. Også med flot repræsentation fra Tranbjerg Løber, hvor 4 løb med.


Kl. 14:00 startede så sidste etape, hvor vi fra hovedindgangen i Storcenter Nord løb igennem centerets gange eller gader og derfra de 4 km ud til Skejby Sygehus. Nåede lige at høre en ældre dame sige: ”Hva’ fa’en – er det nu blevet et træningslokale!” Vejret var rigtig flot; men ude på Skejby var der vist en kommunikationsbrist, for der var ingen til at modtage os – og ikke mindst checken på 150.000 kr. fra dette års indsamling. KUUL-løbere er så dårlige til at give op; men gode til at finde løsninger, sagde de selv så vi endte i personalekantinen, til en vand og resten af de lækre kager fra morgenbordet, se billedet! Det lykkedes også at få fundet en repræsentant, der kunne modtage pengene, og dermed sluttede årets KUUL-løb. Ja det vil sige, os, der havde bilen stående i Storcenter Nord og ikke havde sikret os et lift - måtte lige ud på weekendens sidste 4 km. Så hold øje med KUUL-løbet til december 2016 og meld dig til, der er garanti for en helt særlig oplevelse. Af Hans-Ole med tak til Vibeke Pendorff for at levere fotos og facts for de stræk, hvor jeg ikke selv løb med :-)


Juleløbet 2015

Rundt om Evas juletræ

På trods af klubbens unge alder har vi allerede mange gode traditioner, og vi er gode til at skabe nye - Juleløbet er bestemt ingen undtagelse. Torsdag den 17. december mødte rigtig mange løbere op, adskillige iført nissehuer, røde lys og andet til lejligheden passende udstyr. Vi løb ud i 2 tempohold, og Jan C. havde planlagt en rute, der førte os fra det ene mere overdådigt pyntede og oplyste hus til det næste. Hvert sted gjorde vi et kort stop, så vi kunne nyde udsmykningen, lidt længere hos klubbens medlemmer selvfølgelig, eksempelvis hos Kim Primdahl og Lykke/Jan. Vi lovede Lykke ikke at opfordre Jan til at købe mere pynt; men flere syntes nu, der manglede noget på gavlen, og der var også sagtens plads til nogle længere lyskæder; gerne med farveskift og blink og en julemand med kane, rensdyr og løbelys på taget ville absolut også pynte. Ellers var det ok.

Vi endte hos Tina og Henning, der med deres hjælpere havde sørget for en rigtig god glögg med spændende fyld, varme æbleskiver med det hele og masser af hygge i det lune vejr i carporten.

Da vi ankom til Eva Gedsø, var der fuld tryk på De mest julepyntede huse i Tranbjerg fik be- julemusikken ude på gårdspladsen, juletræet søg af omkring 75 løbere til vurdering og god- stod fint i midten med lys på, så vi løb rundt og kendelse af deres juleudsmykning. rundt og rundt om træet og skrålede lystigt med Af Hans-Ole Kaae på Søren Banjomus.

Det er hele Aktivitetsudvalget, der står for arrangementet; men jeg vil gerne fremhæve, at Henning og Tina havde lavet langt det meste af arbejdet, så tak for det! Vi har jo altid hørt, at løb og alkohol passer dårligt sammen; men faktisk gik det forbavsende godt med at løbe tilbage til AIA efter et par glas glögg; men spritløb bliver nok næppe en ny tradition. 


Til julebal i Odderland

Af Stina Christiansen December er fuld af traditioner, og som en relativt ny løbeklub skal vi kun have gjort tingene én gang før, før vi mener, at vi har en ny tradition.

Til gengæld ramte vi målmåtten og dermed det store kagebord nogenlunde samtidigt og kunne igen iklæde hallen i de røde julefarver med vores trøjer.

Så traditionen tro deltog en stor flok Tranbjergløbere igen i år i Odder Atletiks X-Mas løb. Dem, der var friske på en lang tur, startede allerede klokken 11, mens de mere besindige, der var ude på 7 eller 14 kilometer, kunne vente til klokken 12.

Flere Tranbjerg-løbere var heldige til nummerlodtrækningen og kunne gå hjem med numre til marathon-løb, rødvin eller en smart trøje eller refleksvest.

En runde er 7 kilometer lang, så man kunne gå i rotation, hvis man havde mere i benene – eller stå af og klappe resten hjem.

Odder Atletik vandt dog over os, da de med deres 68 tilmeldte slog vores 65 – men til gengæld fyldte vi noget mere i hallen. Og vi slår dem næste år… 


Nytårsløb Den 31. december var der igen en tradition som skulle holdes. Nytårsløbet med kransekage fra Guldbageren og Champagne. Et meget stort fremmøde på ikke mindre end 92 tilmeldte på trods af at det var nytårs aftensdag og ikke det bedste løbe vejr, 2 grader og en del vind fra syd. Løbeturen var en modificeret udgave af Tranbjerg Løbet’s rute. Hvor den sidste ”omgang” om Grønløkke Hallen skulle bruges til at justere tiden/distancen. Der blev løbet fra 5-6 km på de 30 min .som var afsat til løbeturen.

10:30 stod aktivitetsudvalget klar, med dejlig kransekage og et glas og der blev skålet og ønsket godt nytår. Flere af løberne var iklædt nytårshatte.

Godt nytår og vi ses til mange flere løbeoplevelser i 2016


Denne reklameplads kan købes Kontakt... sponsorudvalg@tranbjerg-lober.dk

Søren E og Klubhuset... Klubhuset var også åben hvor Ann og Søren E. afholdte nytårskur. En del af løberne var også inde i klubhuset for at ønske Søren og Ann godt nytår. Der blev budt på varm leverpostej og mulighed for at købe et glas juleøl.


LØBESKOLEN 2016 Kom og løb med os

står vi klar med det sociale fællesskab og ekspertisen, som kan bringe dig i mål.

Den 23. februar klokken 19.00 kan du komme til informationsmøde om Tranbjerg løbeskole 2016. Informationsmødet afholdes i kantinen på Tranbjerg Skolen Grønløkke afdelingen. På mødet fortæller vi om principperne bag vores program og lidt om kost, og vi vil selvfølgelig fortælle om Tranbjerg Løber.

Er du i tvivl, om du kan holde til det, anbefaler vi, at du allerede nu begynder at tage dig nogle gåture. Du skal kunne gå mindst 20 minutter i rask tempo, når Løbeskolen begynder.

Sådan gør vi Vores trænere deler alle ind i hold, så du løber Har du set rigtige mænd i tv og tænker, jeg vil med andre på samme niveau. På de 12 uger, som skolen varer, kan du lære at løbe i omkring også i gang, eller synes du bare, at det er svært at komme op af sofaen og ud i løbesko- ½ time og for manges tilfælde omkring 5 kilometer. Der vil være 2-3 hjælpetrænere på hvert ene? Kom i gang sammen med ligesindede hold. Efter skolen forsætter du på ét af vores anog start dit nye liv i løbeskoene med Trandre hold, hvor vi allerede er omkring 100 løbere bjerg Løber. fordelt på 4 hold. Af Jan Christensen

Den 1. marts starter Tranbjerg Løber løbeskole. Det er for alle, der gerne vil i gang med at løbe. Vi starter langsomt op og følger et program, hvor muskler og sener bygges op, så de kan holde til de nye udfordringer. Nogen at støtte sig til Det er nemt at komme i gang med at løbe. Det kræver ikke en masse udstyr, du kan gøre det, når det passer dig, hvor det passer dig, og det er ikke raketvidenskab at komme i gang. Men hvis du går for hurtigt frem, risikerer du at få trælse skader, som kan være svære at komme af med igen, og det kan være svært at motivere sig selv på de dage, hvor det regner eller blæser. Hvad enten du har større mål med dit løb, eller ”bare” gerne vil løbe 5 kilometer et par gange om ugen,

Løber du allerede lidt selv, men trænger til variation i træningen og nogen at løbe sammen med, så er du velkommen i vores løbeklub, hvor vi mødes tre gange om ugen. Vil du være med? Mød op tirsdag den 1. marts klokken 17.00 bag Grønløkkehallen ved fodboldbanerne. De første 12 uger er træningen er tirsdag, torsdag kl 17.00 og søndag kl 9.30 efter de 12 uger trænes der sammen med resten af løbeklubben kl 17.30 og kl 10.00 Læs mere på www.tranbjerg-lober.dk Find vores gruppe på Facebook . Her kan du også finde dig en løbemakker, som du kan aftale løbeture med. Sæt allerede nu kryds i kalenderen den 9. juni, hvor du kan prøve kræfter med Tranbjerg Løbet’s ruter på 2,5, 5, 7,5 eller 10 kilometer.


Tjen penge til klubben med dit dankort. Løbeklubben er tilmeldt Klub Liv Danmark. Sådan virker Klubliv Danmark KlubLiv Danmark bygger på begrebet MikroSponsorater. Det vil sige, at hver gang du som KlubLiv Medlem bruger dit Dankort i butikker, der er tilmeldt som KlubLiv Sponsorer, så optjener du MikroSponsorater til os. Uanset om butikken ligger i Skagen, Gedser eller på Nettet – så går støtten til Tranbjerg Løber. Det eneste I skal gøre er at tilmelde jer på www.klublivdanmark.dk/medlemmer/ og vælge ”Tranbjerg Løber AIA-Tranbjerg” under ”Mine klubber”. Herinde kan I også læse meget mere om ”KlubLiv”. Tak for hjælpen.

Nordea fonden I efteråret søgte vi penge ved Nordea-fonden, så vi kan fortsætte det gode arbejde med at køre løbeskole og motivere flere til et løberliv i Tranbjerg. Helt konkret søgte vi penge til at kunne sende trænerne på flere kurser. Nordea-fonden syntes heldigvis, at det er lige så vigtigt, som vi gør. Så vi fik 20.000 kroner. Som du kan læse andetsteds i bladet, er vi allerede begyndt at bruge af dem til at uddanne trænerne.

Denne reklameplads kan købes Kontakt... sponsorudvalg@tranbjerg-lober.dk


Denne reklameplads kan købes Kontakt... sponsorudvalg@tranbjerg-lober.dk

Reklame priser: 1/1 side 1 gang kr. 500 eller 4 gange kr. 1500 1/2 side 1 gang kr. 300 eller 4 gange kr. 1000 1/4 side 1 gang kr. 200 eller 4 gange kr. 600 1/8 side 1 gang kr. 125 eller 4 gange kr. 400

Profile for Jan Christensen

Klubblad januar 2016  

Klubblad januar 2016  

Advertisement