__MAIN_TEXT__

Page 1

Nr. 1 2018

Tak for et fantastisk år GODT NYTÅR

Fint besøg i løbetøj med Borgmester Jacob Bundsgaard

Næste klubblad udkommer den 1. aprli 2018 med deadline den 22 marts


Fussingø Trail 2017 17,5 km i det flotteste landskab Af Thomas Hollitsch Mine forventninger til løbet var høje. Jeg havde hørt så meget positivt om løbet, men også at det var et hårdt løb sammenlignet med andre trailløb med et tilsvarende antal højdemeter, for eksempel Panoramaløbet i Mariager. Dagen starter med, at vi kører ind til den smukkeste udsigt, som fuldstændig blæser os bagover. Sneen, frosten og solen der sender genskin tilbage fra søens is, og det hele krydres med en lille gåtur forbi badehuset ud på badebroen. Skoven, der omkransede hele området – sikke et Morten Korch-syn, wauu hvor var det smukt! Vi blev alle hurtigt enige om, at DET HER tegnede rigtig godt: ”Sikke en flot natur”, ”Det bliver en god dag”.

Klar til start Udleveringen af startnumrene var velorganiseret og de af os, der ikke kunne huske vores løbsnummer, fik en ovenud positiv modtagelse af de søde og servicemindede hjælpere, som nemt og hurtigt fandt vores numre frem. Endnu en positiv overraskelse var, at der faktisk blev udtrukket små gaver på nogle af startnumrene. Den distance, vi havde meldt os til, var 17,5 km – en distance, vi alle var meget opsatte på at gennemføre.

bere og sørge for vores sikkerhed. Selve ruten var yderst smuk: Naturoplevelsen bar præg af de vekslende skove, fra løvskov med en underbund af knasende og skrattende blade, skovstier med mulighed for høj fart, til nåleskov, som bød på fantastiske duftindtryk fra mos, lav og gran. Enkelte steder havde vi mulighed for at stifte bekendtskab med lidt fugtigt underlag – det er jo også en del af trailløb, og det gav lidt krydderi på løbeturen. Turen var fantastisk, lidt krævende for nogle, og man blev udfordret på den gode måde. En tur som vi alle nød i fulde drag. Ruten bød i så høj grad på det, som vi alle var kommet efter - nemlig udfordringer og indtryk. Der var flade stræk – der var opstigninger, som krævede sin mand/kvinde og skråninger, som i nogle tilfælde sorterede fårene fra bukkene. Fra start til slut var deltagerånden præget af, at alle skulle have en fed oplevelse og de, der havde overskud, kunne give ham eller hende, der var ”gået kold”, en håndsrækning til at komme videre. Sikke en sportsånd!

Så af sted Løbet startede klokken 11. Fin start, plads til dem der ønskede højt tempo og til dem med en langsommere pace. Der var fin samling på løbsstarten, og igen var alt meget velorganiseret. Informationsniveauet var fint, hvilket hele arrangementet også bar præg af. Vi var på intet tidspunkt i tvivl om, hvilken vej vi skulle løbe, alle sving og stier var sirligt mærket op. De positive og glade hjælpere, som stod ved udvalgte steder, var virkelig søde til at gøre alting nemmere for os lø-

Og så i mål Da vi kom ind i målområdet, var der dækket op på flere borde med diverse lækkerier – både vådt og tørt. Fussingø Trail vil være et af de løb, vi vil huske som et rigtig fedt løb, og det er ikke sidste gang, vi kommer til Fussingø.


Når foreningen udvikler sig En flok medlemmer har været med i et forløb hos DGI, hvor der blev kigget indad og over på andre løbeklubber, og to bestyrelsesmedlemmer uddanner sig til foreningsledere.

med de to spor. Én af de andre klubber havde eksempelvis fået trykt visitkort, som de delte ud til de løbere, de mødte på deres løbeture. Den idé har vi dog ikke planlagt at føre ud i livet.

De to spor er naturligvis noget, som vi hele tiden skal arbejde videre med i klubben. Så selvom foreningsudviklings-forløbet er afsluttet – eller helt slut er det Af Stina Christiansen ikke, for klubberne skal mødes en gang om året fremFørst var det bestyrelsens tur til at stige op i forover og sparre med hinanden – så er det jo ting, som eningsudviklings-helikopteren og forsøge at se på udvi skal arbejde videre med i klubben. viklingen af klubben og ikke kun den daglige drift. Herefter blev vi tilbudt et forløb hos DGI, hvor vi sammen med andre løbeklubber i Aarhus skulle se på udviklingen af Tranbjerg Løber. Det blev til flere spor. Ét hvor vi så på, hvordan vi kan fastholde vores medlemmer og blive ved med at være en attraktiv løbeklub for vores medlemmer. Og ét hvor der blev tænkt i at tiltrække nye medlemmer, så vi fortsat kan vækste i medlemsantal. Navneleg og gratis september-træning Otte medlemmer af Tranbjerg Løber var med i forløbet, som startede med en hel lørdag hos DGI i marts, hvor vi delte os op i de to spor. Disse spor arbejdede vi videre med hjemme i klubben. Fastholdelse af medlemmer-sporet resulterede i nye tanker om løbeskolen, hvor der blev arbejdet mere med at lære hinandens navne på holdene, så der blev Lederakademi skabt et større sammenhold og en forpligtigelse over- To bestyrelsesmedlemmer, Peter Skands Binderup og for hinanden. undertegnede, deltager for tiden i et forløb hos DGI og DIF kaldet Lederakademiet. Her får vi det store I forhold til at få nye medlemmer inviterede vi hele Tranbjerg til at komme og løbe med os ganske gratis i kørekort i at være frivillig i en forening med alt lige fra gode fif til vision, mission og foreningshåndbøger til hele september. Det gav et par nye medlemmer, så det er formentlig et blivende tiltag i de kommende år. undervisning i at søge fonde og booke lokaler. Vi har allerede været på 3 ud af 6 moduler, og de sidDet videre arbejde ste tre foregår hen over de kommende måneder frem Med i forløbet var nogle andre løbeklubber. Vi udtil marts. vekslede erfaringer med dem og vendte vores ideer Herunder arbejder vi videre med de to spor og sørger med dem og omvendt. Vi inviterede dem til en træfor, at det altid vil være en del af det arbejde, der foningsaften hos os og havde efterfølgende et møde regår i klubben. hos os, hvor vi talte om, hvor langt vi var kommet

Igen i år har vi et Løb langt-arrangement sammen med BMI.

Den 4. februar klokken 10.00 er det vores tur i Tranbjerg til at afholde Løb langt. Start og mål er fra AIATranbjerg klubhuset, hvor der efter løbeturen er lidt at spise.

Den 14. januar klokken 10.00 går starten fra Egelundhallens klubhus.

https://www.facebook.com/ events/540938219588426/

https://www.facebook.com/ events/1973646826185167/

Tilmelding sker på Facebook-begivenhederne.

Løb langt - arrangement


Panorama trail Trailløb i de smukkeste omgivelser. Af Jan Christensen

Det lyder jo alt sammen godt - og det var det … På Facebook-begivenheden står der følgende: I 2017 blev Mariager Fjord Panoramarute - og en rute i Bramslev Bakker - de første vandreruter i Danmark, som er certificerede af Europas førende vandrespecialister i Deutsches Wanderinstitut. Det betyder, at ruterne kan måle sig med nogle af de smukkeste vandreruter i Tyskland, som eksempelvis ruter i Harzen og Schwarzwald, hvad angår naturskønhed og oplevelser. Mariager Fjord Panorama Trail vil tage udgangspunkt i denne unikke rute. Undervejs vil der også være indlagt lidt afstikkere for at give den fuldendte trail-oplevelse. Du kommer blandt andet forbi den unikke Hjerritsdal Mølle, som i 2017 var nomineret til titlen som Danmarks smukkeste bondegård. Vi garanterer for at både rutinerede trailløbere og alle andre løbere der gerne vil prøve deres første ægte trailløb, får en helt unik oplevelse. Alle kan deltage uanset niveau, men vi gør opmærksom på, at underlaget og bakkerne vil være udfordrende.

Tranbjerg Løber stillede med 22 ud af de 100 startende løbere. Jeg tror, vi fra starten havde en bevidst strategi om at nyde turen, for de fleste Tranbjerg Løbere lagde sig sidst i feltet. Ruten var meget mudret og gik stort set kun op og ned, og de steder, hvor det ikke var mudder og bakker, løb vi i vand til knæene. Det er ikke så tit at jeg tager 2 timer og 50 minutter om en 20 km. løbetur. Flere steder på ruten løb vi gennem dyreindhegninger med får og nogle kødkvæg med meget store horn. Flot rute som kan anbefales til en trailtur i skøn natur. Jeg er med igen næste gang, for der var godt nok en flot tur.


Hartmeier Brabrands nye, gamle bager Mandag den 8. januar sker der noget nyt i Hovedgaden i Brabrand. Den tidligere Guldbager åbner helt nyrenoveret med navnet Hartmeier. Lokalerne bliver gennemrenoveret, der kommer siddepladser i butikken, plads til endnu flere lækre take away-retter og et topmoderne bageri. Medarbejderne, ejerne og den gode kvalitet er dog helt det samme.

- Vi vil gerne have meget mere pingpong med vores kunder, om hvad de gerne vil have og udvikle produkterne sammen med dem. Og så vil vi selvfølgelig gerne være deres foretrukne lokale bager, siger Lars Hartmeier.

Lars og Charlotte Lars er uddannet bager fra Bagergården i Saksild i 1996. I 2001 købte ægteparret Mønsterbageren i Hovedgaden, og året efter blev den en del af Guldbagerkæden.

Charlotte er uddannet kontorelev og står både i butikken og ekspederer, og står for alt det administrative i firmaet. Sammen har parret to sønner Tobias og Oliver på 16 og 18. De hjælper begge til i både bageri Fra bunden og butik, og de morgener, hvor Oliver møder sent i Bag Hartmeier står ægteparret Charlotte og Lars Hart- skole hjælper han også med at køre brød ud til kunmeier, som har haft butikken i Hovedgaden siden der. 2001, hvor den hed Mønsterbageren og siden hen Guldbageren har sidste dag den 31. december, og så Guldbageren. Nu vil parret gerne stå på egne ben og renoveres butikken i en uge, og åbner igen mandag lægge al deres energi i butikken med fokus på de goden 8. januar 2018. de produkter. Personalet bag skranken og i bageriet er de samme, - Vi vil gerne arbejde dybere og gå længere tilbage og det er håndværket og kvaliteten også. med vores basisprodukter. Det betyder, at vi vil lave alting mere eller mindre fra bunden – brødene bliver lavet på en surdej, og tingene skal have tid, siger ejer For yderligere oplysninger og bagermester Lars Hartmeier. kontakt Charlotte Hartmeier på 20 12 07 59. Samtidig kommer der masser af gode grunde til at lægge vejen forbi Hartmeier ved frokosttid. - Vi udvider vores køkkenafdeling, så vi kan lave mere smørrebrød og lækre frokostretter som pastasalater, sandwich, varme panini og vores tapastallerkener om fredagen. Vi vil gerne gøre endnu mere for dem, der kommer forbi og henter deres frokost eller som sætter sig og spiser i butikken, siger Charlotte Hartmeier.

Workshops Fremover kan bageriets kunder og alle bageglade se frem til en række spændende kurser i butikken. Allerede nu har Lars og Charlotte holdt en række julesmåkage- bagningsaftener med stor tilslutning, og det har givet ægteparret lyst til at lære endnu mere fra sig. Så der kommer workshops med surdej, langtidshævet brød, kransekage og mange andre spændende emner. Hartmeier vil også gerne danne rammen om spændende events og fejring af begivenheder som fastelavn og halloween i bageriets baggård.

Reklame - Sponsor i Tranbjerg Løber


Fuldmåne-eventen

Det var ikke svære spørgsmål, men noget, som måske fik deltagerne til at kigge på deres bydel på en anden måde.

Som en del af Kulturåret 2017 var Tranbjerg Løber med til at sætte region Midtjylland i bevægelse med I alt var der omkring 100 deltagere i eventen, som fik en lille event. kage, saft, kaffe, the, snobrød og skumfiduser, da de kom i mål. Alt var sponsoreret af Kvickly, REMA1000 Af Stina Christiansen og Guldbageren i Brabrand. I forbindelse med Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 havde DGI sat sig for at ”bevæge regionen”, og Der var rigtig god opbakning fra medlemmerne i klubdet opnåede de ved at få forskellige foreninger i regi- ben, som tydeligvis var dem, der fik flest kilometer on Midtjylland til at sætte 200 forskellige events i sø- ind på kontoen og kom ud til flest spørgsmål. Der blev hygget i bålhytten med skumfiduser og snoen i fuldmånedøgnet den 4. og 5. november. Alle events skulle tænke motion og bevægelse ind i kultur- brød og med kage i selve Naturcenteret. by-året og være for alle. Arrangementet var en del af Tranbjerg Løbers plan om at være mere synlig i byen på en positiv måde og på den måde forhåbentlig også tiltrække nogle flere Tidligt på året havde DGI sendt følere ud til de mange medlemmer. medlemsforeninger og spurgt, om de kunne have lyst til at stå for en begivenhed, og selvfølgelig rakte Tran- Succes bjerg Løber en lab i vejret. ”Move For Life har fra starten haft fokus på at udforFreestyle

Til generalforsamlingen i marts fik vi nedsat et udvalg på fire friske kvinder, der skulle finde på en aktivitet. Det lykkedes os desværre ikke at deltage i nogen af de møder, som DGI indkaldte til. Vi freestylede lidt i stedet og holdt vores mødeaktivitetsniveau på et absolut minimum og blev enige om at køre den absolut nemmeste model – et GeoQuestor-løb rundt i Tranbjerg.

dre og sætte vores foreninger i scene. Vi er helt blæst bagover af det store engagement, den kæmpe indsats og de flotte events som blev afviklet i løbet af weekenden den 4. og 5. november. Drømmen om at ’bevæge regionen’ er i høj grad blevet grebet og det er fantastisk at se så mange i nye bevægelser. Vi kan slet ikke få armene ned,” lyder det begejstret fra Simon Knoblauch, projektleder på Move For Life.

Med hjælp fra selve GeoQuestor-kongen alias Jan Christensen fik vi flikket 17 poster med tilhørende Læs mere om alle eventsene på www.dgi.dk/ MOVEspørgsmål sammen. Derudover gjorde Anne Dorte et FORLIFE stort arbejde med at få skaffet sponsorer til det hele, så vi kunne gøre arrangementet helt gratis. Lette spørgsmål

Løbet begyndte ved Naturcenteret, og den post, der var længst væk, var mindestenen på Ellemosevej. De fleste lå omkring Naturcenteret, så dem med små ben også kunne være med. Deltagerne bestemte selv hvor mange poster, de ville tage og i hvilken rækkefølge. Når de nærmede sig en post, dukkede der automatisk et spørgsmål op på app’en, som de skulle svare på. Der var spørgsmål som: Hvor mange p-pladser er der på

parkeringspladsen øverst på Kirkevænget? Hvad hedder institutionerne på Torvevænget? Hvor gamle er kirkeklokkerne i Tranbjerg?


Find din rigtige vinterbeklædning Af Jan Christensen Der findes mange produkter, der kan imødekomme de ønsker og krav, man som løber har til en beklædningsgenstands funktion. For hver gang man vil have en ekstra god funktionalitet, betaler man ofte med noget.

• Inderst en super undertrøje, som er ekstra svedtransporterende • Et tyndt mellemlag eksempelvis en løbe-T-shirt af polyester 

En traditionel windbreaker-jakke.

Efter en usædvanlig mild december, kan vi risikere, at der bliver tændt for dybfryseren i januar. Det kræver en vis omstilling - og selvsagt noget andet tøj at løbe i rigtigt vintervejr. Vejrforhold/-ændringer Karakteristisk for januar har været • at temperaturen falder typisk mellem 5 -10 grader • at det blæser mere

• at det regner/sne mere Ovennævnte vejrændringer skaber ofte en del problemer hos løbere, som ikke helt ved, hvad der er den mest fornuftige påklædning. Typiske ønsker og krav til efterår-/ vinterbeklædning

Begrundelse for valg

Inderste lag: Den inderste beklædningsdel er for mig den absolut vigtigste. Det inderste lag har den funktion, at det er dette lag, som er afgørende for, om du på turen - og når løbeturen er slut - føler, at du er tør allerinderst på kroppen. Eller om du føler dig klam, våd og kold. Det mellemste lag - isoleringslaget

• det skal være vindtæt

Det mellemste lag kan lidt populært kaldes isoleringslaget, da det er dette lag, som er afgørende for, om du holder varmen eller ej. Der findes mellemlag i mange forskellige typer og kvaliteter.

• det skal være forholdsvis varmt

Der kan være flere muligheder:

Ønskerne i forhold til beklædning er:

• det skal være vandtæt

For at starte med konklusionen, så betaler man groft sagt altid med åndbarhed, når man vælger, at et beklædningsprodukt skal være enten vind- eller vandtæt.

3-lags princippet Generelt mener jeg, at man bør klæde sig efter 3lags princippet: Det handler derfor om at sammensætte sine tre beklædningsdele i forhold til ovennævnte individuelle parametre med hensyn til oplevet kropstemperatur og løbeomgivelser.

• alm. polyester løbe-T-shirt med korte eller lange ærmer • mellemlag lavet af fleece, som er en opkradset polyester, som gør, at man som løber holder varmen, fordi den varme luft man producerer, lægger sig ind mellem de små opkradsede "hår" • lidt tykkere langærmet polyester løbetrøjer med windstopper-materiale på fronten - bryst og mave Hvis man ikke er super kuldskær, og vinden spiller en knap så stor rolle, så vil en løbe T-shirt ofte være rigelig til at fungere som isolerende lag. Løber man


derimod på meget åbne vidder, hvor vinden har frit spil, kan det være fordelagtigt med mellemlag af fleece eller med windstop. Det er dog stadig vigtigt, at mellemlaget også er nogenlunde svedtransporterende. Kravene til denne funktion er dog ikke så høje som til det inderste lag.

bukser har for mig at se følgende ulemper:

• varmer ikke • følger ikke kroppens bevægelser, men klistrer sig til benene Men for nogle, som har meget, meget let ved at føle sig overophedet, kan de løse vindbukser være svaret. Jeg vil foretrække og anbefale tights. Tights har den fordel at: • de varmer • følger kroppens bevægelser • er gode til at få transporteret overskydende varme og sved væk Tights sidder tæt, så de netop kan lede overskydende varme og sved væk, men der er samtidig lige præcis så meget luft mellem ben og tights, at der skabes et lille isolerende lag af varm luft, som gør, at man kan holde varmen nogenlunde. Tights findes også i forskellige afskygninger:

• tynde sommertights • helårs-tights Yderste lag - skallen

• tynde vintertights

Det yderste lags funktion er at agere skal, som netop skal beskytte kroppen fra vejr og vind, så man ikke bliver våd, og allervigtigst at vinden ikke får lov til at gennembryde beklædningen og kommer ind og nedkøler kroppen.

• tykke vintertights

Underdele I forhold til benklæder er det groft sagt de samme overvejelser, man bør gøre sig. Det absolut vigtigste for både kvinder og mænd er, at man er varm og tør omkring skridtet. Hvis man bliver våd og decideret kold, kan dette resultere i, at man eksempelvis får blærebetændelse, hvad man jo lige så godt kan undgå, hvis man kan. Derfor er gode svedtransporterende underbukser for mig at se et must; eventuelt kan man købe underbukser med en windblocker front, hvis man er meget kuldskær. Tights eller løse windbukser Lad mig sige det med det samme. Min personlige præference er klart tights. Traditionelle tynde vind-

• tights med windstopper-membran Igen bør man vælge tights i forhold til de parametre, som jeg har nævnt ovenfor i forbindelse med valg af overdele. Jeg anbefaler dog til den typiske danske vinter, at man vælger et par helårstights, og bliver der lidt ekstra koldt et par vintertights.

Klubbens tøjleverandør er Intersport i Odder hvor vi altid får 20% rabat på alt i butikken og får klublogo trykt på overdelen. Klubtøjet er fra Fusion, som er af meget høj kvalitet.


Hvornår var der kage? Det kan kun blive et godt billede :-)

Skål løbemakker...

Sådan vi vinder :-)

Hvorfor gør vi det her??


Hvorfor er jeg den eneste i blüt tøj?

.

Hej hej her kommer vi...


Simon Grimstrup: Trail- og Ultraløber Foredragsaften på Tranbjergskolen Af Janne Bech Thøgersen ‘The Barbarian Trail Runner aka Simon Grimstrup’ – sådan kalder han sig, og Simon brugte den første halvdel af aftenen på at fortælle lidt om sin baggrund; hvordan han har løbet, siden han var 10 år gammel, og nærmest ved et tilfælde endte, hvor han er i dag, nemlig som ultraløber og en del af det danske traillandshold.

er vendt hjem fra, nemlig 416 km i Gobiørkenen. Turen bragte os gennem endeløse, flade ørkensletter med bjergene, som Simon elsker, langt ude i horisonten. Han vil meget hellere løbe på bakker og i bjerge, for når det bliver alt for fladt, får han nemlig vanvittigt ondt i r…., fordi ballemusklerne ikke bliver aktiveret.

På første del af turen fulgtes han med en italiener, men efter en overnatning ved et depot, hvor han var meget tæt på at give op på grund af voldsomme smerter i læggene, fortsatte han alligevel, men nu alene og helt nede i gå-tempo. Små filmklip optaget undervejs satte publikum ind i følelsen af hvor ekstremt, det var, og hvordan man ”bare skal have vendt Det, der driver ham, er naturoplevelserne og det soci- det oppe i bøtten” for at komme videre, når man er ale, men konkurrencen - både med sig selv og med lige ved at give op. Når man presser sig selv langt ud, andre - er også en stor motivationsfaktor for ham. kan man bruge oplevelsen igen til at minde sig selv Samtidig giver hans præstationer ham også mulighed om, at man godt kan, for man har jo trukket sig selv for store oplevelser i hele verden. Ja, og så har han op før. Giver man op, skal man jo bare tilbage igen for vist bare svært ved at sige nej til en god udfordring. at gennemføre :-) Meeen … man behøver måske ikke nødvendigvis komme helt derud, hvor man ser stenskildpadder komme dryssende ned fra himlen :-)

Simon gennemførte projektet og er allerede klar til at tænke frem mod nye mål. Men han elsker stadigvæk også en helt almindelig trailtur på sin hjemegn ved Silkeborg og Himmelbjerget - hvilket da også lige førte til en invitation fra TL’s TrailTeam om at komme og besøge og løbe med ham dér. Så det vil vi glæde os til (datoen bliver slået op, når vi har den) Foredraget endte med at være godt besøgt, vi kom vist lige op over 40 deltagere, og foredragsholderen selv var da også i al beskedenhed imponeret over fremmødet ”på sådan en almindelig onsdag aften”, som han sagde. Ja, for beskeden kan man vel egentlig godt kalde ham, og han skulle også presses lidt til 416 km i Gobiørkenen – kan man det? sidst af et spørgsmål fra publikum, før han indrømmeHermed var der lagt op til at ”tage med” Simon ud på de, at han er stolt af sine flotte præstationer. hans seneste præstation: En tur, han for ganske nylig

14. januar

Løb langt med BMI

14. marts

Generalforsamling

4. februar

Løb langt i Tranbjerg

24. marts

Kvindeløb i Odder

22. februar

Løbeskole info møde

9. april

5 års fødselsdag

25. februar

O-Løb - Vinter edition

21. maj

Royal Run

1. marts

Løbeskole start

14. juni

Tranbjerg Løbet


Julefest Kære Løbevenner Så er det blevet tid til vores årlige julefrokost, som afholdes på Tranbjerg kro den 27. januar. Vi starter kl 18.30, hvor der vil blive serveret en velkomstdrink i form af nogle bobler.

Rødvin/hvidvin 175 kr. per flaske 50 kr. per glas. Shots og alm spiritus 20 kr. Sodavand 20 kr. Der er ikke mulighed for at bruge kort eller Mobilepay. HUSK KONTANTER HUSK KONTANTER

Cirka klokken 19 sætter vi os til bords. Menu: Lækker hovedret og dejlig dessert. Kaffe/the og lidt chokolade. Mere info følger.

Pris 260 kr. som overføres til Susanne Skarsby senest 5.1.18 Mobilepay: 60165061 Konto: 7120 1126167 Julefesten er for betalende medlemmer af Tranbjerg Løber.

HUSK KONTANTER HUSK KONTANTER Der vil være mulighed for at købe fadøl 40cl 30 kr.

Med venlig julehilsen Festudvalget

Generalforsamling 2018

Formand Jan fortæller, hvad bestyrelsen har bedrevet, og vi sætter gang i debatten for at sikre os, at vi fremover er medlemmer af byens bedste løbeklub.

Sæt kryds i kalenderen onsdag den 14. marts 2018 klokken 18.30, hvor det er tid til at holde den årlige generalforsamling og Der kommer et opslag på Facebook, når vi nærmer os. vælge dine yndlingsklubkammerater ind i bestyrelsen.

Tranbjerg Løbers travle december

Juleløb i Tranbjerg

Det skete også i de dage, at Tranbjergs julebelyste December byder på flere af løbeklubbens traditioner huse skulle tælles i mandtal… – vi invaderer Odder til X-mas løbet og render rundt Blot tre dage efter X-mas løbet var det igen tid til juleog ser på juleudsmykkede huse. hygge i løbeskoene. Det var tid til det traditionsrige Af Stina Christiansen Tranbjerg Løber juleløb, som tager alle løbere forbi de smukkest lyspyntede huse i byen. Og det skete i de dage, at der udgik en befaling fra kejserinde Gedsø om at holde folketælling i Odder.

Juleløbs-arrangør Jan Christensen havde dog tilladt Eva havde som de sidste par år kaldt til juletamtam i sig at ruske traditionerne en omgang og lave løbet Odder, og når Eva kalder til gilde, så kommer der over som et GeoQuestor-løb, så man selv valgte ruten og 80 tilmeldinger. Så Odder blev igen farvet rød lørdag de huse, man ville forbi. den 16. december, og Tranbjerg Løber kunne igen Der var også lavet om på en vigtig regel – at vi altid sikre sig positionen som den klub, der stillede op med løber fra AIA. Men da nisser og december har det flest løbere. med at vende tingene lidt på hovedet, var starten rykket til Julemandens og Julekonens værksted – også Vi var repræsenteret både med et gåhold – et samkendt som Henning og Tinas carport på Grønløkke mensurium af skadede og dem, der skulle spare stængerne til nye udfordringer dagen efter. (Læs Tho- Allé. Efter løbet var der æbleskiver, gløgg og pebernødder, alt sammen arrangeret af Aktivitetsudvalget. mas Hollitschs beretning andetsteds i bladet). Så var der os dødelige, der tog én runde – og så alle dem der tog 2, 3 eller 4 runder af 7 kilometer. Om aftenen blev der strukket ud og spist pizza hos Eva. Endnu en populær tradition i klubben.


April 2018 bliver klubben 5 år. I løbet af året holder vi fødselsdag over flere omgange. Flere arrangementer er i støbeskeen for at fejre vores fødselsdag. Her er noget af det, I kan forvente og glæde jer til:

Herudover holder vi jo selvfølge den traditionelle fødselsdag med kage fra Hartmeier, Tranbjerg Løbet, Tranbjerg Løber 6 timer og mange andre arrangementer.

Kursus – tekniktræning Kursus/foredrag – målsætning og motivation Foredrag – Søren Høg O-LØB i skoven med overraskelser

Billederne er fra den første træning den 9. april 2013


Tranbjerg Løber uddanner Royal Runners I 2018 er vores løbeskoletilbud lidt anderledes, da det er rettet mod Royal Run den 21. maj. DGI har sammen med Kronprins Frederik inviteret hele Danmark til løbefest den 21. maj i anledning af Kronprinsens 50 års fødselsdag. Han skal løbe one mile – 1,6 kilometer – i fire byer og herefter 10 kilometer i København. Tranbjerg Løber er blevet udvalgt til at være Royal Run-løbeskole-klub af DGI. Det betyder, at vi får en pakke af dem med blandt andet: Numre til trænerne Uddannelse af trænere Startnummergaranti til alle medlemmer

den 22. februar 2018 klokken 19.00. I år har vi valgt at holde deltagerantallet lidt nede, så det bliver et par tempotigere og trænere, der vil fortælle de nye løbere om det kommende forløb.

Spred ordet Gratis markedsføringspakke og hjælp til markeds- I de kommende måneder vil vi selvfølgelig gøre en føring generelt masse for at sprede ordet, så vi kan få en masse nye, Promovering af vores tilbud på blandt andet TV2 dejlige mennesker med i vores løbefællesskab. Så spred endelig ordet. Østjylland

Sparring med DGIs løbekonsulent

De vigtige datoer er: Informationsmøde: Torsdag den 22. februar 2018 klokken 19.00

Det har vi sagt ja til og starter derfor en omgang Royal Run-løbeskole den 1. marts for at gøre folk klar til en mile eller 10 kilometer – eller Tranbjerg Løbets fem kilometer i juni.

Løbeskolestart: Torsdag den 1. marts klokken 17.00 For 400 kroner får de tilmeldte:  Hele løbeskole-forløbet fra 1. marts og 12-20 uger frem 

Startnummer til Royal Run 1,6 km den 21. maj

Startnummer til Tranbjerg Løbet den 14. juni Medlemskab af Tranbjerg Løber i et år

Tilmelding til Løbeskolen åbner den 1. februar på hjemmesiden under ’Bliv medlem’.

Foredrag Som noget nyt vil vi undervejs i forløbet lægge flere foredrag ind, som hele klubben naturligvis er velkomne til at deltage i. Det kommer til at handle om motivation, løbeteknik og vejrtrækning. Datoer og tilmelding kommer på Facebook, når vi kender dem og kommer tættere på. Vi holder informationsmøde om løbeskolen torsdag


Kilometer-krigen Der er blevet talt kilometer og gået meget op i, hvor langt andre skulle løbe i december. Dette års kilometer-krig har været en nervepirrende affære, der har kostet nattesøvn og løbesko for flere medlemmer. Af Stina Christiansen (nummer 30) Måske har du tænkt over, at nogle medlemmer har draget enormt meget omsorg for nogle af deres klubkammerater i december.. Flere er blevet opfordret til at passe godt på sig selv, droppe løbeturen og lægge sig på sofaen i stedet. Men der har været skumle bagtanker med alle de pæne hilsner i trådene på Facebook. Det har dog handlet knap så meget om bekymringen for klubkammeraternes velbefindende, som det har handlet om placeringen på listen over de Tranbjerg Løbere, der har fået flest kilometer i benene i 2017. Listen kan ses på Endomondo. Top 15 ser sådan ud:

Vil du være med i udfordringen i 2018, kræver det, at du registrerer dine kilometer på Endomondo og deltager i udfordringen. Den ligger på https:// www.endomondo.com/challenges/35551286. Du kan også finde den via linket i Michael Rasmussens opslag på Facebook eller ved at gå ind under Udfordringer på Endomondo og søge Tranbjerg Løber, som vist på billedet herunder. Således er du med: Klik på linket Log ind på Endomondo i højre hjørne Tilmeld dig Inviter eventuelt andre Tranbjerg Løbere Kom i gang med at løbe - og hån dem der liggerunder dig på listen (jeg ligger personligt så lavt, at der ikke er nogen at håne)

De to herrer øverst på listen er urørlige, så det har været længere nede i rækkerne, der er blevet kæmpet. Især har der været en del mundtlig tumult på Facebook mellem herrerne på 8. og 9. pladserne, og 3. og 4. pladsen har også forsøgt at tale hinanden væk fra løbeskoene.


Vi skal passe på hinanden,

112 app – en meget god app at have med sig på sin telefon.

når vi løber sammen. Selv om man føler sig sund, rask og dyrker en masse motion, kan man pludselig falde om med hjertestop, og så er det godt at være sammen med nogen, som ved hvor en hjertestarter er placeret. Rundt omkring i Tranbjerg er der en del udendørs Når man ringer til alarmcentralen fra app’en, kender hjertestartere, det kan være godt at vide, hvor de er de din position ved opkaldet, samt hvor den nærmeplaceret, hvis man pludselig får brug for en hjertestar- ste hjertestarter er placeret. ter.

Hjertestartere er faktisk meget nemme at betjene, der er meget simple instruktioner, og ”maskinen” taler – siger hvad man skal gøre, og man kan ikke gøre noget forkert.

Kort over de udendørs placerede hjertestartere. Men se også på: https://hjertestarter.dk/find-hjertestartere

Profile for Jan Christensen

Klubblad 1 2018  

Klubblad 1 2018  

Advertisement