Tranbjerg Løber Klubblad nr 4 2018

Page 1

Nr. 4 2018

NĂŚste klubblad udkommer den 1. januar 2019 med deadline den 25 december


Fra minusgrader til hedebølge Årets løbeskoledeltagere er virkelig gjort af et særligt stof. De er gået fra chillfaktor til en rekordvarm sommer. Af Stina Christiansen & DMI 2018 har været et år, hvor vejret har haft sin helt egen rekordbog. Og alle de rekorder har årets løbeskoledeltagere været en stor del af. Den første rekord er for marts, hvor løbeskolen begyndte. Således skrev DMI om marts: ’Marts 2018 blev kold med en middeltemperatur på 0,3°C på landsplan. Det er 1,8°C under 1961-90 normalen, der lyder på 2,1°C, og 3,2°C under gennemsnittet på 3,5°C for perioden 2006-15. Ikke siden marts 2013 (-0,8°C) har vi haft så kold en marts’. Efter træningen kom der dette opslag på Facebook: Pernille Kronholm: ’Dejligt at se så mange nye løbere dukke op til løbeskolestarten i dag på trods af sne, is og chill-faktor. Velkommen i klubben’. Et par dage efter kom vejrprofeten Michael Rasmussen med denne: ’Jeg ved godt vejret er noget L... men hvis vi kan den her slags vejr kan vi altid’.

mark startede i 1874. Den tidligere rekord for varmeste maj var helt tilbage fra 1889, der i gennemsnit blev 13,8°C varm. Derved blev Danmarks ældste varme-vejrrekord slået betragteligt! Den næstældste varme-vejrrekord er fra juni 1889, altså kun 1 måned yngre! Det var ikke slut med rekorderne endnu: Juni 2018 blev den varmeste juni siden 1992 (17,3°C) og den sjettevarmeste juni måned (sammen med juni 1947 og juni 1953) siden de landsdækkende temperaturmålinger i Danmark startede i 1874. Rekorden for varmeste juni er fra 1889, der i gennemsnit blev hele 18,2°C varm. Det er den ældste varme-vejrrekord i Danmark! Og de fleste af os husker formentlig stadig juli: Rekordsolrig siden 1920. Fjerdetørreste og fjerdevarmeste siden 1874. Højeste maksimumstemperatur siden juli 2010. Fjerdehøjeste antal sommerdøgn siden 1938. Mange lokale tropedøgn. Midlet af de daglige maksimumstemperaturer og de daglige minimumstemperaturer hhv. højeste og ottendehøjeste (sammen med juli 1955 og juli 1991) siden 1953. Omfattende lokale, regionale og landsdækkende varmebølger og hedebølger, specielt sidst på måneden. Den 29. våd med skybrud en del steder. August skulle selvfølgelig heller ikke stå tilbage uden rekorder:

På billederne fra træningerne var der sne og smat.

Varmeste august siden 2004.

Men så var vi ligesom i gang – og havde fundet de uldne, lange underbukser frem.

DMI opsummerer hele sommeren 2018 således:

Så ramte april: ’Varmere, vådere og solfattigere ift. perioden 200615’, lød DMI’s konklusion. Men så vendte det med maj: ’Rekordvarm siden 1874, rekordsolrig siden 1920 og niendetørreste siden 1874’. Maj 2018 blev så absolut den varmeste maj måned siden de landsdækkende temperaturmålinger i Dan-

’Både juni, juli og august 2018 var meget varmere end gennemsnittet for 2006-2015. Juni blev den sjette varmeste juni måned (sammen med juni 1947 og juni 1953) siden de landsdækkende temperaturmålinger i Danmark startede i 1874. Juli blev den fjerde varmeste og august blev også meget varm, dog uden for top 10. Sommeren 2018 blev (sammen med sommeren 1997) rekordvarm siden de landsdækkende temperaturmålinger startede i 1874. Den koldeste sommer er fra 1987 med 13,4°C’. Så Løbeskolen 2018 begyndte med minus 6 grader – og sluttede for fleres vedkommende til Tranbjerg Løbet i mere eller mindre sommerens eneste regnvejrsdag og for andres hold først i juli og august, hvor vi havde en historisk varm og tør sommer. Velkommen i klubben – nu kan I helt sikkert klare det hele!


Nu til....årets løber 2018 Årets løber 2018 er en person som jeg tror alle kan li Af Michael Rasmussen (det udelukker jo en del) nogen vil sikkert mene at personen snakker vel rigeligt på løbeturene. Det er en person som laver en del klubarbejde i diKåringen af årers løber i Tranbjerg. verse udvalg blandt andet festudvalget. Årets løber Først vil jeg lige benytte lejligheden til igen at takke er tempotiger og har været det længe. Personen laEva for æren sidste år. ver de måske sværeste quizzer jeg har været med til. Det at blive valgt som årets TL’er har været en stor ære for mig. Med prisen følger et år i spotlightet. Det Men det som virkelig har gjort indtryk på mig er at han tilsidesætte sig egen træning for at hjælpe andre. startede med at jeg kom på forsiden af klubbladet, Han er en stor del af team BS . denne gang flankeret af en påklædt dame.

Årets Tranbjerg løber

Årets TL er....Jens Blach.

På positivsiden skal også nævnes at jeg har gennemført de løb jeg har stillet op i... alle 2. Men presset af titlen har også været til at få øje på... en 5 ugers skadesperiode, jeg ligger pt nummer 27 på endomondo og jeg har taget 2 kg på. Nok om mig.

Kalender - Vigtige datoer 4. november 2018 Orienteringsløb med GeoQuestor i Mindeparken 18. december 2018 - Juleløb, en rundtur i Tranbjerg herefter glögg og æbleskiver 22. december 2018 - X-mas løbet i Odder, Tranbjerg Løber skal igen have flest deltagere (foreløbig dato) 31. December 2018 - Nytårsløb, vi løber en tur og ønsker hinanden godt nytår med bobler og kransekage 15. januar 2019 - Løbeskole opstart, denne gang starter løbeskolen lidt tidligere 4. juni 2019 - Tranbjerg Løbet: alt er som det plejer men denne gang med gå-hold 15. september 2019 - Tranbjerg Løber 6 Timer, læs om 6 timers løbet på side 6 og 7


Fitte familier i Tranbjerg Løber

ner ind på vores bankkonto til køb af redskaber, musikanlæg, megafon og alt muligt andet, som vi Et nyt koncept er ved at se dagens lys i Tran- kan bruge til træningen. Og i sidste uge tikkede mailen ind med besked om, at vores ansøgning bjerg – Familie Fitness, og vi har fået 30.000 er imødekommet. kroner til at få det til at ske. Så nu skal der shoppes! Vi mangler bare lige et sted til at have tingene – men det får vi sikkert Af Stina Christiansen også løst. Konceptet er enkelt: Tag hele familien under arKonceptet men og kom op til en times sjov og anderledes Vi vil ikke gabe over mere, end vi kan overskue. bevægelse i naturen. Så planen er, at vi tilbyder Familie-Fitness en gang om måneden. Vi regner med at være 2-3 Bag ideen står BS-folkene, som synes, at det trænere per gang, og håber at mange fra klubben kunne fedt at tilbyde familierne i Tranbjerg en træning, hvor man kan tage babyen, rollingen el- har lyst til at tage en tjans, så man kun skal være træner to gange om året. ler teenageren med og have en træningstime, Vil du give en hånd med, så tag endelig fat i Eva hvor alle kan være med, og der er garanti for et Gedsø eller undertegnede. godt grin. Vi regner med at holde et møde snarest og planBabyen kan bruges som vægt, den 6-årige som lægge indkøb og de konkrete træninger. Så kom buk og farmor kan også være med. Det bliver en og vær med til at lave sjov træning for alle familiblanding af styrketræning, løbelege og hvad træ- er i Tranbjerg. neren ellers finder på. Det kan være, at andre foreninger i byen vil være med, så en træning slutter med et kvarters håndAnsøgning Men for at det kunne blive til noget, ville vi gerne bold, fodbold, taekwondo eller noget helt fjerde, og så børnene kan prøve forskellige idrætsgrene have noget udstyr. og måske få lyst til at gå videre med dem. ForhåVi fik brygget et koncept og et budget sammen, bentlig får nogle af de voksne lyst til at løbe med som blev sendt til DIF og DGI’s foreningspulje med et fromt ønske om at få omkring 30.000 kro- os.

Aftale om klubtøj med Intersport i Odder Det første år er gået med Intersport i Odder som klubtøjsleverandør. Der er sket nogle små tilretninger i aftalen, så de problemer der har været første år, gerne skulle undgås i fremtiden. På modsatte side kan ses et tilbud på vinterbeklædning, som kan købes/bestilles i butikken. Disse trøjer fås kun i sort, men bliver alligevel trykt med klublogo. De røde jakker og t-shirts kan fortsat købes.1.913 omgange rundt om søen… …var, hvad der blev løbet søndag den 15. september, hvor vi for 2. gang afviklede Trabjerg Løber 6 timer. Af Mona Lange Gedsø

Rasmus Bøttcher kom ind på en flot 2. plads med 60 runder, og blev dermed den Tranbjerg Løber, der løb længst. Jørgen Nielsen løb 51 runder, Thomas Oest og Vibeke Pendorff løb begge 50 runder, og Vibeke blev dermed en klar vinder på damesiden.

Med cirka 90 friske løbere, 4 mindst lige så friske depotduller, to skarpe tidtagere og en sø, der bare ventede på at blive løbet rundt om, var der linet op til en god dag. Og det blev en god dag! I perioden op til løbet blev der lagt mange kræfter i at få løbet op at stå. Der er mange ting, der skal være styr på; diverse tilladelser, tidtagning, depot, mad, reklame, toiletter, løbsnumre, sponsorer, tilmeldingssite, vejrguderne (!), Facebook og meget mere. Heldigvis er der altid gode hjælpere i klubben (og deres familier), men uden en kæmpestor arbejdsindsats fra Jan C og Claus, var der Men der var jo også mange andre end sololøberne ved ikke meget 6 timers løb i Tranbjerg. Stor tak til de to un- søen den dag. En masse glade og friske stafetløbere stillede også op til løb og hygge. Også på stafetsiden gik sejge mænd. ren til et gæste-hold, BMI Løb & Motion Trio 1 vandt 64 runder med 68 runder, foran vores egne to løbere, Lisa og I år var der 20 solo-løbere, hvoraf de 14 var Tranbjerg Frank, som ”kun” løb 67 runder – rigtig sejt! Løbere. Sejren gik dog til en løber udefra, Michael ClauDa klokken blev 17.00 og løbet var blæst af, var der læksen, som løb hele 64 runder. ker mad; friskgrillet kylling, diverse salater og brød – og selvfølgelig kage til alle. Der skal lyde en stor tak til alle, som var med ved søen. I var alle med til at gøre dagen til noget særligt. Der skal lyde en ekstra tak til alle stafet-løberne, som i den grad sørgede for god stemning, og supergod opbakning til sololøberne. Uden jer, ville der ikke være nogen løbefest! Vi gentager naturligvis 6 timers løbet til næste år. Og I kan allerede nu sætte kryds i kalenderen, og begynde at planlægge træningen. Næste år afvikler vi løbet søndag den 15. september kl. 11.00 – ved søen.
X-MAS løbet i Odder En fast årlig tradition i Tranbjerg Løber. Af Jan Christensen

Men løbet er meget mere end det. Det er denne meget sociale måde at afvikle løbet på, som gør det til noget specielt. Man starter på forskellige tidspunkter alt efter hvor langt, man skal løbe. De morgenfriske kan snuppe en tur på 42 km, og så er der også noget til dem, som ikke kan komme ud af sengen, og bare vil løbe en runde på 7 km.

Der er lang tid til jul, og derfor også lang tid til den årlige tradition i Odder, X-MAS løbet. Det er 5. gang Tranbjerg Løber er med, og det er jo lige så lang tid, som klubben har eksisteret. Efter løbeturen er der mulighed for et bad i Odder Løbet går helt enkelt ud på, at man løber et antal omSvømmehal og efterfølgende kagebord - som nok gange af 7 km, og får en X-MAS, når man kommer i nærmere er en stor brunch med næsten alt, hvad mål. man har lyst til… og ikke mindst den meget fortjente X-MAS.

Citat: Den hårdeste distance er uden diskussion afstanden fra lænestolen og ud til løbeskoene. Når man først har fået snøret løbeskoene, er den sværeste forhindring overstået.


Juelsminde Run Et varieret løb med mere … Af Maja Bjerg

Efter mål fik man en lille goodiebag med vand, chips og frugt. Derefter ventede der også et dejligt varmt bad, så det var hele løbeturen værd og til en absolut rimelig pris på mellem 50 og 150 kr.

Den 25. august var vi en lille flok fra Tranbjerg Løber, der Nogle havde valgt at campere på den meget centralt beliggende campingplads lige midt i start/mål området deltog i Juelsminde Run. det kan anbefales, hvis man ikke vil køre turen frem og En del af flokken løb 5,2 km, andre havde valgt at tage tilbage på samme dag. de 10,5 km, og så var vi en lille gruppe, der havde valgt

at tage alle 21,1 km. Heldigvis var der også en masse dejlige heppere der havde valgt at bruge lørdagen i Juelsminde. Der var dog også børneløb og som noget nyt: walk, så der er også en anden gang rig mulighed for at deltage som familie.

Afterparty hos Per og Lene Igen i år havde Per og Lene Buhl taget initiativ til at arrangere social/hygge afterparty med en MEGA overdådig grillbuffet, dessert og diverse drikkevarer, Et supergodt arrangement med supergode faciliteter og til den nette sum af 50 kroner per person, så det kan kun anbefales at sætte kryds allerede nu i kalenderen til næste års løb…

https://www.facebook.com/ events/1865716870148078/? ti=icl (31. aug 2019), og så må vi håbe, at Per og Lene igen næste år har mod på at sætte prikken over i’et med dette fantastiske afslutningsarrangement på en skøn dag i godt selskab. Ruten var en rundstrækning på 5,2 km i meget varieret terræn (strand sti, asfalt, cykelstier, grusstier og gågade), som man skulle løbe henholdsvis 1, 2 eller 4 runder og kunne nyde heppernes gejst for hver runde.


Solbjerg Sø Løbet

Absolut ikke bare en flad sø … Af Peter Binderup På trods af at jeg har været med i klubben, lige siden den startede, har det ikke lykkedes mig at være med til Solbjerg Sø Løbet - så høj efter den gode oplevelse til halvmaraton i Juelsminde tænkte jeg, at en rolig tur langs Solbjerg Sø lige var det, jeg trængte til - jeg blev klogere … Jeg havde overvejet, om jeg skulle løbe ned til Solbjerg og dermed også hjem igen (for så langt er der jo heller ikke derned), men jeg tænkte at efter et HM et par dage før, var det måske lige at stramme den lidt, så jeg kørte derned - det var Startskuddet lyder et godt valg! Starten lød, og vi begav os af sted, og så skal jeg Vejret var rigtig godt - hverken for koldt eller for ellers love for, at der blev præsenteret nogle bakvarmt, og der var heller ikke meget blæst på ker. Jeg fulgtes i starten med Maja og Mona, løbsdagen. men inden længe havde Maja og jeg glemt alt om Da vi så stod dernede, kom snakken ind på hvad at holde igen med tempo, og ud over stepperne det var, vi skulle ud på, og jeg kunne godt forgik det. Halvvejs møder vi Jesper Holm og maknemme, at det måske ikke var 12 helt almindeli- ker, og vi følges ad mod målstregen. Der bliver ge km jeg skulle ud på, men igen: en sø – hvor snakket undervejs, dog knap så meget ved den slemt kunne det være? meget stejle bakke ved Stilling Sø - generelt var vi lidt til den tavse side, når det gik opad. Det kan meget vel være, at det ikke har været min hurtigste 12 km, men det er uden tvivl det hårdeste 12 km løb, jeg har deltaget i - skal jeg så med igen næste år? Ja det regner jeg da bestemt med - nu ved jeg jo, hvad jeg går ind til, og nu er der jo min Solbjerg Sø Løb PR, jeg skal se, om jeg kan slå :-)


SOUT Skagen Odde UltraTrail Af Dorte Hansen Kender I det, at når man tilmelder sig et løb i lang tid i forvejen, virker det som en rigtig god idé? Det syntes jeg, da jeg tilmeldte mig Skagen SOUT 30 km (som dog var næsten 34 km). Det så ud til at være et rigtig fedt ultraløb.

Der var fire TL løbere tilmeldt, men kun tre stillede op til start. Formanden var blevet skadet umiddelbart inden løbet, så Louise, Jan N. og jeg stod klar til start. Nu var der ingen vej tilbage. Der var ingen officiel tidtagning og ingen store armbevægelser med T-shirts og så videre, men der var en kanon stemning inden start. Vi var alle tre spændte på, hvad der ventede os forude.

Men jeg havde ikke lige fået regnet baglæns fra startdatoen og indkalkuleret træningen op til løbet. Der skulle trænes gennem hele sommerferien, men jeg havde lidt svært ved at komme af sted. Af sted mod Skagen

Nå, men selv om forberedelserne ikke var helt optimale, da jeg havde en lægmuskel som ikke rigtig ville samarbejde i ugerne op til løbet, kom weekenden, hvor vi skulle til Skagen. Fredag eftermiddag startede jeg bilen og kørte mod Poul Eeg camping i Skagen. Der havde jeg lejet en hytte. Jan Nielsen og Marianne lå på samme campingplads med deres campingvogn. Vi havde en hyggelig aften med løbevenlig aftensmad og lidt snacks. Starten næste dag til 30 km var kl. 12:00, så der var god tid til at få noget at spise, hente startnumre og tjekke startområdet ud.

Ud på ruten – problemerne begynder Starten gik. Vi havde aftalt at tage det stille og roligt, det var trods alt mange kilometer i ekstremt terræn, vi skulle igennem. De første 3 km var på asfalt omkring Skagen Havn. Efter de 3 km begyndte sandet. De, som har opfundet løb i sandet, burde have frataget retten til at arrangere løb, hold da op det er hårdt. Efter et par kilometer i sand inklusiv sandmilen, skulle jeg lige have skiftet til en stropbluse, det hørte Louise desværre ikke, så hun opdagede ikke, at vi var stoppet. Med de singletracks, som vi løb på, var der ikke andet for hende at gøre end at løbe videre. Vi så hende ikke igen før mål.


Desværre fik jeg problemer med maven efter en 7 – 8 km, så jeg kunne ikke løbe ret langt ad gangen, før jeg var nødt til at holde pause. Heldigvis kan jeg gå i et ret højt tempo. Da vi havde sluppet sandet, var der lykkeligvis et stykke, som gik forholdsvis lige ud og med et stabilt underlag. Jeg fik med stor hjælp fra Jan N. kæmpet mig frem til første depot, som var ved 17,5 km. Her fik jeg hjælp af Marianne og Jan N. til at få fyldt mine flasker op, jeg havde ikke selv overskud til det. Men det hjalp at få en cola, det gav mig lige lidt overskud til at fortsætte. Nu var jeg jo kommet til 17,5 km, så kan man jo lige så godt fortsætte i mål. Fra asken til ilden – fra sand til sten Næste del af ruten var stenstrand. Jeg ved faktisk ikke om det var sandstykket eller stenstykket, som var værst, det var i hvert fald ikke et løbevenligt underlag. Vi nærmede os med hastige skridt Grenen, men inden da skulle vi lige igennem, hvad der mest føltes som en rutsjebane. Det var op og ned gennem flere kilometer, og mange steder kunne man ikke se, hvor man løb, da buskene groede ud over sporet. Undervejs fulgtes vi med nogle af 60 km-løberne. De var også ved at være godt brugte på sidste del af ruten. Vi kom forbi en enkelt, som så ud til at have ondt og spurgte, om han havde det godt? ”Ja, ja det er bare kramper, det plejer jeg at få”, sagde han. Nogle siger at løb er sundt. Endelig kom vi til stranden igen, men da der her var fugtigt sand, føltes det jo som en drøm at løbe det stykke. Vel ude på Grenen og efter de obligatoriske billeder, gik turen videre mod mål. Der var mange turister, som kiggede underligt på os.

Målet i sigte – næsten da Der var nu kun en 6-7 km tilbage. Jeg var ved at være fuldstændig færdig, men man giver jo ikke op så tæt på mål. Maven havde det lidt bedre, så der kunne løbes lidt længere stræk ad gangen. Vi kom op til området, hvor Sandormen har holdeplads og kunne næsten se målet, men der manglede lige en lille sløjfe på 3 – 4 km samt et lille strandstykke med blandede sten og løst sand. Hold op, jeg var glad for at se målstregen. Det var en sindssyg hård tur, men også en fantastisk tur, som havde alt, hvad et trailløb skal have - bortset fra mudder og vand. Så har nogen mod på en udfordring næste år, kan jeg kun anbefale turen. Næste år er det lørdag d. 31. august. Man kan vælge mellem 21, 30 og 60 km.


Startstedet for vores løbetur var restaurant Navigator på Marselisborg Havn klokken 6.00. Her mødtes vi Med den overskrift blev vi lokket ud på en anderle- med Anne Brolin Gade fra DGI og 30 andre morgenfrides løbeoplevelse – på en uheldig dag. ske løbere. Vi løb stille og roligt ud mod skoven med et par opAf Stina Christiansen samlingsstop undervejs og for at stoppe op og nyde Når Folkeuniversitet sender deres program ud, er der den gryende morgenhimmel. Vi vendte ude ved Balletit spændende og anderledes løbeoplevelser i vente. hage, trillede et par runder på Den Uendelige Bro og Denne gang var overskriften ”Solopgangsløb – lykke stod måbende på Strandvejen og så den røde morog livskvalitet”, og det skulle jeg da med på. Kalendegenhimmel dukke op ud over vandet. ren var ledig denne søndag, så inden jeg bestilte billetten, ville jeg lige tjekke, om andre Tranbjerg Løbere ville med.

Solopgangsløb – lykke og livskvalitet

Der var nogle noget mere kvikke mennesker, som kunne oplyse, at dagen inden var der sommerfest. Men det afholdt ikke Eva Gedsø og undertegnede fra at købe billetter. Kan man være helt om aftenen, kan man også være helt om morgenen, hed mottoet, da jeg studerede. Søvnmangel Sommerfesten var jo, som klubfester generelt er – møghyggelige og svære at gå hjem fra. Så der var helt sikkert deltagere, som var mere friske end Eva og jeg – og jeg var væsentligt mere udhvilet end Eva for at sige det mildt ☺

Tilbage på Navigator ventede der os en lækker brunch og et foredrag af læge, forsker i træningsfysiologi og tidligere landstræner i Dansk Atletik Forbund Frank de Paoli. Han fortalte om om løb og lykke, og hvordan løbeturen kan forbedre vores livskvalitet. Vi er i gang med at overtale Frank til at give foredraget i Tranbjerg Løber inden længe, så indtil videre holder vi detaljerne og konklusionerne for os selv – men kort fortalt, så skal du endelig bare blive ved med at løbe.


Fjellerup Is-løb

Næste gang er på søndag:

6 udgave af Is-Løb til Støtte for Kræftens Bekæmpelse (Støt Brysterne) 7 oktober kl. 10 Mødetidspunkt kl. 9:45 Er man til løb og store is, så er dette løb en fantaRundeløb: Løb 6-11-16 eller 21,1 km. med mål ved stisk måde at forene de to. Vaffelbageriet, hvor der er IS til alle. MED I PRISEN. Konceptet er ret simpelt, men det er også tit det sjoAlle kan være med, man løber/går de omgange, man veste. vil. Tag familien med og lav en hyggesøndag ved Jane og jeg deltog i 5. udgave af Is-løbet i Fjellerup, stranden i Fjellerup. men vi var ikke de eneste, som synes, det lyder godt. 2 Depoter - Pris 75 kr. Vi var omkring 150 løbere til start. Løbet starter med Hvoraf 15 kr. går til Støt Brysterne (Kræftens Bekæmen kort prolog og så runder af 5 km. Vi løb dem alle 4, pelse) så det blev til en halvmarathon. MobilePay 28577944 Af Jan Christensen

Isen var god (som altid), og fin ”medalje” var der også.Træningsprogram i efteråret Hvad skal vi træne i efteråret og hvorfor?

Idéen med grundtræning er, at man langsomt opbygger en træningsmængde mod de mål, som man sætter ude i fremtiden.

Af Jan Christensen

Tit og ofte bruger den erfarne løber vinteren til at 6 timers løbet er overstået, og nu skal vi se frem mod vedligeholde sin grundform ved at løbe længere ture i roligt tempo. I grundtræningsperioden lægges de hår2019. Derfor skal vi i den næste tid lave grundtrædere træningspas ind til sidst. Men opbygning af konning. dition (VO2 max) og arbejde med mælkesyreFor at kunne opnå sine mål, om det er 5 km, 10 km, grænsen er også vigtig. halvmarathon, marathon eller ultraløb, er det vigtigt, at man fra start har skabt en god basis og her ud fra Træningsprogrammet er lagt sådan, at det passer til X går efter sine mål. -MAS løbet og også er en god ballast til 2019. Allerede nu er flere i klubben begyndt at tænke på hvilke Grundtræning foregår på alle niveauer, og er liges å vigtig for den erfarne løber, der vil skabe en god basis marathonløb, der skal trænes imod. for sin maratontræning, og for dem som gerne vil forMarathon & Ultra gruppen holder møde i klubhuset bedre deres 5 km eller bare løbe længere. den 23. oktober, hvor vi skal snakke om, hvor fokus skal være for 2019. Opbygning med grundtræning Det er meget vigtigt med grundtræningen, da trænin- Der kommer noget om 5 km, 10 km, og halvmarathon gen ofte bliver for hård til at starte med uden et træ- i næste blad 1. januar 2019. ningsprogram, og man ender med skader og får en dårlig oplevelse.