Page 1

Обложени сигурносни врати

Се обидовме на секој можен начин...не се отвора!


Содржина

Сигурност е...

02 | 03

Содржина

СИГУРНОСТ Е...

Гласот на мама во темнината. Сигурност е... да влезеш дома после еден бурен ден. Сигурност е... повторно да ги наоѓаш своите омилени предмети. Сигурност е... да заспиваш во топла прегратка. Сигурност е... да знаеш дека некој мисли на тебе...

03. 05. 06. 10. 12. 14. 16. 18. 26. 32. 36. 40.

Содржина Профил на фирмата Kryptos Најчесто поставувани прашања Сигурносни врати Облога со челик Брави Дрвени сигурносни врати Алуминиумски врати Кваки Собни врати Огради


Профил на фирмата

Сигурност е... да го заштитуваш она што ти е најскапоцено.

Сигурност е... Да знаеш дека го одбираш

04 | 05

Профил на фирмата Убаво е да се враќаш дома. Да ја затвориш вратата, да легнеш на троседот и да оставиш сè зад себе... Кога ја дизајниравме нашата прва врата, во мислите ја имавме таа слика. Во Euro Porta, изработуваме врати уште од 1982. Но, тоа не се обични врати, туку висококвалитетни сигурносни врати. Даруваме моменти на мир и спокојство во секој дом. Нашето долгогодишно искуство во оваа област и непосредниот контакт со клиентите, ни пружаат можност секојдневно да правиме уште еден чекор во овој правец. Денес, располагаме со сопствен современ производствен погон и многуброен специјализиран персонал, кој е во можност да ви понуди решение за секој простор и за секоја потреба. Интегралната машинска опрема и обезбедениот квалитет на основниот материјал, ни овозможуваат да ви понудиме висококвалитетни и естетски производи, за да го заштитите она што навистина вреди, на најадекватен начин

Во Euro Porta знаеме дека весел дом е оној дом што е безбеден. Дојдете, заедно да го направиме безбеден и вашиот дом!


Kryptos

Сèуште ли барате брава?

Kryptos. Современа технологија за поголема безбедност!

„Тато гледај, станав невидлив!“

Историски осврт

Отклучувајќи го времето...

Заштитата на личната сопственост отсекогаш била мошне важна. Користењето на брави е старо колку и човекот.

4000 години пред н.е.

1784 година

Првата механичка брава е пронајдена во урнатините на палатата Корсабад во близина на градот Нинива (во Асирија) и се смета дека е стара околу 4000 години. Функционираше со една голема дрвена квака на која имаше резе со отвори. Кога дрвените заби влегуваа во отворите, вратата не се отвораше.

Во 1784 год., Џозеф Брама, во својата продавница во Лондон, промовираше брава за која нудеше 200 гвинеи на оној што ќе успее да ја отвори. Добитник на наградата беше еден американски бравар во 1851, на кого му беа потребни 51 часа да одговори на овој предизвик.

100-200 години пред н.е.

1821-1868 година

Римјаните ги измислија таканаречените „брави со запци“, со мали испакнатини околу клучалката кои не дозволуваат бравата да се заврти без употреба на соодветниот клуч. Исто така, измислија и минијатурни клучеви кои ги носеа наместо прстени и многу од нив беа украсени со облици на птици и цвеќиња.

Лајнус Јејл помладиот, син на изумител и бравар, стана познат по изработката на современи брави, како на пр. „волшебната“ Јејл брава и двојната брава за трезори. Но, негов најзначаен пронајдок беше цилиндричната брава изработена по египетски пример. Во 1868, Лајнус и Робинсон Таун ја основаа првата фирма за производство на цилиндрични брави.

900 година н.е.

2008

Се смета дека првата современа метална брава ја изработија англиски занаетчии. Бравата беше едноставна, со челично резе и со комора околу дупките на клучалката која не дозволуваше употреба на различен клуч.

Првата невидлива брава е реалност! Направена е во фабриката на Euro Porta и нејзиното име е - Kryptos!

ЗА ПОГОЛЕМА БЕЗБЕДНОСТ ВО ДОМОТ, НОВА УСОВРШЕНА НЕВИДЛИВА БРАВА! Во Euro Porta го направивме невидливото... возможно!

Со новиот авангарден систем со невидлива брава Kryptos, вашиот дом и вашето семејство се уште побезбедни. Системот Kryptos ги издржа најтешките тестови на издржливост, што претставува доказ за загарантиран квалитет и доверба во името Porta Block. Kryptos. Сигурност која не ја гледаш, но сепак ја чувствуваш.

06 | 07

Таинствениот механизам го знае само произведувачот и сè до денес, никој не успеал да го дешифрира кодот на бравата.

Во ноември 1990, во главните канцеларии на ЦИА во Вирџинија, САД, поставена е една огромна скулптура во облик на буквата S. Тоа беше Kryptos, можеби најславниот криптограм на сите времиња, кој сè до денес никој не успеал да го дешифрира и да ја открие неговата тајна.

18 години подоцна, во 2008, една „нова тајна шифра“ го добива името Kryptos и за прв пат се изработува во фабриката на Euro Porta. Се работи за новиот револуционерен систем со невидлива брава која гарантира уште поголема безбедност и заштита на секој простор, бидејќи тајниот механизам со кој што бравата функционира е невозможно да се открие и да биде отворен со сила.

Сите оние кои се обидоа да го „отворат“ Kryptos, едноставно го потврдија нашето име!


Kryptos

Испробавме сè и сешто... Не постои начин да се „отвори“ шифрата Kryptos!

08 | 09

ШИФРАТА KRYPTOS ПРЕДИЗВИКОТ...

ДФГНИОКСРОИПСЕИОПВМИЕГХФДТСКПСЧОРЈМАВЕРТСФЏДХДФГН ИООПВМИЕГХКСРОИПСЕИФДТСКПСЧОРЈВБЛЊΛΕЏДМКОПВМИЕГХ ФДТСКДФГНИОКСРОИΗΕΡΝКСРОИПСЕИПСЧОРЈВХДСЛКАИЕИОУАС ДФЛЈЦВЛКЈАЛЈАЛКЈАЦЛКЈАСЛДКЈЦАЛКЈДАОПРИЅЕХАСЦДСМНДФ БМГКЛЈСДФГХСКДФГХЈСДГЦГХАМИОУЏДΦАЉЦСДЦКЈХАСЛКХЛКЈА ХЦКЈХАСКЈЦХЦАСДКЛЈХАСЦХЈЦАПШОРШОАОПКЦФАСКЈЦВБЗММН ВЈХСКЛХЈФДЛКЈАСДЛФЦКУХГЦДАСУЅГВСДЉИОЉЕОПСЦЈФСКГТПС ЌВЈАСГФСДАСДСДФНЈЊРЅТАРТЅДАВКЈЗЏВЈСФЛКЈЗЛКЈСДЧКВАДОП ИЊПФАПШО

И РЕШЕНИЕТО... ВО ВАШИТЕ РАЦЕ СЕ НАОЃА ЕДНА СКАПОЦЕНА ТАЈНА ШИФРА. ЗАШТИТНАТА ШИФРА НА ВРАТАТА EURO PORTA. ШИФРАТА Е НАПРАВЕНА ВО 2008 И НЕЈЗИНАТА ЕДИНСТВЕНА ЦЕЛ Е ДА ГИ ЗАШТИТИ СИТЕ ВАШИ ДОМАШНИ БОГАТСТВА И ЛИЧНИОТ ИМОТ. СЕ УПОТРЕБУВА ИСКЛУЧИТЕЛНО СО ЧЕЛИЧНИТЕ СИГУРНОСНИ ВРАТИ НА ФИРМАТА EURO PORTA И СО АПСОЛУТЕН УСПЕХ ГИ ПОМИНА НАЈТЕШКИТЕ ТЕСТОВИ НА ИЗДРЖЛИВОСТ.

ЗА ВАША СРЕЌА, ТАЈНИТЕ БРАВИ СЕ УСОВРШЕНА...

KRYPTOS

НА НИКОГО ДОСЕГА НЕ МУ УСПЕАЛО ДА ЈА ОТВОРИ СО СИЛА. НИТУ ПАК ЌЕ МУ УСПЕЕ.

Сигурносниот систем KRYPTOS не е задолжителен. Функционира исклучиво во комбинација со бравите на сигурносните врати Euro Porta.

* Од разбирливи безбедносни причини, не сме во можност да го откриеме начинот на кој што функционира шифрата Kryptos, освен при ваша посета на некоја од продавниците на Euro Porta.

Новиот усовршен систем со невидлива брава ви ја дава зголемената безбедност што ви е потребна. Името EURO PORTA е име кое значи загарантиран квалитет и автентичност.


Најчесто Поставувани Прашања

Зошто Porta Block?

12 причини за да одберете врата Euro Porta.

Вратите Euro Porta се опремени (по барање на купувачот) и со второ „окце„ кое се наоѓа на помала висина на вратата, за да можат сите на безбеден начин да го проверуваат надворешниот простор пред вратата.

Во Euro Porta секоја нова соработка претставува нов предизвик.

10 | 11

• Бидејќи имаме долгогодишно искуство и неопходна вештина со кои можеме да виги понудиме најсоодветните решенија за сечија потреба. • Бидејќи вложуваме многу во личниот контакт. На тој начин го гледаме секој клиент индивидуално нудејќи му решенија на лично ниво. • Бидејќи за нас доследноста, квалитетот и професионалноста се од најголема вредност. • Бидејќи нашите производи се истакнуваат по својот висок естетски изглед и високата функционалност.

Како можам да ја зголемам безбедноста на мојот дом? Вашите клучеви не треба никогаш да им ги давате на „трети“ лица (на пр. на оние кои ви го паркираат возилото), ниту пак треба да ги оставате некаде каде што ќе бидат достапни на непознати лица. Исто така, правиме копии од клучевите кај клучари во кои имаме доверба. Кај усовршените модели на сигурносни врати кои имаат Immobilizer, дури и ако некому му успее на направи копија од клучот, нема да може да ја отклучи вратата доколку претходно не се изврши постапка на внесување на новиот клуч во меморијата на бравата. Отворањето на пакувањето со клучевите од вратата, задолжително

се изведува во присуство на сопственикот, а останатите членови на семејството, треба да имаат по еден клуч. Во случаи на итна потреба, а доколку немате положено копии од клучевите во депозитен сеф, некое ваше многу блиско лице треба да поседува копија од клучот.

Што повеќе ми нуди системот Kryptos? Системот со невидлива брава Kryptos кој функционира без клуч ви ја гарантира потребната дополнителна безбедност, бидејќи е невозможно шифрата да се лоцира и да се „отвори“, дури и ако биде скршена сигурносната брава.

Дали треба да направам уште нешто за одржувањето на мојата врата? Апсолутно ништо. Производите на Porta Block, уште од самиот почеток на производството, гарантираат издржливост и непречена употреба во текот на наредните десетици години.

Како можам да го исплатам купениот производ? Во готово или до 24 бескаматни месечни рати.

• Бидејќи постојано сакаме да нудиме нови, иновативни производи кои го прават вашето секојдневие подобро. • Бидејќи само нај нас ќе го најдете Kryptos, новиот револуционерен систем со дополнителна невидлива брава за да ја имате безбедноста која ви е потребна. • Бидејќи лицата со посебни потреби, како на пр. децата и луѓето со проблеми во движењето ни се од посебен интерес. По барање на купувачот, вратите Porta Block се произведуваат и со второ окце, кое се наоѓа на помала висина на вратата, така што сите можат да го набљудуваат безбедно просторот пред вратата.

• Бидејќи вратите Euro Porta нудат зголемена безбедност, така што откако ќе го затворите вградениот сигурносен болт од внатрешната страна на вратата, болтот не и дозволува на вратата да остане отворена, дури кога и клучот се наоѓа во бравата. • Бидејќи сите наши производи имаат одличен однос на цена и квалитет. • Бидејќи имаме на располагање искусни работни групи за изработка и монтажа на нашите производи. • Бидејќи го имаме најдобриот послепродажен сервис на пазарот и постојано се наоѓаме во ваша близина, со целосна услуга и поддршка пред, но и после продажбата. • Бидејќи монтирањето на вратите Porta Block се изведува со анкерисување со неправилен распоред на челичните клинови со дијаметар 20mm и во длабина на ѕидот до 25cm, потоа на нив се заварува челичната каса и на крај, празнината меѓу ѕидот и касата се исполнува со бел цемент со експресно време на сушење. На овој начин постигнуваме тотално компактна структура и мошне голема противпровална заштита.


Челични Сигурносни Врати

Испробавме сè! Не постои начин да се отвори вратата Euro Porta!

12 | 13

ЧЕЛИЧНИТЕ СИГУРНОСНИ ВРАТИ

ГО ОБЕЗБЕДУВААТ МИРОТ ВО ВАШИОТ ДОМ


челични Сигурносни врати

Обложување

Сигурноста штο ви требаше, Онака како што ја замислувавте!

три безбедносни нивоа, тројна заштита! Вратите Euro Porta се испорачуваат со три вида на обложување, задоволувајќи ги секоја потреба и желба.

Челична каса со дебелина од 2,5мм.

Shell

• Галванизирани челични плочи со дебелина од 1,1мм , споени со хоризонтални и вертикални укрутувачки елементи.

Галванизирани челични плочи со дебелина од 1.5мм со хоризонтални и вертикални укрутувачки елементи.

19+1 безбедносни точки на заклучување.

Галванизирани челични плочи со дебелина од 1,1мм , споени со хоризонтални и вертикални укрутувачки елементи.

Единечно обложување Технички особености

14 | 15

Галванизирана челична каса со дебелина од 2мм.

Πανοραμική διόπτρα 220 μοιρών.

Укрутувачки елементи со технологија “Down Force” за висока противпровална заштита.

• Галванизирана челична каса со дебелина од 2мм. Панорамско окце со 220 °.

• 7+1 безбедносни точки на заклучување. • Автоматска четка за блокирање на воздух.

7+1 безбедносни точки на заклучување.

• Панорамско „окце“ со 220 °. • По избор на купувачот: сеф брава CISA со променлива комбинација, сеф брава POTENT со малечок безбедносен клуч и DEFENDER или POTENT со променлива комбинација и службен клуч. • Прилагодливи и издржливи челични шарки.

Прилагодливи и издржливи челични шарки.

• Дебелината на челикот на критичните точки е 4мм.

Болт за ноќно заклучување.

3 прилагодливи и издржливи челични шарки.

1

годишна гаранција

• Моделот Shell се нуди во дабова и венге текстура само на мазна површина.

Двојно обложување

Rock

Технички особености

Diamond

Технички особености

• Галванизирани челични плочи со дебелина од 1,1мм , споени со хоризонтални и вертикални укрутувачки елементи. • Галванизирана челична каса со дебелина од 2мм.

Целосно (тројно) обложување

Галванизирани челични плочи со дебелина од 1,1мм , споени со хоризонтални и вертикални укрутувачки елементи.

• Галванизирани челични плочи со дебелина од 1.5мм со хоризонтални и вертикални укрутувачки елементи.

Галванизирана челична каса со дебелина од 2мм.

Панорамско „окце“ со 220 °.

• Челична каса со дебелина од 2,5мм.

• Прилагодливи и издржливи челични шарки.

• Брава OMEGA PLUS.

• 13+1 безбедносни точки на заклучување.

• KRYPTOS.

• Автоматска четка за блокирање на воздух. • Панорамско „окце“ со 220 °. • По избор на купувачот: сеф брава CISA со променлива комбинација, брава POTENT со малечок безбедносен клуч и сеф брава DEFENDER или POTENT со променлива комбинација и службен клуч.

• Укрутувачки елементи со технологија “Down Force” за висока противпровална заштита.

13+1 безбедносни точки на заклучување.

5

Звучно изолаторен материјал со густина од 180 кг/м3.

• Болт за ноќно заклучување. • Дебелината на челикот на критичните точки е 4мм. • Се комбинира со сите кваки, сите бои и дизајни и исто така (по избор на купувачот) со протипровалниот систем KRYPTOS.

• 19+1 безбедносни точки на заклучување..

Болт за ноќно заклучување.

годишна гаранција

• 3 прилагодливи и издржливи челични шарки. • Болт за ноќно заклучување. • Панорамско окце со 220 °. • Звучно изолаторен материјал со густина од 180 кг/м3.

Прилагодливи и издржливи челични шарки.

• Огноотпорен лак за противпожарна заштита.

3

годишна гаранција

• Автоматска четка за блокирање на воздух. • Дебелината на челикот на критичните точки е 4мм.


Челични Сигурносни Врати

Брави

16 | 17

Фирмата Euro Porta соработува со сите врвни европски производители на брави и современи сигурносни системи. Било да се работи за традиционални челични брави или нови современи системи со електронски карти, производите кои им ги нудиме на нашите клиенти одговараат на највисоките барања во полето на сигурноста.

Брави Potent POTENT DEFENDER Брава за голем степен на безбедност, мал клуч со 2 степени на заклучување, вграден DEFENDER систем и паспарту клуч за изведувачите.

Брави Cisa 01_Сеф брава CISA со 4 степени на заклучување, променлива комбинација и клуч паспарту за голем степен на безбедност. 02_Брава CISA со цилиндар со мал клуч за голем степен на безбедност.

Брави Omega Бравата OMEGA PLUS обезбедува бесшумно функционирање со низа на запчаници кои со прецизност ги движат болтовите на бравата. 01

02

Технички особености:

03_DEFENDER Систем за голем степен на противпровална заштита која ја штити бравата од било каков вид на злонамерна активност.

03

• Механизам со голем степен на безбедност • Бесшумно функционирање • Патентирана брава и облик на клучот • Клуч на расклопување • Контролирано дуплирање на клучеви

Системот DEFENDER е достапен и за моделите 1 и 2 по избор на купувачот.

04_EVOLUTION CISA Електронска брава со голем степен на безбедност, клуч со Immobilizer, идеален за влезови во станбени згради.

Благодарение на современата технологија на бравата OMEGA PLUS, дури и во случај да ги загинете или ви ги украдат клучевите, дуплирањето од трети лица е невозможно, бидејќи е потребен бројот од картичката на бравата, која ја има само сопственикот на вратата.

04


Челични Сигурносни Врати

Дрвени Сигурносни Врати

Класичен Дизајн

18 | 19

02

04

05

06

03

07

08

09

Wood C3360

01

Wood C3120

Wood C3220

Wood C kastro

Wood C6240

Wood C kastro new

Wood C3130

Wood C4070

Wood C4050


Челични Сигурносни Врати

Дрвени Сигурносни Врати

Класичен Дизајн

20 | 21

10

11

12

16

17

18

13

14

15

19

20

21

Wood C3050

Wood C4010

Wood C4250

Wood C4270

Wood C3110

Wood C4040

Wood C3090

Wood C3190

Wood C3140

Wood C3080

Wood C3180

Wood C6010


Челични Сигурносни Врати

Дрвени Сигурносни Врати

Модерен Дизајн

22 | 23

02

04

03

05

Wood M4300

01

Wood M9000

Wood M skala

Wood M5050

Wood M bali

06

Wood M bali


Челични Сигурносни Врати

Дрвени Сигурносни Врати

Модерен Дизајн

24 | 25

08

10

09

11

Wood M4810

07

Wood M9020

Wood M4200

Wood M4450

Wood M4600

12

Wood M9040


Челични Сигурносни Врати

Алуминиумски Сигурносни Врати

Класичен Дизајн

26 | 27

02

04

05

06

03

07

08

09

Al Classic 3103

01

Al Classic 3102

Al Classic 3112

Al Classic 3133

Al Classic 3770

Al Classic 3152

Al Classic 6100

Al Classic 3190

Al Classic 6110


Челични Сигурносни Врати

Алуминиумски Сигурносни Врати

Класичен Дизајн

Модерен Дизајн

28 | 29

10

11

12

01

02

03

13

14

15

04

05

06

Al Classic 6120

Al Classic 6190

Al Classic 6160

Al Classic 6220

Al Classic 6180

Al Classic 6250

Al Modern 3300

Al Modern 3357

Al Modern 3325

Al Modern 3380

Al Modern 3345

Al Modern 3392


Челични Сигурносни Врати

Алуминиумски Сигурносни Врати

Модерен Дизајн

Избор на бои

30 | 31

Во Euro Porta имаме богата колекција на бои, материјали и дизајни.

Сигурносни Врати. Индикативни бои на дрво *

07

Al Modern 3714

08

Al Modern 3780

A 107 _Anigre анилинска боја Природен фурнир

Κ 136 _Црвенкаста анилинска боја Природен фурнир

K 205 _Црешова анилинска боја Природен фурнир

M 122 _Медова анилинска боја Природен фурнир

M 256 _Средно темна ореова водена боја Природен фурнир

S 154 _Темна ореова водена боја Природен фурнир

S 214 _Многу темна ореова водена боја Природен фурнир

B 12 _Венге Вештачки фурнир

R 1 _Дабова боја Вештачки фурнир

K 305 _Темна црешова водена боја Природен фурнир

R 16 _Дабова боја Природен фурнир

09

Al Modern 3789

Собни врати. Индикативни бои на дрво *

B 12 _Венге Вештачки фурнир

Y 14 _Anigre Вештачки фурнир

K 5 _Црешова боја Вештачки фурнир

J 17 _Ореова боја Вештачки фурнир

R 1 _Дабова боја Вештачки фурнир

*Можни разлики меѓу боите во каталогот и на продуктите се должат на печатењето на каталогот.

Исто така, ви ги нудиме и сите бои од Ral картата, дел од кои можете да ги видите овде.

10

Al Modern 3845

11

Al Modern 3847

12

Al Modern 3345 .b


Челични Сигурносни Врати

Кваки

Допрете ја... Совршеноста!

32 | 33

115

135

185

195

295

205

115

135

185

195

295

205

Модерен дизајн. Со посебно внимание на деталите.

233

141

295

477

191

785

643

Кај секоја врата Euro Porta, сигурноста и отпорноста сè нешто што се подразбира. За сè друго, изборот е ваш! Украсете ја вашата врата онака како што замислувате, одберете од нашиот голем асортиман на кваки и рачки.

479

453

475

669

745

265

645

745

265

627

763

617

773

777

653


Челични Сигурносни Врати

Извршени монтажи

34 | 35

Надворешна сигурносна врата, со алуминиумска облога и метална рамка со огледало, која го истакнува архитектонското украсување на влезот.

Надворешна сигурносна дрвена врата, со класична линија и сигурносна железна решетка.

Надворешна дрвена сигурносна врата, со земјена нијанса која хармонично се врзува со камената облога на ѕидовите на влезот.

Надворешна сигурносна врата со алуминиумска облога, со едноставна модерна линија и впечатливи метални детали.


Собни Врати

36 | 37

Собни врати.

Луксузност. Издржливост. Функционалност.


Собни Врати

01

TRIESTE INOX_орев

Дрвото. Инспирацијата. Креацијата. Јасно е дека... се надмоќни!

02

CASTELI INOX_цреша

Висока естетика која ја потенцира архитектонската декорација на секој простор!

03

FARNETI INOX_венге

38 | 39

04

05

06

07

08

09

RODI_SBIANCATO

RODI_ВЕНГЕ

SKALA_ЦРЕША

Euro Porta Собни врати

Стил и изглед...од внатрешната страна! Современ дизајн, издржливост и функционалност. Овие се причините заради кои вратите Euro Porta се издвојуваат, давајќи му на секој простор луксузен и високо естетски изглед. Серијата Inner line на Euro Porta, на пазарот на собни врати нуди најдобра цена за врвен квалитет. Меламински крила, каса од полна панел плоча со голема издржливост на влага и вода. Ви ги нудиме во 6 различни нијанси на дрво и во бела боја. Исто така, постои можност да се изработат врати со стакло, со декорирани надворешни дрвени плочи, лизгачка (шибер) врата или врати за тавански простори со различен дизајн. Скелетот се состои од бел природно дрво кое од внатрешната страна е појачано со пасивно картонско саќе. Вратите имаат 3 шарки за поголема отпорност и издржливост, како и специјална гума поставена по целиот обем на касата со која се постигнува голем степен на топлинска и звучна изолација.

BOSELI_ОРЕВ

TRIESTE INOX_ВЕНГЕ

TRIESTE_SBIANCATO


Челични Хармоника Огради

40 | 41

Сигурносни Хармоника Огради! СПИЈТЕ СО ОТВОРЕНИ ВРАТИ!


Челични Хармоника Огради

Се обидовме на секој начин... Не се отвораат!

42 | 43

Euro Porta

Челични Хармоника Огради Чувствувајте се безбедно во сите годишни времиња! Убаво е да спиеш и да го чувствуваш ветерчето кое влегува во собата... Сега можете постојано да се чувствувате безбедни во својот дом, дури и кога балконските врати се отворени! Сигурносните огради Euro Porta се неприкосновени, прилагодливи на постоечките врати и се отвораат оставајќи слободен простор. Идеални за куќи, вили, продавници и канцеларии. Изработени од масивен челик, дизајнирани да пружат најголема можна заштита, имаат комбинирано движење на затворање и отворање и се произведуваат во голем избор на бои. Подвижните сигурносни огради Euro Porta се спојуваат со масивни челични шипки и заковки од индустриски тип.

Хармоника Огради Euro Porta. Иадржливи на сите временски услови.

Исто така, отпорни се на сите временски услови, не им е потребно никакво одржување и не рѓосуваат.

Подвижните огради на Euro Porta ги нудиме во три различни вида, задоволувајќи ги и најизбирливите во полето на безбедноста!

01_Vulcan

Масивен квадратен профил од галванизиран челик 12х12мм

02_Atlas

Масивен правоаголен профил од галванизиран единечен челик само 8х20мм

03_Titan

Масивен правоаголен профил од двојно галванизиран челик 5х20мм

Оградите Euro Porta се лесни при употреба, го обезбедуваат дискретно вашиот простор и хармонично се слагаат со секој стил на декорација.


Europorta catalog  

Europorta catalog