Page 1

Dans Immersive Space Tamara van Wijk C1A


Introductie

Ik ben Tamar Petronella van Wijk, Tamara genoemt. Mijn ouders, Henri en Rens van Wijk, dansen al jaren voor dat ik geboren was. Ze hebben elkaar ontmoet op de dansschool, zijn daar verlieft geworden en zijn daar een relatie gestart. Ze hebben samen wedstrijden gedanst nadat ze getrouwed waren. Het was pas toen ze te oud waren om te presteren op wedstrijden dat ze zijn gestopt met wedstrijddansen om kinderen te krijgen. Mijn ouders danste nog toen mijn moeder 8 maanden zwanger was, vanwegen haar buik danste zij als heer en mijn vader als dame. Mijn zus kwam eerst en voor mij ouders weer konden gaan dansen kwam ik erachteraan. Na een paar jaar toen mijn zus en ik oud genoeg waren zijn mijn ouders weer actief gaan dansen. Overdag mochten wij soms mee. Sinds ik mij kan herinneren kwam ik ongeveer een keer per twee weken in een dansschool. Toch hebben onze ouders ons nooit gedwongen om te dansen. Op de leeftijd van 14 ben ik samen met mijn zus op dansles gegaan. Onze ouders hadden ons ook wel kunnen trainen maar ze wilde graag dat wij met andere les kregen. De eerste paar jaar gebeurde niet veel interesants tot in een jaar de danswereld een krises kreeg en alle dansers stopte. Alleen mijn zus en ik waren over van onze les. Wij hebben een afspraak gemaakt met de dansschool dat wij een partner kregen op een hoger niveau en dat onze ouders ons thuis bijles gaven.

Ik heb twee jaar op het hoogste niveau van de dansschool gedanst en op een bepaalt moment begon ik het minder leuk te vinden. Ik kon het niveau wel aan en ik kon mee met de les. Er zat alleen niemand van mijn leeftijd op de curses. Ik was 17 en de een na jongste was 34. Door dat gat was ik geisoleerd en mijn danspartner praten alleen met andere mensen en niet met mij. Ik kon nooit voor mijn lol dansen ik moest altijd mijn best doen. In dat jaar kreeg ik veel last van mijn knieën. Mijn zus ging toen studeren in Eindhoven waar ze een studentendansschool hebben. Zij heeft er voor gezorgt dat ik daar een danspartner kreeg en daar lessen kon nemen. Deze lessen waren vol grappen, speelsheid en af en toe serieus zijn. Hier was het niet erg als ik een dans miste vanwegen mijn knieën. Mijn zus kreeg daar ook een leuke danspartner is ze zijn samen wedstrijden gaan dansen. Haar eerste wedstrijd was een studenten wedstrijd maar later is zij echte wedstrijden gaan dansen. Ik heb een keer een wedstrijd gedanst. Er is een hele andere sfeer dan op de gewone dansvloer. Ook op de tv zie je die sfeer niet. In de tijd dat mijn zus ging wedstrijd dansen zat ik op een grafische school en deed ik veel met sfeer en fotografie. Ik ben naar een paar wedstrijden gegaan en heb behalve het dansen ook de sfeer van de wedstrijd neergezet. Nu zijn mijn knieën zo erg beschadigt dat ik niet meer kan dansen maar ik ben nogsteeds bezig met dansen door mijn fotografie.


Concept 1: Undergrowth Spinnen, rupsen, mieren, wormen en larve wat doen mensen met ze? Erop staan, dood slaan of gif op spuiten. Wat is de nut van deze insecten? De meeste mensen weten het niet. Ze zijn vies en een pest in het huis. Toch hebben zij een nut anders zouden ze het niet zolang overleven. Het blijkt dat deze dieren het meeste nut hebben in de wereld. In tegenstelling tot de meeste oneetbare dieren zorgen deze dieren ervoor dat wij het overleven. Zij maken de Undergrowth. Ik ben heel gefascineerd in dieren en heb een keer onderzoek gedaan naar deze insecten. Die de meest mooie dieren van de wereld maar ze geven iets unieks de wereld. Zij zorgen ervoor dat de grond vruchtbaar is en dat planten er kunnen groeien. Zij leven op vier lagen van de grond waar wij op leven. Er boven, erop, erin en eronder.

Doordat ze op deze manier leven blijft er vocht en lucht in de grond waar planten weer van kunnen leven. Een soort van rups is een van de eerste dieren geweest die op het land kwam wonen. Deze dieren hadden een schild over hun huid zodat ze onder de brandende zon konden leven onder te verbranden. Zij begonnen met de grond vruchtbaar maken. Hierdoor kwamen er planten die schaduw bood voor andere dieren en de wereld koelde een beetje af. Rupsen van tegenwoordig hebben nog steeds die schild van hun voorouders. Ik wil aan mensen laten zien dat het niet nodig is om op iedere slak zout te gooien. Ook al zijn deze insecten een pest zorgen zij er wel voor dat wij een mooie tuin hebben. In mijn Immersive space wil ik mijn fascinatie voor hun wereld laten zien.


Concept 2: Danswedstrijd Bij meeste danswedstrijden wordt er alleen naar de dansen gekeken. Ik zelf dans niet meer maar heb het wel gedaan. Ik weet uit ervaring dat maar weinig dansers weten wat er allemaal aan te pas komt mijn een danswedstrijd als ze het nooit ervaren hebben. Er hangt meestal een gezellige sfeer, wat spanning, een er moet ook heel wat geregeld worden. De sfeer is er iets wat mij echt aanstaat. Weinig mensen weten wat sfeer met een gelegenheid doet. De eerste keer dat ik mee ging naar een wedstrijd was om foto’s te maken van het dansen. Ik dacht erover om mee te doen. Voor ik de kans kreeg om mee te doen kreeg ik een pijnsyndroom aan mijn knieÍn. De sfeer die ik de eerste keer mee kreeg was een verassing voor mij. Het eerste deel van de wedstrijd waren ze allemaal aan het klaar maken om te dansen, inschrijven, schoenen borstelen, indansen.

Niemand had echt tijd om rustig te zitten. De sfeer veranderde meteen toen de wedstrijd begon en werd heel gezellig. Toen de uitslag opgehangen moest worden werd iedereen ineens gespannen en later vrolijk of verdrietig. De verdrietige bleven niet lang verdrietig en werden even later weer vrolijkt. Bij de helft van de wedstrijd werd het weer druk door de wisseling van kleren, make-up en schoenen. Langs de dansvloer ontstond een totale make over van de dames. Voor het verhaal weer van voor af aan begon. Deze sfeer inspireerde mij om een storyboard en moodboard te maken van danswedstrijden. Nu als ik mee ga naar danswedstrijden fotografeer ik alles van een wedstrijd, niet alleen het dansen. Dit is mijn eigen wereld binnen de dans wereld die ik graag met iedereen wil delen.


Concept Bespreking In een groep van 5 hebben wij elkaars concepten besproken, scetsen gemaakt en een analyse gemaakt over hoe dat de groepsleden zich voelen bij hun concepten. Bij mij was er uit gekomen dat ik meer passie had voor het dans concept dan het insectconcept. UIt dit gesprek waren ook een paar ideeĂŤn verwerpt en toegevoegt.


50 Vragen + Antwoorden Ik heb 50 vragen aan mijzelf gesteld om mijn concept beter te kunnen uitwerken het idee meer vorm te geven. 1. Waar zijn we? In een danszaal 2. Wat zien we? De groep dansers van een dansschool die samen naar een danswedstrijd zijn gegaan 
 3. Van waaruit zien we? Vanuit een danser die is komen kijken naar een danswedstrijd en voornamelijk kijkt naar de emoties die door de dansers heen gaan. 4. Door wiens ogen zien we? Niet iemand specifiek, je eigen ogen. 
 5. Verandert je point of view gedurende de productie? Niet veel.

10. Hoe is het weer? We zijn binnen dus dat is moeilijk te bepalen. 11. Hoe is de stemming? Zenuwachtig maar vrolijk. 12. Blijft dat zo? Sommige worden verdrietig als ze afvallen en andere alleen maar vrolijker. 13. Zit er een lijn in? De loop van een dag bij een wedstrijd. 
 14. Welke objecten kunnen we zien? Voornamelijk mensen en wat ze allemaal nodig hebben bij een wedstrijd: dansschoenen, danskleding, camera, enz 15. Welke objecten gaan een rol spelen in het verhaal? Vooral de mensen maar ook de objecten die zij gebruiken: dansschoen, dansjurk, nummerkaartje, camera, klok, enz.

6. Ga je als gebruiker anders tegen het onderwerp aankijken? Nee meer dingen vallen alleen op maar hij gaat er niet anders tegenaan kijken

16. Welke objecten zijn belangrijk, vallen ons direct al op? De rode trui die iedereen draagt met het merk van de dansschool er op.

7. Of verandert de inhoud van het onderwerp gaandeweg? Nee 
 8. Welk moment van de dag is het? Overdag. Het duurt ongeveer de heledag

17. Speelt het in het heden, verleden, toekomst? Heden

9. Hoe is het licht, welk seizoen? Het is licht en het seizoen maakt niet uit.

18. Hoe zien de 3 verschillende scènes eruit? Alle drie vanaf veschillende kanten van een danszaal. Er staan allemaal mensen op de scenes. Voor een uitgebreide beschrijving kijk naar de scenario.


19. Hoe ga je van de ene scène naar de andere? Door op de klok te klikken gaat de tijd vooruit tot een ander moment van de dag. 20. Welke metaforen gebruik je in je productie? Geen

Niet van toepassing

21. Welke verassingen heb je voor de gebruiker in petto? Weet ik nog niet. Alleen dat er veel gebeurt in de verschillende scenes en dat er veel is om op te klikken.

31. Of werk je fotorealistisch? Ja

22. Hoe ga je om met het begrip ontdekken? Ik geef zoveel mogelijk interacties plaats die te maken hebben met de danswedstrijd. 23. Wat kan de gebruiker in je productie gaan veranderen? Dat weet ik nog niet. 24. Wat wil je daarmee bereiken? Dat een danser beter begrijpt wat er met je gebeurt als je mee doet aan een danswedstrijd. 25. Hoe past je idee binnen de definitie van Immersive Space? Aan de hand van afbeeldingen, filmpjes en interacties. 26. Hoe visualiseer je achtergrond? Met een afbeeldingen van de ruimte waarin gezeten wordt. 27. Hoe ga je om met coulissenwerking? Ik zal gebruik maken van iets van twee verschillende lagen, achtergrond en voorgrond. 28. Welke rol speelt kleur? Alle kleuren komen er in voor maar rood is de kleur van de vesten met de logo erop. 29. Welke rol speelt contrast?

30. Werk je figuratief? Nee met foto’s en films

32. Of werk je cartoonesk? Nee

33. Hoe ziet je planning eruit? Zo gauw als ik een duidelijk beeld heb van hoe de immersive space eruit gaat zien wil ik aan de slag met het uitwerken. Ik moet eerst materiaal bij elkaar verzamelen en daarna ga ik het uitwerken. 34. Waar gaat volgens jou het meeste werk in zitten? Ontwerpen produceren van assets – ‘assemblen’ in flash? In het uitwerken en samen zetten in Flash 35. Waar ligt jouw kracht in deze productie? Uitwerken 36. Hoe komt jouw passie voor het onderwerp tot uiting? De detail 37. Op welke manier kun jij je creativiteit hierop botvieren? Door zo veel mogelijk interacties te plaatsen. 38. Hoe geef je blijk van je nieuwsgierigheid over het onderwerp? In mijn enthousiasme 39. Hoe komt je daadkracht m.b.t. flash tot uiting? Door er gewoon hard mee aan de slag te gaan.


40. Wanneer ben jij tevreden over het resultaat? Als alles erin zit wat ik eruit kan halen. 41. Hoe kijk je er tegenaan dat je nu individueel werkt? Bij dit vak vind ik dat eigenlijk wel fijn. Je hebt de complete vrijheid om op jouw eigen manier en tempo een complete wereld te bedenken en te ontwikkelen, in jouw eigen persoonlijke stijl. 42. Welke sfeer wil je oproepen? Vrolijk, positief en een beetje spannend

45. Hoe stel je je docenten tevreden? Door mijn passie voor dit onderwerp te laten door schermen. 46. Wat zijn je leerdoelen op technisch vlak? Flash en actionsript onder de knie krijgen 47. Wat zijn je leerdoelen op creatief vlak? Leren hoe je succesvol een eigen wereld in elkaar kan zetten. 48. Wat zijn je leerdoelen op gebied van planning, deadlines? Alles op tijd afkrijgen.

43. Welke muziek past het beste bij de sfeer die je wilt oproepen? Ik wil rustige muziek maar wel muziek die kenmerkelijk is voor stijldansen

49. Hoe komt je pro-actieve houding naar buiten? Hard werken, altijd aanwezig zijn, vragen stellen als dat nodig is.

44. Wie gaat er helemaal lyrisch worden over je eindproduct? Mijn ouders

50. Welke extra’s kun jij inbrengen in deze course? Weet ik niet. Mijn persoonlijk stijl verwerken in mijn wereld.


Perspectieve & Kijkdoos Ik heb een paar profjes gedaan om de perspectief te onderzoeken. Daarna heb ik een kijkdoos gemaakt om te laten zien welk perspectief ik gekozen heb en om de sfeer van de immersive space vast te stellen.


Moodboard


Scenario + Storyboard Intro pagina Als eerste zie je een groot gebouw en je staat voor dubbel klap deuren. Op de achtergrond hoor je gedempte muziek die van binnen komt. De enige interactie die hier plaats vind is de deur. Nadat je op de deur klik gaat de deur open en krijg je een filmpje te zien van dansparen en je zoomt in naar een groepje dansers die zo gauw als ze je zien gaan zwaaien. De groep dansers dragen allemaal hetzelfde rode vest met de letters “Footloose� erop.

Scene 1 Alle dansers staan of zitten om je heen. Ze zijn allemaal bezig met de laatste voorbereidingen voordat de wedstrijd begint. Je staat met je rug naar de dansvloer toe. Je hoort de muziek die speelt waar mensen op kunnen indansen. Het is een rustige Engelse wals. Op de muur hangt een klok die de tijd aan geeft en een spiegel. Alle dansers hebben interactie in deze scene. De interacties zijn: - Er zit een mannelijke danser zijn schoenen te krappen. - Een vrouwelijke danseres doet haar jurk dicht. - Een mannelijke danser doet zijn strik goed. - Een vrouw gebruikt een spiegel om haar make-up goed te doen. - Een mannelijke danser is de namen in een boekje aan het schrijven. - Een vrouwelijke danseres is geld voor de inschrijving aan het verzamelen. - Als je op de spiegel klikt krijg je een stukje te zien van het dansen. - Om naar de volgende scene te gaan moet je op de klok klikken.


Scene 2 Scene 2 speelt zich af bij richting het einde van de Ballroom ronde. Je hoort rustige slowfoxtrot muziek op de achtergrond. De dansers zijn met verschillende activiteiten bezig. Nu zit je niet helemaal met je rug naar de dansvloer maar je ziet net een schijfje van de dansvloer. Ook hier zijn er een heleboel interacties met de mensen die op de scherm staan. De spiegel en de klok zijn nu wel verdraait maar zijn nog steeds zichtbaar. -

- - -

- - -

Een danser met een fotocamera die de dansers aan het fotograferen is, als op de danser klikt krijg je een lichtflits van de camera. Een danser is de make-up van een dansers aan het aanpassen. Een groep dansers zijn aan het aanmoedigen, als je op hun klikt komt er alleen gejuich. Een paar dansers staan zenuwachtig bij de uitslagen lijst, als je er op klikt zijn ze eerst heel zenuwachtig, daarna juicht er een en huilt er een. Er is een danseres die een Latin jurk vast houd, als je op haar klikt legt ze de jurk neer en maakt ze de jurk die ze aan heeft los. Als je op de spiegel klikt krijg je een stukje te zien van het dansen, dit is een ander stuk dansen dan bij de eerste scene. De klok is verschoven maar nog steeds in zicht. Om verder te gaan moet je weer op de klok klikken.


Scene 3 Dit is de laatste scene. Bij deze scene is de prijsuitreiking te zien. Nu krijg je wel de vloer te zien maar wordt er niet meer gedanst. Op de vloer hebben ze nu een tafel staan met de trofisch, een presentatrice, iemand die de trofisch uitdeelt en de dansers die in een halve cirkel daar omheen staan. Op de achtergrond is de deur naar buiten. - Als je op een danspaar, trofeetafel of jury klikt krijg je een filmpje waar in een paar de trofee krijgt en de afsluiting. Ik wil kijken of als je iedere keer op dezelfde klikt dat je dan van paar 6 aftelt naar paar 1. - Als je op de deur klikt krijg je het einde van de immersive space

Einde Hier is de aftiteling van alles wat ik gebruikt heb. Ik wil de aftiteling leuk laten dansen als ik daar de tijd voor heb. Als ik hier geen tijd voor heb wil ik het op de standaard manier van beneden naar boven laten lopen.

Muziek en Geluid Ik heb het geluid overal al bij beschreven, het gejuig, de uitreiking, enz. De nummers die ik gekozen heb voor achter de scenes zijn: scene 1: Perfect Day - Miriam Stockley Scene 2: Falling in to you - Celine Dion


Hier volgt het structuur van Flash

Begin

Deur

Scene 1

Scene 3

Scene 2

Scene 1 Haar vast zetten

Dansjurk aandoen

Makeup aanbrengen Jurk veranderen

Strikje goed doen

Publiek juichen

Dansers: Uitreiking

Uitreikers: Uitreiking

Trofie: Uitreiking

Schoenen krabben

Inschrijven

Klok

Uitslag Krijgen

Geld inzamelen

Deur

Klok

Scene 2

Scene 2

Aftiteling

Immersive space  

De beschrijving van mijn Immersive space

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you