Page 1

touscene . com KR ÅKESØLV

ALT FOR BARnA

dansens dager

peer!

marked

tou scene PROGRAM APRIL, MAI & JUNI 2014


Lysere tider

Piperas, vannlekkasje, innblåste vinduer og andre bygningsmessige skader har vært hverdagen på Tou Scene denne vinteren. Våren kommer som en reddende engel og bærer bud om at utbyggingsarbeidet i det kommende atelierhuset er i rute, noe vi ser frem til. Vårens program er variert og befester Tou Scenes rolle som et hus for alle. Vi byr på et rikt familieprogram, unike konsertopplevelser og scenekunst på internasjonalt nivå. Vi er også samarbeidspartner for flere lokale festivaler og kulturfabrikken Tou Scene produserer musikk, billedkunst, scenekunst og film som aldri før. Vi gleder oss til arrangementer som forestillingen basert på Knut Nærums gjendikting av Ibsens Per Gynt, scenekunststykket The Expressions of the Emotions av og med Ivar Furre Aam, konserten med Black Rhyno - en av Jamaicas aller største dancehall stjerner, den store familiedagen «Alt for Barna, Sandra Kolstad og Sprutbass sitt nye klubbkonsept: GLAMSTAR, en storslått feiring av Dansens Dager 2014 og humorkonseptet TouMazing hvor publikum inviteres på humorsafari i Tou Scenes labyrintiske lokaler. Klassikere som Xplosif Hiphop Festival, Sommermarkedet, Fuck Art, Let`s Dance og Barn av Tou dukker opp igjen. Nytt av året er Tou Academy og Hip Hop Hooray day 2014. Velkommen til Tou Scene!

9 verkstedet for barn 20 go to sleep, goddamnit!

Alt dette, og mye mer!

29 årstidene: tango møter samtidsmusikk

Katrine Lilleland Programsjef Tou Scene

19 toumazing 34 the expressions of the emotions

3


MUSIKK

FRE 28 MARS

MODDI

DØRENE ÅPNER KL 2100 KONSERT KL 2200 KR 220/180 ALDERSGRENSE 18 ÅR

moddi

Etter et selvpålagt hvileår fra musikken slapp Moddi i år både oppfølgeralbumet «Set the House on Fire» og det norskspråklige «Kæm va du?». 2013 har bragt alt annet enn hvile, med nesten 100 konserter i inn- og utland, fra Svalbard i nord til Istanbul i sør, toppet med en utsolgt turneavslutning på Rockefeller i oktober. Senjaartisten presenterer denne gangen sangene i et nedstrippet, akustisk format med gitar, trekkspill og cello som eneste instrumenter på scenen. Arr: Tou Scene.

musikk

fre 04 april

kråkesølv DØRENE ÅPNER KL 2100 KONSERT KL 2200 KR 180/150/130 (aftenbladkort)

kråkesølv

ALDERSGRENSE 18 ÅR

4

Fredag 28. mars slipper Kråkesølv sitt fjerde album. De fire unge Bodøværingene målbandt musikksynsere og publikum med sitt debut album i 2009. Knalldebuten har blitt fulgt opp av to solide albumutgivelser og utallige konsertrunder over hele landet for et stadig voksende publikum. Som et av de mest bemerkelsesverdige norske bandene i sin generasjon har Kråkesølv blitt belønnet med Spellemann og samarbeidet med artister som Øystein Greni, Marit Larsen og Karpe Diem. Kråkesølv har revitalisert bandet med nytt bandmedlem, trommeslageren Jørgen Smådal Larsen (Lukestar). Larsen har også produsert det nye albumet sammen med sin makker Martin Bowitz, i Malabar Studio. Arr: Tou Scene. 5


familie

lør 05 april

Barn av tou DØRENE ÅPNER KL 1130

programstart presis kL 1200 HARRIET ELSKER GULRØTTER! En påskelørdag med hopping, synging, dansing og tegning. For 5.te gang kommer påskeharen Harriet Harestad hoppende til Tou Scene. Hun mener fortsatt at det er altfor fullt av folk i Sirdalen når det nærmer seg påske, derfor synes hun en Stavangertur er glimrende! Det blir GULROTkor, GULROTdans, GULROTkake og GULROTbilder. Og Harriet har selvsagt med seg opptil flere kofferter med hemmeligheter i…og hun vil ganske sikkert vise kjempehoppet… Denne påskelørdagen passer best for alle. Med Harriet Harestad og Grethe Bekkevold, sistnevnte er programansvarlig for Barn av Tou . Arr: Tou Scene.

barn av tou

KR 50/100/200

familie

Ny musikk for små folk DØRENE ÅPNER KL 1330 KONSERT KL 1400 KR 80/50 Konsertforestilling for barn i alderen 3-6 år. Duoen «friStad» består av Hanne Liland Rekdal på fløyter og fagott og Gudrun Faleide Fristad på saxofoner og klarinett. Forestillingen er en blanding av ren konsert og deltakelse fra barna. Gjennom visuelle og musikalske uttrykk skapes en helhet der barna dras inn i samtidsmusikkens verden og får mulighet til å oppdage en helt ny verden av lyd. Arr: Ny Musikk & Tou Scene. 6

NY MUSIKK FOR SMÅ FOLK

lør 05 april

7


musikk

lør 05 april

ny musikks vårkonsert DØRENE ÅPNER KL 1900

dave kane og alex bonney

KR 165 Eventyret finner sted for 5.gang! En stor fest som presenterer det som kan krype og gå rundt omkring i samtidsmusikkens palasser. Korte innslag i flere rom, avbrutt av sofaintervjuer og kronet med pølsegrilling. Program: e STUDENTPROJSEKT fra UiS. Publikum bestemmer utfallet av musikken. e BLY (Helen Louise Solberg og Ingrid R. Haugen) framfører Therese Birkelund Ulvos vokalverk «The (Fool’s) Game» med Hanna Gjermundrød. e NORA MYRSET ASHEIM spiller Hellstenius og Penderecki på fiolin e KAFKAESQUE: musikk av Stine Sørlie med Hanne Rekdal (fløyter, fagott) og Gudrun Faleide Fristad (saksofoner, klarinett). e JOHN LILJA: verk for bass og elektronikk. e ZAS TRIO Per Zanussi (bass), Nils Henrik Asheim (piano) og Ståle Liavik Solberg (trommer). e DAVE KANE / ALEX BONNEY, britisk impro-duo (trompet og bass) full av overraskelser. e ROGALAND HOTCLUB. The infamous basterds out again. Arr: Ny Musikk.

familie

søn 13 april

verkstedet for barn T-shirt DØRENE ÅPNER KL 1300

workshop kl 1330-1500

Verkstedet

KR 120/90

8

Kunne du tenkt deg å designe dine egne klær? Da er dette Verkstedet noe for deg! Vi tar på oss designer-hatten. Hvert enkelt barn skal lage sin egen unike t-skjorte… som du kan ha på deg hele påsken! Ikke glem å ta med en vasket og strøket bomulls-t-skjorte i favorittfargen din! Verkstedet passer best for barn mellom 6 og 12 år. Vi har en visningsstund kl. 15 for alle som er for gamle eller for små til å delta. Verkstedet is both in English and Norwegian. Arr: Tou Scene med SAK Design. 9


musikk

lør 19 april

fuck art, let´s dance DØRENE ÅPNER KL 2200 KR 165 «FALD» gjengen er tilbake påskeaften på Tou Scene. Denne gang med: Skateboard live, Dj Tarjei Nygård, Dj Jazzface OG Vj Lupo. Skreddersydde visuals og den fineste undergrunnshousen Norge har å tilby. Kjøp billetter på forhånd for disse kveldene blir tidlig utsolgt. Arr: Numusic.

fuck art, let´s dance

18 års-grense

musikk

tors 24 april

casa murilo DØRENE ÅPNER KL 2000 KONSERT KL 2100 KR 180/140 Den britiske kjernen i Casa Murilo, Chris Winfield og Dan Hesketh har for lengst slått røtter i Norge med sine superfengende låter og energiske opptredener. Siden platedebuten i 2009 har de spilt på konsertscener landet rundt, og festivaler som Parkenfestivalen, Pstereo, Vinjerock, Malakoff og hovedscenen på Øyafestivalen i 2012. Casa Murilo har gjort suksess på radio og har vært listet på blant andre NRK P3 med flere singler, deriblant storhiten «Wrecking Ball». Bandet har etablert et stort, sammensatt og sultent norsk publikum, og derfor er det mange som nå kan juble over at Casa Murilo er tilbake med ny singel; «Sleeping With The Lights On». Arr: Tou Scene. 10

casa murilo

ALDERSGRENSE 18 ÅR

11


dansens dager 2014 Regional Arena for Samtidsdans (RAS) og Tou Scene feirer Dansens Dager. Over to hele dager, i to kommuner og på to scener med tre forestillinger, ettersnakk, fagseminar, skål og feiring av dansen i regionen!

ras kino kino i sandnes

tirs 29 april

100%

dørene åpner kl 2000 forestilling KL 2100

gratis «From this position I´m in 100% with the man» Ved bruk av ulike perspektiv utforsker forestillingen menneskets oppfattelse av virkeligheten. Forestillingen er resultat av et nært samarbeid mellom: e Stian Robberstad: Scenografi/ lys/ konsept. e John Derek Bishop: Komposisjon/ musikk/ konsept. e Cesilie Kverneland: Koreografi/ danser/ konsept. e Katrine Lilleland: Produsent/ konsept. Det blir ettersnakk med aktørene i 100 % etter forestillingen. Stian Robberstad bruker objekter og lys til å utforske grenselandet mellom arkitektur, kunst og performance. John Derek Bishop jobber innen sjangrene elektronika og hiphop med gruppene Beatpop og The Afeeliated. Bishop har de siste årene produsert musikk til blant annet kortfilmer og scenekunst. Cesilie Kverneland jobber som danser og koreograf. Kverneland har sin utdannelse fra Stavanger, New York, Los Angeles og London. Hun er inspirert og påvirket av omgivelsene i sitt arbeid og har en arkitekturisk oppfatning av kropp og bevegelse. Katrine Lilleland er en aktiv skikkelse i det lokale danse/ scenekunstmiljøet. Både som utøver, produsent og i kraft av stillingen som programsjef ved Tou Scene. Arr: Tou Scene og Regional Arena for Dans.

12

13


dansens dager 2014 tou scene

ons 30 april

fagseminar DØRENE ÅPNER KL 1630 KL 1700-1830

Foto: Ola Sæther

Et historisk blikk på utviklingen av det frie scenedansfeltet i Norge Foredraget tar deg gjennom den frie dansens historie i Norge. Vi får også se nærmere på utvilkingen i skandinavia, Europa og USA. For det frie dansefeltet i Norge har internasjonale impulser hatt særlig stor betydning. Sigrid Øvreås Svendal er gjennomføringsstipendiat ved Institutt for arkeologi, konservering og historie ved Universitetet i Oslo. Hun har nylig levert en doktorgradsavhandling i historie, som tar for seg amerikansk påvirkning på scenedansen i Skandinavia i årene 1950-1980. Hun har tidligere jobbet ved Danseinformasjonen i Oslo, og som dansepedagog. I samarbeid med Danseinformasjonen.

Fagseminar

gratis

november

DØRENE ÅPNER KL 1830 forestilling kl 1900

14

november

En soloforestilling om usikkerhet, om det ugjorte og om hvordan tidligere valg har ført en der en er i dag. Marie Ronold Mathisen er en dansekunstner fra Stavanger. Hun er utdannet ved Northern School of Contemporary Dance i Leeds og har de siste seks årene danset og bodd i England og Israel. Marie jobber i dag som danser og koreograf i regionen og ble i 2014 utnevnt som årets Stavangerkunstner av Stavanger kommune. Arr: Tou Scene og Regional Arena for Samtidsdans.

Foto: Stefan Luczyn

gratis

15


dansens dager 2014 tou scene

ons 30 april

AFTERPARTY

Foto: Hannah Doerr

Forestillingen er en kroppslig performance konsert, et møte mellom et robot ensemble og en kvinnelig utøver. Forestillingen, med sine menneskelige og hypermenneskelige aktører, peker på de uklare grensene mellom menneske og maskin, innside og utside, det vakre og det groteske. Ved å utforske disse uklare grensene, peker stykket på det felles rom som deles mellom teknologi og natur, det uorganiske og organiske. Forestillingen er laget av den norske danseren og koreografen Mia Habib og den tyske komponisten Timo Kreuser. Habib er for øyeblikket en av Norges mest aktive dansekunstnere med et bredt virke nasjonalt og internasjonalt. Kreuser er en respektert musiker og komponist fra Berlin som arbeider over hele Europa. Støttet av: Norsk Kulturråd. Arr: Tou Scene, Regional Arena for Samtidsdans, og Ny Musikk, Stavanger.

...why should you...

...why should you gaze on the dance of SHULAMMITE as on the dance of two armies?...

Etter forestillingene feirer vi dansen og regionens dansere med noe kaldt i glasset og gode samtaler. Arr: Tou Scene og Regional Arena for Samtidsdans.

16

17


humor

lør 03 mai

Toumazing DØRENE ÅPNER KL 1800 KR 395/345 ALDERSGRENSE 18 ÅR

toumazing

Uten tvil det mest unike humorarrangementet i Stavanger i år! Teamet bak «TouMAZEing» fyller hele huset med humor og inviterer publikum til å gå på humorsafari i husets mange rom. Du vil garantert se ting du aldri før har sett, eller trodde du ville se. Gjør deg klar for en unik humoropplevelse! Arrangementet har lattergaranti m Arr: Comedy Box.

film

ons 07 mai rogalerret

rogalerret

18

DØRENE ÅPNER KL 1830

arrangementsstart KL 1900 «Rogalerret» presenterer norsk film der publikum får mulighet til å se filmklipp og møte både filmskapere og skuespillere. Programleder er kulturjournalist Jan Zahl. Arr: Filmkraft og Tou Scene. 19


scenekunst

ons 07 mai og tors 08 mai

go to sleep, goddamnit! DØRENE ÅPNER KL 1900 forestilling KL 1930 KR 150/90 Ei maskeforestilling om ei kyrkje, dinosaurar, utdaterte alarmsystem og mangel på ei større meining. «Go to Sleep, Goddamnit!» finn stad i ei lita provinsiel kyrkje, kor den daglege rutina blir påverka av sviktande besøkstal og ei stadig minkande kollektkasse. Tvila og spørsmåla kjem sakte krypande grunna mangel på teikn frå oven. Den desillusjonerte presten kjempar ein kamp mot seg sjølv, Gud og hodeputene sine medan han fell djupare og djupare inn i ei eksistensiell krise. Ting går frå vondt til verre når dei tre kvinnelege kyrkjetenarane forsiktig byrjar å leike med heller ureligiøse element som vitenskap og moderne musikk. Ved hjelp av heilmasker, freidig fysikalitet og utan eitt einaste ytra ord, utforskar The Krumple Theatre Company problemstillinga «Kva gjør ein når alt ein er og bryr seg om mistar meining og verdi?» Med «Go to Sleep, Goddamnit!» nyttar kompaniet eit presist, rytmisk og nærmast musikalsk scenespråk som vekslar mellom komikk og alvor, det poetiske og det groteske. Kompaniet gir med denne forestillinga maska, bokstavleg talt, eit moderne andlete. The krumple theatre company er eit internasjonalt teaterkompani med røtter i Frankrike, USA og Noreg. Dei fire kompanimedlemma er samla rundt ein felles visjon om å skape eit scenespråk utan språklege barrierar, basert på kroppens evne til å uttrykke seg. «Go to Sleep, Goddamnit!» er deira første maskeforestilling, som premierte i London i august 2013.

«A fantastic piece of theatre.» DDDDD - Female Arts «Within two minutes of the show opening I was laughing helplessly. The Krumple are superb masked performers, transfixing in their ability to bring their characters to life.» DDDDD - One Stop Arts «Using beautiful full masks and no words, this performance is best just experienced. It’s quality physical theatre that reaches true heights.» DDDD - Broadway Baby Arr. Tou Scene. 20

go to sleep, goddamnit!

Omtaler om Go to Sleep, Goddamnit!:

21


kalender mars fre 28 MARS

mai LØR 19 APRIL

lør 03 mai

juni FRE 16 MAI

SØN 01 JUNI

SØN 15 JUNI

moddi

FUCK ART, LET´S DANCE

toumazing

FUCK ART, LET´S DANCE

VERKSTEDET

SOMMERMARKED

DØRENE ÅPNER KL 2100 KONSERT KL 2200 KR 220/ 180

DØRENE ÅPNER KL 2200 KR 165

DØRENE ÅPNER KL 1800 KR 395/ 345

DØRENE ÅPNER KL 2200 KR 165

DØRENE ÅPNER KL 1300 WORKSHOP KL 1330-1500 KR 120/ 90

DØRENE ÅPNER KL 1200 VARER TIL KL 1600 GRATIS

TORS 24 APRIL april

CASA MURILO

fre 04 april

DØRENE ÅPNER KL 2000 KONSERT KL 2100 KR 180/ 140

kråkesølv DØRENE ÅPNER KL 2100 KONSERT KL 2200 KR 180/ 150/ 130

lør 05 april barn av tou DØRENE ÅPNER KL 1130 PROGRAMSTART KL 1200 KR 50/ 100/ 200

LØR 05 APRIL NY MUSIKK FOR SMÅFOLK DØRENE ÅPNER KL 1330 KONSERT KL 1400 KR 80/ 50

LØR 05 APRIL NY MUSIKKS VÅRKONSERT DØRENE ÅPNER KL 1900 KR 165

tirs 29 april

VERKSTEDET FOR BARN DØRENE ÅPNER KL 1300 WORKSHOP KL 1330-1500 KR 120/ 90

rogalerret DØRENE ÅPNER KL 1830 STARTER KL 1900

ONS 07 MAI OG TORS 08 MAI

DANSENS DAGER: 100%

GO TO SLEEP, GODDAMNIT

DØRENE ÅPNER KL 2000 FORESTILLING KL 2100 GRATIS

DØRENE ÅPNER KL 1900 FORESTILLING KL 1930 KR 150/ 90

ONS 30 APRIL DANSENS DAGER: FAGSEMINAR DØRENE ÅPNER KL 1630 FOREDRAG KL 1700-1830 GRATIS

NOVEMBER DØRENE ÅPNER KL 1830 FORESTILLING KL 1900 GRATIS

FRE 09 MAI ERLEND ROPSTAD DØRENE ÅPNER KL 2000 KONSERT KL 2100 KR 150/ 120

LØR 10 MAI TOU ACADEMY DØRENE ÅPNER KL 1400 WORKSHOP KL 1430 KR 100/ 70

...why should you...? afterparty

SØN 13 APRIL

ons 07 mai

LØR 10 MAI DAMANA & EKSTRALIV DØRENE ÅPNER KL 2000 KONSERT KL 2100 KR 200/ 150

ONS 21 MAI

TIRS 03 JUNI

TANGO MØTER SAMTIDSMUSIKK

ELECTRO: ACOUSTIC

DØRENE ÅPNER KL 1800 KONSERT KL 1900 KR 150/ 70

DØRENE ÅPNER KL 1900 KONSERT KL 2000 KR 150/ 70

FRE 23 MAI SANDRA KOLSTAD OG SPRUTBASS DØRENE ÅPNER KL 2100 KONSERT KL 2200 KR 180/ 140

ONS 04 JUNI OG TORS 05 JUNI THE EXPRESSIONS OF THE EMOTIONS / SOLO DØRENE ÅPNER KL 1900 FORESTILLING KL 1930 KR 150/ 90

SØN 25 MAI ALT FOR BARNA DØRENE ÅPNER KL 1300 VARER TIL KL 1600 GRATIS

LØR 14 JUNI

FRE 20 JUNI OG LØR 21 JUNI XPLOSIF HIPHOP FESTIVAL DØRENE ÅPNER KL 2100 KONSERT KL 2200

LØR 28 JUNI FUCK ART, LET´S DANCE! DØRENE ÅPNER KL 2200 KR 165

LØR 05 JULI HIP HOP HOORAY DAY 2014 DØRENE ÅPNER KL 1300 VARER TIL KL 0100

TOU ACADEMY DØRENE ÅPNER KL 1400 WORKSHOP KL 1430 KR 100/ 70

ONS 28 MAI SULT DØRENE ÅPNER KL 1900 KONSERT KL 2000 KR 150/ 90

LØR 31 MAI BLACK RHYNO DØRENE ÅPNER KL 2100 KONSERT KL 2200 KR 215/ 265

LØR 14 JUNI PREMIERE: PEER! DØRENE ÅPNER KL 1700 FORESTILLING KL 1730 KR 100/ 300 FOR ANDRE DAGER, SE S. 38

Billetter reserveres /kjøpes på våre nettsider eller i døren i forkant av arrangement. Supplerende program kan forekomme etter at dette har gått i trykken, følg med på: F facebook.com/touscene T twitter.com/touscene W www.touscene.com


musikk

fre 09 mai

erlend ropstad DØRENE ÅPNER KL 2000 KONSERT KL 2100 KR 150/120

erlend ropstad

ALDERSGRENSE 18 ÅR Her Om Natta er Erlend Ropstads fjerde album og følger opp suksessen fra 2013, «Hva Om Det Ikke Er Sånn Som Du Tror At Det Er». Høsten 2013 tok han med seg et knippe musikere til legendariske Silence Studio i Värmland. Värmland, med sine ulver og fullmåner viste seg å være perfekte omgivelser for Erlend Ropstads «melankomiske» viser. Arr: Tou Scene.

familie

lør 10 mai

tou academy DØRENE ÅPNER KL 1400

workshop starter KL 1430 barnedisco starter kl 1600 & varer til kl 1630

tou academy

KR 100/70

24

Arkitektur seminar for barn Tou Scene´s nye serie for barn, TOU ACADEMY! TOU ACADEMY tilbyr barn mellom 8 - 12 år ny kunnskap gjennom ulike workshops. Hver workshop avsluttes med disko. Hva er arkitektur? Hvem kan tegne hus? Kan noen tegne en hel by? Hvordan henger en by sammen? Påvirker arkitektur lyder og lukter? Vi snakker om arkitektur og aktiverer berøringssansen gjennom å føle på og snakke om ulike materialer. Seminaret er delt inn i en teoretisk og en praktisk del. Med Stian Robberstad. Arr: Tou Scene. 25


musikk

lør 10 mai maijazz

DaMaNa & Ekstraliv DØRENE ÅPNER KL 2000 KONSERT KL 2100 KR 200/150 (billetter kjøpes via www.billettportalen.no) aldersgrense 18 år

Dag Magnus Narvesen Oktett. Hva skjer egentlig når en jazztrommeslager fra Stavanger går i dvale med penn, piano og papir og deretter ringer et knippe kompiser, som tilfeldigvis er noen av de beste musikerne ung norsk jazz har å by på? Dag Magnus Narvesen har sin utdannelse innen jazz fra UIS og NTNU og har siden spilt sammen med flere kjente musikere og komponerer sin egen musikk. Selv kaller han DaMaNa en lekestue av musikk, hvor han er kongen på haugen, og får det som han vil. Det er et nytt prosjekt hvor komposisjonene er sterkt forankret i progressiv jazz av i dag, samtidig som Dag Magnus også henter inspirasjon fra klassisk musikk og musikk fra andre hjørner av verden. Det er et ungt stjernelag som inntar scenen denne kvelden og som vil glede, utfordre, røre og engasjere. Med: Hayden Powell (trompet), Kristoffer Kompen (trombone), Kristoffer Alberts (altsax), Jørgen Mathisen (tenorsax), André Roligheten (baritonsax og bassklarinett), Øyvind Dale (piano), Adrian Myhr (kontrabass), Dag Magnus Narvesen (trommer).

damana

DaMaNa

Bestillingsverk med Inge W.Breistein. Strilen Inge Breistein er en av regionens mest allsidige og kreative musikere. Til årets MaiJazz vil han ha premiere på et nytt verk til MaiJazz som har fått det litt kryptiske navnet Ekstraliv. Verket er elektronisk basert musikk i samspill med akustisk instrumentering komponert av Inge W. Breistein. Estetikken i lydbildet henviser til sjangre som house, elektronika, hiphop, broken beats, glitch, friimpro og modal jazz. Låtmaterialet er bygget opp rundt «beats» med tydelig rytmisk driv og setter fokus på rytmiske mønstre som beveger seg mellom jevn og ujevn puls. Inge W. Breistein er saksofonist og utdannet med master i jazz og improvisasjonsmusikk fra UIS. Med: Inge Weatherhead Breistein (beats, samples, synther, saksofon), Brage Tørmænen (trommer), Kristian Gullåsen (gitar/bass) Karl Oskar Sørdal (lys). Arr: Maijazz. 26

ekstraliv

Ekstraliv

27


musikk

fre 16 mai

fuck art, let´s dance DØRENE ÅPNER KL 2200 KR 165

fuck art, let´s dance

20 års grense «Fuck Art, Let’s Dance» ble lansert i 2013 og har raskt blitt byens viktigste undergrunnsklubb. Med herlige artister som Lindstrøm, Ost & Kjeks og Andre Bratten har kvelden befestet sin posisjon som den beste leverandør av norsk kvalitetshouse. Nærmere info om kvelden kommer. Arr: Numusic.

musikk

ons 21 mai

årstidene – tango møter samtidsmusikk DØRENE ÅPNER KL 1800 KONSERT KL 1900

astor piazzolla

KR 150/70

28

Et ungt nordisk ensemble har satt sammen et program rundt verket «Quatro Estaciones Porteñas» av den legendariske tango-komponisten Astor Piazzolla. Til disse årstidene har de bestilt fire nye årstider av fire nordiske komponister. Hvilke perspektiver oppstår det i spenningsfeltet mellom verkene, når de presenteres side om side? Og hvordan taler Piazzollas umiddelbare, lidenskapelige musikk og moderne komponisters tolkninger av årstidene til et nåtidig, klimabevisst publikum? Håndplukket fra absolutt øverste hylle av musikkmiljøene i Danmark, Norge, Sverige og Finland utgjør de fem musikerne tilsammen et sterkt og ambisiøst ensemble: Andreas Borregaard (accordeon), Jon Mehus (violin), Mikkel Sørensen (guitar), Peter Friis Johansson (klaver), Julius Pyrhönen (kontrabas). Komponister: Rasmus Zwicki (DK), Sunleif Rasmussen (FOE), Fredrik Österling (SE), Martin Rane Bauck (Norge). Danseinnslag av Stavanger Tangoverksted. Ny Musikk er støttet av Stavanger Kommune og Norsk Kulturråd www.nymusikk.no Arr: Ny Musikk. 29


musikk

fre 23 mai klubbnatt: Glamstar

sandra kolstad og Sprutbass support: TBA!

DØRENE ÅPNER KL 2100 KONSERT KL 2200 KR 180/140 Glamstar er et nytt prosjekt bestående av Sandra Kolstad og Sprutbass. Begge har hatt suksess med hver sine soloprosjekter. Kolstad, også ofte kalt «Norges dronning av elektronisk musikk», mottok strålende kritikker for hennes debutalbum Crux. I 2012 gav hun ut albumet «(Nothing Lasts) Forever», som atter en gang tok Norge og Europa med storm. Sprutbass er en anerkjent «skjwee»-DJ. Har tidligere spilt på festivaler som Roskilde. Sammen er de Glamstar. Et klubbkonsept med «live» og DJ-set fra de begge. Vi er stolt over å være vertskap for dette prosjektet for første gang i Stavanger! Begge har tidligere spilt foran fulle saler hos oss, under Numusic Festival. Dette blir en helaften med en lokal DJ i tillegg. Mer info vil følge på hjemmesidene våre! Arr: Tou Scene.

sandra kolstad

ALDERSGRENSE 18 ÅR

familie

søn 25 mai

alt for barna DØRENE ÅPNER KL 1300 varer til KL 1600 FAMILIEDAG I «SIRKUS ØSTRE BYDEL» Kom og bli med på en fargerrik dag i Østre bydel full av sirkusaktiviteter for hele familien. Huset fylles med overraskelser, konserter, akroyogaworkshop, barnedisko, maskeverksted, ansiktsmaling, sjonglering og dyr. Tore Pang har de siste årene vært en av Rogalands mest profilerte rappere, både som soloartist og som medlem av gruppen Kriminell Kunst. Denne dagen holder han konsert for kidsa! Alle oppfordres til å kle seg ut som sirkusartister, cowboyer eller sirkusdyr!! Arr: Urban Sjøfront, Ostehuset AS, St. Johannes menighet, Ungdom og Fritid Storhaug og Tou Scene. 30

alt for barna

gratis

31


konsert

Ons 28 mai zoid: presenterer

sult

DØRENE ÅPNER KL 1900 KONSERT KL 2000 KR 150/90

sult

Sult er en Norsk/Amerikansk trio som jobber med lydbassert improvisert musikk. Akustisk støy som henter inspirasjon fra samtidsmusikk, electroakustisk improvisasjonsmusikk og dronemusikk. Siden Sults oppstart i 2009 har de turnert kontinuerlig i USA, Europa og Skandinavia, Norge. De har to utgivelser «Bark» på det Canadiske selskapet Bug Incision og deres siste utgivelse «Harm», på det Polske selskapet Bocian Records. Jacob Felix Heule (USA) – perkusjon, Håvard Skaset (NO) -akustisk gitar og Guro Skumsnes Moe (NO) – contrabass. Arr: Tou Scene.

musikk

lør 31 mai xplosif & troubletone presenterer

black rhyno (jamaica) DØRENE ÅPNER KL 2100 KONSERT KL 2200 black rhyno

KR 215 forhåndssalg/kr 265 i døra

32

ALDERSGRENSE 18 ÅR En av Jamaicas aller største dancehall stjerner på eksklusivt Norgesbesøk. Rhyno var lenge dancehallkongen VYBZ KARTEL’s høyre hånd i Portmore/ Gaza-crewet. Han trakk seg ut derfra, og gjorde sensasjon i desember 2013 da han vant det årlige og prestisjetunge Sting-clashet på Jamaica. Arr: Xplosif & Troubletone. 33


familie

søn 01 juni

verkstedet for barn DØRENE ÅPNER KL 1300

workshop kl 1330-1500 Miniaturmaur, minisenger, smådører, lille-sofaer… tenk deg en verden hvor alt er mini. Vi skal bli arkitekter til vår egen mini-bolig. Det er du som bestemmer hvem du skal lage den til og hvordan den skal se ut. Men når du går hjem, så skal du ha med deg et hus til din lille edderkopp-venn eller kjæle-dinosaur. Denne worskhoppen passer best for barn med små fingre, mellom 6 og 12 år. Vi har visningsstund kl. 15 for alle dem som er for gamle, eller for små til å delta. Verkstedet is both in English and Norwegian. Arr: Tou Scene med SAK Design.

verkstedet for barn

KR 120/90

MUSIKK

TIRS 03 juni elemental music

electro: acoustic DØRENE ÅPNER KL 1900 konsert KL 2000 Den britiske trommeslageren Paul Hession har samarbeidet med Derek Bailey, Evan Parker, Lol Coxhill, Elton Dean og Paul Rutherford, i tillegg til Stavanger sin egen Frode Gjerstad. Han har gjort et mangfold av prosjekter med alt fra Marshall Allen til Squarepusher. Til denne konserten har han slått seg sammen med Ståle Birkeland, Pål Asle Pettersen og Dag Egil Njaa til et spennende møte mellom trommer og teknologi. Konserten utforsker både tradisjonelle og innovative spillemåter, samt ulike teknologiske tilnærminger. Dersom du er interessert i sjangeroverskridende musikk og lyttende kommunikasjon, vil denne konserten stimulere dine fantasifulle egenskaper i koselige omgivelser på loftet på Tou. Arr: Ny Musikk. 34

electro: acoustic

KR 150/70

35


scenekunst

ons 04 juni og tors 05 juni

the expressions of the emotions / solo DØRENE ÅPNER KL 1900 forestilling KL 1930

ivar furre aam

KR 150/90 Av og med Ivar Furre Aam. Med utgangspunkt i Charles Darwins teorier om emosjoner, videreført av bl. a. Paul Ekmans, og Hochschilds teori om Emotional Labour, ønsker Ivar Furre å skape en danse- og teaterforestilling som utforsker følelsesuttrykk scenisk og koreografisk. I et samfunn hvor emosjonelt arbeid i stadig større grad kapitaliseres på, vil jeg bruke teateret og skuespilleren, «den emosjonelle arbeideren par excellence», til å se på effektene av av det å tvinge subjektet inn i ulike emosjonelle tilstander og sosiale koreografier. Arr: Tou Scene.

familie

lør 14 juni

tou academy: teater DØRENE ÅPNER KL 1400

workshop starter kl 1430 barnedisco starter kl 1600 & varer til kl 1700

tou academy

KR 100/70

36

TOU ACADEMY tilbyr barn mellom 8 - 12 år ny kunnskap gjennom ulike workshops. Hver workshop avsluttes med disko. Deltakerne får denne gang gjennom øvelser, leker og spille-situasjoner erfare hva som ligger mellom linjene når vi kommuniserer med eller uten ord. De får blant annet spille ut samme tekst/situasjon på ulike måter ved å få ulik undertekst i form av tonefall, stemmebruk, mimikk, tempo, kroppspråk, mål i situasjonen osv. Ved å iscenesette ulike situasjoner vil vi prøve å åpne fantasien til barna og å bevisstgjøre dem på at det er mer enn en måte å løse en oppgave, å tolke en tekst, eller å si en setning på. Workshopen ledes av Kathrine Jünger Ims og Lene Aareskjold. De startet begge sin karriere på barneteateret ved Rogaland Teater, og har nå utdannelse fra henholdsvis teatervitenskap, skuespillerfag og samtidsdans. Idag kombinerer de begge utøvende praksis med å undervise ved Barne og Ungdomsteateret, og de har medvirket i produksjoner ved blant annet Stavangeren, Rogaland Teater, Tou Scene, Sandnes Kulturhus og Stavanger Konserthus. Arr: Tou Scene. 37


familie

premiere lør 14 juni vrangforestilling spiller

Peer!

forestillingen spilles hver dag t.o.m 25 juni, kl 1730

lørdag 21 og søndag 22 juni både kl 1300 og kl 1730 DØRENE ÅPNER 30 minutter før forestilling billett KR 100/familie kr 300

peer!

Peer Gynt er Ibsens kanskje beste skuespill, men det er tre ting i veien med det: Det er litt for langt, litt vanskelig å forstå og det mangler kule sanger. Knut Nærum har skåret gjennom og gjendiktet stykket til kort og lettfattelig teater. Han har fjernet tre timer av Ibsens handling, beholdt de mest kjente scenene, skrevet dem på ny og tatt bort de vanskelige ordene. Dessuten har han føyd til mange sanger skrevet på kjente melodier, en del tull og tøys, og en utvetydig lykkelig slutt. Resultatet kaller han for «PEER!». Med utgangspunkt i Knut Nærums gjenfortelling av Peer Gynt vil Vrangforestilling introdusere barn for Ibsens sjarmerende unnasluntrer og eventyrer, Peer Gynt. Forestillingen passer for barn (fra og med fem år) og voksne med Ibsenvegring. Skuespillere: Maria Drangeid, Malin Landa, Magnus Rostad og Lars Ueland Norås. Arr: Vrangforestilling og Tou Scene.

38

39


familie

søn 15 juni

sommermarked DØRENE ÅPNER KL 1200 varer til kl 1600 gratis Design, redesign, kunsthåndtverk, smykker, kunst, deilige skatter og de perfekte gavene. Og en egen avdeling i Maskinhallen med second-hand/ vintage klær, retro møbler/ interiør og DJ! Arr: Tou Scene.

musikk

fre 20 juni og lør 21 juni

xplosif hiphop festival DØRENE ÅPNER KL 2100 ALDERSGRENSE 18 ÅR To dager med både nasjonale og internasjonale artister. I tillegg til rapkonserter blir det dyktige hiphop DJs som lager fest hele helgen! Følg med på www.xplosif.no for siste oppdateringer om program og annen info. Arr: Xplosif. 40

SOMMERMARKED

KONSERTstart KL 2200

41


musikk

lør 28 juni

fuck art, let´s dance DØRENE ÅPNER KL 2200 KR 165

FUCK ART, LET´S DANCE

20 ÅRS GRENSE «Fuck Art Let’s Dance» ble lansert i 2013 og har raskt blitt byens viktigste undergrunnsklubb. Med herlige artister som Lindstrøm, Ost & Kjeks og Andre Bratten har kvelden befestet sin posisjon som den beste leverandør av norsk kvalitetshouse. Nærmere info om kvelden kommer. Arr: Numusic.

musikk

HIP HOP HOOR AY 2014

LØR 05 juli

42

hip hop hooray day 2014 DØRENE ÅPNER KL 1300 varer til KL 0100 fri alder på dagtid, 18 år på kvelden En hel dag viet til Hip Hop kulturen. Familievennlig dagtids arrangement med dansekurs, skriveworkshop, konserter og malekunst. Kvelden fylles med konserter, danseopptredner, battles, og felles jam for de voksne. Hovedkonseptet er som KRS-One sier: «Hip Hop is born out of love». Mer info kommer. Arr: Corna Bros. og Tou Scene. 43


public screens

I caféen på Tou scene er én av skjermene til Public Screens plassert som presenterer samtidskunst i form av video, animasjon, foto og kortfilm. www.publicscreens.no

VÅGEN

BADEDAMMEN PED

Pre-produksjoner Tou Scene tilbyr produksjonstid med profesjonell tilrettelegging for kulturaktører. Aktører innen alle kreative fagfelt kan søke om produksjonstid i våre ulike lokaler, fra en dag til flere uker. For nærmere informasjon: tou@touscene.com eller ring 51 53 05 95 Kurs og konferanse Vi leier ut til alle anledninger: Konferanse, bryllup, bursdag, teambuilding, konfirmasjon, julebord og alt annet du måtte ønske deg! For nærmere informasjon: tou@touscene.com eller ring 51 53 05 95. Tou Scene holder åpent under arrangementer. Administrasjonen er åpen mandag til fredag kl 09.00-15.00.

G AT

RY FY A LK AT EG YG SØ ST. JOHANNES AT T I A KV KIRKE

A

Hvordan kommer du til Tou Scene Til fots: 15 minutter fra sentrum. Gå Pedersgata, Ryfylkegata, Kvitsøygata. Med buss nr. 4 fra Klubbgata mot Rosenli. Gå av ved Lervigstunet (Ostehuset). Adr: Kvitsøygt 25, tlf 51 53 05 95 tou@touscene.com

Tou scene er stØttet av: Stavanger Kommune, Rogaland Fylkeskommune, Norsk Kulturråd, Kulturdepartementet. Tou Scene er medlem av Trans Europe Halles, www.teh.net

ROGALAND FYLKESKOMMUNE

www.sakdesign.no, grafo trykkeri as

BREIAVATNET

ERS

Program April - juni 2014  

Tou Scene er en kunstfabrikk under utvikling, i Stavanger Øst og holder til i et unikt bygg med over hundre års historie. Det var opprinneli...

Advertisement