{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 1

DAGTOCHTENGIDS 2020

www.vanderwougroep.nl


Voorwoord Met trots presenteren wij u de nieuwe dagtochtengids van VANDERWOU Tours. Wat kunt u dit jaar verwachten? Onze gids is verdeeld in twee typen dagtochten, te weten; - Groepsdagtochten - Inbetween tochten Groepsdagtochten (gemarkeerd met een rode zijbies) Dit zijn de dagtochten zoals u ze kent met een dagvullend programma, vaak op een wat verder gelegen locatie. Ook dit jaar hebben we weer een aantal interessante tochten voor u samengesteld waarmee wij u hopen te verrassen. Inbetween (gemarkeerd met een grijze zijbies) Dit zijn korte dagtochten tegen een scherp tarief. Vanwege het relatief kortdurende en scherp geprijsde programma, zijn deze tochten voor een breed publiek aantrekkelijk. Op deze manier kunt u met uw gezelschap wellicht meerdere malen per jaar leuke uitstapjes maken en krijgt iedereen de kans om mee te gaan. Immers; met hetzelfde jaarbudget kunt u meerdere malen op stap. Zoals u weet bieden wij u deze gids aan ter inspiratie. Graag stellen wij de dagtochten op maat samen, geheel aangepast aan uw specifieke wensen en groepsgrootte. Samenmetdebus.nl Via onze website www.samenmetdebus.nl kunt u altijd terecht voor het boeken van losse zitplaatsen naar diverse evenementen. Denk aan Kerstdagtochten, Huishoudbeurs, maar ook zitplaatsen naar Guus Meeuwis, De Toppers, Vrienden van Amstel LIVE etc. Voor vragen en/of opmerkingen kunt u ons altijd bereiken via onderstaande; Email: tours@vanderwougroep.nl Telefoon: 0162-313535 (optie 2) Veel leesplezier namens het team van VANDERWOU Tours.

- 1 -


Inhoudsopgave 1. Voorwoord

12. Groepsdagtocht 10

2. Inhoudsopgave

13. Groepsdagtocht 11 (Kerst)

3. Groepsdagtocht 1

14. Groepsdagtocht 12 (Kerst)

4. Groepsdagtocht 2

15. Inbetweentocht 1

5. Groepsdagtocht 3

16. Inbetweentocht 2

6. Groepsdagtocht 4

17. Inbetweentocht 3

7. Groepsdagtocht 5

18. Inbetweentocht 4

8. Groepsdagtocht 6

19. Inbetweentocht 5

9. Groepsdagtocht 7

20. Inbetweentocht 6

10. Groepsdagtocht 8

21. Inbetweentocht 7

11. Groepsdagtocht 9

22. Inbetweentocht 8

- 2 -


Groepsdagtocht 1 Groepsdagtocht Drielandentocht Om circa 11.00 uur wordt u gastvrij ontvangen bij de Wilhelminatoren in Vaals met koffie en vlaai. Hierna volgt een mooie rondrit met een gids via het Vijlener Bos en een gedeelte van de Mergelland Route. Daarna komen we weer terug bij de Wilhelminatoren voor een lunch. Na de lunch vertrekt u o.l.v. een gids per touringcar en rijden we via Eupen en Nationaal Park Eifel naar Monschau waar u vrije tijd heeft om het stadje te bezoeken. Vanuit Monschau rijden we via een mooie route terug naar Vaals voor een afsluitend diner. Prijs vanaf € 55,00 per persoon. Inclusief: • Vervoer per luxe touringcar • Ontvangst met koffie en vlaai • Rondrit o.l.v. een gids • Lunch • 3-gangen diner Exclusief: • Niet genoemde maaltijden en consumpties.

- 3 -


Groepsdagtocht 2 Groepsdagtocht Schat van de Peel Omstreeks 10.00 uur arriveren we bij Partycentrum Antoine in Soerendonk voor een kopje koffie/thee met een lekkernij. Daarna volgt een film over het winnen van turf in de Peel met aansluitend 2x koffie/thee met broodje ham/kaas/kroket. Na de lunch stappen we in de touringcar voor een tocht door de Peel onder begeleiding van een gids, die u onderweg alles zal vertellen over de Schat van de Peel. Na een mooie route keren we weer terug bij Partycentrum Antoine voor een uurtje Brabants Amusement. Omstreeks 17.00 uur kunt u genieten van een 3-gangen menu, waarna we rond 19.00 uur huiswaarts zullen keren. Prijs vanaf € 55,00 per persoon. Inclusief: • Vervoer per luxe touringcar • Ontvangst met koffie/thee met een lekkernij • Lunch bestaande uit 2x koffie/thee met broodje ham/kaas/kroket. • Rondrit o.l.v. een gids • 3-gangen diner Exclusief: • Niet genoemde maaltijden en consumpties. Inhoud diner: Soepen: Groentesoep en tomatensoep. Hoofdgerecht: Varkensoester en schnitzel geserveerd met 2 warme sauzen, gebakken aardappels, frietjes, 2 soorten warme groenten, rauwkost, appelmoes en mayonaise. Nagerecht: IJs of koffie/thee.

- 4 -


Groepsdagtocht 3 Groepsdagtocht De bakker bakt ze bruin Omstreeks 10.00 uur arriveren we bij Partycentrum Antoine in Soerendonk voor een kopje koffie/thee met een lekkernij en wordt u ge-entertaint met Brabants Amusement. Aansluitend zullen we een lunch nuttigen bestaande uit 2x koffie/ thee met broodje ham/kaas/kroket. Na deze lunch stappen we o.l.v. een gids in de touringcar voor een tocht naar het Bakkerij museum de Grenswachter te Luyksgestel waar op authentieke wijze brood wordt gebakken, waar u uiteraard van mag proeven. Na een mooie route keren we terug bij Partycentrum Antoine waar u omstreeks 17.00 uur kunt genieten van een 3-gangen menu, waarna we rond 19.00 uur weer huiswaarts zullen keren. Prijs vanaf € 55,00 per persoon. Inclusief: • Vervoer per luxe touringcar • Ontvangst met koffie/thee met een lekkernij • Lunch bestaande uit 2x koffie/thee met broodje ham/kaas/kroket • Rondrit o.l.v. een gids • Entree en demonstratie Bakkerij museum de Grenswachter • 3-gangen diner Exclusief: • Niet genoemde maaltijden en consumpties. Inhoud diner: Soepen: Groentesoep en tomatensoep. Hoofdgerecht: Varkensoester en schnitzel geserveerd met 2 warme sauzen, gebakken aardappels, frietjes, 2 soorten warme groenten, rauwkost, appelmoes en mayonaise. Nagerecht: IJs of koffie/thee. - 5 -


Groepsdagtocht 4 Groepsdagtocht Glasblazen en varen over De Linge In Glasstad Leerdam wordt vloeibaar glas omgetoverd tot iets moois. In de glasblazerij kunt u met eigen ogen aanschouwen hoe het proces van glasblazen in zijn werk gaat. Professionele glasblazers zijn doorlopend aan het werk en maken de prachtigste voorwerpen. ’s Middags geniet u vanaf het water van de schitterende omgeving van rivier De Linge tijdens een mooie rondvaart. In de glasblazerij worden we ontvangen met een kopje koffie of thee met heerlijke appeltaart. Na het ontvangst krijgt u een uitgebreide presentatie/demonstratie glasblazen. Al het moois dat geblazen wordt, kunt u ook van dichtbij bewonderen of kopen in het winkeltje. Om 12.30 uur wordt u aan boord van één van de schepen van rederij Leerdam ontvangen voor een schitterende rondvaart van 180 minuten over De Linge. Onderweg gebruikt u de koffietafel met kroket, terwijl u geniet van het uitzicht op de natuur en kleine dorpjes. Aan het einde van de middag leggen we aan in Leerdam, waarna de terugreis aanvangt. Prijs vanaf € 50,00 per persoon. Inclusief: • Vervoer per luxe touringcar • Ontvangst met koffie/thee met appeltaart • Presentatie en demonstratie glasblazen • Koffietafel met kroket • Rondvaart over De Linge Exclusief: • Niet genoemde maaltijden en consumpties.

- 6 -


Groepsdagtocht 5 Groepsdagtocht Kip of het ei Hoe lang kun je eieren bewaren? Wat is een kapoentje? Hoeveel eieren worden er jaarlijks geproduceerd in Nederland? En welk ei brengt geluk? U wordt Gastvrei ontvangen in een sfeervolle ambiance bij de Aalshof in het kleine Brabantse plaatsje Haps. Hier wordt u op de hoogte gebracht van allerlei kip- en eiweetjes proeft u van diverse soorten advocaat zoals “Doortje”, “Suyp”, “McEgg” en “Moortje”. De scharrelkippen zijn gehuisvest in verrijdbare kippenkooien en hebben een vrije uitloop naar buiten zodat de kakelverse eieren de smaak van het buitenleven dragen. Onder het genot van een heerlijk kopje koffie, huisgemaakte appeltaart en “Doortje” advocaat verteld Conny alles over het leven op het Hapse platteland. Genietend van de sfeer, het lekkers en het uitzicht op de fraai aangelegde tuin kunt u lekker wegdromen naar de tijd van weleer. Na deze presentatie is er een lunch en daarna een Eiertikwedstrijd met verkiezing tot eiertikkampioen, inclusief leuke attentie en natuurlijk de eeuwige roem! Prijs vanaf € 45,00 per persoon (*). Inclusief: • Vervoer per luxe touringcar • Tweemaal koffie/thee met huisgemaakte appeltaart • Proeverij advocaat: “Doortje”, “Suyp”, “McEgg” en “Moortje” • Kokoskoekje, ook van ei gemaakt • Bezoek aan streekwinkel • Lunch arrangement Tussen Aarde en Stro • Eiertikwedstrijd inclusief leuke attentie Exclusief: • Niet genoemde maaltijden en consumpties. • (*) Minimaal aantal deelnemers: 40 - 7 -


Groepsdagtocht 6 Chocolade atelier Van Noppen & Nationale Schoolmuseum We brengen een bezoek aan het Chocolade atelier Van Noppen, een sfeervolle locatie waar chocolatelier Frans van Noppen aan de slag gaat met vorm- en mouleerbonbons, chocolade figuren of met marsepein. Daarnaast komt u te weten waar de producten vandaan komen en hoe ze verwerkt worden. U keurt ter plekke de kwaliteit, zo vers heeft u het nog nooit geproefd! Ook de lunch wordt bij Van Noppen verzorgd. Na de lunch rijden we door naar het Nationale Schoolmuseum. Het gebouw waar in 1940 de capitulatie van Nederland plaats vond. Het Schoolmuseum heeft, met meer dan 390.000 voorwerpen, de grootste onderwijscollectie ter wereld. Prijs vanaf € 45,00 per persoon. Inclusief: • Vervoer per luxe touringcar • Chocolade demonstratie • 2x koffie/thee met gebak • Broodjeslunch incl. kroket • Entree + rondleiding Schoolmuseum Exclusief: • Niet genoemde maaltijden en consumpties.

Enkel te bezoeken van januari t/m september, van maandag t/m zaterdag. Dit arrangement is uit te breiden met een diner op de terugreis.

- 8 -


Groepsdagtocht 7 Rotterdam met Rondvaart Spido Omstreeks 10.00 uur komen we aan bij De Gouden Leeuw in Terheijden waar we 2x koffie/thee met koffiebroodje/ koek krijgen. Daarna vertrekken we naar Rotterdam. Begeleid door een gids maakt u een rondrit door deze jonge dynamische havenstad met een moderne architectuur. Een stad die zichzelf in hoog tempo blijft vernieuwen. Bij elk bezoek is de toch al imposante skyline weer uitgebreid. Midden in de stad kunt u op eigen gelegenheid de eerste overdekte Foodmarkthal bezoeken. Om 14.30 uur schepen we in op de Spido voor een havenrondvaart. Middenin het drukke verkeer van zee- en binnenvaartschepen beleeft u een bijzondere vaartocht door de grootste havens van Europa. U ziet de indrukwekkende skyline met imposante gebouwen aan u voorbij glijden, gevolgd door een uniek uitzicht op werven, dokken en de hypermoderne overslag van duizenden containers. Deze vaartocht duurt 75 minuten. Omstreeks 16.00 uur rijden we terug naar de Gouden Leeuw in Terheijden waar na aankomst een heerlijk driegangendiner voor u klaar staat. Prijs vanaf € 45,00 per persoon. Inclusief: • Vervoer per luxe touringcar • 2x koffie/thee met koffiebroodje/koek • Rondrit door Rotterdam o.l.v. een gids. • Driegangendiner • Rondvaart door de haven met Spido Exclusief: • Niet genoemde maaltijden en consumpties. Dit arrangement is uit te breiden met een lunch in Rotterdam. - 9 -


Groepsdagtocht 8 Groepsdagtocht Smokkelroute Vandaag maakt u een prachtige bustocht met gids door het rijke smokkelverleden van de Kempen. Omstreeks 10.30 uur is het ontvangst met koffie/thee met vlaai in de gezellige koffieshop met een dvd-presentatie over onder meer de Acht Zaligheden en de Kempen. Daarna is het tijd om het museum te bezoeken. Ontdek het leven van de “content” Kempische Keuterboer aan de vooravond van grote technische ontwikkelingen in de landbouw en geniet van de prachtige museumtuin. In het museum zal ook de lunch worden genuttigd. Na de lunch stappen we in de touringcar om de “Smokkelroute” te rijden. Deze tocht voert ons door het prachtige ‘Grenspark de Kempen’. Door een gids van het museum worden smokkel-verhalen verteld, doorspekt met anekdotes. Ook het landschap en de geschiedenis van de Kempische mens komen uitvoerig aan bod. Het einde van deze tocht is omstreeks 15.30 uur op de historische markt in Eersel. In Eersel kunt u een tijdje verpozen op één van de vele terrasjes of in één van de pittoreske herbergen. Omstreeks 16.30 uur rijden we naar Restaurant Kruidenlucht in Casteren voor een 3-gangen diner. Na het diner rijden we weer terug naar uw vertreklocatie. Prijs vanaf € 55,00 per persoon. Inclusief: • Vervoer per luxe touringcar • Koffie/thee met vlaai • Bezoek en presentatie Kempenmuseum De Acht Zaligheden • Lunch in het museum • Smokkelroute o.l.v. een gids • Driegangendiner Exclusief: • Niet genoemde maaltijden en consumpties. Inhoud diner: Voorgerecht: Heldere groentesoep. Hoofdgerecht: 2 Varkenslapjes, aardappelgarnituur, friet, diverse groenten, salade. Nagerecht: IJs. - 10 -


Groepsdagtocht 9 Vlas- en Suikermuseum met rondrit We beginnen de dag met 2x koffie/thee met gesorteerd gebak bij De Gouden Leeuw in Terheijden. Na deze koffiestop rijden we naar de westhoek van Noord-Brabant waar men al eeuwen vlas en suikerbiet, de grondstoffen voor de productie van lijnolie, vlaslint en suiker verbouwd. Midden in dit gebied, in het vestingstadje Klundert, staat het Nationaal Vlasserij- Suikermuseum. Deskundigen die jarenlang in de vlasserij werkten leiden u rond en demonstreren de zware lichamelijke arbeid van het verwerkingsproces van vlasstengel tot vlaslinnen. Tussendoor krijgt u hier door de vrijwilligers een Brabantse lunch aangeboden. Na de lunch maakt u een rondrit onder begeleiding van een gids. Deze gids die geboren en getogen is in dit gebied neemt u mee langs typische wijkdorpen en een van de grootste binnenvaartsluizen van Europa. We rijden verder naar een sfeervol historisch vestingstadje aan het water: Willemstad, dat vier eeuwen geleden is gebouwd als vesting tegen de Spaanse vijand. Hier kunt u even uitstappen voor een kleine wandeling of om te genieten van het mooie uitzicht. Na een half uurtje rijden we terug via Dinteloord langs Fort Sabina naar Fijnaart en zien we het ouderlijke huis (woonwagen) van Frans Bauer. Natuurlijk komen we dan ook langs gebieden waar vlas en suiker wordt verbouwt met de grootste suikerfabriek van Europa. Wanneer we de gids weer hebben afgezet rijden we terug naar De Gouden Leeuw waar u rond 17.00 uur kunt aanschuiven voor een heerlijk driegangendiner. Na het diner keren we weer huiswaarts. Prijs vanaf € 50,00 per persoon. Inclusief: • Vervoer per luxe touringcar • 2x koffie/thee met gesorteerd gebak • Bezoek Nationaal Vlasserij-Suikermuseum • Rondrit o.l.v. een gids door de westhoek van Noord-Brabant • Brabantse Lunch • Driegangen diner Exclusief: • Niet genoemde maaltijden en consumpties. Inhoud lunch: Broodje ham/kaas, krentenbol of eierkoek, koffie/thee, melk en vruchtensap. - 11 -


Groepsdagtocht 10 Kriebelz Brasserie met Dekselse Pannetjes Na de spits vertrekken we naar Terwolde. Bij Brasserie Kriebelz worden we hartelijk ontvangen door Elisabeth met 2 kopjes koffie/thee met Deventer Koektaart. Na deze versnapering stappen we in de touringcar met aan boord de gids voor vandaag. Hij gidst ons door het wisselende stroomgebied van de IJssel met dijkhuizen, landgoederen, kastelen. Hij laat de Veluwe, Salland en delen van de Gelderse Achterhoek zien in elk jaargetijde en vertelt de verhalen en sagen die in deze gebieden de ronde doen. Deze tocht zal ongeveer 2 uur duren. In de middag genieten we van een diner met Dekselse Pannetjes waar Brasserie Kriebelz bekend om staat. Het uitserveren is al een feest op zich! Daarna is het genieten van een diversiteit aan hoofdgerechten en kan naar hartenlust met elkaar worden gedeeld. Dekselse Pannetjes is namelijk niet één gerecht, maar een combinatie van meerdere hoofdgerechten. Een proeverij van diverse smaken, vergezeld van verschillende garnituren. Om de middag in te vullen zijn er zoveel verschillende mogelijkheden dat wij de keuze niet kunnen maken voor u. Van kastelen, kaarsenmakerij, forellenkwekerij, aardbeientuin, Anton Pieckmuseum tot roofvogeldemonstratie, muzikale omlijsting door Aalt Westerman, likeurproeverij en nog veel meer. Vandaar dat we u graag adviseren zodat u zelf de keuze kunt maken. We sluiten de dag af met een consumptie en rijden voor de spits begint weer terug naar Brabant. Prijs vanaf € 43,50 per persoon. Inclusief: • Vervoer per luxe touringcar • 2x koffie/thee met Deventer Koektaart • Rondrit o.l.v. een gids • Dekselse Pannetjes diner en 1 consumptie Exclusief: • Niet genoemde maaltijden en consumpties • Middagentertainment naar keuze - 12 -


Groepsdagtocht 11 Kerstworkshop bij Klompenmakerij Den Dekker In een in Kerststijl versierde klompenmakerij wordt u ontvangen met een kopje koffie of thee en iets lekkers. Daarna krijgt u in de werkplaats te zien hoe een klomp wordt gemaakt uit een blok hout. Tevens wordt getoond hoe de motieven handmatig (net als vroeger) op de klompen worden getekend en hoe bijvoorbeeld de naam van een baby in de klomp wordt gesneden. Met veel humor en anekdotes is het absoluut geen saaie demonstratie. Immers; “De toon maakt de muziek!” Na een uitgebreide lunch krijgt u een klomp overhandigd waarin u uw eigen kerststukje mag maken onder het genot van gezellige kerstmuziek en een drankje. Voor en/of na de demonstratie is er natuurlijk tijd genoeg om even in de winkel te snuffelen. Prijs vanaf € 40,00 per persoon. Inclusief: • Vervoer per luxe touringcar • Ontvangst met koffie/thee met een lekkernij • Lunch • Demonstratie Klompenmakerij Den Dekker • Kerststukje in klomp Exclusief: • Niet genoemde maaltijden en consumpties. Inhoud lunch: Broodjes wit en bruin, brood wit en bruin, krentenbrood, ontbijtkoek, kaas, diverse vleeswaren, diverse zoetwaren, Huzarensalade, kroket. Koffie, thee, melk, Jus d’orange, water.

- 13 -


Groepsdagtocht 12 Groepsdagtocht Kerststallenroute Rondom de Kerstperiode kunt u deze prachtige tocht maken. Een gids brengt u langs de mooiste Kerststallen in de Nederlandse en Belgische Kempen. In de koffieshop van Museum De Acht Zaligheden is het ontvangst met koffie en vlaai. Daarna kunt u een kijkje nemen in het museum waar ook de huidige tentoonstelling en de eigen Kerststal bezichtigd kunnen worden. Omstreeks 11.30 uur vertrekt u per touringcar voor het eerste gedeelte van de Kerststallenroute. In de pauze zal een heerlijke “Brabantse Herderslunch” klaarstaan, waarna de route wordt vervolgd. De gids verteld over het ontstaan van de Kerststallen en de betekenis ervan voor de mensen. Bij de mooiste kerststallen is er gelegenheid om uit te stappen. Tijdens de tocht verteld de gids ook over de Kempen in Kersttijd en hij draagt enkele gedichten voor. Omstreeks 16.30 uur komen we terug bij het museum waar u onder het genot van een glaasje Glühwein of warme chocolademelk nog gezellig kunt nagenieten. Omstreeks 17.15 uur rijden we naar Restaurant Kruidenlucht in Casteren voor een 3-gangen diner. Na het diner rijden we weer terug naar uw vertreklocatie. Prijs vanaf € 60,00 per persoon. Inclusief: • Vervoer per luxe touringcar • Koffie/thee met vlaai • Bezoek en presentatie Kempenmuseum De Acht Zaligheden • Brabantse Herderslunch • Kerststallenroute o.l.v. een gids • Glaasje glühwein of warme chocolademelk • Driegangendiner Exclusief: • Niet genoemde maaltijden en consumpties. Inhoud diner: Voorgerecht: Heldere groentesoep. Hoofdgerecht: Varkenshaas met roomsaus, aardappelgarnituur, frites, diverse groenten en salade. Nagerecht: Bavaroise pudding en IJs. - 14 -


Inbetweentocht 1 Rondrit door Historische Nassaustad Breda Ga met VANDERWOU Tours mee op een gezellige rondrit door de Historische Nassaustad Breda. De gids neemt u mee langs de hoogtepunten van Breda zoals de Kerk, Singels, Kasteel Bouvigne, de Koepel en het Mastbos. Onderweg verteld hij bijzondere verhalen over de Smokkelroute, 75 jaar bevrijding en natuurlijk alles over de stad Breda. Te boeken als groepsdagtocht en als individuele dagtocht. Data voor de individuele dagtochten worden gepubliceerd op onze website www.samenmetdebus.nl. Programma: 10.00 uur Vertrekplaats Dongen of omgeving Eventuele extra opstapplaats 10.30 – 11.00 uur Koffie met gebak bij de Hooikar te Gilze 11.00 – 13.00 uur Rondrit o.l.v. een gids 13.00 uur Retour naar opstapplaatsen Prijs per persoon: € 19,50 (*). Inbegrepen: • Vervoer per luxe touringcar • 1x koffie/thee met appelgebak • Rondrit onder leiding van een gids

(*) Minimaal aantal deelnemers: 30 - 15 -


Inbetweentocht 2 Citytour Tilburg Tijdens een drie uur durende rondrit krijgt u een boeiend beeld van Tilburg. Een deskundige gids vertelt u interessante achtergrondinformatie over de geschiedenis en toekomst van de “zesde stad van Nederland”. Onze touringcar rijdt langs indrukwekkende hedendaagse architectuur. Daarbij krijgt u ook de typische “herdgangen” te zien en andere plekken in de stad waar de sfeer van het verleden nog aanwezig is. Onderweg blijkt ook dat Tilburg veel natuurschoon binnen de gemeentegrenzen heeft. Halverwege de tour zal een korte koffiestop worden gemaakt. Te boeken als groepsdagtocht en als individuele dagtocht. Data voor de individuele dagtochten worden gepubliceerd op onze website www.samenmetdebus.nl. Programma: 09.45 uur Vertrekplaats Dongen of omgeving Eventuele extra opstapplaats 10.30 – 13.30 uur Rondrit o.l.v. een gids met onderweg een koffiestop 13.30 uur Retour naar opstapplaatsen Prijs per persoon: € 19,50 (*). Inbegrepen: • Vervoer per luxe touringcar • 1x koffie/thee met gebak • Rondrit onder leiding van een gids

(*) Minimaal aantal deelnemers: 30 - 16 -


Inbetweentocht 3 Schrobbelèr Beleef een sfeervolle, Bourgondische rondleiding bij Schrobbelèr. U wordt tijdens de rondleiding meegenomen in de wereld van het kruidenlikeur. Tijdens deze ontdekkingstocht maakt u kennis met het verhaal achter Schrobbelèr. Proef, ruik en luister weg door de historie, het geheim van het familierecept, het bottelen van de kruiken en de warme sfeer van Schrobbelèr. Te boeken als groepsdagtocht en als individuele dagtocht. Data voor de individuele dagtochten worden gepubliceerd op onze website www.samenmetdebus.nl. Programma: 09.30 uur Vertrekplaats Dongen of omgeving Eventuele extra opstapplaats 10.00 – 13.00 uur Rondleiding en bezoek Schrobbelèr 13.15 uur Retour naar opstapplaatsen Prijs per persoon: € 25,50 (*). Inbegrepen: • Vervoer per luxe touringcar • Ontvangst met koffie/thee met Schrobbelèr bonbon • Rondleiding door de distilleerderij • Proeverij van 3 Schrobbelèr • Afsluiting in Schrobbelèr sfeer

(*) Minimaal aantal deelnemers: 30 - 17 -


Inbetweentocht 4 Natuurlijk Tomaat Een bezoek aan ‘Natuurlijk Tomaat’ verteld u het bijzondere verhaal hoe Henriette en Alfons op biologische wijze diverse groeten telen. Zij zijn enorm gedreven om een eerlijk, heerlijk en kwalitatief goed product te leveren. U wordt gastvrij ontvangen door Henriette met koffie/thee en natuurlijk “Henriettes appeltaartje”. Hierna volgt een rondleiding door de kwekerij, gevolgd door een kookdemonstratie inclusief proeverij. Het arrangement wordt afgesloten met een bezoek aan Henriettes biologische boerderijwinkel. Te boeken als groepsdagtocht en als individuele dagtocht. Data voor de individuele dagtochten worden gepubliceerd op onze website www.samenmetdebus.nl. Programma: 10.00 uur Vertrekplaats Dongen of omgeving Eventuele extra opstapplaats 10.30 – 13.00 uur Rondleiding en bezoek Natuurlijk Tomaat 13.15 uur Retour naar opstapplaatsen Prijs per persoon: € 22,50 (*). Inbegrepen: • Vervoer per luxe touringcar • Ontvangst met koffie/thee met Henriettes appeltaartje • Rondleiding door de kwekerij • Kookdemonstratie inclusief proeverij Niet inbegrepen: • Eventuele persoonlijke uitgaven in de Boerderijwinkel

(*) Minimaal aantal deelnemers: 30 - 18 -


Inbetweentocht 5

La Trappe Geniet te midden van de prachtige tuinen van het trappistenklooster en ontdek het geheim van La Trappe. Tijdens een rondleiding door de brouwerij gaat u langs alle facetten van het productieproces en alle karakteristieke gebouwen op het brouwerijterrein. U krijgt een korte film te zien waarbij u in circa 15 minuten alles leert over het kloosterleven en de rijke historie van de brouwerij. Als afsluiting kan natuurlijk één van de heerlijke trappistenbieren proeven of een bezoek aan de kloosterwinkel niet ontbreken! Te boeken als groepsdagtocht en als individuele dagtocht. Data voor de individuele dagtochten worden gepubliceerd op onze website www.samenmetdebus.nl. Programma: 10.15 uur Vertrekplaats Dongen of omgeving Eventuele extra opstapplaats 11.00 – 12.30 uur Rondleiding bij La Trappe 12.30 – 13.00 uur Mogelijkheid tot bezoek aan de kloosterwinkel 13.00 uur Retour naar opstapplaatsen Prijs per persoon: € 22,50 (*). Inbegrepen: • Vervoer per luxe touringcar • Rondleiding door de brouwerij • Film over het kloosterleven en de brouwerij • 1 consumptie naar keuze Niet inbegrepen: • Eventuele persoonlijke uitgaven in de kloosterwinkel (*) Minimaal aantal deelnemers: 30 - 19 -


Inbetweentocht 6 Museum Dansant U maakt een rondreis door de tijd, in een cabaretachtige sfeer hoort u alles over de geschiedenis van de orgels uit de tijd dat het woord “onthaasten” nog uitgevonden moest worden. U krijgt het hele verhaal te horen over het werk achter de kleurige orgelfaçades, en hoe eigenlijk de muziek op de boeken gemaakt wordt. Een terugreis in de tijd met gelegenheid voor een dansje in het orgelpaleis “Museum Dansant”. Te boeken als groepsdagtocht en als individuele dagtocht. Data voor de individuele dagtochten worden gepubliceerd op onze website www.samenmetdebus.nl. Programma: 09.15 uur Vertrekplaats Dongen of omgeving Eventuele extra opstapplaats 10.00 – 12.00 uur Bezoek Orgelmuseum Dansant 12.15 uur Retour naar opstapplaatsen Prijs per persoon: € 23,50 (*).

Inbegrepen: • Vervoer per luxe touringcar • Entree Orgelmuseum inclusief standaard rondleiding (Let op; u zit rustig en de rondleiding komt langs. De enige rondleiding in Nederland waar u niet hoeft te lopen) • Koffie/thee • Heerlijke Brusselse wafel met warme kersen en slagroom • Consumptie tijdens pauze

(*) Minimaal aantal deelnemers: 30 - 20 -


Inbetweentocht 7 Rondvaart Zilvermeeuw

Een rondvaart in de Biesbosch is een echte beleving! De Biesbosch is een nat gebied of wetland, waar grote groepen vogels dekking, voedsel en nestgelegenheid vinden. Hiervan vormt de Brabants Biesbosch het grootste gedeelte van de Biesbosch. Het ligt tussen de Nieuwe Merwede, de Amer en het Land van Heusden en Altena. Dit bijzondere natuurgebied is één van de meest ongerepte gebieden van Nederland, waar u vele dieren kunt zien. De schipper zal u tijdens de rondvaart door de Biesbosch het een en ander vertellen over het natuurgebied. Te boeken als groepsdagtocht en als individuele dagtocht. Data voor de individuele dagtochten worden gepubliceerd op onze website www.samenmetdebus.nl. Programma: 09.30 uur Vertrekplaats Dongen of omgeving Eventuele extra opstapplaats 10.30 – 12.30 uur Rondvaart door de Biesbosch 12.45 uur Retour naar opstapplaatsen Prijs per persoon: € 25,50 (*). Inbegrepen: • Vervoer per luxe touringcar • 2 uur durende rondvaart met de Zilvermeeuw • 2x koffie/thee met cake (*) Minimaal aantal deelnemers: 30 - 21 -


Inbetweentocht 8 Klompenmakerij Den Dekker Bij aankomst bij Klompenmakerij Den Dekker worden we gastvrij ontvangen met een kopje koffie of thee en een stukje cake. Daarna krijgt u in de werkplaats te zien hoe een klomp wordt gemaakt uit een blok hout. Tevens wordt getoond hoe de motieven handmatig (net als vroeger) op de klompen worden getekend en hoe bijvoorbeeld de naam van een baby in de klomp wordt gesneden. Met veel humor en anekdotes is het absoluut geen saaie demonstratie. Immers; “De toon maakt de muziek!” Voor en/of na de demonstratie is er natuurlijk tijd genoeg om even in de winkel te snuffelen. Te boeken als groepsdagtocht en als individuele dagtocht. Data voor de individuele dagtochten worden gepubliceerd op onze website www.samenmetdebus.nl. Programma: 09.30 uur Vertrekplaats Dongen of omgeving Eventuele extra opstapplaats 10.30 – 12.30 uur Bezoek Klompenmakerij 12.45 uur Retour naar opstapplaatsen Prijs per persoon: € 19,50 (*). Inbegrepen: • Vervoer per luxe touringcar • Bezoek en demonstratie Klompenmakerij • 1x koffie/thee met cake

(*) Minimaal aantal deelnemers: 30 - 22 -


VANDERWOU Tours B.V. De slof 33, 5107 RH Dongen tours@vanderwougroep.nl 0162 313535 (optie 2) Kijk op www.samenmetdebus.nl voor de actuele evenementenagenda en boek uw losse zitplaats(en)

www.vanderwougroep.nl

Profile for VANDERWOU Tours

Dagtochtengids 2020  

Dagtochtengids 2020  

Profile for tours33
Advertisement