Page 1

Dagtochtengids

2019


VANDERWOU Tours

Voorwoord Voor u ligt de nieuwste brochure van VANDERWOU Tours/ Samenmetdebus.nl. We zijn er erg trots op deze aan u te kunnen presenteren. Wat kunt u verwachten in deze gids: Onze gids is toegespitst op de groepsdagtochten. Deze tochten zijn alleen te boeken met een volledige groep. We maken deze dagtochten graag voor u op maat, maar ook willen we u inspireren met de volledig samengestelde dagtochten. Nieuw zijn de ‘Inbetweentochten’. Deze tochten zijn extra guns g geprijsd vanwege de combina e met ons huidige vaste vervoer. De jdsduur zit tussen een dag- en middagtocht in. Zeker interessant om eens te bekijken. We hebben ook een aantal middagtochten toegevoegd. Ook stellen we u op de hoogte van een aantal evenementen die u zeker niet mag missen. Wij hebben de data voor u op een rijtje gezet. Aandacht besteden we ook aan onze website www.samenmetdebus.nl. U boekt hier individuele tochten; een zitplaats (of meerdere) naar Guus Meeuwis, De Toppers, een Kerstmarkt etc. Om op de hoogte te blijven van de ac viteiten van samenmetdebus.nl is het raadzaam om de site regelma g te bezoeken. Gaat U samen met uw vrienden naar een concert, maar hee u zelf onvoldoende personen om een touringcar te vullen? Wij denken graag met u mee en kunnen via onze website en sociale media de overige zitplaatsen verhuren. Veel leesplezier namens het team van VANDERWOU Tours/Samenmetdebus.nl!


Inhoudsopgave 1. Voorwoord

20. Groepsdagtocht 18

2. Inhoudsopgave

21. Groepsdagtocht 19

3. Groepsdagtocht 1

22. Groepsdagtocht 20

4. Groepsdagtocht 2

23. Groepsdagtocht 21

5. Groepsdagtocht 3

24. Groepsdagtocht 22

6. Groepsdagtocht 4

25. Groepsdagtocht 23

7. Groepsdagtocht 5

26. Inbetweentocht A

8. Groepsdagtocht 6

27. Inbetweentocht B

9. Groepsdagtocht 7

28. Inbetweentocht C

10. Groepsdagtocht 8

29. Middagtocht A

11. Groepsdagtocht 9

30. Middagtocht B

12. Groepsdagtocht 10

31. Middagtocht C

13. Groepsdagtocht 11

32. Middagtocht D

14. Groepsdagtocht 12

33. Middagtocht E

15. Groepsdagtocht 13

34. Prijslijst Middag/Inbetweeen

16. Groepsdagtocht 14

35. Prijslijst Groepsdagtochten

17. Groepsdagtocht 15

36. Samenmetdebus.nl

18. Groepsdagtocht 16

37. Evenementenagenda

19. Groepsdagtocht 17

38. Nawoord


VANDERWOU Tours

Groepsdagtocht 1

Kriebelz Brasserie “Met Liefde kan alles”

TIP*TIP*TIP

Na de spits vertrekken we naar Terwolde. Bij Brasserie Kriebelz worden we hartelijk ontvangen door Elisabeth met 2 kopjes koffie/thee met Deventer Koektaart. Na deze versnapering stappen we in de touringcar met aan boord de gids voor vandaag. Hij gidst ons door het wisselende stroomgebied van de IJssel met dijkhuizen, landgoederen, kastelen. Ze laten Veluwe, Salland en delen van de Gelderse Achterhoek zien in elk jaarge jde en vertellen de verhalen en sagen die in deze gebieden de ronde doen. Deze tocht zal ongeveer 2 uur duren. In de middag genieten we van een diner met dekselse pannetjes waar Brasserie Kriebelz bekend om staat. Het uitserveren is al een feest op zich! Daarna is het genieten van een diversiteit aan hoofdgerechten en kan naar hartenlust met elkaar worden gedeeld. Dekselse Pannetjes is namelijk niet één gerecht, maar een combina e van meerdere hoofdgerechten, zodat diverse recepten kunnen worden geproefd. Tijdens de reservering gee u de 3 voorkeuren van uw gezelschap door. Een heuse proeverij van diverse smaken, vergezeld van verschillende garnituren, zoals: appeltjes uit de oven, een salade, gebakken aardappelen, friet en twee verschillende verse groenten. Om de middag in te vullen zijn er zoveel verschillende mogelijkheden dat wij de keuze niet kunnen maken voor u. Van Kastelen, Kaarsenmakerij, Forellenkwekerij, Klompenmakerij, Aardbeientuin, Ijssellinie, Spreukentuin, Anton Pieckmuseum tot Roofvogeldemonstra e, muzikale omlijs ng door Aalt Westerman, Vrouwenensemble Sep mbre, Likeurproeverij en nog veel meer. Vandaar dat we u graag adviseren maar niet de keuze maken voor U. We sluiten de dag af met een consump e en rijden voor de spits weer terug naar Brabant.

Inbegrepen : 2 x koffie of thee met Deventer Koektaart, Gids voor de rondrit, Dekselse Pannetjes diner en 1 consump e.


Groepsdagtocht 2 Proef Dongen

TIP*NIEUW*TIP

Op een van tevoren afgesproken loca e en jds p halen wij u op. Deze dag brengt u langs enkele Dongense proeflokalen. U begint de ochtend bourgondisch met koffie en gebak bij Café- en Zalencentrum De Viersprong, waarna een bezoek wordt gebracht aan ‘Natuurlijk Tomaat’. Op biologische wijze worden hier diverse groenten geteeld en de eigenaresse gee – op basis van eigen producten – heerlijke workshops. Na een uitgebreide rondleiding/proeverij staat voor u een lunch klaar en is er gelegenheid de winkel van Henrië e te bezoeken. Na de lunch ze en we onze reis verder naar Boerderijwinkel D’n Heerd. Een jong ondernemersstel runt hier een boerderij met ca. 150 ‘scharrel’koeien en leveren vlees(producten) van topkwaliteit. Monique vertelt u alles over de boerderij en haar winkel, waar u uiteraard uitgebreid een kijkje kunt nemen. Als laatst bezoeken we Opener Bier. De Biermannen van Opener zijn echte specialisten die streven naar een op male bierbeleving. Op hun unieke loca e wordt u rondgeleid door de brouwerij en proe u van hun specialiteiten. We eindigen de dag – hoe kan het ook anders – met een heerlijk verzorgd 3 gangen diner bij De Viersprong. Na deze dag hee u veel gezien, maar vooral veel geproefd; zowel de lokale sfeer als de (h)eerlijke producten van een aantal Dongense ondernemers. (in verkorte vorm ook mogelijk als middag / inbetweentocht, op aanvraag.) Inbegrepen: koffie met gebak, rondleiding en lunch Natuurlijk Tomaat, rondleiding D’n Heerd, rondleiding incl. proefglaasje Opener Bier, drie gangen diner.


VANDERWOU Tours

Groepsdagtocht 3

SIEMei en veulentjes kijken bij de Paardenmelkerij Na de spits vertrekken we rich ng Veghel. Hier worden we ontvangen bij SIEMei met koffie en gebak. SIEMei (S ch ng Industrieel Erfgoed Meierij) is een levendig museum met voorbeelden van industriële en ambachtelijke bedrijvigheid uit de Meierij. De collec e loopt uiteen van leerzetmachines, houtverspaanders, tot oude telefoontoestellen en an eke voorwerpen uit vervlogen jden. De vrijwilligers herstellen ze en brengen de machines na jaren s lstand weer tot leven. Op de Noordkade, waar het museum is geves gd, bruist het iedere dag van de ac viteiten. Een oude veevoederfabriek is in volle glorie hersteld en biedt nu onderdak aan diverse culturele instellingen, restaurants, winkeltjes, een escaperoom, een theater, de stadsbrouwerij en zelfs een bioscoop. Er zijn dan ook twee rondleidingen mogelijk, zodat de groep kan kiezen of splitsen. Kies voor de techniek van vroeger in het SIEMei Museum, of een rondleiding langs alle leuke winkeltjes, restaurantjes en ac viteiten er omheen. Na het bezoek rijden we naar Zeeland waar voor ons een geweldig driegangendiner klaarstaat. Zoals u hier gewend bent is er van alles volop. Na het diner zullen we de paardenmelkerij Orchid’s gaan bezoeken. Na een presenta e en een glaasje paardenmelk rijden we terug naar Zeeland waar we de dag afsluiten met een consump e, zodat we voor de spits weer terugrijden naar Brabant.

Inbegrepen: Koffie met vlaai, rondleiding SIEMei, driegangen diner, bezoek paardenmelkerij en 1 consump e.


Groepsdagtocht 4 Ardennen

ARDENNEN MET DE WATERVALLEN VAN COO EN BEZOEK AAN BANNEUX Deze tocht naar de Ardennen met de watervallen van Coo en bezoek aan Banneux, beginnen we in Vaals op het drielandenpunt, waar we ontvangen worden met koffie of thee en een heerlijk stukje Limburgse vlaai. Hierna vertrekken we o.l.v. een gids vanaf het hoogste punt van Nederland (322.7 m. boven NAP) rich ng de Baraque Michel, het hoogste punt van België (674 m boven de zeespiegel), rich ng de Belgische Ardennen. ARDENNEN MET DE WATER VALLEN VAN COO Een schi erende tocht langs het mooiste wat de Ardennen te bieden hee . Aangekomen in Coo staat er voor u een heerlijke lunch klaar, daarna zijn de watervallen te bewonderen en kunt u eventueel een kleine wandeling maken. BANNEUX We vervolgen onze dagtocht verder door het prach ge Ambleve dal rich ng het bedevaartsdorpje Banneux. in Banneux wordt er gestopt voor een kleine pauze, hierna rijden we rich ng Vaals waar voor u een heerlijk diner klaar staat.

Inbegrepen : 2 x koffie met vlaai, toeris sche rondrit met bezoek aan Coo, lunch, bezoek aan Banneux, diner.


VANDERWOU Tours

Groepsdagtocht 5 Groene Hart van Nederland

GROENE HART VAN NEDERLAND Via uw opstapplaats rijden we naar Mon oort, waar u wordt ontvangen met een heerlijk kopje koffie en Mon oorts gebak. Hierna maken we een prach ge rondrit door het “ Groene Hart van Nederland ”. Een veelzijdig landschap met uitgestrekte weiden, veengebieden, grote plassen, meren en rivieren, maar ook historische dorpen en steden, forten en boerderijen, een rijk landleven met streekproducten. MUZIKALE BINGO Na de rondrit staat er voor u een heerlijk koffietafel klaar, waarna we daarna de “Muzikale Bingo” gaan spelen. Het is een soort bingo, maar in plaats van de getallen wordt het zingen. Als er een liedje voorbijkomt dat op u kaart staat, dan streep je dat door. Rijtje Vol,? Bingo!! (voor de winnaar is er uiteraard een kleine verrassende prijs) Het zijn allemaal Hollandse liedjes die iedereen kent, en Kees Bos verzorgt het geheel en zingt mee en helpt met aankruisen van de liedjes, kortom een gezellige middag. Hierna verlaten we Mon oort weer en rijden weer rich ng Brabant waar we onderweg nog een heerlijk diner gebruiken. Inbegrepen : Koffie met gebak, rondrit door het Groene Hart van Nederland, koffietafel, muzikale bingo, diner.


Groepsdagtocht 6 Openluchtmuseum Arnhem

OPENLUCHTMUSEUM ONDER BEGELEIDING Deze ochtend komt u alles te weten over het dagelijks leven van onze voorouders. De gidsen nemen u mee op pad terug in de jd en vertellen verhalen waar u veel van zult herkennen. Waarom “vallen wij met de deur in huis” of “lopen wij een blauwtje”? Hoe was het om samen met het vee in één ruimte te leven? Hoe sliep je in een bedstee? Dit en nog veel meer hoort u jdens deze bijzondere rondleiding. OPENLUCHTMUSEUM VRIJE TIJD Na

de smakelijke lunch hee u alle jd om het museum op eigen houtje te verkennen. De authen eke gebouwen, aanwezige ambachtslieden en tal van ac viteiten brengen het museum volledig tot leven. Originele boerderijen, arbeidershuisjes, molens, een kerk, schooltje, melkfabriek, ophaalbrug, winkeltjes en een boerencafé. U vindt er zelfs een oude rijdende tram! U komt er ogen tekort. De mensen van het museum lijken zo uit het verleden te zijn weggelopen. Zij vertellen u graag over hun leven en werk. We starten de dag in Zeeland met een kopje koffie met gebak en eindigen de dag daar ook met een diner.

Inbegrepen : Koffie met gebak, Entree Openluchtmuseum met gids, smakelijke lunch en een drie gangen diner in Zeeland.


VANDERWOU Tours

Groepsdagtocht 7 Molens en Vlinders

MOLENS Tussen Alkmaar en Hoorn, midden in de kleurige bloemenvelden, ligt de Hollandse Brasserie Bianca´s, gezellig ingericht met Del s Blauw en schi erend uitzicht op een Hollandse molen! Van 1633 tot 1635 werd de Schermermeer door 52 molens drooggemalen, waardoor de Schermerpolder ontstond. Een uniek staaltje watermanagement uit de Gouden Eeuw. Geniet het uitgestrekte landschap, de molens en de geschiedenis van de droogmakerij. VLINDERS Vlak achter het duingebied van Noord-Holland, tussen Alkmaar en Schagen ligt de tropische vlindertuin Vlindorado. Eén van de grootste overdekte vlindertuinen van Europa, gehuisvest in de bloemenkwekerij van Dekker Anthuriums. Beleef de kleurrijke wereld van het tropisch regenwoud met zijn exo sche vlinders in vele soorten, kleuren en met de sensa onele blauwe Morpho uit Midden-Amerika. Wekelijks komen er 400 tot 700 vlinderpoppen uit Costa Rica, Filipijnen en Maleisië naar Vlindorado. Daarnaast nog een belevenis: de grote inloopvolière met prach ge (sub)tropische vogels waar u heerlijk doorheen kunt wandelen en de vogels van dichtbij kunt bewonderen. Een bezoek aan deze vlindertuin is een idee voor een dagje uit. Een unieke belevenis voor jong en oud! Via een koffiestop in Vleuten rijden we naar de gezellige brasserie in Oterleek. Hier worden we ontvangen met een heerlijke koffietafel met soep en kroket. Vervolgens maken we kennis met onze gids en rijden we door een schi erend landschap langs diverse molens. Eenmaal weer terug bij de brasserie nemen we afscheid van onze gids en brengen we nog een bezoek aan de Vlindertuin. We besluiten de dag in Haarzuilens met een prima driegangen diner.

Inbegrepen : kopje koffie met gebak, koffietafel met soep en kroket, gidskosten, entree, 3-gangen diner.


Groepsdagtocht 8 Rozenhof in Lo em

DE ROZENHOF IN LOTTEM Rond de klok van 09.30 uur vertrekken vanaf uw opstapplaats en brengen we een bezoek aan de Rozenhof in Lo em. Miljoenen jaren voordat de mens geboren werd, bloeiden er al rozen op aarde. De wilde planten werden al in de oudheid gekweekt voor speciale doeleinden. Zo balsemden de Grieken hun doden met rozenolie en dachten de Romeinen dat de geur van rozen, ziekten op afstand hield. De roos was in alle jden een symbool van liefde en moed, van vreugde en verdriet, van reinheid en volmaaktheid. De wereld is vandaag de dag nog even rozengek als duizenden jaren geleden. U word ontvangen met een kopje koffie en een rozengebakje en krijgt u rondleiding o.l.v. een gids. EEN PRACHTIGE TOCHT We rijden door naar Streekboerderij de Locht waar een heerlijke lunch voor u klaar staat. Na de lunch gaan we een prach ge tocht rijden langs de vele rozen velden. Na de rondrit komen we terug bij streekboerderij de Locht waar u kunt nagenieten met een kopje koffie of thee en waar u het museum nog kunt bezoeken. Rond de klok van 17.00 uur vertrekken we weer rich ng huiswaarts met voor iedereen een rozenstruikje. Deze rozendagtocht sluiten we af met een heerlijk diner in Soerendonk.

Inbegrepen : 1 x koffie met rozengebakje, rondleiding o.l.v. een gids in de rozenhof, lunch met kroket, rozenroute o.l.v. een gids, voor iedereen een rozenstruikje, diner.


Groepsdagtocht 9

Paarden en Pony’s/De pracht en praal van het Gooi PAARDEN EN PONY’S Sinds 1965 is Boerderij Vosseveld in handen van de Paardenkamp. Het gebouw (anno 1915) ligt aan de rand van Soest-Zuid. De stallen achter de boerderij bieden plaats aan 65 opvang paarden en pony’s. Bij aankomst bij de Paardenkamp wordt u ontvangen met een kopje koffie en iets lekkers. U krijgt een rondleiding over het terreinen maakt kennis met de paarden en is er een korte film over het ontstaan van De Paardenkamp. Na dit bezoek rijden we naar Restaurant Vliegveld Hilversum voor een heerlijk lunch met kroket. Het restaurant is prach g gelegen aan het vliegveld van Hilversum. DE PRACHT EN PRAAL VAN HET GOOI Na de lunch pikken we de gids voor een interessante tour door het Gooi. Wat eet Gordon op zijn brood en hoe laat brengt Marco Borsato zijn kids naar school? Zo komen we langs meer dan 40 leuke loca es in ’t Gooi. Langs de villa’s van Linda de Mol, René Froger, Anita Meijer, Willeke Alber en Paul de Leeuw en ook rijden we langs diverse loca es uit de serie “Gooise Vrouwen”. Naast de roddels krijgt u ook te horen waarom het Gooi zo “duur” is geworden. Evenals wat de schilder Anton Mauve met Laren te maken hee . Samengevat een interessante tour met schi erende dorpen en verhalen die u nog nooit hee gehoord.

Inbegrepen : 1 x koffie met iets lekkers, bezoek o.l.v. gids de Paardenkamp, koffietafel met kroket, rondrit door het Gooi, diner.


Groepsdagtocht 10 Boerenbondmuseum/Boer Geert

BOERENBONDSMUSEUM In de ochtend brengt u een bezoek aan het Boerenbondmuseum. U wordt ontvangen met koffie en appelgebak en vervolgens krijgt u een rondleiding door het museum. In dit museum kunt u zien en ruiken hoe het was op een boerderij anno 1900. Het biedt een unieke combina e van bezienswaardigen, zoals het boerderijgedeelte met levende dieren zoals die waren gehuisvest rond 1900. Deze boerderij is typerend voor het Noord-Brabantse boerenbedrijf dat op zandgrond geves gd was. Er zijn tuinen en akkers te bewonderen zoals die zijn ingericht en bewerkt in het begin van de vorige eeuw, een heus dorpsplein met o.a. bakhuis, smederij, klompenmakerij, café en winkel. Ook is er een beugelbaan, een hoefstal, een mandenvlechterij, diverse schuren en een hoogstamboomgaard. Na de rondleiding staat er een koffietafel voor u klaar. BOER GEERT In de middag gaat u naar De Brabantse Kluis in Aarle-Rixtel, een geweldige herberg met boederij die hoort bij het naastgelegen klooster. In Brabant noemen ze een klooster ook wel een kluis. U maakt met Boer Geert een rondleiding over de kloosterboerderij in combina e met een hui artocht met old mer trekkers. Ook kunt u kiezen voor een presenta e met lichtbeelden door een zuster over het kloosterleven. Inbegrepen : Koffie met appelgebak, Rondleiding museum, Koffietafel, Rondleiding melkveebedrijf door Boer Geert, Hui artocht, 3-gangen diner.


VANDERWOU Tours

Groepsdagtocht 11 Achter de Tralies

ACHTER DE TRALIES Hee u wel eens aan de schandpaal gestaan? Een cel van binnen gezien? Op de stoel van de rechter gezeten? In het Gevangenismuseum kan het allemaal. Misdaad en straf zijn van alle jden, maar de manier waarop we straffen is door de eeuwen heen sterk veranderd. Hier ontdekt u alles over misdaad en straf in Nederland vanaf 1600 tot en met nu. Het museum is geves gd in een van de oude dwangges chten die in 1823 door de Maatschappij van Weldadigheid in Veenhuizen zijn gebouwd voor bedelaars en landlopers. Veenhuizen is een bijzonder dorp met een wonderlijke geschiedenis, meer dan honderd rijksmonumenten en vijf gevangenissen die nog steeds in gebruik zijn. Met de touringcars rijdt u langs enkele nog in gebruik zijnde gevangenissen, zoals Esserheem en Norgerhaven. Ook komt u langs een aantal monumentale gebouwen, zoals het vroegere hospitaalcomplex en de kerken. Natuurlijk ziet u ook de woningen met de befaamde gevelteksten, zoals Leering door Voorbeeld, Helpt Elkander en Werk en Bid. Onderweg vertelt de gids op geanimeerde wijze over wat u allemaal ziet. GEVANGENISMUSEUM Via een koffiestop rijden we naar Museumherberg De Ar. Hier kijkt u echt uw ogen uit, zoveel is er te zien. U gebruikt hier uw koffietafel op de deel van een ouderwetse Drentse boerderij midden in het gezellig plaatsje Westerbork. Na de lunch rijden we naar Veenhuizen voor een bezoek aan het Gevangenismuseum. We besluiten de dag met een prima driegangen diner in Hoenderloo.

Inbegrepen : kopje koffie met gebak, Drentse koffietafel, gidskosten, entree, rondleiding, 3-gangen diner.


Groepsdagtocht 12 Het prach ge Borculo

HET PRACHTIGE BORCULO In de Gelderse Achterhoek ligt het prach ge stadje Borculo. De heerlijkheid Borculo kreeg in 1375 stadsrechten en daar zijn de Borculoërs maar wat trots op. In 2005 werd de gemeente Borculo samengevoegd met ander gemeentes om samen de nieuwe gemeente Berkelland te vormen. De geschiedenis is grotendeels bepaald door de rivier de Berkel, die als een slingerend lint door de stad kabbelt. Ook het buitengebied is puur genieten, de vele Saksische boerderijen en de brinken liggen verscholen in het kenmerkende coulisselandschap. Na elke bosrand gaat er weer een nieuwe wereld open. De rust overheerst hier. RONDRIT “DE BERKELSTAD” Via uw vertrekplaats rijden we rich ng Borculo, waar we onderweg een lekker kopje koffie met iets lekkers gebruiken. Hierna rijden we via een toeris sche route naar Borculo naar Restaurant Kerkemeijer, waar voor u een heerlijk Achterhoeks lunchbuffet klaarstaat. Na de lunch gaan we een prach ge rondrit maken o.l.v. een gids, die u al de mooie plekjes van de omgeving laat zien. BEZOEK AAN DE LEBBENBRUGGE We brengen ook een bezoek aan museum de Lebbenbrugge, een uniek authen ek erfgoed. Een eeuwenoud boerenhuis dat gelegen was aan de voormalige Hessenweg, een handelsweg van Duitsland naar Nederland. U krijgt hier een rondleiding en kunt u genieten van de natuur en de rust. We vervolgen onze rondrit en eindigen weer bij Kerkemeijer waar we nog een korte stop maken om daarna weer rich ng Brabant te rijden en in Restaurant Het Wi e Huis nog een heerlijk diner gebruiken.

Inbegrepen: 2 x koffie met vlaai, lunchbuffet met kroket, rondrit o.l.v. gids, bezoek aan museum de Lebbenbrugge, diner.


VANDERWOU Tours

Groepsdagtocht 13 Soesterberg en Utrechtse Heuvelrug

SOESTERBERG

In het Na onaal Militair Museum op de voormalige vliegbasis Soesterberg komen verleden, heden en toekomst van de Nederlandse krijgsmacht tot leven. Ervaar de indrukwekkende collec e en beleef de spannende verhalen van onze krijgsmacht in het grootste museum over de Nederlandse krijgsmacht! Het museum hee de meest bijzondere collec e tanks, vliegtuigen, pantservoertuigen en helikopters van Nederland. Stuk voor stuk unieke exemplaren met een bijzonder verhaal. Ook persoonlijke objecten en aangrijpende verhalen komen tot leven in het Na onaal Militair Museum. Neem plaats in een 360 graden F16-simulator of leer kijken als een scherpschu er. Dwaal tussen tanks en helikopters, ga met z’n allen naar een theatervoorstelling of geniet van het prach ge uitzicht over de Utrechtse Heuvelrug vanaf de 33 meter hoge uitkijktoren. U zult versteld staan hoe de Nederlandse krijgsmacht is verweven met de wereld om u heen! We hebben voor U een lunchvoucher zodat U op eigen jd en gelegenheid een lunch kunt gebruiken. UTRECHTSE HEUVELRUG Samen met een ervaren gids maakt u een schi erende tocht door de Utrechtse Heuvelrug. De gids zal u onderweg op enthousiaste wijze van de nodige informa e voorzien. We starten de dag met koffie met appelgebak en sluiten af met een diner. Inbegrepen : Koffie met appelgebak, Entree/ rondleiding Militair Museum, Lunchvoucher, Gidstocht Utrechtse Heuvelrug, driegangen diner.


Groepsdagtocht 14 Breda varend en lopend

BREDA VAREND U wordt ontvangen op een prach ge loca e in Breda met koffie en een heerlijke punt appeltaart. Vervolgens gee de kapitein het startsein van vertrek voor een rondvaart over de Singels van Breda. De rondvaart gee u een bijzondere kijk op Breda; varenderwijs wordt duidelijk wat er zich in de loop van de jd op en rond het Bredase water hee afgespeeld. De schipper vertelt over allerlei interessante bezienswaardigheden die u jdens de rondvaart tegenkomt, zoals het Kasteel van Breda, Spanjaardsgat, de Koepel (gevangenis) en het Chassé Park. BREDA LOPEND Samen met een enthousiaste gids maakt u een heerlijke wandeling door de stad. De stad staat steevast in de top vijf van meest gastvrije steden van Nederland en eerste bij de verkiezing van “Beste uitgaansstad”! Kom trendy winkelen, bewonder de prach ge monumenten en proef de Brabantse gastvrijheid bij de vele entallen cafés, restaurants en terrassen. Kom thuis in Breda! Na nog even vrije jd, rijden we rich ng Gilze waar we deze dag afsluiten met een diner. Inbegrepen : 2 x koffie/thee met appeltaart , rondvaart over de singels van Breda, Broodmaal jd inclusief kopje koffie/thee, Stadswandeling met gids en drie gangen diner.


VANDERWOU Tours

Groepsdagtocht 15 Chocolade en meer

CHOCOLADE Via uw opstapplaats rijden we naar Ridderkerk naar Chocolade atelier Van Noppe voor een demonstra e over chocolade. U wordt ontvangen met koffie en gebak. Hoe verloopt het produc eproces eigenlijk, van “cacaoboon tot bonbon”. Via film en tevens een toelich ng van de meester-pa ssier, wordt de ambacht getoond. Het proeven ontbreekt natuurlijk niet jdens de demonstra e. RONDRIT Hierna vervolgen we onze dagtocht in Ro erdam en maken een stop bij Restaurant Biblio. Na van een heerlijke lunch te hebben genoten, gaan we verder met onze rondrit door deze moderne wereldstad. We aanschouwen onder andere vele architectuur, de prach ge skyline en tevens één van de grootste havens ter wereld. GROOTSTE MARKTHAL IN ROTTERDAM Na deze indrukwekkende rondrit brengen we ook nog een bezoek aan de eerste overdekte foodmarkthal. De vorm van het gebouw is misschien bijzonder, maar de binnenkant doet daar niets aan onder. Met haar oppervlakte van 11.000 m2 en kleurige dak is het niet vreemd dat het ook wel de Six jnse kapel van Ro erdam wordt genoemd. Hierna rijden we rich ng Terheijden waar we deze dagtocht afsluiten met een heerlijk diner. Inbegrepen : 2 x koffie met bonbon, bezoek en demonstra e Chocolade atelier Van Noppe, uitgebreide lunch, rondrit, bezoek aan foodmarkthal, diner.


Groepsdagtocht 16

Het Keringhuis en De Westlandse Druif HET KERINGHUIS Het Keringhuis laat zien hoe we in waterrijk Zuid-Holland toch droge voeten houden. Tijdens een rondleiding legt een deskundige gids alles uit over hoogwaterbescherming in Nederland. Vanaf de watersnoodramp in 1953, via de deltawerken tot de nieuwste ontwikkeling op het gebied van hoogwaterbescherming. Ook buiten op het terrein wordt de werking van de imposante Maeslantkering haarfijn uitgelegd. Laat het stormen, gieten van de regen of zet een brandende zon aan de hemel op het waterplein en ontdek zelf hoe de Maeslantkering werkt. U wordt ontvangen met een kopje koffie en iets lekkers. DE WESTLANDSE DRUIF Na de rondleiding rijden we naar Monster voor een bezoek aan De Westlandse Druif. Hier staat voor u een heerlijke koffietafel klaar met kroket. Na de lunch staat er een filmpresenta e en een museum bezoek op het programma en gaat u met een gids door de kassen en natuurlijk een proeverij van de druiven of een glaasje druivensap. Wist u dat de druif aan de basis hee gestaan van het succes van de Westlandse glastuinbouw? Kortom de antwoorden vindt u in de kassen van de Westlandse druif. Hierna rijden we weer rich ng Brabant waar we onderweg nog een heerlijk diner gebruiken. Inbegrepen : 1 x koffie met gebak, bezoek en rondleiding Keringhuis, uitgebreide koffietafel met kroket, bezoek aan De Westlandse Druif met rondleiding, museum en kas bezoek, proeverij van druiven of druivensap ( a ankelijk van seizoen), diner.


VANDERWOU Tours

Groepsdagtocht 17 Ro erdam

NATIONAAL BRANDWEERMUSEUM EN BEZOEK AAN ROTTERDAM Rond de klok van half 9 vertrekken we vanaf uw opstapplaats en rijden naar Terheijden voor een heerlijk kopje koffie met vlaai. Hierna rijden we naar Ro erdam voor en prach ge rondrit door een van de grootste havens van Europa en krijgt u een indruk van de stad Ro erdam. Na deze rondrit gebruiken we de lunch in Restaurant Biblio en rijden dan rich ng Hellevoetsluis voor een bezoek aan het Na onaal Brandweermuseum. Dit museum hee een zeer uitgebreide collec e, van brandemmers via stoomspuiten tot de moderne ladderwagen en tankautospuit. Het herbergt ook een rijke verzameling brandbestrijdingsmiddelen. Van de meest primi eve middelen van omstreeks 1500 tot de moderne brandblusmethoden van heden. U ziet unieke pompen uit Paleis Soestdijk, een collec e handspuiten en natuurlijk de glanzende felrode brandweerauto’s met het glimmende koperwerk. U wordt ontvangen met een heerlijk kopje koffie. Daarna krijgt u een rondleiding door het museum en bezich ging van de speciale exposi es. Hierna kunt u nog Hellevoetsluis op eigen gelegenheid bezoeken. Dit mooie havenstadje hee veel te bieden aan kunst en cultuur. Natuurlijk kunt u even een kijkje nemen in één van de mooie winkeltjes of een terrasje pikken. Voor ieder wat wils…. Hierna verlaten we Hellevoetsluis weer en rijden rich ng Terheijden voor een heerlijk diner.

Inbegrepen : 2 x koffie met vlaai, rondrit door Ro erdam, uitgebreide lunch, bezoek en rondleiding Na onaal Brandweermuseum, diner.


Groepsdagtocht 18 Strand, Zee en Duinen

STRAND, ZEE EN DUINEN En dat allemaal in de ochtend. ’s Middags maakt u kennis met het oer-Hollandse groene Noorden vol sappige graasweiden en kanaaltjes en dan ook nog met een boot door de Wes riese Biesbosch: Vogelreservaat het Waerdtje. Echt een afwisselende reis dus in een heerlijk rus ge omgeving. In de ochtend wordt u in uw woonplaats opgehaald en reist u naar het Noord-Hollandse Schoorl, gelegen in het grootste en hoogste duingebied van Nederland, vlak bij de Hondsbossche Zeewering. Bij Paviljoen Struin wordt u ontvangen met koffie en gebak. Dit heerlijke paviljoen ligt in de duinen en hee een schi erend uitzicht op zee. Vervolgens maakt u met de leuke zonnetrein een afwisselende route door het prach ge duingebied, onderdeel van het Na onaal Park. Bij goed weer gaan de ramen open en kunt u de heerlijke zeebries door uw haardos voelen. Bij terugkomst wacht u een goed verzorgde koffietafel met kroket. DE KOPEREN HOORN Na de lunch rijdt u door het prach ge groene landschap naar Oude Niedorp, waar partyboot De Koperen Hoorn voor u klaar ligt voor een rondvaart door het prach ge natuurgebied in en rond vogelreservaat het Waerdtje. Met een beetje geluk kunt u jdens deze rondvaart hier hele bijzondere watervogels spo en. Op de terugweg dineert u in de omgeving van Utrecht. Een waardige afslui ng van deze prach ge natuurtocht. Inbegrepen : Kopje koffie met gebak,rondrit, koffietafel met kroket, rondvaart, 3-gangen diner.


VANDERWOU Tours

Groepsdagtocht 19 Een brug te ver

EEN BRUG TE VER / DE SLAG OM ARNHEM Op deze dagtocht nemen we u mee naar een stukje historie die onlosmakelijk verbonden staat met onze vrijheid. We rijden in de ochtend naar het plaatsje Zeeland voor een kopje koffie/thee met vlaai erbij. Daarna rijden we naar de rand van Oosterbeek, vlak bij Arnhem, waar villa Hartenstein zich bevindt. Dit prach ge pand is de thuisbasis van het Airborne museum. Dat het museum zich hier bevindt kan geen toeval genoemd worden, de villa was jdens de slag om Arnhem namelijk het hoofdkwar er van de Britse generaal Urquhart. In dit museum komen de verhalen tot leven van zowel de Britse, Poolse en Duitse militairen. U kunt hier geheel op eigen tempo rondlopen. De tour begint met een film van ca. 9 min. waarna u afdaalt in het museum en uiteindelijk 9 meter onder grond komt waar u zich midden in de strijd waant. Na deze indrukwekkende experience rijden we naar restaurant Schoonoord voor een heerlijke lunch met kroket. Nadat we de inwendige mens versterkt hebben zal onze gids op de touringcar komen en u meenemen op een prach ge, 2 uur durende, rondrit langs historische plaatsen uit de 2e wereldoorlog. We rijden langs de militaire begraafplaats in Oosterbeek en de Ginkelse heide waar de luchtlandingen plaatsvonden. Tijdens deze rondrit verteld onze gids u prach ge verhalen uit deze periode en kunt u tevens genieten van de natuur van de Veluwe. Na deze rondrit rijden we weer naar het plaatsje Zeeland waar ons een heerlijk diner staat te wachten om daarmee deze dag weer af te sluiten. Een dag waar u nog lang over na zult praten. Inbegrepen : 2 x koffie of thee met vlaai, bezoek aan Airborne museum, lunch met kroket, Airbornetocht o.l.v. een deskundige gids, diner.


Groepsdagtocht 20 Advocaat in het Land van Bartje

ADVOCAAT Een Advocaatje met slagroom gaat er al jd in. Advocaatlikeur is immers een zeer gewaardeerd echt-Hollands product, maar wist u ook, dat er diverse soorten in waren? In het Drentse Dwingeloo weten ze daar alles van. Uw gastvrouw Jenny legt in geuren en kleuren de produc e van de diverse soorten uit. Daar hoort natuurlijk een proeverij bij! LAND VAN BARTJE Zwerven door het Land van Bartje, die niet “bidt voor brune bonen!” en natuurlijk ook de streek van Hunebedden, stuwwallen, veenafgravingen en brinkdorpen. Drenthe, een dunbevolkte provincie met een zeer afwisselend landschap en uitermate geschikt om met een gerou neerde reisleider een prach ge rondrit te maken. Vanuit uw opstapplaats rijdt u over een stukje van de Veluwe naar Nunspeet, waar de koffie met gebak reeds voor u klaar staat. Na de koffie rijdt u naar Spier voor een Drentse koffietafel met een kroket. Na de lunch rijdt u een mooie middagtoer, terwijl de lokale gids u uitleg gee over de afwisselende omgeving. Na de rondrit legt u aan bij de Rosinkhof, eerst maar eens voor koffie met cake en daarna wordt u ingewijd in de wereld van de advokaatlikeur met natuurlijk een proeverij. Licht beneveld aanvaardt u de terugreis en wordt uw reis in de omgeving van Amersfoort besloten met een goed verzorgd driegangen diner.

Inbegrepen : kopje koffie met gebak, koffietafel met kroket, gidskosten, entree, uitleg met diapresenta e, proeverij, koffie met cake, 3-gangen diner.


VANDERWOU Tours

Groepsdagtocht 21 Lingetocht en Glasblazerij

LINGETOCHT Rond de klok van 10.30 uur vertrekken we naar Leerdam waar u aan boord gaat voor een prach ge rondvaart van 3 uur over rivier de Linge. De Linge is een rivier die in de Betuwe van Doornenburg tot Gorinchem stroomt. Met 108 km is het bovendien de langste geheel Nederlandse rivier. De Linge kronkelt door het midden van de Betuwe langs pi oreske dorpjes, typische boerenhoeves, kerkjes, kronkelende dijkjes en schi erende natuur. Tijdens de vaart hee u vanaf uw tafel een geweldig uitzicht op een prach g stukje Nederland. Daarbij kunt u op het bovendek genieten van mooie vergezichten. Tijdens het varen wordt er aan boord ook een warm en koud buffet geserveerd. GLASBLAZERIJ Nadat de boot weer is aangemeerd in Leerdam brengen we een bezoek aan de glasblazerij. Vloeibaar glas wordt omgetoverd tot iets moois. Professionele glasblazers zijn doorlopend aan het werk en maken de prach gste voorwerpen. Na de demonstra e glasblazen hee u nog even vrije jd om Leerdam te bezich gen. Rond de klok van 17.00 uur vertrekken we naar Restaurant de Gouden Leeuw voor een heerlijke koffietafel met kroket.

Inbegrepen : 3 uur durende rondvaart over de Linge, warm en koud buffet, bezoek aan glasblazerij, koffietafel met kroket.


Groepsdagtocht 22 Flipje en Weeshuis

FLIPJE Wie wel eens jam van een bepaald bekend merk in huis haalt, kent ongetwijfeld het olijke frambozenmannetje Flipje. Sinds zijn geboorte in 1935 is hij uitgegroeid tot het symbool van Tiel. In het museum wordt hij geëerd. Flipje- en Streekmuseum Tiel, of kortweg FEST, is een modern museum met een nostalgische knipoog naar het verleden van Tiel in de vorm van het fruitmannetje. Een groot deel van de collec e staat in het teken van voedsel en voedselbereiding. Natuurlijk is er veel aandacht voor jam. Het museum beheert een grote collec e die herinnert aan de jamindustrie en het frambozenmannetje. WEESHUIS In de historische binnenstad van Culemborg staat het eerste nieuwgebouwde weeshuis van Nederland. Tussen 1560 en 1952 bood dit kolossale gebouw onderdak aan meer dan 700 wezen en halfwezen. De verhalen van toen komen tot leven in het unieke Elisabeth Weeshuis Museum. Hoe zag het leven in het weeshuis eruit voor de kinderen? Was het er streng en liefdeloos? Had het leven ook zonnige kanten? Hoe gaat het met de wezen en halfwezen van nu? Kom langs en maak een bijzondere reis door de jd. Bezoek de keuken, de meisjesre er, de kelder, de spinzaal, de protectorenkamer en de slaapzaal. Waarom ziet de vaderkamer er heel anders uit dan de moederkamer? Het in het Elisabeth Weeshuis Museum; een schatkamer vol verhalen voor alle lee ijden. Na het vertrek vanuit uw opstapplaats rijden we naar Tiel voor koffie met gebak. Hierna brengen we een bezoek aan het Flipje museum. Vervolgens staat er een Betuwse broodmaal jd met kroket voor ons gereed. Na de lunch maken we kennis met onze gids en rijden we een mooie route door de streek. Hierna rijden we naar Culemborg voor een uniek bezoek aan het Elisabeth Weeshuis Museum. We besluiten de dag in Sleeuwijk met een heerlijk driegangen diner. Inbegrepen : kopje koffie met gebak, entrees, koffietafel met kroket, gidskosten, rondleiding, 3-gangen diner.


VANDERWOU Tours

Groepsdagtocht 23 Ahrvallei en Altenahr

DE AHRVALLEI EN ALTENAHR Het Ahrdal/Ahrvallei, in het noorden van de Eifel, is een van de mooiste en druk bezochte zijdalen van de Rijn. Het Ahrdal is echt iets voor de roman sche ziel, de Ahr geldt als de “wildste dochter van de Rijn”. De rivier hee zich met moeite een weg gebaand door de grillige rotspar jen van het middelgebergte. Het spectaculairst en het toppunt van natuurschoon bevindt zich tussen Bad Neuenahr en Altenahr. Hier heerst door de leistenen ondergrond een bijna mediterraan klimaat, waardoor van de druiven, die men hier verbouwt, een zeer bijzondere rode wijn kan worden gemaakt. VAALS We stoppen onderweg in Vaals voor een heerlijk kopje koffie met een lekker stukje Limburgse vlaai, waarna we rich ng Altenahr rijden voor de lunch. We vervolgen onze tocht door het mooiste gedeelte van de Ahr naar Mayschoss waar we een bezoek brengen aan het Weinmuseum. Na dit bezoek vervolgen we onze tocht via de autobaan naar Vaals voor een heerlijk diner.

Inbegrepen : 2 x koffie met vlaai, toeris sche route o.l.v. gids, lunch:Duitse Kalte Pla e, bezoek aan wijnmuseum, diner.


Inbetweentocht A Schrobbelèr en Duinexpress

Rond de klok van 09.45/10.00 uur vertrekken we naar Tilburg waar we om 10.30 uur starten met ons programma voor vandaag. Proeven, ruiken, ontdekken en genieten in de Schrobbelèr dis lleerderij Het Brabantse kruidenlikeurtje ontstond in de jaren ‘70 in het huisbarretje van Jan Wassing, als maagpa ënt kon Jan niet goed tegen sterke drank. Op eigen ini a ef mengde hij wat dranken, aangevuld met homeopathische middelen... Zo ontstond de gewaardeerde sfeerverhogende kruidenlikeur Schrobbelèr. De dis lleerderij in Tilburg is voor groepen te bezoeken en hee sinds 2018 een verrassende en nieuwe experience. De groep gaat door een geheime deur...... en wordt meegenomen in de Bourgondische wereld van deze kruidenlikeur met decors, licht, geluid en audiovisuele verrassingen ! Tijdens deze ontdekkingstocht maakt men kennis met het verhaal achter Schrobbelèr. Proef, ruik en luister je weg door de historie, het geheim van het familierecept, het bo elen van de kruiken en de warme sfeer van Schrobbelèr. Aansluitend rijden we naar De Rustende Jager voor een koffietafel met kroket. Hier worden we opgehaald door de Duinexpres. In verwarmde wagons met een zacht achtergrondmuziekje is het genieten van het natuurschoon in en rondom landgoed Huis ter Heide en de Loonse en Drunense Duinen. Er wordt onderweg verteld via de intercom over het gebied.De Duinexpres biedt de mogelijkheid om op plaatsen te komen die niet of nauwelijks bekend zijn en met de auto moeilijk of niet te bereiken zijn. Heen gaat het over verharde wegen en terug veelal over natuur- en zandpaden. De Duinexpres biedt plaats aan 52 personen in twee wagons met een lage gemakkelijke instap en comfortabele stoelen, daardoor uitermate geschikt voor minder validen en ouderen. Rond half vijf bent U terug bij de Rustende Jager en brengen wij U met de touringcar weer huiswaarts. appelgebak, Rondleiding museum, Koffietafel, Rondleiding melkveebedrijf door Boer Geert, Hui artocht, 3-gangen diner.


VANDERWOU Tours

Inbetweentocht B Teutenroute

TEUTENROUTE U wordt door onze touringcar opgehaald op een door U uitgekozen opstapplaats. +/- 10.00 uur Aankomst Eersel. Ontvangst met koffie en vlaai in de koffieshop van het museum. Dvd – presenta e over de Acht Zaligheden en de Kempen. Daarna is het jd om het museum te bezoeken. Ontdek het leven van de “contente” Kempische keuterboer aan de vooravond van grote technische ontwikkelingen in de landbouw en geniet van de prach ge museumtuin. Vervolgens vertrekt u met de bus voor het eerste gedeelte van de route. Onderweg vertelt de gids wat er aan wetenswaardigheden omtrent de Teuten zoal is overgeleverd. Wij rijden door het prach ge landschap van de Nederlandse en Belgische Kempen. In een restaurant in Turnhout staat de koffietafel klaar met een echte Belgische specialiteit. Vervolg van de bustocht langs de bezienswaardigheden van Turnhout en de voormalige Landlopers kolonies van Merksplas en Wortel. Einde van de tocht op de Markt van Turnhout ca. 16.00 uur. Daarna nog even vrije besteding in Turnhout. Rond de klok van 17.15 uur zullen we rich ng Casteren vertrekken voor het diner. Het diner bestaat uit soep, hoofdgerecht en ijs na. Na het diner vertrekken we weer huiswaarts. Inbegrepen : Koffie met vlaai, Dvd presenta e en bezoek museum, Teutenroute o.l.v. Nl gids, Koffietafel, en drie gangen diner in Casteren.


Inbetweentocht C Biesbosch Museum en Fluistertrein

BIESBOSCH MUSEUM EN FLUISTERTREIN Rond de klok van 11.00 uur (a ankelijk van uw opstapplaats) rijden we naar Terheijden waar voor u een heerlijke koffietafel klaarstaat. Hierna vertrekken we naar de Biesbosch. Een prach g natuurgebied. We brengen een bezoek aan het Biesbosch Museum Eiland. Het museum laat vooral zien op welke wijze de mens tot op heden zijn brood in het gebied verdiende en door de handel het uiterlijk van de Biesbosch hee bepaald. Een onderdeel van het Museum Eiland is de “Biesbosch Beleving”. Dit schaalmodel van de Biesbosch met polders, dijken en stromen, maakt de waterhuishoudkundige werking en het belang van dit gebied inzichtelijk. Met een cyclus van 45 minuten, verandert de waterstand van extreem laag tot extreem hoog en weer terug naar laag. Na het museum bezoek gaan we een tocht maken met een fluisters l treintje door de nieuwe Noordwaard. Onder leiding van een gids komt u alles te weten over dit unieke ontpolderingsproject. U ziet onder andere waterbuffels, konikpaarden en Schotse hooglanders. Daarnaast soms zelfs bevers en vis/ zeearenden. Na deze indrukwekkende rondrit, rijden we ten slo e weer rich ng Terheijden waar voor u een heerlijk diner klaar staat. Vervolgens rijden we weer rich ng uw opstapplaats en komt er aan deze indrukwekkende dagtocht een einde.

Inbegrepen : Koffietafel, entree Biesbosch museum eiland, rondrit o.l.v. gids met fluistertrein, diner.


VANDERWOU Tours

Middagtocht A

Natuurgebied de Gouden Ham RONDVAART NATUURGEBIED DE GOUDEN HAM Via uw opstapplaats rijden we naar Appeltern om een prach ge rondvaart te maken over natuurgebied De Gouden Ham. De Gouden Ham ligt centraal in een landschap van rivieren, dijken, polders en rus eke dorpjes. Door modern natuurbeheer wordt de rivieren meer vrijheid en ruimte gegund. Hierdoor is een van de grootste en ruigste natuurgebieden in Nederland ontstaan. Tijdens de rondvaart wordt er koďŹƒe en gebak geserveerd. Na deze prach ge natuurtocht hee u nog even de gelegenheid om een terrasje te nemen of even de benen te strekken. Daarna rijden we via een toeris sche route naar het plaatsje Zeeland om deze middagtocht af te sluiten met een heerlijk diner.

Inbegrepen : KoďŹƒe met gebak, rondvaart, toeris sche route, diner.


Middagtocht B Grote Rivieren

GROTE RIVIEREN In het Land van Maas en Waal ligt Heerewaarden, het bezoekerscentrum over De Grote rivieren. Het is een prach g centrum met een grote tuin en terras. U wordt ontvangen met een heerlijk kopje koffie met gebak en krijgt u een film te zien over de visserij en een demonstra e van de steenbakker. Daarna gaat u o.l.v. een gids het centrum bezoeken, een groot aquarium, maque es, overstromende riviermodellen en de leukste weetjes en verhalen komen voorbij. Buiten ligt een authen ek vissersschip met ingerichte schipperswoning aan boord, er is een beverburcht en zelfs een uitkijktoren ( voor wie goed ter been is) met uitzicht over de rivieren de Maas en Waal en haar drukke scheepvaart. Een prach ge middagtocht die we afsluiten met een heerlijk diner.

Inbegrepen : 2 x koffie met gebak, rondleiding o.l.v. een gids in bezoekerscentrum de grote rivieren, demonstra e steenbakken, diner.


VANDERWOU Tours

Middagtocht C Leersumse Plassen

PANNEKOEK EN PAARDENTRAM De Utrechtse Heuvelrug is een prach g natuurgebied. Kilometers bos, prach ge zandverstuivingen en de Leersumse Plassen kenmerken dit gebied. In Leersum wordt u ontvangen met een kopje koďŹƒe met cake. Aansluitend kunt u per tradi onele paardentram een rondrit maken door dit gevarieerde landschap. Eenmaal teruggekeerd in het restaurant kunt u onbeperkt pannenkoeken eten (naturel, stroop, poedersuiker en/of jam).

Inbegrepen : KoďŹƒe met cake, Rondrit Paardentram, Onbeperkt pannenkoeken eten.


Middagtocht D Hortensia kwekerij Inrana

HORTENSIA KWEKERIJ In een gezellige ruimte wordt u ontvangen met koffie en een appelflap. U krijgt daarbij uitleg en een videopresenta e, waarna u een rondleiding krijgt door de hortensia kwekerij Inrana te Strijbeek. U ziet meer dan 50.000 hortensia’s staan in 15 verschillende soorten en in vele kleuren. Het is een waar bloemenparadijs en een lust voor ieders oog. U krijgt ook nog een demonstra e aangeboden hoe u deze bloemen kunt verwerken in een boeket. Tevens zullen de gemaakte boeke en verloot worden onder het gezelschap. Het betre een boeket, hortensiataart en een tafelstukje. Dus als u één van de gelukkige bent hee u een prach g boeket thuis op tafel. Hierna hee u nog even de jd om een kijkje te nemen in de workshopruimte en winkel. Aansluitend rijden we een toeris sche route naar ons dineradres, waar we nog een heerlijk diner gebruiken.

Inbegrepen : Koffie met appelflap, videopresenta e en rondleiding, demostra e van het bloemschikken, diner. (3 bloemstukken zullen per groep worden verloot)


VANDERWOU Tours

Middagtocht E Soet & Vermaeck

SOET & VERMAECK Op humoris sche wijze maakt u kennis met de wereld van de kermis van weleer, het feest van het jaar, vanaf zijn ontstaan tot de periode 1950 met als rode draad het beroemde Rad van Fortuin. Na ontvangst in de poffertjessalon met koffie en Brusselse wafel met slagroom staat er voor u een drankbuffet klaar met koffie, thee en frisdranken voor onbeperkt gebruik. Op de tafels staan popcorn, gebrande pinda’s en knabbels op u te wachten. Het verhaal neemt u mee langs nostalgische kermisa rac es, zoals Kop van Jut en Vlooientheater, waarbij u ac ef wordt betrokken. Voor de pauze wordt u verder alles verteld over fotografie en kunt u een unieke foto laten maken als herinnering. Tijdens de pauze, met poffertjes, kunt u dansen op muziek van ‘s werelds grootste theaterorgel. Na de pauze is het jd voor de cinemascoop en het grote Rad van Fortuin Prijzenfes val. Draait u zelf een suikerspin of wint u een peperkoek of pluche beer? Kortom een heerlijke middag vol vermaak. We sluiten deze middagtocht af met een heerlijk diner. Inbegrepen : Koffie met Brusselse wafel, onbeperkt koffie, thee, frisdranken, versnaperingen, poffertjes, 1 pauzeconsump e, spelarrangement, diner.


Prijslijst Middag/Inbetweentochten 60 – 56 pers 55 – 51 pers 50 – 46 pers Middagtocht A Middagtocht B Middagtocht C Middagtocht D Middagtocht E

€ 48,45 € 45,30 € 48,45 € 45,30 € 48,45

€ 49,00 € 45,85 € 49,00 € 45,85 € 49,00

€ 50,05 € 46,90 € 50,10 € 46,90 € 50,10

45 – 41 pers € 51,10 € 49,00 € 51,15 € 47,95 € 51,15

60 – 56 pers 55 – 51 pers 50 – 46 pers 45 – 41 pers Inbetweentocht A Niet mogelijk € 43,00 € 44,50 € 46,50 Inbetweentocht B € 60,10 € 60,60 € 61,65 € 63,25 Inbetweentocht C € 61,15 € 61,65 € 62,70 € 64,80

Voor anderen aantallen dan hierboven aangegeven kunt u natuurlijk al jd contact met ons opnemen. 0162 313535 keuze 2.


VANDERWOU Tours

Prijslijst Groepsdagtochten 60 – 56 pers

55 – 51 pers

50 – 46 pers

45 – 41 pers

Groepsdagtocht 1

€ 42,50

€ 44,50

€ 45,00

€ 47,00

Groepsdagtocht 2

€ 60,05

€ 60,60

€ 61,65

€ 63,25

Groepsdagtocht 3

€ 45,00

€ 47,00

€ 47,50

€ 49,50

Groepsdagtocht 4

€ 60,05

€ 60,60

€ 61,45

€ 63,25

Groepsdagtocht 5

€ 63,25

€ 63,75

€ 64,80

€ 66,95

Groepsdagtocht 6

€ 71,65

€ 72,20

€ 73,25

€ 75,35

Groepsdagtocht 7

€ 66,85

€ 67,40

€ 68,45

€ 70,55

Groepsdagtocht 8

€ 66,40

€ 66,95

€ 67,95

€ 71,15

Groepsdagtocht 9

€ 60,05

€ 60,60

€ 61,65

€ 63,25

Groepsdagtocht 10

€ 67,75

€ 68,35

€ 69,40

€ 71,65

Groepsdagtocht 11

€ 61,65

€ 62,20

€ 63,25

€ 64,80

Groepsdagtocht 12

€ 67,45

€ 67,95

€ 69,05

€ 70,35

Groepsdagtocht 13

€ 69,55

€ 70,10

€ 71,15

€ 73,25

Groepsdagtocht 14

€ 60,05

€ 60,60

€ 61,65

€ 64,80

Groepsdagtocht 15

€ 61,15

€ 61,65

€ 62,70

€ 64,55

Groepsdagtocht 16

€ 70,05

€ 70,55

€ 71,60

€ 73,75

Groepsdagtocht 17

€ 61,60

€ 62,15

€ 63,20

€ 66,35

Groepsdagtocht 18

€ 71,65

€ 72,20

€ 73,25

€ 76,40

Groepsdagtocht 19

€ 66,40

€ 66,90

€ 67,95

€ 69,05

Groepsdagtocht 20

€ 60,85

€ 61,40

€ 62,45

€ 65,10

Groepsdagtocht 21

€ 64,30

€ 64,80

€ 65,85

€ 67,20

Groepsdagtocht 22

€ 65,10

€ 65,60

€ 66,65

€ 69,05

Groepsdagtocht 23

€ 66,95

€ 67,45

€ 68,50

€ 70,55

Voor andere aantallen dan hierboven aangegeven kunt u natuurlijk al jd contact met ons opnemen. 0162 313535 keuze 2.


Samenmetdebus.nl Samenmetdebus.nl Graag willen we in deze gids aandacht vragen voor een bijzondere tak binnen ons bedrijf: Samenmetdebus.nl. Op samenmetdebus.nl boekt U een zitplaats. Dit kan zijn naar een concert of speciaal evenement. Tevens worden wij regelma g benaderd door groepen die zelf een reis organiseren maar nog enkele zitplaatsen vrij hebben in de bus. Dit kan een dagreis zijn, maar ook een meerdaagse reis. Het aanbod verandert steeds. Daarom is het belangrijk om vaak onze website te bezoeken. Maar benader ons vooral als U nog zitplaatsen over hee in de bus. Wij plaatsen de reis op onze site, en wellicht krijgen we samen de bus vol. Op de volgende pagina hebben wij diverse belangrijke data en evenementen staan. Zet deze data in uw agenda en blijf samenmetdebus.nl volgen. U kunt ons ook volgen op Facebook; samenmetdebus.


VANDERWOU Tours

Evenementenagenda Hieronder een greep uit de vele evenementen in 2019. Zet ze in uw agenda en boek uw zitplaats op www.samenmetdebus.nl. Neem ook zeker contact op met ons als u zelf uw reis naar een evenement wilt organiseren.

 16 t/m 24 februari 2019

Huishoudbeurs Amsterdam

 22 & 23 maart 2019

Holland Zingt Hazes

 29 & 30 maart 2019

Snollebollekes

 23 t/m 29 mei 2019

Libelle Zomerweek

 31 mei & 1 juni 2019

Toppers Jubileum Edi e

 12 juni 2019 (NIEUW)

Junior concert Guus

 14, 15 en 16 juni 2019

Guus Meeuwis

 17 t/m 23 juni 2019

7 daagse seniorenreis naar Sauerland

 18 juli 2019

Tour de France aankomst in Parijs

 1 & 2 september 2019

Bloemencorso Zundert

 18-19 en 20 oktober 2019

Andre Hazes Jr in Ahoy

 3 november 2019

Bloemencorso Valkenswaard


Nawoord Wij hopen dat wij u hebben kunnen inspireren tot het maken van een keuze voor een dagtocht. De mogelijkheden voor een dagtocht zijn zo enorm uitgebreid dat het bijna onmogelijk is om een selec e hiervan te maken. Het wagenpark van VANDERWOU Tours/Samenmetdebus.nl is enorm vernieuwd, en dit helpt ons om het niveau dat U gewend bent van ons te handhaven. In 2017 presenteerde we onze 2 nieuwe Scania touringcars met 58 zitplaatsen en afgelopen jaar is onze vloot uitgebreid met 2 twee nieuwe Scania touringcars met elk 50 zitplaatsen, zodat we ook de iets kleinere groepen kunnen bedienen. Wij verwelkomen u graag bij ons op kantoor om samen met ons de perfecte dagtocht samen te stellen. Ook geven we u graag een rondleiding door het bedrijf en de nieuwe loods waar onze touringcars zijn gestald. Om er zeker van te zijn dat we alle j voor u hebben, vragen we u om vooraf even te bellen: 0162-313535 (keuze 2). Voor vragen mag dat natuurlijk ook al jd


VANDERWOU Tours B.V. De slof 33, 5107 RH Dongen, 0162 313535 www.vanderwougroep.nl tours@vanderwougroep.nl

Profile for VANDERWOU Tours

Dagtochtengids 2019  

Dagtochtengids 2019  

Profile for tours33
Advertisement