Sidekick

Page 1

EEN KOPJE SUIKER

BEWONERS AAN HET WOORD

NR. 01 - HERFST 2016

13/15 HUURTOESLAG

ALLE INS & OUTS OP EEN RIJTJE

21

SIDEKICK EEN CITYSIDE APARTMENTS MAGAZINE

LET’S DRINK!

MET HOPDONDERS

25

LUXE EN COMFORT OP DE BESTE LOCATIES APELDOORN WWW.CITYSIDE-APARTMENTS.COM


SIDEKICK MAGAZINE

INHOUDSOPGAVE

KORT NIEUWS

5/7

AGENDA

AUTUMN IN THE CITY

16/17

WAT ETEN WE VANAVOND?

EEN RECEPT VAN MURAT YILMAZ, EIGENAAR JULES VERNE

28/29

PROJECTEN NIEUW/ACTUEEL

8/9

Relax OP ÉÉN VAN

MELD JE AAN

11

INRICHTINGSTIPS DE DO’S & DON’TS VOLGENS STUDIO OCEAN

18/19 HUURTOESLAG

EEN KOPJE SUIKER

DE GEZAMELIJKE DAKTERRASSEN

BEWONERS AAN HET WOORD

13/15

ALLE INS & OUTS OP EEN RIJTJE

21 HET CONCEPT

LUXE EN COMFORT OP DE BESTE LOCATIES

22/23 LET’S DRINK! MET HOPDONDERS

25 AANGENAAM! EEN MEDEWERKER STELT ZICH VOOR

27

-2-

DAKTERRAS BANKSIDE 1 APELDOORN

-3-

POINTS OF INTEREST

DE KAART VAN APELDOORN

30/31


KORT NIEUWS

echt... miranda

timon

roanne

edwin

stijn

eva

marlies

kenny

anne

ine

annegreet

luuk

CITYSIDE APARTMENTS BREIDT VERDER UIT IN BESTAANDE EN NIEUWE CITYSIDE-STEDEN! Je vindt al bijzondere wooncomplexen van Cityside Apartments op de beste locaties in Apeldoorn, Arnhem en Hoofddorp. Vanaf volgend jaar komen daar meerdere nieuwe locaties bij! Niet alleen in steden waar Cityside Apartments al één of meerdere wooncomplexen gerealiseerd heeft, maar ook in nieuwe Cityside-steden zoals:

Amersfoort, Nieuwegein, Zoetermeer en Deventer tanja

fedra

martine

annegreet

richard

cor

björn

david

marijke

martine

céline

marijke

ruby

eric-jan

geo

otis

sophie

jelka

Zo zijn we pas gestart met de transformatie van nieuwe complexen in Apeldoorn (Brinkside), Deventer (Riverside) en in Arnhem (Stationside). Begin 2017 beginnen we in Amersfoort, Nieuwegein en Zoetermeer waar in de loop van het vierde kwartaal de eerste huurders hun intrek nemen.

NIEUWE COMPLEXEN OPGELEVERD IN APELDOORN EN HOOFDDORP Nog net voordat de zomervakantie begon, is in Apeldoorn het complex aan het Marktplein opgeleverd: vrijdag 1 juli ontvingen de laatste huurders van Marketside hun sleutel. Aan de Nieuweweg in Hoofddorp werden in augustus drie etages opgeleverd en deze maand volgde de laatste etage. In totaal zijn alle 40 studio’s en 98 appartementen in beide locaties verhuurd. In totaal zijn nu acht Cityside-complexen bewoond in drie steden.

echt waxx kappers KAPELSTRAAT 3 • APELDOORN • 055 - 522 66 55 • WWW.WAXX.NL

MEER OVER DEZE EN ANDERE (NIEUWE) PROJECTEN LEES JE OP PAGINA 8 VAN DIT MAGAZINE EN NATUURLIJK OP ONZE WEBSITE: WWW.CITYSIDE-APARTMENTS.COM

-5-


KORT NIEUWS

EERSTE CITY GYM SINDS EIND JULI IN GEBRUIK Cityside Apartments biedt luxe en comfort voor jongeren die op zoek zijn naar woonruimte: prachtig afgewerkte wooncomplexen met diverse gemeenschappelijke ruimtes zoals bijvoorbeeld een dakterras, was- en droogruimtes en een fietsenstalling. Nieuw is de City Gym die in Stationside 2 in Apeldoorn is gerealiseerd: een fitnessruimte van circa 100m2 waar de bewoners van alle Citysidecomplexen dagelijks tussen 07.00 en 22.00 uur gratis gebruik van kunnen maken. De ruimte bestaat uit een cardio- en een krachtgedeelte met daarin onder andere verschillende krachtapparaten, fietsen, een roeiapparaat, bokszak en een multifunctionele step. In september en oktober organiseren we iedere woensdagavond speciale sportclinics met als start- en eindpunt de City Gym. Elke avond staat één sport centraal; denk hierbij bijvoorbeeld aan kickboksen, mountainbiken, skeeleren, zelfverdediging, yoga, hardlopen of een bootcamp. Deze clinics zijn exclusief voor alle huurders van Cityside Apartments en worden gegeven door trainers van Rocky Fit. Iedere week wordt via onze Facebook-pagina bekend gemaakt welke sport die week aan bod komt. Om onze huurders te helpen bij hun oefeningen, hangen op de wanden verschillende posters met daarop uiteenlopende fitnessinstructies en –oefeningen. De City Gym is vanaf de eerste dag een groot succes: veel huurders weten inmiddels deze ruimte te vinden en werken op die manier ‘thuis’ aan hun conditie.

-7-

CITYGYM STATIONSIDE 2 APELDOORN


SIDEKICK MAGAZINE

PROJECTEN NIEUW/ACTUEEL

BINNEN EEN HALF JAAR VAN LEEGSTAAND KANTOORPAND NAAR LUXE WOONCOMPLEX We zijn deze maand in drie steden begonnen met de transformatie van kantoorpand naar wooncomplex: Brinkside in Apeldoorn, Riverside in Deventer en Stationside in Arnhem. Vanaf half april 2017 zullen de laatste sleutels van de in totaal 81 appartementen en 179 studio’s die in deze wooncomplexen gerealiseerd worden aan de nieuwe huurders overhandigd zijn. De eerste bewoners nemen in februari in hun intrek in Stationside Arnhem. Daarna volgen (gefaseerd) Riverside Deventer en Brinkside Apeldoorn.

EERSTE COMPLEX MET GROOT ROOFPARK KOMT IN APELDOORN

In Brinkside Apartments (op de hoek Wilhelmina Druckerstraat/Prins Willem Alexanderlaan in Apeldoorn) worden maar liefst 103 studio’s en 9 appartementen gerealiseerd die via een zogenaamd campuscontract verhuurd worden: ALLEEN OP VERTOON VAN JE INSCHRIJVING BIJ EEN ONDERWIJSINSTELLING KOM JE VOOR EEN WONING IN AANMERKING.

Uniek bij dit complex is de aanleg van het grootste roofpark van Apeldoorn (1.500 m2) waar je als huurder gratis gebruik van kunt maken! Daarnaast zijn er ook nog een afgesloten fietsenstalling, fitnessruimte en gemeenschappelijke was- en droogruimtes. Wil je meer over deze locatie weten of over één van onze andere locaties in Apeldoorn, neem dan contact op met Domica Apeldoorn (055-5761100) of meld je aan via cityside-apartments.com

-8-

ROOFPARK BIJ BRINKSIDE APARTMENTS APELDOORN

PRACHTIG WONEN IN DEVENTER

Vlakbij de Wilhelminabrug en de IJssel worden in maart volgend jaar de eerste woningen opgeleverd aan de Welle. De 36 appartementen en 19 studio’s zijn allemaal volgens de Cityside-norm standaard voorzien van luxe vloerafwerking, gordijnen, een luxe keuken en modern sanitair. Naast een gemeenschappelijke fietsenstalling kunnen de huurders ook gebruikmaken van een heerlijke gemeenschappelijke buitenruimte met fijne loungebanken en schaduwdoeken. Zie jij jezelf hier al wonen, neem dan contact op met Domica (055-5761100) of meld je aan via www.cityside-apartments.com.

RIVERSIDE APARTMENTS DEVENTER

IN ARNHEM WORDEN 93 WONINGEN GEREALISEERD Ook in Arnhem wordt een kantoorpand omgebouwd tot prachtig wooncomplex: Stationside Apartments aan de Utrechtsestraat 38. Zoals alle Cityside-complexen is ook dit complex zeer centraal gelegen, vlakbij het centrum met alle voorzieningen en het centraal station. Het complex krijgt een gemeenschappelijk dakterras dat is voorzien van loungebanken en schaduwdoeken. Daarnaast kunnen huurders gebruikmaken van een gemeenschappelijke fitnessruimte en de gemeenschappelijke was- en droogruimtes. Meer weten over deze en onze andere locaties, kijk dan op www.cityside-apartments.com.

-9-


MELD JE AAN

ZO’N G N I R A V R E N O O W H C O T E J L I W ? N E S S I M T NIE

WHERE MEN BECOME GENTLEMEN.

Een appartement of studio huren in één van de Cityside-complexen staat garant voor een bijzondere (eerste) woonervaring:

Luxe, kwaliteit en comfort vind je niet alleen terug in de luxe afgewerkte en gestoffeerde woningen maar ook in de gemeenschappelijke ruimtes zoals het dakterras, de ontvangsthal, galerij, fietsenstalling en was- en droogruimtes. Aan werkelijk alles is gedacht en met zorg gemaakt.

MELD JE AAN!

OPENINGSTIJDEN Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag

KONINGINNELAAN 53 • APELDOORN • WWW.BARBERRO.NL

Zaterdag

GESLOTEN 10.00 – 18.00 uur 10.00 – 18.00 uur 10.00 – 18.00 uur 10.00-16.00 uur 16.00 – 19.30 uur WALK-IN’S 09.30-16.30 uur

Ben je op zoek naar woonruimte en spreekt ons concept je aan, schrijf je dan in voor een appartement of studio op een toplocatie! Op onze site vind je het aanmeldformulier, maar je kunt ons natuurlijk ook een e-mailbericht (info@cityside-apartments.com) of privébericht via Facebook (/citysideapartments.nl) sturen. Meer over onze locaties, de woningen en ons concept vind je op www.cityside-apartments.com.

- 11 -

BINNEN IN STATIONSIDE APARTMENTS APELDOORN


EEN KOPJE SUIKER

Martijn & Anneroos

BEWONERS AAN HET WOORD STATIONSIDE 1

Martijn (27) en Anneroos (24) wonen al 1,5 jaar in hun appartement op de begane grond in Stationside 1 Apeldoorn Ze werken inmiddels allebei en hebben het prima naar hun zin in hun ruime appartement dat vlakbij het station gelegen is. In dit complex bevinden zich uitsluitend appartementen en er wonen hier dan ook vrij veel mensen die bijna klaar zijn met hun studie of net aan hun eerste baan begonnen zijn. Alleen of samen, want ook met z’n tweeën zijn deze appartementen groot genoeg. “We zijn echt heel blij met ons appartement. De woonkamer is één van de ruimste in dit complex en dat is als je samenwoont natuurlijk wel prettig. Daarnaast is de centrale ligging vlakbij het

station en de stad met alle voorzieningen voor ons absoluut een pluspunt. Ik hoef maar 5 minuten te lopen en dan ben ik al op mijn werk bij Rituals in het centrum”, vertelt Anneroos. “ALSOF JE IEDERE DAG WAKKER WORDT IN JE EIGEN HOTELKAMER!”

Sinds Martijn en Anneroos in Stationside 1 wonen, zijn ze meerdere keren positief verrast door de extra dingen die Cityside Apartments voor huurders regelde. “Er zijn zonnepanelen op het dak geplaatst, er hangt een TV in de centrale hal met daarop onder andere Cityside informatie en onlangs is de City Gym in het complex naast ons in gebruik genomen waar wij ook kunnen sporten. Geweldig toch, al die

- 13 -

extra’s? En dan hadden we al een heerlijk dakterras met prachtig uitzicht en fijne loungebanken,” aldus Martijn die afgestudeerd is aan de CALO en totdat hij de baan gevonden heeft onder andere tijdelijk werkt als badmeester en gymleraar op een basisschool. Bij hun zoektocht naar woonruimte werden ze via verschillende kanalen op de woningen van Cityside Apartments gewezen. Via social media en op internet zagen ze zelf al een en ander voorbij komen en daarnaast werden ze door een collega getipt om eens bij Domica (de verhuurmakelaar) te informeren. Vanaf dat moment was het binnen 1,5 week geregeld en konden ze het laatst beschikbare appartement in Stationside 1 huren.


SIDEKICK MAGAZINE

BEWONERS AAN HET WOORD

EEN KOPJE SUIKER “De ruime woonkamer, het gemeenschappelijke dakterras en zeker ook de ligging van de woningen – wij raden het absoluut iedereen aan om een appartement of studio van Cityside Apartments te huren! Daarbij komt nog de perfecte en stijlvolle afwerking van niet alleen de woningen maar ook de centrale en gemeenschappelijke ruimtes en de servicegerichte instelling, gewoon top!” - Martijn & Anneroos

Eline

MARKETSIDE Eline (23) huurt sinds mei een appartement op de 1e verdieping in Marketside Apeldoorn. Wonen in het centrum van Apeldoorn, met alle voorzieningen ‘om de hoek’, een prachtig dakterras en een volledig gestoffeerd appartement waar ze zo in kon: Eline geniet er iedere dag van. “Op dat dakterras hadden we pas onze centrale housewarming die door twee medebewoners was georganiseerd. Compleet met barbecue en champagne, een verrassing van Cityside Apartments! Het was niet alleen supergezellig maar ook een leuke manier om eens met andere bewoners te praten dan alleen met je naaste buren.”

Haar appartement is ruim en speels ingedeeld: vanuit de hal een trappetje af naar de woonkamer en slaapkamer en daar weer een trappetje op naar de douche. De gordijnen hingen, de PVC-vloer was gelegd en de keuken en badkamer waren geïnstalleerd. “Het enige dat ik hoefde te doen, was lampen ophangen en mijn spullen erin zetten. Zo wil ik wel vaker verhuizen.” De voordelen van een huurwoning van Cityside Apartments zijn legio: alles is nieuw, netjes afgewerkt en volledig gestoffeerd; de service en snelheid van reageren is prima; de gemeenschappelijke ruimtes zijn niet alleen praktisch maar ook gezellig en de locatie is top! “Ik zou het echt iedereen aanraden – voor studenten of starters op de arbeidsmarkt zoals ik, is het echt een super woonervaring!”

“ALLES IS GOED: DE WONING, DE PLEK, DE RUIMTE EN HET CONTACT.”

- 14 -

“Wel zijn we heerlijk op ons dakterras gaan zitten om zo vanuit onze luie stoel mee te genieten!”

“ALS STUDENT JE EIGEN WOONRUIMTE MÉT HUURTOESLAG. WIE WIL DAT NOU NIET?”

Krista

STATIONSIDE 2 Krista (21) woont sinds februari in een studio op de 4e verdieping in Stationside 2 Apeldoorn. Onderweg van haar studentenhuis in Apeldoorn naar Zwolle waar Krista wiskunde studeert, las ze in de Metro een artikel over huurtoeslag en dat veel jongeren daar geen gebruik van maken. Haar zoektocht naar een woning waarbij ze dat kon aanvragen, werd heel makkelijk gemaakt: op de deurmat van het studentenhuis lag een flyer van Cityside Apartments met daarin onder andere de zin dat huurtoeslag mogelijk is. Na een afspraak bij Domica (de verhuurmakelaar van Cityside Apartments) was het snel geregeld: een studio op de verdieping die ze wilde, met een (wiskundig gezien) mooi studionummer én met huurtoeslag!

“Het is heerlijk om als student alles in één ruimte voor jezelf te hebben: een eigen woon-/ slaapkamer, badkamer én keuken. Bij thuiskomst dus geen aanrecht vol met vuile vaat van anderen”, vertelt Krista lachend. Wonen in Stationside 2 bevalt Krista prima: de locatie is voor haar perfect, de ruimte is prima – zowel in vierkante meters als in luxe afwerking en het dakterras is een heerlijke plek om na een dag studeren even uit te waaien of om gezellig alleen of met anderen te ontspannen. “Als topsporter ben ik erg blij met de City Gym in ons complex. Zo kan ik mijn conditie ook vanuit huis op peil houden!”

“EEN HEERLIJKE WONING DANKZIJ FACEBOOK!”

Niels

MARKETSIDE Niels (22) woont sinds juni samen met zijn vriendin in een appartement op de 1e verdieping in Marketside Apeldoorn. Toen zijn vriendin Christy op haar Facebook-timeline een bericht van Cityside Apartments zag, heeft ze Niels getagd en vanaf dat moment ging alles heel snel. Inmiddels wonen ze al drie maanden in hun ruime appartement in het centrum van Apeldoorn. “Een geweldige plek: je bent zo middenin de stad, maar dankzij de geluidsisolatie merk je eigenlijk niet dat je dichtbij het uitgaanscentrum zit.” Zelfs tijdens het muziekevenement Summerloverz op het Marktplein was het – met de ramen dicht – redelijk stil binnen.

- 15 -

Na twee jaar gewerkt te hebben, gaat Niels weer studeren – Sound & Vision in Arnhem. Omdat hij daar met het openbaar vervoer heen gaat, is de ligging vlakbij het station ideaal. “Het is onze eerste woning die we samen huren en dan is het heel fijn dat je eigenlijk niks meer hoeft te doen dan alleen maar je spullen verhuizen. Alles was mooi afgewerkt, we konden er echt zo in.” Niels is niet alleen over het appartement en de afwerking daarvan te spreken; ook het gemeenschappelijke dakterras vindt hij een heerlijke plek. “Met vrienden gezellig een biertje doen, met z’n tweeën lekker genieten of met andere bewoners ontspannen loungen – het kan allemaal.”


SIDEKICK MAGAZINE

AUTUMN IN THE CITY

AUTUMN IN THE CITY

Zaterdag 29 oktober & donderdag 24 november

Woensdag 16 t/m zondag 20 november

Podium Gigant

Paleis Het Loo

Poppodium Gigant verwelkomt een hiphopgrootheid die eigenlijk geen introductie nodig heeft. De onbetwiste frontman van de legendarische LatijnsAmerikaanse hiphop crew Cypress Hill komt op 29 oktober én 24 november de popzaal opblazen! Sinds het in 1991 uitgebrachte titelloze debuut zijn de latino-rappers een begrip, met 15 albums waarvan er meer dan 18 miljoen over de toonbank vlogen.

Met de fair Spirit of Winter begint ‘the most wonderful time of the year’ in Apeldoorn al in november. Op het terrein voor Paleis Het Loo presenteren 150 deelnemers hun mooiste, lekkerste en meest sfeervolle seizoensproducten. Ambachtelijke kerstdecoraties, wintermode en culinaire hoogstandjes worden geëtaleerd door échte sfeerexperts.

Be-Real

Spirit of Winter

Zaterdag 29 oktober

Original 80’s party Zwitsalterrein Heb jij ook fijne herinneringen aan de muziek van de fantastische jaren 80 en denk je daaraan terug als de mooiste tijd van je leven? Dat kan op zaterdag 29 oktober in de Zwitsal fabriek in Apeldoorn. Alle classic hits komen tot leven met de sfeer en de aankleding van toen!

Zaterdag 8 oktober

Fashion@korenstraat Korenstraat Check de nieuwste najaarscollectie op zaterdag 8 oktober in de Korenstraat. Om 11:00, 13:00 en 15:00 uur vindt er in deze straat een gezellige modeshow plaats van de winkeliers van de Korenstraat. Zaterdag 24 september

Streetart Festival Havenpark Centrum Op 24 september vindt de derde editie plaats van het Street Art Festival Apeldoorn. Dé plek voor lekker eten, gezelligheid en muziek, breakdance battles, muurschilderingen gemaakt door (inter)nationale topkunstenaars.

Zaterdag 1 oktober

Zinloos

Zaterdag 8 oktober

Veluws Bierfest

BE THERE!

Vrijdag 11 t/m zondag 13 november

Wereldbekerwedstrijd Baanwielrennen Omnisport Omnisport Apeldoorn is van 11 tot en met 13 november gastheer van een UCI Wereldbekerwedstrijd baanwielrennen. Ruim 300 wielrenners uit 40 landen strijden om de wereldbeker. Ook olympisch goud winnares Elis Ligtlee zal zich van haar beste kant laten zien op de wielerbaan.

Zwitsalterrein Jetzt geht’s los! Op zaterdagavond 8 oktober is het één en al gezelligheid tijdens het Veluws Bierfest op het Zwitsalterrein! Je mag muziekoptredens verwachten en vanzelfsprekend veel bier!

Vrijdag 14 t/m zondag 16 oktober

Zwitsalterrein

Roots in the Woods

Zaterdag 1 oktober wordt het Zwitsalterrein aan de Vlijtseweg omgebouwd tot het techno-paleis van de Veluwe. Na de succesvolle eerste editie vorig jaar mag je ook op deze tweede een mooie line-up verwachten.

Ook dit najaar strijkt het herfstfestival Roots in the Woods neer in het Beekpark. Dit jaar met meer aandacht voor cultureel vermaak en eigenzinnige optredens. De toegang is geheel gratis.

Beekpark

- 16 -

CHECK DE ACTUELE UITAGENDA OP UITINAPELDOORN.NL

- 17 -

OPTREDEN BE-REAL


SIDEKICK MAGAZINE

Je krijgt binnenkort de sleutel van je nieuwe woning en kunt niet wachten tot je al jouw spullen kunt verhuizen. Maar, hoe ga je je huis inrichten? Past die eettafel wel of moet (of wil) je op zoek naar een andere tafel?

INRICHTINGSTIPS: DO’S & DON’TS

INRICHTINGSTIPS

Timothy Luhukay van OCÉAN, studio voor interieurarchitectuur geeft je graag tips:

Behoud de ruimtelijkheid

Experimenteer met kleur

“Bij het maken van keuzes voor het interieur en de inrichting begin je bij de indeling. Zorg dat je ruimtelijkheid behoudt en zet de kamer niet te vol. Dat betekent dus ook dat je de juiste keuze moet maken wat de afmeting van meubels betreft. Door niet te grote meubels uit te kiezen, ben je flexibeler en kun je de indeling tussentijds veranderen.

De accentkleuren die je kiest, bepalen de sfeer in huis en dit is natuurlijk heel persoonlijk. In alle appartementen en studio’s van Cityside Apartments is al een neutrale basis aanwezig waarmee je met jouw favoriete kleur(en) jouw eigen sfeer kunt creëren. Leef je uit en experimenteer met kleuren en stijlen; mix en match. Niks is gek genoeg, probeer alles uit en ontdek wat jouw stijl is!

Let there be light

Creëer aparte eilandjes

Zorg ervoor dat functioneel licht en sfeerlicht goed op elkaar afgestemd zijn door bijvoorbeeld te kiezen voor lampen die gedimd kunnen worden. Zo kun je spelen met de hoeveelheid licht, afhankelijk van wat je doet. Voor het lezen van een boek heb je nou eenmaal meer licht nodig dan bij een gezellig etentje. Verspreid de lampen over de ruimte waarbij je ervoor zorgt dat de lichtvlekken elkaar raken. Op die manier krijg je een egalere lichtspreiding en heb je niet het gevoel dat er een donkere hoek in de kamer ontstaat. Ook hier kun je weer naar hartenlust mixen: in stijlen van armaturen en modellen maar ook in de manier waarop de lamp licht geeft. Combineer daarom hanglampen met vloerklampen en tafellampen, waarbij de plek de keuze van de soort lamp bepaalt.

Als het eet- en zitgedeelte zich in één ruimte bevinden, kun je door een aantal simpele tips toch verschillende ‘zones’ creëren. Plaats bijvoorbeeld de meubels van het zitgedeelte op een vloerkleed. Zo krijgt de zithoek echt z’n eigen plek en staat het er niet verloren bij. Bij de eettafel kun je dit bereiken door er een lamp boven te hangen of door er een vloerlamp bij te zetten. Denk bij de keuze voor een eettafel ook eens aan een ronde tafel en plaats de tafel, ongeacht de vorm, vrij in de ruimte zodat de stoelen eromheen kunnen staan. Dit zorgt ervoor dat ook dit gedeelte een eigen plek krijgt.

HEEL VEEL PLEZIER MET EXPERIMENTEREN EN HET ONTDEKKEN VAN JOUW WOONSTIJL!

- 18 -

- 19 -


ALLE INS & OUTS OP EEN RIJTJE

HUUR TOESLAG Ga je een woning huren, dan is het goed om te weten of je voor huurtoeslag in aanmerking komt. De huurtoeslag is een bijdrage in de huurkosten en deze wordt verstrekt door de belastingdienst. Of je hiervoor in aanmerking komt, hangt van een aantal zaken af zoals bijvoorbeeld leeftijd, huurprijs, inkomen en je woonsituatie. Op www.belastingdienst.nl vind je uitgebreide informatie over de voorwaarden, maar we zetten hier alvast graag wat voorwaarden voor je op een rijtje:

MENSWEAR

CAFE

·· Je bent 18 jaar of ouder; ·· Er is een getekend huurcontract (door jou en de verhuurder); ·· Het gaat om het huren van zelfstandige woonruimte; ·· Je staat bij de gemeente ingeschreven op jouw woonadres; ·· Je hebt de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning;

·· De huur, het inkomen en vermogen zijn niet te hoog. Ook als je huurtoeslag krijgt, moet je altijd nog een deel van de huur zelf betalen. Hoeveel dat is, hangt van de hoogte van het inkomen af: hoe hoger jouw inkomen, hoe meer je zelf moet betalen. Ook aan de huur is een maximum gebonden; hoe hoog zowel de huur als jouw vermogen mogen zijn, vind je op de site van de belastingdienst.

MUSIC & VINYL

ACCESSOIRES

Naast uitgebreide informatie over onder ander de voorwaarden, kun je hier ook een proefberekening maken zodat je kunt zien hoeveel huurtoeslag je ontvangt. Ook het aanvragen van de huurtoeslag doe je op deze site, via ‘Mijn toeslagen’.

Met huurtoeslag wordt wonen in een complex van Cityside Apartments wel heel aantrekkelijk. VINTAGE FURNITURE

LEIENPLEIN 5-9 APELDOORN OPEN: MONDAY - SUNDAY WWW.MANSION24.COM - 21 -


INTERIEUR BANKSIDE 1 APELDOORN

SIDEKICK MAGAZINE

HET CONCEPT VAN CITYSIDE APARTMENTS

KWALITEIT IS DE STANDAARD

Cityside

Al onze woningen worden volgens de Cityside-norm zeer luxe en compleet opgeleverd. Zo zijn alle appartementen en studio’s standaard voorzien van luxe vloerafwerking, gordijnen, een luxe keuken inclusief onder ander een koel-vriescombinatie en modern sanitair zoals een zwevend toilet in inloopdouche. Maar niet alleen de woningen zelf zijn van diverse gemakken voorzien: ook onze complexen beschikken over tal van luxe extra’s zoals een gemeenschappelijk dakterras, aparte was- en droogruimtes en een fietsenstalling. In een aantal complexen is zelfs een City Gym aanwezig waar bewoners aan hun conditie kunnen werken. Zo creëren we een unieke woonplek voor jongeren, met alle comfort van zelfstandig wonen gecombineerd met de sfeer en gezelligheid van ‘samen-wonen’.

APARTMENTS een bijzondere woonervaring voor studenten en young-professionals

Op absolute toplocaties in verschillende steden in Nederland hebben wij leegstaande panden omgebouwd tot prachtige wooncomplexen die van alle gemakken zijn voorzien. Deze locaties bevinden zich in het centrum van een stad, dichtbij sociale voorzieningen zoals supermarkten, winkels, restaurants, cafés en het station. We richten ons specifiek op jongeren zoals studenten en young professionals die op zoek zijn naar woonruimte. Onze doelstelling is om hen een onvergetelijke (eerste) woonervaring te bieden en tegelijkertijd bestaand vastgoed weer betekenisvol te maken in de vorm van comfortabele wooneenheden. Dit bereiken we door centraal gelegen leegstaande panden om te bouwen tot luxe wooncomplexen waarbij betaalbaar, veiligheid, gemak en comfort onze uitgangspunten zijn.

- 22 -

- 23 -

DAKTERRAS STATIONSIDE 1 APELDOORN


k n i r d s ’ t e L LET’S DRINK!

MET HOPDONDERS In deze rubriek zetten we het favoriete drankje van één van de vele locaties van Apeldoorn in de schijnwerpers. Deze keer zijn dat de biertjes van Hopdonders. Geen kroeg of café, maar een bierenspeciaalzaak. Een zaak met bijzondere bieren uit de hele wereld: van internationaal gelauwerde klassiekers tot obscure pareltjes. Hopdonders opent eind september haar deuren aan de Koninginnelaan 69b en is hét toevluchtsoord voor fijnproevers, liefhebbers en hopsodemieters. WWW.HOPDONDERS.NL

“I DON’T HAVE DREAMS, I HAVE GOALS” OEDIPUS - THAI THAI Het Amsterdamse Oedipus doet alles net even anders, dus de body van een traditionele tripel, maar met een spicy kick waar je dorst van krijgt. En dat treft!

www.capitalfashion.nl Hoofdstraat 137, 7311 AT Apeldoorn

VANDESTREEK PLAYGROUND: MOSAIC IPA Hopdonders’ eerste ‘Bier van de Maand’ is een eenmalige oplage uit de speeltuin van het Utrechtse Vandestreek. Een rasechte Hopdonder met een tropical twist!

- 25 -

ST.CHRISTOFFEL - BLOND Bredase blondine met karakter; bloedmooi, maar benaderbaar. Puur, ongefilterd en altijd goed.


PATRICIA BEUMKES RENTAL SERVICES CITYSIDE APARTMENTS

AANGENAAM!

Patricia

STELT ZICH VOOR Als medewerker Rental Services is Patricia er binnen Cityside Apartments verantwoordelijk voor dat de wooneenheden in alle locaties verhuurd worden en blijven door een lokale (verhuur)makelaar. Hiervoor legt en onderhoudt ze contact met de plaatselijke makelaar en zorgt ze er onder andere voor dat alle benodigde informatie op tijd beschikbaar is om de appartementen en studio’s te kunnen verhuren. “Naast het regelen van het benodigde marketingen promotiemateriaal zoals flyers en advertenties, controleer ik ook of de verschillende huurprijzen en voorschotten zoals servicekosten correct berekend zijn. Als de contracten opgemaakt en verzonden zijn, bewaak ik de voortgang en controleer ik ze vervolgens op juistheid en volledigheid. Om goed op de hoogte te blijven van de laatste stand van zaken wat de verhuur betreft, heb ik bijna dagelijks contact met de betrokken makelaar zodat we in alle gevallen snel kunnen schakelen. Daarnaast houd ik met onze eigen Cityside Apartmentsfacebookpagina belangstellenden op de hoogte over onze laatste ontwikkelingen. Inmiddels hebben ook alle Cityside-locaties hun eigen besloten Facebook-pagina waarvoor ik, samen met een collega, de inhoud verzorg. Hier informeren we hen

niet alleen over actuele zaken en het laatste nieuws rondom hun complex; het is voor de (nieuwe) huurders ook een prima medium om online met elkaar in contact te komen.” Werken bij een vooruitstrevende en ambitieuze organisatie als Cityside Apartments die alles op alles zet om aan de woningvraag van haar doelgroep te voldoen, zorgt ervoor dat Patricia haar werk gemotiveerd, enthousiast en met veel plezier doet. Of, zoals ze zelf zegt: “ALTIJD VOOR HET MAXIMAAL HAALBARE GAAN ZODAT WE SAMEN OP CHAMPIONS LEAGUE-NIVEAU KUNNEN PRESTEREN.”

“Omdat ik zelf jarenlang als verhuurmakelaar heb gewerkt, weet ik niet alleen heel goed wat de betreffende makelaar nodig heeft, maar ook wat de huurder bijvoorbeeld aan informatie wil ontvangen en welke (woon)behoefte hij of zij heeft. Omdat we de appartementen en studio’s zelf ontwikkelen, kunnen we bij het ontwerpen en indelen van de woning met die behoeftes rekening houden. Door mijn eerdere werkervaring te combineren met mijn huidige functie kunnen we ons concept verder uitbreiden en nog verder verbeteren.”

- 27 -


SIDEKICK MAGAZINE

EEN RECEPT VAN JULES VERNE

ZALMFILET MET EEN FRISSE AVOCADOSALADE Ingrediënten voor 2 personen 1 eetlepel appelazijn · 1 avocado · 250 gram roomboter 1 komkommer · 1 eetlepel mayonaise · 1 eetlepel olijfolie 1 krop romaine sla · 1 eetlepel soja saus · 1 theelepel wasabi 1 zalmfilet 300/350 gram · 10 sherry tomaatjes · zout · peper

Zo gaat het lukken!

Wat eten we vanavond?

Van overheerlijke pizza, sushi, hamburger en tapas tot heerlijke culinaire gerechten en spannende verrassingsmenu’s bestaande 3-, 4- of misschien wel 5-gangen: wie in Apeldoorn uit wil eten, kan uit heel veel verschillende restaurants kiezen. Er zijn tal van eetcafés waar je heerlijk ongedwongen een daghap kunt eten, Italiaanse restaurants waar ze de heerlijkste pizza’s en pasta’s serveren en verschillende restaurants waar je écht een avond uit bent en culinair verrast wordt.

Maar: wat vindt de kok of medewerker in de bediening nou zelf het lekkerst om te eten? Daar vertellen we je in deze rubriek graag meer over en daarom vind je hier ‘De tip van de expert’. Deze keer is dat de tip van Murat Yilmaz, eigenaar

van Restaurant Jules Verne dat midden in de stad gevestigd is, aan het Raadhuisplein 3. Hier worden de lekkerste gerechten geserveerd, afgestemd op de jaargetijden en met smaakinvloeden van over de hele wereld.

- 28 -

1. 2. 3.

4.

5.

Was de sla en snijd hem in stukken en een doe die in een grote kom; Snijd de komkommer in partjes en voeg die aan de sla toe; Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in de schil in een raster en lepel het vruchtvlees eruit. Dan heb je de avocado in gelijke blokjes. Voeg de blokjes vervolgens toe aan de sla en komkommer; Nu de dressing! Meng 1 flinke eetlepel mayonaise ongeveer 40 gram, 1 eetlepel appelazijn en 1 eetlepel wasabi. Voeg een beetje zout toe om de dressing op smaak te brengen. Proef even goed wat je zelf het lekkerst vindt; Verdeel nu de salade over de borden;

6. Zet een klein braadpannetje op het vuur met een heel klein beetje olie. Zet het vuur halfzacht en leg de zalm in de pan; 7. Vervolgens voeg je een beetje boter en olijfolie toe op de zalm lekker te laten garen draai de vis voldoende vaak om anders wordt de vis namelijk te droog voeg in dit proces ook een paar cherrie tomaatjes toe en laat deze meegaren die worden later gepofte sherrytomaatjes genoemd; 8. Haal de zalm uit de pan en breek deze in stukjes. Druppel er wat sojasaus overheen en leg de stukjes zalm op de salade en vervolgens ook de sherrytomaatjes erbij. 9. En klaar is de salade. EET SMAKELIJK

Heb je geen zin om zelf te koken? Loop dan voor een lekkere lunch of heerlijk diner eens binnen bij Jules Verne aan het Raadhuisplein 3 en kies uit een van de vele gerechten.

WWW.RESTAURANTJULESVERNE.NL

- 29 -


SIDEKICK MAGAZINE

POINTS OF INTEREST

Apeldoorn a point of interest

5 8

7 9 11

3

6

10

4

1

1 Centraal Station Stationsplein 14 7311 NZ Apeldoorn t: 0900 - 9292

5 Orpheus Churchillplein 1 7314 BZ Apeldoorn t: 055 -527 03 00

9 Vue Cinema Nieuwstraat 381 7311 BR Apeldoorn t: 055 - 576 04 34

2 Gelre ziekenhuizen Apeldoorn Albert Schweitzerlaan 31 7334 DZ Apeldoorn t: 055 - 581 81 81

6 CODA Bibliotheek Vosselmanstraat 299 7311 CL Apeldoorn t: 055 - 526 84 00

10 Winkelcentrum Oranjerie Oranjerie 1 7311 WB Apeldoorn t: 055 - 578 88 08

3 Gemeentehuis Marktplein 1 7311 LG Apeldoorn t: 14055

7 Uitgaansgebied Caterplein Caterplein, Apeldoorn 8 Oranjepark Oranjepark, Apeldoorn

4 Domica Hoofdstraat 19B 7311 JS Apeldoorn t: 055 - 527 03 00

PLATTEGROND APELDOORN

- 30 -

2

- 31 -

11 VVV Vosselmanstraat 299 7311 CL Apeldoorn [ingang CODA Museum]


NIEUW

IN STATIONSIDE 2 DAGELIJKS GEOPEND VAN 07.00 - 22.00 UUR

IEDERE WOENSDAGAVOND IN SEPTEMBER EN OKTOBER:

SPECIALE SPORTCLINICS VOOR BEWONERS VAN ALLE CITYSIDE-COMPLEXEN ZIE VOOR MEER INFORMATIE PAGINA 7 IN DIT MAGAZINE

CITYSIDEAPARTMENTS.NL VOOR HET LAATSTE NIEUWS!


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.