Drakenbootkrant

Page 1

DRAAK drakenboot festivalkrant 2018

l

festiva

plezier

muzrieiek

Brad FUN traces o o b n e k e

n o t g n i s Ken theater Dra

dn Drinks o o f e k g etwer

zon

n

ildin teambusen dan

22, 23 en 24 juni 2018

drakenbootfestival

Editie 2018 - Oplage 80.000 stuks


KAPELSTRAAT 3 • APELDOORN • 055 - 522 66 55 • WWW.WAXX.NL


voorwoord

COLOFON Uitgever Uitgeverij Stedendriehoek Redactie Marieke Nieuwenhuis, Eric-Jan Westen Ontwerp & opmaak de Design Kantine Tekst TOtaal & tekst Illustratie festival­plattegrond Oirik Foto cover Yoran Wever Fotografie Menno Mulder, Rien Hokken, Yoran Wever Druk BDU Barneveld Verspreiding All-inn Verspreidingen Copyright © Niets uit deze uit­gave mag gerepro­­du­ceerd en/ of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie, film of op welke andere wijze dan ook zonder vooraf­ gaande schrifte­lijke toestemming van de

Illustratie www.oirik.com

D

it jaar alweer de veertiende editie van het Grolsch Drakenbootfestival in Apeldoorn! Wat zijn we trots en wat wordt het weer een waanzinnig festivalweekend! Met volop muziek, te gekke theatervoorstellingen, de beste foodtrucks, superleuke activiteiten voor kinderen in Drakenland en met een gezellige braderie langs het Kanaal. Kom, kijk, doe mee, laat je verrassen en geniet een heel weekend lang van dit en nog veel meer!

wel heel gezellig wordt om de hele dag te blijven. Alle voorstellingen en shows op zaterdag en zondag zijn met dank aan tal van sponsoren ook dit jaar voor iedereen gratis toegankelijk. We zijn er trots op dat verschillende bedrijven zich weer op deze manier aan het Grolsch Drakenbootfestival verbonden hebben, dank daarvoor!

Voor wie vorig jaar ‘het rondje om het Kanaal’ gemist heeft, is er goed nieuws: op twee plekken worden stalen bruggen geplaatst zodat je het parcours van alle kanten kunt bekijken. Ook loop je zo makkelijk even naar de braderie aan het Kanaal Noord dat dit weekend overigens is afgesloten voor alle verkeer. Je team(s) kun je natuurlijk ook aanmoedigen vanaf het onlangs geopende fietspad dat over het Zwitsalterrein loopt – je hoeft dus geen meter van de races te missen!

Het bestuur van Stichting Kanaal Centraal: Eric-Jan Westen, Marieke Nieuwenhuis, Hans Reekers en Martijn van Duivenboden

uitgever. De uitgever is niet aansprakelijk voor eventuele on­juist­­heden in deze uitgave. Evenmin is zij verant­woordelijk voor handelingen van derden die moge­lijker­ wijs voort­vloeien uit het lezen van deze uitgave. De redactie

Ruim 50 bedrijventeams gaan zaterdag 23 juni te water om daar met elkaar de strijd aan te gaan in de SMN Post Bedrijvenrace. Een dag later is het de beurt aan circa 50 buurten en verenigingen en ook zij zullen alles op alles zetten om droog én als snelste de finish te bereiken. Een geweldig spektakel, ook langs de kant!

behoudt zich het recht voor inge­zonden materiaal, zonder kennis­geving vooraf, niet of in gewijzigde vorm te publiceren. Over uitslagen van prijs­ vragen en/of speciale acties kan niet worden gecorre­spondeerd.

Beleef het Drakenbootfestival op het geweldige festivalterrein dat helemaal in stijl wordt ingericht met palmbomen, een festivalstrand én met fijne loungeplekken waar je tot in de late uurtjes kunt genieten van de zon, het festival en de lekkerste hapjes en drankjes. Meer dan vijftien mobiele keukens verzorgen zomerse gerechten zodat het

We wensen iedereen een waanzinnig leuk en gezellig Grolsch Drakenboot-weekend!

INHOUDSOPGAVE PROGRAMMA VRIJDAGAVOND

4

PROGRAMMA ZATERDAG

6

PROGRAMMA ZATERDAGAVOND

9

PROGRAMMA ZONDAG

10

DRAKENLAND

12

FOODTRUCKS

14

PLATTEGROND

16

FESTIVALINFO

19

WEDSTRIJDSCHEMA ZATERDAG

21

WEDSTRIJDSCHEMA ZONDAG

25

PRIJZEN

29

SPONSOREN

31

DRAKENBOOT FESTIVALKrant 2018

3


lexman Drakenboot in concert

#drakenboot

Vrijdag 22 juni

MUST! SEE

KENSINGTON

K

ensington is in tien jaar tijd uitgegroeid van een Utrechtse schoolband tot een waanzinnig populaire festival- en stadionact. Ook al hebben gitaarbands het tegenwoordig behoorlijk lastig tussen alle dance en hip-hop, Kensington staat onafgebroken hoog genoteerd in de plaatverkoop- en streaminglijsten en speelt in uitverkochte, volle zalen!

lil’ kleine

MICHELLE DAVID

30 19.00 -19. uur

& THE GOSPEL SESSIONS

mainstage

D

eze in Amsterdam opgegroeide rapper weet hoe je van het leven een feest kunt maken. Hij scoorde niet alleen vele hits, maar heeft ook meer dan twee miljoen volgers op social media en is daarmee één van de meest gevolgde artiesten van Nederland!

D

mainstage platostage 4

18:00

DJ chiel

DJ chiel wulf

DRAKENBOOT FESTIVALKrant 2018

19:00 lil’ kleine

20:00

DJ chiel danny vera

mainstage

20.30 uur mainstage

eze Amerikaanse zangeres was backing vocal bij Diana Ross en Michael Bolton en maakte deel uit van ‘Big, Black & Beautiful’. Sinds een paar jaar tourt ze zelf, met muziek recht uit het hart van de soul.

timetable vrijdag 22 juni 2018 17:00

22.30 uur

21:00

michelle david & gospel sessions

22:00

DJ chiel diggy dex

23:00

kensington

0:00 DJ chiel ooostblok


PROGRAMMA vrijdagavond

VRIJDAG

wulf

18.00 uur platostage

Wulf scoorde dikke hits met ‘Mind Made Up’ en ‘All things under the sun’. Zijn stem ken je vast en zeker ook van het nummer ‘Summer On You’, dé zomerhit van 2016 van Sam Feldt, Lucas & Steve featuring Wulf.

danny vera

19.30 uur platostage

Danny Vera was met zijn band jarenlang de vaste huisband van het programma ‘Voetbal Inside’. Vera brengt onvervalste rock ‘n roll à la Chris Isaak, Johnny Cash en Elvis Presley.

17.00u: Festivalterrein open 17.00u: DJ Chiel mainstage 18.00u: Wulf platostage 19.00u: Lil’ Kleine mainstage 19.30u: Danny Vera platostage 20.30u: Michelle David & The Gospel Sessions mainstage 21.30u: Diggy Dex platostage 22.30u: Kensington mainstage 23.45u: Ooostblok platostage 23.45u: DJ Chiel mainstage 01.00u: Einde

foodtrucks Heel veel verschillende mobiele keukens toveren het Zwitsalterrein drie dagen lang om tot één groot sfeervol openluchtrestaurant. Van borrelhapje tot vers bereide pasta en van heerlijke saté tot broodje hamburger: aan alle smaken is gedacht! Poncho Regent het? Laat je

paraplu thuis en neem een poncho mee zodat ook iedereen die àchter jou staat het goed kan zien. Heb je geen poncho, dan kun je deze bij één van de bars op het festivalterrein kopen (à 1 muntje). Oordopjes Bij de informatiebalie

diggy dex

21.30 uur platostage

Diggy Dex is geen stereotype rapper: zijn liedjes zijn een combinatie van gevoelige teksten over liefde, geboorte en scheiding die hij ‘vertelt’ met het geluid van een singer-songwriter.

ooostblok

23.45 uur platostage

Acht robuuste kerels met een nóg robuuster repertoire. Van Balkan en Gypsy tot traditioneel en modern. Hun missie: de tent afbreken!

sander hoogendoorn De presentatie van deze avond is in handen van niemand minder dan Sander Hoogendoorn, de 3FM DJ die in december een week lang in het glazen huis van Serious Request in Apeldoorn woonde. Op de slotavond riep hij op het podium volmondig “Ich bin ein Apeldoorner!”

DJ CHIEL DJ Chiel draait tijdens de change-­­overs van de bands alle hits van toen en nu - voetjes van de vloer en dansen maar!

verkopen we oordopjes waarmee je maximaal geniet van de muziek én je gehoor beschermt! Deze dopjes met SNR waarde 36 dB kosten 1 muntje.

de Laatste kaarten bestel je hier! Scan en bestel!

Bij het opmaken van deze krant waren nog kaarten voor vrijdag­ avond beschikbaar. Heb je nog geen kaartje(s), haal deze dan snel à € 32,50 in onze ticketshop (www.grolschdrakenbootfestival.nl). Aan de deur kost een kaartje € 37,50. (Zolang de voorraad strekt.) DRAKENBOOT FESTIVALKrant 2018

5


programma zaterdag

zaterdag Hoofdterrein

#drakenboot

GratiS toegang

10.00u: Festivalterrein open 10.00-18.00u: Klimbos, spring­ kussens, schminken 10.30-12.30u: Warming-up TJ Boxing (Mainstage) 11.00-19.00u: SMN Post Bedrijvenrace 10.00-19.00u: Braderie 11.00-18.00u: Drakenland, Nintendo on Tour, Bellentuin 12.30-19.00u: Bands (Platostage) 12.00-18.00u: Theater: Rouxlala, Cirquarium 17.00-24.00u: Feestavond met The Tibbs, Lijn 7, Thirty Dancing en Bökkers 21.15-21.30u: Prijsuitreiking 24.00u: Einde

Rouxlala

30 17. uur 12.30 ,14.00 ,15. en 00

mainstage

Hooggeëerd publiek, welkom bij de ‘Orpheus Theater Tipi’! Kom genieten van de geweldige muziek-, kleinkunsten cabaretvoorstellingen van Rouxlala. Groot en klein menselijk leed, de kracht van de massa, de eenzaamheid van de enkeling – zomaar wat onderwerpen die op humoristische wijze de revue passeren. Met een gezonde portie zelfspot weet Rouxlala van alle kommer en kwel een waar feest te maken.

KOMODO

Z

aterdag gaan zo’n 50 bedrijventeams met elkaar de sportieve strijd aan in de SMN Post Bedrijvenrace: Welk team peddelt het snelst naar de finish en mag zich winnaar van deze editie van de Drakenbootrace noemen? In de 12 meterlange drakenboot peddelen 17 man/vrouw om het hardst waarbij gelijktijdig peddelen garant staat voor een snellere tijd… Een waar spektakel om te zien, ook omdat veel teams zich in de meest bijzondere creaties uitdossen. Wie met de trofee naar huis gaat, wordt in de zinderende finales aan het eind van de dag beslist – een spektakel dat je niet wilt missen!

DJ Dinant van Tongeren 13. -16. uur 00

00

mainstage

Tussen 13.00 en 16.00 uur zorgt DJ Dinant van Tongeren Mainstage voor heerlijke muziek.

00 14.00 -15. uur

platostage

DRAKENBOOT FESTIVALKrant 2018

The Tibbs

17.00 -18.00 uur

JB Meijers

16.00 -17.00 uur platostage

JB Meijers is één van de belangrijkste sleutel­figuren in de Nederlandse muziek­wereld. Hij is gitarist, songwriter, producent en technicus bij onder andere De Dijk, Acda en De Munnik, BLØF, Normaal, Kensington en natuurlijk ook bekend van zijn soloalbums. Na het Eurovisiesongfestival van 2014 maakt hij deel uit van de band The Common Linnets.

mainstage

Met een bezetting van drums, basgitaar, gitaar, Hammond, een driekoppige blazers­sectie en het gepassioneerde stem­geluid van frontvrouw Elsa Bekman staan The Tibbs garant voor meeslepende garage­soul met een stevige knipoog naar blues, funk, jazz en surf.

Nana Adjoa

platostage

Pip Blom gaat als een speer dit jaar! Ze speelde supportshows voor de Amerikaanse band Surfer Blood en Franz Ferdinand, tourde door de UK en speelde op Eurosonic - en dan moet het festivalseizoen nog beginnen…. 6

SMN Post bedrijvenrace

30 12.30 -13. uur

Surfrock, 60’s pop, woestijnblues, hiphop, rumba en Indiase raga met weelderige meerstemmigheid en onverwachte instrumenten. Gruizig maar catchy, raar maar dansbaar. Deze liveband slingert je met hun exotica-rock ‘n roll al dansend door ruimte en tijd!

Pip Blom

11.00 -19.00 uur

00 18.00 -19. uur

platostage

Dromerig én spannende alternatieve indie doordrenkt met soul-soul als in ‘ziel’. De muziek van de multigetalen­teerde artiest Nana Adjoa in een hokje plaatsen is een uitdaging. De sterke songs voelen verrassend en origineel door de verschillende kleurrijke diepe sounds en grooves, die je soms even terugnemen naar Britse triphop uit de ‘90, maar is gelijk te herkennen door Nana Adjoa’s eigenzinnige warme stem.


programma zaterdag

Braderie

00 10.00 -19. uur

Kom zaterdag en zondag naar de braderie aan het Kanaal Noord en ga op zoek naar de leukste spullen op het gebied van mode, beauty, lifestyle, speelgoed, tassen, woonaccessoires en nog veel meer! Je vindt de braderie aan de overkant van het festivalterrein waar je via één van de twee bruggen zo naartoe loopt.

Drakenland

11.00 -18.00 uur

D

rakenland staat dit jaar in het teken van Het Wilde Westen en er is zaterdag en zondag van alles te doen! Van een ritje op een wilde stier tot je spierballen testen en een live-ontmoeting met Draak: Tim Koldenhof Producties heeft speciaal voor dit weekend een nieuwe show gemaakt en heel veel waanzinnig leuke activiteiten georganiseerd. Weten wat er nog meer te doen is, kijk dan nu alvast op pagina 12 en 13 van deze krant. Jij komt toch ook naar Het Wilde Westen?

Cirquarium

Klimbos

30 14.00 -16. uur

Een uitstapje naar zon, zee en strand in een reusachtig aquarium met een compleet ‘onderwater’ circus. Op het strand verliezen twee badgasten hun zonnebril in een aquarium... Dat is het begin van alle avonturen. Een sprookje voor de hele familie!

Foodtrucks

00 10.00 -18. uur

Ga het avontuur aan, klim in bomen en tokkel je een weg naar beneden! Bij het Drakenbootfestival kun je alvast een voorproefje nemen van wat je in het Klimbos Veluwe kunt verwachten.

Social media Volg ons via Facebook, Twitter of Instagram en deel je mooiste foto’s en te gekke video’s door gebruik te maken van #drakenboot via één van deze kanalen! Je kunt ons ook via WhatsApp bereiken, ook voor het stellen van eventuele vragen.

00 10.00 -19. uur

06 - 30 25 3583

Heel veel verschillende mobiele keukens toveren het Zwitsalterrein drie dagen lang om tot één groot sfeervol openluchtrestaurant. Van borrelhapje tot vers bereide pasta en van heerlijke saté tot broodje hamburger: aan alle smaken is gedacht!

ot

/drakenbootfestival #drakenbo

/drakenboot_apld #drakenboot /drakenboot_apld #drakenboot

timetable zaterdag 23 juni 2018 12:00 mainstage platostage

13:00

warming up tj boxing komodo

14:00

15:00

16:00

dj dinant van tongeren pip blom

17:00

18:00

the tibbs jb meijers

19:00

20:00

21:00

22:00

lijn7 nana adjoa

23:00

bökkers thirty dancing DRAKENBOOT FESTIVALKrant 2018

7


Stationsstraat 174 Postbus 10421 7301 gk apeldoorn

Lexman Advocaten ondersteunt het Drakenbootfestival, maar ook uw belang! Wij staan voor u klaar als het om ruimtelijk bestuursrecht, vastgoedrecht, ondernemingsrecht, insolventierecht, arbeidsrecht of personen- en familierecht gaat.

jandewinkel.nl

t (055) 526 64 77 f (055) 526 64 78 www.lexman.nl

Van Lanschot Bankiers 22.81.46.267 Stichting Derdengelden Lexman Advocaten Van Lanschot Bankiers 22.81.56.475

Prins Willem-Alexanderlaan 150

Stationsstraat 174 • 7301 gk apeldoorn Postbus 10421 • 7301 GK Apeldoorn t (055) 526 64 77 • f (055) 526 64 78 t (055) 526 64 77 • f (055) 526 64 78

www.lexman.nl

Eerbeekseweg 21 | Brummen | 0575 561 498 Nieuwenkampsmaten 16 | Goor | 0547 288 440 Zelhemseweg 22a | Hengelo (gld) | 0575 441 688 Butzelaarstraat 66 | Luttenberg | 0572 301 555

Roeien met de riemen die je hebt!

We lift you up!

Koninginnelaan 77B | Apeldoorn | F: Lincherie Apeldoorn Badmode | Lingerie| Nachtmode

en maatschap van beroepsvennootschappen. Op de dienstverlening door Lexman zijn Algemene Voorwaarden van toepassing.


programma zaterdagavond

GratiS toegang

BÖKKERS

00 21.45-24. uur

mainstage

W

at ruim zeven jaar geleden begon als een coverband van de boerenrockband Normaal is inmiddels uitgegroeid tot een compleet op zichzelf staande rockmachine. Ze brachten maar liefst vijf studioalbums en een liveplaat uit en met hun liveshow blazen ze iedere popzaal, feesttent en festivals als de Zwarte Cross en Concert at Sea omver! Ben jij klaar voor rock`n roll in onvervalst Sallands dialect – want dat is Bökkers: nummers over drank, vrouwen en ander gespuis gezongen in hun moerstaal, Sallands dialect. Met de energieke liveshows weten deze vier heren altijd ‘onrust in de kudde’ te creëren en wordt het één groot feest!

Lijn7

15 18.30 -21. uur

mainstage

De mannen van LIJN 7 hebben als motto “Gas erop, dak eraf!”. Zodra zij het podium bestijgen, spat de energie er direct vanaf. Met veel rook, lichteffecten en confetti; met veel lol, plezier en vooral met veel feest. En met oneindig veel covers: van Queen en K3 tot André Hazes en Swedish House Maffia - je kunt het zo gek niet bedenken of het komt voorbij!

The Tibbs

17. -18. uur 00

00

mainstage

Ze zijn begonnen als cult-act die obscure instrumentals en vergeten classics uit de Memphis en Northern Soul van de zestiger jaren onder het stof vandaan haalde, maar direct ontstond de behoefte het repertoire uit te breiden met eigen werk. Met een bezetting van drums, basgitaar, gitaar, Hammond, een driekoppige blazerssectie en het gepassioneerde stemgeluid van frontvrouw Elsa Bekman, staan The Tibbs voor meeslepende garagesoul die stevig knipoogt naar blues, funk, jazz en surf.

Thirty Dancing

00 20.00 -24. uur

platostage

Thirty Dancing is het feest van nu met een vleugje van toen. Heerlijke guilty pleasures, throwbacks met een stoere booty en natuurlijk de fijnste hits uit het hete heden. Tip: trek je fijnste dansschoenen aan, je zult ze nodig hebben! Overal waar het landelijke populaire dansfeest Thirty Dancing neerstrijkt, ontstaat een run op de tickets. Nu hoef je niet te rennen voor een ticket en kun je al je energie sparen voor de avond zelf want tijdens het Drakenbootfestival is de entree gewoon gratis. DRAKENBOOT FESTIVALKrant 2018

9


programma zondag

#drakenboot

GratiS toegang

zondag Hoofdterrein

10.00u: Festivalterrein open 10.00-18.00u: Klimbos, spring­ kussens, schminken 12.00-13.00u: Warming-up TJ Boxing (Mainstage) 11.00-19.00u: Drakenbootrace buurten & verenig­ingen 10.00-19.00u: Braderie 11.00-18.00u: Drakenland, Nintendo on Tour, Bellentuin 13.00-19.00u: Bands (Platostage) 12.00-18.00u: Theater: Piepschuim, Back from the Future 14.00-15.30u: Tiener-/kidsshow 18.00u: Badeendenrace 20.00-20.30u: Prijsuitreiking 21.00u: Einde

My Blue Van

11.00 -19.00 uur

SMN POST

buurten & verenigingen race

Z

ondag strijden ongeveer 50 buurten en verenigingen op het water tegen elkaar. Welk team peddelt het snelst naar de finish en mag zich winnaar van deze editie van de Drakenbootrace noemen? In de 12 meterlange drakenboot peddelen 17 man/vrouw om het hardst waarbij gelijktijdig peddelen garant staat voor een snellere tijd… Een waar spektakel om te zien, ook omdat veel teams zich in de meest bijzondere creaties uitdossen. Wie met de trofee naar huis gaat, wordt in de zinderende finales aan het eind van de dag beslist – een spektakel dat je niet wilt missen!

Janne Schra

00 13.00 -14. uur

platostage

Een Utrechts powertrio met wortels in de rauwe blues, soul en underground hiphop. Extreem hechte en bekroonde liveband, eentje die gevoelige liedjes schrijft maar ook plotsklaps uit de bocht durft te vliegen.

Meneer van Zanten 19.00 -20. uur 00

mainstage

Deze Nederlandstalige rockband uit Apeldoorn draait al meer dan 10 jaar mee. Met alleen maar eigen nummers – en heel af en toe een cover, vertolkt op geheel eigen wijze.

Tiener-/kidsmiddag 14. -15. uur 00

30

mainstage

Een spetterende show voor tieners, door tieners! Met heel veel talentvolle, bekende tieners zoals The Teenz, die met hun nieuwste hit ‘Never Nooit Gaan’ 10

DRAKENBOOT FESTIVALKrant 2018

Bernard Hering 00 15.00 -16. uur

17.00 -18.00 uur platostage

Na ‘Room Eleven’ en ‘Schradinova’ maakte Janne Schra twee soloplaten en werkte ze samen met uiteenlopende muzikanten zoals M. Ward, Kraak & Smaak en Sister Bliss. Janne trad over de hele wereld op, onder andere in Montreal (Montréal Jazz Festival), Berlijn, Johannesburg en in Tokyo.

platostage

Hij wordt de Nederlandse Bruce Springsteen genoemd. Zelf omschrijft hij zijn muziek als “Americana straight from the heart”. De verhalen die hij vertelt gaan over het leven, dromen, liefde en over zijn persoonlijke herinneringen. hoog in de Zapp Kids Top 20 staan. Julia van Bergen vertegen­woordigde ons land bij het Junior Songfestival in Malta. Ook deed ze dit jaar mee aan The Voice of Holland, waar ze Waylon als coach had. Met Sterre Koning, bekende Insta­grammer en vlogger. Ook was ze solist bij Kinderen voor Kinderen, vertegen­woordigde ze ons land met de groep Kisses bij het Junior Song­ festival en deed ze dit jaar mee aan The Voice Kids. Met Manou: zij staat al weken in de Zapp Kids Top 20 met de hit ‘Sneakernight’. En met Stay Tuned, Nederlands nieuwste populaire pop­ groep die bestaat uit jongens en meiden die elkaar kennen via The Voice Kids.

Hermes House Band 15 16.00 -18. uur

mainstage

Feest! Daar draait het al jaren om bij de Hermes House Band! Met covers van verschillende muziekstijlen zoals pop, disco, rock, smartlappen en hits van nu.


programma zondag

Foodtrucks Heel veel verschillende mobiele keukens toveren het Zwitsalterrein drie dagen lang om tot één groot sfeervol openluchtrestaurant. Van borrelhapje tot vers bereide pasta en van heerlijke saté tot broodje hamburger: aan alle smaken is gedacht!

Drakenland

11.00 -18.00 uur

D

rakenland staat dit jaar in het teken van Het Wilde Westen en er is zaterdag en zondag van alles te doen! Van een ritje op een wilde stier tot je spierballen testen en een live-ontmoeting met Draak: Tim Koldenhof Producties heeft speciaal voor dit weekend een nieuwe show gemaakt en heel veel waanzinnig leuke activiteiten georganiseerd. Weten wat er nog meer te doen is, kijk dan nu alvast op pagina 12 en 13 van deze krant. Jij komt toch ook naar Het Wilde Westen?

30 17.00 uur 00 12.30, 14. , 15. en

Piepschuim

De nieuwe show van Piepschuim ‘Zo doen we dat hier’ is een waanzinnig muzikaal en energiek programma over grote thema’s en kleine problemen. Op het snijvlak van muziek, cabaret en theater en met tomeloze energie, prachtige teksten, virtuoze muziek, veel humor, sprekende mimiek en soms een verrassend dansje. Hoe vang je de Nederlandse geest? Wat is de mores van deze tijd? Wat voor land zijn we eigenlijk geworden? Piepschuim zou het antwoord ook niet weten. ‘Zo doen we dat hier’ gaat over jou, over mij - over ons dus.

Braderie

00 10.00 -19. uur

Kom zaterdag en zondag naar de braderie aan het Kanaal Noord en ga op zoek naar de leukste spullen op het gebied van mode, beauty, lifestyle, speelgoed, tassen, woonaccessoires en nog veel meer! Je vindt de braderie aan de overkant van het festivalterrein waar je via één van de twee bruggen zo naartoe loopt.

Back from the Future 13. -17. uur

Badeendenrace

Deze ruimtevaarder heeft in de toekomst kunnen kijken. Zodra hij uit de UFO stapt, start een interactieve show vol onge­looflijke voorspellingen, spraak­makende illusies en mentalisme. Een mysterieuze ervaring!

Ruim 3.000 spartelende badeendjes in het kanaal. Koop ook een eendje (lotnummer) en maak kans op mooie prijzen, daarmee steun je bovendien “Stichting Feestneus”! Stichting Feestneus zorgt voor een verjaardagsdoos met alles erop en eraan voor kinderen wiens ouders financieel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Vlak voor de finale van de drakenbootrace worden de genummerde eendjes losgelaten in het kanaal en dobberen ze naar de finish!

00

Schminken

18.00 uur

00

00 12.30 -18. uur

Een lieveheersbeestje, cowboy, prins(es) of vlinder - hoe wil jij het liefst geschminkt worden?

timetable zondag 24 juni 2018 12:00 mainstage platostage

13:00

14:00

15:00

the teenz, stay tuned, sterre koning, manou, julia van bergen

warming up tj boxing

my blue van

bernard hering

16:00

17:00

hermes house band

18:00

19:00

20:00

meneer van zanten

janne schra DRAKENBOOT FESTIVALKrant 2018

11


Drakenland

#drakenboot

GratiS shows!

show 1

Draak in het Wilde Westen

W

elkom in Het Wilde Westen van Drakenland! Tim Koldenhof Producties heeft speciaal voor dit weekend een te gek programma samengesteld, met natuurlijk nieuwe shows én met allemaal leuke activiteiten voor kinderen. Maak een ritje op onze wilde stier, bezoek één van onze verrassende en spannende shows en ontmoet Draak na afloop van de show! Jij komt toch ook naar Het Wilde Westen?!

De ketting van het lieve meisje Sam is zoek. Ze denkt dat bandiet Jimmy hem heeft gestolen. Ze wil de ketting heel graag terug en gaat Jimmy opzoeken. Maar Jimmy is op schattenjacht in de goudmijn waar de schat bewaakt wordt door een geheimzinnig monster….. Wil jij weten welk monster Jimmy de stuipen op het lijf jaagt en of Sam haar ketting nog terugkrijgt? Kom dan kijken naar ‘Draak in het Wilde Westen’, een muzikale, interactieve en spannende voorstelling waarbij je vast en zeker op het puntje van je stoel zit!

In het wilde westen 12

DRAKENBOOT FESTIVALKrant 2018


Drakenland

op de foto met draak! show 2

Western Dance Battle

Na afloop van de show ‘Draak in Het Wilde Westen’ kun je Draak ontmoeten, dé ster van de voorstelling. Geef ‘m een handje of een knuffel, praat even met hem en ga met Draak op de foto. Die foto krijg je natuurlijk gratis mee naar huis zodat je het aan al je vriendjes en vriendinnetjes kunt laten zien!

GRATDEIS

OP et FOTO m k a Dra

In de saloon van Het Wilde Westen wordt een Open Podium georganiseerd. Van heinde en verre komen mensen uit de streek hun dansjes en tricks laten zien.

Ontmoet de bewoners van Drakenland

Krijg jij ook zin om te dansen? Dat kan! Iedereen in het publiek kan namelijk aan deze vrolijke en swingende dansvoorstelling meedoen!

GORP DAETFOITSO

Kampvuur

Een kampvuur kán natuurlijk niet ontbreken in Het Wilde Westen. Warm je even lekker op bij dit vuur, rooster heerlijke marshmallows en wie wil mag natuurlijk een kampvuurliedje zingen!

Nintendo Switch OnTour Met de nieuwste console ‘Nintendo Switch’ kun je thuis én onderweg de coolste games spelen. Bij het Drakenbootfestival kun je dit alvast uitproberen!

van de met eenessen! prins

Het hele weekend kun je overal de bewoners van Het Wilde Westen van Drakenland tegenkomen. Ga samen met hen op zoek naar een schat, vraag hoe het is om in Het Wilde Westen te wonen of ga met ze op de foto. De foto mag je natuurlijk mee naar huis nemen!

Wilde stier Durf jij een ritje op onze stier te maken - de stier die het liefst iedereen van z’n rug gooit? Klim erop en probeer zo lang mogelijk te blijven zitten. Je hebt hier wel een beetje moed en spierballen voor nodig…. Klim erop en wie weet ben jij ‘m de baas!

Jihaaaa! DRAKENBOOT FESTIVALKrant 2018

13


foodtrucks

#drakenboot

FOODTRUCKS

T

al van foodtrucks toveren het Zwitsalterrein drie dagen lang om tot één groot sfeervol openlucht­ restaurant. Van borrelhapje tot vers bereide pasta en van heerlijke saté tot broodje hamburger: aan alle smaken is gedacht zodat het wel heel gezellig wordt om de hele dag te blijven. 14

DRAKENBOOT FESTIVALKrant 2018


prijslijst

Alvast weten waar je uit kunt kiezen? Hieronder lichten we een tipje van de sluier op, maar bij de foodtrucks is dit weekend nog veel meer keus.

#drakenboot

BROTHERS IN THE HOOD

PITTIGE DAMES FOODTRUCK

FRITES & SNACKS

BALLEN HARRY

Brioche broodje gekonfijte eend 2,5 munt met rode uien compote, truffelmayonaise Brother burger 2,5 munt met bacon, tomaat, rode ui, tomatenjam en thousand island dressing Nacho’s vanaf 1,5 munt

Puntzak verse friet met saus 1,5 munt Kroket, frikandel, kaassoufflé of hamburger 1 munt met broodje vanaf 1,5 munt Teamschaal bittergarnituur (50 hapjes) vanaf 12 munten

POFFERTJES CARAVAN Poffertjes Fruitstick met poffertjes

1 munt 1 munt

TORNADO POTATO & LA CROQUETTE

Tornado potato 1,5 munt verse aardappelspiraal met keus uit verschillende kruiden Broodje huisgemaakte kroket vanaf 1 munt Luxe bitterballen vanaf 1,5 munt Sterren Chef Mix 2 munten mini kroketjes (tomaat/mozzarella, oude kaas, kaas/groente)

SUSHI BOB

Verse sushi (6 stuks) Knoflook gamba’s Yakitori saté Vegetarische gyoza

3 munten 2 munten 2 munten 1,5 munt

CASA CUISINA

Casa Dilla 2 voor 2 munten met gerookt spek, ui en crème fraiche Casa Dilla 2 voor 2 munten met champignons, truffel pecorino en crème fraiche (alle combinaties mogelijk)

KNUL VAN SMUL

Gambaspiesje met saffraan aioli Carpaccio met pesto, truffelcrème en rucola Huisgemaakte gazpacho Smulplankje

Chicken bacon wrap 3 munten goedgevulde wrap met kip, bacon, cayunmayonaise, frisse sla en gebakken uitjes Carpaccio wrap 3 munten Nacho’s 1,5 munt met kaassaus, salsa, jalapenos

Broodje bal gehakt uit de jus met saus Borrelballen

DE PASTAFIETS

Pasta Carbonara, Bolognese of Aglio e olio Bruschetta Fregola pastasalade Limoncello kwarktaartje

2 munten 2 munten 2 munten 1,5 munt

DIKKIE’S BAR-B-QUE

Black Angus burger 3 munten met ui en homemade BBQ saus Broodje Pulled Pork 3 munten low en slow gegaarde varkensschouder met koolsla en homemade carolina mosterdsaus Philly Cheese Steak 3 munten

PUUR PROEVERS Spelt pizza Desserts

5 munten 2 munten

SATE VAN NAN

Varkenshaassaté met stokbrood, satésaus, kroepoek en komkommer Broodje kipsaté met satésaus, komkommer en kroepoek Spekkoek Bolletje Nutella kids

COFFEE REBEL 1,5 munt 2,5 munt 1 munt 5 munten

2 munten 2, 4 of 8 munten

Espresso, cappuccino of Americano Thee Latte macchiato Chocolademelk met slagroom

HAPPY HOTDOG Broodje hotdog

2,5 munt 2,5 munt 1 munt 0,5 munt

1 munt 1 munt 1,5 munt 1 munt

1,5 munt

DRAKENBOOT FESTIVALKrant 2018

15


FESTIVALTERREIN i

Informatie

M

Muntverkoop EHBO

eg

sew

t Vlij

platostage 29 28

7

6

25

8

23

5

4

drakenland

M

26

24

10

20 19

3

9

18 17

WC

WC

22

21

5

27

16 15

foodplaza

2 14 13

4

12

11

10

9 8

M 1

FOODTRUCKS Frites en snacks Casa Cuisina Pastafiets 2 Sate van Nan Knul van Smul Pittige dames Brothers in the Hood Sushi BOB 1

3

i Coffee Rebel Dikkie’s Bar-B-Que Puur Proevers (pizza) 4 Ballen Harry Tornado Patato & la Croquette Poffertjes caravan Happy hotdog 5 Snoepfabriek 3

Hoofdingang

7


ACTIVITEITEN 1 2 3 4 5

Drakenbootrace Badeendenrace (zo) Klimbos Orpheus Theater Tipi Western dance battle

6 7 8

9

Theatershow DRAAK Kinderland (t/m 4 jr) Mega castle running (t/m 12 jr) De Bellentuin

10

11 12

Cirquarium (za) Back from the future (zo) Beachvolleybal Join Volleybal

12 30

mainstage

11 soap

M 2 2 4

1

3

5

braderie

6

1

DEELNEMERSTENTEN 1

2 3 4 5 6 7

8 9

Nijhuis Bouw (v) Processionals (z) SMN Post (vz) 123 Machineverhuur (vz) ITS Foil (vz) Decoverf.nl (vz) Beekman Transport (vz) Bouwbedrijf Aan de Stegge (vz) Synensis (vz) PHB Deventer (z)

v = vrijdag z = zaterdag zz = zaterdag/zondag

Remeha (z) De Stedendriehoek (v) 11 Wensink (vz) 12 GVT Transport & Logistics (z) 13 UPD (z) 14 Avantes (z) 15 Atlant (z) 16 Holland Colours (vz) 17 Linthorst Techniek (vz) 18 Mulder Systems (vz) 19 Oranje Furniture (vz) 20 Autotaal (z) 10

Van Gerrevink (z) 22 Aannemingsbedrijf Draisma (z) 23 Hanos (z) 24 Cityside Apartments (z) 25 Owens Corning (z) 26 Centraal Beheer/ Rabobank 27 Waterschap (z) 28 Futurumshop (z) 29 IHC Vremac (z) 30 Dela EK Beachvolleybal 2018 (zz) 21


www.linthorsttechniek.nl


festivalinfo

Babyroom!

Bestel je munten online!

Je kindje verschonen, rustig voeden of een flesje opwarmen? Ook aan de allerkleinsten is gedacht: in onze speciale ‘babyroom’ vind je een verschoontafel, lekker zitje en een magnetron.

Polsbandje 18+ Ben je tussen de 18 en 25 jaar dan is legitimatie verplicht als je alcohol wilt bestellen. Bij de informatiebalie kun je op vertoon van je legitimatiebewijs een 18+ polsbandje krijgen. Laat dit bandje zien als je alcohol bestelt, dan hoef je je bij de bar niet meer te legitimeren.

Makkelijk en snel!

Dit jaar kun je voor het eerst je munten online bestellen, voor én tijdens het festival, ook op je mobiele telefoon.

gratis WiFi van Mulder Connect Op zaterdag en zondag vind je op het festivalterrein Free WiFi Spots. Zo kun jij al je foto’s, video’s, apps en tweets gratis en voor niets verzenden! #drakenboot

Weer of geen weer

Het werkt heel eenvoudig: - Ga naar onze site; - Kies het aantal munten; - Reken af met IDEAL of de bankapp; - Je ontvangt direct een mail met barcode; - Scan de code bij een munt­ automaat, die werpt meteen je munten uit!

Scan de QR-code en bestel direct jouw munten!

Schoon festival­ terrein! #goedbezig

We kunnen alles regelen, maar een stralend festivalzonnetje kunnen we helaas niet beloven. Maar, weer of geen weer: het Drakenbootfestival gaat altijd door! Op het terrein zijn verschillende overkappingen waar je kunt schuilen als het regent of lekker in de schaduw kunt staan als de zon schijnt. Bij onweer worden de races en/ of concerten sowieso (tijdelijk) stilgelegd. Kijk goed naar de weersvooruitzichten en bereid je erop voor: neem zonnebrand, een warme trui of regenkleding (geen paraplu!) mee zodat je niet verbrandt, het niet koud krijgt of heel erg nat regent!

Help jij mee en gooi jij jouw afval ‘met hetzelfde gemak in de afvalbak?’ #goedbezig! Wij zorgen voor genoeg containers voor plastic en papier. Ook de draagtrays voor de drankbekers kunnen we recyclen. Lever deze daarom weer in bij de bar als je een nieuwe bestelling komt halen. Zo houden we het festivalterrein schoon en dragen wij samen ons steentje bij aan het recyclen van afval!

Bereikbaarheid

Munten & pin

Het Drakenbootfestival vindt plaats in het Zwitsalterrein, aan de Vlijtseweg in Apeldoorn. Met de fiets Woon je in Apeldoorn, dan adviseren wij je om met de fiets naar het festivalterrein te komen. Fietsen kun je stallen op de aangegeven plekken rond het terrein. Met de auto Er is een beperkt aantal parkeerplaatsen voor auto’s op en rond

het Zwitsalterrein; deze zijn aangegeven met borden P1 t/m P4. Woon je in de buurt, dan raden we je aan om met de fiets te komen om parkeerproblemen te voorkomen. Met het openbaar vervoer Het bus- en treinstation Apeldoorn-Centrum ligt op circa 1,5 kilometer lopen van het festivalterrein. Vanaf het station kun je ook met de bus: neem lijn 9 (richting Zuidbroek) en stap uit bij de bushalte ‘Zevenhuizenseweg’ aan de Sluisoordlaan; daarvandaan is het nog ongeveer vier minuten lopen.

Op drie verschillende plekken op het festivalterrein vind je muntautomaten waar je met geld of met je pinpas munten kunt kopen. Deze munten zijn het hele weekend geldig en hiermee haal je zowel wat te drinken als te eten. De munten zijn niet weer inwisselbaar voor geld.

DRAKENBOOT FESTIVALKrant 2018

19


Uw zakelijke post, goed geregeld! SMN Post is uw maatschappelijk verantwoord ondernemende partner voor de bezorging van uw post in Apeldoorn en omstreken. Veel voordelen: • Geen kosten voor frankeercartridges • Geen saldo vooraf opwaarderen • Receptie en/of secretariaat bespaart tijd • Niet meer zelf naar het postkantoor • De post wordt op een vaste tijd bezorgd • De post wordt ongefrankeerd verzameld • Inpak-, mailing- en couverteerservice • Scherpe tarieven • Punctuele chauffeurs

Frankeerservice Postbussenservice Postbezorging Mailingservice

SMN Post is deelnemer en sponsor van het Drakenbootfestival

Arnhemseweg 38 • 7331 BL Apeldoorn • Tel. 055-533 99 85 • E-mail: info@smnpost.nl • www.smnpost.nl

Verhuur voor en door professionals!

Vraag naar onze gunstige verhuurtarieven! BEL GRATIS 0800 53 53 123

Bouw- en graafmachines, Evenementen materiaal Tuin- en parkmachines, generatoren en verlichting Hoogwerkers, steigers en nog veel meer! Dronten

Apeldoorn

Breda

Emmeloord

Genemuiden

Huizen

Meppel

www.123machineverhuur.nl

Raalte

Rosmalen

Zwolle


wedstrijdschema zaterdag

zaterdag

SMN POst BEDRIJVENRACE

E

lk team vaart één keer op de Noord-baan en twee keer op de Zuidbaan en deze tijden worden bij elkaar opgeteld. De Mix-klasse en de Open-klasse varen in de voorrondes door en/of tegen elkaar. Na de voorrondes varen per klasse zes teams de halve finales. Tot slot gaan drie teams per klasse door naar de finales. Een team in de Mix-klasse moet uit minimaal acht vrouwelijke peddelaars bestaan. Mix-teams zijn in onderstaand schema in blauw aangegeven.

1e heat

2e heat

Vaart Noord/ Zuid 1

N

2

Z

3

N

4

Z

5

N

6

Z

7

N

8

Z

9

N

10

Z

11

N

12

Z

13

N

14

Z

15

N

16

Z

17

N

Tijd 11:00 11:11 11:22 11:33 11:44 11:55 12:06 12:17 12:28

3e heat

gte Blijf de hele dag op de hoo via n van alle actuele stande www.drakentijd.nl

open klasse: < 8 vrouwelijke peddelaars

Baan n 11 baa

Baan n 22 baa

Owens Corning - Team 2

Waterschap - team 1

Ondernemers voor Apeldoorn

vd Valk de Cantharel

Waterschap - team 2

TJ Boxing

Riwis - Werken & Co

Orpheus

ITS Foil

Remeha Racers

Klimbos Veluwe

Van Gerrevink

Paleis Het Loo

The Webmen

Holland Colours - Team 2

IHC Vremac

Processionals

Sleep 21

Holland Colours - Team 1

Atlant - team 2

Oranje Furniture Care

FuturumShop

Mulder Systems

Atlant - Team 1

Keukenmeyt/The Box

HNK Apeldoorn

Autotaalglas Apeldoorn

PHB Deventer

Cityside Apartments

Tijhaar

Beekman Transport

Aannemingsbedrijf Draisma

Rabobank

Avantes BV

mix klasse: ≥ 8 vrouwelijke peddelaars

baan 3 Douane Nederland Remeha Cruisers Owens Corning - Team 1 Decoverf.nl SMN Post Gemeente Apeldoorn UPD Synensis Linthorst Techniek

18

Z

GVT Transport & Logistics

Bouwbedrijf Aan de Stegge

19

N

12:39

HANOS

Boon

123 Machineverhuur

20

N

12:50

Beekman B.V.

Wensink

Centraal Beheer

21

N

13:00

Mediamarkt

Mayr Melnhof

x

Riwis - Werken & Co

Ondernemers voor Apeldoorn

Klimbos Veluwe

Waterschap - team 1

Waterschap - team 2

Van Gerrevink

Orpheus

Owens Corning - Team 1

Owens Corning - Team 2

Holland Colours - Team 1

Holland Colours - Team 2

TJ Boxing

ITS Foil

Atlant - Team 1

Atlant - team 2

Remeha Racers

Remeha Cruisers

Beekman Transport

Autotaalglas Apeldoorn

Douane Nederland

Decoverf.nl

Bouwbedrijf Aan de Stegge

Aannemingsbedrijf Draisma

PAUZE 22

N

23

Z

24

N

25

Z

26

N

27

Z

28

N

29

Z

30

N

31

Z

32

N

13:30 13:41 13:52 14:03 14:14 14:25

vd Valk de Cantharel Mulder Systems IHC Vremac GVT Transport & Logistics PHB Deventer DRAKENBOOT FESTIVALKrant 2018

21


De leukste banen vind je bij GVT!

ITS ZOEKT MACHINE OPERATORS Heb jij Passion for Logistics? En ben je toe aan een leuke en uitdagende baan? Kom dan werken bij één van de mooiste bedrijven in de logistiek

Voor meer informatie kijk op onze website www.itsfoil.nl/vacatures

Bekijk onze vacatures op www.werkenbijgvt.nl en solliciteer op jouw droombaan!


wedstrijdschema zaterdag Vaart Noord/ Zuid

Tijd

Baan n 11 baa

Baann 22 baa

14:25

The Webmen

Processionals

UPD

Keukenmeyt/The Box

Sleep 21

Oranje Furniture Care

Synensis

Cityside Apartments

SMN Post

Gemeente Apeldoorn

Centraal Beheer

Rabobank

FuturumShop

Paleis Het Loo

x

HANOS

Avantes BV

baan 3

33

Z

34

N

35

Z

36

N

37

Z

38

N

39

Z

40

N

15:09

41

N

15:20

Linthorst Techniek

Beekman B.V.

Mayr Melnhof

42

N

15:30

123 Machineverhuur

Mediamarkt

Wensink

Ondernemers voor Apeldoorn

IHC Vremac

Atlant - Team 1

Keukenmeyt/The Box

Cityside Apartments

Orpheus

Holland Colours - Team 2

UPD

Synensis

Klimbos Veluwe

vd Valk de Cantharel

Tijhaar

HNK Apeldoorn

14:36 14:47 14:58

Tijhaar HNK Apeldoorn Boon

PAUZE 43

N

44

Z

45

N

46

Z

47

N

48

Z

49

N

50

Z

51

N

52

Z

53

N

54

Z

55

N

56

Z

57

N

58

Z

16:00 16:11 16:22 16:33 16:44 16:55 17:06 17:17

Autotaalglas Apeldoorn

Mulder Systems

Rabobank

123 Machineverhuur

Atlant - team 2

PHB Deventer

Linthorst Techniek

Wensink

Aannemingsbedrijf Draisma

GVT Transport & Logistics

Boon

x

Owens Corning - Team 2

TJ Boxing

Beekman B.V.

Mediamarkt

Paleis Het Loo

Waterschap - team 1

Centraal Beheer

Avantes BV

Oranje Furniture Care

The Webmen

Mayr Melnhof

HANOS

Van Gerrevink Holland Colours - Team 1 Riwis - Werken & Co Beekman Transport Douane Nederland Bouwbedrijf Aan de Stegge Remeha Cruisers

59

N

60

Z

61

N

17:39

Processionals

Remeha Racers

Gemeente Apeldoorn

62

N

17:50

Waterschap - team 2

Sleep 21

Decoverf.nl

63

N

18:00

ITS Foil

FuturumShop

SMN Post

HF 1 MIX

N

18:20

nr. 3

nr. 1

nr. 5

HF 2 MIX

N

18:25

nr. 4

nr. 2

nr. 6

HF 1 OPEN

N

18:30

nr. 3

nr. 1

nr. 5

HF 2 OPEN

N

18:35

nr. 4

nr. 2

nr. 6

FINALE MIX

N

18:45

nr. 2 HF2

nr. 1 HF1

3e beste tijd

FINALE OPEN

N

18:50

nr. 2 HF2

nr. 1 HF1

3e beste tijd

17:28

Owens Corning - Team 1

Tijden onder voorbehoud.

Halve finale & finale: Na de voorrondes volgen per klasse een halve finale en tot slot de finale. De finalerace is rond 18.30 uur afgelopen.

DRAKENBOOT FESTIVALKrant 2018

23


CEV PARTNERS

NATIONALE PARTNERS

TOtaal & tekst TOtaal&tekst Tanja Offerein, tekstschrijver www.tott.nl


wedstrijdschema zondag SMN POst

drakenbootrace voor buurten & Verenigingen

zondag

E

lk team vaart één keer op de Noord-baan en twee keer op de Zuid-baan en deze tijden worden bij elkaar opgeteld. De buurten en verenigingen varen in de voorrondes door en/of tegen elkaar. Na de voorrondes varen per klasse 6 teams de halve finales. Tot slot gaan 3 teams per klasse door naar de finales. De verenigingen zijn in onderstaand schema in blauw aangegeven.

1e heat Vaart Noord/ Zuid

2e heat Tijd

3e heat

gte Blijf de hele dag op de hoo via n nde sta e van alle actuel www.drakentijd.nl.

buurt

Baann 1 1 baa

n 22 Baan baa

Waterlei

Wenum Wiesel

Apeldoorn Noord

Kapelmeestershoeve

Beekbergen

Welgelegen 2

Gentiaanstraat

Trommelaarshoeve

Kanaal Noord 2

KV Apeldoorn 2

Aristotelesstraat

de Ploeg

Sportclub Teuge

Driehuizen

Frambozenlaan

NTK Apeldoorn

Ballustrade/ De Binnentuin

Osseveldweg Ladies

Berg en Bos

Arbeidstraat

Parkenlady’s

ZVV’56 veteranen

Vlierbessenlaan

Interservice Apeldoorn

Pickwick Players

ZVV’56 jongeren

De Wielerbaan

AV’34

Apeldoornse Boys

SV Dynamo

Schotweg

Zeeverkennersgroep Brandaen 2

vereniging

baan 3

1

N

2

Z

3

N

4

Z

5

N

6

Z

7

N

8

Z

9

N

10

Z

11

N

12

Z

13

N

14

Z

15

N

16

Z

17

N

12:28

Eikepagelaan

Parken 1

Queen Hortense

18

N

12:39

Teuge Centrum

Heelmeestersdreef

Edelmetaalbuurt

19

N

12:50

Twenty7

Zeeverkenngroep Brandaen 1

x

Gentiaanstraat

Apeldoorn Noord

Aristotelesstraat

Wenum Wiesel

Beekbergen

de Ploeg

Trommelaarshoeve

Schoonlocht

Waterlei

Berg en Bos

Frambozenlaan

Welgelegen 2

Kanaal Noord 2

Interservice Apeldoorn

Arbeidstraat

KV Apeldoorn 2

KV Apeldoorn 1

Schotweg

De Wielerbaan

Squashcentrum Apeldoorn

Hockeyclub Ares

11:00

11:11

11:22

11:33

11:44

11:55

12:06

12:17

Schoonlocht

KV Apeldoorn 1

Squashcentrum Apeldoorn

Hockeyclub Ares

Ravelijn

Henriëtte van Eyklaan

The Rams RFC

Kerschoten

PAUZE 20

N

21

Z

22

N

23

Z

24

N

25

Z

26

N

27

Z

28

N

29

Z

13:20

13:31

13:42

13:53

14:04

Kapelmeestershoeve

Vlierbessenlaan

NTK Apeldoorn

Twenty7

DRAKENBOOT FESTIVALKrant 2018

25


Blinq

BAD EENDEN RACE

Theateralliantie

.00uur 24 juni - 17

11 T/M 15 JULI

SELMA ANN LOUIS 19 & 20 OKTOBER

THE COLOR PURPLE en maak kans 5 T/M 16 DECEMBER

THE ADDAMS FAMILY

Doe mbiej Bleinq en vele andere prijzen! tegoed

op € 400,- was

Het wordt een prachtig gezicht, ruim 3000 spartelende gele badeendjes zwemmen om het hardst naar de finish in het Apeldoorns Kanaal. Op zondag 24 juni, vlak voor de finale van de drakenbootraces, laat Rotaryclub Apeldoorn ’t Loo de eendjes te water.

18 T/M 21 OKTOBER

SOPHIE

21 T/M 25 NOVEMBER

WE ZIJN HIER VOOR ROBBIE

Bestel uw tickets via orpheus.nl of bel 055 527 03 00

Iedereen kan een eendje adopteren en zo mooie prijzen winnen. De opbrengst van deze ludieke actie is onder andere bestemd voor de Stichting Feestneus. Jij adopteert toch ook een eendje? Kijk op badeendenraceapeldoorn.nl!

DURF JIJ HET AAN?

Start bij ons je avontuur en ier. beleef 3,5 uur aan klimplez 4 LOCATIES

Veluwe Brabantse Wal Gooi Eemland Achterhoek

info@klimbos.nl (088) 554 66 36

KLIMBOS.NL

reserveer eenvoudig online


wedstrijdschema zondag Vaart Noord/ Zuid

Tijd

Baan n 11 baa

Baan n2 baa

Zeeverkenngroep Brandaen 1

Zeeverkennersgroep Brandaen 2

Driehuizen

Ballustrade/ De Binnentuin

The Rams RFC

Pickwick Players

Osseveldweg Ladies

Parkenlady’s

ZVV’56 veteranen

Apeldoornse Boys

Ravelijn

Henriëtte van Eyklaan

baan 3

30

N

31

Z

32

N

33

Z

34

N

35

Z

36

N

14:48

Kerschoten

Eikepagelaan

Heelmeestersdreef

37

N

14:59

Edelmetaalbuurt

Teuge Centrum

Parken 1

38

N

15:10

Queen Hortense

Sportclub Teuge

x

Apeldoorn Noord

NTK Apeldoorn

Interservice Apeldoorn

Pickwick Players

Apeldoornse Boys

Trommelaarshoeve

Frambozenlaan

The Rams RFC

Kerschoten

Aristotelesstraat

Kapelmeestershoeve

SV Dynamo

ZVV’56 jongeren

De Wielerbaan

Vlierbessenlaan

Eikepagelaan

Edelmetaalbuurt

Arbeidstraat

AV’34

Queen Hortense

Parken 1

Zeeverkennersgroep Brandaen 2

KV Apeldoorn 1

Heelmeestersdreef

Teuge Centrum

Waterlei

Welgelegen 2

Twenty7

Zeeverkenngroep Brandaen 1

Parkenlady’s

Driehuizen

ZVV’56 veteranen

Sportclub Teuge

14:15

14:26

14:37

AV’34

SV Dynamo

ZVV’56 jongeren

PAUZE 39

N

40

Z

41

N

42

Z

43

N

44

Z

45

N

46

Z

47

N

48

Z

49

N

50

Z

51

N

52

Z

53

N

54

Z

55

N

17:08

Ballustrade/ De Binnentuin

KV Apeldoorn 2

Henriëtte van Eyklaan

56

N

17:19

Beekbergen

Osseveldweg Ladies

Hockeyclub Ares

57

N

17:30

Kanaal Noord 2

Ravelijn

x

HF 1 VER

N

18:00

nr. 3

nr. 1

nr. 5

HF 2 VER

N

18:05

nr. 4

nr. 2

nr. 6

HF 1 BUURT

N

18:10

nr. 3

nr. 1

nr. 5

HF 2 BUURT

N

18:15

nr. 4

nr. 2

nr. 6

FINALE VER

N

18:20

nr. 2 HF2

nr. 1 HF1

3e beste tijd

FINALE BUURT

N

18:25

nr. 2 HF2

nr. 1 HF1

3e beste tijd

15:40

15:51

16:02

16:13

16:24

16:35

16:46

16:57

de Ploeg

Berg en Bos

Gentiaanstraat

Schotweg

Wenum Wiesel

Squashcentrum Apeldoorn

Schoonlocht

Tijden onder voorbehoud.

Halve finale & finale: Na de voorrondes volgen per klasse een halve finale en tot slot de finale. De finalerace is rond 18.00 uur afgelopen.

DRAKENBOOT FESTIVALKrant 2018

27


● bedrijfskleding ● horecakleding ● zorgkleding

● relatiegeschenken ● promotieartikelen ● kerstpakketten

● beveiligingskleding ● promotiekleding ● vrijetijdskleding

● ● ●

borduringen transfers stickers

Prinses Beatrixlaan 297A - Apeldoorn

055 - 355 00 38 Purple Group b.v. Huygensweg 22 5482 TG Schijndel

073 - 6110460 www.purplegroup.nl

www.tempelmanapeldoorn.nl


prijzen

PRRRRIJZEN!! B

ij de Drakenbootraces strijden de teams vooral om de titel en de eer, maar natuurlijk ook om leuke prijzen voor het hele team!

Grolsch beugels Dat is een coole prijs: 17x een krat Grolsch beugels.

fust Grolsch Heb je binnenkort iets te vieren? Dan komt een fust Grolsch vast goed van pas! Grolsch bezorgt hem met tapbuffet en als hij leeg is, komen ze hem weer ophalen!

tapperij den olifant Een gezellige High Wine of High Beer in Tapperij Den Olifant in Apeldoorn.

Escape Room Apeldoorn Hef de vloek op in deze spannende en uitdagende escaperoom die geen standaard sloten heeft. Een hoogwaardige escaperoom die zijn weerga niet kent.

Jack’s Art Win een workshop bij Jack’s Art! Leer onder zijn deskundige leiding zelf jullie creativiteit om te zetten in een persoonlijk schilderij!

Burnside Cable­park Eén en al waterpret: waterskiën op de wake­boardbaan op de Kievitsplas bij Emst.

Vue Bioscoop Toegangskaarten voor een gezellig avondje bioscoop bij Vue Apeldoorn.

Trendlines Beauty­ salon

Van drakenbootvaren krijg je best wat spierpijn, dus komt deze prijs goed van pas! Elk teamlid krijgt een cadeaubon voor een heerlijke ontspanningsmassage in beautysalon Trendlines.

Orpheus Een avondje theater in de schouwburg van Apeldoorn. Op 5 december naar de Nederlandse bewerking van de Broadway hit-musical THE ADDAMS FAMILY, de grootste reizende productie van dit moment!

Lasergame Pitch&Putt Bussloo

Ga met elkaar in gevecht in een spectaculaire ruimte van 400 m2 met ondergrondse containers en een doolhof.

Golfclinic golf & Businessclub de Scherpenbergh Een clinic van 2,5 uur, met kopje koffie vooraf en drankje na afloop.

waxx award

dress to ! impress nboot #drake

Niet alleen de snelste teams winnen prijzen, ook de meest origineel uitgedoste teams worden beloond! Een jury van WaXX kappers beoordeelt de teams op hun looks, originaliteit, creativiteit en uitvoering. Zowel zaterdag als zondag nemen twee teams de felbegeerde WaXX Award in ontvangst. De eerste prijs:

• Knipbeurt/make-over bij WaXX kappers • High Wine bij Martins • Borrel bij het Stadscafé De tweede prijs:

• compleet verzorgde picknick(mand) van Central Park! Welke teams slepen dit jaar deze mooie Awards in de wacht?

DRAKENBOOT FESTIVALKrant 2018

29


WIJ WENSEN ORGANISATIE,

ROEIERS EN BEZOEKERS VEEL PLEZIER EN SUCCES!

T R A I N GE

138x op v

HT

1300 kg trekgewicht

EX

C KO

Wilt u ook rijden in de best verkochte hybride van Nederland?

oorr

aad

standaard automaat navigatie met kaart Europa

Kia Niro

DynamicLine uitvoering vanaf

€ 29.595,-

Private lease vanaf €

399,- p.m.

Van Mossel Kia Apeldoorn Oude Apeldoornseweg 40B, T. 055 - 36 82 840

kia-vanmossel.nl

Daarnaast kunt u ons ook vinden in: - Amersfoort Maanlander 12 - Harderwijk Lorentzstraat 25 - Hengelo Höltersweg 30 - Zwolle Oude Meppelerweg 2

T. 033 – 48 01 212 T. 0341 – 745 660 T. 088 – 08 70 120 T. 088 - 08 70 160

officieel partner van:

officieel partner van:

Winnaar van:

Gem. brandstofverbruik: 3,8 – 4,4 l/100km, 26,3 – 22,7 km/l. CO2-uitstoot: 88 – 101 g/km. Genoemde actie en bijbehorende consumentenadviesprijs zijn geldig voor de Kia Niro DynamicLine met uiterste aankoopdatum en datum kentekenaanvraag van 30-06-2018 en uiterste registratiedatum van 31-07-2018. Genoemde prijs is inclusief btw/bpm en kosten rijklaarmaken bestaande uit: het transporteren van de auto, het reinigen en poetsen van de auto, de nulbeurt, de kentekenplaten, handling- en administratiekosten, recyclingsbijdrage, leges, kosten tenaamstelling, een modelspecifieke mattenset en een veiligheidshamer. Prijs is excl. metallic lak. Private lease-aanbod via Kia Autolease. De getoonde prijs betreft een vanaftarief gebaseerd op een looptijd van 48 maanden in combinatie met 10.000 km per jaar en ten minste 6 schadevrije jaren. Het product bevat alle componenten zoals voorgeschreven door Stichting Keurmerk Private Lease. Deze actie is alleen geldig op voorraadmodellen, zolang de voorraad strekt en is geldig t/m 31-07-2018. Informeer naar de complete actievoorwaarden bij uw Kia-dealer of kijk op kia.com. Getoond model kan afwijken van de beschreven uitvoering. Wijzigingen en drukfouten voorbehouden.


hoofsponsor

diamanten sponsor

Gouden sponsoren

zilveren sponsoren

partners de

Informatiefabriek.com


PROEF

KARAKTER

PROEF GROLSCH PREMIUM PILSNER

Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol.